Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Cauza numărul unu a lipsurilor din viața ta este dată de lipsa de apreciere pentru ceea ce ai deja. Erai în fundul gol când te-ai născut, neputincios și neajutorat. Tot ce ai primit, ai primit de la cei din jur. Iubire, mâncare, siguranță. Chiar dacă au fost mai puține decât ai fi vrut, ele trebuie apreciate. Pentru că așa funcționează mintea inconștientă. Toată puterea e la tine. Majoritatea oamenilor folosesc această putere uriașă și își dau singuri în cap cu ea. De asta sunt săraci, lipsiți de iubire și bolnavi. Și-au adus singuri nenorocirea asupra lor, dându-și singuri comenzi. Ai puterea de a-ți rescrie destinul!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Un om evoluat are tot ce îi trebuie în el: încredere, putere, energie, curaj, caracter, iubire, loialitate, inteligență și alte mii de diamante. Aceste lucruri interioare nu pot fi furate, distruse sau diminuate de nici o forță exterioară. Când ai putere interioară și trăiești viața în varianta ta superioară nu te poate răni nimeni. Dacă pierzi o sumă de bani, nu te plângi ești ratat, neatent sau incompetent ci realizezi atât a costat să înveți o lecție. Dacă partenerul de viață te părăsește, înșeală sau minte și simți că asta te trage în jos, poți considera partenerul s-a descalificat singur și nu poate face parte din viața ta. Nu trebuie să faci eforturi să urmărești corectitudinea celor din jur, să îi prinzi mințind sau înșelând pentru ca apoi să exclami: "ȘTIAM EU!" Și ce dacă știai? Nu poți controla ce simt, fac sau sunt cei din jur. Dar poți controla starea ta emoțională și atitudinea față de ce simt, fac sau sunt cei din jur. Nu uita: Ceea ce ai în interiorul tău nu poate fi furat, distrus sau devalorizat de nici o forță exterioară. Ai o putere uriașă în tine iar cei care îți fac rău acum se descalifică singuri în timp ce tu îți crești puterea interioară și devii un om superior. Lucrurile nu sunt niciodată cum par la o primă vedere. Fii inteligent și caută adevărul din spatele aparențelor!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când ai putere interioară și trăiești viața în varianta ta superioară nu te poate răni nimeni. Dacă pierzi o sumă de bani, nu te plânge ești ratat, neatent sau incompetent ci realizează atât a costat să înveți o lecție. Dacă partenerul de viață te părăsește, înșeală sau minte și simți că asta te trage în jos, poți considera partenerul s-a descalificat singur și nu poate face parte din viața ta. Nu trebuie să faci eforturi să urmărești corectitudinea celor din jur, să îi prinzi mințind sau înșelând pentru ca apoi să exclami: "ȘTIAM EU!" Și ce dacă știai? Nu poți controla ce simt, fac sau sunt cei din jur. Dar poți controla starea ta emoțională și atitudinea față de ce simt, fac sau sunt cei din jur. Ceea ce ai în interiorul tău nu poate fi furat, distrus sau devalorizat de nici o forță exterioară. Ai o putere uriașă în tine iar cei care îți fac rău acum se descalifică singuri. Nu-ți irosi energie pentru a-ți confirma suspiciunile, folosește-o pentru a deveni puternic în interior. Asta te va face un om superior, căruia nimeni nu îi poate face rău. Și nu uita atragi oameni asemeni ție, rezultatele tale în lumea exterioară sunt expresia a ceea ce ești tu în interior.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Logica spune un om este puternic atunci când face ceva ce alții nu pot să facă. Dacă un om poate să ridice 200 de kilograme și mulți nu pot, acel om este mai puternic decât ceilalți care nu pot. Dacă un om poate să alerge 100 de kilometrii și ceilalți nu pot, este mai puternic. Dacă un om poate să îndure frig sau căldură mai mult ca alții, este mai puternic. Atunci în iubire cum măsurăm puterea ca să ne dăm seama ce este ea de fapt? Cine în iubire face ce nu pot alții să facă, acela este un om puternic. Și ce fac majoritatea? Se îndrăgostesc. Sunt atrași de o altă persoană și poate chiar o iubesc cu acea iubire adevărată. Cealaltă persoană nu le răspunde conform așteptărilor. Cealaltă persoană înșeală și acordă iubire altor persoane. Majoritatea oamenilor în această situație se închid în ei și spun "nu am să mai iubesc!". Oamenii sunt răi. "Dacă nu primesc prima oară, nu mai dau." Aceștia sunt oamenii slabi, pentru că sunt majoritatea. Mă uit în jur și văd oamenii sunt răniți, spun cuvinte precum "nu voi mai iubi niciodată". Așadar, iubirea și capacitatea de a iubi sunt caracteristici ale oamenilor puternici. Există și o altă categorie de oameni care după ce au fost loviți în miezul sufletului lor, iubesc mai tare, mai mult. Să iubești continuu și mai mult este putere, pentru că puțini pot să o facă.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cuvântul iubire este folosit greșit. Pentru mine, iubirea adevărată este echilvalentul spiritului din noi. Atunci când descoperim iubirea adevărată, nu facem decât să descoperim rezervorul uriaș de iubire și lumină din noi. Majoritatea oamenilor, însă, numesc iubire atracția dintre un bărbat și o femeie care, deși este o etapă importantă în viața noastră sau o sursă de satisfacție, este foarte departe de a fi iubire. Există pasaje în cultura omenirii care descriu iubirea spirituală, iar oamenii cred aceasta trebuie reprodusă în relații de cuplu, ceea ce este o sursă mare de nefericire. Ceea ce accentuează nefericirea oamenilor este că ei așteaptă această iubire spirituală de la alți oameni, parteneri de cuplu sau membri ai familiei și nu înțeleg nu o vor primi niciodată decât în doze mici pentru că nimeni nu este dator să îți dea iubirea lui. Ți-o dă dacă are dispoziția necesară. Iubirea nu e doar o persoană, iubirea e pentru tot ce e viu. Tu ești responsabil de iubirea ta, adică de spiritul din tine. Fiecare cu spiritul și iubirea lui. Da poți într-o relație să îți reverși această iubire spirituală și necondiționată asupra partenerului, dar asta se va întâmpla când vrei tu, nu când vrea partenerul.

în Cartea Alfa, Vol. III - Mentor și Discipol
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Scuzele, victimizarea, învinuirea, reproșurile. Un arsenal întreg ca să mă scot eu cu basma curată. Alții sunt de vină, eu nu am putere și control. Ce spui tu Pera nu mi se aplică mie, eu sunt caz unic și special. La mine nu funcționează nimic, eu am încercat și știu. Sau nu am încercat dar nici nu are rost. Oamenii se exclud singuri din ecuația succesului și a fericirii din viața lor. Nimeni nu te face sărac, nefericit, lipsit de iubire sau bolnav. Tu te faci. Tu atragi. Sunt gândurile, emoțiile și comportamentele tale, făcute cu consecvență și determinare. Tu muncești serios pentru tot ceea ce îți dă viața. Iar dacă nu îți place, e important să realizezi nu primești decât consecințele muncii tale. Culegi ceea ce semeni. Tu renunți, tu greșești, nimeni nu te alungă de la masa "bogaților". Tu te ridici și pleci că așa vor mușchii tăi. Pentru că nu îți place șervețelele de la masă sunt verzi și nu sunt albe. Asumarea responsabilității, educarea propriei minți, a caracterului și a atitudinii nu sunt cuvinte psihologice ci materialul din care este fabricat succesul și fericirea în această viață.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cea mai puternică armă pe care o ai să ajuți alți oameni este încurajarea. Funcționează pentru oricine, la orice vârstă, indiferent de probleme. Puterea exemplului e singura care educă alți oameni. Vrei să îi schimbi pe alții? Devino tu prima oară ce vrei să devină ei, dacă chiar îți pasă. Dacă nu, lasă-i pe drumul lor. Totuși este foarte important să înțelegem că cei din jur au lecții la fel cum avem și noi. Și ei singuri trebuie să depășească provocările devenind ei oameni mai buni și mai evoluați chiar dacă de multe ori drumul evoluției trece prin multă suferință. ASTA E! Încetează să plângi de mila altora pentru că asta e lecția lor. Dacă intervii, riști să le răpești lecțiile. Să spunem ești un părinte sau un partener de cuplu. Și copilul tău sau partanerul de cuplu trebuie să învețe lecția banilor și a valorii. Și tu îi dai bani pentru că îl iubești. Apoi tu dispari din viața lui peste noapte. E ca și când i-ai lua unui olog scaunul cu rotile sau cârjele. Îi faci mai mult rău decât bine. Dacă vrei să ajuți, cel mai bine o faci lăsând o persoană să se dea cu capul de pereți rezolvând problemele. Am fost uimit să văd cum oamenii ajung să își urască binefăcătorii tocmai din cauza faptului prin ajutorul dat, i-au făcut dependenți de ei. Când simți nevoia să ajuți, ajută-te pe tine. Fiind tu o persoană puternică, faci mult mai bine lumii. Un cerșetor nu poate ajuta alt cerșetor să își depășească condiția.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă nu te respecți pe tine ca persoană, oricât de bună este la suflet persoana cu care ai sau vrei să ai o relație, nici acea persoană nu te va putea respecta. Vei vedea cealaltă persoană începe să întârzie la întâlniri, nu își ține promisiunile față de tine, nu ascultă părerile tale, te ridiculizează, te înșeală și te trădează. Ceilalți sunt răi, trădători și lipsiți de suflet, nu? NU! Tu ai permis unor astfel de persoane să intre în viața ta pentru că nerespectându-te pe tine te-ai bucurat la primul semn de atenție ce l-ai primit. Pentru că nu te respecți știi lumea din jur nu îți oferă iubire, validare și atenție și te mulțumești cu orice primești la fel ca un câine flămând ce se bucură pentru orice os aruncat din milă. Pentru că nu te respecți, atragi oameni care simt asta și care vor să profite de pe urma ta șite folosească până când nu mai au nevoie de tine. Până când nu te respecți pe tine, oamenii care se respectă vor sta departe de tine.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Totul în viață este despre putere. Chiar și cel mai evoluat spirit de pe Pământ, care nu mai caută de mult puterea omenească, își dorește puterea asupra propriei sale minți, asupra emoțiilor și stărilor sale. Își dorește iluminarea și evoluția. Să fii alfa înseamnă să ai putere, însă puterea nu este în puterea pumnului care lovește, a banului care cumpără sau a vocii care tună. Adevărata putere este puterea de a face ceea ce alții nu pot să facă. Adică să ierți când e cel mai greu, să iubești pe cine simte nu merită iubirea, să încurajezi pe cel care nu mai crede în el și să faci toate astea discret, fără să ai nevoie de validare și aplauze. Pentru a putea face astea, însă, ai nevoie să deții tu această putere.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Paulo Coelho

Ne-am născut singuri și murim singuri. Dar, cât timp suntem pe lumea asta, trebuie să acceptăm și să slăvim actul nostru de credință în alte persoane. Comunitatea înseamnă viață: de la ea ne vine puterea de a supraviețui. Așa era când locuiam în peșteri, la fel este și astăzi. Respectă-i pe cei care au crescut și au învățat împreună cu tine. Respectă-i pe cei care te-au învățat. Când va veni ziua, spune la rândul tău poveștile lor și du-le mai departe – astfel comunitatea poate dăinui iar tradițiile vor rămâne aceleași.

în Manuscrisul găsit la Accra, "Unitatea"
Adăugat de Avramescu Norvegia ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba portugheză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Pt.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Alchemist Hardcover" de Paulo Coelho este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -120.99- 76.57 lei.

Știi care e secretul meu? Învăț. Învăț repede. Dacă ar fi să spun ce sunt eu aș spune că sunt suma a tot ce e bun în oamenii cu care am interacționat în această viață. Când întâlnesc un om, mă uit ce pot învăța de la el. Ce face el bine, unde gândește sănătos și cum m-ar ajută asta pe mine? Când viața mea era un strigăt de disperare, am descoperit puterea învățării. Orice problemă am, pot să învăț să o rezolv din simplul motiv pentru că nu mă lovesc de probleme pentru prima oară în istoria omenirii. Oameni lipsiți de iubire care au depășit suferința sunt mulți. Oameni săraci care au devenit bogați prin propriile puteri sunt mulți. Oameni bolnavi care au luptat și au devenit modele de sănătate sunt mulți. Și mulți alții sunt cazuri mult mai dificile decât sunt eu. Și acești oameni au lăsat urme, mărturii, cărți, povești, exemple și eu pot să învăț din ele. Tot ce îmi este ușor să fac azi, odată era imposibil. Să merg pe picioarele mele era imposibil odată. Acum e lejer. Să citesc era imposibil odată, acum e o plăcere fără de care nu aș putea trăi. Iubire, bani, sănătate, vocație, socializare și orice mai vrei tu sunt banalități odată ce îți pui mintea minunată să te servească și începi să te EDUCI.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu există moment potrivit, ci există doar atitudinea potrivită. Atitudinea e în puterea și în controlul tău, doar tu îți refuzi ce stă cu adevărat în puterea ta și te agăți de ce nu poți controla; și apoi te miri nu ți-e bine. Nu îi poți controla pe cei din jur și acțiunile lor, dar îți poți controla emoțiile și gândurile, astfel încât să fii fericit și să simți iubire orice s-ar întâmpla în jur. Nu îți poți asuma responsabilitatea pentru viața altora, dar sigur ți-o poți asuma pentru a ta. Educația și evoluția ta sunt în puterea ta, iar ce îți aruncă viața în cale, nu ține de tine.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Foarte multe lucruri în iubire și relații ar deveni mult mai simple și ușoare pentru toată lumea dacă înainte de a începe orice discuție despre subiectele astea s-ar aprinde un neon care ne-ar atenționa: ❕❕❕ "Ne-am născut singuri, vom muri singuri, iar libertatea și demnitatea noastră nu sunt de cumpărat nici cu bani, nici cu șantaj, nici cu sex, nici cu reproșuri și învinovățire, nici în numele familiei sau al copiilor, nici cu lacrimi fierbinți, nici cu cuvinte frumoase, nici cu manipulări josnice."

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Iubirea este când dăruiești ceva din ce ai tu, fără să aștepți reciprocitate. Nu e pentru oricine, pentru că dacă nu ai resurse interioare și bateriile pline, nu ai nici pentru tine, dar mai să dai altora. Când aștepți reciprocitate, este un schimb de nevoi, minunat și util pentru supraviețuirea noastră, dar nu te mai da cu fundul de pământ tu iubești, dar nu primești iubire, pentru că TU NU IUBEȘTI. Crezi știi ce simți, și că tu dai iubirea ta. În momentul în care simți resentiment pentru că tu ai dat dar nu ai primit, ai devenit un manipulator pentru că scopul inițial al tău avea atașat așteptarea ascunsă vei da, și apoi vei primi înapoi. Deci, încă de la început, intenția ta nu a fost sinceră. Ai trimis un cal troian pe care l-ai numit "dar". Uite, îți dau un cadou din toată inima (dar va trebui să plătești ulterior pentru el și cu dobândă, doar nu am scris niciunde condițiile decât în mintea mea).

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu îi poți controla pe cei din jur și acțiunile lor, dar îți poți controla emoțiile și gândurile, astfel încât să fii fericit și să simți iubire orice s-ar întâmpla în jur. Nu îți poți asuma responsabilitatea pentru viața altora, dar sigur ți-o poți asuma pentru a ta. Educația și evoluția ta sunt în puterea ta, iar ce îți aruncă viața în cale, nu ține de tine.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cei care nu au pierdut, care nu pierd și care au învățat să nu piardă au dreptul și puterea de a lupta cu timpul și de a ajunge oriunde înaintea lui. Ei sunt cu un pas înaintea oamenilor, dar și a timpului. Astfel de oameni își dau, de două ori, aceleași șanse. O șansă le-o dă timpul, iar pe a doua și-o dau ei, singuri: tăind din timpul lor, pentru a fi punctuali și pentru a-și asigura șansa următoare.

citat din romanul Ambroise de (iulie 2017)
Adăugat de Doina PostolachiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Ambroise" de Doina Postolachi este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -28.00- 26.60 lei.
Aristotel

Iubirea este asemănătoare unui act creator, în timp ce a fi obiect al iubirii seamănă cu o stare pasivă. Prin urmare, cei care dețin superioritatea în acțiune sunt și cei animați de iubire și de sentimente amicale. În sfârșit, toți oamenii iubesc mai mult ceea ce le cere mai mult efort;de pildă, cei care și-au agonisit singuri averea țin la ea mai mult decât cei ce au primit-o moștenire. Acesta este și motivul pentru care mamele își iubesc copiii mai mult decât tații;ele suferă mai mult născându-i și știu mai bine că sunt copiii lor.

citat celebru din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba greacă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Gr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Acum 10 ani eram pe stradă, la 5:00 dimineața, în noaptea de Înviere și am avut viziunea că în lume e plin de oameni așa cum e și Pera. Oameni înfrânți, pierduți, depresivi, fără speranță și care depun eforturi uriașe doar ca să își vadă munca irosită sau cu rezultate mult sub așteptări. Oameni care merg prin viață răniți și doborâți de sărăcie, greutățile vieții, lipsa de iubire și atâtea și atâtea nenorociri care se tot adună și nu devin mai puține, ci mai multe. Și eu, Pera, deși încă nu aveam decât rezultate foarte mici, am înțeles în inima și în mintea mea un lucru important: că dacă citesc și aplic, dacă învăț din eșec și repet încă odată cu lecția învățată, dacă perseverez ca un catâr încăpățânat care nu se lasă până când nu cade lat, pot să aleg orice domeniu din viața asta și să ating visuri imposibile. Am știut toată puterea este la mine și dacă accept asta, pot să fac orice îmi doresc în viață. Și tu ești capabil de acest lucru! Îndrăznește și cere mult de la viață!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Orice nemulțumire sau nefericire ai în viața ta, soluția e tot timpul una și bună, aceeași pentru toți. Investești în tine, în educația ta și în dezvoltarea abilităților tale de a face lucrurile mai bine, de a fi de folos celor din jur prin talentele și darurile cu care ai fost înzestrat. Cu cât ești o persoană mai valoroasă, cu atât oamenii și întâmplările din viața ta devin mai calitative. Și este foarte relaxant să știi toată puterea e la tine. Pentru unii chiar de speriat, dar pentru toți, de neevitat.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Gandalf: Nu vei putea trece!
Frodo: Gandalf!
Gandalf: Sunt în slujba Marelui Foc, stăpânesc flacăra lui Anor. Întoarce-te în întunericul de unde ai venit. Focul negru nu îți va fi de folos, flacără a lui Udun! Nu vei putea trece!
Galadriel: Puterea dușmanului a crescut. Sauron își va folosi marioneta, pe Saruman, pentru a distruge oamenii din Rohan. Forțele din Isengard s-au dezlănțuit. Ochiul lui Sauron este acum îndreptat spre Gondor, ultimul regat liber al oamenilor. Războiul asupra acestui ținut se va instaura cu repeziciune. El simte Inelul este aproape. Puterea celui ce poartă Inelul este pe sfârșite. În inima lui, Frodo începe să înțeleagă. Această misiune îl va costa viața. Tu știi prea bine asta. Ai prevăzut că asta se va întâmpla. Este riscul pe care ni l-am asumat toți. În întunericul ce ne amenință, voința Inelului prinde tot mai multă putere. Încearcă din răsputeri să-și găsească o cale înapoi spre a fi din nou în posesia oamenilor. Oamenii, care sunt atât de ușor ademeniți de puterea sa. Tânărul căpitan al armatei din Gondor trebuie doar să întindă mâna, să ia Inelul pentru el însuși, iar lumea se va destrăma. Și acum este aproape, atât de aproape de a-și atinge scopul. Pentru ca Sauron să obțină dominația asupra tuturor ființelor de pe acest Pământ, chiar de va însemna sfârșitul lumii. Vremea elfilor a apus. Lăsăm Pământul de Mijloc în voia sorții? Îi lăsăm singuri în luptă?

replici din filmul artistic Stăpânul inelelor: Cele două turnuri, scenariu de , după J.R.R. Tolkien (5 decembrie 2002)
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Oamenii se exclud singuri din ecuația succesului și a fericirii din viața lor. Nimeni nu te face sărac, nefericit, lipsit de iubire sau bolnav. Tu te faci. Tu atragi. Sunt gândurile, emoțiile și comportamentele tale, făcute cu consecvență și determinare. Tu muncești serios pentru tot ceea ce îți dă viața. Iar dacă nu îți place, e important să realizezi nu primești decât consecințele muncii tale. Culegi ceea ce semeni. Tu renunți, tu greșești, nimeni nu te alungă de la masa "bogaților". Tu te ridici și pleci că așa vor mușchii tăi. Pentru că nu îți place șervețelele de la masă sunt verzi și nu sunt albe. Așadar, ce am nevoie să fac? Păi să am grijă ce plantez pentru că aia voi culege (gânduri, emoții și comportamente). Apoi, să nu fiu superficial. Dacă șervețelele de la masă sunt verzi sau albe nu e important. Important e să fiu recunoscător mă aflu la o masă unde sunt șervețele.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook