Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Oamenii vor să "câștige" iubirea în loc să o trăiască, ca și când iubirea ar fi o statuetă pe care o obții și apoi o ții în vitrină. Oamenii vor să câștige "reputație", "bani" și "fericire". Când cei din jur manifestă voință proprie și iau decizii care nu sunt conforme cu așteptările și nevoile noastre, ne folosim de învinuire, șantaj emoțional, amenințări și violență pentru a supune toate obiectele neascultătoare din jur. Nu mai putem accepta umanitatea din alții, diferențele și liberul arbitru pentru că le-am pierdut pe ale noastre. În loc să fim participanți și co-creatori în lumea în care trăim, devenim niște manipulatori ordinari. Când ești învățat în cei mai importanți ani ai vieții tale că totul e departe, teoretic și lipsit de suflet, când nimeni nu se apropie de tine cu adevărat, când nu relaționezi sănătos, profund și autentic, este firesc să uiți că ai o inimă, un suflet și să vezi totul așa cum crezi și tu că ești.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Valoarea supremă este ajutorarea noastră și a celor din jur. Banii sunt doar una din multele forme secundare prin care valoarea se manifestă, ca o consecință și dacă ratăm esența misiunii și ne focusăm prima oară pe bani sau orice altceva, ratăm înțelegerea legilor fundamentale ale vieții. Demonstrația: ce înseamnă banii fără oamenii din jur? Dacă ești singur pe insulă, ce rol au banii? Ce sens are orice, fără oamenii din jur? Cum ne mai putem descoperi pe noi fără cei din jur ca oglinzi și parteneri? Ce suntem noi când nu avem cui dăruim?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ce e iubirea?

Ce e iubirea? De inima o cheamă.
Ce e iubirea? De lasă-n suflet rană.

Ce e iubirea? Când fără ea, degeaba mai trăim.
Ce e iubirea? De nimic pe lume, nu e mai sublim.

Ce e iubirea? Când o cunoști
Și simți că ești omul cel mai bogat din lume,
Ce e iubirea? Când te părăsește și rămâi buimac.

Ce e iubirea? De toți îi cântăm, scriem și vibrăm.
Ce e iubirea? Atunci când o trădăm.

Ce e iubirea? Atunci când nu o cunoști.
Ce e iubirea? Pentru cei răi și proști.

Ce e iubirea? Când te părăsește
Și totul în viață, ți se prăbușește.

Ce e iubirea? Când din ateu, devii un credincios.
Ce e iubirea? Pentru tirani și ticăloși.

Ce e iubirea? De n-ar fi Dumnezeu
Și în iertare, nu încercăm credem mereu.

Ce e iubirea? De inima mereu o cheamă,
Ce e iubirea? Când mai toți, de la ea, avem o rană.

Ce e iubirea? Când viața ne-o fericește un timp,
Apoi ne părăsește căutând al destin.
Ce e iubirea? La care atâta râvnim.

poezie de (10 august 2003)
Adăugat de Valeria MahokSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Iubirea e în tine. A fost tot timpul acolo și e singurul loc unde va fi. Și atunci când nu simți iubire e pentru că ți-ai acoperit iubirea din tine cu gunoaiele existenței de zi cu zi și doar de tine depinde îți miști fundul și să începi faci curat printre gunoaie până când vei face iubirea din tine să strălucească din nou. Iubirea e în tine atunci când citești o carte care îți place, când te uiți la filmul sau serialul preferat, când mergi în excursie și ești în mijlocul naturii trăgând pe nas aerul oxigenat al pădurii sau cel sărat al mării și toate problemele de acasă par departe. Când asculți muzica preferată, când ești cu prietenii din copilărie și râdeti de toate amintirile. Iubirea e în tine atunci când îți spune: "Devino maxim din ceea ce poți devii." Iubirea e când alergi pe bandă sau pe stradă sau tragi de fiare la sală sau faci orice sport, pentru că iubirea îți spune: "Iubește-te! Vreau să ai un corp frumos și sănătos." Iubirea e în tine când te duci mângâi un câine sau o pisică. Iubirea e în tine atunci când știi meriți tot ce e mai bun în viața asta și iubirea e în tine când faci ceva cu pasiune și uiți cum trece timpul. Iubirea e în tine când îți îmbrățișezi părinții și bunicii și îi ierți pentru toate greșelile pe care le-au făcut față de tine, pentru că atât au știut la vremea lor. Iubirea e în tine când te uiți în ochii persoanei pe care o iubești și îi spui: "Te iubesc" fără îți pese de reacția ei și fără să ai nevoie de ceva în schimb.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Văd oameni revoltați roboții înlocuiesc multe job-uri pe care le au acum oamenii. "Vaaai, ajungem să trăim între roboți!" Noi trăim deja într-o lume în care oamenii sunt roboți. Mă întreb cum de nu se revoltă acești oameni atunci când un om merge 12 ani la școală, apoi mai câțiva la facultate și apoi își petrece 10-12 ore pe zi vânzând la Kaufland, sau făcând munci care îi irosesc, unii poate pentru tot restul vieții. Da, milioane de job-uri vor dispărea peste noapte și vor fi înlocuite de tehnologie, inteligența artificială și roboți. Multe din job-urile pentru care facultățile îi "pregătesc" azi pe tineri nu vor mai exista în 5-10 ani. Asta lasă loc job-urilor și ocupațiilor care necesită ceva ce Ai-ul, tehnologia și roboții nu vor avea prea curând: suflet. Și dacă psihologia este la origini știința despre suflet, pregătește-te pentru o lume în care psihologia și vocația sunt noua religie.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Singura șansă pentru ca doi oameni aibă o relație de calitate, din aceea care îi face pe amândoi fericiți, împliniți și îi ajută fie oameni mai buni, evolueze împreună, este ca cei doi oameni aibă capacitatea de a sta constant față în față și să comunice. Iar această comunicare, ca să fie făcută corect, trebuie existe ascultarea și exprimarea autentică. De ce nu ascultă oamenii în mod corect? Pentru că nimeni, niciodată, nu i-a învățat cum să facă acest lucru. De ce nu vorbesc oamenii autentic cu partenerul lor? De frică. Frica de a fi judecați, frica de a li se exploata vulnerabilitățile pe care ar fi nevoie să le expună, frica de a se arăta așa cum sunt cu adevărat, pentru că poate ar pierde ceea ce ei consideră a fi "iubirea" celuilalt. Când ascultăm corect, celălalt va începe să se exprime autentic și cu mai mult curaj, în mod automat. Îți dai seama că ești ascultat corect atunci când ai senzația că ești înțeles cu adevărat.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Oamenii sunt nefericiți în relații pentru că nu fac ce vor ei ci ceea ce le-a fost indus că e corect, legal, moral de către părinți, societate, mass-media, religie. Oamenii ar fi brusc foarte fericiți dacă ar face cu adevărat ceea ce simt legat de iubire și relațiile cu cei din jur, dacă ar cere ceea ce vor sau ar spune "NU" la ceea ce nu vor. Fă ce vrei tu, ascultă-ți busola interioară, ascultă-ți corpul, onorează-ți stările și sentimentele și te vei elibera. Fii liber din nou și fără obligații imaginate și vei descoperi umanitatea în tine și în cei din jur. Nefericirea în relații și iubire vine din faptul că în loc să ne onorăm adevărul și să cerem și celor din jur să îl onoreze chiar dacă uneori doare tare, mințim la greu ca să nu doară pe moment. Prețul plătit? O viață în iad. Ne mințim pe noi, îi încurajăm pe cei din jur să traiască în minciună și apoi ne dăm cu curu de pământ că nu există iubire. Nu există pentru tine. Pentru ți-o refuzi. Pentru simți că ești defect și nu meriți. Asta face societatea în momentul ăsta: îi face pe oameni să se simtă mici, proști și nevrednici pentru a-i păstra sclavi obedienți care nu îndrăznesc facă alegerile proprii care i-ar duce la fericire, împlinire și dezinteres față de stăpânii lor. Ce ai de gând faci?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă nu te respecți pe tine ca persoană, oricât de bună este la suflet persoana cu care ai sau vrei să ai o relație, nici acea persoană nu te va putea respecta. Vei vedea cealaltă persoană începe întârzie la întâlniri, nu își ține promisiunile față de tine, nu ascultă părerile tale, te ridiculizează, te înșeală și te trădează. Ceilalți sunt răi, trădători și lipsiți de suflet, nu? NU! Tu ai permis unor astfel de persoane intre în viața ta pentru că nerespectându-te pe tine te-ai bucurat la primul semn de atenție ce l-ai primit. Pentru că nu te respecți știi că lumea din jur nu îți oferă iubire, validare și atenție și te mulțumești cu orice primești la fel ca un câine flămând ce se bucură pentru orice os aruncat din milă. Pentru că nu te respecți, atragi oameni care simt asta și care vor să profite de pe urma ta și să te folosească până când nu mai au nevoie de tine. Până când nu te respecți pe tine, oamenii care se respectă vor sta departe de tine.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu ești mai valoros cu nimic față de cel de lângă tine. Până când nu vei învăța te regăsești în fiecare ființă umană din lumea asta, nu vei înțelege ce cauți aici. Dacă ai fi mai bun decât oamenii din jur nu te-ai fi născut la fel ca ei, nu ai fi pe aceeași planetă cu ei, luptând cu aceleași probleme, trăind la fel și murind la fel. Nu în diferențele noastre vom găsi răspunsurile ce le căutăm, ci în asemănările dintre noi. Când oamenii se adună la un loc și lucrează și luptă împreună pentru același scop comun, având aceleași valori, atunci se întâmplă cele mai mari minuni și realizări ale ființei umane. Așa data viitoare, înainte judeci pe cineva, umblă un pic în papucii lor și trăiește experiențele lor.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Judecata ne îmbolnăvește și ne îndepărtează. Iubirea și acceptarea ne vindecă și ne apropie. Când judec alt om mă îndepărtez de sursa problemei din mine și astfel îmi fac mie rău. Cei care ne provoacă suferință ne sunt și cei mai buni profesori. Spune-mi cum vezi oamenii și lumea și vei avea o hartă foarte exactă a traumelor, rănilor și suferințelor din sufletul tău. Dacă Dumnezeu ar judeca, nu ar fi decât un reporter la Can Can. Când iubesc, iert și accept laturile din mine care sunt furia, stagnarea, ignoranța realizez poate pentru prima dată că nu e ușor fii om, că nu poate fi totul perfect, uneori rănile trecutului și greutățile prezentului sunt greu de dus așa că ce ar fi să am compasiune față de mine?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când nu știi cât valorezi, aștepți ca alții să te valorizeze. Când nu te iubești, aștepți ca alții să te iubească. Când nu știi dai un sens vieții tale, aștepți ca alții să îți ofere o direcție. Când renunți la puterea ta personală, o predai altora, iar ei îți vor dicta cum să trăiești. Când nu îți asumi responsabilitatea vieții tale, devii dependent de cei din jurul tău. Consecința acestor atitudini este ca te pierzi pe tine, faci compromisuri și sacrificii care te îndepărtează din ce în ce mai mult de tine însuți, trăiești o viață la voia întâmplării și în funcție de nevoile, așteptările și dorințele egoiste ale celor din jur. Asta este ceea ce vrei de la tine însuți și de la viața ta? Îmi imaginez ca nu... Și atunci, ce mai aștepți? Răspunsurile sunt întotdeauna la tine: iubește-te, prețuiește-te, crede în tine, fii autonom și independent, fă-ți un plan de viață și urmează-l pas cu pas. Viața ta îți aparține! Trăiește conștient!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Lev Tolstoi

Se spune: încearcă numai trăiești doar tu în legea iubirii, în timp ce toți oamenii din jur vor trăi ca toată lumea, te vor jefui, te vor chinui, își vor bate joc de tine. Așa spun oamenii, dar nu-i adevărat. Nu poate fie așa. Iubirea și mintea nu se află numai în mine, ci în toți oamenii. Nu putea Dumnezeu pună în noi iubirea și mintea, o parte din Sine, numai pentru ca nouă să ne fie rău de vom încerca să trăim în iubirea care a fost sădită în noi și care ne atrage. Nu poate fie așa.

în Despre Dumnezeu și om din jurnalul ultimilor ani
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba rusă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Ru.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Set Anna Karenina" de Lev Tolstoi este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.90- 34.99 lei.

Judecăm pentru că ne e mai ușor vedem paiul din ochiul altuia decât bârna din ochiul nostru. Ne declinăm responsabilitatea rezultatelor din propria noastră viață privind la ograda vecinului și dându-ne cu părerea. Ca și când ești în tribune și te uiți la jucătorii de pe teren și urli la ei despre cum ar fi bine facă, însă tu habar nu ai ce înseamnă fii în teren. În viață, ori te ridici prin propriile merite, ori încerci îi dobori pe cei din jur pentru ca poziția ta rămână superioară. Oamenii care nu se iubesc pe ei vor veni te judece și să îți spună cât de mult greșești, ce prost ești și că ai face bine revii cu picioarele pe pământ. Teama cea mai mare a acestor oameni este că vei reuși și astfel, le vei arăta adevăratul loc pe care îl merită.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

La început, când ești tânăr, mergi la discotecă și îi judeci pe cei care nu trăiesc așa cum o faci tu. Bătrânii sunt plictisitori, cei de vârsta ta sunt fraieri că nu își trăiesc viața. Apoi, îți faci o relație și o familie. Tinerii care pierd vremea în discoteci sunt proști și nu înțeleg ce este cu adevărat important în viață. Apoi ajungi bătrân și cei tineri sunt retardați pentru că așa e "tineretul din ziua de azi". Până la urmă singurul prost e ăla care judecă fără înțeleagă fiecare om se află într-o etapă a vieții ce trebuie onorată și respectată, și nu judecată. Ce e bine și important pentru tine, probabil e doar pentru tine și nu ești cu nimic mai bun doar pentru că ești la o anumită etapă, diferită de a altora.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Îmi doresc urgent văd cât mai mulți oameni bogați, cu relații minunate, sănătoși tun. Pentru ca în ziua imediat următoare, când acești oameni care cred au obținut tot ce au visat vor ieși pe stradă, vor realiza degeaba ești fericit, bogat, iubit și sănătos într-o societate în care milioane de oameni rămân săraci, violență și criminalitatea sunt la cote maxime, mama natură sătulă de abuzurile asupra planetei îi dă cu dezastre naturale. Atunci, când oamenii vor realiza că nu poți fii doar tu singur fericit într-o lume ce se autodistruge, se va reveni rapid la comunitate, suflet și cooperare. Așa te rog, devino bogat și fericit cât mai repede, că apoi începe munca.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu te vei cunoaște cu adevărat până când viața nu te pune în situații limită. Dacă ești inteligent, te pui singur în situații care îți cer te autodepășești și astfel te cunoști cu adevărat, cu puncte tari și puncte slabe. Ceea ce urăști și disprețuiești mai mult la cei din jur, ceea ce îți provoacă furie și te deranjează emoțional, ai într-o formă sau alta în tine. Te enervează la alții pentru că știi că e și în tine dar nu poți vedea încă.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Atunci când facem compromisuri, sacrificii, renunțăm la noi înșine și la fericirea noastră personală, nu ne iubim, ci din contră. Un om care se respectă și se iubește pe sine însuși știe își traseze limite și granițe sănătoase de interacțiune cu ceilalți. Dăm dovada de iubire de sine atunci când ne punem pe noi înșine în prim planul vieții noastre și căutăm să ne bucurăm de viață. Iar atunci când noi suntem împliniți și fericiți putem să îi iubim cu adevărat și pe cei din jur, ca pe noi înșine. Un om care nu se iubește pe sine nu poate iubi pe altcineva pentru că nu știe cu adevărat ce este iubirea - o confundă cu atașament, dependență, nevoie și așa mai departe.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În această viață ai un aliat de nădejde pe care te poți baza, și aceea e inima ta. Unii îi spun inimă, alții îi spun suflet. Nu e nici minte rațională, nu e nici emoție. E o STARE sufletească. Și când te așezi tu cu tine, când pui lacăt la gură tuturor vocilor din jurul rău, când nu mai iei în considerare tot ce TREBUIE faci, cum TREBUIE te porți, cum TREBUIE arăți atunci se întâmplă magia și mai rămâne doar vocea inimii tale. Și ea vorbește în același fel pentru toți oamenii de pe pământ. Nu e pesimistă, nu are nimic negativ în discursul ei. Când începi prinzi din zbor ceea ce îți spune inima vei auzi: "Sunt o persoană extraordinară." "Pot și eu." "Am un destin și o misiune." "Pot iubesc, trăiesc și să las ceva minunat în urmă." "Am putere." "Pot ajut lumea din jur." Câte decizii luăm în fiecare zi dictate de vocile din exterior și câte luăm dictate de vocea noastră interioară?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Vreau realizezi toată greutatea stă pe umerii tăi. Tu ești singura persoană responsabilă. Pentru că o persoană alfa e responsabilă pentru binele grupului și este datoare îi protejeze pe cei din grupul său. Tu poți faci asta de mâine? Financiar, emoțional, spiritual, ești pregătit? Dacă nu, ce faci ca să te pregătești pentru asta? Te-ai gândit vreodată că nu are cine aibă grijă de tine și ești singurul care trebuie își poarte de grijă? Poate ești privilegiat. Poate ai părinți care te mai ajută. Poate mai ai un partener de cuplu, soț, soție care te mai ajută. Dar te-ai gândit că totul se poate schimba peste noapte și totul poate cădea pe umerii tăi? Cum te pregătești pentru asta? Ți-ai descoperit vocația și știi care e misiunea ta în viață? Îți dezvolți abilitățile și talentele? Ți-ai început afacerea ta ca să nu depinzi de nimeni legat de câți bani faci sau de programul de lucru? Ai grijă de sănătatea ta? Cum mănânci și cât sport faci pe săptămână? Ești capabil oferi iubire și sprijin celor din jur? Din punct de vedere emoțional și psihlogic, ești o fire optimistă, ai umor și ai puterea de a–i încuraja pe alții când le e greu? Poți tu să treci peste obstacole indiferent de ce îți aruncă viața în cale? Ai destui prieteni și o comunitate pe care să te poți baza dacă lucrurile devin foarte grele?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Fiecare își imaginează problemele LUI sunt cele mai mari, viața LUI e cea mai grea și că experiențele SALE de viață sunt cele mai pline de sens și lecții de viață. E doar o iluzie. Nu ești mai valoros cu nimic față de cel de lângă tine. Până când nu vei învăța te regăsești în fiecare ființă umană din lumea asta, nu vei înțelege ce cauți aici. Dacă ai fi mai bun decât oamenii din jur nu te-ai fi născut la fel ca ei, nu ai fi pe aceeași planetă cu ei, luptând cu aceleași probleme, trăind la fel și murind la fel. Nu în diferențele noastre vom găsi răspunsurile ce le căutăm, ci în asemănările dintre noi. Când oamenii se adună la un loc și lucrează și luptă împreună pentru același scop comun, având aceleași valori, atunci se întâmplă cele mai mari minuni și realizări ale ființei umane. Așa data viitoare, înainte judeci pe cineva, umblă un pic în papucii lor și trăiește experiențele lor.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Viața ta este o melodie unică pe care tu o cânți singur la instrumentul tău, al vieții tale. Oamenii din jur vor să cânte melodiile lor la instrumentul tău. Dar aceasta este viața ta pentru care tu ești răspunzător. Indiferent ce cântec alegi, doar tu vei suporta consecințele. Dacă vei falsa la un moment dat, gândește-te că așa înveți și nimeni nu e perfect. Învață astfel încât melodia sune din ce în ce mai bine. Ea îți va dărui sănătate, iubire, armonie și fericire.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook