Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Robin Sharma

Este posibil ca o persoană să fie prea spirituală? Sigur că da. Dacă stai toată ziua în camera ta și meditezi sau te rogi să ai viața pe care-o visezi, nu așa vei obține viața pe care-o visezi și a crede altceva înseamnă să te angajezi într-o gândire magică. Să te amăgești singur. Ți-am spus că eu cred că există un plan general pentru destinele noastre, a fost scris înainte ca noi să ne naștem în această lume. Acestea fiind spuse, oamenilor le-a fost dat liberul arbitru cu un anume motiv: ca să facă pașii necesari pentru a da viață destinului propriu. Există multe spații libere pe care avem puterea să le umplem și multe puncte pe care putem să le unim. Trebuie să facem eforturi și sacrificii pentru a trăi viața la care visăm. Trebuie să fim disciplinați și să facem alegeri înțelepte. Acțiunile au consecințe și, ca să culegi roadele la care visezi, trebuie să semeni semințele.

în Descoperă-ți destinul (2010)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Leader Who Had No Title: A Modern Fable on Real Success in Business and in Life Paperback" de Robin Sharma este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.99- 34.99 lei.

Citate similare

În viața noastră de zi cu zi, reține dacă nu îți asumi tu responasbilitatea pentru viața ta, altcineva o va face. Așa devii sclav. Iar lumea e plină de sclavi care depind de instituții sau alte persoane, pentru că de bunăvoie și-au predat puterea personală și au decis preferă ca alții își asume responsabilitatea pentru ei. Data viitoare când te plângi de slujba ta, de condițiile tale de trai, de calitatea relațiilor tale, de sănătatea ta, adu-ți aminte când anume ai renunțat la puterea, libertatea și reponsabilitatea față de ține însuți. Nu e prea târziu să le iei înapoi. În viață, toți facem alegeri bune sau rele. Și există un cor al oamenilor din jur care ne judecă și ne spun ce ar trebui să facem cu viețile noastre. Nu uita însă că pentru toate alegerile tale bune, tu culegi roadele iar pentru toate alegerile greșite, tu plătești prețul. De ce ai asculta măcar o secundă ce spun alții când oricum tu plătești nota la sfârșit?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Robin Sharma

Fiecare talent care ni s-a dat, pentru că fiecare dintre noi are talente, ne-a fost dat cu un motiv anume. Cu fiecare dintre aceste talente pe care le-am primit vine și responsabilitatea ca noi să-l modelăm și să-l dezvoltăm, apoi -l aplicăm în lume într-un fel care să îmbogățească viața altor oameni. Oamenii care nu vor stabilească un scop cu privire la tot ceea ce vor de la viață și apoi urmărească acest scop cu curaj sunt de fapt oameni cu foarte multă frică în ei. Sunt speriați. Au umbre care trebuie examinate și probleme care trebuie vindecate.

în Descoperă-ți destinul (2010)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Pentru că nu putem trăi numai în prezent. Mai ales noi femeile, avem dorința aceea de a ne complica viața într-un mod inedit, visăm totdeauna ce nu putem avea, și cred că asta se întâmplă până târziu. Nu cred că există o vârstă a renunțărilor, eu cred că o femeie, fericită sau nu..., visează până în ultima sa clipă la fericirea aceea totală, deplină, care nu există cu adevărat, și care nu va fi să fie trăită niciodată de nici un muritor. Trebuie să fie cald, ca apoi să fie rece, poți simți așadar, să fie rău, ca apoi să fie bine și asta zdruncine ființa ta din toate temeliile, trebuie să fie ură ca apoi să fie iubirea de după..., ea, amară, dulce, dar prezentă. Ce am fi noi fără contrastele astea, fără antagonisme?

în Picată din cer - Casa de pe plajă
Adăugat de AnoukSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu există responsabilitate colectivă. Responsabilitatea tuturor înseamnă responsabilitatea nimănui. În 13 martie 1964, Catherine Susan "Kitty" Genovese a fost ucisă în stradă lângă casa ei cu 37 de martori la geamuri care nu au intervenit și nici nu au sunat la poliție. Atacatorul a înjunghiat-o, a fugit, s-a întors și a căutat-o, a găsit-o, i-a furat banii din portofel și apoi a ucis-o. Toată acțiunea a durat cam 30 de minute timp în care niciun cetățean nu a acționat. Acest caz a dus la studii sociale despre difuziunea responsabilității care arată atunci când mai mulți oameni sunt reponsabili pentru un lucru, fiecare așteaptă ca ceilalți acționeze. În viața noastră de zi cu zi, reține dacă nu îți asumi tu responasbilitatea pentru viața ta, altcineva o va face. Așa devii sclav. Iar lumea e plină de sclavi care depind de instituții sau alte persoane, pentru că de bunăvoie și-au predat puterea personală și au decis preferă ca alții își asume responsabilitatea pentru ei. Data viitoare când te plângi de slujba ta, de condițiile tale de trai, de calitatea relațiilor tale, de sănătatea ta, adu-ți aminte când anume ai renunțat la puterea, libertatea și reponsabilitatea față de tine însuți. Nu e prea târziu să le iei înapoi. În viață, toți facem alegeri bune sau rele. Și există un cor al oamenilor din jur care ne judecă și ne spun ce ar trebui să facem cu viețile noastre.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Des-facerea

Ceea ce este trebuie să se confirme prin sine
Căci altfel nu este;
Ce se vede trebuie să se vadă singur,
Ce se aude trebuie să se audă singur,
Ce se simte trebuie să se simtă singur,
Ce miroase trebuie să se miroasă singur,
Gustul trebuie să se guste singur,
Căci altfel de ce ar avea nevoie să fie?!
Și din miezul tuturor acestor esențe
Se desface Universul
Care se DES-FACE în viață și moarte –
Viața prin ea însăși,
Moartea prin ea însăși,
Care se DES-FAC în ființe și neființe,
Separat, pentru fiecare ceea ce merită.
Și dacă nu te voi mai întâlni
Niciodată
Înseamnă că ne-am despărțit înfricoșător
De trist
În două lumi,
Una care există
Și una care nu există.

poezie de din Transparențe
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Artefacte" de Bujor Voinea este disponibilă pentru comandă online la numai 10.01 lei.

Oricâte bătălii ai în această viață, nu uita că ai o putere imensă pe care o poți folosi pentru a trăi viața pe care o visezi.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Schimbarea înseamnă a pierde. A pierde zona de confort, siguranța, timp și energie investite pentru a aduna obiecte, pentru a întări aparențe și măști, pentru a controla oameni. Dar totuși, ce anume ne aparține cu adevărat? Așadar, rezistența la schimbare vine din iluzia atașamentului pentru ceva ce nici măcar nu ne aparține. Nu facem schimbări în viața noastră care ne-ar aduce fericirea reală și palpabilă pentru că ne agățăm de o plăsmuire a imaginației noastre. Suntem sclavi ai minții noastre legați cu o funie invizibilă. Tot ce trebuie să facem pentru a ne elibera e să ne ridicăm și să plecăm. Tot ce trebuie sa facem pentru a ne dovedi adevărata putere și libertate este schimbăm ceva și să observăm că într-adevăr, totul depinde doar de noi.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă este ceva ce am învățat în viața mea, este că nu trebuie să-ți fie frică de responsabilitatea care vine cu grija pentru alte persoane. Ceea ce facem pentru dragoste: aceste lucruri rezistă; chiar dacă nu și oamenii pentru care le facem.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Lord of Shadows" de Cassandra Clare este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -80.00- 33.99 lei.
Michael Laitman

Omul care devine dependent de droguri nu folosește această încarnare în forma corectă și își comandă reîncarnări suplimentare. El trebuie să înțeleagă , în fiecare clipă care ni s-a dat în această viață, noi trebuie să facem munca spirituală, pentru a înainta spre scopul creației.

în 1000 de sfaturi pentru viață
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Am mai spus asta înainte, dar vreau rămână scris;Sărac într-o țară bogată? Sau bogat într-o țară săracă?
Nu știu dacă purtați mănuși când vorbiți sau scrieți, dar eu, care nu scriu și nu produc știri de ultimă oră pentru case înalte, le voi spune oamenilor cum stau lucrurile în dimensiunea lor reală.
Noi, românii, am privit în jos destul, acum trebuie să redăm mândria și onoarea acestei țări pe care o avem în păstrare.

Trebuie să fim descendenții vrednici ai poporului român pentru că aici stă toată puterea și îndrăzneala noastră. Simțul dreptății și conștiinciozității, sentimentul de înalt respect și dragoste pentru Dumnezeu servesc drept călăuză neamului nostru.
Oricine săvârșește fapte ticăloase și dă cinstea pe rușine nu este demn de poporul român.
Corupția și necinstea nu trebuie să domnească pe pământul sfânt al României noastre și trebuie înlăturate fără nicio considerație.

în Să ai libertatea în mâinile tale (3 martie 2011)
Adăugat de Filip DobrinSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Normal că există reîncarnare, însă e altceva mult mai evident care nu există și o anulează din temelii. Nu există naștere, tu nu ai fost născută vreodată, doar visezi asta și atunci cine ar putea se reîncarneze? Pentru nici măcar visătorul, darmite entitățile de vis, nu se ocupă cu așa ceva. Într-un vis tu chiar crezi că te-ai născut pe Marte, când te trezești, vezi farsa. Această lume sterilă nu există, este o iluzie indusă de chimia creierului pe care tu o numești gând.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Charles Darwin

Când comparăm indivizii din aceeași varietate sau subvarietate ale celor mai vechi plante și animale crescute de noi unul dintre primele puncte care le descoperim este , în general, aceștia diferă mai mult unul de altul decât diferă indivizii oricărei specii sau soi într-o stare naturală. Și dacă reflectăm la vasta diversitate de plante și animale care au fost cultivate, și care au variat pe parcursul tuturor erelor sub cele mai diverse climate și tratamente, suntem conduși spre concluzia că această mare diversitate se datorează faptului producțiile noastre domestice au fost crescute în condiții de viață nu așa de uniforme, și într-o oarecare măsură diferite de cele la care au fost expuse speciile părinte în natură. Există, de asemenea, o anumită probabilitate, în perspectiva propusă de Andrew Knight, că această variabilitate să fie parțial conectată cu excesul de mâncare. Pare clar , ființele organice trebuie să fie expuse pe parcursul mai multor generații la condiții noi pentru a cauza orice cantitate mare de variație; și că, odată ce orgnaizația a început se schimbe, în general continuă se schimbe timp de mai multe generații.

citat clasic din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "On the Origin of Species Paperback" de Charles Darwin este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -67.99- 41.02 lei.

În sine, viața nu este nici urâtă, nici frumoasă. Pentru , spre deosebire de lume, viața nu este obiectivă, ci este a noastră. Este viața mea pe care aleg să o ratez sau să o împlinesc. Urâțenia sau frumusețea ei depinde numai de mine. Altfel spus, întrebarea dacă viața merită să fie trăită nu are un răspuns prestabilit. Răspunsul la această întrebare despre viață este chiar viața noastră. Este suma de alegeri, proiecte, ezitări, aspirații și abandonuri prin care noi ne constituim ca persoane.

în Pastila roșie. Eseu despre moralitate și fericire
Adăugat de Georgiana EsteraSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Pastila rosie. Eseu despre moralitate si fericire" de Daniel Nica este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -24.08- 14.99 lei.

Cuvântul iubire este folosit greșit. Pentru mine, iubirea adevărată este echilvalentul spiritului din noi. Atunci când descoperim iubirea adevărată, nu facem decât descoperim rezervorul uriaș de iubire și lumină din noi. Majoritatea oamenilor, însă, numesc iubire atracția dintre un bărbat și o femeie care, deși este o etapă importantă în viața noastră sau o sursă de satisfacție, este foarte departe de a fi iubire. Există pasaje în cultura omenirii care descriu iubirea spirituală, iar oamenii cred că aceasta trebuie reprodusă în relații de cuplu, ceea ce este o sursă mare de nefericire. Ceea ce accentuează nefericirea oamenilor este ei așteaptă această iubire spirituală de la alți oameni, parteneri de cuplu sau membri ai familiei și nu înțeleg că nu o vor primi niciodată decât în doze mici pentru că nimeni nu este dator îți dea iubirea lui. Ți-o dă dacă are dispoziția necesară. Iubirea nu e doar o persoană, iubirea e pentru tot ce e viu. Tu ești responsabil de iubirea ta, adică de spiritul din tine. Fiecare cu spiritul și iubirea lui. Da poți într-o relație îți reverși această iubire spirituală și necondiționată asupra partenerului, dar asta se va întâmpla când vrei tu, nu când vrea partenerul.

în Cartea Alfa, Vol. III - Mentor și Discipol
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Buckminster Fuller

Noi trebuie să înlăturăm noțiunea total înșelătoare care spune că toată lumea trebuie să își câștige traiul. În prezent, este un fapt real că o persoană dintr-o mie poate să facă o descoperire tehnologică capabilă îi susțină pe toți ceilalți. Tinerii din ziua de azi au perfectă dreptate în a recunoaște acest nonsens în noțiunea de a-ți câștiga traiul. Tot continuăm inventăm locuri de muncă din cauza acestei idei false că toată lumea trebuie să fie angajată la vreo muncă neplăcută pentru că, conform teoriei Darwinisto-Malthusiene, trebuie să ne justificăm dreptul la existență. Așa că avem inspectori de inspectori și oameni care fac instrumente pentru inspectori ca să inspecteze inspectori. Adevărata treabă a oamenilor ar trebui să fie să se întoarcă la școală și să se gândească la ce se gândeau ei înainte ca acel cineva fi apărut și să le fi spus că trebuie să își câștige traiul.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Frumusețea ghidează mintea umană și o ține într-o iluzie până la moarte fără ca nimeni să-și dea seama. Este cea mai mare forță lăsată pe pământ pentru a crea o preocupare omului și pentru a munci pentru ea toată viața. Frumusețea ne ghidează toată existența prin fiecare lucru care-l facem. Orice lucru care îl creăm sau îl admirăm trebuie să fie "frumos" pentru noi. Și când distrugem, facem asta pentru că am pierdut acest frumos, pentru a-l readuce înapoi.

în Mintea conduce lumea (iulie 2013)
Adăugat de Iustinian CruceanuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Richard Wagner

Compozitorii germani nu au izbutit vorbească cu glasul poporului, n-au zugrăvit viața așa cum este... Trebuie să redăm epoca noastră așa cum este ea și să sesizăm formele noi, pe care ni le dictează însăși viața... Neîndoielnc, noi am cucerit un anumit domeniu al muzicii și anume muzica instrumentală. Dar nu avem încă o operă germană, din același motiv pentru care nu avem încă o dramă națională. Ne-am ridicat în sfere prea înalte, suntem prea savanți ca să creăm caractere omenești vii.

în articol (1834)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Miss Bucuresti" de Richard Wagner este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -19.99- 5.99 lei.

Există două mesaje în teoria Karma. Condiția noastră în această viață este determinată de faptele noastre bune dintr-o viață anterioară. Trebuie sa facem bine în aceasta viață pentru a ne îmbunătăți condițiile din viața următoare.

citat din
Adăugat de Gorneanu (Voicu) Oana-MadalinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.

Merită fii părăsit sau să fii dezamăgit în dragoste de zece ori, ca să trăiești o iubire din toată inima? Merită schimbi zece slujbe care te consumă și stresează ca să găsești o activitate care să te facă fericit pentru tot restul vieții? Merită călătorești în zece locuri care te plictisesc sau îngrozesc pentru a găsi Paradisul pe pământ? Pentru a atinge împlinirea trebuie să cunoaștem lumea și viața și să facem apoi, în cunoștință de cauză, cele mai bune alegeri pentru noi. Iar în acest proces de cunoaștere ne vom lovi, ne vom impedica, vom rămâne cu cicatrici. Și ce dacă? Suntem vii și uneori viața doare. Dar nu suntem lași și nu ne lăsăm doborâți! Cu greutăți spre stele!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Pacea este vibrația dragostei în sufletul oamenilor, această dragoste ce poate se amplifice printr-un exercițiu susținut. Pacea este calea înțelegerii, a încrederii, calea unei prietenii sincere între popoare, este condiția fericirii pe pământ. Viața poate înflorească atunci când există o pace durabilă. Trebuie să luptăm pentru menținerea păcii pe Planeta albastră, pentru a oferi tinerei generații șansa de a-și trăi viața în plenitudinea tinereții, de a-și afirma personalitatea, de a-și dărui întregul lor potențial fizic și intelectual pentru progresul umanității, pentru bunăstarea societății. Pentru orice stare conflictuală trebuie găsite una sau mai multe soluții pacifiste și de fiecare dată când există, trebuie folosită calea tratativelor, pentru a le rezolva. Pacea favorizează dezvoltarea armonioasă a tinerei generații, cea care poate găsească o cale eficace a unei comunicări favorabile între oameni. Idealul păcii este viața prosperă, căci astfel banii nu mai sunt dirijați pentru a produce moarte, distrugere, mizerie, ci pentru a face înflorească floarea vieții. Pacea oferă energia creatoare care poate construi o lume, pacea aduce fericirea, acea fericire care vine îmbogățească viața noastră, această fericire atât de dorită pe pământ. Pacea este șansa unei munci care poate înnobila omul, care determină progresul tehnic și cultural. Pacea este înțelegerea, armonia dintre oameni, viață fericită pe pământ, fără atrocitățile războiului.

în Reflecții / Reflexions (2006)
Adăugat de Ecaterina ChifuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook