Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

În trecutul nostru se află victoriile noastre pe care le-am integrat pentru a deveni mai evoluați, precum și rănile noastre, eșecurile și traumele noastre. Pe unele le-am depășit, iar pe altele nu. Și prima mare problemă în viața noastră sunt rănile pe care încă nu le-am depășit. Ele se numesc traume psihologice și creează găuri în sufletul nostru, care dacă nu sunt reparate, vindecate, vor face ca orice punem în sufletul nostru să se piardă, așa cum se pierde apa pe care o torni într-o sită. Apoi, după ce vindeci rănile trecutului, te poți pune pe treabă pentru a urmări visurile și obiectivele din viitor, însă trăind cu adevărat prezentul, zi de zi, construind pentru viitor și oferindu-ți plăcerile vieții.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Descartes

Gândurile noastre sunt de două feluri și anume: unele sunt acțiunile sufletului, altele sunt pasiunile sale. Acelea pe care le numesc acțiunile sale sunt toate voințele noastre, fiindcă noi experimentăm că ele vin de-a dreptul din sufletul nostru și par a nu depinde decât de el. Dimpotrivă, se pot în general numi pasiuni, toate felurile de percepții sau cunoașteri care se află în noi, din pricină că adesea, nu sufletul nostru le face ceea ce sunt și pentru că întotdeauna el le primește de la lucrurile care sunt reprezentate de ele.

în Pasiunile
Adăugat de AndreiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Poate ai simțit și tu, ca și mine, de multe ori, că deși depui eforturi mari pentru a progresa, pentru a obține ceea ce îți dorești, progresul este greoi sau inexistent. Ba uneori poate chiar te simți dat înapoi. Ei bine, asta se întâmplă pentru că toate traumele noastre, care au lăsat urme adânci în felul în care funcționează creierul și emoțiile noastre, sunt fiecare dintre ele ca o piatră de moară. Cum poți să alergi când ai pietre de moară la gât? Cum poți să urci munți sau zbori cu pietrele de moară după tine? Mai degrabă te îneci și ești doborât. De aceea spun că ce nu te omoară, rareori te face mai puternic. De multe ori te slăbește, te îmbolnăvește și te traumatizează într-un fel care te va afecta pentru tot restul vieții. Asta dacă nu folosești singura cale posibilă de a lega ceea ce simți, emoțiile tale, de puterea ta mentală, de a înțelege, de a vindeca aceste emoții și traume, iar astfel devii, poate pentru prima oară după copilărie, cu adevărat liber.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Ottilia Ardeleanu

Singurul care știe ce spun

îmi privesc vitrina dintr-un unghi rău
înțesată de obiecte de porțelan care nu au nicio treabă cu minulescu
nimic din agoniseală nu-mi mai place
s-au demodat s-au crăpat din inerția uitării s-au descompletat
nu-mi amintesc fi spart dinadins vreo farfurie pentru a ispiti norocul
paharele stau precum cocostârcii la fel de inerte
cești mai mici mai mari pe unele nu le-am folosit până azi când
le privesc oarecum cu milă poate cu indiferență
și totuși ele în sufletul lor au mirosul meu de-o viață
amprentele buricelor care ostenesc pe litere
tot cu aceste degete te-am atins și doar tu știi ce spun
ziceam că mă uit așa în golul dintre obiecte
și mă gândesc cam cum arată rănile pe care le-am făcut acestui timp
de se micșorează văzând cu ochii aproape că e străveziu
mă tem de momentul dispariției lui fără urmă
ce se va alege de aceste obiecte care-mi aparțin de sufletul meu intrat în ele
cu sufletul acesta te-am atins și singurul ești care știe ce spun
le privesc și vina că le-am tratat altfel decât trebuia cântărește ceva pe inimă
unele sunt de la tine și încă mai au culoarea pe care mi-o stârneai în obraji
însă ele nemișcatele mele lucruri au rămas într-o îngândurare naivă
că poate le-aș putea folosi dacă te-ai întoarce la mine

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Totul e sa mergi pana la capat" de Ottilia Ardeleanu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -20.00- 12.99 lei.
Nichita Stănescu

Construcție

Eu sunt un mare Dom care dorm.
Eu sunt o mare stea care A.
Degeaba curgeți voi, le-am spus
celor care curgeau,
Degeaba ați fost, le-am spus celor
care erau.

Nu există un viitor al trecutului.
Nu se poate spune ce ar fi fost
dacă ar fi fost.
Singurul lucru din viitor
nu există încă.

Și tot n-am să fiu iubit
pentru că lașitatea
este zidul cel falnic și de granit.

- Dar tu, dar tu ce faci?
zise Îngerul...
- Ce fac,
trec!...

poezie celebră de
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Partea frumoasă e că e greu, și că avem ocazia luptăm. Oamenii ca noi iubesc provocările și luptă. Să luptăm deci. Pentru ce credem. Pentru visurile noastre și pentru prezentul și viitorul nostru. Cine poate opri oameni cu vocație, curajoși, harnici, optimiști, cu caracter și coloană vertebrală? Masa critică este în creștere iar timpul este în avantajul nostru. Noi ne decidem starea de fericire, prin gândurile și stările noastre. Dacă e ceva ce e nevoie acum mai mult ca oricând, sunt oamenii curajoși, cu spirit de luptă și nu bocitoare depresive.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Unul dintre motivele pentru care cred cu tărie în oameni este pentru că știu că ceea ce se vede în afară este aproape irelevant pentru orice ființă. Da, este adevărat că atragem ceea ce suntem. Că banii pe care îi avem, oamenii cu care ne înconjurăm și rezultatele noastre în viața exterioară sunt o reflectare a abilităților noastre și a lumii noastre interioare. Însă eu nu mai judec oamenii după ce sunt și după ce au, ci după ce AR PUTEA FI. Fiecare om este o ghindă care poate deveni un stejar dacă această ghindă este plantată pe un teren fertil și este îngrijită suficient de mult ca să poată prinde rădăcini. Eu am ales cred în potențial, pun preț, mai mult decât pe ceea ce este, pe ceea ce poate fi.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Unii au numit (și mai numesc încă) grija ce-a arătat-o întodeauna Legiunea pentru păstrarea și întărirea în om a legilor adevărate ale vieții, stagnare și cult excesiv al trecutului, care ar fi depășit astăzi. Dar se înșeală. Fidelitatea pe care trebuie să o păstrăm unor forme de viață ale noastre, unor credințe intime și unor îndrumări morale care au fost semănate în lume de realități superioare, nu este, nu poate fi un cult al trecutului. Din contră, este o deschidere largă și sigură spre viitor. Acesta nu trebuie fie în nici un caz o aventură, o punte aruncată peste un gol, lipsit de piloni pentru sprijin. Viitorul, ca să fie sigur și roditor pentru națiuni, e necesar ca să se sprijine pe niște realități sigure. Acestea sunt numai realitățile care emană din cultura specifică a poporului și parvin generațiilor pe firele tradiției. Orice importare făcută din exterior (și în România acelor zile se importa mult și rău) și orice inovație necontrolată și nesincronizată pe specificul românesc însemna o alterare a cadrului existenței naționale a poporului nostru.

în Ce este Frăția de Cruce
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Știu sigur că tot ce se naște în formă fizică, moare. Știu sigur că apa erodează piatra și știu sigur că stelele mor, deci și soarele nostru. Nimic din ce e material nu durează și până la urmă, nu contează. O singură certitudine nu am. Sufletul și spiritul. Așa că mă voi ocupa de ele pentrudacă există o șansă ca viața să aibă sens, în spiritul și sufletul nostru se află această șansă.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Mintea noastră funcționează prin crearea de convingeri. Adică își repetă un gând de suficiente ori până când crede că acea convingere este un adevăr, însă nu există adevăr absolut pe care omul îl poată deține. Adevărul de ieri nu mai este adevărul de azi. Exemplu – pământul e rotund. Sau "te iubesc și fac orice pentru tine". Era adevărat ieri, dar azi poate nu mai e adevărat. Apoi, cam orice adevăr care este dovedit ca fiind adevăr, de obicei opusul lui este la fel de adevărat. De exemplu, dacă te îngrași prea mult poți să mori. Dar și opusul, dacă slăbești prea mult, poți să mori, este la fel de adevărat. Rezultatele noastre în viață sunt date de convingerile noastre iar convingerile ne creează realitatea.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Tudor Arghezi

Am căutat cuvinte virginale, cuvinte puturoase, cuvinte cu râie: le-am excitat aroma, le-am avivat rănile cu sticlă pisată și le-am infectat pe unele complect; și cum de la ele la azur e o distanță directă, o corespondență, am făcut pe cale artificială și cuvinte oglinditoare sau străvezii și am silit intre în lumina lor eterogenul, ca într-o vitrină de optician ambulant.

în Ars poetica
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Pagini Alese - Versuri Proza" de Tudor Arghezi este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -22.00- 13.99 lei.
Carl Sagan

Semnificațiile vieții noastre și a planetei noastre fragile sunt după aceea determinate doar prin propria noastră înțelepciune și prin propriul nostru curaj. Noi suntem custozii sensului vieții. Tânjim după un părinte care să aibă grijă noi, care să ne ierte pentru erorile noastre, și să ne salveze de greșelile noastre copilărești. Dar cunoșterea este preferabilă ignoranței. Este cu mult mai bine îmbrățișezi adevărul dur decât o fabulă liniștitoare. Dacă tânjim după un scop cosmic, atunci ne găsim noi înșine un obiectiv demn.

citat celebru din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
cumpărăturiCartea "The Dragons of Eden: Speculations on the Evolution of Human Intelligence Paperback" de Carl Sagan este disponibilă pentru comandă online la 32.99 lei.
Michael Laitman

Dificultatea de a discerne între bine și rău constă în faptul că adevăratul rău – egoul nostru – ne pare a fi bun. Suntem obișnuiți tratăm ego-urile noastre ca pe mijloace de evoluție. De fapt, plăcerile noastre, mijloacele noastre de trai, propria noastră Esență și sinele nostru personal, sunt simțite în ego-urile noastre.

în Kabbalah - Știința și semnificația vieții
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ignoranța, scepticismul, aroganța și inconștiența fac parte din lumea noastră interioară, iar dacă acum viața nu este așa cum ne dorim este tot din cauza a ceea ce se află în interiorul nostru. Cum am putea fi fericiți și să avem viața pe care o visăm când niciodată, ceea ce avem acum nu este suficient de bun? Recunoștința, iubirea, acceptarea și curajul sunt armele noastre, care vin tot din interior și ne pot face fericiți. Când ai vreo pretenție, vreo supărare de genul celor pe care le ai zilnic, adu-ți aminte că ești viu, respiri, exiști și poate se nimerește ca afară fie și o zi cu soare. Dacă nu ai avea aer și te-ai sufoca, ai da toate posesiunile, toate privilegiile sociale, toate pretențiile doar pentru acest dar minunat: cel al vieții și al aerului din plămânii tăi. Dacă ai avea puterea fii recunoscător pentru tot ce ai acum în viața ta în plus, nu doar pentru aerul din plămâni, cât de bogat ai fi?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Oamenii vor să "câștige" iubirea în loc să o trăiască, ca și când iubirea ar fi o statuetă pe care o obții și apoi o ții în vitrină. Oamenii vor să câștige "reputație", "bani" și "fericire". Când cei din jur manifestă voință proprie și iau decizii care nu sunt conforme cu așteptările și nevoile noastre, ne folosim de învinuire, șantaj emoțional, amenințări și violență pentru a supune toate obiectele neascultătoare din jur. Nu mai putem accepta umanitatea din alții, diferențele și liberul arbitru pentrule-am pierdut pe ale noastre. În loc fim participanți și co-creatori în lumea în care trăim, devenim niște manipulatori ordinari. Când ești învățat în cei mai importanți ani ai vieții tale că totul e departe, teoretic și lipsit de suflet, când nimeni nu se apropie de tine cu adevărat, când nu relaționezi sănătos, profund și autentic, este firesc uiți că ai o inimă, un suflet și să vezi totul așa cum crezi și tu că ești.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Viețile noastre nu vorbesc doar prin gânduri și cuvinte. Acțiunile și reacțiile noastre, intuiția și instinctul, sentimentele și stările corpului nostru, toate ne vorbesc. Viața ne atrage spre anumite experiențe și ne respinge față de altele. Dacă învățăm citim propriile răspunsuri legate de propriile noastre experiențe vom primi răspunsurile pe care le căutăm pentru a trăi vieți mai autentice. Să nu uităm însădacă vreau ca viața să îmi vorbească lucruri pe care vreau să le aud și pe care le-aș spune și altora, sunt nevoit las viața să îmi spună și lucruri pe care nu aș vrea să le aud. Viața mea nu este doar despre virtuți și calități, este și despre lipsuri și limite, greșelile mele și umbra mea. Ca fiu întreg, trebuie îmi accept și lumina și întunericul. Să acceptăm și lucrurile de care suntem mândri și cele de care ne este rușine.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă am realiza că momentul întâlnirii cu o persoană ar putea fi ultimul moment al vieții lui ori al vieții noastre, am fi mult mai intens concentrați, mai atenți la cuvintele pe care le-am rosti și la gesturile pe care le-am face.

citat din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Constantin Anton

COPIII, aceste sfinte primăveri sunt mai presus de truda fiecărui părinte, sunt darurile Ființei noastre, sunt îndumnezeirile noastre – pentru dînșii trudim zi de zi, pentru dînșii refuzăm privilegii și onoruri, ei fiindu-ne mîndria noastră, și a satului nostru. Ei sunt Ființa noastră, Ființa satului nostru...

aforism de din Mogoșești, Ființa mea - vol II
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

Fricile noastre, mai ales frica de pierdere ne face sclavii perfecți. Omul face orice doar să nu piardă ceva ce consideră că îi aparține, mai ales dacă a depus efort și muncă pentru a obține acele lucruri: - o relație. - avere. - reputație. Dar câte din aceste lucruri ne aparțin cu adevărat? Sunt ele ale noastre? Ce anume am putea spune că ne aparține și cum putem fim eliberați de frica de pierdere?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Încrederea în sine și stima de sine scăzută sunt o falsă percepție a propriei persoane. O FALSĂ percepție. Adică nu este o problemă reală. Este o alegere pe care o facem atunci când dăm voie gândurilor noastre să spună lucruri greșite despre noi: – nu sunt destul de bun; – sunt prost; – nu am valoare ca și ființă umană; – sunt o persoană incompetentă; – învăț greu;... și multe alte gânduri de genul acesta. Evident, nimic nu ne împiedică gândim invers și în favoarea noastră, însă nimeni nu ne-a învățat cum, și mai mult, este în avantajul unora din jurul nostru să rămânem cu o încredere slabă în propriile noastre forțe pentru că astfel le servim mai bine interesele.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Noi, cei captivi în Singurătate, suntem cei care am părăsit sau care am fost părăsiți. Nu este om care să nu cunoască pierderea sau despărțirea. Să nu îi uităm pe cei care sunt în prezentul nostru și să ne amintim de cei care sunt în trecutul nostru. Fie oameni, fie animăluțele noastre.

în Maeștri din cotidian (2015)
Adăugat de Doina PostolachiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Ambroise" de Doina Postolachi este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -28.00- 26.60 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook