Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Nu-ți fie frică de ridicol; dacă simți ce spui, dacă te pui pe tine curat în cuvinte, n-ai cum să fii ridicol. Fă-l pe cel de lângă tine să simtă ce simți - dinăuntrul lui. Din afară poți convinge, și poți înțelege lucrurile, dar fără să le simți. Lucrurile pe care nu le simți se uită, sau te poți obișnui până la urmă cu ele, ceea ce e și mai rău. Ce pleacă din tine nu se poate uita, și nu te înșeală, și atunci nu se poate întoarce niciodată împotriva ta; dar pentru asta trebuie să fii foarte curat cu tine, și asta iar e greu. Ca un zbor cu motorul defect.

în Ridică-te și mergi (1991)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Dacă simți că ai scris degeaba

Lucrurile pot fi de-ndată atinse, ținute, părăsite,
Se pot transforma unele într-altele,
Floarea poate deveni automobil, femeia -
O vaporoasă broderie. Nu există un scamator
Care face felurite trucuri, ci lucrurile, ele însele,
Au această putere de schimbare. Fă-le să lucreze pentru tine,
Toarnă-le în forme noi, găsește cheia
Prin care poți desface cuvintele.
Există undeva un ventilator care le împrăștie
Și altundeva o pâlnie care le suge.
Între aceste două puncte, în vârtej, ești tu:
Ia un crocodil și fă-l iepure, ia
Un iepure și fă-l salcâm, ia un salcâm
Și fă-l fereastră. Dacă simțiai scris degeaba
Schimbă-ți numele, ascunde-te în munți,
Fă-te păstor și rătăcește cu turmele
În cele din urmă, când îți simți sfârșitul,
Urcă oile la cer, mergi și tu odată cu ele
Acolo vei fi Petru sau Ioan, sau Emanuel,
Sau Iov, sau Iacov, sau cine știe cine.

poezie de din Caut un loc curat (2016)
Adăugat de Carmen2015Semnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Un om evoluat are tot ce îi trebuie în el: încredere, putere, energie, curaj, caracter, iubire, loialitate, inteligență și alte mii de diamante. Aceste lucruri interioare nu pot fi furate, distruse sau diminuate de nici o forță exterioară. Când ai putere interioară și trăiești viața în varianta ta superioară nu te poate răni nimeni. Dacă pierzi o sumă de bani, nu te plângi că ești ratat, neatent sau incompetent ci realizezi că atât a costat înveți o lecție. Dacă partenerul de viață te părăsește, înșeală sau minte și simțiasta te trage în jos, poți considera că partenerul s-a descalificat singur și nu poate face parte din viața ta. Nu trebuie să faci eforturi urmărești corectitudinea celor din jur, îi prinzi mințind sau înșelând pentru ca apoi exclami: "ȘTIAM EU!" Și ce dacă știai? Nu poți controla ce simt, fac sau sunt cei din jur. Dar poți controla starea ta emoțională și atitudinea față de ce simt, fac sau sunt cei din jur. Nu uita: Ceea ce ai în interiorul tău nu poate fi furat, distrus sau devalorizat de nici o forță exterioară. Ai o putere uriașă în tine iar cei care îți fac rău acum se descalifică singuri în timp ce tu îți crești puterea interioară și devii un om superior. Lucrurile nu sunt niciodată cum par la o primă vedere. Fii inteligent și caută adevărul din spatele aparențelor!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când ai putere interioară și trăiești viața în varianta ta superioară nu te poate răni nimeni. Dacă pierzi o sumă de bani, nu te plânge că ești ratat, neatent sau incompetent ci realizează că atât a costat înveți o lecție. Dacă partenerul de viață te părăsește, înșeală sau minte și simțiasta te trage în jos, poți considera că partenerul s-a descalificat singur și nu poate face parte din viața ta. Nu trebuie să faci eforturi urmărești corectitudinea celor din jur, îi prinzi mințind sau înșelând pentru ca apoi exclami: "ȘTIAM EU!" Și ce dacă știai? Nu poți controla ce simt, fac sau sunt cei din jur. Dar poți controla starea ta emoțională și atitudinea față de ce simt, fac sau sunt cei din jur. Ceea ce ai în interiorul tău nu poate fi furat, distrus sau devalorizat de nici o forță exterioară. Ai o putere uriașă în tine iar cei care îți fac rău acum se descalifică singuri. Nu-ți irosi energie pentru a-ți confirma suspiciunile, folosește-o pentru a deveni puternic în interior. Asta te va face un om superior, căruia nimeni nu îi poate face rău. Și nu uita că atragi oameni asemeni ție, că rezultatele tale în lumea exterioară sunt expresia a ceea ce ești tu în interior.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Adi Conțu

Printre rânduri

Stau ascunse-ntre cuvinte
Vorbe calde, vorbe sfinte,
Ce îți cad din cer pe-o coală
Par că-s scrise cu cerneală

Dar găsești lacrimi prin ele
Suferințe, zile grele,
O mătase îngerească
Care vrea să te-nvelească

Tu încearcă, le privește,
Fii ce poți să fii, iubește,
Simți căldura lor în suflet
Cum te-ndeamnă la un zâmbet?

Cel ce e, e lângă tine,
Vrea să-ți fie pururi bine
Inima citind o știe
Ritmul ei e poezie

Tu simți dragostea firească
Mantia dumnezeiască
Rânduri, rânduri... de ce oare?
Nu e tot ceea ce pare?

poezie de (13 iulie 2018)
Adăugat de Anna GheorghiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Florin Piersic

Vrăjeala asta, obsesia asta cu tinerețea veșnică - îmi pare răutrebuie să o spun - poate să fie foarte periculoasă, poate ajunge un blestem. Gândiți-vă că, încet-încet, rând pe rând, ți s-ar duce toți cei dragi și ai rămâne tu singur - ferească Dum­nezeu! - ca un prost, într-o lu­me de oameni obișnuiți, care niciodată n-ar înțelege tinerețea asta a ta fără sfârșit. Cum ar fi? Cum te-ai simți atunci? La ce ți-ar mai folosi tine­rețea?

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Normal că te îndoiești de tine dacă nu îți dai voie să fii tu însuți, adică autentic - exact așa cum simți că ești. Oricât de "perfectă" îți dorești să fie sau crezi că este masca ta, tu știi că de fapt acea masca nu ești tu. Și asta te face să nu ai încredere în tine, poate îți este teamă că vei fi descoperit, poate nu știi tot timpul cum să reacționezi în acord cu rolul pe care pretinzi că îl joci. Însă când îți asumi propria ta autenticitate, gândurile, atitudinile și reacțiile tale vin de la sine. Fără să te mai prefaci, fără să te îndoiești dacă e bine sau nu, fără să simți că minți sau că ești acceptat doar pentru că joci un rol. Fii tu însuți și ai încredere în frumusețea autenticității tale!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Any Drăgoianu

Fii Eu

măcar pentru o zi
trăiește-mă
împrumută-mi durerea
vezi de poți să o îngrămădești
fără să o simtă ceilați

fii Eu
vezi cum se năruie totul
cum tu
cel adevărat
mă umpli de strigăt
mă desparți de realitate
de mine
de restul zilelor ce mi-au rămas

fii Eu
măcar o oră
nu mai mult
trăiește-mă
vezi cum te caut
în lucruri
cum mă înec de atâta tăcere

fii Eu
te rog
o oră
și dacă poți să simți altceva
decât un pumnal
ce intră
și iase
din carne
atunci
mă voi așeza în genunchi
și-mi voi cere iertare
te-am iubit
fără voia ta

dar
fii Eu
pentru un minut
trăiește-mă
îmbrățișează-mi durerea
și dacă poți
atunci
mă consideri plecată

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Dacă nu gândești ca ceilalți, asta nu înseamnă că gândești "greșit". Poate ei se înșeală, chiar dacă sunt majoritatea, iar tu ai dreptate. Dacă nu îți plac aceleași lucruri care îi încântă pe alții, asta nu înseamnă că este ceva neregulă cu tine. Dacă alții nu îți oferă validare sau confirmări, asta nu înseamnă că nu faci bine ceea ce faci. Ești diferit, autentic, original și asta este tot ceea ce contează. Caută-ți întotdeauna calea și adevărul proprii pentruele te vor face fericit, indiferent de opinia altora. Atât timp cât nu încalci libertatea celorlalți, fii așa cum simți!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Poate ai simțit și tu, ca și mine, de multe ori, că deși depui eforturi mari pentru a progresa, pentru a obține ceea ce îți dorești, progresul este greoi sau inexistent. Ba uneori poate chiar te simți dat înapoi. Ei bine, asta se întâmplă pentru că toate traumele noastre, care au lăsat urme adânci în felul în care funcționează creierul și emoțiile noastre, sunt fiecare dintre ele ca o piatră de moară. Cum poți să alergi când ai pietre de moară la gât? Cum poți să urci munți sau să zbori cu pietrele de moară după tine? Mai degrabă te îneci și ești doborât. De aceea spun că ce nu te omoară, rareori te face mai puternic. De multe ori te slăbește, te îmbolnăvește și te traumatizează într-un fel care te va afecta pentru tot restul vieții. Asta dacă nu folosești singura cale posibilă de a lega ceea ce simți, emoțiile tale, de puterea ta mentală, de a înțelege, de a vindeca aceste emoții și traume, iar astfel devii, poate pentru prima oară după copilărie, cu adevărat liber.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când până și cei apropiați care ar trebui să te susțină, să te încurajeze și să aibă încredere în tine se întorc împotriva ta și, mai rău de atât, te sabotează într-un fel sau altul, simți că rămâi singur în vâltoarea vieții, secătuit de puteri și voință, sub o umbră constantă a tristeții. Dacă într-adevăr ții la cineva și îi vrei binele, nu-l abandona când are cea mai mare nevoie de tine – e un gest laș care dovedește doar că nu ai încredere în el și că tu nu te simți capabil faci ceea ce el și-ar dori realizeze. Dacă e așa, măcar nu-l încurca și descuraja pe acela care are un vis... și nu avea pretenția îți aducă lauri și să te ia sub aripa lui după ce a trecut de acea perioadă și a ajuns unde își dorea. Lucrurile se iartă, dar nu se uită.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Anda Docea

Uneori, chiar dacă lucrurile merg ca pe roate, nu mai poți să te învârți cu ele. Ai nevoie de un respiro până și de la cei care te iubesc. Până și de la ceea ce faci cu drag. Te simți, pur și simplu, copleșit. E mai greu de empatizat cu asta.

în Camere de hotel, Ca-n filme (aprilie 2015)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Camere de hotel" de Anda Docea este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -24.95- 12.99 lei.

"Eu" nu l-a simțit și nu-l poate simți niciodată pe Dumnezeu! Tot ceea ce poate simți "eu", este separarea lui "eu și al meu." Chiar și Dumnezeu pentru "eu" trebuie să fie musai creștin. Doar așa, schilodindu-l la separe, la o apartenență, "eu" îl poate "simți" pe Dumnezeu! Dumnezeu nu poate fi simțit, pentrunu e un al doilea, nefiind un al doilea, EL nu este un obiect al percepției ca îl putem simți. Tot ceea ce simți este ideea ta despre "Dumnezeu" pe care o însuflețești până la emoție. Dar e Dumnezeu atât de evanescent pentru a fi prins in superficialitatea simțirii?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ai încredere în Dumnezeu , dar și în tine

Omule,
Când simținu mai poți, nu dispera. Închide ochii și gând bun la Dumnezeu.
Dacă îl ai pe Dumnezeu în suflet, doar El îți dă puterea mergi mai departe. Mulțumește-i pentru viața ce ți-a dat și tot El îți va arăta dragostea și grija pentru sufletul tău. Îți va oferi zile însorite atunci când în viața ta vei avea și momente înnourate.
Cu încredere în Dumnezeu, dar și în tine, lasă în urmă trecutul. Fii bucuros că ai îndrăzneala mergi mai departe. Ai încredere și în forțele tale.
Nu lăsa pe nimeni să-ți omoare, sau să-ți fure comorile sufletului. Ai încredere în ziua de mâine. Sigur vor veni și zile care îți vor deschide calea spre îndeplinirea celor ce-ți dorești. Atunci oamenii te vor prețui mai mult. Numai astfel vei simți că ești capabil construiești și tu ceva. Nu uitaai o importantă datorie față de lumea în care trăiești, dar și față de tine.
Fiind mai bun meriți să fii fericit. Și nu uitaîn viață nu trebuie să fii copia nimănui. Este suficient adaptezi totul la propria-ți persoană.
Fii tu etalonul, nu clona altuia.

poezie de (octombrie 2020)
Adăugat de Dumitru DelcăSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Andie: I-ai spus ce simți pentru ea?
Pacey: Andie, deja știe asta.
Andie: I-ai spus ce simți cu adevărat, Pacey? Nu poți să pleci fără să-i spui. Nu îți stă în fire faci asta. Nu poți să stai și să aștepți ca ceva să se întâmple. Și nici fugi. Trebuie -i spui că o iubești și trebuie să încerci o recucerești pentru că, dacă nu faci asta, crede-mă, o regreți.

replici din filmul serial Cei mai frumoși ani
Adăugat de Moț MădălinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Seneca

Nu te chinui înainte de vreme pentru suferințele de care te temi. Durerea e ușoară dacă ideea pe care ți-o faci despre ea nu o mărește prea mult. Toate lucrurile depind de ideea pe care ne-o facem despre ele. Ce rost are ieși în întâmpinarea suferinței când oricum o vei simți dacă va da peste tine? Dar în vremea asta, tu pune-ți înainte binele și vezi ce poți face pentru el. Ce câștigi cu asta? Timp.

citat celebru din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Four Tragedies and Octavia" de Seneca este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -68.00- 26.99 lei.
Anda Docea

Uneori, chiar dacă lucrurile merg ca pe roate, nu mai poți să te învârți cu ele. Ai nevoie de un respiro până și de la cei ce te iubesc. Până și de la ceea ce faci cu drag. Te simți, pur și simplu, copleșit. E mai greu de empatizat cu asta. Dar mama, care se pricepe la deslușit filme, mi-a zis că se mai întâmplă, în viață, și așa.

în Camere de hotel (aprilie 2015)
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Omul de neînlocuit

Uneori când te simți o persoană foarte importantă,
Când ego-ul tău înflorește și-ascultat se cere,
Uneori când n-ai nici un dubiu, fiind deplin convins,
Că ești persoana cea mai competentă,-acolo,-n încăpere,

Uneori când simți că-absența ta copleșitoare
Lasă-o gaură de neumplut pe-acest pământ, care-i o sferă,
Ar fi bine urmezi următoarele, simple, instrucțiuni
Ele-ți vor limpezi sufletul de vanitatea-i efemeră.

Toarnă apă într-un butoi și umple-l până sus,
Scufundă-ți mâna-n el până la cot anume,
Scoate mâna-apoi din apă și gaura care rămâne
Îți va da măsura cu care vei lipsi în lume.

Poți lovi apa cu palma, iscând stropi,
Sau o poți învolbura, dacă dorești, oricât de mult,
Dar apoi, stop, vei observa, îndată,
Că-arată cum arăta-înainte de tumult!

Morala acestui exemplu străvechi și desuet:
Să faci lucrurile cât poți de bine, cât poți de iscusit,
fii mândru de tine, dar să-ți amintești
în lume nimeni, nimeni nu-i de neînlocuit.

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Osho

Viața stă mereu sub semnul primăverii

Viața este plină de o splendoare divină
Dar noi nu suntem conștienți de asta.
Suntem atât de adânc adormiți
Încât nu încetăm îi neglijăm frumusețea.
Este viața cea mai apropiată de perfecțiune,
Cea mai frumoasă, cea mai magnifică.
Nu poate fi îmbunătățită în vreun fel.
Noi suntem însă adormiți
Și de aceea nu putem avea nici o conexiune cu ea.
Este ca și cum ar fi primăvară
Iar pomii înfloresc
Și păsările cântă
Iar vântul dansează printre ramurile copacilor
Și tu ești adormit.
Nu ai cum să simți razele soarelui ce vin spre tine
Printre copaci
Și imaginile frumoase
Create de ele în jurul tău.
Nu ai cum să vezi florile, culorile lor.
Nu ai cum să zărești dansul
Copacilor și al vântului.
Nu ai cum să știi nici măcar că ești într-o grădină!
Nu ai cum avea vreo conexiune cu primăvară.
Rămâi închis în tine însuți.
Poți avea un coșmar
Și poți suferi în coșmarul tău.
Poți strigi, jelesti și să plângi.
Acest lucru nu are însă vreo legătură cu realitatea
Din jurul tău.
Exact la fel este situația omului.
Viața stă mereu sub semnul primăverii
Dar omul trebuie să fie treaz
Pentru a ști asta, a simți asta, a iubi asta.
Și, de îndată ce ai gustat bucuria
Care te înconjoară, ești religios
Din cauza mulțumirii care se înalță în tine
Și a recunostiintei și rugăciunii înălțate în tine.

poezie celebră de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Colors of Your Life: A Meditative and Transformative Coloring Book Paperback" de Osho este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -53.99- 32.99 lei.

Lucrurile materiale îți dau fericirea pe moment. Dar fericirea permanentă o simți atunci când te bucuri de tot. Fericirea interioară o poți activa atunci când iei o decizie de a te simți fericit și atunci când faci ceva măreț pentru tine, în primul rând! Dumnezeu ne vrea fericiți permanent!


Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

nu îmi spuinu ai iubire șiasta te necăjește atât de tare încât nu mai poți face nimic altceva. Iubirea doar se OFERĂ. Nu se cere. Ai atâta iubire cât poți să găsești în sufletul tău și dacă nu găsești, înseamnă că ai rezervoarele goale sau nici măcar nu știi că iubirea se ține în rezervoare. Acum știi. Iar dacă nu simți iubirea înseamnă că rezervorul gol trebuie umplut. Dar asta e responsabilitatea TA și a nimănui altcuiva. Vrei să simți iubirea? acele lucruri care te fac fericit.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook