Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Spun că vreau o relație de iubire, dar am grijă să îndepărtez orice persoană cu care aș putea ajunge la intimitate. Spun că vreau să slăbesc, merg la sală și plătesc un antrenor, și la ora 18 sunt la KFC îndopându-mă. Spun că nu mai vreau să fiu sărac, că vreau să fac bani, și puținii bani pe care îi am îi joc la pariuri. Asta pentru că eu nu sunt motivat să am iubire, sănătate și bani. Eu sunt motivat să fiu gras, sărac și bolnav. Oamenii CRED că vor lucruri bune în viața lor, dar fac tot ce e posibil să le aducă pe cele rele. De ce? Pentru că tot ce aducem în viața noastră, ne oferă niște beneficii de care nu suntem conștienți, iar acele beneficii contează pentru noi enorm, deși e evident că ne distrug. Jucatul la pariuri îmi eliberează hormonul anticipației, serotonină, iar eu am devenit un dependent ce are nevoie de doza de anticipație care cere tot mai mult. Îngrășatul mă ferește de suferințe în relațiile cu cei din jur pentru că în mintea mea, stratul de grăsime mă protejează de săgețile aruncate înspre sufletul meu sensibil. Fugărind orice persoană cu care aș putea avea o relație, mă protejez de o eventuală suferință din iubire care ar durea mai mult decât singurătatea. Ține minte. Orice suferință ai în viața ta, ți-ai adus-o pentru că îți oferă ceva bun. Însă doar în imaginația ta.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Știi care e secretul meu? Învăț. Învăț repede. Dacă ar fi spun ce sunt eu aș spune că sunt suma a tot ce e bun în oamenii cu care am interacționat în această viață. Când întâlnesc un om, uit ce pot învăța de la el. Ce face el bine, unde gândește sănătos și cum m-ar ajută asta pe mine? Când viața mea era un strigăt de disperare, am descoperit puterea învățării. Orice problemă am, pot învăț să o rezolv din simplul motiv pentru că nu mă lovesc de probleme pentru prima oară în istoria omenirii. Oameni lipsiți de iubire care au depășit suferința sunt mulți. Oameni săraci care au devenit bogați prin propriile puteri sunt mulți. Oameni bolnavi care au luptat și au devenit modele de sănătate sunt mulți. Și mulți alții sunt cazuri mult mai dificile decât sunt eu. Și acești oameni au lăsat urme, mărturii, cărți, povești, exemple și eu pot învăț din ele. Tot ce îmi este ușor să fac azi, odată era imposibil. Să merg pe picioarele mele era imposibil odată. Acum e lejer. Să citesc era imposibil odată, acum e o plăcere fără de care nu aș putea trăi. Iubire, bani, sănătate, vocație, socializare și orice mai vrei tu sunt banalități odată ce îți pui mintea minunată te servească și începi te EDUCI.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă nu te respecți pe tine ca persoană, oricât de bună este la suflet persoana cu care ai sau vrei să ai o relație, nici acea persoană nu te va putea respecta. Vei vedea cealaltă persoană începe întârzie la întâlniri, nu își ține promisiunile față de tine, nu ascultă părerile tale, te ridiculizează, te înșeală și te trădează. Ceilalți sunt răi, trădători și lipsiți de suflet, nu? NU! Tu ai permis unor astfel de persoane intre în viața ta pentru că nerespectându-te pe tine te-ai bucurat la primul semn de atenție ce l-ai primit. Pentru că nu te respecți știi lumea din jur nu îți oferă iubire, validare și atenție și te mulțumești cu orice primești la fel ca un câine flămând ce se bucură pentru orice os aruncat din milă. Pentru că nu te respecți, atragi oameni care simt asta și care vor să profite de pe urma ta și să te folosească până când nu mai au nevoie de tine. Până când nu te respecți pe tine, oamenii care se respectă vor sta departe de tine.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Acesta vreau să fie mesajul meu către lume. Eu am zis să îți folosești personalitatea ca obții ce vrei tu în viața asta. Să ai bani, sănătate, corp de model, statut social, relații, stil de viață, absolut orice. Pentru că totul vine din interior. Totul este atitudine. Totul ține de convingeri, mental și emoțional. Cei cărora adresez eu, sunt oameni ca mine, pentru că acesta a fost visul meu. Mulți dintre ei, oameni care nu știu încă ce comoară zace în ei. Oameni cărora nu le place cariera și jobul și vor să își descopere vocația. Oameni nefericiți, bolnavi sufletește și depresivi. Mulți dintre ei, oameni care vor să descopere cum facă bani, cum slăbească și cum găsească marea iubire. Acești oameni, atunci când cumpără o carte, un curs sau merg la un eveniment plătit de dezvoltare personală, fac un efort mult mai mare și de aceea lupta lor este admirabilă. Prețul plătit de ei în efort și resurse este mai mare dar și victoria lor va fi mai dulce.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Azi îți propun o schimbare fundamentală în atitudine și gândire. Să privești tot ce faci, prin prisma dezvoltării tale pentru a servi această lume, pentru a alina suferința și a aduce bucurie și împlinire. Asta înseamnă dacă mănânc sănătos, fac sport, am mai multă energie pentru ce? Ca pot să fiu mai productiv în munca mea de dăruire. Dacă am o relație armonioasă și emoții de calitate, iubire, pentru ce o am? Ca munca mea în slujba altora fie făcută dintr-o poziție de iubire și împlinire, cu emoții de calitate și creativitate și nu din frustrare, lipsă și nefericire. Dacă am bani și libertate, pentru ce le am? Ca pot să îmi investesc timpul și resursele pentru a face lumea mai bună în felul care pe mine face fericit și împlinit, dar tot timpul cu atenția la cei care au nevoie de mine.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Vreau să slăbesc, spune gura. Mănânc ca porcul, spune fapta. Pe cine credem? Eu cred fapta. Și când văd fapta, văd motivația. Motivația ta este mănânci. De ce? Pentru că mâncând, simți o ușurare și o liniște sufletească pentru câteva ore. Preferi mănânci decât să înfrunți adevăratele probleme din viața ta așa cum un alcoolic preferă bea, iar un drogat se drogheze. Spui vrei bani, dar rămâi la același job sau stai cu părinții în continuare. Nu faci nimic pentru a ieși din situația actuală. Înseamnă ești motivat să rămâi în situația asta. Beneficiile actuale sunt mai mari decât beneficiile ce ar rezulta din schimbare sau asta e ceea ce crezi tu. Spui vrei o viață mai bună, dar nu faci decât să betonezi condițiile tale actuale de viață și să rămâi prins în vechile tipare de comportament, vechile obiceiuri care îți guvernează existența ce este pe pilot automat. Pentru că nu ai trăit beneficiile unei vieți mai bune, preferi siguranța actualei vieți proaste având iluzia asta e tot ce există în viață. Tot ce pot să fac pentru tine este să mă rog vei suferi atât de mult și viața te va pune în situații atât de groaznice, vei pierde totul, bruma aia de siguranță, încât vei fi pentru prima oară o persoană liberă, vei da tot ce ai mai bun pentru că nu mai ai nimic de pierdut, vei ieși din zona de confort cu forța și vei gusta din adevărata frumusețe a vieții, a iubirii, a împlinirii și a autosuficienței.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Motivul pentru care foarte mulți oameni sunt săraci sau se luptă cu greutățile vieții din punct de vedere material e un motiv care te face râzi. Se concentrează atât de mult pe făcut bani încât uită ce sunt banii. Bani sunt doar UNA din multele forme pe care le poate lua valoarea. Mai mult, nu sunt deloc o formă de valoare importantă. Sunt doar niște hârtii amărâte pe care le dai și primești în schimb altfel de valori. Banii sunt practic o TRADUCERE a valorii. Dai bani și primești mâncare, distracție, obiecte, chiar și sex. Cu banii poți cumpăra multe alte lucruri pe care le consideri valoroase. Nu poți cumpăra orice lucru valoros și mai ales nu poți cumpăra valori cu adevărat importante. Iubire, prieteni, o viață împlinită, sănătatea, experiențele de viață, dezvoltarea abilităților. Banii nu se fac urmărind faci bani. Banii se fac urmărind oferi valoare oamenilor din jur, celor care au bani și care sunt dispuși plătească cu bani ceea ce tu ai de oferit.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Oamenii se exclud singuri din ecuația succesului și a fericirii din viața lor. Nimeni nu te face sărac, nefericit, lipsit de iubire sau bolnav. Tu te faci. Tu atragi. Sunt gândurile, emoțiile și comportamentele tale, făcute cu consecvență și determinare. Tu muncești serios pentru tot ceea ce îțiviața. Iar dacă nu îți place, e important realizezi că nu primești decât consecințele muncii tale. Culegi ceea ce semeni. Tu renunți, tu greșești, nimeni nu te alungă de la masa "bogaților". Tu te ridici și pleci așa vor mușchii tăi. Pentru că nu îți place șervețelele de la masă sunt verzi și nu sunt albe. Așadar, ce am nevoie să fac? Păi să am grijă ce plantez pentru că aia voi culege (gânduri, emoții și comportamente). Apoi, să nu fiu superficial. Dacă șervețelele de la masă sunt verzi sau albe nu e important. Important e să fiu recunoscător că mă aflu la o masă unde sunt șervețele.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Orice dorință am, scop sau vis, le obțin ca un premiu pentru învățarea etapelor, lecțiilor ce duc la finalul călătoriei. Încearcă privești un vis, un obiectiv, ca pe o teză, lucrare de control sau de licență. Ai niște lecții de învățat. Dacă le înveți, iei notă de trecere, dacă nu, rămâi corigent. De exemplu ne alegem un obiectiv: Vreau să fiu fericit în relație. Îmi fac caiet de visuri, îmi pun poză cu un cuplu și o relație fericită. Îmi fac afirmații, gândesc pozitiv am speranță și sunt la un pas mi se îndeplinească visul. Dar viața este un profesor dur, îți dă examenul și apoi îți predă lecția. Viața decide că eu nu pot să îmi ating acest vis/obiectiv până când nu învăț lecția aprecierii. Când am învățat apreciez lucrurile mărunte, din fiecare zi a relației mele, voi avea o relație fericită, dar eu nu știu asta acum. Aunci, viața se transformă în profesor. Unul destul de dur. Îmi pierd relația actuală pentru că nu am știut să o apreciez și mi-e tot mai greu să îmi fac o relație nouă pentru că am devenit negativist, plin de ură și nu mai văd nimic bun, nu mai pot aprecia nimic. În acest moment, asumarea responsabilității e singura ta salvare. Când îți asumi responsabilitatea și știi că doar de tine depinde să îți atingi visurile, obiectivele, atunci începi înveți. S-ar putea că lecția aprecierii dureze 6 luni, 6 ani sau o viață întreagă. Doar de tine depinde cât de repede îți înveți lecțiile.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Orice suferință ai în viața ta sau te temi aduci în viața ta, va veni înzecit tocmai ca te ajute rezolvi această suferință și temere o dată pentru totdeauna și – mai mult – te facă realizezi dacă e vreo problemă, tu ești autorul și soluția în același timp. Când tu îți faci ție promisiuni și le încalci, vor apărea în viața ta oameni care îți vor face promisiuni și le vor încălca. Când tu te trădezi pe tine, vor apărea oameni care vor trăda. Când tu te-ai abandonat, apar oameni care te vor abandona din nou și din nou și orice suferință ai, recunoaște-o ca pe un mesaj și fiecare om care te face suferi – un mesager, iar mesajul este unul: "Vrem sa fii bine, însă ești orbit de valul iluziei, iar noi am venit să îți ridicăm vălul iluziei și să te facem vezi, te trezești, devii o ființă conștientă". Știu că ce îți spun eu nu este nici ușor de digerat și nici ușor de aplicat, dar mai știu dacă ești acum aici și citești, și eu sunt un mesager.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu înceta crezi și să lupți pentru că recompensa îți depășește imaginația. Cere mult de la viață și nu uita că pentru omul care a învățat își lase entuziasmul se exprime sunt rezervate toate bucuriile pe care și le poate dori și pe care le poate obține în această viață. Dacă ar fi însă spun care ar fi cel mai bun pe care l-am făcut pentru mine în această viață spune că nu mi-am coborât niciodată standardele. Asta a însemnat multă frustrare și suferință la început, respingere și sentiment al lipsei de valoare personală. La sfârșit însă, roadele au fost neprețuite. Ceea ce ești este mult mai important decât ceea ce ai. Ai grijă în ce investești.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu înceta crezi și să lupți pentru că recompensa îți depășește imaginația. Cere mult de la viață și nu uita că pentru omul care a învățat își lase entuziasmul se exprime sunt rezervate toate bucuriile pe care și le poate dori și pe care le poate obține în această viață. Dacă ar fi însă spun care ar fi cel mai bun lucru pe care l-am făcut pentru mine în această viață spune că nu mi-am coborât niciodată standardele. Asta a însemnat multă frustrare și suferință la început, respingere și sentiment al lipsei de valoare personală. La sfârșit însă, roadele au fost neprețuite. Ceea ce ești este mult mai important decât ceea ce ai. Ai grijă în ce investești.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
George Bernard Shaw

Sunt de părere că viața mea aparține întregii comunități, consider este un privilegiu să fac pentru ea tot ce-mi stă în putere cât timp voi trăi. Vreau să fiu de folos până în ceasul morții. Cu cât străduiesc mai mult, cu atât trăiesc mai intens. Mă bucur de viață de dragul ei. Pentru mine nu este o lumânare, e o splendidă torță care mi-a fost încredințată pentru o vreme și pe care vreau s-o fac să strălucească cât pot de mult înainte de a o înmâna generațiilor viitoare.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Pygmalion" de George Bernard Shaw este disponibilă pentru comandă online la numai 24.99 lei.

Oamenii sunt dispuși facă orice pentru bani, mai puțin devină buni într-o meserie... Iar partea interesantă e că la sfârșit, tot fără bani sunt, deși au consumat de 10 ori mai mult timp și energie decât dacă ar fi ales calea măiestriei și ar fi rămas pe ea.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Poți avea încredere în sine prea multă? Nu. Pentru că încrederea în sine înseamnă te cunoști în mod realist pe tine la adevărata ta valoare și capacitate. Aroganța este exact opusul. Să nu te cunoști pe tine deloc și să te supraevaluezi pentru ca apoi fii adus la realitate de diverse lovituri pe care viața sau oamenii din jur ți le dau, așa cum și Icar a nesocotit sfatul tatălui de a nu se apropia prea mult de soare. Oamenii cu multă încredere în sine se concentrează pe fericirea lor prima oară știind că doar atunci când suntem noi fericiți și avem tot ce ne trebuie putem oferim și celor din jur ajutor. De exemplu, când nu aveam bani și mă luptam să fiu eu un om împlinit și fericit, nu puteam să îmi tratez părinții cu iubire și înțelegere pentru că aveam prea multe frustrări și îi consideram vinovați pentru anumite lucruri din viața mea. Când mi-am dobândit independența pe toate planurile și am devenit un om împlinit sufletește, am ajuns să îmi iubesc părinții mai mult ca pe oricine, să îi respect, să îmi fac timp pentru ei și să îmi doresc să îi ajut cât de mult pot. O schimbare de 180 de grade! Tu cât ești de împlinit în acest moment? Cât ești de dispus oferi celorlalți din preaplinul tău?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă mi-ar putea vorbi, cred tata mi-ar cere să nu mă mai condamn pentru eșecuri și să mă iert pentru slăbiciunile mele... Și vreau să cred mi-ar spune totuși am făcut destul... pentru el și pentru oamenii din viața mea. Că n-am trăit degeaba, fiecare a "luat" ceva bun de la mine... că sunt cea mai frumoasă întâmplare din viața lui... și că nu mă va părăsi niciodată... promițându-mi atunci când voi avea nevoie de el, va ține de mână...

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Fluturi" de Irina Binder este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -55.00- 26.99 lei.

Ruga pentru el...

Săracă mi-e casa în care trăiesc,
Sărac mi-e destinul, dar în el te primesc.
Amară și seacă mi-e ceașca de cafea,
Zic "mulțumesc" pentru ce am, dar multe aș mai vrea...
Iartă-, Doamne, că îți mai cer ceva,
Iartă-, te rog, dar știi că nu aș putea
Fără dragostea lui, ce mă face bogată,
Fericită, sinceră și uneori atât de minunată...
Nu vreau aur, platină sau bucăți de argint,
Vreau să ne ții împreună, până vom avea și părul cărunt.
Nu vreau, Doamne, să mă hrănești cu pâine albită,
Mi-e de ajuns și coaja de la cea mucegăită.
Nu vreau ca să fiu îmbrăcată cu stil,
Vreau doar să îmi amintesc de acea zi de april,
Când l-am cunoscut pe el și totul în jur s-a schimbat,
Ce-am avut – am dat, doar trupul mi l-am lăsat.
Doamne, nu mă plâng că sunt săracă,
Plâng că am în suflet o iubire, nu o joacă.
Trimite-l, Doamne, azi lângă mine,
Căci știu mi-au rămas zile puține...
Și una doar aș vrea: "să îi spun -l iubesc",
Ca plec cu sufletul curat spre destinul ceresc!

poezie de
Adăugat de Ina CevagaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cântecul omului de vânzare

Veniți, voi care aveți bani,
voi cei mari și puternici,
Sunt de vânzare,
Din creștet până-n tălpi sunt de vânzare,
Deznădejdea din suflet,
foamea din oase mă fac să mă vând ieftin,
Sunt gata la orice josnicie,
Cumpărați-mă și am să fiu a voastră.

Cu tot ce-i al meu, cu sufletul
și trupul am să fiu a voastră,
Iar voi veți putea face cu mine orice:
Mă veți putea face mint, să jur strâmb, dau foc.
mă fac prietenă cu dușmanii voștri
și să le torn în băutură otravă.
Eu nici n-am să crâcnesc,
Am să fiu a voastră,
Pe viață și pe moarte am să fiu a voastră.

poezie celebră de
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Poemul invectiva si alte poeme" de Geo Bogza este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -13.39- 7.99 lei.

Robin (îi lasă încă un mesaj vocal lui Don): Bună, Don, sunt Robin iar. Uite, îmi cer scuze pentru toate mesajele. Te-am văzut la știri, lucrul ăsta m-a înnebunit puțin, cred că nu-mi revenisem după despărțirea noastră, cum credeam eu. Dar vreau să-ți spun din tot sufletul că... o să te omor. (Surprinsă.) Nu, nu o să fac asta. Vreau spun, bucur pentru tine... și curva aia asiatică de pe pagina ta de Facebook, e și ea moartă.

replică din filmul serial How I met your mother
Adăugat de Adriana Stoica, MttlcSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cuvântul iubire este folosit greșit. Pentru mine, iubirea adevărată este echilvalentul spiritului din noi. Atunci când descoperim iubirea adevărată, nu facem decât să descoperim rezervorul uriaș de iubire și lumină din noi. Majoritatea oamenilor, însă, numesc iubire atracția dintre un bărbat și o femeie care, deși este o etapă importantă în viața noastră sau o sursă de satisfacție, este foarte departe de a fi iubire. Există pasaje în cultura omenirii care descriu iubirea spirituală, iar oamenii cred aceasta trebuie reprodusă în relații de cuplu, ceea ce este o sursă mare de nefericire. Ceea ce accentuează nefericirea oamenilor este ei așteaptă această iubire spirituală de la alți oameni, parteneri de cuplu sau membri ai familiei și nu înțeleg că nu o vor primi niciodată decât în doze mici pentru că nimeni nu este dator să îți dea iubirea lui. Ți-o dă dacă are dispoziția necesară. Iubirea nu e doar o persoană, iubirea e pentru tot ce e viu. Tu ești responsabil de iubirea ta, adică de spiritul din tine. Fiecare cu spiritul și iubirea lui. Da poți într-o relație să îți reverși această iubire spirituală și necondiționată asupra partenerului, dar asta se va întâmpla când vrei tu, nu când vrea partenerul.

în Cartea Alfa, Vol. III - Mentor și Discipol
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Suferințele, în general, sunt semne că nu te-ai preocupat de creștere, dezvoltare și evoluție. Ești sărac? Înseamnă că nu ai avut o preocupare reală pentru a înțelege cum funcționează banii în societate, nu ți-ai dezvoltat abilități pentru a fi de folos și plătit pentru munca ta la un nivel satisfăcător. Ești lipsit de iubire? De cele mai multe ori e din cauza aceluiași soi de neglijență legat de relațiile de iubire, înțelegerea a cum funcționează atracțiile între oameni, sexualitatea și relațiile de cuplu. Ești bolnav? În cele mai multe cazuri boala vine în urma alimentației necorespunzătoare, lipsa de preocupare pentru propria persoană și controale regulate. Bolile sunt cauzate de stres care vine din cauza lipsei de aliniere în activitățile tale de zi cu zi și a stilului de viață. Din nou, există excepții însă regulile sunt evidente. Când nu căutăm evoluția în mod voluntar, ne prinde din urmă suferința care ne împinge afară din zona de confort. Așadar, întreaga viață și universul conspiră pentru ca tu te găsești și să mergi cu spor pe drumul cel bun. Viața, natura și energiile universale te împing spre evoluție. Primește totul cu brațele deschise și fii recunoscător pentru tot ce ai!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook