Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Există așa numitele "3 cutii ale vieții": Prima cutie este școala care în mod normal durează între 12 și 16 ani. A doua cutie este munca, ce durează până la retragere. A treia cutie este ultima parte a vieții în care trebuie să te bucuri de ce ai realizat. Problema cu acest stil de viață, pe lângă faptul că riști să urli de nefericit în ultima perioadă a vieții, este că nu mai e valabil. Trăim într-un mediu economic super dinamic și în medie se schimbă cam 4 cariere de-a lungul vieții unui om muncitor. Iar ritmul va crește, nu va scădea. Totul este competitiv și dacă nu ești bun în domeniul tău riști să mori de foame. Pe lângă asta nicio companie, oricât de mare, nu este scutită de faliment. Așadar, să te dezvolți personal permanent este o condiție obligatorie. Să fii tot timpul vârful de lance în mediul tău economic, să poți face față cerințelor și să te adaptezi rapid la schimbări. Și totuși, adevăratul scop al vieții tale care este?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Osho

Toți preoții pretind sunt mediatori între tine și sursa esențială a vieții. Ei nu știu nimic despre sursa esențială a vieții. Numai tu ești capabil știi care este sursa vieții tale. Dar sursa vieții tale este de asemeni sursa esențială a vieții - pentru noi nu suntem separați. Nici un om nu este o insulă; suntem un vast continent dedesupt. Poate că la suprafață arăți ca o insula - și sunt multe insule - însă adânc în ocean, te întâlnești cu ceilalți. Ești parte a pământului, a unui continent. Același lucru este valabil și pentru starea de conștiință.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Colors of Your Life: A Meditative and Transformative Coloring Book Paperback" de Osho este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -53.99- 32.99 lei.

Vrei să te bucuri de viață, nu-i așa? Dacă la locul de muncă lucrezi rapid și munca ta este distractiveă, asta e bine, nu-i așa? Acesta este scopul vieții, în parte. Viața ta este mai bună.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Risc

Dacă râzi, riști să pari prost,
Dacă jelești, riști să pari slab.
Dacă întinzi o mână cuiva, riști un angajament,
Dacă îți expui sentimentele, riști să-ți dezvălui adevărata natură.
Dacă îți faci cunoscute visele și ideile, riști să fii considerat naiv.
Dacă iubești, riști să nu fii la rândul tău iubit,
Dacă trăiești, riști să mori,
Dacă speri, riști să cunoști și disperarea,
Dacă încerci faci ceva, riști un eventual eșec.
Dar riscurile trebuiesc asumate, pentru -n viață adevăratul risc este să nu riști nimic.
Cel care nu riscă nimic, nu realizeaza nimic, nu are nimic, este nimic și devine nimic.
Deși evită suferința și dezamăgirea,
El nu poate, pur și simplu, învăța, simți, schimba ceva, crește sau trăi.
Prizonier propriei servituți este un sclav care și-a pierdut toată libertatea.
Numai cel care care riscă este cu adevărat liber.
Împlinirea propriei ființe este mai grea decât propriul sacrificiu.

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă ar fi spun care este cel mai bun lucru pe care l-am făcut pentru mine în această viață aș spune că nu mi-am coborât niciodată standardele. Asta a însemnat mai multă frustrare și suferință la început, respingere și sentiment al lipsei de valoare personală. La sfârșit însă, roadele au fost neprețuite. Ceea ce ești este mai important decât ceea ce ai. Ai grijă în ce investești. Am fost întrebat cum am ieșit din starea de blocaj mental când eram copleșit de probleme și nu vedeam ieșirea. Am ieșit din blocaj când durerea vieții pe care o trăiam a fost atât de mare încât am fost dispus pierd tot ce aveam (sau în mod iluzoriu credeam îmi aparține) pentru a îmbrățișa libertatea vieții trăită doar după regulile mele, indiferent de consecințe. Este o senzație pe care merită să o trăiești în orice etapă a vieții. Este momentul în care te trezești cu adevărat pentru prima oară.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Milionarii nu mai au nevoie neapărat de mine. Nici cei fericiți și nici cei care au dobândit succesul și sunt perfect mulțumiți de viața lor. Misiunea mea e să lucrez cu cei cărora le e greu. Asta înseamnă nici mie nu o să îmi fie ușor. Dar decisiv a fost gândul și sentimentul poate, prin munca mea, oamenii vor simți aceeași revelație pe care am simțit-o și eu. Acel sentiment extraordinar deja ai și ești totul, doar că va fi nevoie de ceva timp ca începi să și materializezi în lumea fizică comoara ce deja se află în tine. Acesta este cadoul pe care dacă îl pot da oamenilor, vreau fac asta cât trăiesc. știi deja totul e în tine, că nu e nevoie să te stresezi și grăbești. Lasă tot trecutul în urmă. Definește visurile, obiectivele și dorințele. Stabilește de asemenea clar ce anume nu mai vrei trăiești, ce vrei să nu se mai regăsească niciodată în viața ta. Și apoi începe muncești. Imaginează-ți că în această viață poți avea totul. Și nu la sfârșitul vieții ci în 5-10 ani de acum. Orice vârstă ai, sigur mai trăiești 10-20-30-40 de ani. Merită investești 5 ani ca tot restul vieții să fie dincolo de tot ce îți poți imagina? îți dezvolți personalitatea, să fii, să te simți și să ai totul? E asta o miză pentru care merită să riști totul?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

De ce e important să fii învingător în viață? În primul rând, învingătorii ALEG. Să ai puterea și controlul asupra vieții tale este un drept cu care te naști dar mulți se pare îl pierd pentru îl fac cadou. Este dreptul tău să ai controlul asupra stilului de viață pe care îl ai, alegi ce vrei faci cu timpul tău în toate cele 24 de ore ale zilei, trăiești așa cum vrei și să ai genul de relații pe care le alegi. Totuși, vedem în fiecare zi cum oamenii își fac cadou toate libertățile și devin sclavi moderni.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Imaginează-ți următorul scenariu: Conduci o corabie ce are un echipaj, are nevoie de vânt în pânze și de o destinație. În viață, dacă vrem facem lucruri deosebite, adică și alte lucruri pe lângă mâncat, dormit și privit la TV, ne putem asemui cu Cristofor Columb. Plecăm pe un drum care nu a mai fost străbătut, spre o destinație (un vis) care știm că e acolo dar nu știm exact cum se ajunge acolo. S-ar putea pierim în drum spre obiectiv însă este foarte important ne menținem speranța vie până în ultima clipă conform zicalei "întotdeauna este prea devreme ca renunți". (Normal Vincent Peale) Avem o corabie cu pânze care are nevoie de vânt (energie, motivație) și avem nevoie de un echipaj pentru obiectivele și visurile mari niciodată nu le atingem singuri. Așadar, dacă vrem realizăm lucruri frumoase în această viață, asta este formula. Ești căpitanul corabiei tale așa cum ești stăpânul sufletului tău. Dacă accepți asta, de acum încolo trebuie să începi să te comporți ca un căpitan de vas care are un obiectiv de atins și un echipaj de oameni care cred în acest vis. Corabia este persoana ta, toate valorile tale și tot bagajul tău. Echipajul este echipa ta. Energia și motivația este vântul. Obiectivul reprezintă destinația.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când poți accepta că durează 15 ani să obții orice lucru cu adevărat valoros, se întâmplă ceva magic: - îți dai seama că nu poți aștepta 15 ani ca să te bucuri de viață așa că în timp ce faci munca aia, călătoria de 15 ani, începi trăiești mai mult micile bucurii ale vieții. - îți dai seama drumul înseamnă fericirea și nu destinația așa că începi aplici asta în toate aspectele vieții. - înțelegi că te poți face pe tine bogat făcându-ți nevoile mai puține, și în același timp realizezi că dacă ai un vis mare pentru care să te trezești dimineața, toate poverile sunt mai ușor de dus. - după câteva luni din această călătorie realizezi ce simplu e să fii fericit și parca nici nu mai îți dorești ajungi la destinație asa repede pentru că nu mai vrei scapi de propria ta viață mizerabilă care acum are sens, și descoperi îți poți iubi viața și te întrebi cum de nu te-ai simțit atât de bine până acum, pentru deși nu ai mai multe în exterior, simți că ai trezit în tine uriașe comori interioare care au fost tot timpul acolo. Ce altceva ai mai învățat din călătoria ta?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Linii, puncte, cercuri... Care este conturul vieții mele, care este conturul vieții tale? Cum arată harta vieții mele, cum arată harta vieții tale? Care este următoarea linie care se conturează în viața ta? Adesea suntem gata punem mâna pe linie, pe echer, pe compas și facem măsurătorile pe care le considerăm necesare. Ne închipuim cam cum ar trebui arate și ne dăm la schițat... nimic altceva decât conturul vieții noastre...

(19 iulie 2010)
Adăugat de Lusiana DrăgușinSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când a trecut prea multă vreme în care nu ai mai progresat sau nu ai mai observat schimbări în bine în viața ta, e semnul că nu ai mai riscat nimic. E timpul să riști din nou. Să riști înseamnă îți injectezi sufletul cu mister, necunoscut și aventură, curiozitate și explorare care te vor duce spre o nouă treaptă, bornă a vieții tale.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

De ce e important să fii învingător în viață? În primul rând, învingătorii ALEG. Să ai puterea și controlul asupra vieții tale este un drept cu care te naști dar mulți se pare îl pierd pentru îl fac cadou. Este dreptul tău să ai controlul asupra stilului de viață pe care îl ai, alegi ce vrei faci cu timpul tău în toate cele 24 de ore ale zilei, trăiești așa cum vrei și să ai genul de relații pe care le alegi. Totuși, vedem în fiecare zi cum oamenii își fac cadou toate libertățile și devin sclavi moderni. Sclavi ai angajatorilor, sclavi ai mass-mediei, sclavi ai dependențelor care vin în urma încercărilor de a căuta fericirea acolo unde nu e. Sclavi ai creditelor la bănci și sclavi ai relațiilor în care rămâi blocați de teamă că nu vor găsi ceva mai bun. Învingătorii sunt acei oameni care lasă ceva în urmă. Oameni cu realizări care pot fi mândri la apusul vieții sau de ce nu și cu mult mai devreme, de ceea ce au reușit facă.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Stagnarea, sau iluzia stagnării nu este decât o pantă alunecoasă în jos. Când stagnezi, nu îți imagina lucrurile rămân nemișcate și la același nivel. Îmbătrânim, ne pierdem forțele, murim. Când stagnăm în viață, lucrurile merg împotriva noastră pentru că se adună balastul. Singura direcție este în sus, prin antrenament și prin atitudinea de progres permanent, perfecționare permanentă. Așadar, lucrurile sunt tot timpul în schimbare și mișcare iar direcția este în sus sau în jos pe treptele evoluției. Dacă chiar în acest moment nu poți să spui ce faci exact pentru a progresa și pe ce planuri ale vieții, te asiguri involuezi și pregătești un teren fertil pe care se vor naște viitoarele tale suferințe.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

De ce e important să fii învingător în viață? În primul rând, învingătorii ALEG. Să ai puterea și controlul asupra vieții tale este un drept cu care te naști dar mulți se pare îl pierd pentru îl fac cadou. Este dreptul tău să ai controlul asupra stilului de viață pe care îl ai, alegi ce vrei faci cu timpul tău în toate cele 24 de ore ale zilei, trăiești așa cum vrei și să ai genul de relații pe care le alegi. Totuși, vedem în fiecare zi cum oamenii își fac cadou toate libertățile și devin sclavi moderni. Sclavi ai angajatorilor, sclavi ai mass-mediei, sclavi ai dependențelor care vin în urma încercărilor de a căuta fericirea acolo unde nu e. Sclavi ai creditelor la bănci și sclavi ai relațiilor în care rămân blocați de teamă că nu vor găsi ceva mai bun.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ce este cu adevărat important în viaț㠖 stai pe o plajă, să te uiți la televizor opt ore pe zi – cred că trebuie să apreciem faptul că trăim doar pentru o perioadă limitată de timp, și ne vom petrece o mare parte a vieții muncind. În acest caz, cred una dintre cele mai importante priorități este ca tot ce facem, facem cât putem de bine. Ar trebui ne mândrim cu acest lucru.

citat din
Adăugat de Liliana ȘtefanSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
Gabriel Liiceanu

A pune ordine în conceptele fundamentale ale vieții nu este o chestiune de pedanterie, ci un mod de-a face periodic curat în ograda minții și a vieții tale.

în Despre ură (2008)
Adăugat de Costel ZăganSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Itinerariile unei vieti: E.M. Cioran / Apocalipsa dupa Cioran" de Gabriel Liiceanu este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -45.28- 11.99 lei.
Draga Olteanu Matei

Dacă vrei înveți ceva și te interesează ca drumul tău să fie frumos și curat în viață și bun ești atent la tot ce te înconjoară. Te orientezi după oamenii care au realizat ceva în viață, care fac ceva pentru semenii lor. Asta e de-a lungul vieții, dar un sfat pe care l-am primit de la Marcela Rusu, în primii ani de teatru, a fost râd norocului în față. Să nu mă plâng niciodată. Un sfat bun.

în revista Jurnal Spiritual
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Descoperă ce poate face VOCAȚIA pentru tine! Vocația este o predispoziție pe care ai căpătat-o de-a lungul vieții tale. Este locul unde se întâlnește pasiunea ta cu viața reală. Este punctul în care găsești ceva ce te face fericit și reușești și să trăiești din asta. Prea mulți dintre noi au fost încălțați de părinți de prieteni sau chiar de preconcepții cu meserii pe care ajung le urască! Și asta e cea mai mare prostie, nu e ok asculți orbește de altcineva decât pe tine însuți, pentru tu ești cel care suportă consecințele, tu ești fraierul care trage la jug toată viața. Găsește acel lucru care te face fericit, lucrul care să îți dea energie dimineața. Oricine are vocație, dar puțini au curajul de a o căuta. Ție îți este frică de succes? Ia-ți inima-n dinți.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Este o iluzie că poți să rămâi în zona de confort, să ai aceleași obiceiuri, să ai același tip de emoții și același gen de comportamente, iar cumva, miraculos, să ai alte rezultate. Mintea ta în acest moment este cel mai mare obstacol, pentru că te minte. Îți spune "lasă merge și așa, mai o vreme". Și apoi știi ce se întâmplă? Ajungi în cel mai de jos punct al vieții tale în care suferința și disperarea sunt ca un nisip mișcător din care este foarte greu ieși. Există oameni care au o atitudine de parcă sunt vite duse la tăiere care nu mai au nicio scăpare și și-au acceptat soarta. "Eu nu am soluții". "Eu nu mai știu ce să mă fac". Deci după ce ai făcut toate greșelile posibile acum nu doar că te uiți după soluții în locuri greșite încercând ascunzi rahatul sub covor, dar mai vrei soluțiile și REPEDE dacă se poate. Tot ce ai, tot ce ești azi, este suma deciziilor și comportamentelor tale din trecut. Accepți asta și ai o șansă începi schimbi ceva.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Michael Laitman

Omul care nu se folosește de Cabala, totuși înaintează spre scopul creației pe calea suferinței, pe calea panicii (בעתה = beita), însă omul care folosește droguri se detașează și de esența vieții omenești, a cărui scop existențial este să ducă omul la necesitatea atingerii scopului vieții. Iar, dacă omul se detașează în totalitate de viață, el se află în necaz. Chiar și când simte suferințe, omul nu știe de ce și nu se întreabă de ce, chiar faptul că experimentează suferințele demonstrează el evoluează. Cu toate aceasta este o evoluție înceată, totuși este o evoluție. În contradicție cu asta, drogatul se rupe și de această dezvoltare naturală.

în 1000 de sfaturi pentru viață
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă mâine banii ar dispărea, tot ar fi cineva care ar semăna pământul, ar face făină și ar coace pâine. În lumea asta, nu banii sau lipsa lor e problema, ci valoarea pe care noi suntem capabili să o oferim. Dacă nu ești un om capabil oferi valoare, vei fi veșnic un cerșetor care se consideră îndreptățit la o felie din pâinea muncită de altul. Cu sau fără bani, viitorul acestei lumi aparține meritocrației. Lucrurile între oameni se vor regla dar principiile universale vor guverna în continuare. Ceea ce ești în interior se reflectă cu fidelitate HD în ceea ce ai în exterior. Este josnic arăți cu degetul vinovați pentru situația ta când tu nu ai făcut mai nimic pentru a-ți asuma responsabilitatea vieții tale. La sfârșitul zilei, când dormi în patul tău, rămâi singur în raiul sau iadul pe care ți l-ai creat în fiecare oră, a fiecărei zile, a fiecărui an. Și poți schimba asta pentru că munca necesară creației unui iad, este aceeași cu a creației unui rai. În ce investești zilnic?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook