Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Voltaire

De ce să ne îngrozim de ființa noastră? Existența noastră nu este atât de nefericită cum cred unii. A privi universul ca o închisoare, și pe toți oamenii ca pe niște criminali ce urmează a fi executați, este o idee de fanatic; a crede că lumea este un loc de încântare unde nu trebuie să avem decât desfătări, este visarea unui Sibarit. A socoti că pământul, oamenii și animalele sunt ceea ce trebuie să fie în ordinea providenței este, cred eu, poziția unui înțelept.

în Scrisori filozofice
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Candide" de Voltaire este disponibilă pentru comandă online la 25.99 lei.

Citate similare

Mi-am dat sema planeta noastră nu este infinită. Este fragilă. Acest lucru nu este evident pentru o mulțime de oameni, și este tare rău faptul că oamenii luptă unii împotriva altora aici, pe pământ, în loc să încerce să fie și să trăiască împreună împreună pe planeta noastră. Suntem destul de vulnerabili în întunecimea spațiului.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Unul dintre motivele pentru care cred cu tărie în oameni este pentru știu că ceea ce se vede în afară este aproape irelevant pentru orice ființă. Da, este adevărat atragem ceea ce suntem. Că banii pe care îi avem, oamenii cu care ne înconjurăm și rezultatele noastre în viața exterioară sunt o reflectare a abilităților noastre și a lumii noastre interioare. Însă eu nu mai judec oamenii după ce sunt și după ce au, ci după ce AR PUTEA FI. Fiecare om este o ghindă care poate deveni un stejar dacă această ghindă este plantată pe un teren fertil și este îngrijită suficient de mult ca să poată prinde rădăcini. Eu am ales să cred în potențial, pun preț, mai mult decât pe ceea ce este, pe ceea ce poate fi.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Osho

Ceva este fundamental greșit. Ceea ce comit ei nu este asociat cu problema lor. Persoana care comite o infracțiune nu este infractoare, este una bolnavă. Nu trebuie să fie aruncată în pușcărie și torturată, ea este bolnavă. Ea nu trebuie să fie azvârlită într-o închisoare și torturată, ea trebuie să fie dusă într-un spital psihiatric și ajutată aici, medical, cu respect. Nu este vina ei.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Colors of Your Life: A Meditative and Transformative Coloring Book Paperback" de Osho este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -53.99- 32.99 lei.
Giuseppe Verdi

Puccini urmează ideile moderne, ceea ce este de înțeles, dar, în același timp rămâne credincios melodiei care nu este nici veche nici modernă. Oricum, se pare că în lucrarea lui ("Le Villi") predomină elementele simfonice. Nu este nimic rău în asta. Doar că este nevoie de multă precauție. Opera este operă și genul simfonic este gen simfonic și nu cred că trebuie să introduci o pagină simfonică într-o partitură de operă decât dacă urmărești plăcerea unui dans.

în scrisoare către Giulio Ricordi (10 iunie 1884)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba italiană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la It.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Revoluționarul este un om dedicat. El nu are simpatii personale, nu are afaceri personale, nu are emoții, atașamente, proprietate sau nume. Totul în el este subordonat unui singur scop, unei singure pasiuni – revoluția.... Revoluționarul se rupe de toate legăturile sale cu ordinea socială, cu lumea, de legile acesteia, de morală și de cutume. Moralitatea sa constă în tot ceea ce contribuie la victoria cauzei sale. Morala publică este disprețuită. Imoral și criminal este tot ceea ce se interpune între el și scopul său. Zi și noapte el nu trebuie să aibă decât un singur gând, o singură dorință: distrugerea nemiloasă... el trebuie să fie gata distrugă tot ceea ce îi stă în cale.

citat din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Buckminster Fuller

Acum este foarte fezabil să avem grijă de toți oamenii de pe Pământ la un standard de trai mai înalt decât oricare dintre noi am cunoscut vreodată. Egoismul este nenecesar. Războiul este depășit. Este o chestiune de a converti tehnologia noastră avansată de la armament la susținere a vieții.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Cornelia Georgescu

Ce înseamnă planeta noastră pentru Univers? Absolut nimic! Nu contează nici măcar cât un firicel de praf, de nisip, sau un microb... Dar pentru noi, oamenii, este totul! Este casa noastră. Este locul unde trăim cu toții. Prin urmare, ar fi cazul să avem mai multă grijă de Terra, frumoasa noastră planetă, nu să o distrugem, să o poluăm, să o infestăm...

aforism de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

O femeie trebuie să fie în permanență mulțumită. Mulțumită, deoarece ea este cea care trebuie să dea, ofere. Ea trebuie să ofere iubire, pentru că este iubire. Ea trebuie să ofere tot ceea ce este de oferit, tot ceea ce posedă, ea trebuie să absoarbă tensiunile. O responsabilitate extraordinară, vă spun. Mai mare ca a unui prim-ministru, ca a unui rege sau ca a oricărei alte persoane. Ea ar trebui să fie mândră de o astfel de responsabilitate care i-a fost încredințată.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Era Metamoderna" de Shri Mataji Nirmala Devi este disponibilă pentru comandă online la numai 21.00 lei.

Django: (arătându-i lui Remy vitrina cu șobolani morți ai magazinul celor de la deratizare) Ia aminte, Remy. Asta se întâmplă cu șobolanii care se acomodează prea mult cu oamenii. Lumea în care trăim e condusă de dușman, trebuie să fim precauți. Noi avem grijă de semenii noștri, Remy. Când nu ne mai râmâne nimic, doar pe noi ne avem.
Remy (când Django începe se îdepărteze): Nu.
Django: Ce?
Remy: Nu. Tată eu nu cred asta. Vrei spui viitorul este - nu poate fi decât "asta"?
Django: Așa stau lucrurile. Nu poți schimba ordinea lor firească.
Remy: Schimbarea este ordinea lor firească, tată. Partea pe care noi o putem influența. Și începutul depinde de noi.
Django (când Remy pleacă): Unde pleci?
Remy: Dacă voi avea noroc, înainte.

replici din filmul artistic Ratatouille
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Radu Beligan

După cum cred că majoritatea dintre dumneavoastră știți, astăzi am împlinit 95 de ani. O viață, aproape un secol petrecut în slujba Thaliei. Nu mă întrebați când a trecut, pentru că în teatru timpul este relativ. Anii trec adesea ca niște clipe, iar clipele se scurg adeseori mai greu ca anii. Cert este că, după tot acest timp, pot afirm cu evidentă satisfacție nobila meserie căreia mi-am dedicat existența este în continuare la loc de cinste în sufletele românilor. E normal să fie așa. Teatrul este locul binecuvântat unde oamenii pot trăi și visa împreună. Locul unde, odată ce s-a bătut gongul, ia naștere un miracol.

citat din (14 decembrie 2013)
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Intre acte" de Radu Beligan este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -38.90- 23.99 lei.
Johann Gottfried von Herder

Umanitatea este caracterul genului nostru; el nu ne e însă înnăscut decât numai ca predispoziție, și de fapt trebuie educat. Noi nu îl aducem gata cu noi în lume, dar în lume el trebuie să fie țelul străduințelor, suma exercițiilor, valoarea noastră, căci un caracter îngeresc la un om nu cunoaștem, și când demonul care ne stăpânește nu este un demon uman, devenim niște chinuitori ai oamenilor. Divinul în specia noastră este așadar cultura umanității; toți oamenii mari și mici, legiuitorii, inventatorii, filozofii, poeții, artiștii, fiecare om nobil vrednic în breasla sa, cu prilejul educării copiilor săi, al respectării obligațiilor sale, prin exemplu, operă, rânduială și învățătură, a contribuit la aceasta. Ideea de umanitate este comoara și câștigul de pe urma tuturor străduințelor umane și în același timp arta speciei noastre. Educația pentru ideea de umanitate este o operă care trebuie continuată fără încetare – sau vom coborî, atât clasele mai înalte cât și cele de jos, înapoi la animalitatea crudă, la brutalitate.

în Scrisori pentru promovarea ideii de "umanitate"
Adăugat de Avramescu Norvegia ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

A fi în acord cu Ființa nu înseamnă a fi într-o stare de perfecțiune. A vrea sa atingi perfecțiunea este o eroare pe care nu trebuie să o comită cel care este pe cale. Adevărul nostru este adesea destul de mizerabil în raport cu idealul nostru. A fi unit cu transcendența nu înseamnă realizăm într-o manieră perfectă "ceea ce trebuie să fie un om" ci că avem forța de a ne vedea în adevărul nostru de moment. Transcendența nu se manifestă când depășim nivelul uman ci tocmai acolo unde recunoaștem acest nivel uman, atunci când recunoaștem slăbiciunea noastră.

citat clasic din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cu limba noastră

Este a noastră limba noastră
și noi suntem cu ea popor,
cum stelele
din cer
sunt stele
cu veșnica lumină-a lor.

Este a noastră limba noastră
și noi suntem cu ea pământ,
cum marea mare
este mare
cu ape veșnic vălurând.

Este a noastră limba noastră
și soartă noi suntem cu ea,
cum este codru verde soartă
cu ciuta și cu pasărea.

Din străbunei cu limba noastră
noi am crescut și creștem, demn,
cum crește pomul din țărână
suită-n frunză și în lemn.
Ci noi cu ea, cu
limba noastră,
nemuritori vom fi oricând,
nemuritori cum e Pământul
cu Soarele mereu arzând.

poezie de (1 ianuarie 2000)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dr. Meredith Grey: Oamenii uită cât de important este să te eliberezi de secrete. Fie că sunt bune sau rele, acestea ies la suprafață, fără voia noastră. Este minunat când nu mai trebuie să te ascunzi in spatele lor. Secretele îți dau senzația deții controlul... dar nu este așa.

replică din filmul serial Anatomia lui Grey
Adăugat de Raluca PredaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Atitudinea medicului trebuie să fie aceea a unui om cinstit, motiv pentru care este dator să fie îngăduitor și amabil cu toți oamenii cinstiți.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba greacă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Gr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
Ralph Waldo Emerson

Ceea ce trebuie să fac este tot ce mă privește, nu ceea ce cred oamenii.

citat celebru din
Adăugat de MGSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Essential Writings of Ralph Waldo Emerson Paperback" de Ralph Waldo Emerson este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -78.99- 39.99 lei.

Când eram tânără, era foarte interesantă de ideea potrivit căreia putem schimba lumea în bine, dacă am colabora toți în acest sens, dar acum cred că nu este doar responsabilitatea unui artist, după cum cred că toți avem responsabilități față de lucruri diferite, indiferent ce cale alegem în viață.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cuvântul "normal" continuă se schimbe pe măsură ce devii mai educat și înveți lucruri noi. Dacă ai afla că toți criminalii sunt creați de societate nu ai mai vrea -i bagi în pușcărie. Ai corecta acea parte a societății care produce criminali. Ce este un "criminal"? Păi, pe vremuri, ei au spus că un criminal este o persoană care a luat ceva ce deții tu fără permisiunea ta. Vrei știi care este noua definiție a unui criminal? Cineva care a fost prins. Gândește-te la asta. Este mai apropiată de adevăr nu? Așa , dacă faci lucruri criminale și nu ești niciodată prins tu nu ești niciodată un criminal. Așa toată ideea de criminal este un rahat pentru că toți politicienii sunt criminali. Toți soldații ucid. Ei nu sunt numiți criminali. Ei sunt numiți apărătorii țării. Când am furat pământul indienilor am fost criminali. Am omorât o grămadă de indieni. Dar nu am fost considerați criminali pentru că ceea ce zice națiunea ești aia ești.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Omul de știință are multă experiență cu ignoranța, cu îndoiala și cu nesiguranța, și această experiență este de o foarte mare importanță, cred eu. Când un om de știință nu știe răspunsul la o problemă, el este ignorant. Când are o presimțire despre care ar putea fi rezultatul, el este nesigur. Și atunci când este al naibii de sigur despre care urmează să fie rezultatul, el încă are câteva îndoieli. Noi am aflat că este de o importanță capitală pentru a putea progresa, ca noi să ne recunoaștem ignoranța și să lăsăm loc pentru îndoială. Cunoașterea științifică este un corp de enunțuri de diferite grade de certitudine - unele destul de nesigure, unele aproape sigure, nici unele absolut sigure. În prezent, noi oamenii de știință suntem obișnuiți cu asta, și se înțelege de la sine că este perfect consistent fii nesigur, că este posibil trăiești și să nu știi. Dar nu știu dacă toată lumea realizează acest lucru este adevărat. Libertatea noastră de a ne îndoi s-a născut din lupta împotriva autorităților în zilele timpurii ale științei. A fost o luptă foarte puternică și profundă: permiteți-ne să punem întrebări, să ne îndoim, să nu fim siguri. Eu cred că este important ca noi să nu uităm această luptă și astfel să fie posibil pierdem ceea ce am câștigat.

citat din
Adăugat de Cătălin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Six Not-So-Easy Pieces: Einstein's Relativity Symmetry and Space-Time Paperback" de Richard P. Feynman este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.99- 39.99 lei.
Ioan Petru Culianu

Cantitatea de date de care va trebui se ocupe istoricul religiilor este considerabil mai întinsă decât aceea de care se va ocupa istoricul filozofiei, în vreme ce sarcinile lor sunt deosebite, deoarece răspund unor interogații deosebite și-și propun dezvăluie niște zone de semnificație ce nu se suprapun decât parțial. Domeniul filozofului abia începe acolo unde cel al istoricilor încetează! Fiindcă problema unui istoric este de a răspunde întrebării "de ce ceea ce este așa, este așa?", în timp ce întrebarea fundamentală a filozofului este: "de ce ceea ce este, este?" Demersul unui istoric trebuie să epuizeze în mod necesar domeniul onticului, iar istoricul care "ontologizează" datele ontice ale lucrului său își atribuie rolul filozofului.

în Iocari serio – Știință și artă în gândirea Renașterii
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Gnozele dualiste ale Occidentului" de Ioan Petru Culianu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -38.48- 28.99 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook