Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Charles Darwin

Când comparăm indivizii din aceeași varietate sau subvarietate ale celor mai vechi plante și animale crescute de noi unul dintre primele puncte care le descoperim este că, în general, aceștia diferă mai mult unul de altul decât diferă indivizii oricărei specii sau soi într-o stare naturală. Și dacă reflectăm la vasta diversitate de plante și animale care au fost cultivate, și care au variat pe parcursul tuturor erelor sub cele mai diverse climate și tratamente, suntem conduși spre concluzia că această mare diversitate se datorează faptului că producțiile noastre domestice au fost crescute în condiții de viață nu așa de uniforme, și într-o oarecare măsură diferite de cele la care au fost expuse speciile părinte în natură. Există, de asemenea, o anumită probabilitate, în perspectiva propusă de Andrew Knight, că această variabilitate să fie parțial conectată cu excesul de mâncare. Pare clar că, ființele organice trebuie să fie expuse pe parcursul mai multor generații la condiții noi pentru a cauza orice cantitate mare de variație; și că, odată ce orgnaizația a început să se schimbe, în general continuă să se schimbe timp de mai multe generații.

citat clasic din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "On the Origin of Species Paperback" de Charles Darwin este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -67.99- 41.02 lei.

Citate similare

Charles Darwin

A fost deja stabilit faptul că diverse părți ale aceluiași individ, care sunt exact la fel pe parcursul perioadei embrionare timpurii, devin foarte diferite și servesc la scopuri foarte diferite în stadiul de adult. Deci, din nou, s-a demonstrat , în general, embrionii de la cele mai distincte specii care aparțin aceleași clase, sunt foarte similari, dar devin, foarte diferiți, atunci când sunt complet dezvoltați.

citat clasic din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu există conflict între idealul religiei și idealul științei, dar știința se opune dogmelor teologice pentru că știința se bazează pe adevăr. Pentru mine, universul este pur și simplu o mașină uriașă care nu a fost creată niciodată și nu se va termina niciodată. Ființa umană nu face excepție de la această ordine naturală. Omul, la fel ca și universul, este o mașină. Nimic nu intră în mințile noastre sau ne determină acțiunile care să nu fie direct sau indirect un răspuns la stimulii care bat pe organele noastre de simț din exterior. Ca urmare a similitudinii construcției noastre și a similitudinii mediului înconjurător, noi răspundem într-o manieră similară la stimuli similari, și din concordanța dintre reacțiile noastre, se naște înțelegerea. Pe parcursul veacurilor, mecanisme de o infinită complexitate au fost dezvoltate, dar ceea ce numim noi suflet sau spirit nu este nimic mai mult decât suma funcționărilor corpului. Când aceste funcționări încetează, sufletul sau spiritul dispare de asemenea.

citat celebru din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Tesla. Inventiile mele" de Nikola Tesla este disponibilă pentru comandă online la numai 21.00 lei.
Blaise Pascal

Principiile plăcerii nu sunt precise și stabile și nici la fel la toți oamenii. Ele se deosebesc de la om la om. Sunt de o așa mare diversitate că, de când este lumea, nu a existat om mai diferit de un altul decât de sine însuși. Un bărbat are alte plăceri decât o femeie, un bogat și un sărac le au de asemenea diferite;un prinț, un războinic, un negustor, un burghez, un țăran, bătrânii, sănătoșii, bolnavii, toți diferă. Cele mai mici întâmplări sunt de natură a aduce în ei schimbări. Nu există aproape deloc adevăruri în privința cărora fim cu toții de acord și încă mai puține obiecte de plăcere cu privire la care noi să nu ne schimbăm la fiece oră, nu știu dacă s-ar găsi vreun mijloc de a da reguli temeinice pentru a pune de acord cuvintele cu nestatornicia capriciilor noastre.

în Scrieri alese
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
Robin Sharma

Este posibil ca o persoană să fie prea spirituală? Sigur da. Dacă stai toată ziua în camera ta și meditezi sau te rogi ai viața pe care-o visezi, nu așa vei obține viața pe care-o visezi și a crede altceva înseamnă te angajezi într-o gândire magică. Să te amăgești singur. Ți-am spus eu cred există un plan general pentru destinele noastre, a fost scris înainte ca noi să ne naștem în această lume. Acestea fiind spuse, oamenilor le-a fost dat liberul arbitru cu un anume motiv: ca facă pașii necesari pentru a da viață destinului propriu. Există multe spații libere pe care avem puterea să le umplem și multe puncte pe care putem să le unim. Trebuie facem eforturi și sacrificii pentru a trăi viața la care visăm. Trebuie fim disciplinați și să facem alegeri înțelepte. Acțiunile au consecințe și, ca culegi roadele la care visezi, trebuie să semeni semințele.

în Descoperă-ți destinul (2010)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Leader Who Had No Title: A Modern Fable on Real Success in Business and in Life Paperback" de Robin Sharma este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.99- 34.99 lei.
Euripide

Nu există niciun lucru care să fie veșnic plăcut, pentru că natura noastră nu este simplă, ci include și un al doilea element, diferit de primul, în virtutea căruia suntem ființe coruptibile, astfel încât, dacă unul dintre aceste două elemente se află în activitate, această activitate este, din perspectiva naturii celuilalt element, contrară naturii; când cele două elemente se află în echilibru, actul ce rezultă nu ni se pare nici plăcut, nici neplăcut. Dacă ar exista o ființă cu o natură simplă, aceeași activitate ar fi pentru ea totdeauna cea mai plăcută. Dar, pentru noi "schimbarea în toate ne este plăcută" din cauza unei laturi rele a naturii noastre; căci, la fel cum omul rău este schimbător, și natura care are nevoie de schimbare este rea, ea nefiind bună pentru că nu este simplă.

citat celebru din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Woody Allen

Profesorul Levy: De-a lungul vieții suntem puși în situația de a lua decizii extrem de dificile și de a face alegeri de principiu. Doar unele sunt majore, cele mai multe sunt mărunte. Totuși, alegerile pe care le facem ne definesc. Suntem, în cele din urmă, suma alegerilor noastre. Evenimentele se desfășoară atât de imprevizibil, de nedrept. Fericirea nu pare a fi fost inclusă în planul creației; noi suntem cei care, având puterea iubim, facem ca universul nepăsător capete un sens. Totuși, cei mai mulți dintre noi continuă să caute bucurie în lucrurile simple, ca familia, profesia și speranța viitoarele generații vor înțelege mai mult.

replică din filmul artistic Delicte și fărădelegi, scenariu de (13 octombrie 1989)
Adăugat de Georgiana Mîndru, MTTLCSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Play It Again Sam Paperback" de Woody Allen este disponibilă pentru comandă online la 61.99 lei.

Noi am ajuns ne imaginăm tot felul de lucruri infinit mai minunate decât cele imaginate de poeții și visătorii din trecut. Asta ne arată imaginația naturii est cu mult mai mare decât imaginația omului. De exemplu, cu cât de mult mai remarcabil este pentru noi toți faptul jumătate dintre noi suntem blocați cu susul în jos de o atracție misterioasă, pe suprafața unei mingi rotitoare, care continuă să se miște pe o traiectorie circulară prin spațiu, timp de miliarde de ani, ca apoi să fie cărată pe spatele unui elefant care stă pe o țestoasă care înoată într-o mare fără fund.

citat din
Adăugat de Cătălin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Six Not-So-Easy Pieces: Einstein's Relativity Symmetry and Space-Time Paperback" de Richard P. Feynman este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.99- 39.99 lei.

Ideile, în a căror clară manifestare constă orice frumusețe (în sens obiectiv), după cum știm, nu sunt nimic altceva decât forțele fizice, chimice și organice ale naturii prin care se înfăptuiește voința de viață în tot ce există. Or, așa cum imperfecțiunea manifestării ideilor este condiționată exclusiv de intrarea lor în funcțiile subiective ale timpului, spațiului și cauzalității, tot așa și claritatea mai mare sau mai mică a manifestării lor este numai un fenomen subiectiv, prezent pentru noi: iată de ce, n-ar trebui ne mirăm vedem această claritate, și cu ea, frumusețea lucrurilor din natură, asociate în primul rând cu o serie de condiții de un gen pur subiectiv.

în Elementele metafizicii (noiembrie 2008)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Întreaga lume naturală este ordonată de la cele mai mici particule subatomice și până la cele mai mari plante și animale. Ordinea este ceea ce suntem noi și pe urmă viața își găsește drumul.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ne temem de posibilitățile noastre cele mai înalte. Ne este, în general, frică devenim ce zărim în momentele noastre perfecte, în condiții de mare curaj. Ne bucurăm și chiar vibrăm de emoția posibilităților creatoare pe care le vedem în noi înșine în astfel de momente. Și totuși, concomitent, tremurăm de slăbiciune, uimire și frică în fața acelorași posibilități. Evident, cea mai frumoasă soartă, cel mai mare noroc din viața unui om, este să fie plătit pentru a face ceea ce iubește facă cu pasiune.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Sergiu Celibidache

Rezonanța reunită a sunetului de bază și a familiei sale, născută involuntar din om, nu există în lumea pe care el o denumește naiv "natură". Omul creează condiții astfel încât acestea apară. Împrumută, fură cosmosului această singură manifestare, care, fără el, nici nu există. Însă nu pentru mult timp. Până și sunetului unic îi va fi reamintită originea sa și îi va fi rechemată neîntârziat. Până și acesta dispare. Și el trebuie să ia loc în masa materiei inerte din care a fost smuls. Efectele secundare, pe care el le-a dezvăluit, nu sunt altceva decât puncte diferite, de oprire, clar delimitate, pe calea dispariției sale finale.

în Despre fenomenologia muzicală
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Lubin a fost întotdeauna cu un pas înaintea vremurilor, încă din momentul înființării sale în anul 1798. Am fost prima casă de parfumuri care a produs la scară industrială, prima care a importat plante exotice și care a extras aromele din acest plante. Cred în continuare inovația poate veni din natură. Există plante care nu au fost descoperite încă, noi proceduri de extracție ne pot ajuta lărgim spectrul de arome disponibile. În același timp, prin inovație reușim compensăm pierderea de ingrediente naturale sau sintetice, pe care Comisia Europeană a decis să le interzică. Ca atare, inovația contribuie la menținerea în viață a unor parfumuri create cu câteva zeci de ani în urmă, prin înlocuirea unui ingredient cu un altul.

în interviu
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Charles Darwin

Astfel, din războiul naturii, din foamete și moarte, obiectele cele mai înălțătoare pe care noi suntem capabili să le concepem, și anume, producerea animalelor superioare, derivă direct din acesta. Există măreție în această perspectivă asupra vieții, cu multiplele sale puteri, fiind insuflată inițial în câteva forme sau într-una singură; și asta în timp ce planeta continua să se învârtă conform legii stabilite a gravitației, de la un început atât de simplu, forme nenumărate dintre cele mai minunate și mai frumoase au evoluat, și încă evoluează.

citat clasic din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Charles Darwin

Întrucât în decursul timpului selecția naturală duce la formarea treptată a unor specii noi, rezultă, cred, în mod inevitabil, alte specii vor deveni din ce în ce mai rare, până când, în cele din urmă, vor dispărea. Formele aflate în concurența cea mai directă cu cele care se modifică și se perfecționează vor avea, firește, cel mai mult de suferit.

în Originea speciilor
Adăugat de Dorina HulutaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu ne rămâne decât să acceptăm aceste două predispoziții înnăscute și opuse, care se distribuie la diferitele femei în diferite raporturi: mama absolută și târfa absolută. Între cele două tipuri se află realitatea: nu există, cu siguranță, nicio femeie lipsită de orice instincte de târfă (multe vor nega asta și vor întreba cum vor recunoaște curvia într-o femeie, care nu pare aibă nimic dintr-o cocotă; deocamdată indic în acest sens gradul de disponibilitate și docilitate de a se atinge ușuratic de un străin oarecare și de a-l lăsa să o atingă; dacă stabilim această măsură, vom găsi că nu există mamă absolută). După cum nu se poate spune există femeie care să fie lipsită de orice emoții materne; totuși trebuie să recunosc am găsit mult mai frecvent apropieri extraordinare de târfa absolută decât asemenea grade de maternitate care să eclipseze total preacurvia.

în Sex și caracter, Maternitate și prostituție
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Sex si caracter" de Otto Weininger este disponibilă pentru comandă online la 52.02 lei.

Deși Arhimede a descoperit cele 13 poliedre semiregulate, inscriptibile în sferă, Platon a cunoscut de asemenea unul dintre acestea, anume poliedrul cu 14 fețe, dintre care există două tipuri, unul făcut din 8 triunghiuri și 6 pătrate, ale pământului și ale aerului, deja cunoscute de cei vechi, celălalt format din 8 pătrate și 6 triunghiuri, care pare să fie mai greu de obținut.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Mie nu îmi pare acest fantastic, minunat univers, acest interval imens de timp și spațiu și felurile diferite de animale, și toate felurile diferite de plante, și toți acești atomi cu mișcările lor, și tot așa, tot acest lucru complicat poate fi doar o scenă în care Dumnezeu poată privească luptele ființelor umane pentru bine și rău - care este părerea pe care o are religia. Scena este prea mare pentru această dramă.

citat clasic din
Adăugat de Cătălin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Baruch Spinoza

A acționa din rațiune nu este altceva decât a săvârși acele acțiuni care rezultă din necesitatea naturii noastre. Dacă suntem conduși de rațiune, din două bunuri îl vom alege pe cel mai mare, iar din două rele pe cel mai mic. Dacă suntem conduși de rațiune, vom dori un bine mai mare viitor mai mult decât pe unul mai mic prezent și un rău mai mic prezent decât pe unul mai mare în viitor.

în Etica
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Trebuie simți în tine excedentele de vis ale propriei tale epoci și teroarea ei pentru a avea ceva de spus ca intelectual contemporan. Vorbim, într-o oarecare măsură, fiind încărcați de uimire și de groază sau, mai general, de potențialele extatice ale propriei noastre epoci. Nu avem alte mandate. Ca scriitori de astăzi, noi nu suntem investiți de un zeu sau de un rege. Nu suntem curierii absolutului, ci niște indivizi care auzim exploziile din vremea noastră. Cu acest mandat se prezintă astăzi scriitorul în fața publicului său și, ca regulă generală, nu e vorba decât de "propria sa experiență". Aceasta poate să fie și ea un puternic expeditor atunci când își aduce mărturia asupra monstruosului.

în Ni le soleil ni la mort. Jeu de piste sous forme de dialogue avec Hans-Jürgens Heinrichs (2003)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Zelul fata de Dumnezeu. Despre lupta celor trei monoteisme" de Peter Sloterdijk este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -23.12- 13.99 lei.
Cornelia Georgescu

Lia: O mare familie?! A noastră?! O familie al cărui cap ești tu, nu-i așa? Șeful familiei?
Lucian: Convențional, da, eu sunt capul acestei familii; dar numai convențional.
Lia: Ce vrea însemne asta, "convențional"? Și nu mă refer la semnificația cuvântului, care-mi este cunoscută, ci la sensul pe care înțelegi tu -l ia acest cuvânt acum, în această situație?!
Lucian: Dacă înțelegi semnificația cuvântului, nu știu de ce crezi ar putea lua un alt sens acum, în această situație. E suficient înțelegeți toți doar am rămas același Enka Lucian pe care l-ați cunoscut până acum mai mult sau mai puțin, indiferent vă convine sau nu și nu intenționez deloc mă schimb. Deci, sunt șeful familiei noastre, sau comandantul misiunii oficial, dar convențional, pentru că n-am vă dau ordine stricte, pe care să aștept să le îndepliniți întocmai, doar pentru că așa am spus eu; n-am mă folosesc de funcția în care am fost învestit decât în cazurile de strictă necesitate, ceea ce înseamnă ceva cu totul deosebit, dar nu pot ști de acum ce anume, nu pot ști ce se va întâmpla pe parcursul misiunii noastre. Iar dacă nu va fi necesar, nici măcar nu mă voi folosi vreodată de această funcție, asta fie clar! Și aș vrea punem la punct unele amănunte de acum, mai din timp, chiar dacă mai e până la lansare...

replici din romanul Proxima, Partea I: "O misiune specială" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook