Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Când până și cei apropiați care ar trebui să te susțină, să te încurajeze și să aibă încredere în tine se întorc împotriva ta și, mai rău de atât, te sabotează într-un fel sau altul, simți că rămâi singur în vâltoarea vieții, secătuit de puteri și voință, sub o umbră constantă a tristeții. Dacă într-adevăr ții la cineva și îi vrei binele, nu-l abandona când are cea mai mare nevoie de tine – e un gest laș care dovedește doar că nu ai încredere în el și că tu nu te simți capabil să faci ceea ce el și-ar dori să realizeze. Dacă e așa, măcar nu-l încurca și descuraja pe acela care are un vis... și nu avea pretenția să îți aducă lauri și să te ia sub aripa lui după ce a trecut de acea perioadă și a ajuns unde își dorea. Lucrurile se iartă, dar nu se uită.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Fii prieten cu cine vrei, dar să ocolești trei: prostul, care vrând să te ajute îți face rău, nestatornicul, care te părăsește când ai cea mai mare încredere, după o legătură îndelungată, și mincinosul, care-ți va face rău chiar dacă te ferești, și asta într-un fel pe care nu-l bănuiești.

în Colierul porumbiței, traducere de Grete Tartler
Adăugat de JupiterSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când vei înțelege dacă vrei sănătate, bani sau iubire, succes sau fericire, trebuie dezvolți ceva în interior, o abilitate nouă, o stare de spirit nouă, atunci vei evolua și în interior, precum și în exterior. Și poate că îți vei da seama cel mai mare beneficiu nu este succesul exterior și nici fericirea dată de lucrurile exterioare ci felul în care tu te simți în interior, acea încredere în tine, acum ai cheia pentru a obține tot ce vrei, acea împlinire sufletească și sentiment de putere interioară totul este așa cum trebuie fie.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu-ți fie frică de ridicol; dacă simți ce spui, dacă te pui pe tine curat în cuvinte, n-ai cum fii ridicol. Fă-l pe cel de lângă tine să simtă ce simți - dinăuntrul lui. Din afară poți convinge, și poți înțelege lucrurile, dar fără le simți. Lucrurile pe care nu le simți se uită, sau te poți obișnui până la urmă cu ele, ceea ce e și mai rău. Ce pleacă din tine nu se poate uita, și nu te înșeală, și atunci nu se poate întoarce niciodată împotriva ta; dar pentru asta trebuie fii foarte curat cu tine, și asta iar e greu. Ca un zbor cu motorul defect.

în Ridică-te și mergi (1991)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ce îți dorești de la partenerul ideal? Să aibă grijă de tine? Să îți acorde atenție? Să îți spună cuvinte frumoase? Să îți ofere cadouri? Să te încurajeze și să creadă în tine? Ei bine, toate aceste lucruri trebuie le faci tu pentru tine ÎN PRIMUL RÂND. Nimeni nu te va trata mai bine și nu va avea mai multă grijă față de tine decât vei avea tu însuți. Și cum ar putea? Dacă tu fumezi, te poate convinge cineva că nu e bine? Dacă te neglijezi, poate cineva să te convingă că e bine să faci schimbări înainte să îți dorești tu schimbarea? Tu trebuie să ai grijă de viața ta financiară și dacă tu nu înveți să îți câștigi banii de care ai nevoie, economisești și să fii o persoană responsabilă cum crezi va veni cineva să facă asta în locul tău? Poate dacă are anumite interese, altcineva va avea grijă de tine financiar, însă vezi ce distractiv va fi când interesul nu mai e și tu rămâi în fundul gol, fără să ai abilitățile necesare pentru a-ți purta singur de grijă. Ajungi cerșetor. Înainte de a cere celor din jur atenție, iubire sau orice altceva oferă-ți ție în primul rând acel lucru.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când vei înțelege dacă vrei sănătate, bani sau iubire, succes sau fericire, trebuie dezvolți ceva în interior, o abilitate nouă, o stare de spirit nouă, atunci vei evolua și în interior, precum și în exterior. Și poate că îți vei da seama cel mai mare beneficiu nu este succesul exterior și nici fericirea dată de lucrurile exterioare ci felul în care tu te simți în interior, acea încredere sănătoasă în tine că acum ai cheia pentru a obține tot ce vrei, acea împlinire sufletească și sentiment de putere interioară totul este așa cum trebuie fie și POATE, sentimentul setea a dispărut.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Gândește-te bine. Cine îți cere fii altruist? Cei care au nevoie de ceva de la tine și vor obțină ușor. Cine îți cere fii umil și să nu emiți pretenții mari de la viață? Cei care se tem ca prin exemplul tău îi vei face pară mici sau vor trebui să iasă din zona de confort. Cine îți cere fii într-un fel sau altul? Cei care nu aplică pe ei propriile lor sfaturi. Nu există nicio autoritate pe pământ care să îți poată spună cum sa fii. Fii cum vrei și culege roadele sau plătește prețul. Este drumul tău de autocunoaștere și orice sfat din exterior nu va face decât să te devieze de la drum, să te încetinească și să îți răpească lecțiile. Fii și umil și îndrăzneț, fii și egoist și altruist. Fii în toate felurile și trage singur concluziile. În inima ta este autoritatea supremă. Vei știi cum e bine fii și ce e bine să faci în funcție de gradul de împlinire sufletească pe care îl vei simți. Acela este adevărul tău, singurul adevăr valabil pentru tine în întreg Universul. Nu există decizii bune sau rele, există doar decizii congruente sau incongruente cu adevărul tău interior. Simți de fiecare dată când ești aliniat și de fiecare dată când te îndepărtezi de sensul vieții pentru tine. Fii atent la busola interioară și vei știi tot ce e nevoie să știi.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

"Asumă-ți responsabilitatea!" sunt cele două cuvinte pe care le auzim din ce în ce mai des, însă prea puțini amintesc de un factor esențial în acest context: pentru ceea ce alegi tu să faci și să fii. Să-ți asumi responsabilitatea în locul altora este un obicei dăunător ție! Astfel reușești să te încarci cu probleme ce NU îți aparțin și, sub greutatea lor, riști să rămâi blocat în încercarea disperată de a schimba pe cineva sau de a-i face un "bine" atunci când acela nu e interesat miște nici măcar un deget în această privință. Chiar dacă la început nu le vei simți ca pe o povară, timpul te va avertiza într-un fel sau altul (de obicei prin frustrări pe care nu le mai poți ignora) că ai neglijat ceea ce e cel mai important: pe tine.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ai încredere în Dumnezeu , dar și în tine

Omule,
Când simți că nu mai poți, nu dispera. Închide ochii și gând bun la Dumnezeu.
Dacă îl ai pe Dumnezeu în suflet, doar El îți dă puterea mergi mai departe. Mulțumește-i pentru viața ce ți-a dat și tot El îți va arăta dragostea și grija pentru sufletul tău. Îți va oferi zile însorite atunci când în viața ta vei avea și momente înnourate.
Cu încredere în Dumnezeu, dar și în tine, lasă în urmă trecutul. Fii bucuros că ai îndrăzneala mergi mai departe. Ai încredere și în forțele tale.
Nu lăsa pe nimeni -ți omoare, sau să-ți fure comorile sufletului. Ai încredere în ziua de mâine. Sigur vor veni și zile care îți vor deschide calea spre îndeplinirea celor ce-ți dorești. Atunci oamenii te vor prețui mai mult. Numai astfel vei simți că ești capabil să construiești și tu ceva. Nu uita că ai o importantă datorie față de lumea în care trăiești, dar și față de tine.
Fiind mai bun meriți fii fericit. Și nu uita că în viață nu trebuie fii copia nimănui. Este suficient adaptezi totul la propria-ți persoană.
Fii tu etalonul, nu clona altuia.

poezie de (octombrie 2020)
Adăugat de Dumitru DelcăSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Semnele care arată că nu ai destulă încredere în tine: Pui mare preț pe părerea celor din jur și ești afectat puternic când acțiunile, comportamentul sau chiar propria ta identitate sunt criticate și judecate și în același timp nu te poți bucura de o activitate sau un lucru decât dacă cei din jur își arată aprobarea și validarea. Dacă ești într-o relație care nu te împlinește și nu îți satisface nevoile, dacă ți-e teamă ieși din relație de teamă că nu vei găsi altceva mai bun, este o mare dovadă de lipsă de încredere în tine. Dacă nu acționezi când ai idei și nu le pui în practică este foarte grav pentru că se creează un cerc vicios. Nu îți dezvolți încrederea în tine pentru că nu acționezi și nu treci prin curba de învățare, apoi nu acționezi pentru că nu ai încredere. Nu ai cum ieși de aici decât prin FAPTE și ACȚIUNI oricât de frică îți este. Acționând, te eliberezi de frică.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Normal că te îndoiești de tine dacă nu îți dai voie fii tu însuți, adică autentic - exact așa cum simți că ești. Oricât de "perfectă" îți dorești fie sau crezi este masca ta, tu știi că de fapt acea masca nu ești tu. Și asta te face să nu ai încredere în tine, poate îți este teamă vei fi descoperit, poate nu știi tot timpul cum reacționezi în acord cu rolul pe care pretinzi îl joci. Însă când îți asumi propria ta autenticitate, gândurile, atitudinile și reacțiile tale vin de la sine. Fără să te mai prefaci, fără să te îndoiești dacă e bine sau nu, fără să simți că minți sau că ești acceptat doar pentru joci un rol. Fii tu însuți și ai încredere în frumusețea autenticității tale!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ce se întâmplă dacă nu lucrezi cu pasiune și plăcere într-un domeniu integrat în stilul tău de viață? Îmi vei spune ți-ar plăcea să faci sport, mănânci corect și să te odihnești, dar ai un job care te face fii sfârșit de puteri la finalul zilei, când nu mai ai timp și chef de nimic. Îmi vei spune că ai nevoie de job ca să te întreții pe tine și pe membrii familiei tale. Perfect până aici, sunt alături de tine. Însă cum ai ajuns tu în poziția să ai un job de care depinzi și care, în același timp, te face postezi pe facebook poze cu "lunea e nașpa, de-abia aștept weekendul"? Dacă privești în urmă vei vedea că ai luat o serie de decizii greșite, iar acum ești într-o capcană din care e tot mai greu ieși. Ei bine, IEȘI! Dacă vei continua mergi la un job care nu îți face plăcere, în care nu progresezi și în care nu simți că ai oportunități de a trece la niveluri superioare de venit, nu doar că starea ta fizică și psihică, despre care am vorbit mai sus, se va înrăutăți în mod accelerat, însă și starea ta spirituală va avea de suferit.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Sherilyn Fenn

Există ceva la locul de muncă, un sentiment pe care nu-l poți avea acasă... Este vorba despre a avea încredere în viață și de a avea asigurarea lucrurile se întâmplă așa cum ar trebui. Tu faci ceea ce faci atât de bine cât poți face acest lucru și atunci nu mai ești îngrijorat în privința rezultatului muncii tale.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ia-ți 10 minute și răspunde sincer la următoarele întrebări. Ție îți place ceea ce faci în acest moment? Ești în locul în care te simți confortabil? De ce faci ceea ce faci? Peste un an sau doi va conta ceea ce faci acum? Vei fi mulțumit de tine că ai făcut ceea ce faci astăzi? Nu înceta să îți pui întrebări, analizează cu atenție încotro se îndreaptă viața ta și ia măsuri atunci când este nevoie.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Uită de vocație. Până când nu simți o nevoie constantă de a dărui celor din jur, în special necunoscuților, pentru care simți o nevoie arzătoare de a le face viața mai bună, mai plăcută și mai ușoară, ai grijă de tine și de nevoile tale. Devino acel om care simte că are destul și mai mult decât suficient și lasă nevoia de a dărui să se nască natural. Nu te mai forța schimbi lumea cât timp știi încă prea puține despre lumea ta interioară, nevoie și aspirațiile tale, traumele și demonii tăi. Devino împlinit și apoi, la fel ca și un vas care e prea plin, tot ce e mai bun în tine va începe să se reverse și să irige pământul fertil din jur care va aduce roadele toamnei. Fii tu bine, fii un exemplu și apoi vine și chemarea vocației tale.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când nu ai o imagine bună despre tine, când nu ai încredere în tine, îți mai rămâne să te agăți de dorințe și să ai impresia dacă ți le împlinești, asta înseamnă că ai succes și ești valoros ca om. Cauți prin asta să te valorifici și să te simți mai important. Ai senzația asta o să îți dea încredere în tine.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă vrei să devii o personalitate alfa, fă-ți scopuri care să te servească pe tine, dar prin atingerea lor facă lumea mai bună măcar pentru o altă ființă. Cu cât viziunea ta servește mai mulți oameni, cu atât se va realiza mai repede și fericirea ta va fi mai mare. Orice vis trebuie apoi transformat în scop cu pași de acțiune, într-un plan bine pus la punct. Scopul e important fie: măsurabil, concret, specific, clar. Nu poți fi lider dacă ești mai puțin inspirat sau motivat decât cei din jurul tău. Mulți oameni cred "au o problemă" sau sunt "defecți" și de aceea sunt nefericiți sau nu au ceea ce își doresc. Singura lor problemă, de fapt, e că vor culeagă recolta înainte sădească semințele și tot ce au nevoie e una peste cap ca să își aducă aminte ordinea: 1. Sădește. 2. Îngrijește. 3. Culege.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Din ziua în care mă îndrăgostisem de el, am decis că așa este corect. M-am convins poți, ușor, fii fidel cuiva, când este la o mare depărtare de tine. De ce să înșeli pe cineva, doar pentru că ai nevoie de o plăcere fizică? Înseamnă că ceea ce te leagă de acel om e doar bucurie trupească. Atât. Nu este iubire. Dacă, poate, ai nevoie de o consolare, o vorba bună și nu o primești de la omul care te iubește, doar pentru este departe, citește o carte. Recitește sms-urile lui, cele mai tandre. Declarațiile de iubire. Amintește-ți cele mai frumoase momente, sau scrie-i tu. De ce să îl înșeli? Poate acel om nu se pricepe la cuvinte. Dar dacă îl iubești cu adevărat, simți în inima ta și în sufletul tău susținerea lui, și cea de care ai nevoie. Abia atunci când ești fidel unui om, îl meriți cu adevărat.

în Maeștri din cotidian (2015)
Adăugat de Doina PostolachiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Ambroise" de Doina Postolachi este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -28.00- 26.60 lei.

Dacă tu faci compromisuri sau te sacrifici pentru nevoile altcuiva, nu îți este bine ție. Dacă cineva îți cere să îi satisfaci nevoile, înseamnă că acea persoană nu este ok cu ea însăși și vrea obțină de la tine ceea ce nu-și asumă facă de una singură. În plus, omul care îți cere să faci compromisuri nu te respectă, ci se pune pe sine și nevoile sale în prim plan - desconsiderare + egoism. Nici omul care face compromisuri și nici cel care le cere nu este ok cu el însuși. Și nici nu va fi la fel atât timp cât va fi prins în acest schimb disfuncțional în care unul dă ceva ce nu și-ar dori să dea, iar celălalt cere i se satisfacă nevoile egoiste. Amândoi vor fi mereu pe minus, chiar dacă cel care primește pe moment se va simți satisfăcut. Însă golul său interior nu va fi umplut în acest fel. Un om care se prețuiește pe sine nu face compromisuri de dragul altcuiva. Un om autonom și vertical nu le cere altora facă compromisuri pentru că îi respectă pe alții în aceeași măsură în care se respectă pe sine. Binele individual și cel comun nu se construiesc pe compromisuri, ci pe un schimb de valori în care fiecare oferă ceea ce-și dorește dea și primește ceea ce un altul este dispus ofere din prea-plinul său.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Problemele din relațiile noastre apar pentru idealizăm ideea de relație de cuplu și pentru că nu știm ne respectăm suficient încât trăim în solitudine până găsim pe cineva cu care într-adevăr să rezonăm la nivel de valori, credințe, stil de viață, respect reciproc. Pe cât mai disperat ești să îți găsești un partener, pe cât îți dorești devii dependent de cineva, pe cât te străduiești înlănțui pe cineva, pe atât de multă suferință vei simți. Însă, atunci când înveți fii autonom, independent, să îți creezi o viață care să depindă doar de tine și în care să te simți bine și singur, pe atât de multe șanse ai la o relație funcțională. Pare paradoxal, nu-i așa?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când crezi poți încălca o promisiune pe care ți-ai făcut-o ție pentru "nu știe nimeni", spiritul tău este știrbit și rănit pentru începe să realizeze că tu nu te poți baza pe tine. Prețul e uriaș și nu și-l permite nimeni. Așa data viitoare când îți promiți că faci ceva, fă! De dragul tău și pentru binele tău. Așa-i că vrei ca cei din jur să nu își încalce promisiunile față de tine? Orice suferință ai în viața ta sau te temi aduci în viața ta, va veni înzecit tocmai ca să te ajute rezolvi această suferință și temere o dată pentru totdeauna și – mai mult – să te facă realizezi dacă e vreo problemă, tu ești autorul și soluția în același timp.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook