Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

În ultimii 30 de ani asistăm la valuri de violență împotriva cadrelor didactice de către unii elevi. Directorii școlilor au ascuns acest fenomen inspectoratelor, mass-media pentru a apăra imaginea unităților de învățământ, prestigiul lor. Sunt disfuncționalități grave care țin de sistemul statal. În majoritate școlilor au fost create retele de turnători/informatori în rândul elevilor de către serviciile secrete politice și de către ministerul de interne, de asemenea, funcționează "sub acoperire" cadre didactice, personaje ce țin de subunități "delincvența juvenilă' din instituțiile amintite. Pentru cine și pentru ce lucrează aceste rețele de turnători în rândul elevilor și agenții sub acoperire, în situația in care violența școlară a crescut iar educația a fost destructurată?

în Cugetări. Reflecții etice și socio-filosofice
Adăugat de Adrian IbișSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

In activitătile de consilere socio-educaționale și socio-psihopedagogice ale elevilor, cadrelor didactice, părinților, respectarea Principiului Confidențialității este fundamentală. Informațiile privind viața privată, familială colegială, emoțională, problematica sensibilă a tinerilor trebuiesc protejate total. Prin urmare, în funcțiile de psiholog, consilier școlar, psihopedagog, pedagog, sociolog nu pot lucra profesori "sub acoperire" aparținând subunităților [inclusiv, subunitatea "delincvența juvenilă"] din ministerul de interne și din serviciile secrete ca poliție politică. Este firesc ca acești agenți să iasă din sistemul de învățământ și să-și dedice profesia destructurării rețelelor de crimă organizață la nivelul tinerilor delincvenți.

în Intelligence. Studii de securitate
Adăugat de Adrian IbișSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

■"Au fost create de către agenții serviciilor secrete de informații ca poliție politică și de agenții ministerului de interne mari retele tip plasă de turnători [plătiți, de cele mai multe ori] începând cu totalitatea asociațiilor de locatari din blocuri, instituții, partide, firme până la nivelul întregii societăți românesti. Cele mai multe informații colectate nu au legătură cu securitatea națională, cu ordinea de stat și ordinea publică, ci ele se referă la viața privată, familială, relațională, socială, activismul/inactivismul civic-democratic legate de cetățenii români.
Unde ajung informațiile? Agenții secreți și ai poliției, de zeci de ani, vând datele informaționale politicienilor corupți, miliardarilor români, administrației, agenților de informații străini. Nu există organisme serioase de control a acțiunilor anticonstituționale, antidemocratice derulate de facțiuni importante din serviciile secrete, îndeosebi SRI, din ministerul de interne. Instituții de forță ale statului se joacă și hotărăsc destinul oamenilor, prabușind la comandă cariere profesionale, sociale și politice, vieți personale oneste, integre.
Trăim în state eșuate, discreționare, corupte, militar și civil."■
☆Adrian Ibiș

în Cartea "Intelligence. Studii de securitate", Editura Pansofia, București
Adăugat de Adrian IbișSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Prin susținere și colaborări politice degradante moral, unele cadre universitare au devenit peste noapte profesori universitari, prodecani și decani de facultați. După atingerea generoaselor obiective obținute nemeritoriu, au conceput acte normative ministeriale prin care se îngrădește și se complică ocuparea posturilor universitare de către cei din afara sistemului universitar, facilitându-se promovarea clientelei universitare și a celor recomandați politic. Sistemul de învățământ universitar românesc deține un corp profesoral de elită, ca și cel preunivesitar, însă modelul de promovare a cadrelor didactice este unul ultrasubiectiv, în anumite medii socio-profesionale, blocând accesul personalităților creative venite din afara sistemului. Disfuncționalitățile din macrosocial s-au propagat cu repeziciune și în instituțiile universitare. Instituțiile statului sunt pasive la asemenea fenomene dizarmonice, invocându-se autonomia universitară. În acord cu alte domenii profesionale, autonomia înseamnă "a face legi numai pentru noi și numai în interesul nostru.

în Cugetări. Reflecții etice și socio-filosofice (2013)
Adăugat de Adrian IbișSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În România efectele catastrofice sociale actuale vin din anul 1990: Revoluția din decembrie 1989 nu a fost revoluție, ci lovitură de stat asistată de serviciile secrete de la răsărit, iar partidele politice au avut norme de încadrare lunare, cu propriile cadre preponderent corupte, în Ministerul de interne, serviciile secrete și procuratură. Este perfect legitim pentru contracararea acestui model politic totalitarist ca cetățenii să se organizeze militant în Grupuri de Rezistență Umaniste pro-democratice, anti-dictatură pe întreg teritoriul național și în diaspora.

în Intelligence. Studii de securitate
Adăugat de Adrian IbișSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

■"Ceea ce a omis să precizeze reputatul filosof, om de cultură Andrei Pleșu este faptul că, în spatele acestor drame și atrocități istorice românești, greu de descris ideatic, se află serviciile secrete ca poliție politică, deosebit de active și astăzi. Această organizație criminală (crime "prin acoperire" nedetectabile, încă, de Justitie) folosește cu predilecție două arme, una seculară, psihiatrică, a doua modernă, dispozitivele psihotronice, neletale sau letale. Prin implicarea terorismului de stat declanșat în perioada începutului regimului comunist de către serviciile secrete, anii 1947-1961, au fost arestați, hărțuiți și eliminați fizic între 350.000 și un milion de români, inclusiv majoritatea intelectualității țării. Și în vremurile noastre tulburi au fost executate numeroase crime [decese aparent din cauza naturale] de către personajele "sub acoperire" ale serviciilor secrete ca poliție politică. Organele de anchetă penală și justiția sunt depășite total de fenomen, ele aflându-se în colaborări secrete în numele apărării "securității statului."■
☆Adrian Ibiș

în Cartea "Cugetări. Reflecții etice și socio-filosofice", Editura Pansofia, 2013 (2013)
Adăugat de Adrian IbișSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

■"De peste un an de zile ministrul Sorin Cîmpeanu nu a numit un inspector de specialitate care să coordoneze activitățile CJRAE și CMBRAE, instituții pe care dorește să le desființeze în colaborare cu echipa sa obscură din Ministerul Educației. "Nimeni nu este mai presus de Lege" - domnul ministru Cîmpeanu într-un stat de drept autentic putea fi acuzat de neglijență și abuz în serviciu. Sindicatele din învățământ în momente cruciale nu au reacții în favoarea cadrelor didactice, a instituțiilor de învățământ. Tot infiltrate cu personaje duplicitare, profesioniști în arta manipulărilor, a diversiunilor?"■
☆Adrian Ibiș

în Cartea "Intelligence. Studii de securitate", Editura Pansofia, București
Adăugat de Adrian IbișSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În ultimii 50 de ani, marile democrații consolidate au intrat într-un declin catastrofic, îndepărtându-se virulent de valorile umaniste fundamente, și cu atât mai mult țările cu un mereu început de democrație, precum România. Ne îndreptăm către un sclavagism digitalizat, către un nou război mondial devastator. Pentru asemenea vremuri tumultoase, critice sunt necesare măsuri radicale de restabilire a mecanismelor specifice statului de drept și ale regimului democratic real. Prin urmare: toate partidele trebuie să aibă în programele lor politice un corpus comun etico-umanist completate de strategii diferite, social-democrate, ecologiste, creștin-democrate, liberale, naționale etc. Partidele și liderii trebuie să-și respecte constituțional programele electorale și sectoriale cu care au câștigat alegerile. În situația în care aceste entități politice, guvernele lor nu-și respectă promisiunile către cetățeni, atunci juridico-constituțional ele se vor dizolva [scoase în afara legii] ferm, direct, iar liderii lor trebuiesc trimiși în instanțe judecătorești pentru subminarea economică, comunitară, educațională, pentru încălcarea ordinii constituționale și de stat. Partidele, liderii și membrii lor nu pot fi finanțați de sisteme oligarhice interne și externe.

în Intelligence. Studii de securitate
Adăugat de Adrian IbișSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În ultimii 50 de ani, marile democrații consolidate au intrat într-un declin catastrofic, îndepărtându-se virulent de valorile umaniste fundamente, și cu atât mai mult țările cu un mereu început de democrație, precum România. Ne îndreptăm către un sclavagism digitalizat, către un nou război mondial devastator. Pentru asemenea vremuri tumultuoase, critice sunt necesare măsuri pe măsură, radicale de restabilire a mecanismelor specifice statului de drept și ale regimului democratic real. Prin urmare: toate partidele trebuie să aibă în programele lor politice un corpus comun etico-umanist completate de strategii diferite, social-democrate, ecologiste, creștin-democrate, liberale, naționale etc. Partidele și liderii trebuie să-și respecte constituțional programele electorale și sectoriale cu care au câștigat alegerile. În situația în care aceste entități politice, guvernele lor nu-și respectă promisiunile către cetățeni, atunci juridico-constituțional ele se vor dizolva [scoase în afara legii] ferm, direct, iar liderii lor trebuiesc trimiși în instanțe judecătorești pentru subminarea economică, comunitară, educațională, pentru încălcarea ordinii constituționale și de stat. Partidele, liderii și membrii lor nu pot fi finanțați de sisteme oligarhice interne și externe.

în Intelligence. Studii de securitate
Adăugat de Adrian IbișSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

■"Marile averi în Lume, indiferent de protagoniștii lor și de țara de origine, au fost realizate prin afaceri clientelare, colaborări conspirative cu serviciile secrete politice, prin contracte preferențial-politice cu Statul, prin injustiție, înaltă corupție, trădare și crimă organizată. Important este ca prin programe guvernamentale, instituțiile abilitate să returneze legal sume importante către cetățenii onești din orice societate umană, și pentru depășirea crizei economice, morale mondiale."■
Adrian Ibiș

în Cartea "Cugetări. Mari oameni de stat", Editura Pansofia, 2013 (2013)
Adăugat de Adrian IbișSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

■"Societatea a fost împinsă către periferia degradării umane, sociale și instituționale, fenomen nespecific statului social de drept, regimului politic democratic. Prin indolența, mimarea activismului civic, neprofesionalismul, neștiința, corupția mascată a factorilor decidenți politici, părți importante din instituțiile statului au fost "privatizate" în interesul mafiilor sistemice locale și centrale. Cei mai mulți cetățeni nu au la cine a se adresa în respectarea legilor țării, pentru că angrenajul statal nu-i mai reprezintă, nu-i mai protejează, securizează. Este îndeajuns să privești numai fizionomiile unor personaje din instituțiile de forță și a celor din lumea interlopă să-ți dai seama că nu este nicio deosebire între ele, ba dincontră, există o Frăție a lor. Ne gândim că, în istoria omenirii au murit sute de milioane de oameni, pentru ca într-un început de iarnă din 1948 să fie adoptată de ONU, Declarația Universală a Drepturilor Omului. Această "Frătie" distruge barbar Declarația Universală."■
☆Adrian Ibiș

în Intelligence. Studii de securitate
Adăugat de Adrian IbișSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

■"Reflectez la calitatea "specialiștilor" care au conceput proiectele legilor invățământului. Intr-o democrație minimală ar trebui la toate proiectele de lege să se facă publice numele celor care au "trudit" la elaborarea lor. Se lasă impresia că obiectivele urmărite politic vizează promovarea in instituțiile școlare/universitare a cadrelor didactice protejate ca grupuri clientelare de partid, și-atunci desființezi instituții, le comasezi și în felul acesta, chiar dacă înalții specialiști în educație sunt titulari prin concurs rămân fără locuri de muncă și la discreția decidenților politici din Educație, sau de oriunde. Există o practică de tip mafiot guvernamentală, numești miniștrii să facă "reforme", adică să dea legi de desființare instituțională, comasarea, infiltrezi propriile cadre în sistem, distrugi cariere de excepție din învățământ, după care miniștrii sunt extrași (au produs deja răul!) și mutați la alte ministere, tot pentru a le reforma."■
☆Adrian Ibiș

în Cartea " Cugetări. Reflecții etice și socio-filosofice", Editura Pansofia, Bucuresti
Adăugat de Adrian IbișSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

■ Statul Paralel [Deep State] ■
■"Statul român este eșuat pentru că statul paralel [subteran] i-a luat locul. Sunt probleme sistemice puternic disfuncționale care degradează cetățeanul, destructurează societatea. Există soluții clare transpuse însă de cetățeni integri. România are nevoie de oameni integri, nu de canalii!
Statul paralel [Deep State] este constituit din rețele sofisticate ce țin de serviciile secrete de informații ca poliție politică, informatori, colaboratori ai acestora selectați, cooptați și sprijiniți să ajungă în funcții cheie ale Statului, miliardari creați peste noapte, oameni din interne, procuratură, justiție, din presa scrisă și audio-vizuală, etc. Statul paralel este o organizație complexă antidemocratică care se suprapune instituțiilor și persoanelor alese democratic, electoral, constituțional.
Statul paralel [subteran] există de zeci de ani în România și este extrem de activ, desființând cadrele democratice, instituționale și prin infiltrarea partidelor politice aflate sau nu la guvernarea țării."■
☆Adrian Ibiș

în Cartea "Intelligence. Studii de securitate", Editura Pansofia, 2012ia (2012)
Adăugat de Adrian IbișSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

■"Serviciile secrete ca poliție politică au transformat rețelele masive de informatori/turnători în relații sistemice de putere totalitaristă [Statul Paralel], care se substituie instituțiilor fundamentale ale statului. Toate comisiile de elaborare și votare a proiectelor de legi din parlament, ministere, guvern sunt infiltrate de indivizi aparținând organelor de represiune ale statului, elaborând acte normative în interesul Statului Paralel și în defavoarea cetățenilor români."■
☆Adrian Ibiș

în Cartea "Intelligence. Studii de securitate", Editura Pansofia, București
Adăugat de Adrian Ibiș;Semnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Un rol promordial în promovarea unei discipline în rândul tinerilor îl are profesorul. Acesta trebuie să își îndeplinească menirea de Dascăl prin folosirea celor mai adecvate metode didactice și pedagogice în vederea descoperirii plăcerii studierii disciplinei respective de către câți mai mulți elevi și studenți. Dascălul trebuie să vadă în elevii săi nu "elevi buni" sau "elevi slabi", ci "elevi" ce trebuie să fie îndrumați să-și descopere aptitudinile către domeniile cunoașterii și să fie încurajați să parcurgă "step by step" tainele învățării și descoperirii cunoașterii științifice.

în Proiectul CNIV - Noi tehnologii în educație și cercetare (2008)
Adăugat de Marin VladaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Marea majoritate a elevilor noștri nu ajung să practice carierele pe care le indică titulatura școlilor în care ei au pornit să se înscrie, ci practică ceea ce improvizația le-a dăruit.

în Psihologia poporului român
Adăugat de Avramescu Norvegia ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Puterea Sufleteasca. Editia definitiva" de Constantin Rădulescu-Motru este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -26.14- 19.99 lei.

■"Agenții și cadrele serviciilor secrete [subofiteri, ofiteri, generali] ca poliție politică au comis numeroase crime prin "acoperire", fiind necontrolați de nimeni și nu de puține ori în acorduri secrete cu justiția, procuratura, poliția. Putem spune că acest tip de canalii sunt fiii și fiicele Satanei."■
☆Adrian Ibiș

în Carte "Cugetări. Reflecții etice și socio-filosofice", Editura Pansofia, București
Adăugat de Adrian IbișSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Oriunde în lume, serviciile secrete de informații în apărarea valorilor și instituțiilor naționale trimit prin Legi specifice siguranței naționale, Dosare laborioase informaționale (note informative, analize/intelligence, sinteze) decidenților politici. Aceste dosare, în general, sunt blocate datorită gradului ridicat al marii corupții din rândul instituției decidenților politici iar ca replică, activitățile anumitor direcții de informații sunt reorientate, redirecționate politic către monitorizarea (prin planificarea dezinformării opiniei publice, a intoxicării și manipulării), încriminarea și destabilizarea personalităților democratice autentice anticorupție, antimafia. Aceste personalități, de data aceasta, nu mai primesc sprijinul instituțional legal deoarece Statul a devenit captiv grupurilor de interese nelegitime penetrate în partidele politice.

în Intelligence. Studii de securitate (martie 2012)
Adăugat de Adrian IbișSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Oriunde în lume, serviciile secrete de informații în apărarea valorilor și instituțiilor naționale trimit prin Legi specifice siguranței naționale, Dosare laborioase informaționale (note informative, analize/intelligence, sinteze) decidenților politici. Aceste dosare, în general, sunt blocate datorită gradului ridicat al marii corupții din rândul instituției decidenților politici iar ca replică, activitățile anumitor direcții de informații sunt reorientate, redirecționate politic către monitorizarea (prin planificarea dezinformării opiniei publice, a intoxicării și manipulării), încriminarea și destabilizarea personalităților democratice autentice anticorupție, antimafia. Aceste personalități, de data aceasta, nu mai primesc sprijinul instituțional legal deoarece Statul a devenit captiv grupurilor de interese nelegitime penetrate în partidele politice.

în Intelligence. Studii (2012)
Adăugat de Adrian IbișSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

■Educația, Învățământul și Guvernanții■
■"Întotdeauna salarizarea personalului didactic a fost împinsă la periferia sistemului de către o parte majoritară a guvernanților, posesori de diplome universitare și doctorale discutabile, măsluite. De fiecare dată, Educația a fost marginalizată, în vreme ce Puterea pseudodemocratică a asigurat salarii și pensii speciale, fără a îndrăzni să le diminueze vreodată, oamenilor din instituțiile de forță statală ca instituții de represiune nu a infractorilor, ci ca centrii de represiune a personalităților integre, educate, democratice, altruiste, empatice, justițiare. Nu putem elimina inechitățile sociale, salariale decât prin Schimbări structurale, fundamentale, meritocratice.
Cine poate constitui forța socială capabilă de declanșarea Revoluției Sociale, pașnice? Pasnice, însă Puterea coruptă a foloosit deseori violența extremă a agenților sistemului de represiune statală, foarte bine salarizați/pensii speciale în a produce Răul social. Nu greșim deloc, atunci când afirmăm că oamenii instituțiilor de represiune statală, agenții serviciilor secrete ca poliție politică sunt, în esență, fiii și fiicele s a t a n e i, ca forță a răului, întunericului și a violenței."■
☆Adrian Ibiș

în Cartea "Intelligence. Studii de securitate", Editura Pansofia, București
Adăugat de Adrian IbișSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Balian de Ibelin (către cei din Ierusalim): A căzut pe umerii noștri datoria de a apăra Ierusalimul, iar noi ne-am pregătit cât de bine am putut. Nici unul din noi nu le-a furat orașul musulmanilor. Niciun musulman din marea lor armată care se îndreaptă acum spre noi nu era născut pe vremea când acest oraș a fost pierdut. Ne luptăm din cauza unor ofense pe care nu noi le-am adus, împotriva unora care nici măcar nu erau în viață pentru a se considera jigniți. Ce este Ierusalimul? Templele voastre sunt construite peste templul evreu pe care romanii l-au dărâmat. Templele musulmane sunt construite peste ale voastre. Ce este mai sacru? (Pauză.) Zidul? Moscheea? Cimitirul? Cine le revendică? Nimeni n-o poate face. (Își ridică vocea.) Cu toții avem dreptul asupra lor!
Episcopul, Patriarhul Ierusalimului: Blasfemie!
Almaric (către Patriarh): Taci.
Balian de Ibelin: Apărăm acest oraș, nu pentru a proteja aceste pietre, ci pe oamenii care trăiesc printre aceste ziduri.

replici din filmul artistic Regatul Cerului, scenariu de
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook