Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Ca să poți vedea o realitate exact așa cum este, mai întâi ar trebui să o simți. Iar pentru a ajunge să simți o realitate exact așa cum este, mai întâi ar trebui să ai parte de o educație corectă. Iar pentru a avea parte de o educație corectă, mai întâi ar trebui să ai noroc de acei oameni care să ți-o poată oferi. Iar, în cazul în care nu ești atât de norocos, îți mai rămâne să te autoeduci.

aforism de
Adăugat de Andrei Ș.L. EvelinSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

Citate similare

Omul care se abandonează cu tot ceea ce îi aparține este în întregime fixat în Dumnezeu și tot ceea ce îl atinge pe acest om, îl atinge mai întâi pe Dumnezeu, pentru că Dumnezeu îl înfășoară așa cum gluga îmi înfășoară capul, iar cel ce ar dori mă vadă ar trebui mai întâi să-mi atingă îmbrăcămintea.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Emil Dogaru

Ar trebui să ne întrebăm din când în când câte lucruri sunt în realitate așa cum le vedem noi. Sau și mai bine spus, așa cum ne place nouă credem că sunt ele. E șocant când de cele mai multe ori, dând nas în nas cu realitatea, nu pricepi cu niciun chip cum de n-ai putut vedea până atunci lucruri care acum par atât de evidente. O explicație ar fi... Deseori, când ești prins în interiorul evenimentelor, scapi din vedere unele aspecte mai ușor de sesizat din afară. Iar cu cât ești mai sigur de ceva, cu atât vei fi luat printr-o mai mare surprindere constatând că, în realitate, lucrurile stau cu totul altfel.

în Norocosul teoretician (24 ianuarie 2007)
Adăugat de Emil DogaruSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Înregimentați din fragedă pruncie... Cum poate școala fie educație, atâta timp cât este pe mâna grupurilor de interese politice? Nu cumva ar trebui să învățați copiii gândirea spontană, liberă și nu interesele politice de "clasă"? Cum poate un profesor predea libertatea, dacă el însuși nu a obținut-o? Oare nu ar trebui să fie el schimbarea, care speră să o vadă în următoarea generație? Dacă vreți aveți copii sănătoși la minte, de ce nu eliberați mai întâi școala de dependența financiar-politică? Pur și simplu, mintea vă va pustii pământul, mai ales cu rolul politicianului, pentru că oriunde își băgă ea coada, ca prin magie, apare controlul și implicit sufocarea libertății în numele libertății. Oare când veți vedea asta? Pentru că toți banii acestei lumi la un loc, nu vor opri mintea și dependența voastră de ea și speranța ei de a fi mai "bine" prin control. Iar dependența voastră de minte și de închipuita ei "putere", este tocmai molima ce o lăsați moștenire educațională copiilor voștri. Adevărata educație începe cu inima, nu cu mintea unui copil, dar voi, prin "educația" voastră, ați dus mintea la extrem, iar inima lor e temătoare și bolnavă.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

De neconceput

Am strâns atâta dragoste în mine...
Și toată-toată, numai pentru tine!
Doar pentru tine, scumpa mea iubită,
Doar pentru tine-i dragostea mea infinită!

Doar tu ai reușit faci din mine,
Ceea ce altele: o sută, n-au putut!
Și încă atâtea de ar mai râvni la mine,
Tot ai rămâne de neîntrecut!

De ar fi toate la fel cum ești tu,
Ar arăta cu totul altfel lumea...
Nu și-ar mai pierde nimeni cumpătu',
Am privi cu alți ochi iubirea!

N-am mai interpreta nimic greșit,
Nu am avea de ce ne mai temem...
Ar fi totul atât de diferit,
Nu am avea ce să mai pierdem!

Ne-am respecta mai mult - cu siguranță!
Am înțelege în sfârșit ce-ar trebui
Să ne dorim cu toții de la viață:
Am înțelege în sfârșit ce-nseamnă A IUBI.

Ar fi totul mult mai intens de-atât,
Am înțelege mult mai multe...
Nu ne-ar mai sta nicicând dragostea-n gât,
Nu ne-am mai pierde-n amănunte!

Ar fi totul pe față, n-ar mai trebui
Să ne ținem captive sentimentele!
N-ar mai avea cine contribui
La contopirea noastră cu regretele.

Am fi exact cum ne vrea Dumnezeu:
Cu trup și suflet unul lângă altul,
Exact cum am ajuns fiu și eu -
Sută la sută implicat cu totul.

Și toate astea, datorită ție,
Căci eu, ca tine, n-am mai întâlnit!
Un suflet care valorează cât o mie,
Atât de greu de-nlocuit, de definit...

Ești sfântă, ești la alt nivel, ești altceva
Sau cel puțin, eu nu aș fi crezut
Că poate exista în lume așa ceva...
Un om ca tine, de neconceput!

poezie de (8 aprilie 2018)
Adăugat de Andrei Ș.L. EvelinSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Robin Sharma

Principala lucrare a fiecărei ființe umane este cea lăuntrică. În fiecare zi, fă ceva semnificativ, care să te ajute devii mai profund. Dacă vrei să ai parte de viața pe care ți-o dorești cu adevărat, trebuie mai întâi să devii tu mai mult din persoana care ești în realitate.

în Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul (ianuarie 2010)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Leader Who Had No Title: A Modern Fable on Real Success in Business and in Life Paperback" de Robin Sharma este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.99- 34.99 lei.

Când o relație se încheie, accepți realitatea este mult mai sănătos decât suferi pentru că iluziile tale nu s-au materializat. Mare parte din suferința pe care o simțim când o relație se încheie este dată de imaginile mentale pe care le-am construit de unii singuri, de iluziile și speranțele nerealiste pe care ni le-am hrănit în ciuda evidentelor, din orgoliul rănit și din egoismul care nu ne-a fost satisfăcut. Un om rațional nu are nevoie de povesti și iluzii pentru a putea se bucure de viață. Ia lucrurile așa cum sunt, le acceptă și nu-și creează suferințe inutile pentru că realitatea este diferită de fanteziile din mintea sa. Realitatea, dacă știi să te bucuri de ea exact așa cum este, nu are nevoie de înflorituri și fantasme. Iar atunci când trăiești ancorat în realitate, așa cum este ea, o accepți fără să îți dorești fie alta. Astfel, trăiești cu ochii deschiși o relație, îi simți etapele, îmbunătățești acolo unde se poate, însă dacă ea se termină, accepți cu demnitate, închizi capitolul și mergi mai departe. Trăind în acest fel eviți multă suferință inutilă.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

I: Eu știu că un maestru, o ființă iluminată nu ar trebui să vrea nimic de la tine. A. M: Vezi tu, dragul meu, un Maestru de fapt va vrea Absolut Totul de la tine pentru a-ți oferi doar Nimic, și firește El nu va vrea Nimic oferindu-ți Totul. Aș spune că felul în care curge comportamentul unei ființe complet realizate este la fel ca și al lui Dumnezeu, căci în esență ei sunt una. Oare știe cineva cu adevărat ce bucurie sau ce dramă îi va oferi astăzi Dumnezeu? Așadar, un Guru este atât de paradoxal de imprevizibil pe cât este de clar și previzibil, exact cum e exactitatea unui ceas. E foarte interesant că oamenii vin aici pentru a vorbi despre cum ar trebui să fie un maestru și nu despre cum sunt ei și mai ales Ce sunt ei, înțelegi? Oare cum ar fi dacă azi ai muri și ai ajunge în fața lui Dumnezeu, ce i-ai spune? Probabil mai întâi te-ai așeza frumos picior peste picior, și apoi ai spune ceva de genul: - Și Acum vorbim despre Tine Doamne, vedem dacă corespunzi exigențelor mele. Apoi vreau știu dacă ești demn de încrederea și credința mea, pentru că atunci când mușchii ego-ului meu au vrut câte ceva tu te-ai cam fofilat, și după aia, așa vreo 3 secunde povestim și despre mine, dar repede, te rog, că mă grăbesc, că... am o mulțime de treabă.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Alan Watts

Arta meditației este o modalitate de a intra în contact cu realitatea, și motivul pentru existența ei este faptul că majoritatea oamenilor civilizați sunt rupți de realitate pentru că ei confundă lumea reală cu lumea așa cum o consideră ei, cum vorbesc despre ea, și cum o descriu. Pentru că într-o parte este lumea reală și în cealaltă parte este un sistem întreg de simboluri despre acea lume pe care o avem în mintea noastră. Aceste simboluri sunt foarte utile, întreaga civilizație depinde de ele, dar ca și toate lucrurile bune acestea au dezavantajele lor, și principalul dezavantaj al simbolurilor este că le confundăm cu realitatea, exact așa cum confundăm banii cu bogăția reală.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cosmologia voioasa" de Alan Watts este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -26.00- 24.70 lei.

Degeaba te accepți exact așa cum ești, dacă așa cum ești îți face rău.

aforism de
Adăugat de Andrei Ș.L. EvelinSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Voi cei naivi care credeți aberațiile astea ar trebui să vedeți oare la intrarea în somn - pentru că marele Osho de România nu doarme, nu visează și nu se duce niciodată la budă că stă cu ochii în pirostii - deci pentru voi găgăuzilor care dormiți, oare cum vă dizolvați în somn, pe bucăți? Întâi adoarme "eu"-l și apoi "sunt-ul"? Doamne, că mare ți-e grădina ta! Așadar la moartea domnului Targa sau Tanga că e același lucru la cum gândește, dar asta numai din cauză că nu mai are gânduri, bă fraierilor, mai întâi îi va muri o mână, apoi un picior, apoi părul din barbă, dar ochii care sunt de fapt "Sunt-ul", adică "sinele etern" nu vor muri, ci vor rămâne nemișcați. Cât de multe aberații în numele aceluia care nu poartă nici un nume și nu poate fi descris în veci de capcana cuvintelor a conceptelor! Oare de ce insistă acest guru fals pe practică? Pentru că doar așa puteți fi controlați. La MISA sunt oameni care fac practică de 30 de ani, și firește care nu înțeleg indicațiile "clare" ale "ghidului"! De aceea, vor mai trebui să practice încă 30 milioane de încarnări. Dar voi ca și ei ați practicat DEJA de milioane de miliarde de vieți, cât mai vreți practicați pentru a ajunge Aici? Acum unde sunteți? Plecați cu mintea după practicile voastre interminabile, nu?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Sfântul Augustin

Din veșnicie Dumnezeu cunoștea toate lucrurile pe care avea să le creeze. El nu le cunoștea pentru că le-a creat ci mai degrabă invers. Dumnezeu mai întâi a cunoscut lucrurile creației, deși ele au venit în existență doar în timp. Speciile lucrurilor create își au ideile în Dumnezeu, și, Dumnezeu, din veșnicie, a văzut în Sine"ca reflecții posibile ale Sinelui"lucrurile pe care le putea crea și voia le creeze. Le cunoștea înaintea creației, așa cum sunt în El, ca Exemplare, dar le-a făcut așa cum există, adică reflecții exterioare și finite ale esenței sale divine. În virtutea acestui act etern de cunoaștere, de viziune, pentru care nimic nu este trecut sau viitor, Dumnezeu vede, pre-vede, chiar actele libere ale oamenilor, cunoscând dinainte de exemplu "ce ar trebui să cerem de la El și când","pe cine ar trebui să asculte sau nu, și în ce privință."

citat din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

La un moment dat în viață ai de-a face cu diverse situații dificile. Cu toții avem parte de astfel de situații, însă dacă ești pregătit vei trece mai ușor peste și nu te vei afunda și mai tare în suferință. Una din strategiile pe care le aplic este următoarea: Să-ți dorești ca lucrurile fi fost altfel și sperând că va fi mai bine nu este o strategie. Lucrurile nu se vor îmbunătăți de la sine. Petrecem prea mult timp plângându-ne despre situația în care ne aflăm încât nu mai avem energie acționăm. Fii realist și privește viața așa cum este, nu cum ar trebui să fie. Prin această strategie îți vei schimba focusul de la a te plânge la a găsi soluții pentru a trece peste situația în care ești. Până la urmă viața nu este făcută doar din momente fericite, curcubee și vată de zahăr, situațiile dificile au rolul lor. Au rolul de a te face mai puternic, mai bun, mai înțelept. Iar data viitoare când viața nu este roz, fă un pas înapoi, înțelege că face parte din procesul evoluției tale și cere mai mult, că doar poți. Nu poți fi doborît așa ușor. Viața este precum anotimpurile: toate sunt trecătoare, important este să-ți faci provizii vara ca să poți trece peste iarnă.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu vă mai gândiți că lucrurile bune vin din vest – în realitate este adevărat exact opusul. De fapt, din vest vin lucruri realmente malefice... Vor ajungă la copiii voștri! Îi vor sexualiza, iar sexualizarea copiilor va prăbuși civilizația. Fiindcă va prăbuși mai întâi familia. Aceasta este rădăcina.

în interviu (noiembrie 2014)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Teodor Burnar

Moartea n-ar trebui să fie un subiect tabu, ar trebui predată la școală, ca educația sexuală. Să știi ce e cu moartea e cu atât mai mult educație pentru viață.


Adăugat de Teodor BurnarSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
George Carlin

Este nedrept cum se încheie viața, prin moarte. Ciclul vieții ar trebui să fie invers: fii întâi bătrân, mai apoi muncești vreo 40 de ani, după care să te retragi în anii de tinerețe, petreci, bei alcool, devii un copil care n-are nicio grijă, iar la sfârșit să te întorci în pântecul mamei unde plutești timp de nouă luni, iar existența ta pe acest pământ se încheie... cu un orgasm!

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Brain Droppings Paperback" de George Carlin este disponibilă pentru comandă online la 65.99 lei.

"Recunoaște-ți ADEVĂRUL ȘI EL VA VĂ ELIBERA!" În concluzie, mai întâi de toate realizează că în viață, cel ce știe nu vorbește, după cum cel care vorbește nu știe. Dar pentru Acela care este cu adevărat Liber, va exprima Adevărul, indiferent dacă vorbește sau păstrează tăcerea. I: Bre, ai 800 de videoclipuri și vorbești despre tăcere? A. M: Cum așa? Când s-a întâmplat tragedia și ce te face crezi că "vorbesc despre tăcere"? "eu"-l vostru e ca și copiii care se uită la poze (titlu și cantitate) nu la conținut (interioritate)? Te-a lăsat mintea vezi o expunere de a mea, cap-coadă? Îndoim-aș. Oare nu cumva împărtășesc despre Tine? Despre ființa noastră reală, LIBERTATEA? Ar trebui libertatea se limiteze la tăcere sau la cuvinte? Dobândește, află mai întâi cine ești și odată recunoscut "Adevărul, el te va face Liber", atât de tăcere cât și de cuvinte. Pentru că așa cum trăncăni non-stop mintea în capul tău nu rămâi "Bre!" decât o victimă, un sclav pe viața a ei... Voi sunteți Orbi și nu vedeți strategia minții pe care o demască Maharaj: "Zi-i BRE Libertății Tacă, că te îndrum "eu" ca și până acum la rătăcire și suferință! Să vezi ce îți vorbesc "eu"!!"

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă nu ești bogat azi, nu vei fi nici peste noapte. Dacă nu ești vedetă, nici asta nu vei fi peste noapte. Există pentru cei care nu au nimic și nici nu știu de unde înceapă, un lucru mai puternic decât orice altceva și la care poți începe lucrezi chiar din această clipă. Personalitatea ta. Ea îți va aduce toate rezultatele pe care le vrei în lumea reală, ea îți va aduce în sfârșit confirmarea în lumea reală că, într-adevăr, tu ești în realitate așa cum te simți în interior și te va ajuta transformi visurile în realitate."

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Sherilyn Fenn

Există ceva la locul de muncă, un sentiment pe care nu-l poți avea acasă... Este vorba despre a avea încredere în viață și de a avea asigurarea că lucrurile se întâmplă așa cum ar trebui. Tu faci ceea ce faci atât de bine cât poți face acest lucru și atunci nu mai ești îngrijorat în privința rezultatului muncii tale.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Osho

Viața stă mereu sub semnul primăverii

Viața este plină de o splendoare divină
Dar noi nu suntem conștienți de asta.
Suntem atât de adânc adormiți
Încât nu încetăm îi neglijăm frumusețea.
Este viața cea mai apropiată de perfecțiune,
Cea mai frumoasă, cea mai magnifică.
Nu poate fi îmbunătățită în vreun fel.
Noi suntem însă adormiți
Și de aceea nu putem avea nici o conexiune cu ea.
Este ca și cum ar fi primăvară
Iar pomii înfloresc
Și păsările cântă
Iar vântul dansează printre ramurile copacilor
Și tu ești adormit.
Nu ai cum să simți razele soarelui ce vin spre tine
Printre copaci
Și imaginile frumoase
Create de ele în jurul tău.
Nu ai cum să vezi florile, culorile lor.
Nu ai cum să zărești dansul
Copacilor și al vântului.
Nu ai cum să știi nici măcar că ești într-o grădină!
Nu ai cum avea vreo conexiune cu primăvară.
Rămâi închis în tine însuți.
Poți avea un coșmar
Și poți suferi în coșmarul tău.
Poți strigi, jelesti și plângi.
Acest lucru nu are însă vreo legătură cu realitatea
Din jurul tău.
Exact la fel este situația omului.
Viața stă mereu sub semnul primăverii
Dar omul trebuie fie treaz
Pentru a ști asta, a simți asta, a iubi asta.
Și, de îndată ce ai gustat bucuria
Care te înconjoară, ești religios
Din cauza mulțumirii care se înalță în tine
Și a recunostiintei și rugăciunii înălțate în tine.

poezie celebră de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Colors of Your Life: A Meditative and Transformative Coloring Book Paperback" de Osho este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -53.99- 32.99 lei.
Alin Ghiorghieș

Crezul

Mai întâi și mai întâi...
Dar mai întâi de mai întâi
îți sărut mâna!
Apoi
cu răsăritul în față
lepădat de sărut
plec cu o plecăciune
în crez
dispărut.

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook