Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Elie Wiesel

Suferința care vine din nevoi nesatisfăcute (spre deosebire de cea provocată de dorințe neîmplinite) este probabil cea mai gravă suferință. Aceia care suferă din cauza unor nevoi de bază nesatisfăcute rareori suferă din cauza lipsei unui scop. Scopul lor este clar: supraviețuirea zilnică. Dacă nevoile de bază sunt satisfăcute într-un mod echilibrat, atunci suferința are legătură mai degrabă cu dorințele neîmplinite. Dacă ai nevoie de ceva, atunci cel puțin vei fi sătul temporar dacă nevoia respectivă este satisfăcută. Dar dacă dorești ceva, atunci nu te vei simți sătul prin împlinirea dorinței respective. Pur și simplu vei vrea altceva și vei suferi din nou din această cauză.

citat din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Night Paperback" de Elie Wiesel este disponibilă pentru comandă online la 40.99 lei.

Citate similare

Dacă îți imaginezi că într-o relație de cuplu intri ca să iei de la partener, vei suferi atunci când aștepți să primești și nu ți se dă. Dacă îți imaginezi că relația de cuplu este ca să te facă fericit, vei suferi atunci când te trezești singur pentru o clipă și îți dai seama ce viață de rahat ai. Dacă îți imaginezi că iubirea "se primește" de la celălalt, vei suferi atunci când vei uita că iubirea se "autogenerează" în fabrica din sufletul tău. Dacă îți imaginezi că într-o relație de cuplu trebuie să îți lași deoparte libertatea, propriile nevoi, hobby-urile și prietenii, vei suferi de fiecare dată când vei fi șantajat în numele iubirii să renunți la tine iar la sfârșit – suferința suprem㠖 când ești părăsit pentru că ești un om fără coloană vertebrală care a renunțat așa ușor la propriul suflet. Iar cea mai mare suferință este atunci când ți-ai format părerea despre iubire din ce spune religia, mass-media și anturajul tău. Ai un compas perfect al iubirii în inima ta. Acolo știi tot timpul ce e bine și ce e rău, știi când mergi pe un drum greșit sau unul al împlinirii, când e timpul să se încheie o relație sau să înceapă una. Nu asculta pe nimeni, nici pe mine, când vine vorba de iubire. Dar ascultă-ți vocea interioară cu sinceritate brutală. Și atunci vei știi tot ce ai nevoie să știi despre iubire, relații, îndrăgostire, fericire.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Totul face parte din Jocul Divin. Totul este Divinul. Totul apare și este jocul Lui. Dar, dacă tu rămâi ancorat în ceea ce este trecător, temporar, schimbător, atunci vei cunoaște suferința. Vei avea sentimentul de pierdere - viața, moartea, boala, toate aceste lucruri, vor deveni pentru tine concepte puternice. Dar, dacă rămâi ca și Conștiința însăși, vei vedea că totul trece.

în Învățătura înțelepților
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Vaster Than Sky Greater Than Space: What You Are Before You Became Paperback" de Mooji este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.99- 35.99 lei.

Nu am fost niciodată cel mai deștept om din încăpere. De la prima persoană pe care am angajat-o, nu am fost niciodată cea mai inteligentă persoană din încăpere. Și asta este un lucru mare. Și dacă vei fi un leader - dacă ești leader și ești cea mai inteligentă persoană din încăpere - și vei fi cel mai inteligent din încăpere, atunci chiar ai probleme mari.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Jack: Straight from the Gut Paperback" de Jack Welch este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -82.99- 41.99 lei.

Fox Mulder: Scully, nu te pot lăsa să îți asumi vina. Din cauza fratelui tău, din cauza mamei tale, și din cauzănu aș putea trăi cu acest gând. Ca să trăiești o minciună, trebuie să și crezi în ea. Precum acești oameni care ne amăgesc, care ți-au dat această boală. Cu toții credem în ceva, iar eu cred în adevăr.
Dana Scully: Și atunci de ce ai venit aici, dacă deja erai hotărât?
Fox Mulder: Știam că mă vei face să mă răzgândesc în cazul în carefi făcut o greșeală.

replici din filmul serial Dosarele X
Adăugat de Diana Frone, MTTLCSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Paulo Coelho

E ușor să suferi din dragoste pentru aproapele, din dragoste pentru lume sau din dragoste pentru copil. Suferința îți dă sentimentul că asta face parte din viață, că este o durere nobilă și măreață. E ușor să suferi din dragoste pentru o cauză sau pentru o misiune: asta înalță inima celui ce suferă. Dar cum să explici suferința din pricina unui bărbat? E imposibil! Atunci te simți în infern, pentru că nu există noblețe sau măreție - ci doar mizerie.

în La râul Piedra am șezut și-am plâns (1994)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba portugheză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Pt.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Alchemist Hardcover" de Paulo Coelho este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -120.99- 76.57 lei.
Steve Jobs

Dacă vei încerca să-ți îmblânzești mintea, aceasta se va revolta, dar mai apoi se va calma, iar atunci vei descoperi că poți auzi lucruri mult mai subtile - intuiția va înflori, vei începe să vezi lucrurile mult mai clar și vei trăi în prezent. Vei vedea mult mai multe decât până atunci. Este o disciplină, trebuie doar să o exersezi.

citat clasic din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Atunci când suferi înseamnă că este necesar să schimbi ceva la tine, la gândurile și percepțiile tale sau la felul în care trăiești. Suferința este un semnal de alarmă care te invită la conștientizare și schimbare. Scopul firesc este eliberarea de suferință, nu acceptarea ei. Gândește-teatunci când ești bolnav fizic îți dorești să faci orice pentru a te însănătoși. De ce procedezi altfel atunci când este vorba de suferință psihică? De ce continui să accepți, să crezi că este ceva benefic în "a-ți duce crucea" sau în a te autoabuza la nesfârșit? În plus, atunci când trăiești pe o frecventă negativă, când viața ta este presărată de durere, frică, tristețe, depresie, furie, frustrare, nemulțumire, vei atrage și mai multe situații care rezonează cu starea ta actuală. Nimeni și nimic nu te poate salva de tine însuți, miracolele nu se întâmplă fără ca tu să acționezi și nu vei primi niciun premiu sau vreo statuie pentru tot ceea ce alegi să înduri. Vrei să fii liniștit, fericit și împăcat cu tine însuți? Caută să te eliberezi de suferință - fie prin schimbarea felului în care trăiești, fie prin modificarea gândurilor și percepțiilor tale.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Fiul meu, de vei primi povețele mele și sfaturile mele de le vei păstra, plecându-ți urechea la înțelepciune și înclinând inima ta spre bună chibzuială, dacă vei chema prevederea și spre buna-cugetare îți vei îndrepta glasul tău, dacă o vei căuta întocmai ca pe argint și o vei săpa ca și pe o comoară, atunci vei pricepe temerea de Domnul și vei dobândi cunoștința de Dumnezeu, căci Domnul dă înțelepciune; din gura Lui izvorăște știința și prevederea; El păstrează mântuirea pentru oamenii cei drepți; El este scut pentru cei ce umblă în calea desăvârșirii; El păzește căile dreptății și pe cărarea celor cuvioși ai Lui stă de veghe. Atunci tu vei înțelege dreptatea și buna judecată, calea cea dreaptă și toate potecile binelui.

în Pildele lui Solomon, Învățătura înțelepciunii - 2:1-9
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Până când, leneșule, vei mai sta culcat? Când te vei scula din somnul tău? "Puțin somn, încă puțină ațipire, puținmai stau în pat cu mâinile încrucișate!" Iată vine sărăcia ca un trecător și nevoia te prinde ca un tâlhar. Dar dacă nu vei lenevi, atunci va veni secerișul tău ca un izvor, iar lipsa va fi departe de tine.

în Pildele lui Solomon, Îndemn la muncă cinstită și la viață curată - 6:9-11
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Totuși, mai este nevoie de ceva în plus, nu doar de o viziune clară. Dacă asta este tot ce faci, atunci ești un visător și nu vei avea puterea să treci la acțiune. În spatele viziunii tale clare trebuie să existe scopul pentru care o dorești; pentru a o transforma în ceva tangibil.

în Știința de a deveni bogat
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Wisdom of Wallace D. Wattles II - Including: The Purpose Driven Life the Law of Attraction & the Law of Opulence Paperback" de Wallace D. Wattles este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -41.99- 25.72 lei.

Întrebare: "De ce îngăduie Dumnezeu atât de multă suferință în lume? Întreabă pe oricine dintre cei aici de față, nimeni nu e fericit și toți își doresc să fie." Mataji: "Dacă îți dorești lucruri din această lume, vei fi nefericit; dar dacă vei face pași spre Dumnezeu, vei fi fericit. Acesta este modul în care El te învață să mergi la El. Dacă nu ai avea nicio problemă, nu te-ai gândi la El. Dar tu îți dorești tot felul de lucruri inutile și tocmai de aceea ești nefericit.

în Poona, 10 iulie 1961
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Vocația ta este ascunsă în spatele celei mai mari frustrări ale tale. Secretul este să rezolvi frustrarea pentru tine și se va naște ceva extraordinar din asta. În primul rând, tu vei deveni o persoană extraordinară pentru că ai rezolvat cea mai mare problemă a vieții tale. Apoi, se va naște în mod natural în tine dorința de a-i ajuta pe alții să depășească problema pe care și tu ai avut-o. Nu vei mai putea rămâne impasibil și apatic niciodată atunci când vei vedea un alt om suferind ceea ce ai suferit și tu pentru că îți va reaminti de suferința ta. Unul din motivele pentru care oamenii nu își descoperă vocația și se pierd pe drum e că uită. Uită al dracului de repede suferințele cele mai profunde și vor să le uite, să le îngroape, să le amorțească, neștiind că tocmai în suferințe este ascunsă comoara. Călătoria eroului ne spune că la sfârșitul drumului eroul se întoarce și oferă din darul dobândit și celorlalți. Cuvântul pasiune ne spune că pasiunea este suferință cu sens, adică exact frustrarea ta cea mai mare căreia îi găsești sensul. Cu alte cuvinte, îmbrățișează domeniul care îți provoacă cea mai mare suferință și caută toate sensurile posibile. Când vei răspunde la întrebarea "pentru ce anume sunt dispus să îndur orice suferință", îți vei descoperi vocația.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Aprinde ochiul la aragaz, pune palma pe plita încă rece și vezi cât reziști. Cu siguranță, atunci când va fi suficient de fierbinte, vei lua palma instant, fără să te intereseze nimic altceva decât să scapi de durere. Exact la fel este și cu suferința, pe care spui că nu o mai suporți, dar încă stai în ea. Dacă încă stai, e clarnu te frige suficient. Când vei depăși gradul maxim de toleranță, vei fugi încotro vei vedea cu ochii, fără să te mai intereseze nimic.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Renascut din propria cenusa" de Paul Avram este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -29.00- 21.99 lei.

"Dacă ești interesat de ceva, te vei concentra asupra acestuia și, dacă te concentrezi asupra oricărui lucru, este foarte probabilvei deveni interesat de el. Multe dintre lucrurile pe care le găsim interesante nu sunt așa în mod natural, ci pentru că am depus efortul de a le acorda atenția noastră."

" Bucuria apare la limita dintre plictiseală și anxietate, atunci când provocările sunt echilibrate de capacitatea persoanei de a acționa."

" Atunci când acționăm în mod liber, de dragul acțiunii în sine și nu din alte motive, învățăm să devenim mai mult decât ceea ce eram înainte."

"... să înveți cum să te bucuri de viața ta de zi cu zi, fără a diminua șansele altor persoane de a se bucura de a lor. "

" Dintre toate virtuțile pe care le putem învăța nici una nu este mai utilă, mai esențială pentru supraviețuire și este mai probabil să ne îmbunătățească calitatea vieții decât capacitatea de a transforma adversitatea într-o provocare plăcută."

în Flux. Psihologia fericirii
Adăugat de Lavinia ClaudiaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Evolving Self Paperback" de Mihaly Csikszentmihalyi este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.99- 39.99 lei.

Dacă ce ți-ai înțeles greșeala (reală, nu ipotetică), de care te acuză cei din jur, vei fi învingătorul lor; dar dacă n-o vei mai repeta, vei fi și mai mult de atât: vei fi propriul tău învingător!

aforism de (28 decembrie 2012)
Adăugat de Iulia MiranceaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

Dacă vei încerca să lași ceva nerezolvat, circumstanța respectivă se va întoarce cu precizie la tine până în momentul în care tu vei elibera blocajul din relația cu ea. Este un proces natural, guvernat de o lege universală, care există și se aplică prin perfecțiune.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Intoarcerea la liniste" de Cătălin Manea este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -20.00- 11.99 lei.

Iubirea este când dăruiești ceva din ce ai tu, fără să aștepți reciprocitate. Nu e pentru oricine, pentru că dacă nu ai resurse interioare și bateriile pline, nu ai nici pentru tine, dar mai să dai altora. Când aștepți reciprocitate, este un schimb de nevoi, minunat și util pentru supraviețuirea noastră, dar nu te mai da cu fundul de pământ că tu iubești, dar nu primești iubire, pentru că TU NU IUBEȘTI. Crezi că știi ce simți, și că tu dai iubirea ta. În momentul în care simți resentiment pentru că tu ai dat dar nu ai primit, ai devenit un manipulator pentru că scopul inițial al tău avea atașat așteptarea ascunsă că vei da, și apoi vei primi înapoi. Deci, încă de la început, intenția ta nu a fost sinceră. Ai trimis un cal troian pe care l-ai numit "dar". Uite, îți dau un cadou din toată inima (dar va trebui să plătești ulterior pentru el și cu dobândă, doar că nu am scris niciunde condițiile decât în mintea mea).

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Există doar două feluri de suferință: suferința de a avea și suferința de a nu avea. Fie că suferi pentru că ai ceva ce nu-ți dorești, fie pentru că nu ai ceva ce-ți dorești, felul în care trăiești suferința este identic. Suferința este suferință, indiferent de aspectele particulare;ea ține de minte și de nimic altceva. Morala este să învățăm să fim mulțumiți cu ce avem sau cu ce nu avem.

citat din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
cumpărăturiCartea "Glimpse After Glimpse: Daily Reflections on Living and Dying Paperback" de Sogyal Rinpoche este disponibilă pentru comandă online la 65.99 lei.

Dacă mai și citești puțin

În timpul pe care îl trăiești,
dacă mai și citești puțin,
Secretul succesului dobândești
și viața va curge din plin.
Cu gândire clarvăzătoare
poți dobâdi potul cel mare.
Asta, numi dacă,
timpul ce îl trăiești,
pentru citit îl folosești.
Doar atunci,
priceperi vei dobândi
și-n viață vei reuși.

poezie de (februarie 2019)
Adăugat de Dumitru DelcăSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

După vârsta de 20 de ani, în mod natural lucrurile încep să meargă împotriva ta. Dacă nu te preocupi de sănătatea ta, ea nu va deveni mai bună de la sine și cel mai probabil se va deteriora. Dacă nu te preocupi de banii pe care îi faci și acumulezi, ei nu se vor aduna de la sine ci probabil vei începe să te afunzi în datorii și suferințe cauzate de lipsa banilor. Dacă nu te preocupi de relațiile cu cei din jurul tău și îi igonori pe oameni, crezi că relațiile se vor îmbunătăți? Cel mai probabil vei rămâne singur. Nimic din ce nu este îmbunătățit prin intenție clară și muncă asiduă, nu va deveni mai bun. Tu din ce categorie de oameni faci parte?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook