Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Religia formală este necesară în acest moment al evoluției omului dintr-un singur motiv: frica. Dacă se spune că fără religie ar fi anarhie, este adevărat doar din acest punct de vedere. Cât timp omul este posedat de frică, se comportă violent, și în acest context, evident că este nevoie de bici – pedeapsa "divină" și legală - pentru a-l ține sub control. Din momentul în care omul devine conștient, se eliberează automat de toate condiționările care îl țin în întuneric și implicit, de frică. Când acest lucru este realizat, omul înțelege instant că totul este pentru el și în favoarea sa, și că nu are nevoie nici de pastor și nici de bici pentru a trăi. În acea clipă ar realiza ceva extrem de important: ar înțelege că nu el are nevoie de religia formală, ci că de fapt, religia formala are nevoie de el pentru a menține lucrurile în mișcare și pentru a păstra paradigma pe care ea însăși a creat-o. Fără contribuția inconștientă a omului, această paradigmă, bazată în totalitate pe frică și pe manipulare, ar cădea precum un castel de nisip.

în Detox sufletesc - religia formală
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Renascut din propria cenusa" de Paul Avram este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -29.00- 21.99 lei.

Citate similare

Aristotel

Omul este fericit când poate realiza ceea ce prin natura sa este destinat să realizeze, iar acest lucru înseamnă, dincolo de determinările exterioare, să-și îndeplinească datoria prescrisă de imperativul rațiunii. Esența fericirii este determinată însă de natura actului specific omului în calitate de om, act de natură pur spirituală, constând în activitatea sufletului "conformă cu rațiunea sau nu lipsită de rațiune", îndeplinit la superlativ de omul desăvârșit din punct de vedere intelectual și moral. Dacă contingența ține de neputința formei de a domina materia, omului îi este dat, pentru a realiza în el însuși perfecțiunea, să ordoneze lumea, nuo nege în favoarea altei lumi.

citat celebru din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba greacă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Gr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Omul se păcălește când spune că are suflet sau că este "ființă divină". Pentru a-și da importanță, repetă precum papagalul poveștile frumoase pe care le-a auzit sau citit pe undeva. În realitate, omul este doar o mașinărie care are o sămânță de potențial. Pentru a ajuta sămânța să se dezvolte e nevoie de muncă, nu de repetiții, afirmații sau credință. "Munca" înseamnă să se pună sub microscop, să observe cu atenție, răbdare, dăruire și fără discriminare tot ce se întâmplă în el.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Mie nu îmi pare că acest fantastic, minunat univers, acest interval imens de timp și spațiu și felurile diferite de animale, și toate felurile diferite de plante, și toți acești atomi cu mișcările lor, și tot așa, tot acest lucru complicat poate fi doar o scenă în care Dumnezeu să poată să privească luptele ființelor umane pentru bine și rău - care este părerea pe care o are religia. Scena este prea mare pentru această dramă.

citat clasic din
Adăugat de Cătălin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Six Not-So-Easy Pieces: Einstein's Relativity Symmetry and Space-Time Paperback" de Richard P. Feynman este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.99- 39.99 lei.
Lao Tse

Ea nu ți se arată, și din acest motiv, ea este observată. Ea nu se afirmă, iar pentru acest motiv este recunoscută. Ea nu se laudă și pentru acest motiv are merit. Ea nu se străduie și pentru acest motiv reușește. Exact pentru că ea nu se luptă, este motivul pentru care nimeni nu se luptă cu ea.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Tao Te Ching. Cartea despre Tao si calitatile sale" de Lao Tse este disponibilă pentru comandă online la numai 14.00 lei.
Robin Sharma

Privește-ți viața ca pe o școală fantastică, în care să poți crește. Tot ceea ce experimentezi, atât lucrurile bune cât și cele care îți aduc provocări, a ajuns la tine pentru a te învăța lecția pe care ai nevoieo înveți în acea etapă a evoluției tale ca persoană. Înțelege acest adevăr și nu înceta să îți pui întrebarea: "Ce oportunitate reprezintă pentru mine această situație sau persoană?", prin prisma evaluării personale. Aceasta este o sursă imensă pentru pacea interioară.

în Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul (ianuarie 2010)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Leader Who Had No Title: A Modern Fable on Real Success in Business and in Life Paperback" de Robin Sharma este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.99- 34.99 lei.

Lâna de Aur este ceva ce aparține omului, pentru care este infinit de prețioasă. Acest ceva a fost despărțit de om în timpuri străvechi, iar redobândirea sa este legată de invingerea unor forțe înspăimântătoare. Așa stau lucrurile cu elemntul veșnic din sufletul omului: El aparține omului. Dar omul se află separat de elemntul veșnic. Natura sa inferioară îl separă de el. Numai dacă o învinge, dacă o adoarme, omul poate să dobândească iarăși ceea ce este veșnic.

în Creștinismul ca fapt mistic și misteriile Antichității
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Din istoricul si continuturile primei sectii a scolii esoterice 1904 - 1914" de Rudolf Steiner este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -53.00- 34.99 lei.

Indiferent cum s-ar travesti mintea, ea rămâne problema. Pe când transcenderea ei sau mai exact sesizarea, ce anume este chiar Acum, chiar Aici este Sinele nostru, este soluția. Ce crede "eu" despre Sine este exact blocajul în care te ține. Eu-l despre Sine crede că este pentru anumite "momente". Sinele este pentru dintotdeauna și pentru totdeauna. Eu-l este doar o manifestare temporară, nu este ceea ce Suntem. Eu-l este efemer, prin natura lui. Și firește, când spun Sinele este eterna soluție, o spun între ghilimele pentru simplul fapt că Sinele nu are nevoie de soluții. Pentru Sine nu există soluții și nici probleme. Aș putea spune că Este doar ceea ce Este, însă ar suna puțin zen. Așa că o să spun: este doar această pace nediluată de gând. Absolut toți suntem Sinele. Ați avut momente în existență când ați sesizat acest Sine. Doar n-ați realizat, n-ați recunoscut că este vorba despre El. Mintea, prima oară când observă acest Sine, pentru ea este ca o tăcere absurdă, ca un zgomot de fond sau un sunet de fond, fără sunet. Culmea, pentru minte, Sinele, această pace din spatele minții, pare a fi un zgomot.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Petrarca
virtute
Virtutea este fundamentul amiciției; pentru a o păstra nu este nevoie decât de caritatea reciprocă. Aceasta este simplă și nu are nevoie de farduri, nu cere nimic din cele exterioare. Și dacă ea găsește multe avantaje fără a le căuta (căci cine ar putea enumera foloasele și farmecele prieteniei?), caritatea n-are nevoie de stimuli exteriori, este mulțumită de ea însăși, ea este pentru sine un pinten și o recompensă.

definiție celebră de
Adăugat de Corneliu Tocan, Ph.D., M.Sc.Semnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Despre ignoranta: a sa si a multora" de Petrarca este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -32.95- 26.36 lei.
Blaise Pascal

Omul nu este decât o trestie, cea mai fragilă din natură, dar este o trestie cugetătoare. Nu este nevoie ca universul întreg să se înverșuneze împotriva lui pentru a-l zdrobi. Un abur, o picătură de apă sunt de ajuns pentru a-l ucide. Dar chiar dacă universul întreg l-ar zdrobi, omul tot ar fi mai nobil decât cel care-l ucide, pentru că el știe moare; iar avantajul pe care universul îl are asupra lui, acest univers nu-l cunoaște.

în Cugetări
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
Lao Tse

Bunul călător nu lasă urme. Bunul orator nu are ce discuta. Calculatorul bun nu se slujește de instrument de calcul. Paznicul bun nu se folosește de încuietori și totuși nu se poate deschide ceea ce el a închis. Cel ce știe să lege nu se folosește de funii, dar nu se poate desface ceea ce el a legat. În felul acesta înțeleptul e ajutor și sprijin pentru toți oamenii care merită să fie îndrumați. El este ajutor și sprijin pentru toate lucrurile, care au nevoie, fără a disprețui pe vreunul. Se poate spune că mintea lui e de două ori luminată. Omul superior e un bun îndrumător pentru cel ce încă nu este. Omul obișnuit este unealta modelabilă a înțeleptului. Cel ce nu-și cinstește pe îndrumătorul său și cel ce nu iubește unealta de care se folosește, cu toate că se poate numi el însuși "înțelept", este de fapt adâncit în eroare. Acest adevăr este tot atât de însemnat pe cât este de subtil.

în Tao Te King, 27
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Albert Einstein

Ființa umană face parte integrantă dintr-un ansamblu mai mare, pe care noi îl numim Univers. Ea este limitată de timp și spațiu. Omul se experimentează pe sine, gândurile și sentimentele sale, ca fiind separate de restul Universului, dar aceasta nu este decât o iluzie optică a conștiinței sale. Această iluzie este un fel de închisoare în care trăim cu toții și care ne limitează la dorințele noastre personale și la afecțiunea pentru cele câteva persoane din jurul nostru. Misiunea noastră este de a ne elibera din această închisoare prin lărgirea cercului compasiunii astfel încât aceasta să îmbrățișeze toate creaturile vii și întreaga natură, în toată splendoarea ei. Chiar dacă nimeni nu poate realiza în totalitate acest lucru, însăși încercarea de a-l transpune în practică ne conduce la eliberare și reprezintă un fundament pentru siguranța noastră interioară.

citat celebru din
Adăugat de Radu LiviuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cum vad eu lumea" de Albert Einstein este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -35.00- 26.99 lei.
Michael Laitman

Existența noastră în corp ne face, în cele mai multe cazuri, să uităm motivul pentru care am venit aici. Corpul nu are nici o aspirație spirituală. El are nevoie numai de satisfacții materiale pentru ca să existe în această lume. El are nevoie de mâncare, băutură, sex și, de fapt, de tot ceea ce un animal are nevoie. Partea spirituală nu apare în primele luni de viață ale omului și acesta este motivul pentru care el s-a născut în realitatea aceasta, iar, din punctul lui de vedere, partea spirituală nu există deloc.

în 1000 de sfaturi pentru viață, XXVIII - Corpul și sufletul
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Îndrăznesc să fac această declarație pentru a respecta cea mai înaltă lege a ființei noastre, vocea conștiinței. Curajul scriitorului este o virtute rară, cu un singur scop: bunăstarea comunității așa cum este garantată prin lege. Este, așa cum bine spunea Machiavelli, "să ai libertatea în mâinile tale". Astăzi, țara are nevoie de cetățeni legați de rădăcinile ei, oameni credincioși și curajoși, să protejeze Legea Fundamentală care garantează spațiul vieții civilizate într-o societate de drept. Acest lucru implică nu numai conștientizarea valorii morale a omului, ci și obligația de a avea coloană verticală în procesul practic; pe românește: OMUL SFINȚEȘTE LOCUL. Nu uitați, nu uitați niciodată: Dacă nu putem face nimic din punct de vedere politic, avem datoria să ajutăm societatea evitând degradarea valorilor și drepturilor omului în lupta pentru un nou obiectiv.

în Zidul gândurilor
Adăugat de Dobrin FilipSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Avem nevoie de timp

Avem nevoie de timp pentru a crește și a descoperi suntem tot mai mici,
avem nevoie de iubire pentru a înțelege că a dărui este mai înainte de a primi - o lege nescrisă,
avem nevoie de lumină pentru a ști unde să fugim din calea coșmarului întunericului din noi,
avem nevoie unii de alții pentru a realiza cât de neciopliți suntem cu toții,
da, cu toții
avem nevoie de Dumnezeu Creatorul cerurilor și al pământului pentru a ne lăsa ciopliți în chip de sfinți de mâinile nevăzute ale Marelui Sculptor.

Deși puțini înțelegem
și mai puțini acceptăm mustrarea cioplitorului
dar cei care rămânem până la capăt
vom vedea
în micimea noastră
am fost mereu iubiți,
înconjurați numai de lumină.

Avem nevoie de timp pentru a transcende clipa
într-o eternitate.

poezie de
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă dorești să dovedești abundența există, îndoiește-te de orice "nevoie" pe care o ai. Atâta timp cât "ai nevoie" de ceva, nu poți să-l ai. Atâta timp cât nu mai "ai nevoie" de ceva, acest lucru îți apare în față.

în Liniștea inimii
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cuvinte de intelepciune pentru fiecare zi. Un calendar spiritual" de Paul Ferrini este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -15.00- 8.99 lei.
Aristotel

Simțirea constă în a fi mișcat și afectat, precum am spus, întrucât ea pare a fi o alterare... Prin urmare, este evident că sensibilitatea nu este o realitate în act, ci una doar în potență, iar din acest motiv ea nu produce senzația, tot așa cum nici obiectul care poate arde nu se aprinde de la sine fără combustibil; altminteri el ar arde singur și nu ar mai avea nevoie de un foc care să fie în act.

în Despre suflet, II, 5
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba greacă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Gr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
Dalai Lama

Nu am nevoie de o religie pentru a crede. Bunătatea este religia mea.

citat din
Adăugat de MGSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "El Libro de la Alegria / The Book of Joy: Lasting Happiness in a Changing World Paperback" de Dalai Lama este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -73.99- 37.99 lei.

Cunoaște cine ești, Aici și Acum, prin simpla Tăcere. Ești acest Moment, prezintă-te Acestuia, nu atașa mintea la nicio direcție. Nicio sadhana, fără trecut, fără viitor, nici vidul inimii, nici măcar spațiul. Pentru a fi liber pentru totdeauna prezintă-te acestui Moment. Acest Moment este întotdeauna acest Moment, nu se va schimba. Este Libertatea, liberă de minte și concepte, și este dreptul tău fundamental din naștere. Cea mai bună folosire a acestui Moment este să te scufunzi în El. Păstrează Tăcerea, ești în interiorul interiorului, nu sălășlui niciunde și nunici un efort. Conceptul de efort și practică este înlănțuire. Doar păstrează Tăcerea, Oriunde ai fi, Doar păstrează Tăcerea.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Prin diverse metode, omul încearcă să scape de "eu". A auzit "eu" este problema, "eu" este dușmanul și se apucă de treabă. Nu știe cine este acest "eu", dar vrea să scape de el. Evident, eșuează lamentabil. Cu cât încearcă mai mult, cu atât devine mai frustrat. Puțini sunt cei care înțeleg că nu poți scăpa de ceva până când nu îl vezi. Și mai puțini înțeleg "eu" pe care pretind că îl au, nu este al lor. Ceea ce consideră a fi "eu" este un puzzle construit din piese împrumutate. Sunt cioburi adunate de ici-de colo, unite prin asumare și identificare, formând un "eu" fracturat și scindat. Un "eu" în care cioburile sunt în continuu conflict pentru că nu aparțin nimănui și aparțin tuturor. În aceste condiții, cum poți scăpa de el? E ca și cum ai lupta cu umbrele. Pentru a "scăpa" de "eu" este necesar ca acesta să devină evident, clar, cristalizat. Omul trebuie să știe ce este al său și ce nu, ce e împrumutat și ce e propria sa creație. Trebuie să devină egoist, să își consolideze și să își lustruiască în mod conștient "eu-l", până când îi observă toate componentele și fațetele. Abia când "eu" este solid, conturat, personal, abia atunci omul poate renunța de bunăvoie la el.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cât timp trăiește din memorie, omul nu poate lua decât decizii proaste. Chiar dacă are senzația, pe moment, că a luat o decizie bună, pe termen lung va resimți efectele neplăcute. Acest lucru se întâmplă pentru că momentul prezent cere ca rădăcinile deciziei să se afle în "acum", care înseamnă spontan, necondiționat. Cum cerințele minții sunt întotdeauna diferite de cele ale prezentului, suferința este o urmare firească. În realitate, până când nu se naște conștiința, omul nu "face" și nu poate face nimic, așa-zisele decizii fiind doar reacții emanate din condiționare.

în Detox Sufletesc - Decizia
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook