Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Emil Dogaru

Ar trebui să ne întrebăm din când în când câte lucruri sunt în realitate așa cum le vedem noi. Sau și mai bine spus, așa cum ne place nouă să credem că sunt ele. E șocant când de cele mai multe ori, dând nas în nas cu realitatea, nu pricepi cu niciun chip cum de n-ai putut vedea până atunci lucruri care acum par atât de evidente. O explicație ar fi... Deseori, când ești prins în interiorul evenimentelor, scapi din vedere unele aspecte mai ușor de sesizat din afară. Iar cu cât ești mai sigur de ceva, cu atât vei fi luat printr-o mai mare surprindere constatând că, în realitate, lucrurile stau cu totul altfel.

în Norocosul teoretician (24 ianuarie 2007)
Adăugat de Emil DogaruSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Sunt și deșteaptă, sunt și proastă. Sunt și frumoasă, sunt și urâtă. Sunt și curajoasă și fricoasă. Sunt bună și rea. Toate aceste caracteristici îmi aparțin. Și încă multe altele. Le arăt cu degetul spre ceilalți pentru uneori nu le pot recunoaște în mine însămi. Integrez în mine totalitatea trăsăturilor umane căci nu aș putea recunoaște la ceilalți ceea ce nu există deja în mine. Oamenii din jurul meu sunt oglinzi care reflectă trăsături ale personalității mele de acum sau din trecut ori viitor. Atunci când îi accept pe ceilalți așa cum sunt, în realitate mă accept pe mine. Nu sunt nici mai bună, nici mai rea decât ceilalți. Sunt imperfectă. Lucrurile pe care le admir sau le detest la ceilalți se regăsesc și în mine însămi. Deseori fac lucruri prostești pentru îmi doresc și eu, ca și tine, să nu fiu respinsă, îmi doresc acceptarea și iubirea celor din jur. Abia când renunți la măștile care te compun îți dezvălui măreția și perfecțiunea din tine. Acceptă că ai defecte și ai calități. Și de fiecare dată când arăți cu degetul spre ceva frumos sau urât amintește-ți lumea reflectă ca o oglindă ceea ce este în interiorul tău. Așa cum Jacques Salome spune: Și acum vorbește-mi despre tine. Spune-mi cum sunt eu?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Dimitrie Bolintineanu

Să luăm lucrurile cum sunt. Să nu pierdem din vedere că acel ce ne-a dat viața nu ne era cu nimic dator. Lumea poate fie mai rea decât o credem noi; dar asta nu este un cuvânt ca să ne pierdem curajul și să chemăm moartea!.. Câte lucruri bune ne rămân a face! Și câte lucruri bune ne sunt iară, ca să ne mângâie de cele rele. Ești nedrept și insulți providența când te plângi astfel de viață!

în Manoil
Adăugat de scofieldutzaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Mama lui Stefan cel Mare" de Dimitrie Bolintineanu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -12.00- 8.99 lei.

Lucrurile bune se întâmplă atunci când ai încetat să le aștepți. Când ai acceptat realitatea, așa cum este ea, când ai renunțat te lupți cu disperare pentru ceva mai bun, sau te simți frustrat viața nu e așa cum o vrei. De-abia atunci realitatea se poate transfirma într-o nouă versiune, mult mai bună.

în Prin praf si vise
Adăugat de IustinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Emil Dogaru

Radu: Dar, ia spune-mi tu mie... că nu scapi așa ușor... Cu prietena ta cum rămâne? Din câte știu, sunteți împreună de ceva timp. Parcă spuneai v-ați și logodit.
Toni: De cine vorbești tu, de Consti?
Radu: Nu, eu la Silvia mă refeream.
Toni: Păi da, Consti.
Radu: O mai cheamă și Constanța?
Toni: Nu, Consti nu vine de la Constanța, dar așa o mai alint eu uneori, Consti... Consti de la constipata...
Radu: Și, cum... așa ușor îți abandonezi tu logodnica, mai ales acum, la greu, când înțeleg are și unele probleme de tranzit intestinal?

replici din piesa de teatru Da-ul de Crăciun, scenariu de (aprilie 2008)
Adăugat de Mirela AndiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când adevărul doare!

Ești îndoctrinat și nu poți distinge,
O adevărată realitate ce te va învinge.
Începi simți tot ce ști e o minciună,
Când adevărul doare, nu-i deloc o glumă!

Tot ceea ce ți s-a spus când erai mic,
Acum descoperi că de fapt nu ști nimic.
Și afli din ce în ce mai multe informații,
Descoperi adevărul care-i doare și pe alții!

Și te mai întrebi de ce atât de multă ură,
De unde până unde atât de multă incultură.
Și mai realizezi că realitatea este foarte dură,
Că adevărul doare foarte tare în lipsă de cultură!

Acum că ai crescut descoperi mult mai multe,
Și înțelegi prea bine că viața-i un mare munte.
Ce inevitabil va trebui să-l escaladezi dacă vrei,
Ca adevărul să nu doară, recunoscând realitatea ei!

poezie de (10 iunie 2014)
Adăugat de Ovidiu KerekesSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 3 comentarii până acum.
Participă la discuție!

Ca poți vedea o realitate exact așa cum este, mai întâi ar trebui să o simți. Iar pentru a ajunge simți o realitate exact așa cum este, mai întâi ar trebui să ai parte de o educație corectă. Iar pentru a avea parte de o educație corectă, mai întâi ar trebui să ai noroc de acei oameni care să ți-o poată oferi. Iar, în cazul în care nu ești atât de norocos, îți mai rămâne te autoeduci.

aforism de
Adăugat de Andrei Ș.L. EvelinSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

De ce obiectivele sunt una și dorințele sunt alta? Pentru diferența dintre cele două elemente este atât de mare încât dacă o stăpânești poți mult mai ușor să-ți atingi obiectivele. O dorință de a ta poate devină un obiectiv, dar de cele mai multe ori ea rămâne la nivelul de dorință și nu este niciodată împlinită. O dorință compensează o lipsă la nivel emoțional. În schimb obiectivele le poți avea doar după ce în realitate ți-ai rezolvat problemele emoționale. Până când nu ești complet vindecat din punct de vedere emoțional, obiectivele pe care le ai sunt dorințe deghizate. Adică vin din anumite insatisfacții emoționale și noi pornim la drum cu speranța atingând acel obiectiv, ne vindecăm emoțional sufletul. O dorință poate devină un obiectiv, dar atunci când ea rămâne de cele mai multe ori la nivel de dorință ea nu este îndeplinită măcar.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu este nimic mai plăcut decât îți schimbi starea interioară într-o secundă prin schimbarea de perspectivă. Când ești stresat că lucrurile nu au mers azi exact cum ai vrea meargă și simți stresul, fricile și supărarea cum te copleșesc, adu-ți aminte că ești în plin proces de învățare și că ziua de azi nu e decisivă, ci doar o piesă de domino. Cât timp înțelegi e mai important apari și să îți faci partea zi după zi decât să ai un șir de zile perfecte, când înțelegi ca rămâi pe drumul măiestriei te va face încet și sigur să nu ai competiție, știi că și azi îți poți da voie te relaxezi, iei ziua așa cum ți-a fost dată și să te poți bucura de lucrurile mici știind că cele mari sunt acolo, te așteaptă faci drumul până la ele. Oricum ți-a fost ziua și cum se va termina, nu uita simți recunoștința pentru abundența în care trăiești deja. Sunt multe lucruri pe care le ai și le consideri normale și firești, însă gândește-te un pic mai bine. Chiar ți se cuvine totul sau poți apreciezi azi un pic mai mult ce ai?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Cornelia Georgescu

Diana: Traian, tu ești conștient de faptul băiatul va pleca?
Traian: Normal, altfel cum?!
Diana: Și cum poți fi atât de insensibil?
Traian: Insensibil?
Diana: Da; e totuși fiul tău, iar tu pari atât de nepăsător...
Traian: Fiul meu...?! Mă mir ți-ai amintit acum acest lucru! Par nepăsător, zici?! Sunt insensibil?! Poate că din cauza ta am devenit astfel, poate tu m-ai transformat... Crezi că nu mai am sentimente? Scuze, greșești! Par nepăsător și insensibil; reține însă, aparențele înșeală...
Diana: Și atunci, în cazul tău...?!
Traian: Ce-ai vrea? Sunt totuși directorul... Nu-mi pot permite mă exteriorizez, mai ales că nu se cunoaște adevărul; toți știu doar -i preferatul meu... Chiar ar deveni suspect dacă m-aș manifesta altfel, adică așa cum mă simt... Insensibil, nepăsător... Să știi, nu mă așteptam -mi spui așa ceva! Chiar nu mă așteptam la asemenea reproșuri din partea ta.
Diana: Vai... Repet, îmi pare rău.
Traian: Asta nu mă ajută cu nimic. Regretele tale nu-mi sunt de nici un folos, la fel ca mulțumirile sau recunoștința ta; n-am nevoie de ele! Repet: Dacă n-ai de gând renunți la blondul tău, lasă-mă în pace, cu nepăsarea și insensibilitatea mea cu tot! Pricepi?
Diana: Bine, te las... Ah, iartă-mă, te rog, Traian... Iarăși am spus ce nu trebuia.
Traian: Să știi... Mai bine tăceai, dar... Off, chiar nu mai contează!

replici din romanul Proxima, Partea I: "O misiune specială" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă cineva privește cerul într-o noapte senină, fără Lună, obiectele cele mai strălucitoare care se văd sunt probabil planetele Venus, Marte, Jupiter și Saturn. Vor mai fi și un număr mare de stele exact la fel ca Soarele nostru, dar mult mai departe de noi. De fapt, unele dintre aceste stele fixe par a-și schmba foarte lent pozițiile una față de cealaltă atunci când pământul se mișcă pe orbită în jurul Soarelui; în realitate ele nu sunt deloc fixe! Aceasta deoarece ele sunt relativ aproape de noi. Pe măsură ce Pământul se mișcă în jurul Soarelui, le vedem din diferite poziții pe fondul stelelor mult mai îndepărtate. Din fericire, aceasta ne permite măsurăm direct distanța dintre stele și noi: cu cât sunt ma aproape, cu atât par că se deplasează mai mult.

în Scurtă istorie a timpului – de la Big Bang la găurile negre
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "A Brief History of Time Paperback" de Stephen Hawking este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -73.99- 44.99 lei.
Adi Conțu

Trecător prin viață

Am avut destule teste, unele le-am și trecut,
Multe le-am picat, din grabă, câteodată a durut
Vor mai fi, lasă fie, doar așa învăț ceva,
Cum e omul, cum e soarta, cum sunt eu, altcineva

E o roată, se învârte, multe gropi și dealuri multe,
Ba e lună, ba e soare, ba sunt multe și mărunte,
mai duc pe la restanțe, nu am fost prea silitor,
Dar măcar pricep... în viață nu e totul chiar ușor

E lung drumul, plin de hopuri, te mai rupi, te mai îndoi,
Chiar mai cazi în nas, de-a latul, însă te ridici vioi
Plin de praf, ușor îl scuturi, cauți zâmbetul din nou
Te înhami, nu-i prima oară când probleme vin cadou

Însă eu le-aș spune lecții, experiență ce n-aveai,
Astfel data viitoare, nici surprize nu mai ai,
Important e să ai suflet, -nțelegi ceva din el,
Oricum restul se întâmplă, iar schimbi... nu poți de fel

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Whitey: Am ajuns la concluzia , dacă lucrurile se întâmplă așa cum ai vrut tu se întâmple, atunci unii ar spune că nu am avut o viață plină de succese. Important e să nu te gândești cu amărăciune la dezamăgirile vieții. Învață renunți la trecut și recunoaște că nu va fi mereu soare afară. Și când ești pierdut în întuneric și disperare, amintește-ți numai în întunericul nopții vedem stelele care ne vor arăta drumul spre casă. Așa că nu-ți fie frică faci greșeli, te împiedici și să cazi, pentru , de cele mai multe ori, cele mai mari recompense vin din faptul că ai făcut acele lucruri care te sperie cel mai mult. Poate că vei obține tot ce-ți dorești. Poate că vei obține mai mult decât ți-ai fi imaginat vreodată. Cine știe unde te va duce viața? Drumul e lung și, la final, călătoria e, de fapt, destinația.

replică din filmul serial Ruleta destinului
Adăugat de Ionita IoanaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nimeni nu se poate dezvinovăți spunând el nu-L poate vedea și că nu-L poate cunoaște pe Dumnezeu, când lucrările Sale grăiesc așa de puternic despre Domnul, când sunt atâtea mărturii atât din afara noastră, cât și din lăuntrul nostru. Și când gândurile noastre care între ele se învinovățesc sau se dezvinovățesc, ele însele sunt o mărturie puternică din lăuntrul nostru. Care dintre noi se poate dezvinovăți că nu L-a putut vedea și simți atât în afară, cât și în lăuntrul său pe Dumnezeu?

în Cununile slăvite (2006)
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Solitarium

Dincolo de aceste drumuri
care se despart în vânt, în glasul
trist făcut din suflarea caldă
precum adăpostul pe timp de furtună
mintea mă trădează
mă strânge
din măruntaiele nopții.

E atât de liniște,
încât gândurile alunecă
într-o rană nouă
mai ușor
decât săgetarea unui neprihănit
în inima întunericului.

O liniște mă apasă,
așa cum sigur mi se întâmplă
când adorm iar cele mai
importante lucruri pândesc
din oglindă.

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Gabriela Gențiana Groza

Degetele de la mână

La-început de săptămână,
Degetele de la mână
Au vorbit în adunare,
Despre cine e mai tare.
le ascultăm ce spun,
vedem care-i mai bun.

- Eu sunt Degetul cel Mare
Și mă mișc fără sforțare
Și vă spun azi tuturor,
Sunt cel mai folositor!
Văd la microfon cum vine
Altul care nu-i oricine.

- Deget sunt, Arătător,
Sunt ca un judecător,
Când arăt ceva anume,
Nu mai este timp de glume!...
Mijlociul când vorbește,
Ați ghicit, el se fălește.

- De folos sunt, așa lung,
Uite cum la nas ajung!...
Apoi mândru și stelar
A vorbit și Inelar.
- Eu sunt degetul acel
Care poartă un inel,

Ce adesea e de aur,
Pentru mână, sunt tezaur!
- Stați măi fraților un pic,
Zise Degetul cel Mic,
Fiecare-i de folos
Că e lung sau e mai gros.

Vă rog priviți puțin
Că pe masă e un crin,
Luați pe rând această floare
vedem care-i mai tare.
Încercară, dar vezi bine,
Singur, e mai slab oricine.

Și atunci, săriră toate,
Fără nici o răutate,
Crinul alb îl ridice,
Binișor, să nu se strice.
Și se veseliră tare
La sfârșit de adunare.

Morala

Geaba ești lăudăros
ești mare, ești frumos,
Dacă-atunci când greul vine,
N-ai prieteni lângă tine!

fabulă de (2 ianuarie 2017)
Adăugat de Gabriela Gențiana GrozaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
cumpărăturiCartea "La mana lui Cronos" de Gabriela Gențiana Groza este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -15.00- 11.99 lei.

Cu cât îmi ești mai dragă, cu atât îți sunt mai drag

Cu mult îmi ești mai dragă, în fiecare care zi,
Încât nu pot să stau, nevăzâdu-ți ochiim
Și atunci când îi revăd, privrea mea va ști
Subtil să-și țină pași, în prisma de-a zâmbi.

Cu mult îmi ești mai dragă, atunci când îmi vorbești,
Atunci când îți exprimi cuvintele trupești,
Atunci când îmi șoptești, la urechi, mă iubești,
Cu atât imi ești mai dragă, atunci când mă dorești.

Cu mult îmi ești mai dragă, cu mult îți sunt mai drag,
Și-n iubirea asta singur n-am ce fac
Încerc s-o țin ascunsă, încerc să o complac.
Cu cât îmi ești mai dragă, cu atât îți sunt mai drag.

poezie de
Adăugat de PescărușulSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Filozofie irlandeză

Sunt doar două lucruri care te pot îngrijora:
ori ești sănătos, ori ești bolnav.
Dacă ești sănătos,
n-ai de ce fi îngrijorat.
Dacă ești bolnav,
sunt două lucruri care te pot îngrijora:
ori te faci bine, ori mori.
Dacă te faci bine,
n-ai de ce fi îngrijorat.
Dacă mori,
sunt două lucruri care te pot îngrijora:
ori vei merge în Rai, ori vei merge în Iad.
Dacă vei merge în Rai,
n-ai de ce fi îngrijorat.
Dacă vei merge în Iad,
vei fi atât de ocupat dând mâna
cu prietenii tăi
încât nu vei avea timp fii îngrijorat!!
AȘA CĂ N-AI DE CE FI ÎNGRIJORAT.

poezie de autor necunoscut/anonim (Irlanda), traducere de Petru Dimofte
Adăugat de Petru DimofteSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

De ce plângi?

De ce plângi?

De ce plângi?
Trag nădejde că nu întotdeauna din pricina mea,
Așa cum m-ai făcut cred de-atâtea ori.
Eu, cel adevărat,
Nu-aș încerca niciodată te rănesc.

Știu suferi
Și probabil mă urăști.
Dacă adevărul trebuie spus,
Tu nu atât mă urăști,
Cât, de fapt, îți lipsesc.

Eu am mai degrabă tendința
De a te abandona șifonierelor tale închise,
Cu haine de femeie ușoară și vibratoare...
În mod nesurprinzător, ești construită din ceva mai durabil
Decât sunt făcute cele mai multe suflete
Pe care le întâlnesc în surzenia cețoasă a sterpelor mele vise.
De ce plângi, când nu sunt eu de vină?

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de Petru DimofteSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Soarele nostru, văzut de pe alți sori, e și el o stea variabilă, care din 11 în 11 ani își micșorează strălucirea, adică atunci când are mai multe pete. S'ar putea în acest caz, ca Mira Ceti din constelația Balena aibă mult mai multe pete și astfel, la maximul petelor, aibă cea mai mică strălucire. După cum petele Soarelui nostru se răresc din ce în ce, până când ajunge o vreme, când luni de zile nu mai vezi o singură pată solară, cum s'a întâmplat în 1913, tot așa petele soarelui Mira Ceti dispar una după alta, până când discul său poate dea o mai mare strălucire. Stelele albe sunt cele tinere, cele gălbui cele mature, cele roșii aproape de stingere. Mira Ceti, când începe descrească, se roșește din ce în ce. Aceasta ne-ar face să credem că ar fi adevărată ipoteza cu petele.

în Cum să înveți stelele
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când alergi după ceva, uiți de lucrurile din jur și te concentrezi doar asupra lucrului pe care îl cauți. De cele mai multe ori nu-l găsești. Mai bine pășești ușor rotindu-ți privirea în toate direcțiile și așa îl vei găsi mai lesne.

citat din
Adăugat de KatavasovSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook