Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Emile Durkheim

Fiecare grup social are realmente o înclinare colectivă ce îi este carcateristică și din care derivă atracțiile individuale, iar nu invers. Ceea ce conturează înclinarea respectivă sunt curentele de egoism, altruism sau de anomie care ajută societatea în cauză, împreună cu predispozițiile pentru melancolie languroasă, sau pentru renunțare activă, sau pentru oboseala exaperată ce reprezintă curentele acestor curente. Aceste tendințe ale colectivității, penetrând la nivelul indivizilor, sunt cele care îi determină să se omoare.

în Sinuciderea (1897)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Division of Labor in Society Paperback" de Emile Durkheim este disponibilă pentru comandă online la 77.99 lei.

Citate similare

Gabriel Liiceanu

Acești oameni puțini care ne fac pe fiecare în parte să nu regretăm că suntem reprezintă, chit că o știm sau nu, stratul de protecție care ne ajută să trecem prin viață. Fiecare om face față la ce i se întâmplă pentrueste protejat în felul acesta. Fără acest zid de ființe iubite care ne înconjoară (indiferent că ele sunt sau nu sunt în viață), noi nu am fi buni de nimic.

în Declarație de iubire
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Itinerariile unei vieti: E.M. Cioran / Apocalipsa dupa Cioran" de Gabriel Liiceanu este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -45.28- 11.99 lei.

Viața este cu adevărat o barcă în care depunem flori sau spini. Vâslele sunt propriile sentimente care ne determină să vâslim până la marginea alegerilor pentru ca încărcătura emoțională, miresmată sau ghimpată, poată fi asimilată definitiv bătăilor uniform armonioase ale inimii sau îngropată adânc sub nuferii tăcerii. Opțiuni.

citat din
Adăugat de Ioana ManolacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Viorel Muha

Nimeni nu are dreptul ca prin lege sau în orice mod să-și stabilească singur drepturile excluzând pe cei care produc plus valoare directă, să-și judece propria cauză, să-și administreze sau să-și aloce drepturi, bunuri materiale și valori pentru sine sau prin/pentru cei care împreună constituie o pătură socială. Privilegiile nu sunt o componentă a democrației!

(decembrie 2019)
Adăugat de Viorel MuhaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
James Randi

Da. Sunt un materialist. Sunt dispus mi se arate că greșesc, dar acest lucru nu s-a întâmplat - încă. Și recunosc că motivul pentru care nu sunt capabil accept aserțiunile parapsihologilor, ale ocultului și/sau minunile supranaturale este pentrusunt fixat pe o viziune asupra lumii care solicită dovezi nu credință oarbă, o viziune care insistă asupra replicării tuturor experimentelor - în special cele care par arate o încălcare a lumii raționale - și o viziune care necesită o examinare deschisă a metodelor folosite pentru a efectua aceste experimente.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.

Una dintre problemele cele mai mari pe care le avem cu lumea din ziua de azi este că avem grupuri foarte mari de oameni care vor crede orice zvon aud, doar pentruse potrivește cu viziunea lor asupra lumii - nu pentrueste realmente adevărat sau pentru că dețin dovezi care să susțină acel zvon. Chestia foarte frapantă estenu ar necesita mult efort pentru a stabili validitatea majorității acestor cazuri - dar oamenii preferă asigurarea verbală în locul cercetării.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Astrophysics for People in a Hurry Hardcover" de Neil deGrasse Tyson este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -84.99- 45.76 lei.
Steve Jobs

Tehnologia nu reprezintă nimic. Ceea ce este important este să deții încredere în oamenii din jurul tău, crezi că ei sunt, în esență, buni în domeniu și inteligenți, iar dacă le dai uneltele necesare, vor construi lucruri excepționale. Nu uneltele sunt cele în care trebuie ai încredere - uneltele sunt doar unelte. Ele funcționează sau nu. Oamenii sunt cei în care poți avea încredere sau nu.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Câte unul se plictisește, și se căsătorește pentru a se distra... sau are nevoie plăceri senzuale și căută partenera (sau partenerul) care îi va da aceste plăceri... sau e sărac și se căsătorește pentru a se îmbogăți... sau e incapabil de a se descurca singur în viață și îi trebuie o servitoare sau un valet pentru a-l ajuta. Despre motivele pentru care oamenii se căsătoresc, să nu mai îmi spuneți!

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Omul spre victoria destinului sau" de Omraam Mikhael Aivanhov este disponibilă pentru comandă online la numai 18.90 lei.

Numim obiceiuri acele vicii sau virtuți ale spiritului, care ne dovedesc înclinați spre făptuiri rele sau bune. Există însă vicii sau înclinații bune, nu numai ale spiritului, ci și ale trupului; astfel sunt slăbiciunea sau tăria trupului, numite trăsături esențiale, precum încetineala sau iuțeala, șchiopătatul sau mersul drept, orbirea sau vederea. Pentru a face o diferențiere de acestea, când am spus vicii, am specificat ale spiritului. Aceste vicii, adică ale spiritului, sunt contrare virtuților, precum nedreptatea - dreptății, lașitatea - fermității de caracter, nestăpânirea - cumpătării.

în Etica
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Comentarii la Porfir" de Pierre Abelard este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -19.22- 14.99 lei.
James Allen

Din cele mai vechi timpuri s-a știut că gândurile noastre influențează realitatea noastră. Așa cum fiecare plantă se naște din sămânță, neputând exista în afara acesteia, fiecare act al nostru derivă din semințele ascunse ale gândirii noastre și nu ar fi putut deveni niciodată manifest dacă acestea nu ar fi existat. Acțiunea este consecința gândirii, iar bucuria sau suferința sunt consecințe ale acesteia. Astfel, noi culegem ce am semănat, iar fructele sunt dulci sau amare.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cd Cum gandeste omul" de James Allen este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -23.00- 21.85 lei.

În majoritatea relațiilor sociale, ambele fațete ale puterii, atât cea colectivă și de distribuție, cât și cea funcțională și de exploatare operează simultan și sunt interconectate. Desigur, relația dintre acestea două este dialectică. În căutarea atingerii țelurilor lor, oamenii se angajează în relații de putere colectivă. Dar pentru concretizarea acestor țeluri colective sunt instituite organizații sociale și o diviziune a muncii. Cei puțin din vârful ierarhiei pot menține masele care alcătuiesc păturile de jos într-o stare de supunere doar în cazul în care controlul exercitat de aceștia este instituționalizat în legile și normele grupului social în care activează ambele categorii.

citat din
Adăugat de Homo NovusSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Nicolae Steinhardt

Împrejurările sunt mai întotdeauna grele. Și fiecare obține ce vrea, dar ceea ce vrea cu adevărat, nu ceea ce spune că i-ar plăcea aibă; ceea ce se obține prin neprecupețit sacrificiu, înfrângând lenea, nestăruind asupra scrupulelor. Împrejurările nu pot fi scuză decât pentru ratați; și ratații pe plan social sau duhovnicesc sunt cei care s-au dat bătuți, n-au avut mesaj, sau nu le-a fost destul de scump.

în Jurnalul fericirii
Adăugat de Vizitiu AdamSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Jurnalul fericirii. Manuscrisul de la Rohia" de Nicolae Steinhardt este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -59.95- 44.99 lei.
Claude Levi-Strauss

Incestul este mai puțin o regulă care îți interzice te căsătorești cu tatăl, sora sau fiica, cât o regulă care te obligă -ți dai mama, sora sau fiica altcuiva... Exogamia afirmă existanța socială a altuia, și nu interzice căsătoria endogamă decât pentru a introduce și a prescrie căsătoria cu un alt grup decât familia biologică: desigur, asta nu pentru că un pericol biologic este asociat căsătoriei consangvine, ci pentrudin căsătorie rezultă un beneficiu social.

în Structures elémentaires de la parenté (1949)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Myth and Meaning: Cracking the Code of Culture Paperback" de Claude Levi-Strauss este disponibilă pentru comandă online la 53.99 lei.

Ai o umbră în care ascunzi părți din tine de care ți-e rușine sau pe care nu le recunoști. Fără asimilarea acestor părți din tine, ești ca o persoană cu handicap căreia îi lipsesc părți din corp. Corpul tău vorbește pentru tine, observă-l și ascultă-l, descoperă-l. Bolile, mâncatul, tonusul muscular sau procentul de grăsime din corp, toate sunt mesaje ce le poți descifra pentru binele și evoluția ta. Oamenii din viața ta vorbesc despre tine și pentru tine. Ei sunt oglinzile tale și te ajută să te cunoști și mai ales îți cunoști umbra de care vorbeam mai sus. Cel mai important este să înțelegi că ești exact în etapa vieții în care trebuie fii. Dacă lucrurile nu sunt așa cum ai vrea, nu dispera. Fă-ți temele, învață lecțiile și vei evolua spre un nou tip de probleme și provocări. Iar la sfârșit, înțelege că destinația spre care mergi este Dumnezeul din tine. Ca și Perseu ce a coborât în infern ucidă meduza pentru a putea ajunge în Olimp, și tu trebuie coborî în propriul iad interior, învingi meduza pentru ca apoi îți dai seama că meduza erai.... tu. Sau mai bine zis, latura ta inferioară.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Aristotel

Când prietenia se bazează pe interes, ne iubim prietenii pentru propriul nostru bine, iar când se bazează pe plăcere, îi iubim pentru propria noastră plăcere. În ambele cazuri, prietenul nu este iubit pentru ceea ce reprezintă el în esența sa, ci în măsura în care ne este util sau plăcut. Asemenea prietenii au deci un caracter accidental, de vreme ce persoana iubită nu este iubită pentru ceea ce este ea însăși, ci întrucât poate oferi fie un avantaj, fie o plăcere. În consecință, prieteniile de acest fel se destramă ușor, cei în cauză neputând rămâne prea mult timp aceiași ca la început: în clipa în care încetează fie plăcuți sau utili, încetează și să fie prieteni. Or, utilitatea nu este ceva durabil, ci variază după împrejurări. Prietenii de acest fel nu cunosc intimitatea relațiilor, pentru că adesea nici nu se agreează unii pe alții;nici unul dintre ei nu simt nevoia caute societatea celuilalt dacă nu este vorba de vreun interes, pentrunu se simt atrași unul de celălalt decât în speranța obținerii unui bun.

citat celebru din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba greacă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Gr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
Aristotel

O devenire se numește naturală când ea provine din natură. Lucrul din care provine ceva îl numim materie; acel ceva prin care provine e un lucru ce există în chip natural; lucrul provenit este sau un om, sau o plantă, sau altceva de acest fel, și acestea sunt lucrurile pe care noi le numim mai ales substanțe. Toate ființele a căror devenire e datorată fie naturii, fie artei, au o materie, căci fiecare din aceste ființe are posibilitatea de a fi și, totodată, de a nu fi, iar această posibilitate constituie pentru fiecare lucru materia lui.

în Metafizica, VII, 7
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba greacă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Gr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
Buckminster Fuller

Toate birocrațiile din prezent ale guvernelor politice, ale marilor organizații religioase și ale tuturor intreprinderilor mari sunt de părere că succesul fizic pentru toată umanitatea ar fi devastator pentru perpetuarea activităților pe care ei le desfășoară. Acest lucru se datorează faptului că toate sunt fondate pe premisa că ameliorează cazuri individuale în timp ce, în general, ei exploatează în numele organizațiilor politice, religioase sau a intreprinderilor de care aparțin condiția că "nicăieri nu există suficiente resurse de susținere a vieții pentru toată lumea" și rezultanta sa - o mare suferință și nemulțumire umană.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Fie că dăm vina pe noroc, fie pe destin, fie pe "crucea" pe care o purtăm, toate acestea sunt doar metode de a scăpa de responsabilitate. Credem că dacă altcineva sau altceva este responsabil pentru fericirea sau nefericirea noastră, nu ne mai simțim vinovați pentru ceea ce se întâmplă în propria viață. Dar singurul vinovat sunt eu pentru tot ce mi se întâmplă. Norocul este doar o scuză a celor care nu vor sau nu știu ce să facă, cum acționeze.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cel ce vede Nevăzutul, atunci când privește văzutul, se vede pe Sine. Căci privitorul este Una cu ceea ce privește, iar ceea ce vede atunci când privește, îi arată privitorului locul din care privește. Privirea din spatele privirii devine activă odată cu Întoarcerea la Liniște, pentru că Liniștea trezește cele mai profunde taine ale ființei. Locurile interioare, care n-au fost vizitate niciodată, ies la suprafață prin intermediul Liniștii, deoarece, în Liniște, tot sunetul se aude mai clar. Și, la nivelul său de bază, întreaga creație este sunet. De aceea, cel ce se scufundă conștient în Oceanul de Liniște, va cunoaște cu adevărat aspectele cele mai fine ale sunetelor întâlnite. Liniștea nu e o stare, o emoție, sau un sentiment. Liniștea este dincolo de orice simț, în spatele oricărei creații. Liniștea nu e o vibrație sau o energie, ci este sursa vibrației - sursa undei - sursa sunetului. Iar când te întorci la sursa realității tale, conținutul realității tale va îmbrăca straiele Liniștii din care provine, deoarece, înainte de sunet, a fost Liniște. Și este în continuare, căci Liniștea nu dispare atunci când e acoperită de sunet, iar sunetul care devine conștient de Liniștea din care a răsărit, devine conștient de Sine - de faptul că este Una cu Liniștea.

în Întoarcerea la Liniște, Introducere
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Intoarcerea la liniste" de Cătălin Manea este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -20.00- 11.99 lei.
Emile Durkheim

Sociologul are datoria studieze cauzele prin intermediul cărora este influențat grupul, iar nu individul izolat, de el se ocupă psihologii. Dintre factorii de sinucidere la care se va raporta sunt aceia care își fac simțită acțiunea asupra ansamblului societății. Rata sinuciderii este podusul acestor factori.

în Sinuciderea (1897)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Consider că este o cauză suficientă aceea căreia nu-i lipsește nimic din ceea ce este necesar pentru producerea efectului. O asemenea cauză este și o cauză necesară căci, dacă ar fi posibil ca o cauză suficientă să nu producă efectul, atunci i-ar lipsi ceva din ceea ce-i trebuie pentru a-l produce, iar în cazul acesta nu ar fi suficientă. Dar dacă este imposibil ca o cauză suficientă să nu-și producă efectul, înseamnă că o cauză suficientă este și o cauză necesară. De aici este evident că tot ceea ce se produce, se produce cu necesitate, căci orice lucru care se produce are o cauză suficientă, fără de care nu s-ar fi produs;tot de aceea, acțiunile voluntare sunt necesitate.

citat din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Leviantul" de Thomas Hobbes este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -54.00- 51.30 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook