Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Noi am ajuns să ne imaginăm tot felul de lucruri infinit mai minunate decât cele imaginate de poeții și visătorii din trecut. Asta ne arată că imaginația naturii est cu mult mai mare decât imaginația omului. De exemplu, cu cât de mult mai remarcabil este pentru noi toți faptul că jumătate dintre noi suntem blocați cu susul în jos de o atracție misterioasă, pe suprafața unei mingi rotitoare, care continuă să se miște pe o traiectorie circulară prin spațiu, timp de miliarde de ani, ca apoi să fie cărată pe spatele unui elefant care stă pe o țestoasă care înoată într-o mare fără fund.

citat din
Adăugat de Cătălin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Six Not-So-Easy Pieces: Einstein's Relativity Symmetry and Space-Time Paperback" de Richard P. Feynman este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.99- 39.99 lei.

Citate similare

Eu cred că imaginația naturii este cu mult mai mare decât a omului, ea nu ne va lăsa niciodată să ne relaxăm.

citat din
Adăugat de Cătălin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Sunt cica 4,5 miliarde de ani de când din "CHAOS"-ul începuturilor s-a născut acest Pământ, pe care îl locuim noi, oamenii, împreună cu alte milioane de specii de viețuitoare, de la cele mai simple bacterii până la rudele noastre cele mai apropiate – maimuțele antropoide, cu înfățișare care nu este prea departe de a semenilor noștri. Mult și totuși puțin timp; mult pentru viața planetei noastre, puțin pentru cea a Universului infinit în timp și spațiu.

în Miracolul vieții, miracolul eredității
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Carl Sagan

Un nou concept de Dumnezeu: "ceva nu foarte diferit de suma totală a legilor fizicii ale Universului; și anume, gravitația plus mecanica cuantică plus marile teorii de câmp unificate plus încă câteva lucruri egal Dumnezeu." Și prin aceasta, tot ce au vrut ei spună este că aici se află un set de principii fizice deosebit de puternice care par explice o grămadă de lucruri despre univers, care altfel, ar fi fost inexplicabile. Legile naturii... care sunt valabile nu doar pe plan local, nu doar în Glasgow, ci cu mult mai departe: Edinburg, Moscova... Marte... centrul Căii Lactee și dincolo de cele mai îndepărtate locații cunoscute. Faptul aceleași legi ale fizicii se aplică peste tot este destul de remarcabil. Cu siguranță aceasta reprezintă o putere mai mare decât oricare dintre noi.

citat celebru din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
cumpărăturiCartea "The Dragons of Eden: Speculations on the Evolution of Human Intelligence Paperback" de Carl Sagan este disponibilă pentru comandă online la 32.99 lei.

Propria noastră furie ne face mult mai mare rău decât întâmplarea (lucrul) care ne înfurie și suferim mai mult de iritarea și supărarea pe care noi o permitem lucrurilor deștepte în noi decât de faptul însuși care ne-a iritat sau supărat.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

America a condus lumea în ultimii 50 de ani, iar când te afli în vârf de-atâta timp, uiți cum e jos în vale. Avem 5 miliarde de oameni care vor învețe mai mult, muncească mai mult pentru mai puțini bani, și să fie mai puțin dezvoltați tehnologic decât suntem noi. Iar noi ne legăm de ei prin tehnologie. Prin intermediul telecomunicațiilor, poți -ți rezolvi agenda din Madera, India, cu mai puțin costuri ca aici. tehnologia de azi poate înlocui noua industrie, deci trebuie fii flexibili. Ca supraviețuiești în ziua de azi trebuie poți umbla prin nisipuri mișcătoare și să dansezi pe electrozi.

citat din
Adăugat de Sinziana MihalacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Propria noastră furie ne face mai mare rău decât întâmplarea (lucrul) care ne înfurie și suferim mai mult de iritarea și supărarea pe care noi o permitem lucrurilor deștepte în noi decât faptul însuși care ne-a iritat sau supărat.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Blaise Pascal

Ceea ce desăvârșește neputința noastră de a cunoaște lucrurile este faptul că, în ele însele, lucrurile sunt simple și că noi suntem alcătuiți din două firi opuse și diferite ca genuri, din suflet și trup;căci este cu neputință ca partea care raționează în noi să fie altfel decât spirituală. Și, în cazul în care am pretinde că suntem numai corporali, asta ne-ar înlătura și mai mult de la cunoașterea lucrurilor, întrucât nu este nimic mai de neconceput decât să spui materia se cunoaște pe sine.

în Scrieri alese
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
Ana Blandiana

Dacă viața fiecăruia dintre noi ar fi desenată sub forma unei piramide, adică a unui unghi mai mult sau mai puțin ascuțit cu vârful în sus, atunci tot ce se poate spune despre prima pantă este că ni se pare fără sfârșit și ne străduim s-o consumăm cât mai repede (îmi amintesc nerăbdarea cu care așteptam ajung cât mai repede mare), în timp ce facem tot ce putem pentru a parcurge cea de a doua pantă cât mai încet.

în revista Acolada (iunie 2011)
Adăugat de Dan CostinașSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Povestiri fantastice" de Ana Blandiana este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -55.00- 41.99 lei.

Trăim într-o lume care ne mănâncă din atenție din ce în ce mai mult și ne incapacitează din rezultatele pe care le putem obține, personal. Suntem din ce în ce mai confuzi pentru că avem teorii din ce în ce mai complexe și răspunsuri din ce în ce mai complicate cu privire la cine suntem, ce facem, ce obținem. În ultimii ani găsesc îngrijorător faptul că din ce în ce mai mulți dintre noi găsim motive pentru care nu avem rezultate și nu ducem viața pe care o dorim.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Charles Darwin

Când comparăm indivizii din aceeași varietate sau subvarietate ale celor mai vechi plante și animale crescute de noi unul dintre primele puncte care le descoperim este că, în general, aceștia diferă mai mult unul de altul decât diferă indivizii oricărei specii sau soi într-o stare naturală. Și dacă reflectăm la vasta diversitate de plante și animale care au fost cultivate, și care au variat pe parcursul tuturor erelor sub cele mai diverse climate și tratamente, suntem conduși spre concluzia această mare diversitate se datorează faptului producțiile noastre domestice au fost crescute în condiții de viață nu așa de uniforme, și într-o oarecare măsură diferite de cele la care au fost expuse speciile părinte în natură. Există, de asemenea, o anumită probabilitate, în perspectiva propusă de Andrew Knight, această variabilitate să fie parțial conectată cu excesul de mâncare. Pare clar , ființele organice trebuie să fie expuse pe parcursul mai multor generații la condiții noi pentru a cauza orice cantitate mare de variație; și că, odată ce orgnaizația a început să se schimbe, în general continuă să se schimbe timp de mai multe generații.

citat clasic din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "On the Origin of Species Paperback" de Charles Darwin este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -67.99- 41.02 lei.

Între Ani!

A mai trecut un an fără să vrem,
Am făcut și facem tot ceea ce putem,
Ca să ne fie drumul vieții cât mai ușor,
Pentru unii drumul lor parcă-i un zbor.

Copiii vor repede ca să crească,
Bătrânii și-ar dori întinerească,
Noi, ceilalți, nu avem timp să ne gândim,
Dar ne-am dori, tineri mereu ca să fim.

Copiii cresc repede fără să știe,
Bătrânii se gândesc, dincolo cum o să fie,
Noi mergem înainte purtați sau nu de val,
Dar unii dintre noi, nu mai ajung la mal.

Iată-ne ajunși în ziua dintre ani,
Ziua în care uităm avem dușmani,
Majoritatea vom petrece și fără mulți bani,
Mulți, dar nu toți vor apuca noaptea dintre ani.

Cu toate acestea, eu vă îndemn la iubire,
La cât mai multă înțelegere, pace și fericire,
Să încercăm fim mai buni în fiecare an,
Și fiecare dintre noi să ajute, chiar și pe dușman.

Viața este calea spre eternitate,
Și fiecare an este un pas,
Câți oare dintre noi, în realitate,
Știm cât timp sau pași, ne-a mai rămas?

poezie de (31 decembrie 2013)
Adăugat de Ovidiu KerekesSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Alan Watts

Aceasta, este, atunci problema lumii: este un preț de plătit pentru fiecare creștere în conștiință. Noi nu putem fi mai sensibili la plăcere fără a fi mai sensibili la durere. Prin faptul că ne amintim trecutul noi putem planifica viitorul. Dar abilitatea de a planifica viitorul, este neutralizată de "abilitatea" de a ne fi teamă de durere și de necunoscut. Mai mult decât atât, dezvoltarea unui simț acut cu privire la trecut și viitor, ne dă un simț corespunzător de vag cu privire la prezent. Cu alte cuvinte, se pare că noi am ajuns la un punct în care avantajele de a fi conștienți sunt depășite de dezavantajele sale, unde sensibilitatea extremă ne face inadaptabili.

citat clasic din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cosmologia voioasa" de Alan Watts este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -26.00- 24.70 lei.

Noi suntem la începutul timpului pentru specia umană. Nu este irezonabil faptul că noi ne luptăm cu problemele. Dar există zeci de mii de ani în viitor. Responsabilitatea noastră este să facem ce putem, învățăm ce putem, îmbunătățim soluțiile, și să le dăm mai departe.

citat din
Adăugat de Cătălin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cred fotbalul a cucerit globul pentru că e copilăria din noi. Noi, fotbaliștii, suntem zeii. Ei, spectatorii din tribună, care ne aplaudă și ne huiduie, sunt cei care trăiesc prin noi iluzia ar fi putut să fie zei. Spectatorul din tribună este sincer revoltat când greșești un voleu și ți-l corectează, savant, printr-o simplă mișcare de gleznă. Dar știți de ce o face? Pentru a-și demonstra sieși, în primul rând, ar fi putut să fie mai mare decât tine. Această formidabilă candoare va umple întotdeauna stadioanele cu oameni de tot felul și chiar cu filozofi sau cu matematicieni, care, obosiți de căutări îndelungate, îi vor invidia mereu pe creatorii capodoperei imediate, Golul.

în Viața la puls 200
Adăugat de CristiBSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Scara cuvantului" de Ioan Chirilă este disponibilă pentru comandă online la 30.00 lei.

Eu cred că este mult mai interesant trăiești fără să știi decât să ai răspunsuri care s-ar putea să fie greșite.

citat din
Adăugat de Cătălin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Robin Sharma

Majoritatea oamenilor nu descoperă ceea ce este mai important în viață până ce nu îmbătrânesc prea mult ca să mai poată schimba ceva. Își petrec mulți dintre cei mai buni ani de viață urmărind lucruri care, în fond, valorează prea puțin. Deși societatea ne îndeamnă să ne umplem viețile cu obiecte materiale, în adâncul sufletului, partea cea mai bună din noi știe bucuriile cele mai simple sunt cele care ne îmbogățesc și ne susțin. Oricât de grea sau de ușoară ar fi situația noastră din prezent, cu toții avem la îndemână o mulțime de bucurii simple care nu așteaptă decât să observăm există și să le apreciem. Și pe măsură ce facem acest lucru, suntem tot mai fericiți. Suntem tot mai recunoscători. Și fiecare zi devine un dar uimitor.

în Scrisorile secrete ale călugărului care și-a vândut Ferrari-ul, din scrisoarea “Bucuriile cele mai simple ale vieții sunt și cele mai mari”
Adăugat de IustinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Leader Who Had No Title: A Modern Fable on Real Success in Business and in Life Paperback" de Robin Sharma este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.99- 34.99 lei.

Da, mă amuză imaginația voastră care vă ține prizonierii limitării. Dar noi nu suntem chiar deloc conectați la nivel subtil, pentru că asta e tot mintea care spune o atare perlă, noi suntem unul și același spirit care se manifestă în toate formele și atunci despre ce vrăjeală de subtilitate nivelatoare am putea vorbi? Noi nu avem o formă, doar frica minții ne limitează, ne ține prizonieri într-o formă, înțelegi? Iar înainte de a fi Gogu, erai același Spirit sau Dumnezeu care îl sunt chiar acum eu și îl vei fi și tu după ce nu o să te mai crezi gândul.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Un poet a spus odată: "Întregul univers este un pahar de vin." Noi probabil nu vom ști niciodată în ce sens a spus-o, pentru că poeții nu scriu pentru a fi înțeleși. Dar este adevărat dacă ne uităm la un pahar de vin destul de aproape noi putem vedea întregul univers. Avem lucrurile din fizică: lichidul stors care se evaporă în fucție de vât și vreme, reflexia din pahar; și imaginația noastră adaugă atomi. Paharul este un distilat din rocile pământului, și în compoziția sa vedem secretele vârstei universului, și evoluția stelelor. Ce mulțime ciudată de chimicale sunt în vin? Cum s-au format? Avem fermenții, enzimele, substraturile și produsele. Acolo în vin se găsește o mare generalizare; toată viața este o fermentație. Nimeni nu poate descoperi chimia vinului fără să descopere, precum a făcut Louis Pasteur, cauza atâtor boli. Cât de viu este vinul roșu imprimându-și existența în conștiința celui care îl privește! Dacă mințile noastre mici, pentru conveniență, divid acel pahar de vin, acest univers, în bucăți - fizică, biologie, geologie, astronomie, psihologie și așa mai departe... -- amintiți-vă natura nu știe asta! Așa că să asamblăm totul la loc, și să nu uităm în cele din urmă pentru ce este. Să-l lăsăm să ne dea încă o ultimă plăcere; beți-l și uitați tot!

citat din
Adăugat de Cătălin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Descartes

Dorința este totdeauna bună când rezultă dintr-o cunoaștere adevărată, la fel nu poate fi decât rea când este întemeiată pe o eroare. Și am impresia eroarea pe care o săvârșim cel mai curent în ce privește dorința constă în aceea nu deosebim îndeajuns lucrurile care depind în întregime de noi de cele care nu depind deloc de noi. Cât privește lucrurile care nu depind deloc de noi, oricât de bune ar fi ele, nu trebuie le dorim niciodată cu pasiune;nu numai din pricină ele pot nu se întâmple și să ne mâhnească astfel cu atât mai mult cu cât le-am dorit mai puternic, ci mai ales pentru că, preocupând gândirea noastră, ne împiedică acordăm simpatia noastră altor lucruri, a căror dobândire depinde de noi.

citat celebru din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Psihanaliștii ne-au învățat morții - un părinte decedat, de exemplu - pot fi mult cu mult mai în viață pentru noi, mult mai puternici, decât cei care trăiesc. Aceasta este chestiunea fantomelor.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook