Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Este imposibil, vei spune, metoda ștințifică verifică totul prin experiență. Fără a menționa numeroasele dificultăți filosofice inerente acestui punct de vedere, răspund că în practică acest lucru este fals. Câți fizicieni au verificat fiecare etapă, empirică sau logică, din cele care s-au succedat după cercetările lui Galilei și până la dinamica lui Hamilton? Noi verificăm doar câteva derivate academice, esențialmente superficiale, și acceptăm restul printr-un act de credință.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Minunat orificiu! Magic orificiu! Orificiu de o influentă covârșitoare! Nobil și radiant orificiu! Din acest orificiu totul decurge în mod logic: primul copil, apoi placenta, după aceea o cale în viață, ani după ani, până la moarte. Totul este logic și cea care trăiește cu acest orificiu, trăiește prin logica lui. El este, în mod corespunzător, o logică, cu un orificiu în ea.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ceea ce suntem noi este fără urmă. Dacă acest "Eu-Sunt" este deja perfect? "Ce urmează?" Eu zic: Nu te aștepta la nimic! Pur și simplu, lasă viața să curgă liberă! Dacă într-adevăr o experiență este atât de profundă, încât să ne atingă interior, atunci acea experiență este recunoașterea a cine și ce suntem noi. Recunoașterea Experimentatorului. După care nu mai există: "Ce urmează?" Noi suntem crescuți de minte în sens evolutiv. Dar dacă există ceva de veacuri perfect în noi? Lui nu i se poate adăuga nimic și nu i se poate lua nimic. Dar în momentul în care acest "eu" dispare, nu mai există niciun fel de urmare. Ceea ce suntem noi este fără urmă. Dacă acestui moment simt îi lipsește ceva, atunci îl voi vinde pe cea mai puternică experiență a mea din trecut. Chiar și experiența este văzută în noi, indiferent cât de măreață ni se pare. În momentul acela, experimentatorul însuși este dizolvat în Nemărginire. Iar ceea ce rămâne este fără formă, fără margini, este beatitudinea însăși, este această beatitudine de A FI. Experiențele vin și pleacă, dar oare Experimentatorul se schimbă?!

în Ceea ce suntem noi este fără urmă, Partea 2
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Osho

Nimeni nu este superior, nimeni nu este inferior, și nu există nici persoane egale între ele. Fiecare este unic. Egalitatea este, din punct de vedere psihologic, o aberație. Nu toți oamenii pot fi un Albert Einstein sau un Rabindranath Tagore. Însă aceasta nu înseamnă Rabindranath Tagore este superior pentru nu poți fi asemenea lui. Nici el nu poate fi ca tine. Eu cred că fiecare reprezintă o manifestare unică. Trebuie deci să renunțăm la toate ideile de superioritate, inferioritate, egalitate și inegalitate și să le înlocuim cu ideea nouă de unicitate. Într-adevăr, fiecare individ este unic. Privește doar cu mai multă iubire și vei vedea că fiecare individ are ceva propriu, un lucru pe care nu îl mai are nimeni altcineva.

în Viața este aici și acum
Adăugat de Andreea TrifuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 3 comentarii până acum.
Participă la discuție!
cumpărăturiCartea "The Colors of Your Life: A Meditative and Transformative Coloring Book Paperback" de Osho este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -53.99- 32.99 lei.

I: Faptul dormim și visăm și ne trezim apoi dimineața, e felul prin care Dumnezeu ne arată suntem într-un vis fără sens pe care îl continuăm. Dar până ne trezim cu adevărat din el sau "vedem" ce e Real. M-am trezit dimineața cu asta. Pășim iar și iar in vis, dacă nu deschidem ochiul conștiinței! Pare ne mișcăm în conștiința IMUABILĂ, ca și conștiință când de fapt doar visăm... A. M: Excelent! Excelent! Exact, oare câți dintre voi vedeți că în timp ce trupul doarme neclintit, iluzia visului creează o lume umblătoare? Și exact așa dormiți și în ceea ce fals mintea numește: "viața asta; viața mea; aceasta reîncarnare", etc. etc. Buddha spune: "Absolut Totul este iluzie!", iar Hristos spune: "Caci umbră și vis este lumea aceasta!" Realizarea Ultimă nu este Posibilă fără a vedea complet asta, pentru așa totul este un vis, este o iluzie, dar coronavirus este real, sau e în nu știu ce lume, de parcă ar fi mai multe! Până nu vedeți Totul este iluzie creată de gând, gândul coronavirus, yoga, boga sau misticismul tibetan, par atât de reale! Noi de fapt nu dormim niciodată pentru nici nu suntem născuți, dar câți pot vedea această profunzime tulburătoare a Conștiinței?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Blaise Pascal

Să schimbăm regula după care judecăm până acum ce e bine. Tot ceea ce Dumnezeu vrea pentru noi e bun și drept, tot ceea ce nu vrea este rău. Tot ceea ce Dumnezeu nu vrea este interzis. Alte fapte, pe care nu le-a pus sub semnul interdicției totale, și care din această pricină ni se par permise, nu sunt totuși întotdeauna permise. Căci dacă Dumnezeu ne lipsește de ceva, și printr-un anumit eveniment care reprezintă manifestarea voinței lui Dumnezeu, se vede nu vrea ca noi să avem acel lucru, el nu ne este îngăduit, pentru voința lui este să nu-l făptuim;în absența voinței lui Dumnezeu, care singură înseamnă bunătate și dreptate, totul devinde nedrept și rău.

citat celebru din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Din punct de vedere sociologic, teroarea este reprezentată de o persoană, un lucru care provoacă frică sau suferință intensă cu scopul de a intimida sau subjuga, acționând ca armă politică sau ca politică în sine. Din punct de vedere politic, funcția sa principală este aceea de a intimida și dezorganiza guvernul.

citat din (1962)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Neil Perry: Doar ce am vorbit cu tatăl meu. Mă obligă să renunț la piesa de la Henley Hall. Actoria este totul pentru mine. Eu... Dar el nu știe! El... Îi înțeleg punctul de vedere; nu suntem o familie bogată, ca a lui Charlie. Noi... Dar îmi planifică restul vieții în locul meu, și eu... Niciodată nu m-a întrebat ce-mi doresc!
John Keating: I-ai spus vreodată tatălui tău ce mi-ai spus mie acum? Despre pasiunea ta pentru actorie? I-ai arătat vreodată?
Neil Perry: Nu pot.
John Keating: De ce nu?
Neil Perry: Nu pot să vorbesc cu el așa.
John Keating: Înseamnă joci și pentru el. Joci rolul fiului ascultător. Știu sună imposibil, dar trebuie să vorbești cu el. Trebuie să-i arăți cine ești, ce ai în suflet!
Neil Perry: Știu ce ar spune! Mi-ar spune că actoria este un capriciu și că ar trebui s-o dau uitării. Ei contează pe mine; mi-ar spune să-mi scot asta din cap pentru binele meu.
John Keating: Nu ești un servitor legat printr-un contract! Nu este un capriciu pentru tine, dovedește-i prin convingerea și pasiunea ta! Arată-i asta, și dacă tot nu te crede – ei bine, până atunci, vei fi terminat școala și vei putea face orice vrei.
Neil Perry: Nu. Cum rămâne cu piesa? Spectacolul este mâine seară!
John Keating: Atunci trebuie să discuți cu el până mâine seară.
Neil Perry: Nu există o cale mai ușoară?
John Keating: Nu.
Neil Perry (râde): Sunt prins în capcană!
John Keating: Ba nu ești.

replici din filmul artistic Cercul poeților dispăruți, scenariu de
Adăugat de Dana GurăuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Osho

Fiecare se simte inferior într-un fel sau altul. Motivul este neacceptarea faptului că fiecare este unic. Nu se pune problema superiorității sau a inferiorității. Fiecare face parte dintr-o categorie care îi este proprie, și din acest lucru nu rezultă nicio comparație. Noi nu le-am permis oamenilor să se accepte pe ei înșiși așa cum sunt. În clipa în care te accepți așa cum ești, fără nicio comparație, orice inferioritate și orice superioritate dispare. În acceptarea totală de sine vei fi liber de aceste complexe de inferioritate sau superioritate. Altfel, vei suferi toată viața. Și nu pot să-mi închipui o ființă care să aibă totul în această lume. Unii n-au ezitat să încerce, dar au eșuat lamentabil. Fii doar tu însuți și va fi suficient. Ești acceptat de soare, ești acceptat de lună, ești acceptat de arbori, de ocean, de pământ. Ce poți să îți dorești mai mult? Ești acceptat de întregul univers. Bucură-te și savurează acest lucru!

în Viața este aici și acum
Adăugat de Andreea TrifuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Spune "da" experiențelor noi! Doar așa te poți descoperi pe tine, cu totul. Când ți se propune o activitate care te scoate din zona de confort, de multe ori ieși mai câștigat dacă accepți, decât dacă rămâi între aceiași patru pereți ai vieții tale. Este decizia ta dacă vei mai repeta experiența respectivă, însă te asigur că fiecare experiență nouă pe care o accepți va adăuga un strat personalității tale. Plus niciodată nu știi ce îți face plăcere cu adevărat, până nu testezi. Nimeni nu îți poate spune ție ce îți place cu adevărat. Tot tu vei afla, prin ceea ce vei face. Însă cei care refuză experiențe sunt asemenea copiilor care spun nu le place un fel de mâncare fără să îl guste vreodată.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Peste natura mea pură, absolută, care nu are loc, contur sau formă, s-a suprapus această cunoaștere "eu sunt" și ea, lipsită de contur sau formă. A apărut deci; e doar o iluzie. Oamenii inteligenți, extrem de inteligenți, vin aici să-mi pună întrebări. Eu le răspund. Ce se întâmplă după aceea? Ei nu acceptă răspunsurile mele. De ce? Pentru ei îmi pun întrebările din perspectiva identificării cu corpul-minte, iar eu le răspund din perspectiva absenței unei astfel de identificări. Și atunci cum să mă înțeleagă? Cum să se potrivească răspunsurile cu întrebările? Cine pune aceste întrebări? E doar "persoana" care se percepe ca existând în timp, având ca punct de plecare nașterea corpului ei fizic. Prin urmare, ei pun întrebări din acel punct de vedere. Însă acea perspectivă e falsă, este o născocire a imaginației lor - doar o grămadă de amintiri, de obiceiuri și de închipuiri. Ei consideră acesta este adevărul; dar nu e decât pura ignoranță, fără niciun fel de bază reală.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Experience of Nothingness: Sri Nisargadatta Maharaj's Talks on Realizing the Infinite Paperback" de Nisargadatta Maharaj este disponibilă pentru comandă online la 61.99 lei.

Destinul tău (determinat de karma) poate fi și el schimbat de Grația lui Dumnezeu. O schimbare este posibilă dacă vei crede ferm în acest lucru. Bineînțeles, sunt legi în creația lui Dumnezeu și totuși nimic nu este imposibil pentru El.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cerința lui Dumnezeu este să devenim la fel ca Fiul Lui Preaiubit dar pentru a atinge acest nivel necuprins de înalt nu ne cere niciodată să facem ceva ce nu putem face ci doaracceptăm fără cârtire tot ce a făcut El pentru noi.

în Diverse gânduri, reflecții, sfaturi și povețe în slujba unei vieți cu scop
Adăugat de SaraSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Noi nu realizăm toate aceste condiții pe care le pui Sinelui sunt atât de hilare, încât este firesc ca râsul să izbucnească. Maya încearcă să condiționeze Incomensurabilul Etern Necondiționat. Acest Râs al lui Buddha apare de nicăieri în momentul în care vedem cât de reduși suntem din punct de vedere al Conștiinței. Mintea ne reduce/condiționează, mintea ne spune ce este Conștiința și atunci noi înghesuim în conceptele finite ale minții Conștiința Incomensurabilă.

în Acest Acasă este de o Veșnicie Aici. – Satsang cu Atmaji, partea a III-a
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Prin credință, înțelegem că s-au întemeiat veacurile prin Cuvântul lui Dumnezeu, de s-au făcut din cele ce nu erau cele ce sunt.

în Epistola către evrei a Sfântului Apostol Pavel, 11:3
Adăugat de Laura SoareSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Osho

Primul lucru este acela de a te accepta în mod profund pe tine însuți. Fiecare se simte inferior într-un fel sau altul. Motivul este neacceptarea faptului că fiecare este unic. Nu se pune problema superiorității sau a inferiorității. Fiecare face parte dintr-o categorie care îi este proprie și din acest lucru nu rezultă nicio comparație. Și nu pot să-mi închipui o ființă care să aibă totul în această lume. Unii nu au ezitat să încerce, dar au eșuat lamentabil. Fii doar tu însuți și va fi suficient.

în Viața este aici și acum
Adăugat de Gabriela IancsikSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 2 comentarii până acum.
Participă la discuție!

În iunie 2004, am pornit împreună cu Frank Sulloway, istoric al științei, într-o expediție de o lună în Insulele Galapagos, pe urmele lui Charles Darwin. Din punct de vedere al efortului fizic, s-a dovedit a fi una dintre cele mai extenuante experiențe din viața mea și – atâta vreme cât am traversat America pe bicicletă de cinci ori – spune ceva despre ce era în stare să realizeze un tânăr naturalist britanic în 1835. Charles Darwin nu a fost doar un om de știință perspicace, ci și un explorator tenace.

începutul de la De ce e Darwin important, Prolog de (2006), traducere de Alexandru Macovescu
Adăugat de Dan CostinașSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Why People Believe Weird Things: Pseudoscience Superstition and Other Confusions of Our Time Paperback" de Michael Shermer este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -82.99- 51.83 lei.

Religia formală este necesară în acest moment al evoluției omului dintr-un singur motiv: frica. Dacă se spune că fără religie ar fi anarhie, este adevărat doar din acest punct de vedere. Cât timp omul este posedat de frică, se comportă violent, și în acest context, evident că este nevoie de bici – pedeapsa "divină" și legală - pentru a-l ține sub control. Din momentul în care omul devine conștient, se eliberează automat de toate condiționările care îl țin în întuneric și implicit, de frică. Când acest lucru este realizat, omul înțelege instant că totul este pentru el și în favoarea sa, și că nu are nevoie nici de pastor și nici de bici pentru a trăi. În acea clipă ar realiza ceva extrem de important: ar înțelege nu el are nevoie de religia formală, ci că de fapt, religia formala are nevoie de el pentru a menține lucrurile în mișcare și pentru a păstra paradigma pe care ea însăși a creat-o. Fără contribuția inconștientă a omului, această paradigmă, bazată în totalitate pe frică și pe manipulare, ar cădea precum un castel de nisip.

în Detox sufletesc - religia formală
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Renascut din propria cenusa" de Paul Avram este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -29.00- 21.99 lei.

Oare câți dintre noi realizăm că în vis "lumea" este la fel de reală pe cât este de ireală e în veghe? Chiar crezi te-ai născut, ai un nume și că vei muri? Nu vezi absolut toate acestea sunt capcane pe care ți le întinde gândul. Câți dintre oameni realizează profunzimea cuvintelor lui Buddha când afirmă: "Cel mai mare dușman al omului este mintea lui!"? Dar câți cu adevărat vreți să vă treziți din hipnoza gândului?!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cunoaște cine ești, Aici și Acum, prin simpla Tăcere. Ești acest Moment, prezintă-te Acestuia, nu atașa mintea la nicio direcție. Nicio sadhana, fără trecut, fără viitor, nici vidul inimii, nici măcar spațiul. Pentru a fi liber pentru totdeauna prezintă-te acestui Moment. Acest Moment este întotdeauna acest Moment, nu se va schimba. Este Libertatea, liberă de minte și concepte, și este dreptul tău fundamental din naștere. Cea mai bună folosire a acestui Moment este să te scufunzi în El. Păstrează Tăcerea, ești în interiorul interiorului, nu sălășlui niciunde și nu fă nici un efort. Conceptul de efort și practică este înlănțuire. Doar păstrează Tăcerea, Oriunde ai fi, Doar păstrează Tăcerea.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Aristotel

O devenire se numește naturală când ea provine din natură. Lucrul din care provine ceva îl numim materie; acel ceva prin care provine e un lucru ce există în chip natural; lucrul provenit este sau un om, sau o plantă, sau altceva de acest fel, și acestea sunt lucrurile pe care noi le numim mai ales substanțe. Toate ființele a căror devenire e datorată fie naturii, fie artei, au o materie, căci fiecare din aceste ființe are posibilitatea de a fi și, totodată, de a nu fi, iar această posibilitate constituie pentru fiecare lucru materia lui.

în Metafizica, VII, 7
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba greacă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Gr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook