Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Ești sclavul propriilor tale trăiri, gânduri și emoții. Când ai un viciu și îți spui că te poți lăsa oricând dar nu vrei, te asigur că nu poți să te lași. Când ai convingeri limitative care te opresc din inițiativă și din acțiune, care îți spun "nu încerca, nu se poate, te faci de râs" ești sclavul propriei tale minți. Tu poți să îți propui orice, nimic nu te oprește. De ce îți propui puțin? De ce ai gânduri limitative și emoții distructive? Pentru că nu ești propriul tău stăpân și o forță mai puternică te "posedă". Oamenii pierd libertatea pentru că preferă sentimentul siguranței în dauna adevărului. Când preferi siguranța în dauna libertății, lași frâiele și responsabilitățile în mâinile altui om sau a altor forțe care crezi că îți vor oferi siguranță. Tu nu te lupți doar cu lumea exterioară, cu societatea, cu specia, ci și cu părți semnificative din tine însuți. Există doar o parte mică din tine care poate fi numită pe bună dreptate, comoara ta. Îngrijește și iubește această parte din tine, căci dacă e să te salvezi, doar prin valorificarea acestei comori vei reuși.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

La început, când ești mic și nu știi nimic, și vocația ta este mică. Există, dar e doar o sămânță ce așteaptă încolțească. Pe măsură ce tu te dezvolți ca persoană, îți dezvolți abilități, faci muncă de autocunoaștere, începi devii din ce în ce mai bun în a fi tu însuți și a putea să oferi celor din jur ceea ce îți face plăcere și la ceea ce te pricepi din ce în ce mai bine. Vocația ta crește odată cu tine. Nu te uita la oamenii de succes comparând ce faci tu cu ce fac ei acum. Dacă ești la început, uită-te la ce făceau acești oameni când erau și ei tot la început. Nimeni nu s-a născut învățat, asta e o certitudine. Dacă unii oameni fac lucruri extraordinare în viață, e pentru că fac pas după pas, în fiecare zi, în timp ce alții visează la cai verzi pe pereți. Nu fi o găină speriată de calitățile vocația și realizările altora. Când tu ești mic și vocația e mică. Când crești tu, crește și ea. Socrate spune educația nu este umplerea unui vas ci aprinderea unei flăcări și știu treaba mea nu este să îți spun ce să faci, cum să faci și când să faci. Treaba mea este să te trezesc din somnul conștiinței. Dacă reușesc asta, știu că ești echipat perfect să faci orice îți propui. Însă fără trezire, nu există acțiune și rezultate. Tu determini ritmul în care vrei să evoluezi.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Așa cum fiecare poate reuși în felul său, la fel, fiecare se poate rata în felul său. Te poți rata în felul tău atunci când deși îți doreai, ai ales să nu spui "te iubesc" din cauza orgoliului. Te poți rata atunci când alegând siguranța iluzorie și lipsa de critici ai ales să nu dai dovadă de curaj, uitând toți ajungem în mormânt. Te poți rata când alegi o minciună ieftină în dauna unui adevăr scump. Te poți rata uitând promisiunile pe care ți le-ai făcut, crezând că nu e nimeni care să îți ceară socoteală. Așa că nu îți fă iluzii. În fiecare zi faci o alegere la o răscruce de drumuri: alegi reușesti în felul tău sau să te ratezi în felul tău?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ești în mijlocul unui război. O bătălie între limitele mulțimii care îți cere renunți la visele tale, pe de o parte, și puterea adevărată a viziunii tale de a crea și de a realiza lucruri extraordinare, pe de altă parte. Este o bătălie între cei care îți vor spune ce nu poți să faci și acea parte din tine care știe și a știut dintotdeauna că ești și că poți mai mult decât ce se vede în mediul tău înconjurător, mai mult decât obiectele și lucrurile neînsuflețite care ne posedă. Adu-ți aminte în fiecare zi că un vis, sprijinit de voința neobosită de a-l realiza, este într-adevăr o realitate ce poate sosi din clipă în clipă.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Poder Sin Limites: La Nueva Ciencia del Desarrollo Personal = Unlimited Power Paperback" de Anthony Robbins este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.99- 42.99 lei.

Ești ceea ce faci, nu ești numai "ceea ce mănânci". Ești ceea ce gândești, ceea ce simți. Ești ceea ce gândești despre tine tu, nu ești numai ceea ce gândesc alții despre tine. Pentru că le poți manipula percepțiile. Nu ești nici măcar ceea ce ascund gândesc alții despre tine. Pentru că ei pot ascunde admirație sau invidie. Ești gândurile tale ascunse despre lucruri, despre oameni, despre tine. Ești în cele mai ascunse rugăciuni, pe care îți e teamă le mărturisești. Poate, îți e teamă de judecata altora sau îți e rușine de tine însuți. Altfel, nu ai mai avea niciun gând nerostit. Ești ceea ce lași în urma ta.

în Maeștri din cotidian (2015)
Adăugat de Doina PostolachiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Ambroise" de Doina Postolachi este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -28.00- 26.60 lei.

Pentru a implementa un obicei nou e nevoie de 18 până la 254 de zile, în funcție de obicei și de persoană. Vestea bună e că se poate și mai repede de 21 de zile, cât a fost o vreme standardul. Vestea proastă e că orice promisiune îți faci ție, dacă nu o îndeplinești, îți scade încrederea în tine. De aceea, mai bine îți propui schimbări mici de care te ții și care îți creează o stare de victorie zilnic decât să ai orgoliul să îți propui chestii mari și să te duci în cap. În loc să îți propui 6 pack, poate e mai bine începi cu 100 de sărituri cu coarda zilnic de care să te ții. Decât să îți propui să citești o carte pe săptămână, mai bine 10 pagini pe zi. Decât să îți dorești ca următoarea persoană de care te lovești fie iubirea vieții tale, mai bine îți iei pisică. (Glumesc.) Mai bine mai cunoaște oameni, ca să îți crească puterea de discernământ. Schimbarea e un proces, nu un eveniment. Setează o fundație sănătoasă.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Neîncrederea în tine, neîncrederea în șansele tale, îndoiala că vei reuși în ceea ce îți propui, sunt cele care îți distrug, de fapt, visele. Dacă alegi acționezi, vei avea succes sau poate nu vei reuși să faci ceea ce îți propui din prima încercare. Însă, deja, șansele tale au crescut ca obții ceea ce îți dorești, iar dintr-un eșec vei învăța ce nu merge și vei căuta soluții alternative ca -ți îndeplinești visele. Odată pornit la drum și având în minte hotărârea fermă să nu renunți, vei transforma orice «eșec» într-o oportunitate de a învăța cum mergi mai departe... iar fiecare pas te va apropia și mai mult de obiectivul tău. Pășește cu încredere pe calea viselor tale și înlătură pas cu pas obstacolele pe care le întâlnești în cale... vei reuși cu siguranță! P. S. Îți reamintesc cuvintele lui Thomas Edison...» "Nu am dat greș. Pur și simplu am descoperit 10.000 de idei care nu funcționează."

în Iubire, relații și viață. Reflecții
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu există transformare a unui om și apoi a lumii sale exterioare fără schimbarea imaginii de sine. Ce crezi tu despre tine, imaginea ta de sine duce la valorile tale care duc la convingerile despre sine și cum merg lucrurile care apoi duc la emoții care alimentează comportamentele ce dezvoltă abilități și care în final duc la realizările din lumea exterioară. Dacă tu crezi că tot ceea ce poți să obții în această viață e un job cât mai bun, vei face CV-uri și vei căuta să lupți pentru o poziție într-o firmă, cu salar și toate cele. Dacă tu crezi că poți să fii un antreprenor, vei acționa în consecință. Întreaga ta viață este determinată de ce crezi tu despre tine. Am un pont aici. Cel mai sănătos e să crezi despre tine că ești un CREATOR. Că poți să creezi și cu ajutorul imaginației transformi materia și lumea ta exterioară. Defapt, nu e nevoie de demonstrație ci doar să te gândești care este originea oricărui lucru material creat de om de pe planetă? În imaginația omului a început distracția. Gândurile, emoțiile, corpul tău, personalitatea ta, abilitățile tale, relațiile tale, banii tăi, toate sunt opera ta de artă. Cu imagina asta de sine, cea de CREATOR, poți ajunge departe.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Iubește-te pe tine și toate aspectele din tine, plăcute și neplăcute fără să te judeci și astfel te vei elibera pentru a fi ființa perfectă care ești. Atunci, și doar atunci îți vei putea iubi aproapele ca pe tine însuți, când vei vedea lupta din tine în fiecare om din jurul tău.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Iubirea e în tine. A fost tot timpul acolo și e singurul loc unde va fi. Și atunci când nu simți iubire e pentru că ți-ai acoperit iubirea din tine cu gunoaiele existenței de zi cu zi și doar de tine depinde să îți miști fundul și să începi să faci curat printre gunoaie până când vei face iubirea din tine să strălucească din nou. Iubirea e în tine atunci când citești o carte care îți place, când te uiți la filmul sau serialul preferat, când mergi în excursie și ești în mijlocul naturii trăgând pe nas aerul oxigenat al pădurii sau cel sărat al mării și toate problemele de acasă par departe. Când asculți muzica preferată, când ești cu prietenii din copilărie și râdeti de toate amintirile. Iubirea e în tine atunci când îți spune: "Devino maxim din ceea ce poți să devii." Iubirea e când alergi pe bandă sau pe stradă sau tragi de fiare la sală sau faci orice sport, pentru că iubirea îți spune: "Iubește-te! Vreau să ai un corp frumos și sănătos." Iubirea e în tine când te duci mângâi un câine sau o pisică. Iubirea e în tine atunci când știi meriți tot ce e mai bun în viața asta și iubirea e în tine când faci ceva cu pasiune și uiți cum trece timpul. Iubirea e în tine când îți îmbrățișezi părinții și bunicii și îi ierți pentru toate greșelile pe care le-au făcut față de tine, pentru că atât au știut la vremea lor. Iubirea e în tine când te uiți în ochii persoanei pe care o iubești și îi spui: "Te iubesc" fără să îți pese de reacția ei și fără să ai nevoie de ceva în schimb.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Normal că te îndoiești de tine dacă nu îți dai voie fii tu însuți, adică autentic - exact așa cum simți că ești. Oricât de "perfectă" îți dorești fie sau crezi că este masca ta, tu știi că de fapt acea masca nu ești tu. Și asta te face să nu ai încredere în tine, poate îți este teamă că vei fi descoperit, poate nu știi tot timpul cum reacționezi în acord cu rolul pe care pretinzi îl joci. Însă când îți asumi propria ta autenticitate, gândurile, atitudinile și reacțiile tale vin de la sine. Fără să te mai prefaci, fără să te îndoiești dacă e bine sau nu, fără simți că minți sau că ești acceptat doar pentru că joci un rol. Fii tu însuți și ai încredere în frumusețea autenticității tale!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ai o umbră în care ascunzi părți din tine de care ți-e rușine sau pe care nu le recunoști. Fără asimilarea acestor părți din tine, ești ca o persoană cu handicap căreia îi lipsesc părți din corp. Corpul tău vorbește pentru tine, observă-l și ascultă-l, descoperă-l. Bolile, mâncatul, tonusul muscular sau procentul de grăsime din corp, toate sunt mesaje ce le poți descifra pentru binele și evoluția ta. Oamenii din viața ta vorbesc despre tine și pentru tine. Ei sunt oglinzile tale și te ajută să te cunoști și mai ales să îți cunoști umbra de care vorbeam mai sus. Cel mai important este înțelegi că ești exact în etapa vieții în care trebuie fii. Dacă lucrurile nu sunt așa cum ai vrea, nu dispera. Fă-ți temele, învață lecțiile și vei evolua spre un nou tip de probleme și provocări. Iar la sfârșit, înțelege destinația spre care mergi este Dumnezeul din tine. Ca și Perseu ce a coborât în infern ucidă meduza pentru a putea ajunge în Olimp, și tu trebuie coborî în propriul iad interior, învingi meduza pentru ca apoi să îți dai seama meduza erai.... tu. Sau mai bine zis, latura ta inferioară.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tu ești genetic jumătate mama și jumătate tata. Dacă îți negi un părinte prin ură, lipsă de iubire și acceptare, ucizi o bucată DIN TINE. Ești un om mutilat. Orice trăsătură care nu îți place la părinții tăi, este deja în tine și dacă nu o accepți, iubești și admiri, nu o poți folosi în avantajul tău. Așadar simte în inima ta toată iubirea, înțelegea și acceptarea pentru părinții tăi. Doar astfel, vei putea devii tu întreg. Vrei trăiești aici și acum? Vrei dezvoltare personală și evoluție? Perfect. Te duci acum și îți iei părinții în brațe, le spui că îi iubești și îi ții în brațe, mult și cu toată acceptarea și iubirea. Și ei au lupta lor. Dacă ceva te nemulțumește la ei, atât pot ei acum. Înțelege că și ei vor lucruri așa cum vrem noi toți dar poate ceva îi oprește. Și ei suferă. Și ei vor mai bine pentru familia lor dar uneori viața dă cu tine de pământ și te ține acolo. Ăsta nu e motiv să îți privești părinții altfel decât cu maximă iubire și acceptare. Luptă tu și pentru ei, nu le mai cere nimic. Doar iubește-i și mulțumește-le apoi ieși pe ușă și mergi la război.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă încetezi să te mai crezi așa important, îți rezolvi instant o căruță de probleme. Pentru că te crezi important, crezi că celorlalți le pasă foarte mult de tine. De cine ești, de cum arăți, de ce ai acasă, cu cine îți petreci timpul, cum îți câștigi banii. De aceea, investești o tonă de energie în aceste lucruri exterioare și superficiale, ca să îți păstrezi iluzia importantă. În afară de maică-ta, nimănui nu-i pasă de tine și când e vremea deciziei finale, vei vedea că în afară de 2-3 oameni din viața ta care chiar contează, de obicei prietenii ăia care nu știi nici tu ce ai făcut ca îi meriți, nimeni nu va face sacrificii pentru tine. Încearcă ieși din tipare în familia ta, și ai să vezi câtă iubire necondiționată au pentru tine cei cu același sânge cu tine. Încearcă să îți alegi propriul drum, urmezi propria viziune, care nu servește interesele familiei tale, și vei ști tot ce e de știut despre cât de important și iubit ești.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Fiecare clipă din viață o petreci în propria-ți companie. De la începutul până la sfârșitul vieții ești tu cu tine însuți, neîncetat. Ce fel de companie îți ești? Îți plac gândurile tale, îți plac stările tale, ai încredere în tine, în resursele și în forțele tale? Te apreciezi, te iubești, te respecți? Sau fugi de tine însuți, te refugiezi în zgomot și agitație, în compania altor oameni sau în alcool? Vezi tu, fuga nu poate fi decât o soluție temporară. Până la urmă rămâi tot tu, singur cu gândurile tale. Încetează să te mai critici, să te mai devalorizezi și începe prin a-ți vorbi ca și cum ai fi prietenul tău cel mai bun. Când cortina se trage, relația pe care o ai cu tine însuți este tot ce iei mai departe.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

De câte ori ți-ai spus în mintea ta că de luni te apuci de sală, te lași de fumat, începi un nou obicei și ai eșuat în a ține această promisiune? De câte ori ți-ai promis că nu vei mai tolera lipsa de respect și totuși nu ai făcut nimic atunci când din nou și din nou ți s-a arătat lipsă de respect? De câte ori ți-ai făcut promisiuni legate de bani, sănătate, iubire și le-ai încălcat? Crezi aceste promisiuni rămân fără consecințe? Cu fiecare promisiune făcută ție și neonorată, spui spiritului tău că nu te poți baza pe tine să faci ce ți-ai propus și că ești o persoană slabă, incapabilă și lipsită de valoare. Și ghici ce vei atrage în viața ta? Exact oamenii și situațiile care îți vor repeta acest mesaj până când suferința ta este atât de puternică încât te face să te revolți și să schimbi totul în viața ta. Maturitatea înseamnă să îți ții promisiunile făcute ție nu din cauza rușinii sociale, ci pentru că știi care sunt consecințele asupra psihicului și a fericirii tale.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În momentul în care îți asumi responsabilitatea pentru viața altui om îi transmiți următoarele: - eu știu, tu nu știi, deci eu sunt superior iar tu inferior. - tu nu ești în stare gândești pentru tine, așa am să o fac eu în locul tău cu gândirea mea care e mai bună pentru tine. - nu te pot accepta așa cum ești, cu ritmul tău de evoluție, cu lecțiile tale, cu propriul tău proces de devenire deci simt nevoia să îți grăbesc procesul, să te schimb și repar, evident, după propria mea percepție și cunoaștere a lumii. - ceea ce tu trăiești azi din punctul meu de vedere nu poate fi tolerat și trebuie trăiești altceva pentru că așa simt eu nevoia pentru tine.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

E ok să îți dorești obții diverse lucruri în viață, să te autodepășești, să îți dorești mai mult decât ieri și așa mai departe. Dar mare grijă să nu te pierzi pe tine însuți în această continuă alergare sau luptă. Păstrează un echilibru, rămâi tot timpul cu picioarele pe pământ și nu uita că în final aproape nici nu va conta ce ai obținut, ci lupta pe care ai dat-o. Felul în care ai luptat, felul în care ai devenit mai puternic decât erai ieri și, mai ales, faptul că ai mai suit o treaptă pe scara evoluției tale. Acestea vor fi cele mai mari bogății ale tale la sfârșitul luptei pe care ai dat-o și cu ele vei pleca pe lumea cealaltă.. nu cu banii și nici cu restul bogățiilor. Ci cu ființa ta, cu sufletul tău, care a reușit poate să își împlinească misiunea pe acest pământ. Nu-ți uita niciodată misiunea pe acest pământ și nu uita viața ta îți aparține în totalitate, că ai un loc special al tău în acest Univers și că oricând poți să schimbi ce nu-ți mai place. Totul e doar să vrei, să lași în spate toate temerile și blocajele care îți limitează existența. Curaj, știu că o să poți!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

La început vocația e ceva mic, așa ca și tine. Poate cauți o meserie, poate vrei să practici un hobby, o pasiune. Apoi, devii bun și vezi că e ceva ce și ceilalți apreciază. Apoi, după un timp, mai puțin sau mai mult, te trezești că ai impact asupra societății. La sfârșit, poți ajunge contribui cu ceva valoros pentru întreaga lume. Ești echipat perfect cu tot ce ai nevoie. Lipsa de acțiune e prăpastia în care te simți prizonier. Nu îți lipsește vocația doar că ea este mică, dacă încă te întrebi care e. E minusculă chiar cum e fiecare om la început, când e doar un spermatozoid ce fecundează un ovul. Începe să îți hrănești vocația și vei vedea ea crește mare.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Provocarea de azi pentru tine: Poți renunța să mai crezi în forțe externe care să îți parașuteze ajutoare și să privești în forța imensă ce se află în sufletul tău? Poți accepți că dacă azi nu faci nimic, mâine nu faci nimic și poimâine la fel, te vei afla într-o situația mai rea ca azi? Poți accepți TOATĂ responsabilitatea e acum în brațele tale? Că indiferent ce obstacole sunt în calea ta te poți ridica din mijlocul celei mai mari mizerii și să urci muntele? Cu greutăți spre stele!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când ai putere interioară și trăiești viața în varianta ta superioară nu te poate răni nimeni. Dacă pierzi o sumă de bani, nu te plânge că ești ratat, neatent sau incompetent ci realizează atât a costat înveți o lecție. Dacă partenerul de viață te părăsește, înșeală sau minte și simți asta te trage în jos, poți considera partenerul s-a descalificat singur și nu poate face parte din viața ta. Nu trebuie să faci eforturi urmărești corectitudinea celor din jur, îi prinzi mințind sau înșelând pentru ca apoi exclami: "ȘTIAM EU!" Și ce dacă știai? Nu poți controla ce simt, fac sau sunt cei din jur. Dar poți controla starea ta emoțională și atitudinea față de ce simt, fac sau sunt cei din jur. Ceea ce ai în interiorul tău nu poate fi furat, distrus sau devalorizat de nici o forță exterioară. Ai o putere uriașă în tine iar cei care îți fac rău acum se descalifică singuri. Nu-ți irosi energie pentru a-ți confirma suspiciunile, folosește-o pentru a deveni puternic în interior. Asta te va face un om superior, căruia nimeni nu îi poate face rău. Și nu uita atragi oameni asemeni ție, rezultatele tale în lumea exterioară sunt expresia a ceea ce ești tu în interior.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook