Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Viața este cu adevărat o barcă în care depunem flori sau spini. Vâslele sunt propriile sentimente care ne determină să vâslim până la marginea alegerilor pentru ca încărcătura emoțională, miresmată sau ghimpată, să poată fi asimilată definitiv bătăilor uniform armonioase ale inimii sau îngropată adânc sub nuferii tăcerii. Opțiuni.

citat din
Adăugat de Ioana ManolacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Emile Durkheim

Fiecare grup social are realmente o înclinare colectivă ce îi este carcateristică și din care derivă atracțiile individuale, iar nu invers. Ceea ce conturează înclinarea respectivă sunt curentele de egoism, altruism sau de anomie care ajută societatea în cauză, împreună cu predispozițiile pentru melancolie languroasă, sau pentru renunțare activă, sau pentru oboseala exaperată ce reprezintă curentele acestor curente. Aceste tendințe ale colectivității, penetrând la nivelul indivizilor, sunt cele care îi determină să se omoare.

în Sinuciderea (1897)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Division of Labor in Society Paperback" de Emile Durkheim este disponibilă pentru comandă online la 77.99 lei.
Fernando Pessoa

Acesta

Ei spun că simulez sau mint
În tot ce scriu. Nu este așa.
Adevărul este că eu
Simt prin imaginație.
Nu folosesc corzile inimii.

Tot ce visez sau las liber
Alunecă de pe mine sau moare,
Așa cum se întâmplă cu-o terasă care privește
La lucruri de dincolo de ea.
Acele lucruri mă călăuzesc.

De aceea eu scriu din mijlocul
Lucrurilor, nu lipit de picioarele cuiva,
Liber de propriile mele confuzii,
Preocupat de ceea ce nu este.
Sentimente? Să lăsăm cititorul simtă.

poezie clasică de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba portugheză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Pt.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "A Little Larger Than the Entire Universe: Selected Poems Paperback" de Fernando Pessoa este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -73.99- 43.99 lei.

Cei mai împliniți oameni sunt cei care mereu caută se cunoască, se înțeleagă, își rescrie credințele care îi limitează sau le întunecă existența. Acești oameni știu că deciziile lor sunt cele care le determină calitatea vieții, așa că aleg înțelept cu cine se înconjoară, ce experiențe vor trăiască, nu fac compromisuri și nu renunță la propriile dorințe, ci caută mereu se simtă bine cu ei înșiși și cu viața lor. Evoluează constant și știu că doar de ei depinde felul în care trăiesc. Oamenii nefericiți nu stau de vorbă cu ei înșiși, îi analizează și îi bârfesc pe alții, trăiesc pentru aparențe și pentru gura lumii. Viața lor se desfășoară pe pilot automat, conduși fiind de "trebuie" și "așa se face". Se cred victime ale altora care îi nedreptățesc sau victime ale destinului crud care s-a abătut asupra lor și nu au ce facă. Nu caută soluții, ci vinovați, nu își asumă responsabilitatea ci așteaptă pasiv ca alții sau viața le rezolve problemele. Evoluția personală și înțelepciunea pot fi dobândite doar când trăiești conștient și îți asumi pe de-a-ntregul responsabilitatea vieții tale. Soluțiile și răspunsurile nu îți pică din cer, ci sunt rezultatul unei căutări personale asidue.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când ieșim la sfârșitul unui spectacol de la Operă sau din Teatru misiunea noastră ar trebui se schimbe. Nu mai este aceeași cu care am intrat sau în viața de zi cu zi. Accesul pe care îl avem intâlnindu-l pe Mozart e la un alt nivel de existență. La capătul zilei, faptul că asta ne ridică puțin și că putem pluti pentru o secundă sau două, asta e mai important ca orice.

citat din (20 iunie 2017)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Numim obiceiuri acele vicii sau virtuți ale spiritului, care ne dovedesc înclinați spre făptuiri rele sau bune. Există însă vicii sau înclinații bune, nu numai ale spiritului, ci și ale trupului; astfel sunt slăbiciunea sau tăria trupului, numite trăsături esențiale, precum încetineala sau iuțeala, șchiopătatul sau mersul drept, orbirea sau vederea. Pentru a face o diferențiere de acestea, când am spus vicii, am specificat ale spiritului. Aceste vicii, adică ale spiritului, sunt contrare virtuților, precum nedreptatea - dreptății, lașitatea - fermității de caracter, nestăpânirea - cumpătării.

în Etica
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Comentarii la Porfir" de Pierre Abelard este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -19.22- 14.99 lei.

Este incomparabil mai lesne crezi ceea ce ai fost deprins crezi, și anume că evenimentele și împrejurările exterioare sunt acelea care ne determină viața lăuntrică, sau că visele nu se împlinesc niciodată, sau că trebuie să ne acceptăm soarta.

în Născut pentru succes
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Deepak Chopra

Atunci când ne simțim frustrați sau supărați din cauza unei persoane sau a unei situații, nu trebuie uităm că noi nu reacționăm de fapt la persoana sau la situația respectivă, ci la propriile noastre sentimente legate de persoana sau situația în cauză.

în Cele șapte legi spirituale ale succesului
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Boundless Energy: The Complete Mind-Body Programme for Beating Persistent Tiredness" de Deepak Chopra este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -59.72- 19.99 lei.
David Boia

Flori

Unii preferă dalbe flori,
Alții, în galben purpuriu,
Dar mai ales de sărbători
Eu le doresc de timpuriu

Flori care trăiesc în glastre,
Sau cele care dau prestanță,
Care lucesc în zări albastre,
Eu le râvnesc ca ambianță

Flori care cresc pe câmpie,
Pe coclauri sau grădină,
De orice fel, cu bucurie,
Eu le iubesc cu rădăcină

Flori de piatră, ori de mină
Sau adunate în buchet,
Care răspândesc lumină,
Eu le ador în mod concret

Flori iarnă, flori de vară
Flori pe care cade bruma,
Zi de zi, seară de seară,
Prefer florile de numa.

poezie de (3 februarie 2013)
Adăugat de David BoiaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 2 comentarii până acum.
Participă la discuție!
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Identitatea noastră nu este un dat exterior nouă, o categorie din afară în care suntem asimilați independent de ceea ce facem sau gândim. Ea este rezultatul, dar și expresia alegerilor și-al comportamentelor pentru care optăm în fiecare situație cu care viața ne confruntă inevitabil.

în Cine sunt eu?
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Daniel Vișan-Dimitriu

Ora de ploaie

Mă mai încearcă, uneori, câte o ploaie
Și mi se risipesc picurii ei prin sentimente,
În torente,
Până când ridic ochii spre cer
Și nu văd acolo nici un nor și nicio stea
Sau altceva
Diferit de culorile ochilor ce mă privesc de prin amintiri
Cu gust de furtună
Sau cafea bună
Sorbită pe-ndelete dimineața
Sau tăinuită după cină,
La ora când nu știi dacă e prea târziu
Sau prea devreme
Pentru o ploaie care vine
Dacă vrea,
Când vrea
Și-mi udă ziua
Sau noaptea
Sau numai ora când mă încearcă și mă risipește
Printre torente
De sentimente.

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

I-am spus că în definitiv oamenii se construiesc reciproc. Și există cumva dincolo de aparențe și evidențe realitatea unei investiții pe care sufletele o poartă cu sine definitiv prin umbre de trecut, pretutindeni. Nu-mi plac impostorii. Nu pentrusunt egoistă, capricioasă și probabil ispitită adesea de impulsul unei vanități neglijate. Nici pentru că încă ridic ziduri înalte de tăcere surdă ca să-mi fie la adăpost peticul de emoție strivită. Nu vreau fiu altfel. Pun la bătaie tot ce am, în câmpul acesta de incertitudini, bune și rele, amalgamul ostenelilor mele, în pragul bătăilor de inimă bună. M-ai învățat că oamenii trebuie încerce necontenit fie. Nu trecători simpli sau vânzători ambulanți de minciuni ieftine. Să fie o fărâmă de tot pentru menirea lor într-o existență superficială a iubirii flămânde de reciprocitate. E drept că mi-ai spus păstrez ceva și pentru mine dar simt până dincolo de înțeles vădit, că fericirea aceasta a dăruirii fără limite mă ajută înving efemerul. Nu mă condamna! Sau dacă-i musai câteodată, lasă la o parte rațiunea și privește-mă în adânc de suflet. Las ușa deschisă...


Adăugat de Andreea PalasescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Pentru a depăși teama de critică trebuie realizezi că aceasta nu este neapărat vătămătoare. Gândește-te cine anume te critică. Este acea persoană cineva care a realizat ceea ce încerci faci la rândul tău, sau care are succes într-un alt domeniu și ale cărei eforturi și-au găsit recunoașterea și împlinirea? Sau critica vine din partea cuiva care nu a avut succes în nimic din tot ce a încercat? Este critica motivată de adevăr și grijă față de persoana ta, sau pornește din gelozie și sentimente penibile de inferioritate?

în Cele 12 legi universale ale succesului
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cele 12 legi universale ale succesului" de Herbert Harris este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -25.00- 18.99 lei.

Conștient sau inconștient, oamenii fac sacrificii, de un fel sau altul. Din nefericire, cei mai mulți sacrifică sănătatea, familia, religia sau alte valori, pentru a câștiga plăcerile trecătoare ale bogăției, ale puterii sau ale renumelui.

autor necunoscut/anonim
Adăugat de Lidia ResteSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Problemele care merită atenție sunt cele pe care tu le poți cu adevărat rezolva sau să ajuți fie rezolvate, cele la care tu poți contribui cu ceva... Nici o problemă nu este prea mică sau prea trivială dacă noi putem face ceva cu adevărat pentru a o rezolva.

citat din
Adăugat de Cătălin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Six Not-So-Easy Pieces: Einstein's Relativity Symmetry and Space-Time Paperback" de Richard P. Feynman este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.99- 39.99 lei.

Evenimentele din viața noastră nu sunt bune sau rele. Ele doar sunt. Singura deosebire este dată de percepția noastră prin care le conferim o anumită valoare. Și acum gândește-te la asta în timp ce faci o paralelă cu momentele în care te-ai enervat la culme, te-ai certat cu cineva drag sau ți-a venit trântești ușa biroului. Nu cumva ai plonjat într-o stare emoțională pe pilot automat, fără îți rezervi un moment în care să te întrebi CE faci tu, de fapt?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Carl L. Becker

În general, oamenii sunt influențați de cărți care le clarifică propriile gânduri, care le exprimă bine propriile noțiuni, sau care le sugerează idei pe care mințile lor sunt deja predispuse le accepte.

citat din
Adăugat de Elena GheorgheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
Ionuț Caragea

Oamenii care fug de singurătate, fug de șansa care li se oferă pentru a găsi răspunsul la întrebările: cine sunt? ce caut? unde trebuie ajung? ce mă face cu adevărat fericit? Vorbind la superlativ despre propriile sentimente sau folosind diverse trucuri care le scot în evidență aspectul fizic, ei vor -i atragă pe alții care să le ofere răspunsul la aceste întrebări. Puțini sunt cei care au găsit cele mai importante răspunsuri în singurătate, iar mai apoi au atras, ca niște magneți, prin frumusețea lor interioară, oameni de aceeași valoare.

în Sindromul nemuririi (2014)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "In asteptarea pasarii" de Ionuț Caragea este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -67.43- 39.99 lei.
E.E. Cummings

Să presupunem

presupunem că
Viața e un bătrân care poartă flori pe cap

tânără, moartea stă într-un café-bar
zâmbind, cu o monedă între
degetul mare și arătător

(îți spun, " va cumpăra el flori"
și "Moartea este viața tânără
purtând pantaloni de velur
viața se clatină, viața are barbă"

îți spun ție care ești tăcut㠖 Vezi
Viața? este acolo și aici
sau aceea sau aceasta
sau neant sau un om de vârsta a treia
dormind, având flori
pe cap, plângându-se mereu nimănui
de trandafiri les bluets
da,
oare le va cumpăra El?
Les belles bottes—oh ascultați,
pas chères").

iar iubirea mea a răspuns încetișor cred că da. Dar
cred că văd pe altcineva,

pe o doamnă, al cărei nume este După Aceea,
ea șade alături de moartea tânără,
zveltă ca florile.

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
Lev Tolstoi
liber-cugetător
Liber-cugetătorii sunt cei care sunt dispuși își folosească propriile minți fără prejudecăți și fără teamă pentru a înțelege lucruri care se ciocnesc cu propriile lor obiceiuri, privilegii sau credințe.

definiție celebră de în Despre viață și eseuri despre religie
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba rusă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Ru.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Set Anna Karenina" de Lev Tolstoi este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.90- 34.99 lei.
Viorel Muha

Niciun drum nu este scurt sau lung, ci nesigur este pasul minții celui care măsoară micimea sau lungimea drumului, cu ceea ce crede el că este adevărat sau nu!

(mai 2012)
Adăugat de Viorel MuhaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook