Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Socrate

Evoluția omului trebuie să meargă înapoi!?! Dacă părinții n-ar dori ca feciorii lor să fie mai instruiți, mai înzestrați și mai destoinici ca ei, asta ar însemna că eu le-aș fi acestor feciori un tată mai bun și dacă acești părinți ar recunoaște numai ceea ce a fost și este și ar persevera în această idee fără să accepte nimic nou, atunci pentru mine ar fi o cinstire dacă s-ar ridica împotriva mea. Și aceeași cinstire, ba chiar mai mare, e pentru mine faptul că sunt iubit de feciorii lor. Și zău, aș prefera să fiu urât de tați, decât de fiii lor. Și privind spre viitorul Atenei, sunt ferm încredințat că în cetatea noastră vor fi oameni din ce în ce mai buni și pentru acest scop eu unul vreau să-mi consacru toate puterile.

citat celebru din
Adăugat de Avramescu Norvegia ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Batman: Și atunci de ce nu mă ucizi?
Jokerul (râde): Nu vreau să te ucid? Ce m- face fără tine? M- întoarce fur de la traficanți? Nu, nu, nu! Nu. Tu... Tu mă completezi.
Batman: Tu ești un gunoi care ucide pentru bani.
Jokerul: Nu vorbi și tu ca unul de-ai lor. Tu nu ești ca ei! Chiar dacă ți-ar plăcea asta. Pentru ei ești doar un ciudat, la fel ca mine! Acum au nevoie de tine, dar când nu vor mai avea te vor alunga ca pe un lepros! Vezi tu, principiile și moralitatea lor nu sunt decât niște glume proaste. La cel mai mic semn ceva nu e în regulă, renunță la ele. Ei sunt îndeajuns de buni cât le permite restul lumii să fie. Să-ți arăt. Atunci când nu va mai exista nicio miză, acești... acești oameni civilizați se vor mânca între ei. Vezi, nu sunt un monstru. Sunt doar înaintea curentului.

replici din filmul artistic Cavalerul Negru
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Pacey: Nu vreau să fiu nepoliticos. Dar dacă îmi acordați o secundă, o să ajungeți cu toții acasă la timp pentru cină. Știu că eu sunt considerat a fi sursa acestor zvonuri. Și cred are sens. Pentru uitați-vă la mine, un elev de 7 care stă mereu în spatele clasei la ora de engleză a doamnei Jacobs visând cu ochii deschiși la același lucru. La cum ar fi dacă... arăta mai bine, dacă aș fi mai sofisticat și cu 15 ani mai bătrân. Pentru doar atunci ar putea doamna Jacobs mă considere ceva mai mult decât unul din elevii dânsei. Și doar atunci ar putea acest zvon să fie adevărat. Adică, nu mă înțelegeți greșit, sunt flatat de seriozitatea cu care ați tratat aceste afirmații, dar eu unul le-aș fi pus pe seama imaginației unui adolescent. Mă așteptam faceți același lucru.
Directorul Stevens: Corectează-mă dacă greșesc, domnule Witter, ca să se știe, spui negi toate afirmațiile menționate mai devreme?
Pacey: Da, domnule, se consemneze oriunde vreți dumeavoastră. Doamna Jacobs este doar profesoara mea de engleză și nimic mai mult spre marea mea dezamăgire.

replici din filmul serial Cei mai frumoși ani
Adăugat de Moț MădălinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Cornelia Georgescu

Lucian: Aș, Nis...
Stela: Crezi m-ar deranja înălțimea lui? Să știi , în ciuda faptului că e teribil de înalt și consumă exagerat de multe dulciuri, e totuși un tip simpatic. În plus, chiar foarte drăguț!
Lucian: Nis... Desigur, este; nici n-aș susține contrariul. E amuzant; într-un fel, sarea și piperul misiunii noastre. Nu mi-aș putea închipui cum ar fi fost fără el; probabil, foarte plictisitor!
Stela: Ai dreptate, are rolul lui aici; n-ar fi fost plăcut fără el. Atunci, în ceea ce-l privește pe Alex, te refereai cumva la faptul că el e singurul mai mare ca vârstă decât mine, dintre voi toți? Vai, Luci, nu știai faptul că dragostea nu ține seama de vârste, înălțime sau alte chestii asemănătoare? Deci, vârsta nu ar fi constituit o piedică în acest sens. Doi îndrăgostiți nu mai țin cont de faptul că unul dintre ei e mai mare ca vârstă, sau mai mic, că e mai înalt sau mai scund, mai gras sau mai slab, mai frumos sau mai urât, mai bogat sau mai sărac, sau alte nimicuri de genul ăsta. Dacă se iubesc cu adevărat, vor învinge toate aceste, hai să le zicem "piedici" ivite în calea lor, se consideră potriviți unul celuilalt și asta-i tot; nimic altceva nu-i mai interesează. Nimic altceva nu mai contează pentru ei. Se consideră perfecți! Și nici nu greșesc.
Lucian: Mda... Ai dreptate. Deci, în privința asta, nu trebuie să mă îngrijorez pentru Alex. Iar asta-i bine. Mă bucur, atât pentru el, cât și pentru tine, doctore.

replici din romanul Proxima, Partea a-II-a: "Planeta Proxima" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cine ne influențează în principal? Părinții, anturajul, figurile autoritare, profesori, lideri religioși, media și cultura, ca să enumerăm sursele principale. Însă cea mai importantă influență asupra noastră o au părinții pentru că ei sunt primul nostru contact cu lumea și fac parte din anturajul nostru încă de la început. Amprenta lor se simte cel mai puternic și chiar pentru oamenii care la un moment dat se revoltă împotriva părinților, acest lucru se simte foarte puternic pentru că dacă faci un lucru altfel de cum au spus ei, tot ești influențat în subconștient de părinți. Și dacă în loc te duci la muncă așa cum îți spun părinții te revolți într-un mod incorect împortiva lor și te apuci de băut, înseamnă influența lor asupra ta a fost una negativă. Știu multe cazuri de părinți care își iubesc copii însă îi influențează negativ, iar această influență negativă vine din următoare surse: Supraprotejare. Lipsa de atenție și afecțiune. Educație greșită transmisă mai departe.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Cornelia Georgescu

Traian: Ce zici de asta?
Lucian: Nu știu; nici nu vreau să-mi închipui... Să fiu destituit din funcție; asta aș mai accepta, ar merge, dar... Să fiu exclus definitiv din echipaj?! La naiba! Ce-și închipuie?! Doar e nava mea; "Pacifis"... Și n-ar fi vorba nici de asta, dar... Și tot drumul a tăcut, n-a zis nimic, deși știa, știa ce-a făcut... De ce oare?! Nu înțeleg...
Traian: Știi ce-ar însemna dacă ai fi exclus din echipaj?
Lucian: Alex și Nis s-ar retrage din proprie inițiativă, brusc, imediat.
Traian: Desigur, ei s-ar retrage, iar fără voi trei, "Pacifis" n-ar mai pleca deloc, nicăieri. Misiunea voastră s-ar anula.
Lucian: Asta ar însemna o mare pierdere pentru dumneavoastră, din punct de financiar; ați investit atât...
Traian: Poftim?! Cine se gândea la pierderile de acest gen?! Pe mine mă preocupă cel mai mult persoana ta, starea în care te afli. Pricepi?
Lucian: Eu, dom' director?! Am să-mi revin...

replici din romanul Proxima, Partea I: "O misiune specială" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Ralph Waldo Emerson

V-ați gândit bine, ce adăpostiți în mica și aleasa bibliotecă a voastră? Tot ceea ce țările civilizate, în lungul miilor de ani, au dat mai învățat și mai distins între oameni, fructul studiilor lor și al înțelepciunii lor este pus la îndemâna voastră acolo, în cea mai minunată ordine. Dacă ați fi vrut surprindeți în intimitatea lor pe acești oameni, neprimitori și singuratici, eticheta i-ar fi ascuns în fața curiozității voastre. Cu toate acestea gândurile lor, pe care nu le-au împărtășit nici chiar prietenilor lor celor mai buni, sunt scrise în cuvinte clare, după dorința noastră, pe seama noastră, care le suntem străini și care trăim în alt veac.

citat celebru din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Essential Writings of Ralph Waldo Emerson Paperback" de Ralph Waldo Emerson este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -78.99- 39.99 lei.

Doctori

Ei lucrează cu ierburi
și cu penicilină.
Ei lucrează cu multă delicatețe
și cu scalpelul.
Ei extirpă cancerul,
închid o incizie
și spun o rugăciune
pentru puținătatea pielei.
Ei nu sunt zei,
deși le-ar plăcea să fie;
ei sunt doar oameni
care încearcă repare alți oameni.
Mulți oameni mor.
Mor ca delicatele,
încă pulsând, mure
în noiembrie.
Iar ceea ce doctorii își amintesc întotdeauna este:
mai întâi nu faci rău.
Ei ar săruta locul dacă astfel s-ar vindeca.
Nu s-ar vindeca.

Dacă doctorii vindecă,
atunci soarele va vedea asta.
Dacă doctorii ucid,
atunci pământul va ascunde asta.
Doctorilor ar trebui să le fie teamă de aroganță,
chiar mai mult decât de infarct.
Dacă sunt prea mândri,
iar unii chiar sunt,
atunci ei vor pleca acasă călare,
iar Dumnezeu îi va aduce înapoi pe propriile picioare.

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de Petru DimofteSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Euripide

Omul care-și exersează intelectul și-l cultivă pare să fie dotat cu cea mai desăvârșită dispoziție și, în același timp, cel mai iubit de zei;căci dacă există din partea zeilor vreo preocupare pentru problemele umane, după cum se vede în general, e firesc, de asemenea, considerăm și că ei se bucură de ceea ce este în om mai elevat și mai înrudit cu natura lor (iar acest lucru nu poate fi decât intelectul) și că-i recompensează pe cei ce iubesc și prețuiesc intelectul mai presus de orice;pentru că acești oameni manifestă grijă față de ceea ce ei înșiși iubesc și se comportă drept și frumos. Că toate aceste trăsături îl caracterizează în cel mai înalt grad pe înțelept este deasupra oricărei îndoieli. El este deci omul cel mai iubit de zei. Și tot el este, fără îndoială și cel mai fericit. Deci, și pe această cale, rezultă posesorul înțelepciunii filosofice va fi cel mai fericit dintre oameni.

citat celebru din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Bertrand Russell

Trebuie să te resemnezi

Toți cei care nu-s lunatici, sunt de acord cu anumite lucruri:
Că-i mai bine fii viu decât mort,
e mai bine fii bine hrănit decât flămând,
e mai bine fii liber decât rob.
Mulți oameni doresc aceste lucruri doar pentru ei și prietenii lor;
ei sunt chiar de acord cu ideea inamicii lor trebuie să sufere.
Acești oameni pot nu aibă organ pentru știință:

Omenirea a devenit într-atât de mult o mare familie,
încât nu ne putem asigura propria prosperitate
fără a asigura și prosperitatea tuturor celorlalți.
Dacă vrei fii fericit,
trebuie să te resemnezi -i vezi și pe alții fericiți.

poezie celebră de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Problems of Philosophy" de Bertrand Russell este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -55.00- 23.99 lei.

Pentru tine, România

Dacă toți protestatarii s-ar pleca în rugăciune,
N-ar mai fi atâta ură și ar fi vremuri mai bune.
Dacă toți ce urlă-n stradă, L-ar chema pe Dumnezeu,
N-ar mai fi o debandadă, n-ar mai fi atât de rău.

Dacă ar fi unitate și iubire pe pământ,
Ar fi mare părtășie în Hristos Domnul cel Sfânt.
Dacă nu ar mai fi ură, ar fi totul mai frumos,
Ar fi numai prietenie, prietenie în Hristos.

Din păcate nu-i așa, și e foarte dureros...
Oameni nu se iubesc și nu-L caută pe Hristos.
Este multă dușmănie și atâta propagandă...
Un popor dus în robie ce aleargă spre osândă.

Oameni buni, nu protestați, nu rezolvați nimic!
Pe genunchi voi vă plecați și rugați-vă un pic!
Asta-i arma biruinței împotriva celui rău,
Pentru tine, România, azi, a vorbit Dumnezeu.

poezie de (3 februarie 2017)
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Copii de azi, nu-I uitați pe părinți

Copii de azi, păstrați-i în minți
Și în suflet pe ai voștri părinți!

Ei v-au îngrijit, v-au vegheat,
Și din puținul lor v-au dat,
Ca creșteți cu aripi de zbor,
Să fiți urmași cu viitor!

V-au iubit, v-au ocrotit,
Și dacă uneori v-au dojenit,
Copii de azi, nu îi pizmuiți,
Pe-acești neobosiți părinți!

Ceas de ceas și zile de-a rând,
Voi ați fost în al lor gând,
Că nu există un lucru mai sfânt,
Decât fii părinte pe pământ!

În pragul casei lor, ei așteaptă smeriți,
le dați un semn, -i iubiți,
Și că-n aceste privinți,
Mai există copii cu dor de părinți!

Dacă viața departe vă poartă,
Nu-i lăsați pe părinți singuri cu a lor soartă,
Veniți și ștergeți lacrimile lor,
Care au curs, după atâta dor!

Veniți ca ușa lor este mereu deschisă,
Pentru voi, să le-mpliniți o lipsă,
Să-i bucurați în sufletele lor,
Pe părinții care strigă după ajutor!

Și într-un târziu, ce nu se va ști,
Când clipele părinților se vor sfârși,
Și nu vor mai cunoaște zori,
Să v-amintiți de ei adeseori!

Copii de azi, nu-i uitați pe părinți,
Chiar dacă ei n-au fost niște sfinți!

poezie de (12 ianuarie 2022)
Adăugat de Gheorghe AlionteSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!

Mai era un lucru: izbânda noastră însemna prăbușire și nenorocire pentru atâția alții, încât cu firea mea nu puteam decât să mă înfior la acest gând. Trebuise se dărâme atâtea state ca să se înfăptuiască Unirea noastră și aveam destulă conștiință ca să mă înspăimânt de hotărârile soartei. S-ar fi putut tot atât de bine fim noi cei învinși, căci nu plecaseră și toate celelalte neamuri în luptă cu încredințarea era sfântă cauza lor? Și chiar dacă s-ar fi înșelat guvernele, regii și prezidenții, oșteanul pornise cu bună-credință, gata să-și jertfească viața pentru ceea ce învățase creadă că e datoria lui pentru patrie. Vai! Și câte jertfe, ce măcel, câtă moarte. Mai tragice, și cu mult mai tragice decât mormintele celor biruitori, sunt multele morminte ale celor învinși. Și s-au luptat vitejește, nebunește, cu disperare, însă, zadarnic. Gândul atâtor vieți risipite numai pentru a fi învinse la sfârșit, era pentru mine un chin ce îmi întuneca ceasul de triumf.

în Povestea vieții mele, volumul III (1991)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Răsplata pe care o primesc pentru investiția pe care am făcut-o în oameni, crezând permanent în potențialul lor – indiferent de rezultatele sau situația lor la un moment dat, privind doar la ce ar putea să fie și nu la ce sunt – deja mi-a adus mai mult decât ar fi putut orice sumă de bani. Nimic mai adevărat că dacă vrei fii prosper o întreagă viață, cea mai sigură investiție este în oameni.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

E mai bine să fie doi decât unul singur, căci pentru osteneala lor au plată mai bună; și dacă unul cade, fârtatele său îl ridică; dar vai celui ce este singur când cade, el nu are pe un altul care -l ridice. Și dacă vor dormi doi, le va fi și cald; dar unul, el singur, cum se va încălzi? Iar de se va ridica unul împotriva lui, cei doi îi vor ține piept; funia întreită nu se rupe curând.

în Ecclesiastul, 4:9-12, traducere de Bartolomeu Anania
Adăugat de TraianDSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Viorel Muha

De ce v-ar păsa?

Doamne, niciodată!
Genunchii mei nu au putut săruta
pământul,
fără să fiu Eu!
Eu sunt nimeni, efemer, dar...,
ai mei, Bunicul, Străbunicul și Răstrăbunicul sunt acolo!
În țărână. Eu încă sunt aici!
Sper , aici, încă mai este un loc curat!

Am șters mult până aici!
M-am șters și pe mine
și
aici oare mai pot ramâne Om?
mai departe mai am și alte...,
ca să văd ce voi mai fi?
Mulțumesc pentru cei puțini care m-au citit din suflet.
Mâ înclin în fața lor,
sincer,
dacă au simțit cu adevărat ceva
din cuvintele mele, aiurea inșiruite!
Mulțumesc pentru, citiți aceste rânduri!
Dacă nu, pentru mine nimic nu are sens,
sau nu mă luați în considerație!
Eu sunt un nimic, dacă nu sunt capabil

îmi dau seama nimicul nu există!
Asta am simțit, și, sincer, asta am scris!
De fapt cui îi pasă? De ce v-ar păsa?

poezie de (august 2009)
Adăugat de Viorel MuhaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Horațiu Mălăele

Familia e o lume specială care poate te ajute, dar poate te și încurce. Pentru mine a fost și este o binefacere. Cum spunea Petru Creția, sunt lucruri pe care le lasă Dumnezeu. Și dacă sunt bune, nu mai e cazul te întrebi asupra lor. Dacă începi să le diseci, vezi, să le răsfoiești, s-ar putea te tulburi. E ca o taină și trebuie să o păstrezi ca atare. Eu sunt un tip credincios și vreau să cred , din această perspectivă, sunt un tip moral.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Rataciri" de Horațiu Mălăele este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -19.90- 11.99 lei.
Socrate

Oligarhii posperă. Se îmbulzesc în funcții, devin demnitari. Se înghesuie unii peste alții, jubilează: A sosit clipa noastră! La vâsle! La cârmă! Să profităm! Avem o vacă de muls! Nenorocirea Atenei le priește de minune. Sunt pătrunși de sofistică, întăriți în convingerea lor că întotdeauna cel mai tare are dreptate, se pricep întoarcă subjugarea umilitoare a Atenei în favoarea și spre binele lor. Acești falși izbăvitori ai Atenei promit cetățenilor flămânziți bunăstarea, dar până una alta, se asigură pe ei – în definitiv și ei sunt atenieni – pe urmă, o să mai vadă... Sunt de mult adepții și propăvăduitorii unei noi religii: bani, influență, putere...

citat celebru din
Adăugat de Avramescu Norvegia ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Cornelia Georgescu

Maria: Poate nu te-ai străduit destul. Doar atât dacă i-ai spune, că o iubești și totul s-ar rezolva, s-ar schimba brusc, în bine, pentru amândoi.
Lucian: Chiar crezi asta? Eu nu sunt atât de sigur. Nu cu ea. Cu ea nu va fi așa de ușor. Dacă ar fi fost alta, poate da, dar ea... Nu! Nu merge. Poate ar fi ținut figura dacă ea ar fi fost altfel, însă... Nu știu. Nu știu ce să mai cred.
Maria: Cum nu știi? Cum poți spune așa ceva? Tocmai tu? Acest termen nu există, sau poate fi depășit, mai ales pentru tine.
Lucian: Bine ar fi să fie așa, însă, din nefericire pentru mine, nu e deloc astfel... Sunt nehotărât, Maria; e pentru prima oară în viață că mi se întâmplă așa ceva, dar culmea, într-adevăr nu știu ce să fac. Ezit mereu, amân mereu, deși nu asta mi-aș dori. Din cauza asta trebuie sămai gândesc, devin odată hotărât.
Maria: Bine, Luci, atunci mai gândește-te, poate că ceea ce ți-am spus îți va fi de folos într-un fel; cel puțin eu așa sper.
Lucian: Sigur. Chiar îmi este de folos. Îți sunt recunoscător.
Maria: Lasă asta. N-am nevoie de recunoștința ta.

replici din romanul Proxima, Partea a-III-a: "Aventuri pe Proxima" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Marius Robu

Anxietate postdeprimitivistă (!)

Mi-a fost frică de iubire
Până m-am obișnuit cu ea;
Mi-a fost frică de mine
Până m-am obișnuit;
Mi-a fost frică de moarte
Până s-a obișnuit cu mine...
De fapt, eu sunt obișnuit
Numai cu frica.
Iubirea, moartea și cu mine,
Îmi sunt străin între străine!
Dacă există,
Îți acordă o singură întâlnire,
După care nu s-a mai întors nimeni
Să spună cum e,
Dacă sunt.
Căci, dacă nu sunt,
Iubirea și moartea sunt fără de mine
Cum este Moș Crăciun
Fără Nașterea lui Hristos:
Un om.
De nimic nu trebuie să-ți fie mai frică
Decât de faptul că ești om.
Nimic nu te încurajeze mai mult
Decât nu ești, poate, Dumnezeu.

poezie de din Aproape alb (3 noiembrie 2012)
Adăugat de Marius RobuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Arthur Schopenhauer

Există un soi de oameni care, cât sunt tineri, se îndeletnicesc cu puterea musculară și cu cea genitală. Dar mai târziu nu rămân decât puterile intelectuale; dacă lipsesc acestea sau lipsește dezvoltarea lor sau materialul adunat pentru aplicarea lor, atunci nevoia este mare.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba germană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la De.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Lumea ca vointa si reprezentare Vol. 1+2" de Arthur Schopenhauer este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -183.03- 137.99 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook