Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Când eram tânără, era foarte interesantă de ideea potrivit căreia putem schimba lumea în bine, dacă am colabora toți în acest sens, dar acum cred că nu este doar responsabilitatea unui artist, după cum cred că toți avem responsabilități față de lucruri diferite, indiferent ce cale alegem în viață.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Îmi plac o mulțime de lucruri și sunt destul de obsesivă în legătură cu cele mai multe lucruri pe care le fac, fie că este vorba de grădinărit, arhitectură sau muzică. Cred aș fi un coafor obsesiv.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Atâta timp...

Atâta timp cât mai avem o țară
Și știm locul nostru e aici,
Chiar dacă soarta-i crudă și amară
Pe-acest Pământ nu suntem venetici.

Atâta timp cât mai avem o viață,
Bună sau rea, așa cum este ea,
Putem să stăm cu moartea față-n față
Nu să ne-ascundem după o perdea.

Atâta timp cât mai avem onoare
Așa cum am avut de când ne știm
Chiar dacă umilința rău ne doare
Putem pe toți în ochi să îi privim.

Atâta timp cât mai avem un suflet
Și o iubire-n noi de oferit,
Cât ne păstrăm curat al nostru cuget
Suntem măreți chiar dac-am suferit.

Atâta timp cât nu uităm trecutul
Și cât ne pasă de acest popor,
Cât ale noastre piepturi îi sunt scutul
Putem avea în față un viitor.

Atâta timp cât mai avem speranțe
C-această lume rai va deveni
Indiferent de vremi și circumstanțe,
După eșecuri ne vom reveni.

Atâta timp cât mai avem o șansă
De a scăpa de-acest destin sever,
Să căutăm cărarea luminoasă
Și să urcăm pe ea până la cer.

poezie de (11 septembrie 2020)
Adăugat de Octavian CocoșSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Bertrand Russell
Lao Tse
Cel mai vechi înțelept chinez cunoscut este Lao Tse, întemeietorul Taoismului. "Lao Tse" nu este un adevărat nume propriu, ci înseamnă pur și simplu "bătrânul filosof". El a fost, potrivit traditiei, un contemporan mai în vârstă a lui Confucius, iar filosofia lui este, după mine, foarte, foarte interesantă. El susținea fiecare persoană, fiecare animal și fiecare lucru are o anumită cale sau manieră de comportament, care este naturală pentru el și trebuie să ne conformăm noi înșine acetei căi și să-i încurajăm și pe alții să facă asta. "Tao" înseamnă "cale", dar este folosit într-un sens mai mult sau mai puțin mistic, precum în textul "Eu sunt Calea, Adevărul și Viața". Cred el a întrezărit moartea era cauzată îndepărtării de "cale" și că dacă trăim cu toții strict în acord cu natura ar trebui să fim nemuritori, asemeni corpurilor cerești.

definiție celebră de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Problems of Philosophy" de Bertrand Russell este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -55.00- 23.99 lei.

Eu cred că toți americanii care cred în libertate, toleranță și în drepturile omului, au responsabilitatea de a se opune bigotismului și prejudiciilor față de orientarea sexuală.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "My Life My Love My Legacy Hardcover" de Coretta Scott King este disponibilă pentru comandă online la 123.99 lei.

Thatcher: Seamănă foarte mult cu mama ei. Ellis era un om distant, rece. Știu că am fost un laș atunci când mi-am abandonat fiica, însă mama ei nu m-a lăsat să mă apropii de ea... iar acum nu știu cum să fac acest lucru.
Dr. George O'Malley: Meredith este un om bun. Zâmbește, nu prea des, dar atunci când o face îi binedispune pe toți. Este amabilă, binevoitoare, iubește oamenii și... își iubește pacienții. Eu cred că va deveni un chirurg foarte bun. Ca medic, întotdeauna a încercat imposibilul și nu s-a lăsat învinsă. Probabil această calitate a moștenit-o de la mama ei, dar... cred că celelalte calități le are de la dumneavoastră.

replici din filmul serial Anatomia lui Grey
Adăugat de Raluca PredaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Laurence Fishburne

Cred despre mine sunt un bărbat relativ inteligent care-i deschis către o mulțime de lucruri diferite și cred că punerea sub semnul întrebării a scopului nostru în viață și a sensului existenței e o etapă prin care toți trecem la un moment dat.

citat din
Adăugat de Veronica ȘerbănoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
Lev Tolstoi

Da, ești numai un lucrător al gospodăriei lui Dumnezeu și știi negreșit doar că ai fost trimis aici ca să faci munca pe care El ți-a hărăzit-o. N-are rost să ne gândim dacă e bună sau rea condiția asta, așa este și nu se va schimba. La un singur lucru putem și trebuie să ne gândim: cum să trăim mai bine. Putem trăi mai bine, evident, numai dacă vom face acea munca ce ni s-a încredințat. Vei afla faci munca ce ți s-a încredințat dacă o faci cu cea mai mare ușurință, dar și cu bucurie. De când cercetăm viața oamenilor, cei mai înțelepți au căutat să definească această muncă și au indicat-o. Toate adevăratele religii și învățături morale au indicat-o, iar ea este mereu aceeiași: unirea cu toți și toate și participarea la unirea cu toți și toate, dragostea. Însă, dacă stăpânul ne va răsplăti după moarte pentru buna îndeplinire a muncii, putem doar ghici și crede. Dar e cu atât mai puțin necesar să ghicim cu cât ne îndeplinim munca mai bine și mai mult. Îndeplinirea dăruiește binele, bine în prezent, care exclude orice interes față de viitor.

în Despre Dumnezeu și om din jurnalul ultimilor ani
Adăugat de Gabrine94Semnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba rusă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Ru.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Set Anna Karenina" de Lev Tolstoi este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.90- 34.99 lei.
Voltaire

De ce să ne îngrozim de ființa noastră? Existența noastră nu este atât de nefericită cum cred unii. A privi universul ca o închisoare, și pe toți oamenii ca pe niște criminali ce urmează a fi executați, este o idee de fanatic; a crede că lumea este un loc de încântare unde nu trebuie să avem decât desfătări, este visarea unui Sibarit. A socoti pământul, oamenii și animalele sunt ceea ce trebuie să fie în ordinea providenței este, cred eu, poziția unui înțelept.

în Scrisori filozofice
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Candide" de Voltaire este disponibilă pentru comandă online la 25.99 lei.
Cornelia Georgescu

Diana: Uite, vreau să-ți dăruiesc ceva.
Lucian: Mie?
Diana: Da. Doar dacă-mi promiți vei lăsa în urmă acea întâmplare.
Lucian: Să-ți promit? Nu vreau să te mint; nu cred că pot, dar cel puțin am să încerc.
Diana: E bine și atât. Iată; lănțișorul meu... Poftim! Ia-l tu, ca să-ți amintească de mine în următorii ani.
Lucian: Dar, mamă, e al tău...
Diana: Bineînțeles -i al meu. Însă vreau să-l ai tu, ca să nu mă uiți.
Lucian: Știi bine că nu te-aș putea uita nicicând, indiferent de distanța care ne-ar despărți sau anii în care nu te-aș vedea.
Diana: Te cred, dragul meu. Primește însă și acest lănțișor, iar când îți vei aminti de mine, privește-mi chipul din medalion. Eram foarte tânără atunci...
Lucian: Încă mai ești și acum, tânără și frumoasă. În fotografia asta însă pari cu adevărat doar o copilă. Ce vârstă aveai?
Diana: 16, poate aproape 17.
Lucian: 16... Chiar erai doar o copilă. Pot să te întreb de unde ai lănțișorul și medalionul? Sau de la cine?
Diana: Le-am primit... de la tatăl tău.
Lucian: Și de ce nu apare și blondul în fotografie, alături de tine?
Diana: Pentru atunci n-a avut o fotografie atât de mică, iar după aceea am neglijat... Așa a rămas doar a mea.
Lucian: A rămas doar fotografia ta? Pe mine nu mă deranjează deloc, dar...

replici din romanul Proxima, Partea I: "O misiune specială" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Mark Darcy: Nu cred că ești proastă. Vreau să spun ai momente în care ești ridicolă. Mama ta este interesantă. Și nu prea ești bună la ținut discursuri în public. Și ai tendința de a lasă să îți iasă pe gură orice ai în cap, fără să te mai gândești la consecințe... Dar ideea este că... ceea ce vreu să spun este că... fără să leg foarte bine cuvintele este că, de fapt, în ciuda aparențelor, îmi placi foarte, foarte mult. Exact așa cum ești tu!

replică din filmul artistic Jurnalul lui Bridget Jones, după Helen Fielding
Adăugat de Andreea TanaseSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Charles Swindoll

Cu cât trăiesc mai mult cu atât îmi dau seama de impactul pe care-l are atitudinea în viață. Pentru mine, atitudinea e mai importantă decât lucrurile în sine. E mai importantă decât trecutul, decât educația, decât banii, decât circumstanțele, decât eșecul, decât succesul, decât ceea ce cred sau gândesc alții. E mai importantă decât imaginea, harul sau talentul. Atitudinea poate aduce un câștig sau o pierdere pentru o companie, pentru o biserică, pentru un cămin. Este remarcabil faptul că avem puterea de a alege atitudinea pe care vrem să o adoptăm într-o anume zi. Nu ne putem schimba trecutul; nu puteam schimba faptul oamenii acționează într-un anume fel. Nu putem schimba inevitabilul. Singurul lucru pe care-l putem face, e să jucăm singura carte pe care o avem, și anume, cartea atitudinii... Sunt convins viața înseamnă 10% fapte, și 90% modul meu de a reacționa față de ele. La fel e și cu tine. Atitudinea noastră este în responsabilitatea noastră.

citat din
Adăugat de Sinziana MihalacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Schimbarea la față

Nu te schimba la față Doamne
căci apa dăruită pământului nu ia
forma tălpilor mele
și doar teama lățește soarele
pe tot cerul, imens,
cum e lipit de genunchii mei
un fluid verde
totul e real
când cuvintele mele sunt doar fluturi
împrăștiați peste tot-
toți sunt nefericiți
toți sting luminile.

Nu te schimba la față Doamne
nepăsarea are forma
ochilor triști.

poezie de din Singurătate de înger (1997)
Adăugat de Costel ZăganSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Viața are sens și nu are sens. Depinde cine ești. Dacă-ți trăiești cu adevărat viața, atunci viața are sens. Toți avem viață (suntem vii), dar nu toată lumea și-o trăiește.

autor necunoscut/anonim
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Cornelia Georgescu

Nistor: Mai mergem mult, șefu'?
Lucian: Nu știu, mă. De ce, te-ai plictisit cumva, ori ai obosit?
Nistor: Nu, șefu'. Dar claustrofobia mea...
Lucian: Văd ți-ai ținut-o destul de bine în frâu până acum. Cred mai poți rezista puțin.
Nistor: Poate. Și totuși, n-am înaintat destul? N-ar trebui să facem cale întoarsă?
Lucian: O să ne întoarcem, Nis, fii liniștit! Dar nu chiar acum. Ai răbdare.
Nistor: Nu-i vorba de asta, șefu'. Dar cred că am văzut detul pe ziua de azi. Dacă vrei, putem reveni și mâine, chiar mai devreme, de dimineață și putem continua.
Lucian: Cum?! Ceilalți... Vreți să ne întoarcem chiar acum?
Mihai: Știu și eu, Luci... Poate n-ar trebui să întârziem.
Lucian: Nici nu vom întârzia. Totuși, mi se pare prea devreme să ne retragem.
Alex: Poate... Dar să nu pățim ce ați pățit voi doi, săptămâna trecută... Nu se știe niciodată.
Lucian: De asta ți-e ție teamă, bătrâne?! Nu cred că ar fi o problemă. Nu de data asta. Și nici nu cred că se va întâmpla așa ceva. Dar chiar de s-ar întâmpla, acum suntem toți, în grup, îl avem și pe Robby cu noi, deci, ne-am descurca. În plus, domnul Kuny ne monitorizează, ar observa imediat s-ar întâmpla ceva, deci, n-avem de ce să ne facem astfel de probleme. Eu zic să mai înaintăm puțin, dacă tot am ajuns până aici. Voi ce părere aveți?

replici din romanul Proxima, Partea a-III-a: "Aventuri pe Proxima" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Lucas Scott: Există anumite oportunități în viața unui om... de care dacă știe să profite, îi va fi foarte bine, Dar dacă sunt pierdute, viața lor va sfârși în mizerie. Pe o asemena mare navigăm acum și trebuie să alegem curentul potrivit sau vom pierde aventura care ne așteaptă.

replică din filmul serial Ruleta destinului
Adăugat de magdalenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Gânduri târzii

Când eram mic dar mare, mă gândeam
Într-o dimineață, când soarele strălucea puternic
Și afară ploua cu stropi mari de căldură, ce nu se mai opreau
Și eram nervos pe ploaie, pe soare, pe Tamba
Că dispăruse în noapte, ca motanii... mă tot gândeam
Dacă... îi spun Colonelului, tatăl tău.. dimineața.. când pleacă la unitate
Tată... te rog încuie ușa după mine
Eu vreau să mă joc cu Luminița până... vom muri și vom învia
Vreau, să construim din plastilină
O Luminiță... un Aurel și alte figurine
Ce se întâmplă să le cream cu imaginația noastră
Fabuloasă... Cred mi-ar fi răspuns..
- Intră fiule, dar vezi că acum doarme, și
Nu-i place să se trezească atât de dimineață,
Mama ei... nu mai e. Așa vezi... iubește-o, iubiți-vă..
Are nevoie de ea, dar nu mai este, așa .. înlocuiește-o
Sunteți tineri dară iubirea nu o veți sfârși, niciodată.
Intră, dar n-o trezi.. dezbrăca-te, dar n-o trezi... atinge-o dar n-o trezi
Las-o să viseze toată viața, chiar dacă visează alt băiat.. acum
Începând de azi... te va visa doar pe tine.
Ai grijă...
Îi place să viseze, așa n-o trezi, niciodată! Hai intră fiule!
Încui ușa după tine!
Așa cred că m-ar fi îndrumat colonelul
Înalt, puternic, frumos și cu musteți ca un husar.
Așa ar procedat un tânăr înțelept, dar eu nu eram.
Aș fi pătruns încet în camera ta, în odaia ta
M-aș fi dezbrăcat de hainele devenite inutile, și lângă tine,
Lipit de tine.. te-aș fi privit până în adâncuri.
Sunt sigur ai fi țipat la mine,
- Pleacă, pleacă imediat, frații nu se iubesc iar tu îmi ești ca un frate
Și nu putem comite acest incest...
Eu te-aș fi mângâiat pe trup și ți-aș fi șoptit
- Lasă-mă... vei vedea că nu-ți sunt frate,
Luminiță dragă, mică, drăguță, veselă și slăbuță
Toți băieții din această lume sunt frații tăi, numai eu nu-ți sunt.
Sunt sigur... că după ce te-ai fi gândit un secol
În secolele următoare m-ai fi... lăsat...
Luminiță dragă, mică, drăguță, veselă și acum.. grăsuță
Iar eu aș fi fost mai fericit, și Ani ar fi fost mai fericită,
Iar tu Luminiță ai fi fost fericită.
Așa cred eu, dar nu înseamnă e adevărat!
Sunt om și greșesc întotdeauna.
Când eram mic dar mare și tu erai mică dar mare
Și eu n-aveam mintea de acum
Când sunt mic dar mare și tu ești tot tânără dar înțeleaptă.
Era pe vremuri.. când eram foarte tineri, copii de o șchioapă și mi se părea
Că ești singură... oare ai fost singură?
Sau noi vrodată, tineri?

poezie de (2008)
Adăugat de Aurel Avram StănescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Nicu Covaci

Cred există o lege a unui echilibru, pe care noi în permanență o provocăm. Nu cred într-un moș cu barbă care să-i înghită pe toți mafioții și să dea picioare în fund celorlalți. Dacă Dumnezeu există așa, eu nu-l recunosc, dar asta este ceea ce se vede. Toți bandiții se aranjează, săracii nu au ce mânca.

citat din
Adăugat de Veronica ȘerbănoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!

Există lucruri care stau în controlul nostru și există lucruri pe care nu le putem controla. Cheia unei abordări sănătoase esteputem face diferența dintre ele, iar apoi să avem curajul să acționăm în privința lucrurilor pe care le putem schimba și să aveam puterea să acceptăm lucrurile pe care nu le putem schimba. Această acceptare nu este un lucru care se întâmplă pur și simplu, ci este rezultatul unui proces de lucru interior cu propriile temeri, convingeri, dorințe și nevoi.

în Cartea "Acum o viață"
Adăugat de Doina MSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ce este cu adevărat important în viaț㠖 să stai pe o plajă, să te uiți la televizor opt ore pe zi – cred că trebuie să apreciem faptul trăim doar pentru o perioadă limitată de timp, și ne vom petrece o mare parte a vieții muncind. În acest caz, cred că una dintre cele mai importante priorități este ca tot ce facem, să facem cât putem de bine. Ar trebui să ne mândrim cu acest lucru.

citat din
Adăugat de Liliana ȘtefanSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.

Imaginează-ți următorul scenariu: Conduci o corabie ce are un echipaj, are nevoie de vânt în pânze și de o destinație. În viață, dacă vrem să facem lucruri deosebite, adică și alte lucruri pe lângă mâncat, dormit și privit la TV, ne putem asemui cu Cristofor Columb. Plecăm pe un drum care nu a mai fost străbătut, spre o destinație (un vis) care știm e acolo dar nu știm exact cum se ajunge acolo. S-ar putea să pierim în drum spre obiectiv însă este foarte important să ne menținem speranța vie până în ultima clipă conform zicalei "întotdeauna este prea devreme ca să renunți". (Normal Vincent Peale) Avem o corabie cu pânze care are nevoie de vânt (energie, motivație) și avem nevoie de un echipaj pentru obiectivele și visurile mari niciodată nu le atingem singuri. Așadar, dacă vrem să realizăm lucruri frumoase în această viață, asta este formula. Ești căpitanul corabiei tale așa cum ești stăpânul sufletului tău. Dacă accepți asta, de acum încolo trebuie să începi să te comporți ca un căpitan de vas care are un obiectiv de atins și un echipaj de oameni care cred în acest vis. Corabia este persoana ta, toate valorile tale și tot bagajul tău. Echipajul este echipa ta. Energia și motivația este vântul. Obiectivul reprezintă destinația.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook