Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Oamenii aceia care știu să fie senini, uitând de amarul lor, îmi plac. În seninătatea lor neînvinsă se sprijină întreaga lume. Să știți că nu exista ceva mai de preț, mai trainic, o mai mare și benefică binecuvântare, decât amintirea neînvinselor noastre seninătăți în momentele limită ale vieții, decât bucuria de a ne arăta, în ciuda oricăror mefiențe, chipul nostru luminos. Dacă există o mântuire, atunci beneficiile ei se resimt cu mult înaintea unei eventuale judecăți de apoi; suntem mântuiți aproape zilnic de toate frumusețile sufletului, dintre care cea mai mare este bunătatea. Paradisul, dacă există îndeobște așa ceva, este starea de spirit a oamenilor care nu și-au frânt coloana vertebrală.

citat din
Adăugat de cnnSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Scrisoare catre fiul meu" de Cosmin Neidoni este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -23.10- 16.99 lei.

Citate similare

Mă gândesc la rai nu ca la un loc anume estetizat în cele mai mici amănunte, ci ca la o stare de spirit, care, prin somatizare progresivă, se imprimă pe chipul nostru, făcându-ne mai senini și mai îngăduitori. Raiul, admițând existența lui, este compus din oameni care nu au uitat își trăiască bucuria, hiperbolizând, proiectând în jur nimbul lor de seninătate invincibilă.

citat din
Adăugat de seieinfachSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Sigmund Freud

Caricatura, travestirea, parodia, precum și demascarea sunt procedee ale minimalizării, cuvânt pentru care există în limba germană un corespondent fericit (herabseitzen). Ceva elevat este, în sens psihic, figurat, ceva mare și presupun acesta, ca și ceva mare în sens fizic, este reprezentat printr-un consum mai mare. Observația cea mai obișnuită ne arată , dacă vorbim despre ceva elevat, vocea are alte inflexiuni, mimica este deosebită, iar întreaga noastră ținută încearcă să se acorde cu demnitate lucrului reprezentat. Ne impunem o constrângere solemnă care nu diferă mult de cea adoptată în prezența unei înalte personalități, a unui monarh, a unui prinț, a unui om de știință. Nu vom greși dacă vom admite această inervație deosebită a mimicii de reprezentare corespunde unui consum suplimentar.

în Eseuri de psihanaliză aplicată
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Pachet Opere Esentiale Sigmund Freud 11 volume" de Sigmund Freud este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -499.00- 299.99 lei.
Dostoievski

Să știți că nu există pe lume ceva mai de preț și mai trainic, mai sănătos și mai folositor în viață decât o amintire frumoasă, și mai ales o amintire plină de farmec din anii copilăriei, petrecuți în casa părintească.

citat celebru din romanul Frații Karamazov de
Adăugat de Țuțueanu CătălinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba rusă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Ru.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Le Joueur" de Dostoievski este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -59.72- 32.99 lei.
Victor Hugo

În gândire există voință, dar nu și în visare. Visul, care e spontan, păstrează, chiar în ceea ce e uriaș și ideal, chipul nostru spiritual: nimic nu-i este mai de-a dreptul și mai sincer sufletului nostru decât năzuințele necugetate și nemăsurate spre frumusețile destinului. În aceste năzuințe, mai mult decât în ideile ticluite, raționale și rânduite, poți găsi caracterul adevărat al fiecărui om.

citat celebru din
Adăugat de adrinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Mizerabilii. Vol.I+II+III. Ed. 2017" de Victor Hugo este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -65.00- 45.99 lei.
Marin Sorescu

Perpetuum mobile

Între idealurile oamenilor
Și realizarea lor
Întotdeauna va exista
O diferență de nivel
Mai mare
Decât cea mai înaltă cascadă.

Se poate folosi rațional
Această cădere
De speranțe,
Construindu-se pe ea ceva
Ca o hidrocentrală.

De la energia astfel câștigată,
Chiar dacă n-o să reușim
Să ne aprindem decât țigările,
Tot e ceva,
Pentru , fumând, ne putem gândi serios
La niște idealuri și mai grozave.

poezie celebră de din Tinerețea lui Don Quijote (1968)
Adăugat de EvaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Sunt disponibile și traduceri în engleză și spaniolă.
cumpărăturiCartea "Trei dinti din fata" de Marin Sorescu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -37.00- 29.99 lei.

Logica spune un om este puternic atunci când face ceva ce alții nu pot facă. Dacă un om poate ridice 200 de kilograme și mulți nu pot, acel om este mai puternic decât ceilalți care nu pot. Dacă un om poate alerge 100 de kilometrii și ceilalți nu pot, este mai puternic. Dacă un om poate îndure frig sau căldură mai mult ca alții, este mai puternic. Atunci în iubire cum măsurăm puterea ca să ne dăm seama ce este ea de fapt? Cine în iubire face ce nu pot alții facă, acela este un om puternic. Și ce fac majoritatea? Se îndrăgostesc. Sunt atrași de o altă persoană și poate chiar o iubesc cu acea iubire adevărată. Cealaltă persoană nu le răspunde conform așteptărilor. Cealaltă persoană înșeală și acordă iubire altor persoane. Majoritatea oamenilor în această situație se închid în ei și spun "nu am să mai iubesc!". Oamenii sunt răi. "Dacă nu primesc prima oară, nu mai dau." Aceștia sunt oamenii slabi, pentru sunt majoritatea. Mă uit în jur și văd oamenii sunt răniți, spun cuvinte precum "nu voi mai iubi niciodată". Așadar, iubirea și capacitatea de a iubi sunt caracteristici ale oamenilor puternici. Există și o altă categorie de oameni care după ce au fost loviți în miezul sufletului lor, iubesc mai tare, mai mult. iubești continuu și mai mult este putere, pentru puțini pot să o facă.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu trăim succesivitatea victoriilor, alternanța dintre cădere și triumf, punctată la răspântie, de iubirea noastră, de speranța însemnăm ceva în viața celor de lângă noi, ne face învingători chiar și în momentele înfrângerilor noastre. Arătați-mi ceva mai frumos, mai demn de prețuire decât omenescul în manifestările lui de tandrețe și calm.

citat din
Adăugat de cnnSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Unul dintre motivele pentru care cred cu tărie în oameni este pentru că știu că ceea ce se vede în afară este aproape irelevant pentru orice ființă. Da, este adevărat atragem ceea ce suntem. Că banii pe care îi avem, oamenii cu care ne înconjurăm și rezultatele noastre în viața exterioară sunt o reflectare a abilităților noastre și a lumii noastre interioare. Însă eu nu mai judec oamenii după ce sunt și după ce au, ci după ce AR PUTEA FI. Fiecare om este o ghindă care poate deveni un stejar dacă această ghindă este plantată pe un teren fertil și este îngrijită suficient de mult ca poată prinde rădăcini. Eu am ales cred în potențial, pun preț, mai mult decât pe ceea ce este, pe ceea ce poate fi.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

"Dacă ești interesat de ceva, te vei concentra asupra acestuia și, dacă te concentrezi asupra oricărui lucru, este foarte probabil vei deveni interesat de el. Multe dintre lucrurile pe care le găsim interesante nu sunt așa în mod natural, ci pentru am depus efortul de a le acorda atenția noastră."

" Bucuria apare la limita dintre plictiseală și anxietate, atunci când provocările sunt echilibrate de capacitatea persoanei de a acționa."

" Atunci când acționăm în mod liber, de dragul acțiunii în sine și nu din alte motive, învățăm devenim mai mult decât ceea ce eram înainte."

"... înveți cum te bucuri de viața ta de zi cu zi, fără a diminua șansele altor persoane de a se bucura de a lor. "

" Dintre toate virtuțile pe care le putem învăța nici una nu este mai utilă, mai esențială pentru supraviețuire și este mai probabil să ne îmbunătățească calitatea vieții decât capacitatea de a transforma adversitatea într-o provocare plăcută."

în Flux. Psihologia fericirii
Adăugat de Lavinia ClaudiaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Evolving Self Paperback" de Mihaly Csikszentmihalyi este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.99- 39.99 lei.
Marchizul de Sade

Dintre toate științele pe care le băgăm în capul copilului când ne ostenim cu educația lui, tainele creștinismului, de care nu ne îndoim reprezintă una dintre cele mai desăvârșite părți ale educației, nu sunt totuși, cele care pot fi înghițite cu cea mai mare ușurință de un spirit tânăr. De pildă, ca -l îndupleci creadă pe un tânăr de paisprezece sau de cincisprezece ani Dumnezeu Tatăl și Dumnezeu Fiul nu sunt decât o persoană, Fiul este consubstanțial Tatălui și Tatăl Fiului etc, toate acestea, de care e nevoie, totuși, spre a fi fericit în viață, sunt mai greu de înțeles decât algebra, iar dacă vrem ca ele să fie pricepute, suntem siliți să ne folosim de anumite înfățișări lumești, de anumite lămuriri materiale care, oricât de nelalocul lor ar fi, îl ajută pe tânăr înțeleagă problema necunoscută.

în Decameronul franțuzesc
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Există o categorie specială de oameni, marcați de o finețe nobilă, acei oameni, rari și buni, care își păstrează calmul, fiind imperturbabili în momentele grele ale vieții. Nu știu cum fac, ce resort interior activează, dar știu că prin felul lor devin repere, împrumutându-și limpezimea celor care și-o pierd.

citat din
Adăugat de seieinfachSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă există într-adevăr oameni pe chipul cărora suferința nu lasă nici o urmă, ei sunt de compătimit, întrucât nici bucuria nu-și lasă amprenta asupra lor. Iar aceia dintre noi care nu sunt capabili de a se bucura, sunt doar statui de gheață, care nu se topesc în ciuda căldurii răspândite cu generozitate în jurul lor.

(17 aprilie 2013)
Adăugat de Mihail MataringaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Meciul vieții noastre nu are minute de prelungire, nu mai putem schimba nimic, cerând reluarea jocului, așadar trebuie sa fim mai atenți cu timpul nostru, alegând sa nu-l irosim cu justificări inutile ori în compania oamenilor care nu ne sporesc, fiind ursuzi, întunecați și reci. De un timp încoace îmi impun întâmpin pe fiecare om cu un zâmbet, cu o minima doză de seninătate, știind cât de mult am nevoie, la rândul meu, de seninătatea altora.

citat din
Adăugat de cnnSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Dostoievski

Nu există pe lume ceva mai greu decât sinceritatea și ceva mai ușor decât lingușirea. Dacă în sinceritate se strecoară numai a suta parte dintr-o notă falsă, se produce o disonanță și apoi e bucluc. Dacă în lingușire absolut toate notele sunt false, ea totuși face plăcere și este ascultată fără supărare. O plăcere grosolană, totuși plăcere.

în Crimă și pedeapsă (1866)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba rusă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Ru.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
Arthur Schopenhauer

Există un soi de oameni care, cât sunt tineri, se îndeletnicesc cu puterea musculară și cu cea genitală. Dar mai târziu nu rămân decât puterile intelectuale; dacă lipsesc acestea sau lipsește dezvoltarea lor sau materialul adunat pentru aplicarea lor, atunci nevoia este mare.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba germană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la De.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Lumea ca vointa si reprezentare Vol. 1+2" de Arthur Schopenhauer este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -183.03- 137.99 lei.
Lev Tolstoi

Da, eu, L. N., eu, scriitorul, eu, cerșetorul, eu, țarul, este o mare rătăcire. De aici vin toate suferințele oamenilor. Există numai Unul și nenumărate manifestări ale Lui, dintre care una este cea pe care o consider sinele meu. Și ar fi bine să nu recunoaștem manifestarea Lui în sinea noastră ca pe "eul" nostru separat, ci simțim în noi acel "EU" și să trăim prin El. Trecem prin cele mai diferite și inevitabile amărăciuni și suferințe dacă trăim în rătăcirea "Eu" este "eul" nostru.

în Despre Dumnezeu și om din jurnalul ultimilor ani
Adăugat de Gabrine94Semnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba rusă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Ru.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Set Anna Karenina" de Lev Tolstoi este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.90- 34.99 lei.

Acest aparat - smartphone-ul - e cel mai rău-famat lucru din lume, e cea mai mare scenă a crimei din lume. Ca folosești așa ceva, ar trebui fii dezvoltat din punct de vedere moral. Am decis deja la 14 ani nu ești. Poate trebuie decidem dacă există o vârstă de la care poți folosi așa ceva, cum e 18 ani la carnetul auto. E ceva rezonabil. Eu aș spune 18 ani e o vârstă bună pentru început. Știu, nu trăiesc pe lumea asta.

în interviu (mai 2018)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dintre toate figurile noastre scriitoricești, nici una nu ispitește mai mult biografia decât aceea a lui Caragiale. Prin originalitatea temperamentului, cât și prin aspectele variate ale existenței, omul sugeră tot atâta, dacă nu mai mult decât însăși opera lui. Ca și Oscar Wilde, scriitorul român ar fi putut spune că și-a pus geniul în viață și numai talentul în operă. Zigzagurile vieții și risipa de spirit verbal, egoismul epicureu, cu înfrângerile suferite, conștiința profesională și cinismul afișat sunt atâtea elemente care fac posibile interpretările unei biografii "literare", ca să nu spunem "romanțate". Caragiale își va găsi, firește, scriitorul de mare talent care să-i învie chipul.

în Viața lui I.L. Caragiale, Prefață (2012)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Paulo Coelho

Pastorul: În toate limbile lumii există o aceeași zicală: ce nu văd ochii, inima nu simte. Ei bine, eu afirm nimic nu este mai fals; cu cât sunt mai departe de sentimentele pe care încercăm le înăbușim și să le dăm uitării, cu atât sunt mai aproape de inimă. Dacă suntem în exil, vrem păstrăm cea mai neînsemnată amintire despre rădăcinile noastre, dacă suntem departe de persoana iubită, fiecare persoană de pe stradă ne trezește amintirea ei.

replici din Unsprezece minute de (2003)
Adăugat de roxanneSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 2 comentarii până acum.
Participă la discuție!
în alte limbiTextul original este scris în limba portugheză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Pt.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Alchemist Hardcover" de Paulo Coelho este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -120.99- 76.57 lei.

A avea visuri este cea mai mare voluptate din lume, mult mai mare decât banii, sexul și puterea împreună. A nu visa este o infirmitate dureroasă, este ca și cum ai accepta de bună voie respiri aerul curat al muntelui cu un singur plămân, ca și cum ai accepta vezi cu un singur ochi verdele smaraldin al unei pajiști curtate de splendida policromie a florilor de câmp.

citat din
Adăugat de cnnSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook