Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Unele femei te silesc să asculți mai înainte un preludiu de vorbărie goală, înainte de a se lăsa dezbrăcate. Altă flecăreală în timp ce le dezbraci. Flecăreală după ce le-ai dezbrăcat. Potop de cuvinte înainte de a se da. Torente de cuvinte în timp ce ți se dau. Literatură după ce ți s-au dat. Există unele care, de cum s-a terminat operația (să zic alchimie?) îți spun: - Acum mă vei disprețui. Și te silesc să le faci cele mai măgulitoare jurăminte: - Să te disprețuiesc? Dar cum poți spune una ca asta! Ai putea să crezi că eu... dar nu! Te prețuiesc mai mult acum, când te cunosc mai bine. Literatură, literatură! Alte femei însă îți glorifică faptul de a-ți fi dăruit trupul lor.

citat clasic din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Cornelia Georgescu

Lia: Nu înțeleg; până acum, în ceilalți ani n-ai reacționat astfel, de ziua mamei tale.
Lucian: Nu?! Așa crezi tu?! Ți-am mai spus, Lia, cât de puțin cunoști; aproape deloc, chiar...
Lia: Adică...?!
Lucian: Ce-ai vrea să-ți spun? Da, tot așa m-am comportat de fiecare dată, în fiecare an, de ziua ei... Doar , desigur, nu de față cu voi...
Lia: N-am observat.
Lucian: Nu mir...
Lia: Dar nu înțeleg, de ce te chinui?
Lucian: Ți-am spus, i-am zis unele cuvinte care nu-mi dau pace, chiar dacă ea m-a iertat, ba chiar m-a asigurat n-a fost supărată deloc, n-a luat seama la câteva cuvinte rostite în acele momente tensionate. Dar știi bine cum sunt eu, cum mă comport în asemenea momente, adică, exact cum n-ar trebui, prostește, iar cuvintele rămân, nu pot fi șterse; de aceea, ar trebui ne gândim mai mult înainte de a le rosti.
Lia: Ce puteai -i fi spus, atât de grav? Cred exagerezi!
Lucian: Exagerez?! Nu, deloc... Cum aș putea să exagerez? Atunci, da, într-adevăr am exagerat, însă nu și acum.
Lia: Dacă-mi povestești, poate te vei simți mai bine după aceea.
Lucian: Nu cred, dar dacă ești dispusă să mă asculți...
Lia: Te ascult, Luci.

replici din romanul Proxima, Partea a-III-a: "Aventuri pe Proxima" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Gastronomie

O poveste am să-ți spun
Și cuprinde tot ce-i bun.
O mâncare delicioasă
O să ai la tine acasă.
Dacă faci exact ce zic
O să-ți spun ce-am pregătit.
Și acum haide la treabă
Doar tre' s-o faci în grabă,
O să faci azi o friptură
Și cu multă garnitură,
Vei pune și murături,
Asta trebuie la fripturi.
După ce bagi tot în gură
Poți să faci și-o prăjitură,
Cu frișcă și ciocolată
Ca fie aromată.
Acum ai o masă gustoasă
Și cu drag îți spun: "La masă!".
Asta-i tot, am terminat,
Nu-i așa ne-am distrat?
Vezi ce masă minunată
Pregătită dintr-o dată?
Și acum... o întrebare
Înainte de plecare:
Crezi că poți la fel de bine
Fară sfaturi de la mine?

poezie de
Adăugat de Andrei TudoraSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu o singură dată am judecat o femeie după înfățișare. Dar nu oricum, și nu pe oricine... ci doar pe cele frumoase. Mereu am considerat femeile frumoase sunt mult mai expuse "prostiei" decât cele urâte. Într-adevăr – chiar și acum – consider teoria mea este întemeiată. Detaliind, îți pot da exemple atât de logice, încât chiar și tu, ca femeie, îmi vei da dreptate. Alta mi-a fost eroarea. Am greșit prin faptul că am îndrăznit amestec pe majoritatea în aceeași oală. Excluzând toate aceste "mimoze", care-s frumoase în zadar, am ajuns la concluzia că nu există femei inteligente și urâte în același timp. Femei urâte și proaste, există. Femei frumoase și inteligente, la fel, există. Femei frumoase și proaste, de asemenea. Însă niciodată, femei urâte și inteligente în același timp; pentru femeile inteligente nu pot fi urâte. Din contră, consider sunt cele mai mișto ființe din univers.

în Începuturi (2016)
Adăugat de Andrei Ș.L. EvelinSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

TU EȘTI CHIAR ȘI ATUNCI CÂND NU ȘTII CĂ EȘTI pentru ești dincolo de conștientă și inconștientă. I: În starea de leșin nu mai ești conștient de tine, cum mai poți fi conștient atunci când mori? A. M: Oare nu e la fel și în somnul profund sau comă? Tu EXIȘTI chiar și atunci când mintea ta nu e conștientă de asta. Iar acest lucru îți spune 3 elemente extrem de profunde: 1. Tu ești dincolo de gluma conștientă-inconștientă. 2. Înainte ca mintea ta existe și devii conștientă - adică prizoniera ei - tu erai. 3. După ce mintea nu va mai fi tu vei rămâne. În final tu întrebi: "Cum mai poți fi conștient atunci când mori?" E foarte simplu, e foarte simplu, mori chiar Acum înainte de a muri și vei vedea ce erai tu înainte de a fi prizoniera mașinii de făcut rahat. După ce WC-ul ambulant nu va mai fi TU VEI RĂMÂNE! EXISTĂ O STARE ÎN NOI CARE NU POATE FI ATINSĂ DE NAȘTERE ȘI MOARTE, ACELA CARE O RECUNOAȘTE ESTE LIBER PE VECIE.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ce îți dorești de la partenerul ideal? aibă grijă de tine? Să îți acorde atenție? Să îți spună cuvinte frumoase? Să îți ofere cadouri? Să te încurajeze și creadă în tine? Ei bine, toate aceste lucruri trebuie să le faci tu pentru tine ÎN PRIMUL RÂND. Nimeni nu te va trata mai bine și nu va avea mai multă grijă față de tine decât vei avea tu însuți. Și cum ar putea? Dacă tu fumezi, te poate convinge cineva că nu e bine? Dacă te neglijezi, poate cineva să te convingă e bine să faci schimbări înainte să îți dorești tu schimbarea? Tu trebuie să ai grijă de viața ta financiară și dacă tu nu înveți să îți câștigi banii de care ai nevoie, economisești și fii o persoană responsabilă cum crezi că va veni cineva facă asta în locul tău? Poate dacă are anumite interese, altcineva va avea grijă de tine financiar, însă să vezi ce distractiv va fi când interesul nu mai e și tu rămâi în fundul gol, fără să ai abilitățile necesare pentru a-ți purta singur de grijă. Ajungi cerșetor. Înainte de a cere celor din jur atenție, iubire sau orice altceva oferă-ți ție în primul rând acel lucru.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Problemele nu dispar. Pe măsură ce evoluezi, ele devin din ce în ce mai mari. Când aveai 10 ani problema era că nu ai bani de buzunar. Acum ai un venit, dar ai și alte probleme. Poate e nevoie să te întreții singur, dar cel puțin ai banii tăi. Problemele, însă, sunt mai mari. Apoi îți faci o firmă. Câștigi mult mai mulți bani, însă stresul și cheltuielile au crescut și ele mult, precum și responsabilitățile. Problemele nu dispar niciodată, ci devin direct proporționale cu puterea noastră de a le duce pe umeri. Paradoxul e că în timp ce problemele tale devin din ce în ce mai mari, tu poți să devii din ce în ce mai fericit. "Când o am și când o fiu, am fac..." este păcatul pe care mulți oameni îl comit. Nu vei avea niciodată fericirea dacă nu reușești fii fericit chiar în clipa asta pentru , privind la viața ta, erai mai rău acum mult timp. Dacă după tot drumul pe care l-ai parcurs, dacă după ce ai supraviețuit și încă ești în picioare nu poți să fii recunoscător și fericit, când crezi că vei fi? Problemele tale vor deveni și mai mari pe măsură ce viața trece. Așadar, e nevoie fii fericit acum sau nu vei mai fi niciodată.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Unele femei

Unele femei știu cum să-și țină mâinile.
Unele femei știu cum să stea în fața pragului.
Unele dintre ele știu măsura unui om, dimensiunea
promisiunilor, valoarea zâmbetelor lui cu mult înainte
ca el să le-atingă poarta. Unele știu asculte
și zâmbească-înapoi, primul lucru
pe care trebuie -l facă dimineața sau ultimul seara
este pună la dospit pâinea.

Unele femei știu -și țină genunchii strânși,
porțile închise. Le place stea ancorate, să nu fie
niciodată luate de maree. Perdelele lor se mișcă întotdeauna,
iar vârful limbii lor e ascuțit. Unele dintre ele
nu înnebunesc, unele dintre ele nu se usucă. Unele
cântă imnul Pâinea Raiului, pâine care, de altfel, o coc la fel de bine,
iar unele-și găsesc prietene ca păsările atrase de miere.


NB. Pâinea Raiului: //www. youtube. com/watch? v=Bh8Ach3CPAM

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Problemele nu dispar. Pe măsură ce evoluezi, ele devin din ce în ce mai mari. Când aveai 10 ani problema era că nu ai bani de buzunar. Acum ai un venit dar ai și alte probleme. Poate trebuie să te întreții singur dar cel puțin ai banii tăi. Probleme însă sunt mai mari. Apoi îți faci o firmă. Câștigi mult mai mulți bani însă stresul și cheltuielile au crescut și ele mult, precum și responsabilitățile. Problemele nu dispar niciodată ci devin direct proporționale cu puterea noastră de a le duce pe umeri. Paradoxul e că în timp ce problemele tale devin din ce în ce mai mari, tu poți să devii din ce în ce mai fericit. "Când o am, și când o fiu, am fac" este păcatul pe care mulți oameni îl fac. Nu vei avea niciodată fericirea dacă nu reușești fii fericit chiar în clipa asta pentru privind la viața ta, erai mai rău acum mult timp. Dacă după tot drumul pe care l-ai parcurs, după ce ai supraviețuit și încă ești în picioare, nu poți să fii recunoscător și fericit, când crezi că vei fi? Problemele tale vor deveni și mai mari pe măsură ce viața trece. Știind acest lucru ce ai de gând să faci diferit începând din acest moment?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Înainte

Acum că nu mai ești iubita mea,
Ce e mai bun în viața ta?
Ești mai fericită, s-a schimbat ceva?
Eram eu mai rău ori lumea mai rea?
Alegerea tu ai facut-o și o vei purta.

Ai vrut ceva nou, eh! Zi ai primit?
Acum nu mai suntem, îmi mai aduc aminte,
Nu știu de mă crezi dar sunt fericit,
Și chiar de nu e tot cum eu mi-am dorit,
Merg înainte.

poezie de
Adăugat de Andrei Vlad BalanSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Julio Cortazar

Problema cu un scriitor angajat, așa cum sunt numiți acum, este continue fie scriitor. Dacă ceea ce scrie devine doar literatură cu conținut politic, poate fi foarte mediocru. Asta s-a întâmplat cu un număr de scriitori. Deci, problema este una de echilibru. Pentru mine, ceea ce fac trebuie întotdeauna fie literatură, cea mai înaltă pe care o pot realiza... merg dincolo de posibil. Dar, în acelați timp, încerc introduc și un amestec de realitate contemporană. Iar acesta este un echilibru foarte dificil de atins.

în The Paris Review
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba spaniolă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Es.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "62. Model de asamblare" de Julio Cortazar este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -33.00- 24.05 lei.

Odată ce furtuna s-a sfârșit, nu îți vei mai aminti cum ai reușit treci prin ea, cum ai supraviețuit. Nu vei putea fi sigur cu adevărat nici dacă furtuna s-a sfârșit. Un lucru este cert însă: atunci când vei ieși cu bine din furtună, nu vei mai fi aceeași persoană care erai înainte.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Men Without Women: Stories Hardcover" de Haruki Murakami este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -106.99- 62.99 lei.
Garabet Ibrăileanu

Unele femei își iubesc mai mult copiii, altele mai mult bărbatul ori amantul; cu alte cuvinte, unele mai mult copiii actuali, altele mai mult pe cel viitor. Așa toți creatorii: unii artiști își iubesc mai mult operele isprăvite, alții mai mult pe cele proiectate.

citat celebru din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Adela" de Garabet Ibrăileanu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -10.00- 7.99 lei.
Robin Sharma

Cei mai mulți oameni descoperă cu adevărat esența vieții doar când sunt la un pas de moarte. Atunci, când sunt cu un picior în groapă, înțeleg care e rostul profund al vieții și își dau seama câte ocazii le-au scăpat printre degete. Viața poate fi crudă din acest punct de vedere. Viața refuză -și dezvăluie darurile, uneori până în ultima clipă. Când suntem tineri și avem toată viața înainte, amânăm trăim: "Anul viitor am petrec mai mult timp în natură, am râd mai mult sau am iubesc mai mult. Anul viitor am petrec mai mult timp alături de copiii mei și am citesc cărțile importante din literatură. Anul viitor am privesc mai multe răsărituri de soare și o -mi fac prieteni noi, însă, momentan, am multe alte lucruri de făcut și multe întâlniri de onorat." Acestea sunt șabloanele vremurilor în care trăim. Ei, bine, eu am învățat dacă nu-ți iei viața în propriile mâini, aceasta are obiceiul să-ți joace feste. Zilele se transformă în săptămâni, săptămânile în luni și înainte de a te dezmetici, viața ta s-a sfârșit. Lecția de înțelepciune este următoarea: nu te mai lăsa dus de val, trăieste-ți viața în mod deliberat.

în Învățături spirituale pentru familia ta (2010)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Leader Who Had No Title: A Modern Fable on Real Success in Business and in Life Paperback" de Robin Sharma este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.99- 34.99 lei.
Ion Luca Caragiale

Am vorbit acum câtva timp despre un interesant studiu al d-lui Paulhan asupra "prostiei la om"; d-l Paulhan stabilește, după cum s-a văzut, prostia provine mai cu seamă din pretenție. Nu mai încape îndoială că un zidar, care se ține de meseria sa și nu se amestecă în lucruri pe care nu le poate pricepe, nu se va expune niciodată a fi tratat de prost; din contră, dacă-și va exercita meseria sa cu conștiință și cu iscusință, se va putea cu drept cuvânt spune de dânsul, e un zidar inteligent. Îndată ce însă zidarul nostru se va amesteca în cestiuni înalte economice și va căuta să le dezlege fără a fi dobândit mai înainte cunoștințele trebuincioase, cu alte cuvinte, îndată ce-l apucă boala pretenției, toată lumea va spune despre dânsul e un "prost".

începutul de la Cuvântul "colectivitate" de (1885)
Adăugat de Dan CostinașSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Momente" de Ion Luca Caragiale este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.36- 48.99 lei.

Cuvinte nespuse

N-am apucat să-ți spun "la revedere",
Nici alte cuvinte pe care-aș fi dorit să le auzi;
Ar fi trebuit să le rostesc când am avut șansa,
Dar am crezut -o -mi fii alături cât vântul bate-n duzi.

Mi-a trecut timpul fără să îți fi spus
Cât de mult ai însemnat tu pentru mine;
Ar fi trebuit s-o fac, dar am crezut că-ți este clar
Și acum chiar nu știu cât ai înțeles de bine.

Când îți vorbesc în rugăciuni, din noaptea asta grea,
fi-încântată dacă vorbele-mi urechea ta le-ar auzi;
O, cum ți le-aș mai spune astăzi dacă aș putea,
Dacă-aș mai avea norocul fiu cu tine-o zi.

Poate-au fost cuvinte pe care și tu voiai să le rostești
Și care-au rămas nespuse, deși tu le-ai gândit;
Dar știu m-ai iubit întotdeauna,
Așa cum și tu știi că te-am iubit.

spunem, prin urmare, tot ce-n suflete simțim
Căci ziua cea de mâine se poate să nu vină;
Rostește-acele vorbe astăzi cum le simți,
Nu pierde șansa de-a-împărtăși lumina din lumină.

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Vladimir Potlog

Nu mai am timp

Nu mai am timp, iubite,
Să mai plâng pe umărul tău,
Căci a secat de mult
Lacrima din ochiul meu.
Nu mai am timp, iubite,
Să mai alerg după iluzii bizare
Și după o dragoste care încet dispare,
Nu mai am timp, iubite,
Să-ți mai spun că te iubesc,
Căci eu în altă lume trăiesc,
Te-am așteptat și adorat
Ca pe un zeu!
Dar de acum nu mai am timp
Pentru tine, iubitul meu.

poezie de (2 august 2013)
Adăugat de Vladimir PotlogSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Mai e o zi

Mai e o zi și n-ai să mai vii
Mai e un ceas și am să te las
pleci, cu visul meu

Ieri îmi spuneai cât de mult mă iubești
Mâine știu iar ai să greșești
De-acum îți spun să pleci

Mai e o zi
Până vei ști
Cum e pierzi și tu
Numai o zi
Și ai să știi
Cum e pierzi
Și-atunci poate nu vei mai greși

Mii de cuvinte de dor am șoptit
Nici nu mai știu de ce te-am iubit
Când nu mai e nimic

Totu-i departe s-a dus ca un fum
Nu vreau decât fiu singură acum
S-o iau de la început

Mai e o zi
Până vei ști
Cum e pierzi și tu

Numai o zi
Și ai să știi
Cum e pierzi
Și-atunci poate nu vei mai greși

Poți -mi spui orice acum
Doar că nu te cred
Mă simt bine și aș vrea
Altceva

Numai...
Altceva...

Mai e o zi
Până vei ști
Cum e pierzi

Numai o zi
Și ai să știi
Cum e pierzi
Și-atunci poate nu vei mai greși

cântec interpretat de Dana Nălbaru, versuri de din Parfum (iulie 2008)
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!

Literatură

Copacii cu înaltă-alură
încremenind, frumoși, de os,
îi vom numi literatură
și vom semna, umili, mai jos.

Copacii înnegrind curbură
de zmei și mume-ale pădurii
sunt doar și ei literatură,
urâții, răii, strâmbii, surii.

Și râul ar putea fi, dar
n-are nici fructe-aromitoare,
nici nu-l poți prinde în tipar;
jos, ne semnăm în resemnare.

poezie de din revista "Familia" (martie 1973)
Adăugat de Corneliu VasileSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Scriitorul vremii vremea scriitorului" de Corneliu Vasile este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -25.20- 16.99 lei.
David Boia

Teoria Big Bang

O teorie total explozivă
Expansivă și accelerată
De formare a universului
Se pare cea mai tare
Și cea mai de răsunet
Acum are și ea sincopele ei
Și unele neajunsuri
Fiind contrazisă sau negată
În timp va fi înlocuită
Ca și multe altele
În schimb ar putea rămâne
În artă și în creație
Conștiință și literatură
În știință și în memorie
Cea mai reușită metaforă
Și cea mai epatantă
Din câte au existat.

poezie de (9 februarie 2017)
Adăugat de David BoiaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

La început, când ești mic și nu știi nimic, și vocația ta este mică. Există, dar e doar o sămânță ce așteaptă încolțească. Pe măsură ce tu te dezvolți ca persoană, îți dezvolți abilități, faci muncă de autocunoaștere, începi devii din ce în ce mai bun în a fi tu însuți și a putea să oferi celor din jur ceea ce îți face plăcere și la ceea ce te pricepi din ce în ce mai bine. Vocația ta crește odată cu tine. Nu te uita la oamenii de succes comparând ce faci tu cu ce fac ei acum. Dacă ești la început, uită-te la ce făceau acești oameni când erau și ei tot la început. Nimeni nu s-a născut învățat, asta e o certitudine. Dacă unii oameni fac lucruri extraordinare în viață, e pentru fac pas după pas, în fiecare zi, în timp ce alții visează la cai verzi pe pereți. Nu fi o găină speriată de calitățile vocația și realizările altora. Când tu ești mic și vocația e mică. Când crești tu, crește și ea. Socrate spune că educația nu este umplerea unui vas ci aprinderea unei flăcări și știu treaba mea nu este să îți spun ce să faci, cum să faci și când să faci. Treaba mea este să te trezesc din somnul conștiinței. Dacă reușesc asta, știu ești echipat perfect să faci orice îți propui. Însă fără trezire, nu există acțiune și rezultate. Tu determini ritmul în care vrei evoluezi.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook