Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Orice om poate să devină puternic în interiorul său. Orice om poate să își întărească mintea, să o structureze și să o facă să devină un aliat de nădejde în călătoria prin viață. Un om "slab" este de fapt un om care nu-și hrănește mintea cu gânduri care îi dau putere, ci cu gânduri care îi alimentează fricile, neputință și statutul de victimă neajutorată. Diferența dintre un om puternic și unul "slab" este dată de gândurile pe care fiecare le hrănește. Gândurile sunt niște programe instalate în mintea noastră de către alții, de societatea în care trăim și dacă le lăsăm să ne conducă existența fără să intervenim în vreun fel, vom trăi la întâmplare și există mari șanse să nu ne placă unde vom ajunge. Puterea unui om, la fel ca și slăbiciunea sa, este fundamental condiționată de structura minții sale, de conexiunile și căile neuronale pe care gândurile sale s-au obișnuit să le acceseze. Poți să îți schimbi structura minții: elimină gândurile care îți iau din putere și începe să hrănești gânduri care te fac să te simți puternic și încrezător în tine însuți. Și apropo, dacă în acest punct spui "ușor de spus, greu de făcut", ceea ce faci este că îți hrănești în continuare neputință și slăbiciunea. Un om puternic acționează, o victimă spune că "nu se poate... e prea greu". Tu cum alegi să fii?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

"Spune-mi cum gândești și îți spun cum arată viața ta." Cred că nu mai este nouă pentru tine ideea că gândurile îți creează viața. Gândurile pe care le hrănești în mintea ta determină cât de departe și cât de sus poți ajungi, ele îți condiționează emoțiile, atitudinea, comportamentele, acțiunea, pasivitatea s. a. m. d. Credințele tale se reflectă în felul în care trăiești, în compromisurile pe care le accepți sau nu și în visurile pe care îți dai voie să le urmărești. Omul cu gândurile sale își construiește viața. Deciziile și alegerile pe care le facem în fiecare zi sunt date de gândurile noastre, iar fiecare alegere ne determină cursul vieții. Gândurile tale descriu felul în care trăiești: liber, limitat, în suferință sau în împlinire și bucurie. Este simplu să îți schimbi viața dacă alegi alte gânduri pe care să le hrănești. Dificultatea constă în a accepta că se poate să gândești și să trăiești altfel și apoi, clipă de clipă, în a-ți monitoriza gândurile pentru ca să poți să le identifici pe cele care nu îți fac bine și să le înlocuiești cu altele care te conduc către împlinire și fericire. Tu cum gândești? Observi corelația dintre gândurile tale și viața pe care o trăiești?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dialogul tău interior, gândurile pe care le accepți și le hrănești, îți determină emoțiile, percepția, atitudinea, comportamentul și calitatea vieții. Gândurile sunt gânduri: fie ele sunt pozitive, fie că sunt negative, cantitatea de energie pe care o consumi gândindu-le este aceeași. Poți să ai gânduri prin care te victimizezi sau care te fac să accesezi emoții negative (furie, ură, tristețe, gelozie, invidie, etc.), ori poți ai gânduri care îți creează și susțin o atitudine de învingător. Ca de fiecare dată, alegerea îți aparține!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tu îți creezi realitatea cu gândurile pe care le hrănești în mintea ta. Tu îți alegi destinul, prin gândurile și acțiunile tale. Tu îți determini sănătatea psihică și fizică prin gândurile tale.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Există o persoană pe lumea asta care deține controlul asupra ta, care te poate face suferi sau să fii fericit, care hotărăște dacă te simți slab sau puternic, dacă ești o victimă neajutorată sau un învingător, care are grijă de tine - de sănătatea ta psihică, fizică și spirituală sau, din contră, care te îmbolnăvește, care decide dacă îți trăiești viața visurilor tale sau ești pur și simplu purtat prin existență ca o frunză în bătaia vântului. Știi cine este acea persoană? TU.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!

Credințele care îți guvernează mintea sunt cele care îți creează realitatea. Singurul lucru pe care poți -l controlezi cu adevărat este mintea ta. Orice formă de control este de fapt auto-control. Dacă îți controlezi mintea, ai control asupra realității tale și asupra celorlalți. Tu decizi ce gândești, cum te raportezi la tine însuți și la viață, ce simți și cum acționezi, iar aceasta este singura formă de control pe care poți să o exerciți. Atitudinea și mentalitatea ta sunt cele care decid calea ta în viață.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Puterea minții vine din liniștea și limpezimea ei. O minte liniștită este o minte puternică și care poate deschide ușa puterii sufletului. Nu îți poți manifesta puterea dacă mintea îți este tulburată. Și orice putere care se manifestă fără a avea mintea limpede, este una care dărâmă și nu ca una care zidește.

aforism de din Dumnezeu este lumina conștiinței noastre, Temnița Minții
Adăugat de cinepaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

Când ai o stare de vibrație joasă - tristețe, ură, nervi - starea tinde să se agraveze, deoarece gândurile joase își măresc ponderea prezenței în mintea ta - și totul începe să pară din ce în ce mai negru, asta până când identificarea cu gândurile ia o pauză (respirație conștientă, privitul naturii, mutarea atenției către alt orizont etc.), ceea ce îi permite vibrației (sunetului) să se reașeze. De multe ori, gândul jos al unui om este cel care invită multitudinea de gânduri joase, în mintea care îl găzduiește. Astfel omul se poate gândi, cu regret, că și-a uitat portofelul acasă, iar acest gând se poate transforma într-o sarabandă de alte gânduri joase, care îi spun omului, spre exemplu, viața e o luptă. În acest fel, ceea ce a fost un simplu gând de regret s-a transformat într-un magnet pentru celelalte gânduri, care au venit acolo unde au auzit chemarea. Și bineînțeles omul este necăjit! De ce? Pentru el chiar își crede gândurile! Mai mult, se identifică total cu gândurile sale. Iar asta îl face supusul gândurilor, pentru că le acordă atenție completă, iar acolo unde este prezentă atenția unui om, acolo este prezent și omul. Atenția nu este un gând; atenția este Însăși Conștiința. De fapt, gândurile asta vor: atenția oamenilor, pentru doar așa pot evolua până la stadiul de experiență.

în Întoarcerea la Liniște, Relația cu gândurile
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Intoarcerea la liniste" de Cătălin Manea este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -20.00- 11.99 lei.

Victime frustrate care suferă și se urăsc pe sine, pe ceilalți și viață. Oare ei conștientizează această atitudine este doar o alegere? Nu, nu vor sa conștientizeze - dacă le spui că există soluții spun "ușor de zis, greu de făcut". "Nu se poate schimba nimic", "viața e un chin", "trebuie suferi", "lumea în care trăim mă face fiu așa". Plasăm responsabilitatea, nu ne asumăm nimic, ni se întâmplă lucruri fără ca noi putem face ceva, destinul face cărțile și noi privim neputincioși, dar frustrați, ceea ce ni se întâmplă. Însă lucrurile nu stau așa. Totul este o chestiune de alegere, mai exact de mentalitate și de atitudine. Viața nu ți se întâmplă, ci o faci să se întâmple. Sigur că există situații neprevăzute și probleme, însă tot mentalitatea și atitudinea ta fac diferența. Acțiunile tale, reacțiile tale, procesele tale mentale, autocontrolul tău emoțional, maturitatea ta psihică, abilitatea de conștientizare și cea de asumare fac toată diferența dintre o victimă și un învingător. Tu ce alegi să fii în viață? O victimă neputincioasă sau un învingător puternic și înțelept?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Călătoria prin viață nu este ca o plimbare liniștită în parc. Nu are niciun sens să te aștepți la asta și nici să îți dorești asta. Dacă ai o astfel de așteptare, vei fi frecvent dezamăgit sau frustrat, iar dacă îți dorești fie totul lin și fără niciun fel de întâmplări neprevăzute nu vei putea descoperi cât de puternic ești de fapt. Viața este o aventură. Are suișuri și coborâșuri, momente fericite și greutăți care îți sunt date să te întărească și să te facă să te descoperi cu toate valențele tale. Cu siguranță greutățile nu apar în viața ta ca să te transforme într-o victimă, ci într-un învingător - asta dacă te mobilizezi să le depășești și nu le permiți să te definească. Poate ai observat și tu faptul atunci când ai trecut prima dată printr-o greutate, te-ai speriat și ai suprareacționat. Apoi ai depășit-o, iar data viitoare când ai întâlnit ceva similar erai deja mult mai bine pregătit să îi faci față. Acesta este rolul problemelor din viața ta - să te facă mai puternic și mai bine pregătit pentru tot ceea ce va urma. Să depășești cu succes greutățile și să știi să te bucuri cu adevărat de momentele frumoase - acesta este dezideratul unui învingător.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Pasivitatea și lipsa de acțiune îți hrănesc frica, iar proactivitatea și acțiunea îți hrănesc curajul. Cu cât mai mult amâni, cu cât mai mult te afunzi în zona ta de confort, cu fiecare zi ce trece te simți din ce în ce mai lipsit de putere. În plus, oricât de mult te-ai lupta ca să împiedici schimbarea ea se petrece oricum, cu sau fără voia ta, iar dacă tu ești paralizat de fricile tale și te simți lipsit de putere, orice schimbare ți se va părea copleșitoare și greu de gestionat. Însă, atunci când tu cel care provoacă schimbarea, când ai curaj și acționezi, îți construiești pas cu pas încredere în tine, conștientizezi și simți câte resurse interioare ai și nimic nu ți se mai pare greu sau de netrecut. Atunci când știi că prin acțiunile tale poți obții orice de la viață, că există cel puțin o soluție la orice problemă și că rezolvarea oricărei situații depinde de tine, niciun obstacol al vieții nu mai este de netrecut. Înveți în timp greutățile îți sunt date ca să te întărească, ca să devii și mai puternic și mai înțelept, altfel percepi obstacolele ca pe niște oportunități. Frică și pasivitate versus curaj și acțiune. Tu alegi cum dorești -ți trăiești viața!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Atașamentul de oamenii toxici, dependența de obiceiurile nesănătoase, lipsa de încredere în tine însuți, obișnuința de a face compromisuri, comoditatea, autosuficiența și mediocritatea pe care le accepți și le hrănești, gândurile și atitudinile fataliste, toate acestea îți determină dezechilibrele din viața ta, te îmbolnăvesc și te îndepărtează de bucuria de a trăi. Este doar în puterea ta să îți schimbi viața, însă nu poți să faci asta cât timp tu doar constați că nu îți este bine, oftezi, iei o pastilă sau mai bei un pahar de alcool. Timpul trece pe lângă tine și la un moment dat îți vei dori îl poți întoarce înapoi și să faci cu totul alte alegeri. Atunci va fi prea târziu, însă astăzi încă se poate. Trezește-te!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Sănătatea ta depinde, in primul rând, de gândurile tale. Corpul tău fizic se reînnoiește în fiecare clipă. Celule mor, iar altele se nasc și le iau locul. Toate organele tale comunică între ele și se regenerează, influențate de gândurile, credințele, atitudinile și alegerile tale. Starea ta de sănătate fizică depinde mai mult decât crezi de informațiile pe care le accepți și de gândurile pe care le hrănești în mintea ta, asa că fiecare clipă este un moment bun începi gândești și să fii sănătos.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Puterea mentală este cea pe care trebuie să ne bazăm, indiferent de circumstanțele care ne înconjoară. Unii oameni sunt mai puternici la nivel mental decât alții, însă vestea bună este că puterea mentală poate fi dobândită - exact la fel ca și puterea fizică. Ce înseamnă ai o minte puternică? O minte puternică are capacitatea de a opri gândurile care îi induc frică și neputință și se focalizează pe a înlătura obstacolele din calea obiectivelor. Credințele limitative sunt identificate și înlăturate, rând pe rând, prin dialog interior. O minte puternică are ca și caracteristici curajul, încrederea în propriile resurse, capacitatea de a persevera în ciuda dificultăților, determinarea, ambiția și controlul. A fi în control înseamnă ai capacitatea de a te automotiva și de a influența direcția și rezultatele pe care le obții în viață. A fi în control presupune ai certitudinea poți -ți autodetermini existența în loc aștepți pasiv orice îți pune în cale viața. Dacă ai o minte care se mulțumește cu mediocritatea, să nu fii surprins de rezultatele pe care le obții în viață. A-ți întări mintea este un obiectiv pe care trebuie -l ai în vedere mereu de-a lungul vieții. Dacă te focusezi constant pe a avea o minte puternică, la un moment dat vei deveni o persoană puternică, iar puterea va face parte din identitatea ta.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tu îți asculți intuiția? Sunt momente în viață când ceva din interiorul tău îți spune să faci un lucru, să o iei pe o anumită cale, în ciuda logicii sau a șanselor de reușită pe care le calculează mintea ta. Uneori, intuiția ta te îndeamnă să spui sau să faci un lucru, chiar dacă asta înseamnă ieși din zona de confort, ignori ceea ce te sfătuiesc alții, acționezi contrar cu credințele tale din acel moment. Sunt anumite momente în viață în care toată existența ta se poate schimba, dacă ai curajul -ți urmezi intuiția. Fă-ți curaj și acționează în acord cu chemarea care vine din interiorul tău și vei vedea că se va întâmpla ceva minunat. Doar ascultă de tine, ai încredere și acționează!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

O viață frumoasă înseamnă să faci ceea ce-ți place, atât ca profesie cât și în timpul liber, să te simți bine în corpul tău și în compania minții tale, ai încredere în tine și în puterea ta de a-ți crea viața pe care ți-o dorești și să poți să fii fericit atât în solitudine cât și alături de partenerul pe care ți-l alegi ca însoțitor de călătorie. Destul de simplu, dar doar în teorie. Asta îmi vei spune. Iar eu îți voi spune că tu alegi să îți complici viața inutil prin credințele, alegerile, compromisurile, fricile și influențele nefaste pe care le accepți. Când nu mai cauți în exteriorul tău soluții temporare pentru haosul pe care îl creezi în mintea și în viața ta, când cauți în interiorul tău puterea, răspunsurile și soluțiile pentru binele tău, când îți asumi dezvoltarea și evoluția ta, când nu te mai complaci în pseudo-confort și nu mai accepți compromisurile, întreaga ta existență se schimbă. Viata e simplă atunci când mintea ta este liniștită, structurată și clară. Curăță-ți mintea de programele virusate, șterge credințele care nu-ți folosesc și rescrie-ți bazele pe care vrei să se construiască prezentul și viitorul tău. Nu știi de unde să începi? Citește, citește, citește.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ochii văd doar ceea ce mintea este pregătită vadă. Realitatea ta interioară, gândurile și emoțiile tale îți direcționează percepția exterioară. Observă și tu acest fenomen: când ai o zi "proastă" vei extrage din realitatea înconjurătoare acele elemente care sunt în acord cu ceea ce simți tu în interior. În mod similar, când ești bucuros, vei observa frumusețea din exteriorul tău. Lumea este un loc cu bune și mai puțin bune. Lucrurile pe care te focalizezi sau pe care le atragi sunt cele care intră în rezonanță cu starea ta interioară. Schimbă-ți starea și realitatea exterioară se schimbă și ea. De asemenea, adu-ți aminte mereu ești un creator - creezi în exteriorul tău realitatea ta interioară. Dacă în interior hrănești gânduri pozitive - bucurie, acceptare, compasiune, și așa mai departe., asta vei aduce și în lume, prin tot ceea ce faci. Reciproca este și ea valabilă: fiind înnegurat în interior, vei crea o realitate negativă. Noi toți reprezentăm un întreg, iar contribuția ta la acest întreg este dată de felul în care alegi să gândești și să trăiești. Tu ce aduci în lume?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu trebuie să te uiți cu prea mare atenție la un om ca să îți poți da seama de trăirile pe care le are mai mereu, de măsura în care se prețuiește și se iubește pe sine, de "lumina" sau "întunericul" pe care le acceptă și le hrănește în mintea sa. Mai ales după o anumită vârstă, firea omului este întipărită pe chipul și pe corpul său. Poți să vezi cât de fericit sau nefericit este după ceea ce transmite prin prezența sa, după tonul vocii, atitudinea și mimica pe care le are și după lucrurile despre care vorbește. Gândurile negative care duc la furie, neliniște și agitație interioară, invidie, ură, frică, tristețe, răutate, dezamăgire, aroganță, disperare, se reflectă pe față, corpul și atitudinea omului. Boala fizică este o consecință directă a acestor gânduri. Energia negativă pe care o emană un astfel de om îl îndepărtează pe alții de el sau, pe baza legii atracției, se va găsi în tot felul de situații neplăcute ori conflictuale.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ia-ți din când în când (zilnic ar fi minunat) câteva clipe pe care să le petreci în solitudine. Timpul pe care îl petreci doar tu cu gândurile tale, în care îți analizezi viața, deciziile, starea ta actuală și direcția în care te îndrepți fac diferența dintre o viață trăită pe pilot automat și una în care trăiești conștient. Dacă eviți contactul cu tine însuți, dacă ești mereu înconjurat de alți oameni, dacă stai cu mintea mereu focalizata pe ceea ce ți se întâmplă sau pe distracții, ai mare șanse să te rătăcești. Însă atunci când trăiești conștient, observi din timp dacă te îndrepți într-o direcție greșită. Și, foarte important, fii sincer cu tine însuți în clipele de solitudine. Dacă te autoiluzionezi sau te minți, nu rezolvi nimic, ci doar te îndepărtezi de adevărul tău propriu.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tocmai de aceea, niciodată omul nu se va elibera de condiționări prin intermediul minții. Dacă oferta gândului este destul de interesantă pentru gânditor, acest gând a tras lozul câștigător: în curând, va deveni experiență, deoarece gânditorul va direcționa constant către el, un flux mărit de energie. Însă nu toate gândurile sunt interesante pentru gânditor. Dimpotrivă. Foarte puține gânduri se materializează instant, tocmai de aceea, foarte multe dintre gânduri rămân în sânul gânditorului - în interiorul minții. Aceste gânduri rămase contribuie la formarea convingerilor, a credințelor și a perspectivei din care este privită viața. Așadar, niciun gând nu se pierde, pentru orice formă de energie influențează întreaga masă de energie. Chiar și un om, prin prezența sa, influențează concret întreaga lume manifestată. Gândurile care nu se manifestă instant - acele gânduri uzuale, care nu reprezintă un punct de interes extraordinar pentru gânditor, contribuie din plin la atragerea experiențelor pe care ființa respectivă le va trăi într-un viitor Acum.

în Întoarcerea la Liniște, Relația cu gândurile
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Psihoterapeutul nu este un salvator, ci un om care te susține să îți găsești calea spre tine însuți, propriile răspunsuri și puterea interioară. Un demers psihoterapeutic presupune ca tu devii conștient, asumat și capabil acționezi în așa fel încât să îți placă de tine și viața pe care o trăiești. Însă cât timp tu refuzi să faci chiar și cel mai mic pas înspre schimbare, întâi în mintea ta și apoi în exterior, nimeni nu poate face nimic pentru tine.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook