Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

La 1 decembrie(1918), eram cu toții conștienți că păstrarea intactă de-a lungul timpului a idealurilor care ne uneau presupunea momente de ferm angajament și, în timp, mari sacrificii.

Dacă puterea politică nu o respectă, dacă guvernul și parlamentul nu o apără, dacă partidele o manipulează, atunci va lipsi fundamentul solid pe care se sprijină libertatea și speranța noastră!
Când nu mai vezi cărți în mâinile copiilor, cai în curțile oamenilor, tineri români care se întorc în patria lor, este evident că ceva nu e în regulă.
Drepturile omului sunt de obicei considerate "drepturi absolute", dar dacă nu ai grijă de ele și nu le protejezi, te vei trezi într-o dimineață că nu le mai ai.

în Să ai libertatea în mâinile tale (2011)
Adăugat de Gian Luigi ZampieriSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Drepturile omului sunt de obicei considerate "drepturi absolute", dar dacă nu ai grijă de ele și nu le protejezi, te vei trezi într-o dimineață că nu le mai ai.

în Să ai libertatea în mâinile tale (martie 2011)
Adăugat de Citatepedia.roSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Andrei Pleșu

Fericirea apare de obicei ca un efect colateral. E ca atunci când te uiți pe cer și sunt stele foarte mici, pe care nu le vezi dacă te uiți direct la ele, dar, dacă muți privirea un pic mai la stânga sau mai la dreapta, le percepi. Cred așa e și cu fericirea. Dacă îți iese ceva - în plan profesional sau privat - te trezești și că ești fericit. Dar dacă te duci glonț, halucinatoriu spre fericire, ai toate șansele să o ratezi.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Nelinisti vechi si noi" de Andrei Pleșu este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.00- 32.50 lei.

Majoritatea oamenilor sunt adormiți în domenii ale vieții în care ar putea străluci. Atunci când ai obiceiuri proaste care îți distrug sănătatea și fericirea ești adormit. Dacă te-ai trezi o clipă să vezi cum îți dai cu ciocanul peste degete, sunt sigur că nu ai mai face acest lucru. Atunci când suferi din cauza lipsei de bani și zilnic faci activități care te țin departe de libertatea financiară, la fel, dormi. Dacă te-ai trezi, ai începe să îți investești timpul și energia în activități care te-ar apropia de stilul de viață pe care îl dorești. Atunci când nu mai înțelegi nimic din iubire și relații, iarăși dormi. Dacă te-ai trezi ți-ar fi foarte natural să iubești și să fii iubit. Fiecare dintre noi doarme în anumite domenii. Unii poate dorm în toate domeniile vieții, așa trezește-te acum până nu e prea târziu!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă nu ai sădit nici un pom, atunci încearcă să faci alte fapte bune. Dacă nu ai făcut nicio casă, atunci ajută la pacea celor care au făcut mai multe pentru semenii lor. Dacă nu ai copii, atunci încearcă să te porți ca un părinte cu cei din jurul tău. Dacă nu ai școală multă, atunci nu ocoli izvorul cunoașterii. Dacă nu înțelegi fenomenele din jur tău, atunci respectă pe cei care te învață tainele lor. Dacă vrei să devii înțelept, fii un bun creștin, și vei fi răsplătit, omule, ca toți cei care au făcut, ceea ce tu nu ai putut.


Adăugat de Valeria MahokSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Efectul unei cărți asupra noastră este real doar atunci când simțim nevoia să-i împărtășim intriga: să iubim când personajele iubesc, să plângem când eroii suferă sau mor.
Practic, dacă nu simțim toate acestea, poveștile rămân în starea lor latentă, adică litere moarte.
Cartea nu aparține nimănui. Nici celui care a scris-o, nici celui care o citește sau o cântă.
Desigur Cioran este Cioran. Apoi devine Camelia când Camelia îl citește. Ioan, Tudor sau Filip când este citit de aceștia.
Noi suntem povestea cărții. Cartea suntem noi!
Când cineva îmi spune îi place cartea mea și mă întreabă dacă o poate cânta, este uimitor pentru mine. Un scriitor scrie pentru ca alții să citească și să lase o moștenire.

Tot ceea ce scriu aparține oamenilor, eu sunt doar curatorul!

finalul de la Insomnii în alb-negru de (2007)
Adăugat de Catalin Angelo IoanSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Problemele nu dispar. Pe măsură ce evoluezi, ele devin din ce în ce mai mari. Când aveai 10 ani problema era că nu ai bani de buzunar. Acum ai un venit, dar ai și alte probleme. Poate că e nevoie să te întreții singur, dar cel puțin ai banii tăi. Problemele, însă, sunt mai mari. Apoi îți faci o firmă. Câștigi mult mai mulți bani, însă stresul și cheltuielile au crescut și ele mult, precum și responsabilitățile. Problemele nu dispar niciodată, ci devin direct proporționale cu puterea noastră de a le duce pe umeri. Paradoxul e că în timp ce problemele tale devin din ce în ce mai mari, tu poți să devii din ce în ce mai fericit. "Când o să am și când o să fiu, am să fac..." este păcatul pe care mulți oameni îl comit. Nu vei avea niciodată fericirea dacă nu reușești să fii fericit chiar în clipa asta pentru , privind la viața ta, erai mai rău acum mult timp. Dacă după tot drumul pe care l-ai parcurs, dacă după ce ai supraviețuit și încă ești în picioare nu poți să fii recunoscător și fericit, când crezi că vei fi? Problemele tale vor deveni și mai mari pe măsură ce viața trece. Așadar, e nevoie să fii fericit acum sau nu vei mai fi niciodată.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Elie Wiesel

Suferința care vine din nevoi nesatisfăcute (spre deosebire de cea provocată de dorințe neîmplinite) este probabil cea mai gravă suferință. Aceia care suferă din cauza unor nevoi de bază nesatisfăcute rareori suferă din cauza lipsei unui scop. Scopul lor este clar: supraviețuirea zilnică. Dacă nevoile de bază sunt satisfăcute într-un mod echilibrat, atunci suferința are legătură mai degrabă cu dorințele neîmplinite. Dacă ai nevoie de ceva, atunci cel puțin vei fi sătul temporar dacă nevoia respectivă este satisfăcută. Dar dacă dorești ceva, atunci nu te vei simți sătul prin împlinirea dorinței respective. Pur și simplu vei vrea altceva și vei suferi din nou din această cauză.

citat din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Night Paperback" de Elie Wiesel este disponibilă pentru comandă online la 40.99 lei.

"Dacă ești interesat de ceva, te vei concentra asupra acestuia și, dacă te concentrezi asupra oricărui lucru, este foarte probabil că vei deveni interesat de el. Multe dintre lucrurile pe care le găsim interesante nu sunt așa în mod natural, ci pentru am depus efortul de a le acorda atenția noastră."

" Bucuria apare la limita dintre plictiseală și anxietate, atunci când provocările sunt echilibrate de capacitatea persoanei de a acționa."

" Atunci când acționăm în mod liber, de dragul acțiunii în sine și nu din alte motive, învățăm să devenim mai mult decât ceea ce eram înainte."

"... să înveți cum să te bucuri de viața ta de zi cu zi, fără a diminua șansele altor persoane de a se bucura de a lor. "

" Dintre toate virtuțile pe care le putem învăța nici una nu este mai utilă, mai esențială pentru supraviețuire și este mai probabil să ne îmbunătățească calitatea vieții decât capacitatea de a transforma adversitatea într-o provocare plăcută."

în Flux. Psihologia fericirii
Adăugat de Lavinia ClaudiaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Evolving Self Paperback" de Mihaly Csikszentmihalyi este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.99- 39.99 lei.
Sigmund Freud

Găsesc, din ce în ce mai mult, deformările la care se recurg de obicei sunt ineficiente și condamnabile. Dacă deformările sunt mici, ele nu-și ating scopul, care este de a apăra pacientul de o curiozitate indiscretă, iar dacă sunt considerabile, cer prea mari sacrificii, făcând de neînțeles contextele legate de micile realități ale vieții. Rezultă de aici o stare de lucuri paradoxală: ce pot dezvălui mai ușor, în mod public, secretele cele mai intime ale unui pacient pentru acestea nu permit să fie recunoscut decât să se descrie caracteristicile cele mai banale și inofensive ale persoanei pe care toată lumea le știe și care îi dezvăluie identitatea.

în Omul cu șobolani
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Pachet Opere Esentiale Sigmund Freud 11 volume" de Sigmund Freud este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -499.00- 299.99 lei.
Lorena Craia

Bipolară

dacă mâinile se-mpreunează
mai mult la amiază

dacă te-ncrucișezi
mai mult cu zăpezi

dacă ai tâmplele obosite
și grele
mâinile surcele

dacă țâșnește sânge din talpa
sub care stă Magdalena
e semn
se eliberează din bolduri
zdrențele ușii
la care ai bătut
nepriceput
odată cu mine

deși eram
pe partea cealaltă

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Umberto Eco

Guglielmo: Se fac azi mașini nemaipomenite, de care într-o zi se va vorbi, cu care se poate călăuzi cu adevărat mersul naturii. Dar va fi vai și amar dacă ele vor cădea în mâinile unor oameni carele întrebuințeze ca să-și mărească puterea lor pământească și să îndestuleze pofta lor de avere.

replică din romanul Numele trandafirului de (1980)
Adăugat de Homo NovusSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
în alte limbiTextul original este scris în limba italiană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la It.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Numero Zero" de Umberto Eco este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -49.00- 18.99 lei.

Dragostea este credința omului care se măsoară cu sufletul; odată ce pune stăpânire pe gândul tău, inima îți bate mai intens, sufletul ți se încălzește într-o energie copleșitoare. O înțelegi abia atunci când ți-ai aflat întregul, și nu poți fi sincer cu tine dacă nu trăiești în universul ei.

în Liniștea dinaintea singurătății
Adăugat de Camelia OprițaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Oamenii aceia care știu să fie senini, uitând de amarul lor, îmi plac. În seninătatea lor neînvinsă se sprijină întreaga lume. Să știți că nu exista ceva mai de preț, mai trainic, o mai mare și benefică binecuvântare, decât amintirea neînvinselor noastre seninătăți în momentele limită ale vieții, decât bucuria de a ne arăta, în ciuda oricăror mefiențe, chipul nostru luminos. Dacă există o mântuire, atunci beneficiile ei se resimt cu mult înaintea unei eventuale judecăți de apoi; suntem mântuiți aproape zilnic de toate frumusețile sufletului, dintre care cea mai mare este bunătatea. Paradisul, dacă există îndeobște așa ceva, este starea de spirit a oamenilor care nu și-au frânt coloana vertebrală.

citat din
Adăugat de cnnSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Scrisoare catre fiul meu" de Cosmin Neidoni este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -23.10- 16.99 lei.
Seneca

Dacă se gândește cineva există ceva mai bun decât virtutea ori vreun bine dincolo de ea, atunci privește înspre bunurile pe care soarta le împrăștie și așteaptă cu îngrijorare să-i fie azvârlite daruri. Închipuie-ți acum soarta organizează jocuri publice și că revarsă asupra mulțimii de muritori pe care a adunat-o onoruri, bogății, favoruri;o parte din acestea se fac bucăți în mâinile celor care se încaieră pentru ele, altă parte ajunge să fie împărțită cu tovarăși lipsiți de credință, o alta se transformă într-un mare rău pentru cei cărora se revărsaseră darurile. Între ele, există bunuri care ajung la unii ce sunt cu gândul în altă parte, există bunuri care, fiind înfășcate prea în grabă, se pierd și scapă printre degete tocmai când sunt mai aprig apucate;nimeni însă, chiar dacă a reușit să se înstăpânească pe ele, nu a apucat să aibă parte de o bucurie de lungă durată. La fel se întâmplă cu bunurile pe care soarta le aruncă de sus: sărmanii de noi ne agităm, ne străduim, ne dorim să avem mai multe mâini, privim ba într-o parte, ba într-alta; ni se pare soarta întârzie să ne trimită darurile acelea ce ne aprind poftele: toți le așteaptă, dar ele ajung la puțini. Ne dorim să le prindem cât încă mai cad;suntem mulțumiți dacă apucăm ceva, iar alții rămân dezamăgiți în speranța lor deșartă;un dar slăbuț îl plătim cu mari chinuri ori - chiar de sunt splendide - rămânem păcăliți.

în Scrisori morale către Lucilius
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Four Tragedies and Octavia" de Seneca este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -68.00- 26.99 lei.

Risc

Dacă râzi, riști să pari prost,
Dacă jelești, riști să pari slab.
Dacă întinzi o mână cuiva, riști un angajament,
Dacă îți expui sentimentele, riști să-ți dezvălui adevărata natură.
Dacă îți faci cunoscute visele și ideile, riști să fii considerat naiv.
Dacă iubești, riști să nu fii la rândul tău iubit,
Dacă trăiești, riști să mori,
Dacă speri, riști să cunoști și disperarea,
Dacă încerci să faci ceva, riști un eventual eșec.
Dar riscurile trebuiesc asumate, pentru -n viață adevăratul risc estenu riști nimic.
Cel care nu riscă nimic, nu realizeaza nimic, nu are nimic, este nimic și devine nimic.
Deși evită suferința și dezamăgirea,
El nu poate, pur și simplu, învăța, simți, schimba ceva, crește sau trăi.
Prizonier propriei servituți este un sclav care și-a pierdut toată libertatea.
Numai cel care care riscă este cu adevărat liber.
Împlinirea propriei ființe este mai grea decât propriul sacrificiu.

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Problemele nu dispar. Pe măsură ce evoluezi, ele devin din ce în ce mai mari. Când aveai 10 ani problema era că nu ai bani de buzunar. Acum ai un venit dar ai și alte probleme. Poate trebuie să te întreții singur dar cel puțin ai banii tăi. Probleme însă sunt mai mari. Apoi îți faci o firmă. Câștigi mult mai mulți bani însă stresul și cheltuielile au crescut și ele mult, precum și responsabilitățile. Problemele nu dispar niciodată ci devin direct proporționale cu puterea noastră de a le duce pe umeri. Paradoxul e că în timp ce problemele tale devin din ce în ce mai mari, tu poți să devii din ce în ce mai fericit. "Când o să am, și când o să fiu, am să fac" este păcatul pe care mulți oameni îl fac. Nu vei avea niciodată fericirea dacă nu reușești să fii fericit chiar în clipa asta pentru privind la viața ta, erai mai rău acum mult timp. Dacă după tot drumul pe care l-ai parcurs, după ce ai supraviețuit și încă ești în picioare, nu poți să fii recunoscător și fericit, când crezi că vei fi? Problemele tale vor deveni și mai mari pe măsură ce viața trece. Știind acest lucru ce ai de gând să faci diferit începând din acest moment?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Gânduri difuze

Când eram mic, dar mare... mă gândeam
într-o dimineață când soarele strălucea puternic
și afară ploua torențial cu stropi mari de căldură ce nu se mai opreau
și eram nervos pe ploaie, pe soare, pe Tamba
dispăruse în noapte ca motanii, mă tot gândeam
dacă îi spun Colonelului, tatăl tău,
dimineața când pleacă la unitate:
- Tată... te rog, încuie ușa după mine!
Eu vreau să mă joc cu Luminița până... vom muri și vom învia
vreau să construim din plastilină
o Luminiță, un Laurel și alte figurine...
ce se întâmplă dacă le creăm cu imaginația noastră fabuloasă?
Cred mi-ar fi răspuns:
- Intră fiule, dar vezi că acum doarme,
nu-i place să se trezească atât de dimineață.
Mama ei nu mai e așa că vezi... iubește-o, iubiți-vă!
Sunteți tineri dară iubirea nu o veți sfârși niciodată;
intră dar n-o trezi... dezbrăca-te dar, n-o trezi... atinge-o dar, n-o trezi
las-o să viseze toată viața! Chiar dacă visează alt băiat acum
începând de azi, te va vedea numai pe tine.
Ai grijă, îi place să viseze,
așa n-o trezi niciodată!
Hai intră, fiule, încui ușa după tine.
Așa cred m-ar fi îndrumat colonelul
înalt, puternic, frumos și cu musteți de husar
așa ar fi procedat un tânăr înțelept, dar eu nu eram.
Aș fi pătruns încet în camera ta, în odaia ta
m-aș fi dezbrăcat de hainele devenite inutile și lângă tine,
lipit de tine... te-aș fi privit până în adâncuri.
Sunt sigur că ai fi țipat la mine:
- Pleacă, pleacă imediat, frații nu se iubesc, iar tu îmi ești ca un frate
și nu putem comite acest incest!
Eu te-aș fi mângâiat pe trup și ți-aș fi șoptit:
- Lasă-mă... vei vedea că nu-ți sunt frate.
Luminiță dragă, mică, drăguță, veselă și slăbuță,
toți băieții din această lume sunt frații tăi, numai eu nu-ți sunt.
Sunt sigur, după ce te-ai fi dezmeticit și te-ai fi gândit un secol,
în secolele următoare m-ai fi lăsat
Luminiță dragă, mică, drăguță, veselă și acum.. plinuță!
Iar eu aș fi fost mai fericit și Ani ar fi fost mai fericită
iar tu Luminiță... ai fi fost cu adevărat fericită!
Așa cred eu, dar nu înseamnă că e adevărat
sunt om și greșesc întotdeauna!
Când eram mic, dar mare iar tu erai mică, dar mare
și eu n-aveam mintea de acum
când sunt mare, dar mic iară tu ești tot tânără, însă înțeleaptă.
Era pe vremuri... când eram tineri
copii de o șchioapă și mi s-a părut ești singură.
Oare ai fost singură sau am fost noi vreodată tineri?

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Gânduri târzii

Când eram mic dar mare, mă gândeam
Într-o dimineață, când soarele strălucea puternic
Și afară ploua cu stropi mari de căldură, ce nu se mai opreau
Și eram nervos pe ploaie, pe soare, pe Tamba
Că dispăruse în noapte, ca motanii... mă tot gândeam
Dacă... îi spun Colonelului, tatăl tău.. dimineața.. când pleacă la unitate
Tată... te rog încuie ușa după mine
Eu vreau să mă joc cu Luminița până... vom muri și vom învia
Vreau, să construim din plastilină
O Luminiță... un Aurel și alte figurine
Ce se întâmplă să le cream cu imaginația noastră
Fabuloasă... Cred mi-ar fi răspuns..
- Intră fiule, dar vezi că acum doarme, și
Nu-i place să se trezească atât de dimineață,
Mama ei... nu mai e. Așa că vezi... iubește-o, iubiți-vă..
Are nevoie de ea, dar nu mai este, așa .. înlocuiește-o
Sunteți tineri dară iubirea nu o veți sfârși, niciodată.
Intră, dar n-o trezi.. dezbrăca-te, dar n-o trezi... atinge-o dar n-o trezi
Las-o să viseze toată viața, chiar dacă visează alt băiat.. acum
Începând de azi... te va visa doar pe tine.
Ai grijă...
Îi place să viseze, așa n-o trezi, niciodată! Hai intră fiule!
Încui ușa după tine!
Așa cred m-ar fi îndrumat colonelul
Înalt, puternic, frumos și cu musteți ca un husar.
Așa ar procedat un tânăr înțelept, dar eu nu eram.
Aș fi pătruns încet în camera ta, în odaia ta
M-aș fi dezbrăcat de hainele devenite inutile, și lângă tine,
Lipit de tine.. te-aș fi privit până în adâncuri.
Sunt sigur că ai fi țipat la mine,
- Pleacă, pleacă imediat, frații nu se iubesc iar tu îmi ești ca un frate
Și nu putem comite acest incest...
Eu te-aș fi mângâiat pe trup și ți-aș fi șoptit
- Lasă-mă... vei vedea că nu-ți sunt frate,
Luminiță dragă, mică, drăguță, veselă și slăbuță
Toți băieții din această lume sunt frații tăi, numai eu nu-ți sunt.
Sunt sigur... după ce te-ai fi gândit un secol
În secolele următoare m-ai fi... lăsat...
Luminiță dragă, mică, drăguță, veselă și acum.. grăsuță
Iar eu aș fi fost mai fericit, și Ani ar fi fost mai fericită,
Iar tu Luminiță ai fi fost fericită.
Așa cred eu, dar nu înseamnă că e adevărat!
Sunt om și greșesc întotdeauna.
Când eram mic dar mare și tu erai mică dar mare
Și eu n-aveam mintea de acum
Când sunt mic dar mare și tu ești tot tânără dar înțeleaptă.
Era pe vremuri.. când eram foarte tineri, copii de o șchioapă și mi se părea
Că ești singură... oare ai fost singură?
Sau noi vrodată, tineri?

poezie de (2008)
Adăugat de Aurel Avram StănescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă ești deja pe drumul cel bun, dacă deja știi despre dezvoltarea personală, dacă ai înțeles secretul stă în puterea noastră interioară, atunci ajută-mă să îi trezim și pe ceilalți. Dacă ne mulțumim să ne întâlnim între noi, să ne ajutăm între noi șine izolăm în bula noastră de oameni educați și evoluați, ne ratăm misiunea. Degeaba suntem 100 de mii care ne-am trezit dacă trăim între milioane de adormiți. Misiunea mea nu este doar a mea. Este a noastră. Dacă vrei să trăiești într-o lume mai bună, datoria ta și misiunea ta nu este doar să te faci pe tine un om mai bun și pe cei dragi ție, ci să oferi o mână de ajutor celor mai sălbăticiți, necăjiți, săraci și nefericiți oameni ai acestei societăți. Să pui o carte în mâna unuia care nu a citit în viața lui și să găsești o cale să îl motivezi să o citească, oferindu-i astfel șansa de a se trezi și el. Asta ar fi o victorie de 1000 de ori mai mare decât să faci un grup mastermind cu prietenii tăi deja evoluați.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Parlamentul Rușinii Naționale (dominat de PSD) a încălcat Constituția și decizia CCR timp de 9 ani refuzând să pună în aplicare rezultatul referendumului din 2009, prin care poporul suveran l-a obligat să reducă numărul de parlamentari la maxim 300 (pamflet)

Ce fel de drepturi ai, române, ce fel de suveranitate,
Când Parlamentul ți-o ignoră, lipsit total de demnitate,
Când Constituția o-ncalcă, când mai presus el e de legi,
Iar pentru-a' sale interese, el face mari fărădelegi,

Când referendumu-ncălcându-l, în loc ca ei să se rărească,
Sfidând, făcut-au al lor număr ca și mai mult să îl sporească?
Ce fel de țară e aceea și cum să nu te înfiori,
Când Parlamentul țării este reprezentat de infractori,

Când legile ne sunt făcute de cei ce sunt nelegiuiți,
De cei ce legea n-o respectă și-n rele sunt așa hârșiți?
Ce țară oare e aceea, când de mulți ani neîntrerupți,
Chiar Parlamentul țării este reprezentat de mari corupți?

Ce fel de țară e aceea, ce fel e de democrație,
Când Parlamentul țării este cu mult mai rău ca o mafíe,
Când președinte al său este un infractor ce-i condamnat?
Cum să mai scoți obrazu-n lume, cum să mai fii român stimat?

pamflet de din Pamflete și satire (30 mai 2018)
Adăugat de George BudoiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook