Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Trebuie să simți în tine excedentele de vis ale propriei tale epoci și teroarea ei pentru a avea ceva de spus ca intelectual contemporan. Vorbim, într-o oarecare măsură, fiind încărcați de uimire și de groază sau, mai general, de potențialele extatice ale propriei noastre epoci. Nu avem alte mandate. Ca scriitori de astăzi, noi nu suntem investiți de un zeu sau de un rege. Nu suntem curierii absolutului, ci niște indivizi care auzim exploziile din vremea noastră. Cu acest mandat se prezintă astăzi scriitorul în fața publicului său și, ca regulă generală, nu e vorba decât de "propria sa experiență". Aceasta poate să fie și ea un puternic expeditor atunci când își aduce mărturia asupra monstruosului.

în Ni le soleil ni la mort. Jeu de piste sous forme de dialogue avec Hans-Jürgens Heinrichs (2003)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Zelul fata de Dumnezeu. Despre lupta celor trei monoteisme" de Peter Sloterdijk este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -23.12- 13.99 lei.

Citate similare

A fi sau a nu fi fericit depinde de armonia interioară a fiecăruia, nu de controlul pe care suntem capabili -l exercităm asupra marilor puteri ale universului. Sigur, trebuie învățăm în continuare cum stăpânim mediul exterior, deoarece supraviețuirea noastră fizică poate depinde de acest lucru. Dar acest fel de stăpânire nu va contribui cu absolut nimic la felul în care ne simțim ca indivizi, nici nu va reduce haosul din lumea în care trăim. Pentru a reuși aceste lucruri va trebui devenim stăpâni pe propria noastră conștiință.

în Psihologia fericirii
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Evolving Self Paperback" de Mihaly Csikszentmihalyi este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.99- 39.99 lei.

Dacă este așa după cum ne asigură oamenii de știință, noi toți avem în noi câteva molecule de-a lui Einstein, iar dacă particulele atomice ale corpului nostru fizic ajung în cele mai îndepărtate limite ale universului, atunci noi toți suntem practic componentele tuturor lucrurilor. Nu mai avem unde mergem dacă noi suntem deja peste tot, și acest lucru este într-adevăr, tot ce vom avea sau vom avea nevoie vreodată. Dacă ne iubim pe noi înșine măcar un pic, ar trebui respectăm toate lucrurile în egală măsură, și să nu ne pretindem superiori asupra ceea ce sunt, de fapt, alte părți. Este mâna superioară ochiului? Episcopul față de gâscă? Fiul față de mamă?

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Acest moment "acum-ul", nu este al minții pentru "A face" ci al Conștiinței pentru "A fi"! Când grația apasă butonul mintea sau ceea ce te numești ca fiind "tu" ai dispărut. Noi suntem viața eternă plecată în călătoria propriei recunoașteri dar credem că suntem un simplu om rupt de întreg care caută viata eternă. Când adevărul nostru lăuntric este mai presus decât atașamentul unei persoane atașamentul nu apare. Noi suntem deja Sinele, suntem Acela care îl caută pe Acela...

în De unde știi că nu ești deja Sinele?, Partea 2
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
D.H. Lawrence

Cosmosul este un trup viu, iar noi suntem părți ale sale. Soarele este o inimă uriașă, iar fiecare fior al său e resimțit până în cele mai mici vene ale noastre. Luna este un mare centru nervos, care ne face întotdeauna fremătăm. Cine cunoaște puterea pe care o au asupra noastră Saturn sau Venus? Aceasta este o putere vitală, ale cărei unde ne străbat în permanență.

citat celebru din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Fii si indragostiti" de D.H. Lawrence este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -34.90- 17.99 lei.

Cineva a zis, de exemplu, că ar vrea îi ajute pe ceilalți. Pentru a fi capabil -i ajuți pe alții, trebuie mai întâi înveți te ajuți pe tine însuți. Un mare număr de persoane, cu scopul de a-i ajuta pe alții, se lasă luate de tot felul de gânduri și de sentimente, pur și simplu din lene. Ei sunt prea leneși ca să lucreze asupra lor înșiși, dar le este foarte ușor creadă ca îi pot ajuta pe ceilalți. Aceasta înseamnă a fi fals și ipocrit față de tine însuți. Când un om se vede într-adevăr așa cum este, nu îi vine în minte îi ajute pa alții - i-ar fi rușine să se gândească la asta. Dragostea pentru umanitate, altruismul, sunt cuvinte foarte frumoase, dar nu au sens decât atunci când un om este capabil, urmându-și propria alegere și propria decizie, iubească sau să nu iubească, să fie altruist sau egoist. Atunci alegerea sa are o valoare. Dar dacă nu are nici o posibilitate de alegere, dacă nu poate face altfel, dacă este doar ceea ce întâmplarea l-a făcut sau este pe cale -l facă, un altruist astăzi, un egoist mâine, și din nou un altruist poimâine, ce valoare mai poate avea acest lucru? Pentru a ajuta pe ceilalți, un om trebuie învețe mai întâi să fie atent cu el însuși. Doar un astfel de om îi poate ajuta pe alții. Așa cum suntem noi, nu putem face nimic.

în Fragmente dintr-o învățătură necunoscută
Adăugat de Adriana PleșcaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Metalurgie

precum un simbol de pe clădiri
din secolul optsprezece
m-am lăsat atras de farmecul vechiului
mai mult decât lumea reală
trupul avea alt punct de vedere
trandafirii cu exploziile lor controlate

dedesubt exista un spațiu
pentru emoții puternice
pe una din laturi scria
hainele de vară ale lui mary

după ce mi-au spus că ai murit primul lucru a fost
întreb
dacă pot -ți vorbesc
și totuși nu era vorba despre un joc sau vreun medium
doar un spirit puțin mai deschis
la nou
între cer și grămada de frunze arse
dezvelea statuia primului atom frate cu mine
sărind peste epoci
răul avea urme de fier sub unghii sunetul se amesteca
printre lucruri
de folos generațiilor următoare
mi-ar plăcea las ceva de zece ori mai puternic decât fragmentul
ieșit prin coaja copacului de pâine

mă plimbam cu buricele pe rama ferestrei ce da
spre locul unde fiul Omului cina cu niște tipi ce păreau
cerșetori înainte de momentul când vocea lui m-a oprit:
prietene,
fă-o repede!

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Charles Darwin

Când comparăm indivizii din aceeași varietate sau subvarietate ale celor mai vechi plante și animale crescute de noi unul dintre primele puncte care le descoperim este că, în general, aceștia diferă mai mult unul de altul decât diferă indivizii oricărei specii sau soi într-o stare naturală. Și dacă reflectăm la vasta diversitate de plante și animale care au fost cultivate, și care au variat pe parcursul tuturor erelor sub cele mai diverse climate și tratamente, suntem conduși spre concluzia că această mare diversitate se datorează faptului că producțiile noastre domestice au fost crescute în condiții de viață nu așa de uniforme, și într-o oarecare măsură diferite de cele la care au fost expuse speciile părinte în natură. Există, de asemenea, o anumită probabilitate, în perspectiva propusă de Andrew Knight, că această variabilitate să fie parțial conectată cu excesul de mâncare. Pare clar că, ființele organice trebuie să fie expuse pe parcursul mai multor generații la condiții noi pentru a cauza orice cantitate mare de variație; și că, odată ce orgnaizația a început să se schimbe, în general continuă să se schimbe timp de mai multe generații.

citat clasic din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "On the Origin of Species Paperback" de Charles Darwin este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -67.99- 41.02 lei.

E important respecți oamenii din jur și e important înțelegi că libertatea ta se termină acolo unde încep libertățile celorlalți, însă nu merge niciodată cu capul plecat și umil doar pentru că ți-e teamă să nu superi pe cei de lângă tine. Nu poți avea niciodată prea multă încredere în tine. Să ai încredere în tine înseamnă știi măsura propriei tale valori. Aroganța înseamnă să nu știi deloc măsura propriei tale valori și să te crezi mai bun decât ești și ca urmare ești foarte aproape suferi eșecuri foarte dureroase. Modestia înseamnă te crezi mai slab decât ești sau să vrei arăți asta oamenilor ceea ce te va impedica îți atingi potențialul maxim. Modestia și aroganța sunt ambele păcate la fel de mari. Ambele ne conduc spre greșeli față de propria noastră persoană și față de cei din jur. Capul sus, încredere în sine și în propria valoare, asta e atitudinea corectă! Tu ce atitudine ai astăzi?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

E vital, din când în când, în miezul zilei, ne permitem luxul unei detașate contemplări, aruncând o privire senină asupra evenimentelor și asupra lucrurilor din viața noastră, înțelegând că se poate trăi frumos, elegant și firesc, bucurându-ne de simplitatea colorată a vieții în mijlocul celor mai anodine activități. Fiind într-o continuă schimbare, într-o trepidantă și năucitoare viteză, ne scapă, literalmente, printre degete, mirajul devenirii noastre, a lecțiilor cristalizate și asimilate în timp. Fără un stop cadru pe ceea am fost și pe ceea ce suntem, este ca și cum am evita ne prezentăm la seminarul propriei noastre vieți.

citat din
Adăugat de cnnSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Scrisoare catre fiul meu" de Cosmin Neidoni este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -23.10- 16.99 lei.
Sigmund Freud

Când scriitorul prezintă pe scenă sau ne povestește ceea ce noi considerăm a fi reveriile sale, resimțim o mare plăcere, ale cărei surse sunt, pesemne, variate. Modul în care scriitorul realizează acest lucru constituie secretul său; adevărata ars poetica rezidă în tehnica de a depăși acea repugnanță a cărei explicație trebuie căutată în granițele existente între un eu și altul.

în Eseuri de psihanaliză aplicată
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Pachet Opere Esentiale Sigmund Freud 11 volume" de Sigmund Freud este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -499.00- 299.99 lei.

Atât de mult din ce avem noi mai bun este legat de iubirea noastră față de familie, încât aceasta rămâne măsura stabilității noastre, deoarece măsoară simțul loialității noastre. Toate celelalte pacte ale iubirii sau ale fricii derivă și se conturează din aceasta.

citat din
Adăugat de Dana GurăuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
Carl Sagan

Ați putea vă imaginați un observator extraterestru lipsit de caritate uitându-se în jos la specia noastră... - Cu noi pălăvrăgind entuziasmați: " Universul este creat pentru noi! Noi suntem în centrul său! Totul ne aduce omagiu nouă!" - și concluzionând că pretențiile noastre sunt amuzante, aspirațiile noastre patetice, că aceasta trebuie să fie o planetă de idioți.

citat celebru din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
cumpărăturiCartea "The Dragons of Eden: Speculations on the Evolution of Human Intelligence Paperback" de Carl Sagan este disponibilă pentru comandă online la 32.99 lei.
Sigmund Freud

Visul continuă emoțiile și interesele vieții treze: aceasta este ceea ce ne-a arătat, într-o manieră generală, descoperirea gândurilor latente ale viselor... Dar noi am văzut, de asemenea, valoarea opiniei opuse: visul spicuiește resturile indiferente ale zilei și nu preia din marile interese ale vieții treze, atunci când activitatea de veghe le-a neglijat. Acest lucru ne pare caracteristic pentru conținutul visului care exprimă gândirea de vis într-o manieră deformată.

în Psihanaliza, Visele și psihanaliza
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Atunci când consideri un om inferior ție, din orice fel de cauze, fie că are o vârstă mai mică, poate experiență mai puțină de viață, poate e mai sărac, mai lipsit de educație, ascultă un alt fel de muzică sau are comportamente pe care le consideri înapoiate, imaginează-ți ca pe o scară mai sus există cineva care se uită la tine și te judecă în același fel pe tine. Pentru că dacă e să o luăm în felul asta, în orice faci și orice ai fi, e tot timpul cineva mai bun ca tine. Și atunci, ai putea oare îl consideri pe cel așa zis "inferior" ție camaradul tău măcar în privința acestui numitor comun? Amândoi puteți fi judecați de instanțe superioare ca fiind inferiori. Ce mai râmăne de făcut? Într-o lume care judecă, toți suntem inferiori. Într-o lume în care acceptăm, iertăm și iubim, avem șansa ne ridicăm deasupra condiției noastre.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu putem zice astăziavem o filosofie, cum putem zice că avem o matematică sau o astronomie, o fizică sau o chimie, ci trebuie ne mulțumim constatăm că avem atâtea filosofii diferite câți cugetători, după vremuri, s-au îndeletnicit cu problemele generale ale naturii și ale vieții, dezlegându-le fiecare, firește, în felul său.

citat din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tu ești o forță a binelui și a pozitivismului sau ai mai degrabă tendința vezi jumătatea goală a paharului? Atunci când cineva împărtășește ceva cu tine, ai tendința îi arăți ce nu este bine, -l critici sau să-l demoralizezi? Ție îți place te afli în preajma oamenilor optimiști sau a celor care sunt veșnic nemulțumiți? Evoluția nu poate să aibă loc atunci când avem o atitudine negativă, când criticăm și distrugem visurile noastre sau ale celor din jur. Asigură-te că gândurile și cuvintele tale încurajează întotdeauna cel mai bun rezultat posibil și împărtășește și cu cei din jurul tău acest mod de gândire și acțiune. Transformă orice situație negativă într-o lecție pozitivă și mergi încrezător mai departe pe calea ta.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Înainte de a deveni indivizi cu o personalitate bine definită, alfa, suntem sclavi ai tribului din care provenim. Familia, anturajul, școala, națiunea, toate aceste grupuri de care aparținem ne dictează cine suntem, ce e bine ne dorim, care este definiția fericirii, iar noi la rândul nostru vom investi tot ce avem în urmărirea acestor himere. Mai devreme sau mai târziu sfârșim dezamăgiți și atunci avem de făcut o mare alegere. Ne asumăm responsabilitatea din punctul acela pentru viața noastră și calitatea ei sau devenim victime neajutorate. Tu ce ai ales?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

NE DERANJEAZĂ... (Pe-Pl)

Ne deranjează pehlivanii, când le suntem victime, dar pe niciunul că el e pehlivan...
Ne deranjează pelticii, când e vorba de alții, dar pe niciunul că el e peltic...
Ne deranjează penalii, când le suntem victime, dar pe niciunul când el e penal...
Ne deranjează penibilitatea altora; cu a noastră ne înțelegem bine...
Ne deranjează perfidia altora; cu a noastră ne înțelegem bine...
Ne deranjează perversitatea altora, când îi suntem victime; cu a noastră ne înțelegem bine...
Ne deranjează pesimismul altora; cu al nostru ne înțelegem bine...
Ne deranjează pilele altora; cu ale noastre ne înțelegem bine...
Ne deranjează piloșii, când le suntem victime, dar pe niciunul că el e pilos...
Ne deranjează pisălogii, când e vorba de alții, dar pe niciunul că el e pisălog...
Ne deranjează pițigăiala altora; cu a noastră ne înțelegem bine...
Ne deranjează pizma altora; cu a noastră ne înțelegem bine...
Ne deranjează plagierile altora, când le suntem victime; cu ale noastre ne înțelegem bine...
Ne deranjează plastografierile altora, când le suntem victime; cu ale noastre ne înțelegem bine...
Ne deranjează plângăcioșii, dar pe niciunul că el e plângăcios...

în Calitățile și defectele în aforisme, epigrame, madrigale, poezii, pamflete și satire (2 august 2008)
Adăugat de George BudoiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Albert Einstein

Ce bizari suntem noi, muritorii! Fiecare dintre noi se află aici pentru un scurt sejur; nu știe pentru ce scop, deși uneori are impresia că simte de ce. Dar fără a ne gândi prea mult la asta, fiecare dintre noi știe că există pentru alți oameni – în primul rând pentru cei de ale căror zâmbete și bunăstare este dependentă propria noastră fericire; apoi pentru cei mulți, necunoscuți nouă, de ale căror destine suntem legați prin simpatie. Îmi reamintesc de o sută de ori în fiecare zi că viața mea este bazată pe munca altor oameni, în viață sau morți, iar eu la rândul meu trebuie încerc dăruiesc în aceeași măsură în care am primit și încă mai primesc.

în Cum văd eu lumea
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cum vad eu lumea" de Albert Einstein este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -35.00- 26.99 lei.

NE DERANJEAZĂ... (Ca-Câ)

Ne deranjează cabotinismul altora; cu al nostru ne înțelegem bine...
Ne deranjează cacofoniile altora; cu ale noastre ne înțelegem bine...
Ne deranjează calomniile altora, când le suntem victime; cu ale noastre ne înțelegem bine...
Ne deranjează cameleonismul altora, când îi suntem victime; cu al nostru ne înțelegem bine...
Ne deranjează canaliile, când le suntem victime, dar pe niciunul că el e canalie...
Ne deranjează capriciile altora; cu ale noastre ne înțelegem bine...
Ne deranjează capsomanii, când e vorba de alții, dar pe niciunul când el e capsoman...
Ne deranjează lipsa de caracter a altora; cu a noastră ne înțelegem bine...
Ne deranjează caraghioșii, când e vorba de alții, dar pe niciunul când el e caraghios...
Ne deranjează catârii, când e vorba de alții, dar pe niciunul când el e catâr...
Ne deranjează căcănarii, când e vorba de alții, dar pe niciunul că el e căcănar...
Ne deranjează căpoșii, când e vorba de alții, ar pe niciunul că el e căpos...
Ne deranjează cărpănoșii, dar pe niciunul că el e cărpănos...
Ne deranjează căscații, dar pe niciunul că el e căscat...
Ne deranjează oamenii câinoși, când le suntem victime, dar pe niciunul că el e câinos...
Ne deranjează cârcotașii, când le suntem victime, dar pe niciunul că el e cârcotaș...
Ne deranjează cârdășia altora; cu a noastră ne înțelegem bine...
Ne deranjează cârtitorii, când le suntem victime, dar pe niciunul că el e cârtitor...

în Calitățile și defectele în aforisme, epigrame, madrigale, poezii, pamflete și satire (2 august 2008)
Adăugat de George BudoiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook