Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Când crezi că poți încălca o promisiune pe care ți-ai făcut-o ție pentru că "nu știe nimeni", spiritul tău este știrbit și rănit pentru că începe să realizeze că tu nu te poți baza pe tine. Prețul e uriaș și nu și-l permite nimeni. Așa că data viitoare când îți promiți că faci ceva, fă! De dragul tău și pentru binele tău. Așa-i că vrei ca cei din jur să nu își încalce promisiunile față de tine? Orice suferință ai în viața ta sau te temi să aduci în viața ta, va veni înzecit tocmai ca să te ajute să rezolvi această suferință și temere o dată pentru totdeauna și – mai mult – să te facă să realizezi că dacă e vreo problemă, tu ești autorul și soluția în același timp.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Orice suferință ai în viața ta sau te temi să aduci în viața ta, va veni înzecit tocmai ca să te ajute să rezolvi această suferință și temere o dată pentru totdeauna și – mai mult – să te facă să realizezi că dacă e vreo problemă, tu ești autorul și soluția în același timp. Când tu îți faci ție promisiuni și le încalci, vor apărea în viața ta oameni care îți vor face promisiuni și le vor încălca. Când tu te trădezi pe tine, vor apărea oameni care vor trăda. Când tu te-ai abandonat, apar oameni care te vor abandona din nou și din nou și orice suferință ai, recunoaște-o ca pe un mesaj și fiecare om care te face suferi – un mesager, iar mesajul este unul: "Vrem sa fii bine, însă ești orbit de valul iluziei, iar noi am venit să îți ridicăm vălul iluziei și să te facem vezi, să te trezești, devii o ființă conștientă". Știu ce îți spun eu nu este nici ușor de digerat și nici ușor de aplicat, dar mai știu că dacă ești acum aici și citești, și eu sunt un mesager.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

De câte ori ți-ai spus în mintea ta că de luni te apuci de sală, te lași de fumat, începi un nou obicei și ai eșuat în a ține această promisiune? De câte ori ți-ai promis că nu vei mai tolera lipsa de respect și totuși nu ai făcut nimic atunci când din nou și din nou ți s-a arătat lipsă de respect? De câte ori ți-ai făcut promisiuni legate de bani, sănătate, iubire și le-ai încălcat? Crezi aceste promisiuni rămân fără consecințe? Cu fiecare promisiune făcută ție și neonorată, spui spiritului tău că nu te poți baza pe tine să faci ce ți-ai propus și că ești o persoană slabă, incapabilă și lipsită de valoare. Și ghici ce vei atrage în viața ta? Exact oamenii și situațiile care îți vor repeta acest mesaj până când suferința ta este atât de puternică încât te face să te revolți și să schimbi totul în viața ta. Maturitatea înseamnă să îți ții promisiunile făcute ție nu din cauza rușinii sociale, ci pentru că știi care sunt consecințele asupra psihicului și a fericirii tale.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Emil Dogaru

Tu ești tu numai pentru tine, cel din interior. Dar teoria pluralismului individual spune că față de ceilalți ești mereu altcineva, sau altceva, depinzând de modul cum te raportezi la fiecare dintre ei. Poți fi bun, față de cei cărora le faci bine — cu condiția ca binele tău să se manifeste cu regularitate, altminteri dacă o dată omiți să faci gestul, devii dintr-odată rău!? Poți fi în același timp tânăr, pentru toți cei ce te depășesc ca vârstă, sau bătrân, pentru ceilalți, cei născuți după tine — și care, nu știu cum se face, sunt pe zi ce trece tot mai mulți!? Poți fi interesant — pentru cine îl interesezi, sau pentru cine are nevoie de tine — sau poți fi anost, pentru restul lumii. Și, ceea ce este și mai derutant, nici măcar pentru aceeași persoană nu ești mereu același. Ești evaluat luându-se în calcul diverse variabile, cum ar fi natura, intensitatea și dinamica raporturilor ce se formează, dăinuie sau se sting între tine și celălalt...

în Norocosul teoretician (24 ianuarie 2007)
Adăugat de Emil DogaruSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Vreau să realizezi că toată greutatea stă pe umerii tăi. Tu ești singura persoană responsabilă. Pentru că o persoană alfa e responsabilă pentru binele grupului și este datoare îi protejeze pe cei din grupul său. Tu poți să faci asta de mâine? Financiar, emoțional, spiritual, ești pregătit? Dacă nu, ce faci ca să te pregătești pentru asta? Te-ai gândit vreodată că nu are cine aibă grijă de tine și ești singurul care trebuie să își poarte de grijă? Poate ești privilegiat. Poate ai părinți care te mai ajută. Poate mai ai un partener de cuplu, soț, soție care te mai ajută. Dar te-ai gândit totul se poate schimba peste noapte și totul poate cădea pe umerii tăi? Cum te pregătești pentru asta? Ți-ai descoperit vocația și știi care e misiunea ta în viață? Îți dezvolți abilitățile și talentele? Ți-ai început afacerea ta ca să nu depinzi de nimeni legat de câți bani faci sau de programul de lucru? Ai grijă de sănătatea ta? Cum mănânci și cât sport faci pe săptămână? Ești capabil oferi iubire și sprijin celor din jur? Din punct de vedere emoțional și psihlogic, ești o fire optimistă, ai umor și ai puterea dei încuraja pe alții când le e greu? Poți tu să treci peste obstacole indiferent de ce îți aruncă viața în cale? Ai destui prieteni și o comunitate pe care să te poți baza dacă lucrurile devin foarte grele?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când ai putere interioară și trăiești viața în varianta ta superioară nu te poate răni nimeni. Dacă pierzi o sumă de bani, nu te plânge că ești ratat, neatent sau incompetent ci realizează atât a costat înveți o lecție. Dacă partenerul de viață te părăsește, înșeală sau minte și simți asta te trage în jos, poți considera partenerul s-a descalificat singur și nu poate face parte din viața ta. Nu trebuie să faci eforturi urmărești corectitudinea celor din jur, îi prinzi mințind sau înșelând pentru ca apoi exclami: "ȘTIAM EU!" Și ce dacă știai? Nu poți controla ce simt, fac sau sunt cei din jur. Dar poți controla starea ta emoțională și atitudinea față de ce simt, fac sau sunt cei din jur. Ceea ce ai în interiorul tău nu poate fi furat, distrus sau devalorizat de nici o forță exterioară. Ai o putere uriașă în tine iar cei care îți fac rău acum se descalifică singuri. Nu-ți irosi energie pentru a-ți confirma suspiciunile, folosește-o pentru a deveni puternic în interior. Asta te va face un om superior, căruia nimeni nu îi poate face rău. Și nu uita atragi oameni asemeni ție, rezultatele tale în lumea exterioară sunt expresia a ceea ce ești tu în interior.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Știi unde sunt cele mai bune soluții? În experiența altora care au avut aceleași probleme și le-au rezolvat. La orice problemă pe care o ai în viața ta, acum, poți fi sigur cineva din șase miliarde de oameni a găsit soluția. Este un lucru fascinant să poți intra într-o librărie și să poți cumpăra cu o sumă oarecare munca de douăzeci de ani a unui om. Există informații care pot duce la rezolvarea oricărei probleme, care funcționează, dar trebuie lucrezi tu însuți la rezolvarea problemei care te frământă; ca mușchiul la sala de forță. Trebuie înveți, pentru că nimeni nu o să facă asta pentru tine. Adevărata încredere în tine nu este să arăți altora de ce ești în stare. Caută în tine și vezi ce îți place să faci; și fă asta fără frică. Încrederea e de multe ori confundată cu aroganța. Dacă ce faci faci pentru tine, fără să vrei să demonstrezi lumii ceva, atunci fă din toată inima, fără să îți fie teamă de invidioși. De ce anume ți-e frică? În ce domeniu al vieții dai dovadă de lașitate?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu mai accepta standardele și dorințele altora pentru tine. Nimeni nu știe mai bine decât tine ce te face fericit. Simte-te liber să îți dorești fericirea. Dacă simți că te-ai sacrificat, că ai făcut compromisuri pentru ceva, știi că o să "scoți ochii" celui care te-a pus să te sacrifici și o să apară conflicte, mai devreme sau mai târziu. De fiecare dată când vrei să faci pe plac altora în detrimentul tău, îți scade cu puțin stima de sine și puterea interioară. De fiecare dată când tinzi spre standardele puse de alții în viața ta, îți scade respectul de sine pentru că tu consideri standardele tale nu sunt importante, ci doar ale altora. Află în ce crezi tu cu adevărat, ce este important pentru tine, ce te face pe tine fericit și începe să îți creezi propriile standarde.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ce îți dorești de la partenerul ideal? Să aibă grijă de tine? Să îți acorde atenție? Să îți spună cuvinte frumoase? Să îți ofere cadouri? Să te încurajeze și să creadă în tine? Ei bine, toate aceste lucruri trebuie le faci tu pentru tine ÎN PRIMUL RÂND. Nimeni nu te va trata mai bine și nu va avea mai multă grijă față de tine decât vei avea tu însuți. Și cum ar putea? Dacă tu fumezi, te poate convinge cineva că nu e bine? Dacă te neglijezi, poate cineva să te convingă că e bine să faci schimbări înainte să îți dorești tu schimbarea? Tu trebuie să ai grijă de viața ta financiară și dacă tu nu înveți să îți câștigi banii de care ai nevoie, economisești și să fii o persoană responsabilă cum crezi că va veni cineva să facă asta în locul tău? Poate dacă are anumite interese, altcineva va avea grijă de tine financiar, însă vezi ce distractiv va fi când interesul nu mai e și tu rămâi în fundul gol, fără să ai abilitățile necesare pentru a-ți purta singur de grijă. Ajungi cerșetor. Înainte de a cere celor din jur atenție, iubire sau orice altceva oferă-ți ție în primul rând acel lucru.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Asumarea reponsabilității reprezintă privilegiul celor mai puternici oameni de pe pământ. Cum poți tu să îți asumi responsabilitatea pentru alții când tu nu ți-o asumi complet pentru tine? Când nu îți asumi responsabilitatea 100% pentru viața pe care o ai, corpul pe care îl ai, iubirea pe care o ai sau nu o ai, banii pe care îi ai sau nu îi ai, pentru orice este în viața ta – cum ai putea fii un exemplu și să fii și sprijin pentru alții? Când ești o victimă a circumstanțelor, când îți petreci jumătate din viață dând mult din gură despre ce o să faci și cealaltă jumătate găsind scuze pentru că nu ai făcut – cum ai putea să faci ceva pentru semenii tăi?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când poți accepta durează 15 ani obții orice lucru cu adevărat valoros, se întâmplă ceva magic: - îți dai seama că nu poți aștepta 15 ani ca să te bucuri de viață așa că în timp ce faci munca aia, călătoria de 15 ani, începi trăiești mai mult micile bucurii ale vieții. - îți dai seama drumul înseamnă fericirea și nu destinația așa începi aplici asta în toate aspectele vieții. - înțelegi că te poți face pe tine bogat făcându-ți nevoile mai puține, și în același timp realizezi că dacă ai un vis mare pentru care să te trezești dimineața, toate poverile sunt mai ușor de dus. - după câteva luni din această călătorie realizezi ce simplu e să fii fericit și parca nici nu mai îți dorești ajungi la destinație asa repede pentru că nu mai vrei să scapi de propria ta viață mizerabilă care acum are sens, și descoperi că îți poți iubi viața și te întrebi cum de nu te-ai simțit atât de bine până acum, pentru că deși nu ai mai multe în exterior, simți că ai trezit în tine uriașe comori interioare care au fost tot timpul acolo. Ce altceva ai mai învățat din călătoria ta?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Altruismul poate fi blestemul cel mai mare care se abate asupra ta. Altruismul nu este niciodată începutul în relațiile interumane, cu atât mai mult în iubire. În iubire, dai din ce ai sau din ce ești, ca să îl parafrazăm pe Arsenie Boca. Dar ce ai sau ce ești vine din ceea ce îți acorzi tu ție. Mai simplu, prima oară acumulează tu ca să poți să dai ceva. Adică fii egoist la început ca să îți permiți luxul mai târziu de a fi altruist. Fă-ți lista cu ce vrei tu pentru tine. Și pune-o în frunte ca toți cei care te văd zilnic să știe clar care îți sunt prioritățile. Pișă-te pe nevoile altora până când ale tale nu sunt satisfăcute pentru că altfel o să te duci în mormânt tu și îi tragi și pe ceilalți după tine într-un vârtej de reproșuri, răzbunări și resentimente pentru că ți-ai cheltuit viața încercând îi faci pe alții fericiți doar ca să constați că ai încercat hrănești un sac fără fund. Prima oară, fiecare e responsabil de nevoile lui. Fă orice e posibil ca să fii fericit. Apoi, poate vei avea șansa să și dai din ceea ce ai. Din iubirea ta, din timpul tău, din abundența ta materială sau spirituală. Prima oara ești tu. Cine spune altceva vrea obțină ceva de la tine și nu știe cum decât încercând să te facă să te simți vinovat invocând altruismul. Adică fii tu altruist, egoistul din mine vrea ce ai tu.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă încetezi să te mai crezi așa important, îți rezolvi instant o căruță de probleme. Pentru că te crezi important, crezi că celorlalți le pasă foarte mult de tine. De cine ești, de cum arăți, de ce ai acasă, cu cine îți petreci timpul, cum îți câștigi banii. De aceea, investești o tonă de energie în aceste lucruri exterioare și superficiale, ca să îți păstrezi iluzia importantă. În afară de maică-ta, nimănui nu-i pasă de tine și când e vremea deciziei finale, vei vedea că în afară de 2-3 oameni din viața ta care chiar contează, de obicei prietenii ăia care nu știi nici tu ce ai făcut ca să îi meriți, nimeni nu va face sacrificii pentru tine. Încearcă ieși din tipare în familia ta, și ai să vezi câtă iubire necondiționată au pentru tine cei cu același sânge cu tine. Încearcă să îți alegi propriul drum, urmezi propria viziune, care nu servește interesele familiei tale, și vei ști tot ce e de știut despre cât de important și iubit ești.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă nu te respecți pe tine ca persoană, oricât de bună este la suflet persoana cu care ai sau vrei să ai o relație, nici acea persoană nu te va putea respecta. Vei vedea cealaltă persoană începe să întârzie la întâlniri, nu își ține promisiunile față de tine, nu ascultă părerile tale, te ridiculizează, te înșeală și te trădează. Ceilalți sunt răi, trădători și lipsiți de suflet, nu? NU! Tu ai permis unor astfel de persoane intre în viața ta pentru că nerespectându-te pe tine te-ai bucurat la primul semn de atenție ce l-ai primit. Pentru că nu te respecți știi lumea din jur nu îți oferă iubire, validare și atenție și te mulțumești cu orice primești la fel ca un câine flămând ce se bucură pentru orice os aruncat din milă. Pentru că nu te respecți, atragi oameni care simt asta și care vor profite de pe urma ta și să te folosească până când nu mai au nevoie de tine. Până când nu te respecți pe tine, oamenii care se respectă vor sta departe de tine.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu există moment potrivit, ci există doar atitudinea potrivită. Atitudinea e în puterea și în controlul tău, doar că tu îți refuzi ce stă cu adevărat în puterea ta și te agăți de ce nu poți controla; și apoi te miri că nu ți-e bine. Nu îi poți controla pe cei din jur și acțiunile lor, dar îți poți controla emoțiile și gândurile, astfel încât fii fericit și să simți iubire orice s-ar întâmpla în jur. Nu îți poți asuma responsabilitatea pentru viața altora, dar sigur ți-o poți asuma pentru a ta. Educația și evoluția ta sunt în puterea ta, iar ce îți aruncă viața în cale, nu ține de tine.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Un om evoluat are tot ce îi trebuie în el: încredere, putere, energie, curaj, caracter, iubire, loialitate, inteligență și alte mii de diamante. Aceste lucruri interioare nu pot fi furate, distruse sau diminuate de nici o forță exterioară. Când ai putere interioară și trăiești viața în varianta ta superioară nu te poate răni nimeni. Dacă pierzi o sumă de bani, nu te plângi că ești ratat, neatent sau incompetent ci realizezi că atât a costat înveți o lecție. Dacă partenerul de viață te părăsește, înșeală sau minte și simți asta te trage în jos, poți considera partenerul s-a descalificat singur și nu poate face parte din viața ta. Nu trebuie să faci eforturi urmărești corectitudinea celor din jur, îi prinzi mințind sau înșelând pentru ca apoi exclami: "ȘTIAM EU!" Și ce dacă știai? Nu poți controla ce simt, fac sau sunt cei din jur. Dar poți controla starea ta emoțională și atitudinea față de ce simt, fac sau sunt cei din jur. Nu uita: Ceea ce ai în interiorul tău nu poate fi furat, distrus sau devalorizat de nici o forță exterioară. Ai o putere uriașă în tine iar cei care îți fac rău acum se descalifică singuri în timp ce tu îți crești puterea interioară și devii un om superior. Lucrurile nu sunt niciodată cum par la o primă vedere. Fii inteligent și caută adevărul din spatele aparențelor!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Atunci când suferi înseamnă că este necesar schimbi ceva la tine, la gândurile și percepțiile tale sau la felul în care trăiești. Suferința este un semnal de alarmă care te invită la conștientizare și schimbare. Scopul firesc este eliberarea de suferință, nu acceptarea ei. Gândește-te că atunci când ești bolnav fizic îți dorești să faci orice pentru a te însănătoși. De ce procedezi altfel atunci când este vorba de suferință psihică? De ce continui accepți, să crezi că este ceva benefic în "a-ți duce crucea" sau în a te autoabuza la nesfârșit? În plus, atunci când trăiești pe o frecventă negativă, când viața ta este presărată de durere, frică, tristețe, depresie, furie, frustrare, nemulțumire, vei atrage și mai multe situații care rezonează cu starea ta actuală. Nimeni și nimic nu te poate salva de tine însuți, miracolele nu se întâmplă fără ca tu să acționezi și nu vei primi niciun premiu sau vreo statuie pentru tot ceea ce alegi înduri. Vrei fii liniștit, fericit și împăcat cu tine însuți? Caută să te eliberezi de suferință - fie prin schimbarea felului în care trăiești, fie prin modificarea gândurilor și percepțiilor tale.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tot ceea ce cerem altora, e ceva ce nu ne acordăm noi singuri. În cazul atenției, persoana care se plânge că nu primește atenție de la partener, este persoana ce nu își acordă ei atenție și altfel, transmite un mesaj către lume: "Eu nu merit atenție, nici măcar eu nu mi-o acord." Un alt om niciodată nu îți va oferi ceva ce tu spui că nu meriți prin comportamentele și atitudinea ta. Ce înseamnă să îți acorzi tu ție atenție? Depinde de fiecare. Poate să îți acorzi mai mult timp pentru pasiunile tale, poate mergi la sală, poate să te dezvolți personal, înveți o limbă străină, sau orice altceva. Ce se întâmplă când tu îți acorzi ție atenție, când devii o persoană mai bună, mai valoroasă, mai evoluată? Începi atragi oameni ca și tine în jurul tău. Cei din jur încep să îți acorde mai multă atenție. La final, ce crezi că va face partenerul tău când vede că te ocupi de tine, alți oameni îți acordă atenție și ai devenit o persoană interesantă? Cel mai probabil, îți va acorda mai multă atenție.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu îi poți controla pe cei din jur și acțiunile lor, dar îți poți controla emoțiile și gândurile, astfel încât fii fericit și să simți iubire orice s-ar întâmpla în jur. Nu îți poți asuma responsabilitatea pentru viața altora, dar sigur ți-o poți asuma pentru a ta. Educația și evoluția ta sunt în puterea ta, iar ce îți aruncă viața în cale, nu ține de tine.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nimeni nu poate știi calea pe care tu să o urmezi. Și e normal fie așa. Pentru că tu porți responsabilitatea bunelor și relelor, a roadelor bogate sau a pierderilor și suferințelor de pe calea ta, deci decizia îți aparține. Încearcă experimentezi tot ce poți și vezi cum te simți. Busola ta interioară îți va spune când e ceva ce îți place și vrei mai mult sau când îți displace și nu mai vrei să ai parte de acel lucru. Astfel, aduni indicii ca și un detectiv și le tot pui cap la cap până când întregul puzzle este gata. Deci trăiește-ți viața – intens! Cu cât mai intens, cu atât mai repede dobândești putere de discernământ. Și cu cât ai mai repede putere de discernământ vei știi ce e bine și rău pentru tine, care e adevărul tău, realitatea ta și calea ta.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Viața

Ce este viața pentru cel sărac?
Ce este viața pentru cel bogat?
Oare, împreunându-le credința,
Aflăm cu certitudine biruința?

Ce este viața pentru cel aflat în suferință?
Dar pentru cel lipsit de credință?
Oare, privindu-i cu miluință,
Aflăm provin din aceeași credință?

Ce este viața pentru cel nepăsător?
Dar pentru cel ce speranța își pierdu?
Oare, gândindu-ne la amândoi,
Aflăm cu certitudine ce scop avem noi?

Când vezi, oamenii împraștie ură,
Este pentru că, iubirea e impură.
Când vezi , sărăcia crește,
E pentru că, dragostea lipsește.

Când vezi o frunză zburând,
E pentru că, se lasă împinsă de vânt.
Când vezi o floare cum înflorește,
E pentru că, de sus primește, ceea ce toți primim.

Când poți să miști, vezi, auzi,
Când poți să simți, rabzi, să crezi,
Când poți să duci, pâna în mormânt,
Al tău țel, în timp parcurs;Asta e viața!

poezie de (12 noiembrie 2007)
Adăugat de Ovidiu KerekesSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook