Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Philip K. Dick

Problema cu educația este că durează mult timp; îți fură cea mai mare parte din viață, iar când ai terminat, realizezi faptul că ai fi profitat mai bine de pe urma timpului pierdut dacă te ocupai de banking.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Man in the High Castle FTI" de Philip K. Dick este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -50.00- 23.99 lei.

Citate similare

Când poți accepta că durează 15 ani să obții orice lucru cu adevărat valoros, se întâmplă ceva magic: - îți dai seama nu poți aștepta 15 ani ca să te bucuri de viață așa în timp ce faci munca aia, călătoria de 15 ani, începi să trăiești mai mult micile bucurii ale vieții. - îți dai seama drumul înseamnă fericirea și nu destinația așa începi să aplici asta în toate aspectele vieții. - înțelegi că te poți face pe tine bogat făcându-ți nevoile mai puține, și în același timp realizezi că dacă ai un vis mare pentru care să te trezești dimineața, toate poverile sunt mai ușor de dus. - după câteva luni din această călătorie realizezi ce simplu e să fii fericit și parca nici nu mai îți dorești să ajungi la destinație asa repede pentru nu mai vrei să scapi de propria ta viață mizerabilă care acum are sens, și descoperi că îți poți iubi viața și te întrebi cum de nu te-ai simțit atât de bine până acum, pentru deși nu ai mai multe în exterior, simți că ai trezit în tine uriașe comori interioare care au fost tot timpul acolo. Ce altceva ai mai învățat din călătoria ta?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Seneca

O parte din timp ne este răpită, alta ne este sustrasă, alta se scurge. Dar cea mai urâtă piedere este aceea datorită neglijenței. Și dacă vei voi să bagi de seamă, vei vedea că cea mai mare parte a vieții o pierdem făcând ce nu trebuie, o mare parte nefăcând nimic, întreaga viață făcând altceva...

citat celebru din
Adăugat de BogdanSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Four Tragedies and Octavia" de Seneca este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -68.00- 26.99 lei.

Pentru cei care urăsc ziua de luni și așteaptă weekend-ul și concediile ca pe o izbăvire: Dacă urăști ziua de luni este doar o chestiune de timp până când ajungi să îți urăști întreaga săptămână și, în curând, întreaga viață. Faptul urăști ziua de luni este un semn timpuriu ești pe un drum greșit și oricât de mult te-ai dus pe un drum greșit, întoarce-te. Pentru mulți oameni, ziua de luni semnifică începutul activității care le ocupă cel mai mult timp din durata existenței lor. De obicei este muncă sau școală. Faptul nu îți place ceea ce faci, faptul că nu aștepți cu entuziasm o nouă zi pentru a face activitatea pe care o alegi în mod voluntar zi de zi, dar — deși nu îți place — continui să o faci cu perseverență, ce îți spune? Dacă nu îți place ziua de luni, e un semn activitatea principală a vieții tale îți face rău în loc să îți facă bine.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cea mai mare Grație! Exact: Dacă ai înțeles cu adevărat Grația realizând-o, ai înțeles Totul! De abia acum realizezi că A-Fi în prezența maestrului înseamnă a te bucura de cea mai nestăvilită Grație. Grația de a vedea Grația, când râde, când plânge, când doarme, când mănâncă, când e furioasă, când iubește, când părăsește efemerul pe care nu l-a vizitat niciodată. Susțin această binecuvântare de a fi în prezența maestrului este cea mai mare și cea mai eliberatoare Grație ce te va face să realizezi că tu însuți ești GRAȚIA! Aceasta este taina ashramului, a sangha, a satsang-ului de a te aduce cât mai aproape în prezența Grației ca și tu să te topești în ea. Dintre toate clipele petrecute pe acest tărâm de vis numit "Terra", cele petrecute în prezenta Guru-lui sunt cele mai pline de grație, chiar și atunci când "eu"-l pretinde nu e așa și că mai bine ai petrece timpul în prezența lui plină de suferință.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Jorge Luis Borges

Aș spune realul este ceea ce durează puțină vreme, e împrejurarea. Fantasticul este ceea ce durează mereu. Prin urmare, dacă interpretăm lucrurile din punct de vedere al timpului, irealul, fantasticul sunt mult mai reale.

citat din
Adăugat de Avramescu Norvegia ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba spaniolă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Es.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Total Library: Non-fiction 1922-1986" de Jorge Luis Borges este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -81.00- 34.99 lei.

Tommy Solomon: Sunt cel mai tare puști din școală.
Dick Solomon: Ei bine, felicitări. Ce ai făcut?
Tommy Solomon: Am fost sancționat pentru am apăsat alarma de incendiu.
Dick Solomon: Te-au sancționat? Dar ai salvat sute de vieți.
Tommy Solomon: Asta-i partea cea mai tare; nu a fost niciun incendiu.
Dick Solomon: Tommy, este impardonabil. Data viitoare când mai apeși alarma de incendiu, ai face bine să și pornești unul.

replici din filmul serial A treia planetă de la soare
Adăugat de Alina-Olimpia MironSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Există așa numitele "3 cutii ale vieții": Prima cutie este școala care în mod normal durează între 12 și 16 ani. A doua cutie este munca, ce durează până la retragere. A treia cutie este ultima parte a vieții în care trebuie să te bucuri de ce ai realizat. Problema cu acest stil de viață, pe lângă faptul că riști să urli de nefericit în ultima perioadă a vieții, este că nu mai e valabil. Trăim într-un mediu economic super dinamic și în medie se schimbă cam 4 cariere de-a lungul vieții unui om muncitor. Iar ritmul va crește, nu va scădea. Totul este competitiv și dacă nu ești bun în domeniul tău riști să mori de foame. Pe lângă asta nicio companie, oricât de mare, nu este scutită de faliment. Așadar, să te dezvolți personal permanent este o condiție obligatorie. Să fii tot timpul vârful de lance în mediul tău economic, să poți face față cerințelor și să te adaptezi rapid la schimbări. Și totuși, adevăratul scop al vieții tale care este?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu lăsa ca ceilalți să îți dicteze viața. Este cel mai mare pericol în calea găsirii propriei vocații. Încă de când suntem mici, cei din jurul nostru au tendința să ne spună ce să facem și încotro să o luăm. Părinții știu mai bine decât noi, prietenii, profesorii etc. Este ca un zumzet care tot presează propriul timpan. Dacă intri în jocul "acceptării", vei ajunge să trăiești o viață care nu este a ta. Dacă îți vei urma instinctul și vei face ce vrei tu și te vei îndrepta încotro crezi e mai bine pentru tine, zumzetul o să scadă în volum.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Călătoria prin viață nu este ca o plimbare liniștită în parc. Nu are niciun sens să te aștepți la asta și nici să îți dorești asta. Dacă ai o astfel de așteptare, vei fi frecvent dezamăgit sau frustrat, iar dacă îți dorești să fie totul lin și fără niciun fel de întâmplări neprevăzute nu vei putea să descoperi cât de puternic ești de fapt. Viața este o aventură. Are suișuri și coborâșuri, momente fericite și greutăți care îți sunt date să te întărească și să te facă să te descoperi cu toate valențele tale. Cu siguranță greutățile nu apar în viața ta ca să te transforme într-o victimă, ci într-un învingător - asta dacă te mobilizezi să le depășești și nu le permiți să te definească. Poate ai observat și tu faptul că atunci când ai trecut prima dată printr-o greutate, te-ai speriat și ai suprareacționat. Apoi ai depășit-o, iar data viitoare când ai întâlnit ceva similar erai deja mult mai bine pregătit să îi faci față. Acesta este rolul problemelor din viața ta - să te facă mai puternic și mai bine pregătit pentru tot ceea ce va urma. Să depășești cu succes greutățile și să știi să te bucuri cu adevărat de momentele frumoase - acesta este dezideratul unui învingător.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Este mult mai bine să gândești din punct de vedere istoric, să-ți amintești de lecțiile trecutului. Astfel, este mult mai bine să înțelegi puterea ca fiind făcută și din înțelepciunea de a știi când să nu folosești toată puterea pe care o ai. Este mult mai bine să fii o persoană care știe că dacă îți folosești puterea cu măsură, vei reuși să îi conduci pe alții cu mult mai bine și cu mai mult succes.

citat din
Adăugat de Nicoleta StroieSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
Philip K. Dick
realitate
Realitatea este acel lucru care nu dispare nici atunci când nu mai crezi în el.

definiție de
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
Ambrose Bierce
istorie
Istorie. Un bilanț în cea mai mare parte fals, de evenimente în cea mai mare parte neimportante, care sunt cauzate de conducători în cea mai mare parte ticăloși și soldați în cea mai mare parte proști.

definiție aforistică de din Dicționarul Diavolului
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Devil's Dictionary Paperback" de Ambrose Bierce este disponibilă pentru comandă online la numai 16.99 lei.

Orice suferință ai în viața ta sau te temi să aduci în viața ta, va veni înzecit tocmai ca să te ajute să rezolvi această suferință și temere o dată pentru totdeauna și – mai mult – să te facă să realizezi că dacă e vreo problemă, tu ești autorul și soluția în același timp. Când tu îți faci ție promisiuni și le încalci, vor apărea în viața ta oameni care îți vor face promisiuni și le vor încălca. Când tu te trădezi pe tine, vor apărea oameni care vor trăda. Când tu te-ai abandonat, apar oameni care te vor abandona din nou și din nou și orice suferință ai, recunoaște-o ca pe un mesaj și fiecare om care te face să suferi – un mesager, iar mesajul este unul: "Vrem sa fii bine, însă ești orbit de valul iluziei, iar noi am venit să îți ridicăm vălul iluziei și să te facem să vezi, să te trezești, să devii o ființă conștientă". Știu ce îți spun eu nu este nici ușor de digerat și nici ușor de aplicat, dar mai știu că dacă ești acum aici și citești, și eu sunt un mesager.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
John Fowles

Cu toții dorim lucruri pe care nu le putem obține. Faptul acceptăm această situație dovedește suntem oameni maturi, inteligenți. Încercăm toți să luăm din viață ce putem. Și dacă în cea mai mare parte a vieții n-am avut nimic, ne luăm revanșa atunci când se ivește ocazia.

în Colecționarul
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Jurnale" de John Fowles este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -48.12- 33.99 lei.
Marin Sorescu

Alfabetul

N-a prea observat
Când a pierdut prima literă.

A continuat să vorbească,
Ocolind cu grijă
Cuvintele
Care cuprindeau acea literă.

Apoi a mai pierdut una,
Mi se pare pe A.
Soarele, Luna
Au rămas pe dinafară.

Și încă una,
Fericirea, iubirea
Au început să nu-l mai înțeleagă.

Litera de pe urmă
I-a rămas înfiptă într-o silabă,
Ca un dinte obosit.

Acum aude, vede,
Dar nu mai are cuvinte pentru viață,
Formată în cea mai mare parte din literele
Pe care le-a pierdut.

poezie celebră de din Tinerețea lui Don Quijote
Adăugat de EvaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Trei dinti din fata" de Marin Sorescu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -37.00- 29.99 lei.

Holly Kennedy: Tot ce știu este că dacă nu reușești să îți faci un rost în viață și nu contează dacă realizezi opere de artă sau taco sau chiar o pereche de șosete, vei rămâne un om obișnuit! Creează ceva... nou și astfel rămâne o parte din tine în lumea asta, o parte a ta pe care o poți vedea, auzi, citi sau simți... și astfel afli mai multe despre... tine. Puțin mai mult decât știu ceilalți despre ei înșiși... Are vreun sens ce spun?
Gerry Kennedy: Da... ceea ce spui tu e vrei să pictezi șosete.
Holly Kennedy (entuziasmată): Poate!

replici din filmul artistic P.S. Te iubesc, după Cecelia Ahern
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă vrei să faci ceva, înseamnă că îți mai lipsește ceva, dar ce anume îi lipsește lui Dumnezeu, ce anume îi lipsește aceluia ce e deja totul din întreg? Îi lipsește lui vreo parte ca să facă vreo parte? Vorbește de "utilitatea" facerii ca și cum ar fi vreo virtute și nu cea mai cruntă deșertăciune? Când afirmi asta nici măcar nu bănui îi condamni la suferință pe cei care sunt paralizați sau bolnavi, oare realizezi că exact asta era ideologia fascistă? Dumnezeul minții este "a ști" și Sfântul ei duh este "A face", dar te poți face pe tine? Sau tu trebuie să exiști mai întâi ca apoi să faci? Află de ce exiști tu și apoi vei vedea întotdeauna și fără nici o excepție făcătorul nu-i decât o făcătură. Pentru atâta timp cât nu realizezi că te afli într-un vis fals numit veghe, ego-ul tău îl va trimite pe Dumnezeu în concediu și vei face tu lumea. Dar imediat ce vezi facerea din visul din noapte este EXACTĂ cu facerea din visul din zi le vei da pe amândouă deșertăciunii în plata Domnului!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Goethe

Îl respect pe acel om care știe clar ce vrea. Cea mai mare parte din răul care există în lume se naște din faptul că oamenii nu își înțeleg pe deplin propriile scopuri. Se apucă să construiască un turn iar la construcția fundației petrec tot atâta timp cât ar fi necesar pentru a construi o colibă.

citat celebru din
Adăugat de Oana- Manuela MihaiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba germană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la De.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
Este disponibilă și traducerea în engleză.

Cea mai mare amenințare a timpului netrecut este însăși trecerea, așa cum și cea mai mare pierdere a timpului trăit este neretrăirea lui.

citat din romanul Ambroise de (iulie 2017)
Adăugat de Doina PostolachiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Ambroise" de Doina Postolachi este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -28.00- 26.60 lei.

Unele femei te silesc să asculți mai înainte un preludiu de vorbărie goală, înainte de a se lăsa dezbrăcate. Altă flecăreală în timp ce le dezbraci. Flecăreală după ce le-ai dezbrăcat. Potop de cuvinte înainte de a se da. Torente de cuvinte în timp ce ți se dau. Literatură după ce ți s-au dat. Există unele care, de cum s-a terminat operația (să zic alchimie?) îți spun: - Acum mă vei disprețui. Și te silesc să le faci cele mai măgulitoare jurăminte: - Să te disprețuiesc? Dar cum poți spune una ca asta! Ai putea să crezi eu... dar nu! Te prețuiesc mai mult acum, când te cunosc mai bine. Literatură, literatură! Alte femei însă îți glorifică faptul de a-ți fi dăruit trupul lor.

citat clasic din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook