Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Dar dacă inima ta, dragostea ta pentru Dumnezeu, pentru Adevăr a devenit torța care-ți arde mintea, atunci ești al meu.
I: Da, dar unii dintre cei care au fost aproape de tine acum te vorbesc de rău? A. M: Așa, și de ce îți faci tu atât de multe grijii? Nu cumva este doar mintea lor care pune etichete despre viață? Oare chiar îi pasă vieții de gândurile minții umane? Mintea omului este mai evanescentă și schimbătoare ca și timpul, dar inima jnaninului care o cunoaște rămâne etern disponibilă pentru inimă, nu pentru mintea ta. Mintea omului are exact același efect asupra jnaninului ca picăturile de ploaie pe penele de lebădă. Oare au reușit vreodată apa să le umezească? Lebăda Sinelui sau jnaninul plutește pe deasupra minții umane ca oricare alt om, dar în timp ce oamenii sunt pătrunși uneori înecați de/în propria lor minte/Maya, jnaninul rămâne veșnic neatins. Eu nu mă uit după mintea ta, ea este doar încăpățânare și obidă. Dar dacă inima ta, dragostea ta pentru Dumnezeu, pentru Adevăr a devenit torța care-ți arde mintea, atunci ești al meu. Mai bine cercetează-te pe tine, uită de ceilalți. Și nu veni Aici pentru ei.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Fii Atent când spui: "Dar singurul dușman suntem noi" oare nu cumva chiar la propria minte te referi? Dincolo de gluma de mai sus oare ai realizat tu cuvintele lui Buddha că etern Adevăr în tine, și anume: "Cel mai mare dușman al omului este propria minte!" Pentru că ceea ce mintea ta și nu tu afirmă mai sus e doar o glumă strașnică, și nu vezi că mintea nu poate prin nici o "înțelegere" unifica ceva, pentru că natura ei este etichetarea, adică separarea. Așadar toate "înțelegerile" minții sunt efemere, doar apă bâhlită de ploaie, nu te aștepta la nici o unificare din partea ei. Cât privește invenția minții numită suflet, arunc-o în primul tomberon cu tot cu minte și vei vedea că ceea ce dinaintea nașterii tale este unitate va rămâne unitar și după moartea ta. Mintea ta de astăzi te unifică cu o femeie și mâine de abia așteaptă să te desparți de ea. Află cine ești tu, pentruîn această direcție mintea nu te poate ajuta absolut deloc.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tu nu ești mintea. Când vezi că tu nu ești mintea, orice ți-ar spune mintea, tu nu ești preocupat de problemele ei. Indiferent dacă are credința că ești Dumnezeu saunu ești Dumnezeu, că are o nevoie saunu are o nevoie, este anulat din start. Ce rămâne? Este ceea ce Este. Această Prezență este desăvârșită. Simțământul de A FI sau "Eu-Sunt" nu poate lipsească, el este cel care are grijă de tine, care îți face inima să bată. EL este aspectul lui Dumnezeu manifestat. Când încerci -l ajuți pe "Eu-Sunt" cu mintea, atunci începe apară întreaga confuzie. Exact asta am spus, că doar "Eu-Sunt" există, restul nu există. În el există totul, în acest "Eu-Sunt" există întreaga iluzie. Pentru că "Eu-Sunt" găzduiește mintea și atunci mintea creează întreaga Mahamaya. TU NU EȘTI MINTEA. În fața Absolutului, chiar și aceste cuvinte sunt lovite de nulitate.

în EL este Aici de la începutul veacurilor și găzduiește în EL toate veșniciile, Partea 2
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

"Dacă ești Dumnezeu, te rog, fă pace pe pământ!" Păi de ce? De ce suntem atât de naivi încât credem că Dumnezeu se ocupă cu astfel de copilării inutile? A făcut până acum Dumnezeu pace pe pământ? Nu, pentruo astfel de utopie nici măcar în minte nu există. Mintea care cere "pace", vorbește despre pace este ea însăși infernul războiului și al neliniștii. Această logică e la fel de infantilă ca cea în care afirmăm că: "Dacă tu ești Dumnezeu atunci și mintea ta este perfectă!" Dar Dumnezeu este dincolo de astfel de etichete sterile: "Perfect, imperfect - creație, disoluție", etc. Fiind Totul din Întreg, cum și unde ar mai putea fi "Dumnezeu, tu și mai ales mintea ta" care coace astfel de șopârle? Mintea prin hipnoza ei sterilă chiar te face crezi că există o astfel de utopie precum "tu, creația/lumea, creatorul", dar asta, dragul meu, e doar pentru că dormi și nu vrei să te trezești încă din visul numit "mintea mea".

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

I: La bătrânețe îl voi pune pe Dumnezeu pe primul loc. A. M: Serios? Părinții tăi l-au pus, în sensul de a-l descoperi? Dar bunicii tăi? Dar străbunicii? Firește că NU. Dacă nu-i oferi lui Dumnezeu întâietate chiar acum, la bătrânețe cu atât mai puțin o s-o faci. Mintea care te distrage acum cu părinții, te va distrage atunci cu copiii sau nepoții... E foarte ciudat, nu observi asta: Mintea ta își face griji pentru părinți, iar mintea lor pentru tine, ce convenabil pentru supraviețuirea ego-ului triumfător pe mai departe. Și firește, după ce ei vor muri, același ego va veni și îți va spune că nu ai făcut destul sau mai nimic pentru ei, că altfel ar fi trăit. Dacă în căutarea voastră vă asociați cu gândul și nu cu tăcerea inimii, susțin că nu-l veți descoperi pe Preaiubitul niciodată!!!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cine face: omul sau Dumnezeu? Dragul meu, întrebarea ta e o capcană, dar nu pentru mine, ci pentru tine... Dacă faci tu, ego-ul tău se va umfla în pene, dar dacă face Dumnezeu, atunci ai găsit un vinovat la toată năpasta acestei lumi. Dacă Dumnezeu face, atunci această lume trebuie fie reală, nu-i așa? Mintea îți spune că Dumnezeu a făcut lumea în 7 zile, dar pe ea, neprihănita, nu a terminat-o nici până acum, nu? Mintea spune astfel de aiureli, nu Dumnezeu. Așadar, orice variantă ai alege, vei fi în capcana facerii și deci a minții. Întrebarea corectă ar fi: MAHARAJ, EXISTĂ FACERE? Și firește, răspunsul este: "Nu, nu există." Tu, într-un vis, visezi că ai făcut o mulțime de lucruri sau că "Dumnezeu" a mai făcut o lume pentru tine, dar imediat ce te trezești, vezi că de fapt, nimic nu era adevărat, doar visai asta. Când te vei trezi și din cel mai lung vis al tău numit "veghe", vei vedea că de fapt, nu există nici o facere, doar visai asta. Noi nu am fost născuți vreodată și atunci, cine face? Doar Dumnezeu, Sinele, e Real. Noi suntem unicul Dumnezeu! Mintea este ireală! Iată de ce, ceea "ce faci" nu are absolut nici o legătură cu ceea ce ești. Ceea ce ești, e dintotdeauna și pentru totdeauna, dar Întreaga facere a acestei lumi e doar deșertăciune sau vremelnică visare!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ce vrei spui prin: "Nu sunt pregătită pentru non-dualitate"? Mintea va susține de la naștere până la moarte că nu ești pregătită pentru Libertate. I-a hai vedem, e cineva pregătit? Nu, nu e nimeni! Niciodată persoana nu e pregătită pentru Libertate! Nu ai observat, nici pentru moarte nu e pregătită vreodată! Dar oare pentru minte ești? Dar când ți-a fost îndesat pe gât primul gând, prima invitație la sclavie te-a întrebat cineva dacă ești pregătită? Tu ești deja Libertatea, draga mea, și libertatea nu poate fi pregătită pentru libertate! Da, pentru persoană nu ești pregătită niciodată. Nu ai observat? La cei peste 30 de ani ai tăi mintea tot timpul mai vrea o porție din tortul cu durere al devenirii. "Hai, mai ia o porție de suferință, că pentru asta ești pregătită!" Gândul niciodată nu este pregătit pentru adevăr, pentru că mama lui mintea e doar o grosolană minciună, iar tatăl lui Speranța este un iluzionist perfect.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Falsului întotdeauna îi este frică de real. Iată de ce mintea pretinde Adevărul dar trăiește o frică paralizantă față de el. Iată de ce oamenii spun: "Dar eu te iubesc Atmaji." Dar în fapt ei nu vin niciodată în Satsang, ei păstrează distanța pentrumintea se pricepe cel mai bine la asta. Mintea zice toate astea, mintea pretinde că vrea libertatea, dar nu vine niciodată în Satsang care e libertatea libertății. Minciuna are o frică paralizantă față de Adevăr, căci Adevărul oricând ar putea-o demasca, tocmai de aceea pretinde că-l iubește dar îl ocolește. Mintea ta va găsi orice motiv ca să nu te expui în Satsang păstrezi distanța în timp ce inima spune: "Nu-mi pasă nici dacă mă ucizi vreau fiu a ta, vreau fiu Libertatea dintotdeauna și pentru totdeauna!" Mulți dintre voi vreți întrebați ceva, dar dracul de gând își bagă coada și zice: "Dar ce să întrebi, că acum totul e liniște, tu ești liniștea". Mintea în Satsang și mintea la doctorul stomatolog e la fel; când ajungi la cabinet aproape că nici nu mai știi care e MĂSEAUA CE NU TE-A LĂSAT SĂ DORMI 10 NOPȚI LA RÂND? Și totuși continui trăiești în teamă și înstrăinare de tine însuți. Continui tânjești după iubire când ai putea-o împărtăși oricând. Ce paradox și câtă suferință, doar pentrumintea ta mă evită?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dumnezeu care este o destinație la capătul unui drum trebuie lipsească de aici și acum, iar asta e culmea absurdului... Nu-l poți vedea pentru că îl cauți cu mintea. Când o vei face cu inima vei privi tăcut, după identitatea căutătorului de care nu te-ai îndoit niciodată până acum. De Dumnezeu te-ai îndoit, dar de tine nu. Procedează exact invers. Dacă cel care caută e doar un gând din mintea ta prins în capcana memoriei și a trecutului? A vedea că tu ești Dumnezeu, înseamnă a nu mai găsi în tine nici măcar o urmă de minte, deci de dualitate.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Mintea va spune: "Dar nu poți trăi fără copilul meu veșnic nevoiaș și handicapat gândul". Dar inima îi zice: "Piei Satană, iar vorbești în numele iubirii mele?" Pentru că atunci când mintea ta te va părăsi sau în frică, când dă bir cu fugiții, inima ta continuă bată, nu-i așa? Doar află că tu nu ești gândul și gândul nu te va mai putea momi.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

A crede că Dumnezeu are o minte și mai ales una atotștiutoare înseamnă a-L schilodi, a-L reduce la un gând limitat. Iată de ce nu-l poți găsi/recunoaște pe Dumnezeu, crezi că e un gând și îl cauți în gândire: "Mă, care dintre voi sunteți Dumnezeu, ia ieși la interval? Că mintea mea mai măreață decât tine vrea să te controleze nițel!" Nu realizezi că orice gând, imagine, experiență care o ai despre "Dumnezeu" e doar CHIP CIOPLIT! Iată de ce nu-L recunoști pe Dumnezeu, pentru că Îl cauți chiar cu mintea care te desparte de EL! Scufundă-te în Tăcere și renunță la gând, caută-l astfel pe Dumnezeu cu inima! Doar lasă mintea să se dizolve în tăcere, în vidul preaplin de viață veșnică al inimii, al Prezenței și atunci vei recunoaște că tu ești Dumnezeu, doar Dumnezeu este Real, iar mintea a lipit peste tine eticheta separatistă și neputincioasă de om. Culmea e că doar îți imaginezi, delirezi, halucinezi că ești om. Tu nu ești nici o clipă o atare orătanie! Tu nu ai fost născut vreodată, doar visezi asta. Visezi că tu, totul din întreg te-ai limitat la un corp efemer!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Și oare la ce anume se referă persoana când spune că "ea chiar privește in interior!"? Se referă la doamna minte, nu-i așa? Dar a privi în interior nu înseamnă deloc a privi mintea, pentru că tot ceea ce e în minte e doar "exterior" cu pretenții de interior. A privi cu adevărat în interior nu înseamnă a privi tot exteriorul prin minte ci înseamnă a vedea în spatele minții! Ai recunoscut tu această neclintire eternă a Conștiinței? A privi în interior înseamnă a privii, a te topi fulgerător în oceanul imobilității veșniciei, și nu a privi la gândurile care nu se mai termină. Mintea se mișcă încontinuu și vede, dar cel care vede mintea agitată se mișcă? Se schimbă vreodată? Îi pasă lui de ce vrea sau nu vrea mintea? A privi în interioritate înseamnă a te scufunda în neclintirea vieții veșnice, în conștiință, în Sine. E atât de simplu și e atât de evident!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Așadar, afirmi că "eu le spăl creierii celor care mă adoră ca simplă Libertate"? Dar mintea omului, cu atât mai mult a omului modern, arată exact ca o pereche de chiloți pe care nu i-ai spălat niciodată. Nu cred că vrei porți așa ceva nici măcar în cur, darmite în cap. Ești atât de oarbă și de mândră de poziția ta socială efemeră, încât nici măcar nu vezi că dracul de minte îți spune: "Zi-i că le spală mintea!?" Dar de ce ați ajuns așa de handicapați încât vă spele mintea Maharaj și nu v-o spălați voi zilnic în fluxul ființării de "A-Fi", în simpla Prezență dumnezeiască? De ce vă spălați zilnic pe față, pe corp, vă spălați hainele, dar mintea o lăsați fie plină de jegul mândriei deșarte și a acumulărilor materiale pe care deșartă o numiți "fericire"? "Fugi de acolo că îți spală mintea", vino la mintea mea măreață că am să îți dau atâtea gunoaie!! Nici nu știi cât sunt de nefericită, dar pozez asta ca și fericire și dacă mai prind o fraieră în barcă, m-am scos! Așadar, ce e în neregulă cu a vă spăla voi zilnic mintea și a rămâne ca inima veșnic pură? Eu te invit cu tot dragul să te naști chiar Acum!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Te poți opri în orice secundă. Trebuie să îți fie clar următorul lucru: dacă Acum, în clipa asta, moartea ar veni, Sinele trebuie fie mai fulgerător decât moartea, ca să te poată lua. (Moartea vine și pleacă, dar Sinele este Eternul care rămâne. Chiar și moartea moare în El.).. Mori pentru minte, mori pentru lume! Cât de responsabil este Infinitul? Totul se întâmplă în El. Dă drumul inclusiv acestei idei de responsabilitate (doar te-ai zidit în ea.) Este un construct al minții. Sinele nu este nici responsabil, nici iresponsabil, dar atât responsabilitatea, cât și iresponsabilitatea apar în El. Dacă dai drumul inclusiv la această idee ce mai rămâne? Pentru că toate aceste idei te pun în așteptare. Ele spun că tu nu ești, dar tu ești deja Sinele. Tot ceea ce trebuie să faci este să vezi că niciuna din ideile pe care mintea ți le servește ca fiind Sinele, nu este Sinele. Atâta timp cât te crezi mintea care caută Sinele ești în eroare. Doar rămâi în Liniștea neasociată gândirii, pentruîn momentul în care ai spus "că știi", deja te-ai asociat gândului cunoașterii. Rămâi Liniștea neasociată cuvintelor, gândurilor. Rămâi Liniștea în care toate cuvintele, lucrurile se contopesc! Dacă ar fi Acum, în momentul acesta, alegi între tine și Dumnezeu, pe cine ai alege?

în Te poți opri în orice secundă - Discuție cu Atmaji
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Absolut orice încercare de a vindeca mintea este în fapt sortită eșecului. Pentru că cea care vrea vindece mintea este de fapt tot mintea. Chimioterapia nu are aici nici un cuvânt de spus. Singura soluție este să recunoști conștiința. Ea este deja vindecătorul suprem. Ea îți va vindeca mintea și nimeni sau nimic altceva. Altfel încercarea de a vindeca mintea este ca și cum ai vrea vindeci o fantomă pe care în fapt nu o prinzi niciodată! A vindeca cu adevărat mintea înseamnă vezi nemijlocit de gând că tu nu ești mintea! Mintea e doar un bagaj psihologic și un mit social!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Doar omul este prizonierul cunoașterii, Dumnezeu este infinitul, imuabil și incognoscibil. El Este simpla Prezență, Existență NEASOCIATĂ NICI UNUI GÂND! Orice formă de cunoaștere este doar limitare, simplă ignoranță despre care tot gândul își închipuie că e nelimitată! Dumnezeu este sfârșitul oricărei cunoașteri și reînceputul, eternei tale iubiri! Iubirea de "A-Fi" este chiar Dumnezeu cel viu! Doar mintea în rătăcirea ei își imaginează că și Dumnezeu are o minte, eventual una "universală" prin care "înțelege" suferința minții umane rătăcite și o știe la fiecare milisecundă. Dar doar partea suferă de cea mai cumplită și închipuită boală numită "separarea" sau "mintea mea". Dar Întregul, Absolutul Fiind neschimbător, veșnic același, nu este desprins de nimic și atunci la ce i-ar trebui o minte, ce să facă cu ea? Să supraviețuiască? Să nu își piardă "forma"? Dar are el vreo formă? E vreo formă nemuritoare? Doar frica de separare și implicit de disoluție a făcut omul inventeze o minte pentru "supraviețuire" pentru "siguranța formei". Dar știi ceva? Cerul, oceanul, animalele, păsările, florile, o mulțime de specii nu au minte și în mod paradoxal vor exista și după ce specia umană datorită minții, care e lăcomia însăși, va dispărea.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Sau poate că ceea ce mintea numește fals drept "apariția așa-zișilor cunoscători" este doar propria înțelepciune perenă a inimii? Pentru că doar ea este singura care nu apare și nu dispare fiind așa cum bine zici "ceea ce este". Altfel ar fi o contradicție duală pentru că noi nu suntem eticheta minții de/ca "ființe umane", nu apărem, nu dispărem, nu ne naștem, nu murim. Toate aceste dualități nu aparțin de "ceea ce este", ci doar de efemeritatea visului numit corp-minte. Doar mintea crede că "așa-zișii cunoscători" mai exact înțelepții sunt despărțiți de propria noastră inimă, când în fapt ei sunt unica noastră inimă non-duală. În afara falsei idei a "ego"-ului că "eu sunt forma" unde altundeva mai există despărțire, separare? Mintea creează iluzia formei și induce falsul sentiment al separării ce nici măcar dragostea nu-l mai poate aboli,. dar imediat ce am depășit limitarea numită "mintea mea" noi vedem că așa cum aerul unește toate formele între ele. Spiritul unic din care ele se nasc și dispar îl suntem noi toți.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Atmajihadul minții sau "fugi că îți spală mintea". Vino la mintea mea să te învăț nefericirea la preț de "fericire". Oare în fața morții mintea ta "nespălată vreodată și îmbâcsită de putreziciune" îți va oferi altceva decât frică și deșertăciune sau renunțând chiar acum la mintea ta vei cunoaște pacea, viața veșnică a inimii? Reflectează!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

nu îndrăznești îmi vorbești despre pace, pentrumintea nu a cunoscut și în veci nu poate cunoaște așa ceva. Tot ceea ce a cunoscut și mintea definește ca fiind "pace" e doar pauza sau acalmia aparentă, dintre două războaie, dintre două gânduri. Recunoaște conștiința, ea este pacea non-duală însăși și nu un gând de liniștit sau pacificat. NU EXISTĂ AȘA CEVA PRECUM PACEA GÂNDULUI, A MINȚII, Pentru că asta ar fi culmea absurdului din temelii. Nu cumva gândul este tocmai definiția fulminantă a dualității îmbuibată de propria-i confuzie? "Pacea minții" sau "Pacea minții" este cea mai mare utopie. TU NU EȘTI MINTEA, această fantomă care crede că "știe, face, vrea, poate, etc.", e tocmai mama rătăcirii de întreg.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ok, putem porni chiar din acest punct; "mintea percepe totul". 1. Dar cine percepe mintea? Poate perceptorul fie perceput? 2. Dacă mintea percepe Totul, înseamnă că ea implicit definește Totul; ATUNCI DE CE MAI NUMIM PERCEPȚIILE MINȚII, DREPT CREAȚIA LUI DUMNEZEU? 3. Există cu adevărat o stare de Apercepție pură în care gândul sau mintea să nu participe absolut deloc?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă se întâmplă ca cineva foarte drag să-ți moară mintea te va prinde cu vinovăția indiferent de care parte ești. Dacă faci totul pentru cel iubit mintea va pretinde că "ceva trebuie să-ți fi scăpat", dacă nu faci nimic pentru el, atunci mintea te va întreba "cum de nu ți-a păsat?". Realizează că orice ai face atâta timp cât ești sluga gândului rămâi o biată victimă.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook