Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Nicholas Sparks

Fiindcă toată lumea minte. Este o parte a vieții sociale. Nu mă înțelegeți greșit - cred că este ceva necesar. Cel din urmă lucru pe care-l dorește oricine care trăiește în societate este să domnească o onestitate totală. Îți poți imagina o conversație de acest gen: "Ești scund și gras", ar putea spune o persoană, iar cealaltă i-ar răspunde "da, știu". "Și în plus, miroși urât!" Așa ceva nu se face în viața socială. Așa că oamenii mint prin omisiune tot timpul. Oamenii îți spun tot felul de lucruri... și am învățat că partea pe care o neglijează este adeseori cea mai importantă. Oamenii ascund adevărul pentru că se tem.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Safe Haven" de Nicholas Sparks este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -63.00- 25.99 lei.

Citate similare

Oamenii cred că un suflet pereche te completează perfect și asta e ceea ce își dorește toată lumea. Însă un adevărat suflet pereche este ca o oglindă, este acea persoană care îți arată tot ce te trage înapoi și este acea persoană care îți va atrage atenția asupra lucrurilor ce le poți schimba în bine.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Signature of All Things Paperback" de Elizabeth Gilbert este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.99- 42.32 lei.

Dar nu poți să fii un om de știință dacă ignoranța îți provoacă disconfort, pentru că oamenii de știință trăiesc la granița dintre ceea ce este cunoscut și necunoscut în cosmos. Este foarte diferit de felul în care ne descriu jurnaliștii. Atât de multe articole încep așa: "Acum oamenii de știință trebuie să se întoarcă la masa de lucru." Este ca și cum noi am sta în birourile noastre, cu picioarele pe masă, comportându-ne ca și cum am fi stăpânii universului și dintr-o dată spunem: "Ups, acel om a descoperit ceva!" Nu. Noi suntem tot timpul la masa de lucru. Dacă nu ești la masa de lucru, nu faci descoperiri. Nu ești un om de știință; ești altceva. Pe de altă parte, publicul, pare ceară explicații concludente în timp ce sar fără ezitare de la afirmații de o ignoranță cumplită la afirmații de o siguranță absolută.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Astrophysics for People in a Hurry Hardcover" de Neil deGrasse Tyson este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -84.99- 45.76 lei.

Suntem înclinați petrecem timp cu cei care sunt ca și noi. Dacă oamenii din jurul tău sunt oameni eficienți, vei învăța de la ei eficiența. Dacă oamenii din jurul tău sunt oameni care se pricep foarte bine piardă vremea, vei reuși fii un expert în a pierde vremea și a nu face nimic cu viața ta. Din acest motiv este așa de important anturajul. Nu există nicio posibilitate ca atunci când ai un anturaj prost, tu să nu cazi sub influența acelui anturaj. În timp, tot ceea ce ține de comportamentele și de modul de gândire al anturajului vei adopta și tu. Devii copia celor cu care îți petreci timpul. Dar asta poți să o folosești într-un mod pozitiv pentru dezvoltarea ta. Caută oameni de la care ai tot timpul ceva de învățat și care să te ajute pentru atingerea obiectivelor tale.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Să ai înțelepciunea cauți o fărâmă de bine, de experiență, de înțelepciune în orice om, indiferent ce impresie ai despre el, ce prejudecăți ai sau cum arată viața lui. În momentul în care judecăm și punem o etichetă, instantaneu se închid toate canalele de învățare. Imaginează-ți oamenii pe care îi disprețuiești, ca și categorie socială. Așa-i că nu prea ți-a trecut prin cap vreodată că poți învăța ceva de la ei? Ce ai putea să înveți de la oameni de care fugi și vrei te îndepărtezi? Doar nu ai vrea ajungi ca ei, nu? Nu e nimic valoros în ei. Ei bine, vreau să îți spun că în fiecare ființă umană de pe Pământ vei putea să găsești lucruri rele, defecte și ceva ce nu îți place chiar deloc. De fiecare dată când vei judeca un om după defectele percepute de tine, conforme cu nivelul tău de înțelegere a vieții, îți răpești singur șansa de a lua ce este bun de la acel om, din experiența lui de viață sau din calitățile și talentele lui. Judecata este o formă de automutilare pentru că te face să îți furi ție căciula. Te privezi pe tine de șansa de a evolua și de a învăța în permanență de la tot și toți cei care te încojoară.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Violența se naște din teamă. Un cățel este cel mai violent când îi este cel mai frică. Așa și un om – când îți e teamă ai putea să pierzi ceva, devii violent. Când nu îți este teamă de nimic, violența nu are rost. Elimină complet tot ceea ce are legătură cu violența din viața ta și o să vezi cum oamenii o să te perceapă diferit. Vor simți o liniște și un calm pe care îl aduci și de care nici măcar nu sunt conștienți pe deplin.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Alan Watts

Când în sfârșit am ajuns la ceva ce individul spunea că ar vrea facă, eu îi spun: "Fă acel lucru și uită de bani!" Dacă spui că a face bani este cel mai important lucru, îți vei petrece viața irosindu-ți complet timpul. Vei face lucruri care nu îți plac ca să poți să continui trăiești, și asta înseamnă continui faci lucruri care nu îți plac, ceea ce este o prostie. Mai bine ai o viață scurtă care este plină de lucrurile pe care dorești le faci decât o viață lungă petrecută într-un mod mizerabil...

citat clasic din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cosmologia voioasa" de Alan Watts este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -26.00- 24.70 lei.

În momentul în care judecăm și punem o etichetă, instantaneu se închid toate canalele de învățare. Imaginează-ți oamenii pe care îi disprețuiești, ca și categorie socială. Așa-i că nu prea ți-a trecut prin cap vreodată că poți învăța ceva de la ei? Ce ai putea să înveți de la oameni de care fugi și vrei te îndepărtezi? Doar nu ai vrea ajungi ca ei, nu? Nu e nimic valoros în ei. Ei bine, vreau să îți spun că în fiecare ființă umană de pe Pământ vei putea să găsești lucruri rele, defecte și ceva ce nu îți place chiar deloc. De fiecare dată când vei judeca un om după defectele percepute de tine, conforme cu nivelul tău de înțelegere a vieții, îți răpești singur șansa de a lua ce este bun de la acel om, din experiența lui de viață sau din calitățile și talentele lui. Judecata este o formă de automutilare pentru că te face să îți furi ție căciula. Te privezi pe tine de șansa de a evolua și de a învăța în permanență de la tot și toți cei care te înconjoară. Acesta este cel mai mare secret al personalității alfa: să nu judeci cartea doar după copertă. Să refuzi întorci spatele unei oportunități de învățare doar pentru că nu e învelită în hârtie roz, cum ți-ar plăcea ție.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În momentul în care judecăm și punem o etichetă, instantaneu se închid toate canalele de învățare. Imaginează-ți oamenii pe care îi disprețuiești, ca și categorie socială. Așa-i că nu prea ți-a trecut prin cap vreodată că poți învăța ceva de la ei? Ce ai putea să înveți de la oameni de care fugi și vrei te îndepărtezi? Doar nu ai vrea ajungi ca ei, nu? Nu e nimic valoros în ei. Ei bine, vreau să îți spun că în fiecare ființă umană de pe Pământ vei putea să găsești lucruri rele, defecte și ceva ce nu îți place chiar deloc. De fiecare dată când vei judeca un om după defectele percepute de tine, conforme cu nivelul tău de înțelegere a vieții, îți răpești singur șansa de a lua ce este bun de la acel om, din experiența lui de viață sau din calitățile și talentele lui. Judecata este o formă de automutilare pentru că te face să îți furi ție căciula. Te privezi pe tine de șansa de a evolua și de a învăța în permanență de la tot și toți cei care te încojoară. Acesta este cel mai mare secret al personalității alfa: să nu judeci cartea doar după copertă. Să refuzi întorci spatele unei oportunități de învățare doar pentru că nu e învelită în hârtie roz, cum ți-ar plăcea ție.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Este o iluzie că poți să rămâi în zona de confort, ai aceleași obiceiuri, ai același tip de emoții și același gen de comportamente, iar cumva, miraculos, ai alte rezultate. Mintea ta în acest moment este cel mai mare obstacol, pentru că te minte. Îți spune "lasă merge și așa, mai o vreme". Și apoi știi ce se întâmplă? Ajungi în cel mai de jos punct al vieții tale în care suferința și disperarea sunt ca un nisip mișcător din care este foarte greu ieși. Există oameni care au o atitudine de parcă sunt vite duse la tăiere care nu mai au nicio scăpare și și-au acceptat soarta. "Eu nu am soluții". "Eu nu mai știu ce să mă fac". Deci după ce ai făcut toate greșelile posibile acum nu doar te uiți după soluții în locuri greșite încercând ascunzi rahatul sub covor, dar mai vrei soluțiile și REPEDE dacă se poate. Tot ce ai, tot ce ești azi, este suma deciziilor și comportamentelor tale din trecut. Accepți asta și ai o șansă începi schimbi ceva.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Iubesc când oamenii spun că nu pot fac ceva, nu este nimic care să mă facă să mă simt mai bine deoarece toată viața oamenii au zis că nu voi putea să fac acel lucru.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Call Me Ted Paperback" de Ted Turner este disponibilă pentru comandă online la 73.99 lei.

Descoperă ce poate face VOCAȚIA pentru tine! Vocația este o predispoziție pe care ai căpătat-o de-a lungul vieții tale. Este locul unde se întâlnește pasiunea ta cu viața reală. Este punctul în care găsești ceva ce te face fericit și reușești și să trăiești din asta. Prea mulți dintre noi au fost încălțați de părinți de prieteni sau chiar de preconcepții cu meserii pe care ajung le urască! Și asta e cea mai mare prostie, nu e ok asculți orbește de altcineva decât pe tine însuți, pentru că tu ești cel care suportă consecințele, tu ești fraierul care trage la jug toată viața. Găsește acel lucru care te face fericit, lucrul care să îți dea energie dimineața. Oricine are vocație, dar puțini au curajul de a o căuta. Ție îți este frică de succes? Ia-ți inima-n dinți.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Să te eliberezi de ceea ce spune lumea despre tine înseamnă să îți dai voie trăiești așa cum îți dorești. Să îți urmezi visurile, să îți depășești limitele, te distrezi, te simți bine cu tine însuți și cu drumul pe care tu ți-l alegi. Oricum, orice ai face, oamenii vor găsi mereu un motiv te critice sau te bârfească. Ei fac asta pentru că nu trăiești așa cum se așteaptă ei sau pentru că sunt invidioși pe libertatea cu care îți dai voie să îți urmezi visurile. Așa că, întreabă-te: Ce contează ce spune lumea când tu nu ești fericit cu felul în care trăiești? Ce contează ce spune lumea atunci când tu ești fericit? Singurul tău scop ar fi normal fie propria ta împlinire. Orice altceva este o pierdere de vreme și de energie.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Spun vreau o relație de iubire, dar am grijă îndepărtez orice persoană cu careputea ajunge la intimitate. Spun vreau slăbesc, merg la sală și plătesc un antrenor, și la ora 18 sunt la KFC îndopându-. Spun că nu mai vreau fiu sărac, vreau fac bani, și puținii bani pe care îi am îi joc la pariuri. Asta pentru că eu nu sunt motivat să am iubire, sănătate și bani. Eu sunt motivat fiu gras, sărac și bolnav. Oamenii CRED vor lucruri bune în viața lor, dar fac tot ce e posibil le aducă pe cele rele. De ce? Pentru că tot ce aducem în viața noastră, ne oferă niște beneficii de care nu suntem conștienți, iar acele beneficii contează pentru noi enorm, deși e evident ne distrug. Jucatul la pariuri îmi eliberează hormonul anticipației, serotonină, iar eu am devenit un dependent ce are nevoie de doza de anticipație care cere tot mai mult. Îngrășatul ferește de suferințe în relațiile cu cei din jur pentru că în mintea mea, stratul de grăsime protejează de săgețile aruncate înspre sufletul meu sensibil. Fugărind orice persoană cu careputea avea o relație, protejez de o eventuală suferință din iubire care ar durea mai mult decât singurătatea. Ține minte. Orice suferință ai în viața ta, ți-ai adus-o pentru că îți oferă ceva bun. Însă doar în imaginația ta.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Comediile romantice, thrillerele, filmele de acțiune - acestea sunt genuri. Cred există o mulțime de oameni care doresc aibă o conversație. Nu cred că oamenii se tem de ea, pur și simplu cred că e momentul avem acea conversație. Rasa nu este un gen.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Joey (lăsându-i un mesaj pe telefon lui Dawson): Hei Dawson, eu sunt. Am vrut te sun. Sunt la o petrecere cu Jack, Jen și colega mea de cameră nebunatică. Ghici ce? Mă distrez pe cinste, dar oricât de bine ar fi, lipsește ceva: tu. Nu ești aici și știu că am spus sunt în regulă cu faptul că nu ai venit weekendul acesta, dat știi ce? Nu este în regulă pentru că îmi lipsești. Și în seara asta era un băiat care se dădea la mine sau cel puțin așa cred. Și era foarte drăguț, iar eu l-am alungat și nu știu sigur de ce am făcut asta. Dar sunt destul de sigură că am făcut-o din cauza ta. Mi-am petrecut ultimele două luni sperând că o să apari la ușa mea într-o bună zi, dar nu este așa. Tu ești undeva în lumea asta și îți urmezi visele și eu vreau faci asta. Dawson, cred că este timpul să te las să-i contunui viața. Și îmi este foarte greu fac asta pentru că știu că există o parte din mine care te va iubi mereu. Dar toată situația asta, visatul cu ochii deschiși, fuga nu ne fac bine. Așa că asta fac acum, încerc ne eliberez, lucru pe care ar fi trebuit să-l fac acum trei luni. Spun rămas bun, Dawson. Să suni. Pa.

replici din filmul serial Cei mai frumoși ani
Adăugat de Moț MădălinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Gail: Ți-a cerut Joey stai în Boston?
Dawson: Nu.
Gail: Voi doi sunteți...
Dawson: Împreună? Nu. Nu are logică. Știu. În ultimii ani nu am făcut nimic fără un scop precis. M-am întrebat mereu care este țelul meu și ce încerc obțin. Toată viața mea mi-au spus mulți fac ce îmi spune inima. Ironia este că, acum mi-am dat seama în sfârșit ce înseamnă asta, toată lumea îmi spune că aș fi nebun dacă aș face asta.
Gail: Nu, dragul meu. Nu spun să nu faci ce îți spune inima, dar oamenii se schimbă, Dawson. O știe toată lumea. Tu, toți prietenii tăi, o să vă schimbați. Și dacă ești sigur vrei fii cu Joey, asigură-te asta nu o să stea în calea maturizării voastre. Și nu resping ideea de suflete pereche, dar realitatea cuplurilor veșnice... Sinceră fiu, totul se reduce la un singur lucru: credință. Așa că întreabă-te dacă este Joey acea persoană pentru care să fii dispus ai o încredere oarbă.

replici din filmul serial Cei mai frumoși ani
Adăugat de Moț MădălinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Acest aparat - smartphone-ul - e cel mai rău-famat lucru din lume, e cea mai mare scenă a crimei din lume. Ca folosești așa ceva, ar trebui fii dezvoltat din punct de vedere moral. Am decis deja la 14 ani nu ești. Poate trebuie decidem dacă există o vârstă de la care poți folosi așa ceva, cum e 18 ani la carnetul auto. E ceva rezonabil. Eu aș spune că 18 ani e o vârstă bună pentru început. Știu, nu trăiesc pe lumea asta.

în interviu (mai 2018)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Doza de realism. Orice comportament uman are în spate o motivație egoistă. Oamenii nu îți sunt loiali ție, ci te vor în viața lor pentru ceea ce le oferi, pentru cum se simt când sunt cu tine. De fapt, dorința lor ca tu faci parte din viața lor este o reflecție a intereselor lor egoiste. Când nu mai au nevoie de tine, când relația nu le mai este de folos, se vor îndepărta de tine. Acceptă asta pentru că și tu faci la fel. Așa suntem noi oamenii construiți și cumva este normal ca fiecare își urmească interesul propriu. Nu are niciun sens suferi când se încheie un capitol, ci bucură-te de tot ceea ce ai trăit și învățat de la oamenii care au fost în viața ta. Cu bune, cu lecții, viața merge înainte!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

De ce este importantă încrederea în sine? Păi simplu. Îți multiplici succesul în toate domeniile vieții și îți atingi adevăratul potențial. Cu alte cuvinte, în loc ai o slujbă toată viața în care nu te poți exprima, banii nu îți ajung și treci prin viață plin de suferințe și depresii, ai 16 surse de venit pasiv care te fac milionar și îți permit ai nevoile de bază satisfăcute astfel încât să poți să atingi și nevoile spirituale, acelea de a oferi ceva lumii din jur și de a face lumea mai bună. Sau, alt exemplu. Dacă ai încredere în tine, în loc rămâi într-o relație de cuplu care nu te ajută deloc evoluezi și te trezești o persoană divorțată la 40 de ani căreia îi este foarte greu să o ia de la început, ceri cu curaj de la viață și partenerul de cuplu evolueze alături de tine și dacă nu e capabil, treci la ceva mai bun.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Peter Weller

Cel mai bun motiv pentru a merge la filme este faptul te afli în compania altor oameni. Manânci popcorn, stai cu alte persoane pe care nu le cunoști. Când oamenii se ciocnesc unii de alții în acest fel, sub motivul de a fi delectați și de a comunica, umanitatea se accentuează. Oamenii se dilată, ies din ei înșiși. Iubire. Televiziunea nu face asta. Televiziunea este o experiență a izolării, suficient de tristă. Îmi pare rău că spun asta. Însă oricât de bună ar fi, tot la izolare ajungi. Stai la tine acasă și nu te vizitezi cu nimeni. Îți bei berea, mănânci popcorn și ești singur - asta e ceea ce faci. La filme trebuie ieși din carapace. Trebuie ieși și să fii cu oamenii. Și ăsta e cel mai bun lucru, asta e responsabilitatea. Odată ce oamenii ies din casă și intră în cinematograf, îi poți informa despre ei înșiși.

citat din
Adăugat de Veronica ȘerbănoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook