Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Alan Watts

Exceptând cazul în care o persoană este capabilă să trăiască integral în prezent, viitorul este o păcăleală. Nu are nici un rost, în a face planuri pentru un viitor de care nu vei putea să te bucuri. Când planurile tale ajung la maturitate, tu tot vei trăi pentru un alt viitor care va urma. Tu nu vei putea niciodată să stai relaxat și cu o mulțumire deplină să spui: "Acum, am ajuns!" Întreaga ta educație te-a deposedat de această capacitate pentru că te pregătea pentru viitor, în loc să îți arate cum să fii în viață acum.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cosmologia voioasa" de Alan Watts este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -26.00- 24.70 lei.

Citate similare

Mark Twain

Fă-ți planuri de viitor, pentru că viitorul este locul în care îți vei petrece tot restul vieții.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Tom Sawyer & Huckleberry Finn" de Mark Twain este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -19.99- 7.99 lei.
Paulo Coelho

Când mănânc, nu fac nimic altceva decât mănânc. Dacă merg, doar atât voi face, voi umbla. Dacă va trebui lupt, orice zi va fi la fel de bună ca mor. Și asta pentru că nu trăiesc nici în trecutul meu, nici în viitor. Nu am decât prezentul, și numai el mă interesează. Dacă vei putea rămâne mereu în prezent, vei fi un om fericit. Vei simți că în deșert există viață, cerul are stele, și că războinicii se luptă pentru că asta face parte din rasa omenească. Viața va fi o sărbătoare, o mare sărbătoare pentru că este numai și numai momentul în care trăim.

în Alchimistul
Adăugat de IvanovCeciliaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba portugheză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Pt.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Alchemist Hardcover" de Paulo Coelho este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -120.99- 76.57 lei.

Astă-zi

tu fluture roșu pe o floare albă
bagă timpul în somnul tău cu vise
și-l vei alungi atât cât -ți ajungă

vei trăi o secundă cât o viață și o
viață cât o secundă
vei trăi în trecutul prezentului viitor
ori în prezentul viitorului trecut
sau poate în viitorul trecutului prezent

vei putea
plin de iubire calci curat peste șerpi

poezie de din Piramida Ka-zar (2012)
Adăugat de Costel ZăganSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă nu ai ceva acum, este absolut în regulă: le vei avea în viitor. Dacă nu le vei avea nici în viitor, e pentru că nu ai nevoie de acele lucruri. Sufletul nu are nevoie de ele. Doar ego-ul le cere.

în Scrisul, între vindecare și destin (2014)
Adăugat de Doina PostolachiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Ambroise" de Doina Postolachi este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -28.00- 26.60 lei.

Alan: Acum, în ce an a facut Magellan înconjurul lumii?
Jake: Nu va fi la test.
Alan: Poate că nu, dar nu ar strica știi, totuși.
Jake: De ce aș vrea știu ceva ce nu trebuie?
Alan: Pentru poate va trebui știi în viitor.
Jake: Atunci, în viitor voi învăța!
Alan: De ce nu poți înveți acum?
Jake: Pentru că este atât de mult spațiu în mintea mea dacă l-aș pune pe Magellan acolo, aș putea uita combinația de cifre de la vestiarul meu.

replici din filmul serial Doi bărbați și jumătate
Adăugat de Burduja Simona, MTTLCSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cauți o lume mai bună? Nu există. Asta e singura lume în care vei trăi vreodată. Ai putea însă muncești pentru a o face pe aceasta mai bună. Ahhh, scuze. Te-am pierdut la " muncești"? Mută-ți privirea din zare. Salvarea nu vine de departe. Privește la picioarele tale și in jurul tău. Acum gândește-te la ce vrei faci și pune-ți mâinile la treabă. Până deseara vei avea o lume un pic mai bună. Și seara, când te vei așeza în pat și te vei gândi la ce s-a întâmplat peste zi, vei realiza ai puterea de a face întreaga lume un loc mai bun prin munca ta. Și atunci poate, lumea la care visezi acum va avea șansa devină realitate.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

De ce ți-e frică să spui "te iubesc"? Pentru asta te face vulnerabil și poate celălalt nu îți va răspunde pe măsura așteptărilor? Nu îți face griji, oricum o să crăpați amândoi și ocazia asta nu o vei mai avea. Poate prin moarte vei scăpa de rușinea de a-ți deschide inima. De ce ți-e frică să îți urmezi pasiunile, faci munca ce o iubești? Poate nu vei câștiga destui bani? Stai liniștit, făcând munca ce NU îți place nu îți va aduce mai mulți bani. Dimpotrivă. Poate când vei vedea după zece ani de muncă pentru patron tot e nevoie iei bani împrumut ca să îți înmormântezi bunicii și părinții, ai să îți dai seama dacă merită sau nu să îți urmezi vocația în viață. De ce ți-e frică trăiești clipa prezentă? Trecutul nu îl poți schimba, viitorul e un mister și este oricum opera ta prin acțiunile făcute ÎN PREZENT. Vrei ai foarte multe regrete și nici o putere de a le schimba peste mulți ani de acum. Atunci caută siguranța iluzorie în locul acțiunii de azi. Ce trebuie se întâmple ca să te deschizi complet în fața clipei prezente? Nu ai înțeles dacă ești acum în viață este singurul lucru concret, real și palpabil, aici și acum? Doar acum poți iubești, să te bucuri, simți, trăiești. Doar acum. Și acum. Și acum. Și nicicând altcândva. Doar acum.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

De ce ți-e frică să spui "te iubesc"? Pentru asta te face vulnerabil și poate celălalt nu îți va răspunde pe măsura așteptărilor? Nu îți face griji, oricum o să crăpați amândoi și ocazia asta nu o vei mai avea. Poate în moarte vei scăpa de rușinea de a-ți deschide inima. De ce ți-e frică să îți urmezi pasiunile, faci munca ce o iubești? Poate nu vei câștiga destui bani? Stai liniștit, făcând munca ce NU îți place nu îți va aduce mai mulți bani. De ce ți-e frică trăiești clipa prezentă? Trecutul nu îl poți schimba, viitorul e un mister și este oricum opera ta prin acțiunile făcute ÎN PREZENT. Vrei ai foarte multe regrete și nici o putere de a le schimba peste mulți ani de acum. Atunci caută siguranța iluzorie în locul acțiunii de azi. Ce trebuie se întâmple ca să te deschizi complet în fața clipei prezente? Nu ai înțeles faptul ești acum în viață este singurul lucru concret, real și palpabil, aici și acum? Doar acum poți iubești, să te bucuri, simți, trăiești. Doar acum. Și acum. Și acum. Și nicicând altcândva. Doar acum.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă nu știi ce îți dorești, nu știi încotro să o iei și îi vei lăsa pe alții să te influențeze în deciziile tale. Dacă nu ai un plan clar cu viața ta, te vor introduce alții în planurile lor și, peste ani, te vei întreba - oare eu a cui viață o trăiesc? Dacă nu ai vise, obiective și scopuri personale, vei fi tentat faci ce face toată lumea și vei trăi cum trăiește toată lumea. Uită-te în jurul tău - îți place ceea ce vezi? Pentru exact așa vei trăi și tu dacă nu alegi altfel de acum. Devino conștient de calea pe care mergi și, dacă nu știi unde ești sau unde duce mai exact acest drum, oprește-te, descoperă-te și fii tu arhitectul unei vieți originale și autentice.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Fără visuri mărețe nu ai niciun viitor. Propune-ți lucruri mici și ai șanse mari le obții. Totul a mers conform planului, ești mulțumit și acum e timpul crapi. Dacă nu obții nici măcar lucrurile mici pe care ți le-ai propus, nu vreau îmi imaginez în ce hal te simți la sfârșit, plin de regrete. În schimb, dacă îți propui obții ceva ce îi face pe alții să te considere nebun, nu ai cum să ratezi. Încercările și misterul aventurii te vor duce în situații incredibile, vei cunoaște oameni nebuni ca tine și vei trăi experiențe de viață care îți vor îmbogăți sufletul. Îți vei da seama indiferent dacă ai atins sau nu visurile nebune, secretul vieții este evoluția permanentă, tinzi veșnic spre ceva ce dă sens existenței tale și împlinirea ta va fi maximă în orice punct al vieții tale. Pentru știi că te poți numi un om curajos și cu inimă mare.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă tot ce faci azi, toate eforturile tale s-ar orienta de acum nu pentru a avea pentru tine, ci pentru a putea să fii de folos și util celor din jur? Dacă din tot ce ai, ai păstra pentru tine atât cât ai nevoie pentru a fi fericit și împlinit și din tot ce e în plus, ai începe dai altora? Vei vedea "întreg universul conspiră" pentru ca tu să devii o persoană extraordinară cât timp persoana care devii, are grijă dea, dăruiască. Dacă faci toate acestea: creștere, dezvoltare personală și profesională cu singurul scop de a primi aplauze, de a ți se face statuie și de a ți se hrăni importanța, vei cădea sub propria greutate pentru că fundația e șubredă.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Alan Watts

Când în sfârșit am ajuns la ceva ce individul spunea ar vrea facă, eu îi spun: "Fă acel lucru și uită de bani!" Dacă spui că a face bani este cel mai important lucru, îți vei petrece viața irosindu-ți complet timpul. Vei face lucruri care nu îți plac ca poți continui trăiești, și asta înseamnă continui faci lucruri care nu îți plac, ceea ce este o prostie. Mai bine ai o viață scurtă care este plină de lucrurile pe care dorești le faci decât o viață lungă petrecută într-un mod mizerabil...

citat clasic din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Vei lăsa în urma ta

Uitându-mă la viață cu optimism,
nu e întotdeauna ușor,
doar soarele care răsare în fiecare zi
ne învață totul este posibil...
Va veni acel moment în care fiecare durere,
fiecare dezamăgire, tot ce te-a rănit
se va transforma în indiferență.
Da, așa n-o să mai pierzi nimic...
Vei lăsa în urmă acei oameni,
care nu au putut câștiga un loc sigur
în această lungă călătorie numită viață.
Vei lăsa în urma ta fiecare cuvânt stupid,
fiecare judecată ușoară, fiecare supărare
și chiar orice ranchiună pentru că vei înțelege
toate astea sunt de-a lungul drumului tău,
iar pentru a merge înainte,
trebuie cari doar ceea ce merită.

poezie de (23 mai 2019)
Adăugat de Eugenia CalanceaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Osho

Stabilind o destinație, viitorul nu mai e viitor, pentru că nu mai e deschis. Acum ai ales o alternativă din multe altele, pentru că atunci când toate alternativele erau deschise exista viitor. Acum toate alternativele au căzut, numai una a fost aleasă. Nu mai e viitor, e trecut.

în Intuiția
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Colors of Your Life: A Meditative and Transformative Coloring Book Paperback" de Osho este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -53.99- 32.99 lei.

Convingerile sunt influențate despre viziunea pe care tu o ai despre viitor. Cum te vezi acum, așa vei ajunge în viitor. Atât de simplu este. Cheia stă în imaginația ta.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Fricile pe care le ai acum și care îți dirijează multe comportamente sunt închisoarea în care te găsești acum. Doar aceste frici sunt iluzorii. Când te eliberezi de frica de a pierde ceva, ceva ce până la urmă nici nu îți aparține, poți să fii liber faci orice îți dorești. Odată ce faci asta, nu vei mai putea trăi în frică pentru că libertatea e starea noastră naturală.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Alan Watts

Nici munca nici iubirea nu pot înflori din vinovăție, frică sau goliciune a inimii, la fel cum nici un plan valid de viitor nu poate fi făcut de către cei care nu au capacitatea de a trăi acum.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Problema este că nepregatindu-te din timp să fii lider, îți pregătești terenul pentru a fi un ratat. Orice om este sau devine lider. Părinții sunt lideri pentru copii, profesorii pentru elevi, fratele mai mare pentru fratele mai mic. Este firesc ajungi la un moment dat ai mai multă experiență de viață decât cei din jur și atunci, cei mai lipsiți de experiență se uită la tine cu speranța îi vei putea ajuta și chiar conduce spre un obiectiv comun și măreț, spre un tărâm al făgăduinței. Și tu ce vei face? Te vei ascunde ca un laș sau îți vei asuma responsabilitatea pentru cei care au nevoie de tine? Anul acesta tu hotărăști în ce direcție vei merge. Cu greutăți spre stele!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
George Sand

Dar ce viitor putea să-i ofere acestei femei, acum când ea nu-l mai interesa? Ar putea oare s-o ia de soție, pentru a-i arăta în fiecare zi o față tristă, o inimă distrusă, un suflet dezolat? Ar putea s-o ia de soție pentru a o face odioasă familiei lui, demnă de dispreț pentru egalii ei, ridicolă față de servitori, pentru a o aventura într-o societate în care s-ar simți nelalocul ei și în care umilința ar ucide-o, pentru, a o copleși de remușcări, făcând-o să simtă toate nenorocirile pe care le atrăsese asupra iubitului ei?

în Indiana (1832)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Lelia" de George Sand este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -29.90- 14.99 lei.

Vibrația prin care atragi, este vibrația pe care o vei trăi într-un Acum Viitor. La nivel vibrațional, tot ce se aseamănă, se adună.

în Totul din Întreg, Iubirea de sine, Martorul propriilor gânduri
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Intoarcerea la liniste" de Cătălin Manea este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -20.00- 11.99 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook