Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Scopul vieții este... de a trăi, pur și simplu. Și nu putem trăi decât țesând niște legături cu toate existențele care populează universul: spiritele naturii, dar și îngerii, arhanghelii, toate divinitățile, până la Creatorul Însuși care și-a pus viața în fiecare ființă și fiecare lucru. Tot ce este în noi și în jurul nostru ne vorbește fără încetare de prezența divină. Este extraordinar, dar pentru oameni nu este de ajuns; ei ar vrea ca Dumnezeu să li se arate în persoană! Deși, pentru mulți nici aceasta nu le-ar fi de ajuns: ei s-ar preface că nu văd nimic, nu aud nimic, nu simt nimic. Ar trebui ca Dumnezeu să li se arate în mijlocul tunetelor și al fulgerelor ca să le înlăture neîncrederea. Dar, El nu o face. El îi lasă pe oameni să caute în ei înșiși mijloacele de a-L descoperi.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Omul spre victoria destinului sau" de Omraam Mikhael Aivanhov este disponibilă pentru comandă online la numai 18.90 lei.

Citate similare

Dumnezeu este o ființă. Dumnezeu este o ființă separată de univers. Dumnzeu este o entitate separată de noi, dar ne cunoaște toate gândurile. Nu-ți imagina că Dumnezeu vrea să-i purtăm vreo credință și că vrea să ne sacrificăm viața pentru el. Dumnezeu este o ființă avansată, nu vrea să stăm în genunchi în fața lui. Dumnezeu nu vrea să ne simțim datori față de el că ne-a creat — de aceea nici nu apare și nu ne spune nimic. Dumnezeu nu vrea să stăm să ne gândim la el și să spunem viață este un păcat în fața lui.

în Mintea condcue lumea (iulie 2013)
Adăugat de Iustinian CruceanuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Natura este o carte deschisă zilnic în fața voastră, și puteți învăța din această carte minunile înțelepciunii veșnice pe care Creatorul le-a înscris pe fiecare piatră, pe fiecare floare, pe fiecare stea. Dacă ochii voștri nu văd și urechile voastre nu aud, înseamnă sunteți încă ocupați cu niște activități inutile și chiar nocive. Veți spune aceste activități vă plac. Din nefericire, ceea ce vă place nu este mereu benefic pentru evoluția voastră. Când vă veți decide sacrificați anumite plăceri obișnuite, veți degaja niște forțe formidabile: ochii și urechile voastre se vor deschide și cartea naturii vi se va revela. În fața anumitor probleme ale vieții, voi spuneți: "Eu sunt incapabil să le rezolv, de ce?... Alții reușesc!" Pur și simplu, fiindcă plăcerile ce le căutați vă întunecă privirea șilasă fără forțe: nu vă mai rămâne nimic pentru urechile și ochii voștri interiori. Eliberați aceste forțe și ele vă vor trezi centrii spirituali, în înalt.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Adevărații discipoli nu contează pe nimic din exterior, ei știu că Dumnezeu a depus toate comorile și toată bogățiile, toate produsele tuturor laboratoarelor și farmaciilor în ei înșiși, e suficient să le caute și să le folosească.

în Centrii și corpuri subtile
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Jean-Jacques Rousseau

Întreb care din dou㠖 viața civilizată sau cea natural㠖 este mai susceptibilă devină de nesuportat celor care o trăiesc? Aproape că nu vedem în jurul nostru decât oameni care se plâng de existența lor; și mai mulți sunt aceia care nu se plâng, deși sufletul le e plin de aceasta; îmbinarea legilor divine și omenești abia dacă este de ajuns pentru a împiedica dezordinea. Concluzia va fi că, rătăcind prin păduri, fără meșteșuguri, fără grai, fără locuință, fără război și fără legături, fără a avea nevoie de semenii săi și fără a avea vreo dorință de a le face rău, poate fără a recunoaște vreodată pe vreunul dintre ei în mod individual, omul sălbatic, prea puțin supus pasiunilor și fiindu-i de ajuns lui însuși, nu avea decât sentimente și cunoștințe cu această stare.

în Discurs asupra originii și fundamentelor inegalității dintre oameni (1755)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Despre contractul social sau principiile dreptului politic" de Jean-Jacques Rousseau este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -20.00- 13.99 lei.

Cuvintele goale, cuvintele fără sens, cuvintele în aer, nu pot produce nimic. Vedeți, toate acestea ne obligă studiem și să facem eforturi pentru ca cuvintele noastre producă efecte în lumea întreagă, în întreaga creație, în lumea vizibilă și în lumea invizibilă; pentru ca ele pună în mișcare oamenii, îngerii, arhanghelii, spiritele și elementele.

citat clasic din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu mă feresc recunosc duc lipsă de oameni de calitate. Pur și simplu, acestea-s vremurile pe care am ajuns să le trăim. Tot mai puțin se pune preț pe ceea ce contează cu adevărat în viață. Tot mai puțini țin cont de conștiință și pun preț pe suflet, tot mai puțini acordă timp literaturii, poeziei, naturii; tot mai puțini știu facă diferența dintre bine și rău. Tot mai puțini știu să se respecte... Aceasta-i realitatea, iar exemplele pot continua la nesfârșit. Așa , dacă citești acest text și te numeri printre cei de bună credință, vreau știi mereu va exista o portiță deschisă în viața și sufletul meu pentru cei ca tine. Te aștept! Vă aștept pe fiecare în parte. Doar împreună, uniți în principii, vom mai putea schimba ceva în bine în jurul nostru. Nu-i mult pentru normalitate, s-ar fi putut mult mai mult, dar, ținând cont de anormalitatea în care am ajuns să trăim, e minimul de strict necesar pentru liniștea noastră sufletească. Măcar atât... Măcar pentru sufletul nostru să putem face ceva, dacă pentru restul nu mai putem face nimic.

în Începuturi
Adăugat de Andrei Ș.L. EvelinSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tot ceea ce există este pace. Nu trebuie faci nimic pentru realizare. Dumnezeu sălășluiește în tine, ca fiind tu. Realitatea este întotdeauna aceasta. Noi NU CREEM NIMIC NOU și nici nu dobândim ceva ce nu am avut înainte. "EU EXIST-EU-SUNT" – este unica și permanenta dovadă a Sinelui experimentată de fiecare dintre noi. Nimic altceva nu este atât de evident ca "Eu-Sunt". "Eu-Sunt" este realitatea. Eu sunt aceea sau cealaltă, este ireal. "Eu-Sunt" este Adevărul, acesta e un alt Nume dat unicului Sine. Realizarea Sinelui este cel mai mare realizare pe care îl poți face umanității. ADEVĂRUL ESTE ATÂT DE SIMPLU. CEEA CE AM REALIZAT E POSIBIL PENTRU FIECARE DINTRE VOI. Tu ești Sinele Acum.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Spiritual Teaching of Ramana Maharshi Paperback" de Ramana Maharshi este disponibilă pentru comandă online la 77.99 lei.

Sunteți doar oameni

i-ai zis te-ai îndrăgostit?
spune-i-o mai mult pentru ea.
ea îți spune vede mai bine lucrurile prin tine,
are nevoie de cineva prin care să trăiască,
prin care să vadă lumea dansând.
este frumoasă așa consideri tu.
fiecare femeie e frumoasă în felul ei.
ca și florile. toate sunt frumoase.
îți plac florile? nu chiar. adică îmi plac,
dar pot stau și fără ele.
ea vede partea ei fără lumină
și partea ta prin tine luminată
nici tu habar nu ai ce vrea Dumnezeu de la tine,
te cheamă fierbinte, te vrea, cu orice preț,
te vrea și ea, dar ești liber alegi de bunăvoie.
ea te vrea pentru veșnicie.
tu te tot opui, tot protestezi, te împotrivești
vrei vă iubiți ca doi amanți,
vă cântați unul altuia cântece de amor,
dar eu ți-aș cânta altceva,
ceva ce nici măcar nu are sunete,
dar este un foc arzător, care mistuie
este sunetul în sine. este cuvântul. este viața.
este lumina. este calea.
cred trebuie vezi cine te chemă.
dragostea ei te cheamă.
vrea să fii părtașă ei.
dacă tu o iubești ca pe un om,
ea te iubește ca pe un Dumnezeu.
și vede în tine ceea ce în veșnicie nu mai piere.
ar trebui să vă iubiți ca îngerii.
dar sunteți doar oameni.
și vă cărați neființa în cârcă.

poezie de
Adăugat de Mariana DiduSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Este atât de rar, încât nici măcar nu există. Cine vrea să trăiască? Gândul, nu-i așa? Dar gândul este limitat prin el însuși și vrea să trăiască, ce? Viața care este nelimitată, nu-i așa? O atare utopie nici toate mințile la un loc nu o pot trăi. Când vedem suntem Viața, gândul se stinge natural în ea, cu toată pretenția trăirii și se reîntoarce Acasă. A fi Viața este libertate. A fi gândul înseamnă a trăi un construct psihologic despre viață, și nu Viața. Nu vedem faptul de a exista este Dumnezeu însuși și nu vedem majoritatea oamenilor nu există, ci gândesc există și această închisoare conceptuală le curmă existența. Un copac de Sequoia nu vrea să își "trăiască viața" dar există 5000 de ani. Un "păduche numit gând sau mintea omului" pretinde că o trăiește, dar de abia atinge 100. Adevărul este uluitor de simplu.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Mircea Eliade

Tinerii intelectuali judecă totdeauna un popor prin ce creează, nu-l judecă prin ceea ce este, prin supraviețuirea lui. A "crea" este o concepție individualistă; a fi așa cum a lăsat Dumnezeu, este adevărata axă a "spiritualității" poporului. În concepția poporului, nimic nu se creează, nimic nu se face; lucrurile vin și pleacă, lucrurile se întâmplă. Dar aceasta este o problemă prea complicată pentru a o rezolva aici. Este adevărat poporul românesc suferă de multe păcate, este adevărat că ne lipsesc multe axe – dar aceasta e condiția noastră umană, acestea sunt posibilitățile noastre de a atinge universalitatea. Putem pleca de la ele, sau le putem ignora, pur și simplu. Dar nu e nici cavaleresc, nici eficace – să ne fie rușine că ne-am născut români, numai pentru simplul motiv că nu găsim în valentele românești ceea ce vrea Chestov sau Dostoiewski.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Istoria credintelor si ideilor religioase. Volumul 3: De la Mahomed la epoca Reformelor" de Mircea Eliade este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -59.95- 44.99 lei.
Paulo Coelho

Rareori ne dăm seama suntem împresurați de extraordinar. Miracolele se întâmplă în jurul nostru, semnele lui Dumnezeu ne arată drumul, îngerii insistă fie auziți, dar noi, fiindcă suntem învățați există formule pentru a ajunge până la Dumnezeu, nu luăm seama la nimic din toate acestea. Nu pricepem că El se află oriunde Îl lăsăm intre.

citat din
Adăugat de kamelushSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba portugheză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Pt.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Alchemist Hardcover" de Paulo Coelho este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -120.99- 76.57 lei.

Unul

Avem nevoie doar de unul sau de una
Un Dumnezeu
O lume
O viață
O iubire
O rasă omenească
Un destin
Miliarde de oameni străduindu-se să completeze ceea ce pare-o agendă diferită
Dar noi toți suntem în căutarea unui destin comun
Cu toții avem nevoie doar de unul sau de una
Un vis
O zi
O oră
Un minut
O secundă
Un moment
Nu ne trebuie decât unul sau una
Fii recunoscut pentru un lucru
Săvârșește în fiecare zi un lucru
Care te aduce mai aproape de visul tău
Iar dacă visul tău este salvarea lumii
Împlinește-l
Un pas în fiecare zi
Fiecare dintre noi este unul și atinge pe unul
Fii unul
Fă diferența pentru o persoană
Fii acel unul care-ai fost creat fii
Pentru asta e tot ce poți fii
Întregul înțeles al vieții este să fii unul
Isus a spus Eu și Tatăl suntem Unul
Unitatea este Însuși Dumnezeu
Iar integritatea
Esența lui Dumnezeu
Poți avea multe țeluri dar urmărește-le unul câte unul
Este vorba despre unicitate
Un microfon
Un vis
O viață
O soție
O lume
Un Dumnezeu
Un destin
O iubire.

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dumnezeu se relevă El Însuși sufletului conform esenței acelui suflet, care este atât fizic cât și spiritual. Apoi, sufletul devine conștient îl vede pe Dumnezeu, dar prin El și nu prin sine sufletul îl iubește numai pe El, nu prin sine însuși, dar în așa fel încât este El care se iubește pe El Însuși nu sufletul este cel care îl iubește pe El, sufletul îl contemplă pe Dumnezeu în fiecare ființă, dar grație unei priviri ce este însăși privirea divină.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

"Cunoaște-te pe tine însuți". "Tine însuți" nu e coada care mișcă aici în planul fizic, ci e capul, spiritul care este în înalt. Adevărata căsătorie este adevărata cunoaștere. Dar omul nu a realizat încă această căsătorie în el însuși; el o realizează numai în afara lui: peste tot el face branșamente, legături, plasează circuite în uzine, în administrație, în politică, în economie, peste tot, cu excepția forului său interior. Acolo, nu mai știe branșeze nimic, de aceea se simte incomplet.

citat clasic din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dar de fapt Prezența nu vrea să descopere nimic prin cele 5 simțuri, nu e ea deja totul? Ăla e diavolul de gând toată ziua, nu prezența. Prezența este viața, este viul vieții și în curgerea ei se întâmplă împărtășească prin cele 5 simțuri dar ea nu știe ceva despre asta. Împărtășirea, comuniunea nu e o cunoaștere, este pur și simplu infinită grație. Are sens?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Lev Tolstoi

Dar cum evităm omorâm muște, purici? Prin fiecare mișcare pe care o facem, distrugem fără să vrem viețile unor ființe pe care nici nu le observăm. Asta spune mereu lumea, încercând justifice în acest fel cruzimea față de animale. Dar cei care pun problema astfel uită scopul omului nu este de a fi perfect în vreo privință. Sarcina care ne revine este numai de a încerca să ne apropiem de perfecțiune. Același lucru e adevărat și în cazul compasiunii față de animale. Noi, oamenii, nu putem trăi fără să provocăm moartea altor ființe. Dar putem să acționam cu un grad mai mic sau mai mare de compasiune. Cu cât mai multă compasiune aratăm față de toate animalele, cu atât mai bine este pentru sufletele noastre.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba rusă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Ru.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Set Anna Karenina" de Lev Tolstoi este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.90- 34.99 lei.

Deoarece există o lege așa cum este gravitația, Universul poate și se va crea singur, din nimic. Creația spontană este motivul pentru care există ceva în locul a nimic, motivul pentru care Universul și noi existăm. Nu este necesară invocarea lui Dumnezeu care, pe baza unui plan bine stabilit, a pus Universul în mișcare. Între știință și religie, știința va câștiga întotdeauna. De ce? Pentru funcționează!

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "A Brief History of Time Paperback" de Stephen Hawking este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -73.99- 44.99 lei.
Dostoievski

Fiecare ființă își are drumul ei, îl cunoaște, sosește și pleacă cântând; numai el singur nu știe nimic, nu înțelege nimic, nici pe oameni, nici limba lor, e străin de toate - un avorton al naturii.

în Idiotul (1868)
Adăugat de Andrei DavidSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 2 comentarii până acum.
Participă la discuție!
în alte limbiTextul original este scris în limba rusă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Ru.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Le Joueur" de Dostoievski este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -59.72- 32.99 lei.

Cum să trăiești frumos

Să trăiești fără să te prefaci.
Să iubești fără să ceri nimic.
Să vorbești fără să te superi.
Să asculti fără să judeci pe nimeni.
Trecutul e lecția prin care ai fost.
Prezentul este darul tău de azi.
Viitorul este motivația ta de maine.
Pentru a trăi și a înflori.
Tandrețe, respect în fiecare zi.
Dacă nu am fi conștienți de toate astea
Am putea pierde totul într-o secundă.
Si ar fi mai mult rău în jurul nostru...

poezie de (23 iunie 2018)
Adăugat de Eugenia CalanceaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Alan Watts

Exceptând cazul în care o persoană este capabilă trăiască integral în prezent, viitorul este o păcăleală. Nu are nici un rost, în a face planuri pentru un viitor de care nu vei putea te bucuri. Când planurile tale ajung la maturitate, tu tot vei trăi pentru un alt viitor care va urma. Tu nu vei putea niciodată stai relaxat și cu o mulțumire deplină spui: "Acum, am ajuns!" Întreaga ta educație te-a deposedat de această capacitate pentru că te pregătea pentru viitor, în loc îți arate cum fii în viață acum.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cosmologia voioasa" de Alan Watts este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -26.00- 24.70 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook