Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Goethe

Îl respect pe acel om care știe clar ce vrea. Cea mai mare parte din răul care există în lume se naște din faptul că oamenii nu își înțeleg pe deplin propriile scopuri. Se apucă să construiască un turn iar la construcția fundației petrec tot atâta timp cât ar fi necesar pentru a construi o colibă.

citat celebru din
Adăugat de Oana- Manuela MihaiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba germană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la De.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
Este disponibilă și traducerea în engleză.

Citate similare

Motivul pentru care, în lume, există acum atâta discordie și sărăcie, este acela că oamenii nu înțeleg deloc legătura dintre conștient și subconștient. Atât timp cât cele două fațete ale ființei sunt în deplină armonie, într-un deplin acord, conviețuiesc în pace și se sincronizează perfect, veți avea parte mereu de sănătate, fericire, calm și veselie. Nici ura și nici boala nu se vor manifesta în astfel de condiții.

în Puterea Extraordinară a subconștientului tău
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Miracle Power of Your Mind: The Joseph Murphy Treasury Paperback" de Joseph Murphy este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -121.99- 63.99 lei.
Goethe

Majoritatea oamenilor își întrebuințează cea mai mare parte din timp ca trăiască, și puțina libertate care le mai rămâne îi înspăimântă atât de tare, încât fac tot ce le stă în putință ca scape de ea.

citat celebru din romanul Suferințele tânărului Werther de
Adăugat de DyannaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 4 comentarii până acum.
Participă la discuție!
în alte limbiTextul original este scris în limba germană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la De.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Faptul "Eu-Sunt" e un concept și trebuie înțeles doar atâta timp cât conceptul e prezent. Odată ce se topește în starea originară, cine (sau ce?) mai există care vrea să știe? Identitatea iluzorie a dispărut.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Experience of Nothingness: Sri Nisargadatta Maharaj's Talks on Realizing the Infinite Paperback" de Nisargadatta Maharaj este disponibilă pentru comandă online la 61.99 lei.

Prin diverse metode, omul încearcă scape de "eu". A auzit "eu" este problema, "eu" este dușmanul și se apucă de treabă. Nu știe cine este acest "eu", dar vrea să scape de el. Evident, eșuează lamentabil. Cu cât încearcă mai mult, cu atât devine mai frustrat. Puțini sunt cei care înțeleg că nu poți scăpa de ceva până când nu îl vezi. Și mai puțini înțeleg că "eu" pe care pretind îl au, nu este al lor. Ceea ce consideră a fi "eu" este un puzzle construit din piese împrumutate. Sunt cioburi adunate de ici-de colo, unite prin asumare și identificare, formând un "eu" fracturat și scindat. Un "eu" în care cioburile sunt în continuu conflict pentru că nu aparțin nimănui și aparțin tuturor. În aceste condiții, cum poți scăpa de el? E ca și cum ai lupta cu umbrele. Pentru a "scăpa" de "eu" este necesar ca acesta devină evident, clar, cristalizat. Omul trebuie să știe ce este al său și ce nu, ce e împrumutat și ce e propria sa creație. Trebuie devină egoist, să își consolideze și să își lustruiască în mod conștient "eu-l", până când îi observă toate componentele și fațetele. Abia când "eu" este solid, conturat, personal, abia atunci omul poate renunța de bunăvoie la el.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Renascut din propria cenusa" de Paul Avram este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -29.00- 21.99 lei.

Ne urmărim propriile ambiții cu egoism și apoi ne plângem de lipsa de altruism a lumii. Îi respingem pe oamenii care nu ne plac și pe care nu îi considerăm suficient de frumoși, atrăgători, cu statut social dar plângem lumea e rea și lipsită de iubire pentru noi când defapt suntem tratați exact cum îi tratăm noi pe cei care ar avea nevoie de aceleași lucruri ca și noi: iubire, atenție, grijă. Ne plângem de lipsa de cultură din mass media în timp ce măsurătorile arată clar audiențele cele mai mari exact pe incultura de care ne plângem cu atâta ipocrizie. Lumea se schimbă foarte ușor când te schimbi tu. Arată tu altruism, iubește-i pe cei care nu au parte de iubire, aruncă televizorul pe geam și ai grijă ce cumperi și cui acorzi atenția ta. Răul pe care tu îl percepi în lume nu ar exista dacă nu l-ai hrăni chiar tu. Când începi schimbarea?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu mă consider bărbatul cu mare suc­ces la femei. Eu cred că un bărbat adevărat n-are nevoie să se laude cu palmaresul amoros, atâta timp cât există în mod real. Iar dacă o face, e posibil ca veridicita­tea acestui palmares fie destul de șubredă. Și, în al doilea rând, nu ar trebui s-o facă din respect pentru femeile cu care a fost.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În orașul cu iubire

În orașul cu iubire, locuiesc tot mai puțini,
Drumul către fericire, din păcate, nu-l mai știm...
E așa frumos aici, ca-ntr-o lume de poveșt! i
Tot ce trebuie faci este doar ca iubești!

În orașul cu iubire, oamenii mereu zâmbesc,
De atâta fericire, ochii lor, toți strălucesc.
Politețea e firească, iar atunci când se-ntâlnesc
Nu se spune "bună ziua", ci se spune "te iubesc!"

În orașul cu iubire nu există cerșetori,
Toată lumea dăruiește doar emoții și fiori!
Florile sunt mai frumoase, frunzele în pomi dansează,
Nopțile sunt în lumină, inimile radiază...

În orașul cu iubire, oamenii nu merg, plutesc,
Le-au crescut pe spate aripi, tot spunându-și "te iubesc!"
Nu există sărăcie, sunt avuți și fericiți,
Cea mai mare bogație-i iubesc și sunt iubiți...

În orașul cu iubire, nu există umilință
Oamenii nu știu plângă, nu există suferință
Trupurile-s sănătoase, ele nu îmbătrânesc,
Vitamina e iubirea și pastila "te iubesc!"

În orașul cu iubire, oameni-s nemuritori
Nu există cimitire, când iubesti n-ai cum mori!
Cine vrea eternitate, cine vrea ca trăiască
Poate să se mute-aici, doar să știe să iubească!

poezie de (3 martie 2015)
Adăugat de Florentina MitricăSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 2 comentarii până acum.
Participă la discuție!

Când cineva studiază un material și tânjește -l înțeleagă, această dorință arzătoare este numită "rugăciune". Pentru că o rugăciune este o lipsă, însemnând cineva imploră pentru lipsurile sale, așa încât Creatorul îi va satisface dorința. Stăruința în rugăciune este măsurată prin dorință, atâta timp cât există un lucru de care cineva are neaparat nevoie, dorința pentru acel lucru este mai mare. În concordanță cu măsura nevoii, așa este și măsura dorinței arzătoare. Există o regulă ca, în lucrurile pentru care cineva depune cel mai mare efort, străduința crește dorința și persoana vrea să primească împlinire pentru deficiența sa. Astfel, o dorință este numită "rugăciune", "muncă din inimă".

în Shamati
Adăugat de Adriana PleșcaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Marilena Tiugan

Chiar dacă există atâtea rele, există atât de mult Bine în această lume. Doar învățăm -l găsim. Nu avem altă lume în care să trăim. Iar, pentru cea pe care a creat-o, El merită fie iubit. O lume în care oamenii uită -L iubească pe Dumnezeu nu mai este o lume, ci un infern.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Marin Preda

O gândire e o lume completă; dacă se bizuie doar pe ceea ce se știe în timpul în care ai trăit, și din acel timp nu există alte mărturii, te îneci în conul de umbră al umanității din acea parte a pământului în care ai trăit... dacă vrei s-o luminezi, trebuie faci un efort suprem, aproape inuman. Prin gândire putem descoperi în noi lumina.

citat celebru din
Adăugat de Avramescu Norvegia - ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Morometii" de Marin Preda este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -48.00- 35.99 lei.
Anne Frank

Atâta timp cât poți privi cerul fără teamă, știi ești curat pe dinăuntru și vei fi din nou fericit. Și atâta timp cât există această mulțumire interioară, mulțumirea pentru natură, Dumnezeu și multe altele, atâta timp cât o porți în tine, vei putea deveni din nou fericit. Poți pierde totul: bogația, prestigiul, dar mulțumirea interioară poate fi doar ascunsă și te va face, atâta timp cât trăiești, din nou și din nou fericit.

în Jurnalul Annei Frank
Adăugat de adrinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Diary of a Young Girl Paperback" de Anne Frank este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -28.99- 26.99 lei.

Au trecut milenii, dar oamenii tot nu au reușit înțeleagă deplin iubirea. Cât depinde ea de trup? și cât de spirit? cât de întâmplare și cât de destin? De ce unele perechi minunate decad, iar alte întâlniri, care păreau improbabile, prosperă... Nu știu nici eu mai mult decât știți voi. Și totuși e atât de simplu: iubirea există acolo unde există!

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Eclipse Collector's Edition" de Stephenie Meyer este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -100.00- 15.99 lei.

Atunci când în viața trupului nostru pătrunde o dezordine gravă, natura, printr-o violentă intensificare a procesului vital, face uz de toate forțele pentru vindecare: așa se produce febra, care este simptom de îmbolnăvire și totodată încercare de vindecare. - Ceea ce este pentru boală febra este pentru voința ce se afirmă această întreagă lume: ea este vizibilitatea afirmării; iar prin faptul că aduce la expresia sa deplină, cea mai înspăimântătoare, tot răul moral și tot răul fizic, care sunt consecința sa necesară, ea ține în fața voinței derutate o oglindă a propriei sale strădanii, vinovate de toată durerea existenței, dacă ar vrea să ajungă la deplina cunoaștere de sine și prin ea la schimbarea de direcție, la întoarcere, la eliberare.

în Elementele metafizicii (noiembrie 2008)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă doriți aflați o singură cauză a cantității uriașe de nefericire din lume, aceasta este faptul că oamenii nu își acordă timpul necesar pentru a intra în comuniune cu sinele, cu natura și cu divinul.

în Liniștea inimii
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cuvinte de intelepciune pentru fiecare zi. Un calendar spiritual" de Paul Ferrini este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -15.00- 8.99 lei.
Lorena Craia

Limite

toți au propriile limite
iar o mare parte din aceștia
au și limitele celorlalți
o mare parte din cei care
au și limitele celorlalți
au și limitele impuse de societate
iar o mare parte din aceștia

nu au nicio limită

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

E un lucru tare misterios cu pasiunile omenești, iar în cazul copiilor totul se petrece la fel ca și în cazul oamenilor maturi. Cei copleșiți de o pasiune n-o pot explica, iar cei ce nu au trăit niciodată ceva asemănător nu pot înțelege. Există oameni care își pun în joc viața pentru a cuceri un pisc. Nimeni, nici chiar ei înșiși nu își pot explica limpede de ce. Alții se câinează pentru a câștiga inima unei persoane care nici nu vrea să știe de ei. Iar alții se distrug, fiindcă nu pot rezista plăcerilor mâncării – sau ale băuturii. Unii își cheltuiesc întreaga avere pentru a câștiga la jocurile de noroc sau jertfesc totul de dragul unei idei fixe ce nu se poate realiza niciodată. Alții cred că nu pot trăi fericiți decât în altă parte de locul unde se află, și călătoresc toată viața prin lume. Iar câțiva nu-și găsesc liniștea până ce n-au devenit puternici. Într-un cuvânt există tot atâtea pasiuni, cât și oameni.

în Povestea fără sfârșit
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Neverending Story" de Michael Ende este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -45.00- 18.99 lei.

Dumnezeu: Faptul ai împărțit supa în două nu e un miracol, Bruce, e un truc magic. O mamă singură care are două slujbe și își face timp să își ducă fiul la antrenament la fotbal, ăsta e un miracol. Un adolescent care spune "Nu" drogurilor și "Da" educației, ăsta e un miracol. Oamenii vor ca eu fac totul pentru ei. Ceea ce nu realizează este faptul că ei au această putere. Vrei vezi un miracol, fiule? Fi chiar tu acel miracol.

replică din filmul artistic Dumnezeu pentru o zi
Adăugat de Marin Irina, MTTLCSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Alexandre Dumas

Nu există nici fericire, nici nenorocire pe lume, există doar compararea unei stări cu cealaltă și atâta tot. Doar cel care a simțit nefericirea cea mai cumplită e în stare simtă cea mai mare fericire.

în Contele de Monte-Cristo
Adăugat de albastru.nemarginitSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Pachet Contele de Monte-Cristo vol.1-4" de Alexandre Dumas este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -79.90- 55.93 lei.

Fiecare secundă este momentul cel mai potrivit pentru a începe ACUM. Indiferent când treci la acțiune, tot începător ești. Dacă procesul de învățare are 23 de pași, cel care începe azi va fi tot timpul în avantaj iar tu, indiferent când vei începe va fi tot cu pasul 1 și timpul necesar pentru a parcurge cei 23 de pași e tot același. NU mai aștepta momentul perfect pentru a trece la acțiune. Acesta nu există! Perfecționismul ascunde teama de judecata celor din jur, teama de eșec, însă ceea ce perfecționistul nu știe e amânând trecerea la acțiune, își așterne cel mai mare eșec și rușine: lipsa totală de realizări. Sunt oameni care au idei ani de zeci de ani pe care nu le implementează. Iar la sfârșit cu ce te alegi? Cu ură, invidie și frustrare când altul face și tu spui: "e ideea mea!" Meritul e al celui care acționează, nu al gânditorului de idei. Asta pentru că cel care acționează a gândit și el dar are de partea lui și acțiunea.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Anais Nin

Mi-am petrecut cea mai mare parte a vieții îmbogățind cât am putut așteptarea lungă, lungă a marilor evenimente care mă umplu acum atât de profund, încât sunt copleșită. Acum înțeleg neliniștea cumplită, sentimentul tragic al eșecului, adânca nemulțumire. Așteptam. Acesta e ceasul expansiunii, al trăirii adevărate. Tot restul n-a fost decât pregătire. Treizeci de ani de pândă neliniștită. Iar acum, acestea sunt zilele pentru care am trăit. Și fiu conștientă de asta, atât de deplin conștientă, asta e ceva aproape de nesuportat pentru un om. Ființele omenești nu pot suporta cunoașterea viitorului. Pentru mine, cunoașterea prezentului e la fel de amețitoare. Să fii imens de bogat și știi asta!

în Henry și June
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Incest. Din Jurnalul dragostei" de Anais Nin este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -42.00- 29.99 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook