Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Îți poți da seama de calitatea prietenilor tăi în funcție de reacția lor atunci când le spui NU. Cei care sunt ok cu faptul că i-ai refuzat și înțeleg că este normal să ai spațiul tău și deciziile tale, aceia sunt prieteni adevărați, care se respectă pe ei înșiși și pe tine. Cei care reacționează cu supărare, indignare, respingere sau îți cer justificări pentru NU-ul tău, aceia nu-ți sunt prieteni cu adevărat. Poți să-i lași să plece, nu vei pierde nimic substanțial, decât aparențe.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Bunii prieteni au legături asemănătoare celor dintre frați. Trebuie să se ajute unii pe alții. Când prietenii voștri trec prin greutăți, se cuvine îi ajutați. N-ar trebui ca în astfel de împrejurări cineva rămână fără cei pe care îi consideră prieteni. Trebuie știi cel care te ajută când ai necazuri îți este un adevărat prieten. Și este important să ai prieteni adevărați atunci când traversezi momente grele. Învață devii prieten cu toată lumea, îi consideri pe toți prieteni și să nu ai dușmani. Se cuvine știi oamenii pot fi schimbați, până și dușmanii îți pot deveni prieteni. Un dușman, atunci când încerci îl ajuți, când vrei îi faci un bine, îți poate deveni un bun prieten. Nu poți trăi în armonie dacă ai dușmani. Iată calea prin care poți crea și răspândi pace și armonie în jurul tău. Încearcă devii prieten cu toată lumea.

citat din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Iisus Hristos: Arătat-am numele Tău oamenilor pe care Mi i-ai dat Mie din lume. Ai Tăi erau și Mie Mi i-ai dat și cuvântul Tău l-au păzit. Acum au cunoscut toate câte Mi-ai dat sunt de la Tine; pentru că cuvintele pe care Mi le-ai dat le-am dat lor, iar ei le-au primit și au cunoscut cu adevărat că de la Tine am ieșit, și au crezut Tu M-ai trimis. Eu pentru aceștia Mă rog; nu pentru lume Mă rog, ci pentru cei pe care Mi i-ai dat, că ai Tăi sunt. Și toate ale Mele sunt ale Tale, și ale Tale sunt ale Mele și M-am preaslăvit întru ei. Și Eu nu mai sunt în lume, iar ei în lume sunt și Eu vin la Tine. Părinte Sfinte, păzește-i în numele Tău, în care Mi i-ai dat, ca fie una precum suntem și Noi. Când eram cu ei în lume, Eu îi păzeam în numele Tău, pe cei ce Mi i-ai dat; și i-am păzit și n-a pierit nici unul dintre ei, decât fiul pierzării, ca să se împlinească Scriptura. Iar acum, vin la Tine și acestea le grăiesc în lume, ca fie deplină bucuria Mea în ei. Eu le-am dat cuvântul Tău, și lumea i-a urât, pentru că nu sunt din lume, precum Eu nu sunt din lume. Nu Mă rog ca să-i iei din lume, ci ca să-i păzești pe ei de cel viclean. Ei nu sunt din lume, precum nici Eu nu sunt din lume. Sfințește-i pe ei întru adevărul Tău; cuvântul Tău este adevărul. Precum M-ai trimis pe Mine în lume, și Eu i-am trimis pe ei în lume. Pentru ei Eu Mă sfințesc pe Mine Însumi, ca și ei să fie sfințiți întru adevăr. Dar nu numai pentru aceștia Mă rog, ci și pentru cei ce vor crede în Mine, prin cuvântul lor, Ca toți fie una, după cum Tu, Părinte, întru Mine și Eu întru Tine, așa și aceștia în Noi fie una, ca lumea creadă Tu M-ai trimis. Și slava pe care Tu Mi-ai dat-o, le-am dat-o lor, ca fie una, precum Noi una suntem: Eu întru ei și Tu întru Mine, ca ei să fie desăvârșiți întru unime, și să cunoască lumea Tu M-ai trimis și că i-ai iubit pe ei, precum M-ai iubit pe Mine. Părinte, voiesc ca, unde sunt Eu, fie împreună cu Mine și aceia pe care Mi i-ai dat, ca vadă slava mea pe care Mi-ai dat-o, pentru că Tu M-ai iubit pe Mine mai înainte de întemeierea lumii. Părinte drepte, lumea pe Tine nu te-a cunoscut, dar Eu Te-am cunoscut, și aceștia au cunoscut Tu M-ai trimis. Și le-am făcut cunoscut numele Tău și-l voi face cunoscut, ca iubirea cu care M-ai iubit Tu fie în ei și Eu în ei.

replici din Sfânta Evanghelie după Ioan, Rugăciunea lui Iisus pentru Sine, pentru apostoli și pentru toți credincioșii. - 17:6-26 de
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Viața ta îți aparține. Ea nu este nici a părinților tăi, nici a prietenilor tăi, nici a partenerului tău. Este doar a ta și ai dreptul faci exact ceea ce îți dorești cu ea. Fără compromisuri, fără te simți vinovat, fără justificări sau scuze. Nu le permite altora să îți dicteze ce faci sau cum trăiești pentru că atunci tu nu îți trăiești propria ta viață, ci pe a lor. Renunți la tine, la autenticitatea ta și devii o păpușă cu sfori atașate de care poate oricine tragă în ce direcție își dorește. Pentru asta ai venit tu pe lume - fii doar o marionetă fără personalitate și conștiință proprie? Trăiește exact așa cum îți dorești și nu te teme rămâi singur. Poate îi vei pierde pe acei oameni care nu-și doreau altceva de la tine decât să le satisfaci interesele egoiste, însă vei întâlni cu siguranță alți oameni, conștienți și asumați, care trăiesc liber și știu să se bucure de viață.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cei mai împliniți oameni sunt cei care mereu caută să se cunoască, să se înțeleagă, își rescrie credințele care îi limitează sau le întunecă existența. Acești oameni știu că deciziile lor sunt cele care le determină calitatea vieții, așa aleg înțelept cu cine se înconjoară, ce experiențe vor trăiască, nu fac compromisuri și nu renunță la propriile dorințe, ci caută mereu să se simtă bine cu ei înșiși și cu viața lor. Evoluează constant și știu doar de ei depinde felul în care trăiesc. Oamenii nefericiți nu stau de vorbă cu ei înșiși, îi analizează și îi bârfesc pe alții, trăiesc pentru aparențe și pentru gura lumii. Viața lor se desfășoară pe pilot automat, conduși fiind de "trebuie" și "așa se face". Se cred victime ale altora care îi nedreptățesc sau victime ale destinului crud care s-a abătut asupra lor și nu au ce facă. Nu caută soluții, ci vinovați, nu își asumă responsabilitatea ci așteaptă pasiv ca alții sau viața să le rezolve problemele. Evoluția personală și înțelepciunea pot fi dobândite doar când trăiești conștient și îți asumi pe de-a-ntregul responsabilitatea vieții tale. Soluțiile și răspunsurile nu îți pică din cer, ci sunt rezultatul unei căutări personale asidue.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Privește-i ca pe prietenii tăi cei mai credincioși, nu pe aceia care laudă tot ceea ce spui sau faci, ci oe aceia care critică greșelile tale.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În lumea noastră, cei mai săraci sunt aceia care râvnesc la podoabe; cei care știu cel mai puțin o limbă sunt aceia care, în timp ce vorbesc limba maternă, folosesc cuvinte străine; cel mai puțin milostivi sunt aceia care iubesc pe toți oamenii; iar cei mai săraci cu duhul sunt aceia care se proclamă oameni serioși.

citat din
Adăugat de Silvia VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ai grijă cui îi spui problemele tale! Nu toți cei care îți zâmbesc îți sunt și prieteni.

autor necunoscut/anonim
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Vrei mai mulți bani? Îți dorești relații mai bune cu cei din jur? Te uiți cu admirație la cei care reușesc comunice foarte simplu și eficient sau să își creeze foarte ușor relații cu necunoscuți? Vrei fii mai sănătos și să ai alături oameni care să te inspire sau să te încurajeze? Toate se reduc la cine ești tu! La ce înseamnă normalitatea pentru tine. Iar un prim pas ca să îți dai seama din ce poziție pleci este să te uiți la oamenii alături de care petreci cel mai mult timp din viață în momentul ăsta. Direct și indirect, calitatea oamenilor care ne sunt aproape, ne influențează. Așa hotărăște-te ce vrei, începe prin a lucra la tine și fii foarte atent la oamenii din jurul tău. Îți pot accelera sau îți pot frâna evoluția mai mult decât crezi. Iar asta tot de tine depinde! Succesul înseamnă prieteni mai deștepți decât tine.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Suntem înclinați petrecem timp cu cei care sunt ca și noi. Dacă oamenii din jurul tău sunt oameni eficienți, vei învăța de la ei eficiența. Dacă oamenii din jurul tău sunt oameni care se pricep foarte bine piardă vremea, vei reuși fii un expert în a pierde vremea și a nu face nimic cu viața ta. Din acest motiv este așa de important anturajul. Nu există nicio posibilitate ca atunci când ai un anturaj prost, tu să nu cazi sub influența acelui anturaj. În timp, tot ceea ce ține de comportamentele și de modul de gândire al anturajului vei adopta și tu. Devii copia celor cu care îți petreci timpul. Dar asta poți să o folosești într-un mod pozitiv pentru dezvoltarea ta. Caută oameni de la care ai tot timpul ceva de învățat și care să te ajute pentru atingerea obiectivelor tale.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Prietenia e o ocupație care îți ocupă tot timpul în cazul în care ești prietenul adevărat al unei alte persoane. Nu poți avea mulți prieteni pentru că în acel caz, nu ar mai fi prieteni adevărați.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "O amintire de Craciun / A Christmas Memory" de Truman Capote este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -33.00- 23.75 lei.

N-am întâlnit pe nimeni care să învingă lenea. Am întâlnit în schimb, mulți oameni care și-au găsit motivul personal pentru a începe ziua cu entuziasm și a o continua cu productivitate. Am o veste: nu există amânare cu adevărat. Există să îți propui lucruri pe care nu ai chef să le faci. Nu-i așa e logic faptul că nu le vei face dacă nu aveai chef de ele în primul rând? Amânarea vine atunci când acțiunile tale nu sunt congruente cu valorile tale. Află ce e cel mai important pentru tine în viață și fă ca 80% din timpul tău să fie dedicat lucrurilor care sunt extrem de importante și vei vedea că nu mai există amânare. Când ți-e foame, cât poți să amâni să nu mănânci? La fel e și cu valorile. Dacă este CU ADEVĂRAT important, cât de mult poți să amâni? Nu mult zic eu.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă îți dorești cu adevărat ca un vis de-al tău să se împlinească, nu renunța la el niciodată. Adaptează-ți mereu strategia, învață, îmbunătățește-te și nu te lăsa până când visul tău devine realitate. Toate acestea se aplică la obiectivele care depind doar de tine ca să le îndeplinești. Însă atunci când este vorba de o altă ființă umană, acceptă "nu" înseamnă "nu". Nu poți să forțezi pe cineva te iubească sau să te dorească în viața sa. Oamenii nu sunt obiecte, nu sunt bunuri și nici lucruri. Ei au drumul lor, au viața lor și poate nu-și doresc sau nu îți mai doresc ca tu îi însoțești în călătoria lor. Caută să ai demnitatea necesară ca, după ce le-ai arătat ce îți dorești tu de la ei, accepți faptul că ei nu își doresc același lucru ca și tine. Să fii cu un anumit om poate fi doar visul tău, care provine din motivația ta interioară, dar poate sa nu fie și ceea ce-și dorește celalalt. Mergi mai departe, dă-ți o altă șansă și cu siguranță vei găsi pe altcineva care va dori același lucru ca și tine.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Fericirea, sub forma de bucurie temporară, poți să o simți atunci când ești înconjurat de prieteni, când dorințele și nevoile tale sunt îndeplinite sau chiar când îți cumperi ceva nou. Însă, această bucurie nu durează. Dacă vrei fii cu adevărat fericit, orientează-ți viața către un scop prin care poți să îți exprimi adevăratul Eu. Caută-ți vocația sau fă ceea ce-ți place și câștigă bani din asta. Iar dacă sensul pe care îl găsești este și în beneficiul altora, fericirea ta va fi desăvârșită.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tot ceea ce ești și tot ceea ce ai astăzi se datorează gândurilor tale. Suferința și fericirea sunt rezultatul gândurilor tale, a felului în care te percepi pe tine și viața ta. Puterea sau slăbiciunea ta interioară sunt date tot de felul în care gândești. Nu șansa sau norocul îți determină viața, ci felul în care gândești și acționezi. Nimeni nu te poate ajuta, ci tu singur, prin schimbarea gândurilor tale, poți să îți schimbi viața. Stările tale emoționale, sănătatea ta psihică și fizică sunt o consecință directă a gândurilor tale. Când vei înțelege doar gândurile tale sunt la cârma vieții tale, vei prelua controlul asupra lor și vei trăi așa cum visezi. Până atunci...

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ești sclavul propriilor tale trăiri, gânduri și emoții. Când ai un viciu și îți spui că te poți lăsa oricând dar nu vrei, te asigur că nu poți să te lași. Când ai convingeri limitative care te opresc din inițiativă și din acțiune, care îți spun "nu încerca, nu se poate, te faci de râs" ești sclavul propriei tale minți. Tu poți să îți propui orice, nimic nu te oprește. De ce îți propui puțin? De ce ai gânduri limitative și emoții distructive? Pentru că nu ești propriul tău stăpân și o forță mai puternică te "posedă". Oamenii pierd libertatea pentru că preferă sentimentul siguranței în dauna adevărului. Când preferi siguranța în dauna libertății, lași frâiele și responsabilitățile în mâinile altui om sau a altor forțe care crezi că îți vor oferi siguranță. Tu nu te lupți doar cu lumea exterioară, cu societatea, cu specia, ci și cu părți semnificative din tine însuți. Există doar o parte mică din tine care poate fi numită pe bună dreptate, comoara ta. Îngrijește și iubește această parte din tine, căci dacă e te salvezi, doar prin valorificarea acestei comori vei reuși.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dialogul tău interior, gândurile pe care le accepți și le hrănești, îți determină emoțiile, percepția, atitudinea, comportamentul și calitatea vieții. Gândurile sunt gânduri: fie ele sunt pozitive, fie că sunt negative, cantitatea de energie pe care o consumi gândindu-le este aceeași. Poți să ai gânduri prin care te victimizezi sau care te fac accesezi emoții negative (furie, ură, tristețe, gelozie, invidie, etc.), ori poți să ai gânduri care îți creează și susțin o atitudine de învingător. Ca de fiecare dată, alegerea îți aparține!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Krishnamurti

În mod clar, nu există dragoste acolo unde nu este un adevărat respect, când nu respecți pe un altul, indiferent dacă este servitorul tău sau partenerul tău de cuplu. Nu ai observat că nu ești respectuos, bun, generos cu servitorii tăi, cu oamenii pe care îi consideri a fi dedesuptul tău? Ai respect pentru cei de deasupra ta, pentru șeful tău, pentru milionar, pentru omul înalt, cu un job mai bun, de la care poți capătă ceva. Îi lovești însă pe cei de dedesuptul tău, ai un limbaj special pentru ei.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cei mai buni oameni sunt aceia care sunt cei mai severi față de sine și care iartă altora chiar și ceea ce n-ar ierta niciodată lor înșiși.

citat clasic din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Te poți folosi de greșelile făcute până acum în 2 feluri. Poți să le privești ca un reminder al comportamentului tău inadecvat, ceea ce te va împiedica acționezi în viitor din teama de a nu greși. Fie, poți să le folosești atunci când îți definești strategia pentru obiectivele viitoare. Obținând succesul prea ușor, riști devii arogant, crezând că le știi pe toate. Iar atunci când vei avea parte de provocări, nu vei ști cum să le gestionezi. Transformă-ți greșelile în cei mai buni prieteni, devenind mai puternic și mai inteligent datorită lor!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ai dreptul pui capăt tuturor relațiilor toxice din viața ta, fie că este vorba despre partenerul de cuplu, de membrii familiei tale sau de prieteni. Nu mai permite nimănui te rănească sau să îți facă rău în vreun fel. Sigur, te vei îndepărta de oamenii aceștia doar după ce vei încerca faci tot ce îți stă în putință pentru a crea armonie în relația dintre voi. Însă dacă eforturile tale vor fi inutile, închide acele uși fără te simți vinovat. Oamenii sunt așa cum sunt, nu lua la modul personal atitudinea sau comportamentul lor, dar nici nu pierde timp inutil străduindu-te menții relații care îți aduc suferință. Nu ești egoist atunci când alegi să spui nu suferinței, ci înseamnă te respecți și te iubești. Eliberează-te și fii fericit!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook