Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Când copiilor li se va pune note la școală pe îmbrățișări, atunci inima lumii va înflori fără pată și culmea: nu vom mai avea ratați. Dar fiecare își va găsi locul în fiecare clipă. Întreaga competiție "motivațională" învățată din fragedă pruncie este doar otrava acestei lumi plină de războaie. Dacă la școală s-ar învăța dragostea, nimeni nu ar mai vrea să se facă politician. Dorința de a-i manipula pe ceilalți ar fi o boală și o mare rușine să vrei să îi conduci pe alții.) Culmea e că o dată cu colapsul puterii politice și banii ar fi văzuți ca o ciudățenie la care e necesar să renunți. Cam utopic, nu-i așa? Totuși EL deja este chiar Acum, Chiar Aici!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

În iubire există doar împărtășire, nu există nici un consum. Dacă apare consumul, atunci mercantilismul minții a transformat iubirea într-o afacere. Atunci totul devine o trudă istovitoare înspre mormânt. Când Prezența împărtășește Prezența, această este cea mai înălțătoare iubire. Totul poate înflori aici. Când iubirea este predată minții și fricilor ei, totul devine toxic, nu doar relația în sine ci și aerul pe care-l respiri. Orice ar fi, nu-ți preda iubirea, inima minții acestei lumi, doar ți-o va nărui. Iubirea este comuniune cu pacea inimii, ești ca un copil ținut în brațe de Tatăl Ceresc, în afara iubirii, totul este deșertăciune. Mintea este foarte invidioasă pe fericirea inimii, pentru ea iubirea pare atât de iresponsabilă, de imatură, nu-i așa? Dar totuși, chiar și mintea, prinsă în propria-i temporalitate halucinantă și devenire înlănțuitoare, tânjește să se dizolve, să se odihnească în brațele iubirii.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Întreaga ta cunoaștere spirituală cu care te fălești acum, în fața morții nu va valora nici măcar cât o ceapă degerată. Prinde tu și îngroapă chiar acum moartea în inima vieții veșnice și atunci cuvintele tale vor aduce cu ele suflarea inimii Nenăscutului. În ființa ta adevărată, chiar și moartea stă în genunchi și se roagă moară. Unde ai mai auzit asta? Cunoașterea doar îți intoxică viața, pe când ființarea ți-o beatifică. Aceasta este culmea extazului de A-FI ce nici o minte nu o poate ști.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Înregimentați din fragedă pruncie... Cum poate școala fie educație, atâta timp cât este pe mâna grupurilor de interese politice? Nu cumva ar trebui învățați copiii gândirea spontană, liberă și nu interesele politice de "clasă"? Cum poate un profesor predea libertatea, dacă el însuși nu a obținut-o? Oare nu ar trebui fie el schimbarea, care speră să o vadă în următoarea generație? Dacă vreți aveți copii sănătoși la minte, de ce nu eliberați mai întâi școala de dependența financiar-politică? Pur și simplu, mintea vă va pustii pământul, mai ales cu rolul politicianului, pentru oriunde își băgă ea coada, ca prin magie, apare controlul și implicit sufocarea libertății în numele libertății. Oare când veți vedea asta? Pentru toți banii acestei lumi la un loc, nu vor opri mintea și dependența voastră de ea și speranța ei de a fi mai "bine" prin control. Iar dependența voastră de minte și de închipuita ei "putere", este tocmai molima ce o lăsați moștenire educațională copiilor voștri. Adevărata educație începe cu inima, nu cu mintea unui copil, dar voi, prin "educația" voastră, ați dus mintea la extrem, iar inima lor e temătoare și bolnavă.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Caută să nu mai cauți, ci doar observă ființa infinită ce se arată în absența gândului. Chiar și gândul "eu" – căutătorul - cu care te identifici apare în conștiința infinită și fără formă care o ești. Caută să nu mai cauți, doar astfel căutătorul își va găsi sfârșitul în pacea care este reînceputul eternei tale veșnicii. Și ea, pacea este dintotdeauna Aici. Cel care caută este gândul care pleacă din această clipă să își găsească sfârșitul în următoarea. Dar în prezența, grația Gurului, Sinelui, gândul își găsește sfârșitul chiar acum. Guru nu te pune să cauți nicăieri, nu te trimite într-o nouă călătorie spirituală, el îți arată prin propria lui Prezență, născută din Absență că și tu ești Acasă chiar acum, iar gândul care caută este doar un veșnic pribeag ce trebuie abandonat grației de "A-Fi" chiar în această clipă! A recunoaște niciodată nu ai fost gândul înseamnă a fi veșnicul Sine. Nu poți face absolut nimic pentru asta, poți doar abandona orice facere Pentru asta. Tu ești viața, Sinele care există etern în această clipă, și nu rătăcitul gând ce mereu apare în ea și caută ceva. Doar clipa de față o ai tot timpul, dar mintea îți spune ai rătăcitul ei copil gândul care apare și pribegește în ea.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cineva a zis, de exemplu, că ar vrea să îi ajute pe ceilalți. Pentru a fi capabil să-i ajuți pe alții, trebuie mai întâi înveți te ajuți pe tine însuți. Un mare număr de persoane, cu scopul de a-i ajuta pe alții, se lasă luate de tot felul de gânduri și de sentimente, pur și simplu din lene. Ei sunt prea leneși ca să lucreze asupra lor înșiși, dar le este foarte ușor creadă ca îi pot ajuta pe ceilalți. Aceasta înseamnă a fi fals și ipocrit față de tine însuți. Când un om se vede într-adevăr așa cum este, nu îi vine în minte să îi ajute pa alții - i-ar fi rușine să se gândească la asta. Dragostea pentru umanitate, altruismul, sunt cuvinte foarte frumoase, dar nu au sens decât atunci când un om este capabil, urmându-și propria alegere și propria decizie, iubească sau să nu iubească, fie altruist sau egoist. Atunci alegerea sa are o valoare. Dar dacă nu are nici o posibilitate de alegere, dacă nu poate face altfel, dacă este doar ceea ce întâmplarea l-a făcut sau este pe cale -l facă, un altruist astăzi, un egoist mâine, și din nou un altruist poimâine, ce valoare mai poate avea acest lucru? Pentru a ajuta pe ceilalți, un om trebuie învețe mai întâi fie atent cu el însuși. Doar un astfel de om îi poate ajuta pe alții. Așa cum suntem noi, nu putem face nimic.

în Fragmente dintr-o învățătură necunoscută
Adăugat de Adriana PleșcaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

I: Îți dau lumina păcii, iubirii și prosperității pentru tine și pentru familia ta. Nu o stinge, dă-o la persoanele dragi ție!
A. M: "Eu-Sunt" sau faptul tău de "A-Fi" desprins complet de orice gând sau "a știi" este Lumina Lumii, sau așa cum spune Preaiubitul: "Eu-Sunt" este Lumina lumii, cel ce îl va recunoaște nu va mai umbla în întuneric ci va avea Lumina Conștiinței veșnice." Tot el spune: "Eu-Sunt" e calea, Adevărul și Viața!" Doar recunoaște-ți Sinele, recunoaște ce poate fie acest "Eu-Sunt", fără gânduri și tu însuți vei fi lumina întregii lumi, exact la fel cum este chiar acum, chiar aici Hristos! Toți sunteți Hristos, dar mintea voastră adoră -l facă pe credinciosul. Ce blasfemie!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

I: Sunt voci care mai afirmă Vladimir Pustan ar juca puțin teatru, eu zic trebuie luăm de la fiecare ființă ceea ce are nobil. Fiecare are câte ceva bun în el, nu este nimeni prea rău ca să nu se poată salva! Păcate, greșeli avem toți, să nu căutăm musai aruncăm cu piatra în fratele nostru dacă nu rezonăm cu unii dintre semenii noștri din diverse motive. Atunci alegem conștient spre binele nostru plecam din acel anturaj dar să nu-i judecăm, Atmaji! A. M: Bună D., Nu se pune problema dăm cu piatra în oamenii, să îi judecăm, asta nici pe departe. Singurul lucru care-l face Maharaj este să îți arate falsul, iar ceea ce este Real va înflori natural. Grădinarul, Dragă D., nu urăște buruienile, dar știe dacă le lasă sa crească, vor umbri și veșteji florile, înțelegi?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ce anume este de veacuri Aici? Frumusețea întrebării: "Cine sunt eu?" este că nu există niciun răspuns. Mintea va încerca te ajute, dar însăși cuvintele "eu sunt" apar în ceea ce deja "Eu-Sunt". Liniștea este aceeași. Acest "Eu-Sunt" este cel care este la granița dintre "cu formă" și "fără formă", percepția pură, fără niciun perceptor. Dacă acum, în această clipă, există doar cuvintele și doar auzul, dacă ele nu caută să se asocieze unui individ - "eu", care încearcă înțeleagă ceva - ce mai rămâne? Pe Cel ce moare înainte de moarte, moartea nu-l mai poate atinge, pentru că este el însuși moartea morții. Îmi place spun, și chiar așa este, El a îngropat moartea în Inima Vieții Veșnice. Noi nu realizăm acest concept de naștere este o farsă la fel de mare ca și conceptul de moarte, chiar le credem reale. Noi credem suntem o formă înlănțuită în lumea formelor. Când eu scriam Biblia, tu jucai table cu Dumnezeu. Pe mine mă interesează, ce anume este de veacuri Aici? Sinele nu este un concept, toate conceptele vin și pleacă din Prezență, dar Prezența rămâne. Ceea ce suntem noi este atât de evident, încât este inevitabil. Sinele este inevitabil!

în Când capul "eu-lui" este tăiat, ce mai rămâne?
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Cornelia Georgescu

Mihai: Și dacă s-ar ajunge la concluzia domnișoara ar avea dreptate și se vor lua măsuri împotriva ta?
Lucian: Destituirea din funcția de comandant n-ar fi o pagubă prea mare, de nereparat; nu țineam cu tot dinadisul la această funcție, dar excluderea mea definitivă din echipaj... Asta chiar ar avea urmări imediate, destul de neplăcute.
Mihai: Cum ar fi?
Lucian: Anularea misiunii.
Mihai: Cum așa? De ce?
Lucian: Fără mine, Alex și Nis s-ar retrage amândoi rapid din echipaj.
Mihai: De când îi cunoști?
Lucian: De când aveam vreo 6 ani, de când m-am înscris la școală aici, în Institut; eram nedespărțiți, măcar după ore, împreun㠖 zi de zi. Și făceam groaznic de multe nebunii. Și cine crezi ne scăpa mereu de pedepse?
Mihai: Cumva... directorul?
Lucian: Chiar el.
Mihai: Și atunci tot dânsul era director?
Lucian: Da; închipuie-ți, avea doar vreo 24 de ani... aproape 25, sau cam așa ceva.
Mihai: Uau... Impresionant!

replici din romanul Proxima, Partea I: "O misiune specială" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Condiționarea apare datorită fricii psihologice a omului în fața necunoscutului, iar tu înveți această frică ca și gând în fragedă pruncie. Condiționarea apare datorită faptului înveți separarea în fragedă pruncie și atunci începi te crezi/condiționezi ca și corp-minte și uiți altfel tu ești deja Totul din Întreg! Ideea tu, Sinele/Totul din Întreg ești Condiționat este un alt gând care menține condiționarea sau dependența ta obsesiv-compulsivă față de gând. Condiționarea înseamnă te raportezi neîncetat la cap și să uiți tu ești deja Inima sau reîntregirea reîntregirii. Decondiționarea înseamnă realizezi nemijlocit de gând tu ești viața în care gândul curge liber, izvorând natural din liniștea care este sau din amintirea care nu este. Dar viața este etern liberă de micuțul și temporarul gând care apare în Ea și care vrea, cunoaște, crede, speră, așteaptă, cu alte cuvinte, caută neapărat o nouă și neîncetată formă de devenire.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă ești atent, vei vedea diavolul de gând este ciclic, ai fugit odată în aceiași perioadă acum un an sau doi, acum vei vrea să fugi din nou.:) Mintea va face totul doar pentru ca tu să nu auzi vorbele mele, ea va face totul ca să nu abdice de pe tron. Până nu vezi cu adevărat cine ești, te crezi slujitorul obedient al gândului. culmea e că fără umilința de a NU ȘTI NIMIC nu poți obține realizarea, tot ceea ce crezi știi este otrava mândriei cunoașterii care te desparte de întreg și te condamnă la o nesfârșită suferință. Iată de ce cei mai mulți oameni nu dau doi bani pe Guru că doar "guru" din capul lor știe mai bine calea pierzaniei, deoarece deja se află pe povârnișul ei.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Întreaga siguranță a acestei lumi este cea mai mare nesiguranță.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dar dacă inima ta, dragostea ta pentru Dumnezeu, pentru Adevăr a devenit torța care-ți arde mintea, atunci ești al meu.
I: Da, dar unii dintre cei care au fost aproape de tine acum te vorbesc de rău? A. M: Așa, și de ce îți faci tu atât de multe grijii? Nu cumva este doar mintea lor care pune etichete despre viață? Oare chiar îi pasă vieții de gândurile minții umane? Mintea omului este mai evanescentă și schimbătoare ca și timpul, dar inima jnaninului care o cunoaște rămâne etern disponibilă pentru inimă, nu pentru mintea ta. Mintea omului are exact același efect asupra jnaninului ca picăturile de ploaie pe penele de lebădă. Oare au reușit vreodată apa le umezească? Lebăda Sinelui sau jnaninul plutește pe deasupra minții umane ca oricare alt om, dar în timp ce oamenii sunt pătrunși uneori înecați de/în propria lor minte/Maya, jnaninul rămâne veșnic neatins. Eu nu mă uit după mintea ta, ea este doar încăpățânare și obidă. Dar dacă inima ta, dragostea ta pentru Dumnezeu, pentru Adevăr a devenit torța care-ți arde mintea, atunci ești al meu. Mai bine cercetează-te pe tine, uită de ceilalți. Și nu veni Aici pentru ei.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dumnezeu care este o destinație la capătul unui drum trebuie lipsească de aici și acum, iar asta e culmea absurdului... Nu-l poți vedea pentru îl cauți cu mintea. Când o vei face cu inima vei privi tăcut, după identitatea căutătorului de care nu te-ai îndoit niciodată până acum. De Dumnezeu te-ai îndoit, dar de tine nu. Procedează exact invers. Dacă cel care caută e doar un gând din mintea ta prins în capcana memoriei și a trecutului? A vedea tu ești Dumnezeu, înseamnă a nu mai găsi în tine nici măcar o urmă de minte, deci de dualitate.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Libertatea începe cu tine, deci fii tu primul care o recunoaște dizolvându-se în ea. A. M: E tragic și până ce mulțimile nu realizează drama, tragedia continuă. I: Mă rog le dea înțelepciune! A. M: E prea multă frică la mijloc și exact din acest punct începe legiferarea absurdului. I: Cum și cine le va anula frica? Doar un Moș, Ion Roata... A. M: Gândul și frica sunt una; gândim, presupunem pentru ne frică de infinitul necunoscut sau viața veșnică pe care o suntem. Credem gândul care poate existe doar prin corp și de aici frica, înțelegi? Dacă am putea vedea suntem viața și nu corpul de vis pe care gândul ne spune îl suntem și care frica lui ar vrea să-l salveze, atunci legile acestei lumi ar fi de prisos. A. M: Până ajungă oamenii vadă așa... Iar acum chiar că-s orbi bine! A. M: Asta e capcana pe care ne-o întinde mereu și mereu gândul: "Devenirea"! Dar de ce "până", căci viața veșnică pe care o suntem este chiar aici. Dacă nu atingi nici un gând chiar acum, chiar aici, viața pe care o ești rămâne liberă de persoana care pare că o ești. Acum tu unde ești, nu ești Aici? Toți suntem Aici, iar Dumnezeul nostru gândul ne trimite "acolo", în fricile lui, înțelegi?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Persoana nu poate realiza că de fiecare dată când îl preaslăvește pe "eu" îl îndepărtează pe Dumnezeu. Culmea e că întreaga cunoaștere personală sau științifică afirmă tot ceea ce faci pentru "eu" faci în "Numele lui Dumnezeu". Să vezi că nu există nici un "eu" e întreaga ta strădanie, apoi pretutindeni te vei vedea ca Dumnezeu.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când privesc din/ca ubicuitate divină noi toți suntem Casa lui Acasă. Când privesc în/ca și gând nici cea mai smerită dintre minți nu poate găsi calea către Acasă. Căci toate mințile acestei lumi puse la un loc nu valorează mai mult decât un gram de deșertăciune. Cât privește Calea care ne-ar aduce Aici, Preaiubitul spune: "Necunoscute sunt căile Domnului!" și așa vor rămâne în veci pentru că nu contează ce minte umană. Inima noastră este deja Acasă, doar gândul speră găsească o cale pentru a ajunge la ea. Dar după ani de căutări de frământări de urmat o cale sau alta, abandonăm gândul și odată cu el și căutarea și atunci descoperim dintotdeauna suntem Isihia, nu putem găsi Pacea Necreată a Inimii după cum nu o putem pierde, putem doar să nu o mai tulburăm cu gândul. E atât de simplu!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cercetează "eu"-l care se crede atât de "evoluat" încât Dumnezeu, Aici-ul, Aici-ului nu-l poate ajunge și vei vedea "altădată" nu există. Tu acum ești aici sau altă dată?:) Ego-ul crede "fiecare are un drum" pentru el vrea să ajungă undeva. Deci nu poate vedea Totul Din Întreg îl ești chiar Aici, chiar Acum. Voi toți sunteți Sinele, încetați mai luați închipuirea gândului și sfântul botez al minții cu așteptarea și devenirea va muri în voi pe vecie.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

I: Ce-i desparte, ce-i divide atât de mult pe oameni de ajung la conflicte și chiar la războaie? De exemplu pe net e plin de cele două tabere: "Să mă vaccinez - sau nu?" A. M: Dacă oamenii ar putea vedea singurul lucru care îi desparte nu doar pe ei unul de celălalt, ci îi divide, îi desparte chiar și de Dumnezeu, este Doar gândul din capul lor, probabil că ar trăi cu adevărat ca în Rai pe acest pământ. Dacă ieși afară și îți arunci mintea în primul tomberon vei vedea că de fapt niciodată nu a existat nici o separare în afara celei iluzorii create de minte. Un prunc nici nu știe "asta e mama mea, doar de la ea sug laptele", de fapt el suge de la orice mamă, pentru că nu cunoaște cunoașterea. Așa că nu are cine să-i ofere cu elan otrava separării. Dar când omul ține orbește la gândul lui, otrava separării cauzatoare de moarte îl duce în infern. Înainte de a învăța gândul de cine erai separat?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă s-ar anunța sfârșitul Lumii în fiecare zi pentru ziua următoare și tot s-ar găsi destui care să creadă. La început mai mulți, apoi din ce în ce mai puțini, până ce, în cele din urmă nimeni nu va mai da importanță știrilor alarmiste. Și va veni o zi când sfârșitul Lumii va veni cu adevărat, luând lumea pe nepregătite. Exact ca în povestea cu lupul. Sau poate, în varianta optimistă, omenirea își va fi mutat deja calabalâcul pe alte meleaguri astrale, lăsându-și bătrâna planetă pradă unei sorți nemiloase, dar îndelung anunțate.

(4 decembrie 2012)
Adăugat de Mihail MataringaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook