Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Logica spune că un om este puternic atunci când face ceva ce alții nu pot să facă. Dacă un om poate să ridice 200 de kilograme și mulți nu pot, acel om este mai puternic decât ceilalți care nu pot. Dacă un om poate să alerge 100 de kilometrii și ceilalți nu pot, este mai puternic. Dacă un om poate să îndure frig sau căldură mai mult ca alții, este mai puternic. Atunci în iubire cum măsurăm puterea ca să ne dăm seama ce este ea de fapt? Cine în iubire face ce nu pot alții să facă, acela este un om puternic. Și ce fac majoritatea? Se îndrăgostesc. Sunt atrași de o altă persoană și poate chiar o iubesc cu acea iubire adevărată. Cealaltă persoană nu le răspunde conform așteptărilor. Cealaltă persoană înșeală și acordă iubire altor persoane. Majoritatea oamenilor în această situație se închid în ei și spun "nu am să mai iubesc!". Oamenii sunt răi. "Dacă nu primesc prima oară, nu mai dau." Aceștia sunt oamenii slabi, pentru că sunt majoritatea. Mă uit în jur și văd că oamenii sunt răniți, spun cuvinte precum "nu voi mai iubi niciodată". Așadar, iubirea și capacitatea de a iubi sunt caracteristici ale oamenilor puternici. Există și o altă categorie de oameni care după ce au fost loviți în miezul sufletului lor, iubesc mai tare, mai mult. Să iubești continuu și mai mult este putere, pentru că puțini pot să o facă.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Paulo Coelho

"De ce sunt tristi oamenii?" "Este simplu; ei sunt prizonierii poveștilor lor personale. Fiecare dintre ei crede țelul principal în viață este acela de a urma un plan. Ei nu se întreabă niciodată dacă acel plan este al lor sau dacă a fost creat de altă persoană. Ei acumulează experiență, amintiri, lucruri, ideile altor oameni și acestea reprezintă mai mult decât pot face ei față. Din aceasta cauza ei își uită visele."

în Zahir
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba portugheză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Pt.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Alchemist Hardcover" de Paulo Coelho este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -120.99- 76.57 lei.

Știi care e secretul meu? Învăț. Învăț repede. Dacă ar fi să spun ce sunt eu aș spune că sunt suma a tot ce e bun în oamenii cu care am interacționat în această viață. Când întâlnesc un om, mă uit ce pot învăța de la el. Ce face el bine, unde gândește sănătos și cum m-ar ajută asta pe mine? Când viața mea era un strigăt de disperare, am descoperit puterea învățării. Orice problemă am, pot să învăț să o rezolv din simplul motiv pentru că nu mă lovesc de probleme pentru prima oară în istoria omenirii. Oameni lipsiți de iubire care au depășit suferința sunt mulți. Oameni săraci care au devenit bogați prin propriile puteri sunt mulți. Oameni bolnavi care au luptat și au devenit modele de sănătate sunt mulți. Și mulți alții sunt cazuri mult mai dificile decât sunt eu. Și acești oameni au lăsat urme, mărturii, cărți, povești, exemple și eu pot să învăț din ele. Tot ce îmi este ușor să fac azi, odată era imposibil. merg pe picioarele mele era imposibil odată. Acum e lejer. citesc era imposibil odată, acum e o plăcere fără de care nu aș putea trăi. Iubire, bani, sănătate, vocație, socializare și orice mai vrei tu sunt banalități odată ce îți pui mintea minunată te servească și începi te EDUCI.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Misiunea fiecărui om pe pământ este să facă lumea mai bună și fiecare are propriul fel de a face asta în funcție de combinația de trăsături de personalitate pe care o are și care îi permite aibă anumite talente pe care le poate transforma în abilități. Mulți oameni confundă incompetența cu spiritualitatea. Faptul că nu poți faci destui bani nu te face o persoană mai spirituală ci dimpotrivă. Dacă ți-ai urma misiunea spirituală, de a face lumea mai bună prin talentele tale, ai face și destui bani ca să nu mai muncești niciodată. Uită-te la toți oamenii de succes și vei vedea același tipar: Au găsit o cale de a oferi valoare lumii, de a face lumea mai bună, în o infinitate de domenii de activitate. Am un set de legi spirituale care au aplicabilitate foarte practică.. Aceste legi sunt: 1. Fii puternic TU prima oară. 2. Culegi ceea ce semeni. Karma. 3. Vocația. 4. Rătăcirea spirituală. 5. Evoluția. 6. Totul este unul. 7. Oamenii din jur ne sunt oglinzi. 8. Totul este o lecție.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Datorită mecanismului invidiei care este natural în om, atunci când un om dintr-un grup social încearcă își depășească limitele, ceilalți se agață de el și încearcă îl tragă în jos prin orice mijloace. Dacă acest om ambițios ar reuși, i-ar lăsa pe ceilalți în urmă și conform mentalității de trib, ar avea șanse mai mari supraviețuiască și să își transmită genele mai departe. De aceea, invidia este un mecanism social menit înăsprească concurența și care încurajează sabotarea adversarului. Prietenii " adevărați", poate ai auzit expresia, sunt acei oameni care te iubesc necondiționat și care se pot bucura de succesul tău. Aceștia există însă sunt la fel de rari ca și sufletul pereche dintr-o relație de cuplu. E nevoie fii evoluat ca să poți fi un prieten adevărat iar majoritatea oamenilor încă sunt controlați de instinctul de trib. De aceea, este aproape o regulă ca oamenii care vor zboare spre succes, își vor lăsa vechiul anturaj în urmă. Este inevitabil. Foarte mulți oameni din comunitatea personalitate alfa îmi spun că atunci când s-au apucat de dezvoltare personală s-au lovit de obiecții și ironii din partea prietenilor. "Prietenilor!" Pentru s-ar putea ca în nebunia ta, chiar să reușești în viață. Invidia cea mai mare este între oamenii care au avut condiții egale la start însă unii au reușit iar ceilalți au rămas pe loc.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Unii oameni nu te pot iubi pentru că nu se iubesc pe ei înșiși. Nimeni nu poate iubi pe cineva mai mult decât se iubește pe sine însuși deoarece nu are cum să înțeleagă iubirea dacă nu o simte mai întâi pentru propria sa persoană. Când un om îți spune că te iubește mai mult decât pe sine însuși ai în minte că acea persoană încearcă își umple golurile interioare prin relația cu tine și, în același timp, încearcă îți predea ție responsabilitatea fericirii sau chiar a vieții sale.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

știu îmi pot alege atitudinea și că această alegere mă face să fiu ceea ce sunt este cea mai mare putere pe care o pot avea pe acest Pământ. Pe tine ce anume te face să te simți puternic?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Există câțiva oameni, foarte puțini, cărora chiar le pasă de tine. Îi poți identifica după faptul că ei sunt acolo când tu ești cea mai proastă variantă a ta posibilă. Oameni care rămân lângă tine cu iubire și compasiune chiar când nu ai nimic de oferit. Oameni care nu s-ar da înapoi te șteargă la cur dacă ai fi paralizat. Poate e mama sau tata, poate fratele sau sora, poate iubitul sau iubita SAU cel mai bun prieten sau prietenă. Oricare ar fi, identifică-i și pune-ți poza lor la vedere ca să nu uiți ai comite cel mai mare păcat îți bați joc de ei, chiar dacă ei te-ar iubi și atunci. Natura umană are câteva contradicții. Una din ele este că îi tratăm cel mai prost pe cei care ne iubesc cel mai mult.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Diodor Firulescu

Te iubesc

Te iubesc, în fiecare cuvânt pe care n-am apucat ți-l spun...
Pentru fiecare lacrimă născută de dorul tău,
Nu pot decât să te iubesc în gând, de departe,
Cu sufletul pe jumătate fericit, pe jumătate pierdut...
Te iubesc pentru că am uitat ce am fost înainte de a te iubi pe tine.
Te iubesc, chiar și când nu ar trebui te iubesc.
Te -am iubit și nu voi înceta te iubesc, dacă -mi vei și permite.
Te iubesc și mă bucur ca un copil de acadeaua lui primită în dar,
Știu, sunt naivul ce încă mai crede există cineva pentru fiecare în lume...
Acel cineva de care doar moartea te va despărți.
Dacă te iubesc nu înseamnă ca eu sunt acel romantic, cu suflet bun și mare,
Ci pentru ca ești tu cel mai bun lucru ce există și a prins rădăcini țn mine, femeie fără chip!
Te iubesc și-mi este teamă că atunci când te voi găsi,
Voi fi prea... bătrân te mai pot iubi...
Dar m-aș mulțumi decât cu șansa oferită,
Doar te iau de mână și să te plimb prin parcul sufletului meu
-ți citesc toate poemele scrise în cinstea și de dorul tău,
femeie minunată!

poezie de din Viața într-o călimară
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Descartes

Există două feluri de mânie și anume: una care este foarte iute și se manifestă puternic în exterior, dar totuși are un efect redus și poate fi ușor potolită;cealaltă, care nu apare atât de clar la început, dar care roade mai mult inima și are efecte mai primejdioase. Cei înzestrați cu multă blândețe și multă iubire sunt cei mai predispuși la primul soi de mânie. Căci ea nu provine dintr-o ură adâncă, și dintr-o repulsie subită, pentru că având multă afecțiune, ei se interesează de cei pe care-i iubesc ca de propria persoană. Astfel ceea ce pentru un altul nu ar fi decât un motiv de indignare, pentru ei este un motiv de mânie. Dar această tulburare nu este de durată, deoarece forța surprizei nu se menține și, îndată ce își dau seama că motivul supărării lor nu ar fi trebuit -i tulbure atât de mult, ei se căiesc.

citat celebru din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Motivul pentru care nu ai iubire în viața ta este același pentru care nu ai toate celalalte lucruri în viața ta. Nu ai fost învățat ce este iubirea și cum se trăiește iubirea. În primul rând iubirea și atracția sexuală nu sunt același lucru dar avem nevoie de ambele în viața noastră. Iubirea fără atracție sexuală poate duce la prietenie. Iubirea are multe laturi. E iubirea părintească, iubirea de țară, iubirea de prieteni, iubirea de sine și multe alte feluri de iubire. Când un bărbat și o femeie se iubesc și sunt și atrași unul de altul sexual, poți aibă o relație de cuplu normală în care există și sex și iubire, care merg minunat împreună. Totuși, majoritatea oamenilor pică exact examenul iubirii. Emoțiile atracției sexuale sunt foarte puternice și îi fac pe oameni să simtă anumite lucruri care pot fi confundate cu iubirea sau se amestecă de obicei cu iubirea. Câteva din emoțiile atracție sexuale sunt: Fluturi în stomac, gelozie, posesivitate, dorință sexuală foarte puternică, dorința de a petrece timp cât mai mult cu persoana de care suntem atrași, dorința de a ne fi satisfăcute nevoile de afecțiune și sex. Câteva din stările iubirii sunt: Acceptare necondiționată a celuilalt, înțelegerea faptului celălalt e diferit și frumusețea lui tocmai aici se află, dorința de a-l vedea fericit pe celălalt chiar dacă asta înseamnă ca celălalt să nu mai ne satisfacă nevoile. Ca simplificăm, atracția sexuală VREA SĂ IA, iubirea VREA SĂ DEA.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Iris: Am aflat aproape tot ce s-a scris vreodată despre iubire este adevărat. Shakespeare a spus "Călătoriile se sfârșesc cu întâlnirea îndrăgostiților". Ce cugetare nemaipomenită. În ce mă privește, eu nu am avut niciodată parte nici măcar de ceva asemănător, dar sunt ferm convinsă Shakespeare da. Cred mă gândesc la iubire mai mult decât ar trebui să o facă oricine. Sunt mereu uimită de puterea sa pură de a schimba și de a ne defini viața. Tot Shakespeare a fost cel care a spus "dragostea e oarbă." Asta știu cu siguranță că este adevărat. Din motive greu de explicat, iubirea piere; pentru alții iubirea pur și simplu se pierde. Dar apoi sigur că iubirea poate fi regăsită, chiar și pentru o singură noapte. Pe urmă intervine alt tip de iubire: cel crud. Cel care aproape își ucide victimele. Se numește iubire neîmpărtășită. Aici sunt o expertă. Cele mai multe povești de iubire sunt despre oamenii care se îndrăgostesc unul de celălalt. Și cum rămâne cu restul dintre noi? Cum rămâne cu poveștile noastre, ale celor care se îndrăgostesc doar ei? Noi suntem victimele acestor aventuri unilaterale. Noi suntem cei blestemați de cei pe care îi iubim. Noi suntem cei pe care nu-i iubește nimeni, răniți ce umblă aievea. Handicapații fără avantajul de a avea un loc mare de parcare! Da, aveți în față o asemenea persoană. Și de bunăvoie l-am iubit pe acel bărbat timp de trei ani îngrozitori! Trei ani absolut înfiorători din viața mea! Cele mai urâte sărbători de Crăciun, zile de naștere, nopți de Anul Nou ce au adus cu ele lacrimi și valium. Acești ani în care am fost îndrăgostită au fost cei mai negri ani din viața mea. Toate astea pentru că am fost blestemată să iubesc un bărbat care nu poate și nu-mi va putea împărtăși vreodată iubirea. O, Doamne, doar când îl văd! Inima bate cu putere! Gâtul mi se usucă! Nu mai pot înghiți! Toate simptomele obișnuite.

replici din filmul artistic Vacanța, scenariu de
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Sergiu Celibidache

Este vorba despre înrudirea dintre tonuri, înrudire între diferitele niveluri de sunet, intensități. Dacă unul este foarte puternic, iar celălalt este slab nu este vorba de un contrast foarte mare. Dacă unul este foarte puternic, iar celălalt este tot puternic atunci avem un contrast enorm. Cu cât este mai mare contrastul, cu atât sunt mai numeroase punctele de contact dintre stările de fapt. Și cu cât este mai mare contrastul, cu cât sunt mai numeroase contactele, cu atât mai mult timp îmi trebuie mie pentru a percepe asta. Așadar dimensiunea temporală este inclusă în interval. Frescobaldi spune: Pasajele expresive trebuie cântate mai încet decât celelalte.

în Despre fenomenologia muzicală
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Foarte mulți oameni privesc greșit o relație dintre un bărbat și o femeie. Cel mai important lucru și cel mai frumos, într-o relație, este că relația este un prilej de evoluție pentru ambii parteneri. Din nou, foarte mulți oameni nu înțeleg cei din jurul nostru sunt oglinzi pentru noi, întâlnim anumite persoane cu care avem diverse relații pentru că ei sunt oglinzile noastre, ne arată ce e bun și ce e rău în noi și ne dau ocazia creștem la fel cum și noi le dăm lor ocazia crească. Așa cum pasiunea și iubirea pot să dispară într-o relație, la fel dispar și suferința, depresia și furia. În psihologie, perioada ce urmează unei despărțiri poartă numele de doliu și seamănă foarte mult cu doliul pentru o persoană decedată. Oamenii se despart atunci când nu mai au lecții de învățat unii de la alții, când unul din parteneri a evoluat mult mai mult ca celălalt sau când nici unul nu a evoluat.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cineva a zis, de exemplu, ar vrea îi ajute pe ceilalți. Pentru a fi capabil -i ajuți pe alții, trebuie mai întâi înveți te ajuți pe tine însuți. Un mare număr de persoane, cu scopul de a-i ajuta pe alții, se lasă luate de tot felul de gânduri și de sentimente, pur și simplu din lene. Ei sunt prea leneși ca să lucreze asupra lor înșiși, dar le este foarte ușor creadă ca îi pot ajuta pe ceilalți. Aceasta înseamnă a fi fals și ipocrit față de tine însuți. Când un om se vede într-adevăr așa cum este, nu îi vine în minte îi ajute pa alții - i-ar fi rușine să se gândească la asta. Dragostea pentru umanitate, altruismul, sunt cuvinte foarte frumoase, dar nu au sens decât atunci când un om este capabil, urmându-și propria alegere și propria decizie, iubească sau să nu iubească, fie altruist sau egoist. Atunci alegerea sa are o valoare. Dar dacă nu are nici o posibilitate de alegere, dacă nu poate face altfel, dacă este doar ceea ce întâmplarea l-a făcut sau este pe cale -l facă, un altruist astăzi, un egoist mâine, și din nou un altruist poimâine, ce valoare mai poate avea acest lucru? Pentru a ajuta pe ceilalți, un om trebuie învețe mai întâi fie atent cu el însuși. Doar un astfel de om îi poate ajuta pe alții. Așa cum suntem noi, nu putem face nimic.

în Fragmente dintr-o învățătură necunoscută
Adăugat de Adriana PleșcaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Eram sălbăticit și plin de ură. Uram întreaga lume pentru că vedeam mizeria și egoismul, sălbăticia cu care cel puternic smulgea celui slab agoniseala obținută cu greu. Cel puternic râdea și batjocorea. Cel slab plângea și dispera. Se resemna. Nu știu ce s-ar fi ales de mine și unde aș fi ajuns dacă nu ar fi rămas o singură flacără mică de umanitate care ardea în mine și care era ținută vie de puținii prieteni adevărați pe care îi aveam și care vedeau în mine un suflet, și nu un sărac ce nu avea nimic de oferit și de pe care nu poți scoate profit. simt că sunt o companie plăcută pentru niște oameni care se puteau lipsi de mine, simt că sunt ascultat și că atunci când vorbesc despre dorințele și visurile mele nu sunt batjocorit și umilit, să pot să râd cu cineva, simt exist și primesc puțină atenție, fiu onorat ca ființă umană pentru ceea ce sunt în interior și nu pentru ce pot să afișez în exterior, asta mi-a salvat sufletul, mi-a schimbat viața și m-a împuternicit ca azi să pot vedea și eu în oameni măreția, puterea și divinitatea și după puterile mele, să fac ce pot ca să păstrez flacăra speranței aprinsă așa cum odată a fost și ea îngrijită de prietenii mei pentru mine. Iubește oamenii atunci când o merită cel mai puțin. Atunci au nevoie cel mai mult. Doar așa putem salvăm suflete pentru a face lumea mai bună.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În orașul cu iubire

În orașul cu iubire, locuiesc tot mai puțini,
Drumul către fericire, din păcate, nu-l mai știm...
E așa frumos aici, ca-ntr-o lume de poveșt! i
Tot ce trebuie faci este doar ca să iubești!

În orașul cu iubire, oamenii mereu zâmbesc,
De atâta fericire, ochii lor, toți strălucesc.
Politețea e firească, iar atunci când se-ntâlnesc
Nu se spune "bună ziua", ci se spune "te iubesc!"

În orașul cu iubire nu există cerșetori,
Toată lumea dăruiește doar emoții și fiori!
Florile sunt mai frumoase, frunzele în pomi dansează,
Nopțile sunt în lumină, inimile radiază...

În orașul cu iubire, oamenii nu merg, plutesc,
Le-au crescut pe spate aripi, tot spunându-și "te iubesc!"
Nu există sărăcie, sunt avuți și fericiți,
Cea mai mare bogație-i că iubesc și sunt iubiți...

În orașul cu iubire, nu există umilință
Oamenii nu știu plângă, nu există suferință
Trupurile-s sănătoase, ele nu îmbătrânesc,
Vitamina e iubirea și pastila "te iubesc!"

În orașul cu iubire, oameni-s nemuritori
Nu există cimitire, când iubesti n-ai cum să mori!
Cine vrea eternitate, cine vrea ca să trăiască
Poate să se mute-aici, doar știe iubească!

poezie de (3 martie 2015)
Adăugat de Florentina MitricăSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 2 comentarii până acum.
Participă la discuție!

Ca poți dăruiești ceva, e nevoie posezi ceva. Fie că sunt lucruri materiale dar mai ales emoționale, psihologice sau spirituale, nu putem dărui decât din ce avem și mai multspune eu, este firesc dăruim din surplusul nostru. În avion, prima oară îmi pun masca de oxigen mie și apoi copiilor pentru că dacă eu îmi pierd cunoștința și copiii sunt prea mici poată face această operațiune singuri, murim toți. Cu alte cuvinte, ca să pot ajuta pe cei neajutorați, prima oară trebuie pot ajuta pe mine. Astfel, avem un aparent paradox. Dacă sunt egoist, mă izolez și devin nefericit și pierd sensul vieții. În același timp sensul vieții este dăruirea (vocația) dar nu pot să dau fără ca eu să am. Așadar, la început e nevoie îmi asum o anumită doză de egoism ca să pot deveni cu adevărat altruist.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Elena Bulancea

Astăzi, mă iubesc mai mult ca ieri pentru că mi-am dat seama că merit fiu iubită! Mi-am dat seama că doar eu pot săiubesc sincer și dezinteresat, iar mâine mă voi iubi mai mult ca astăzi... Cine poate spune că nu există iubire sinceră?

(14 februarie 2019)
Adăugat de Elena BulanceaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Boethius

Judecățile oamenilor sunt contradictorii și pe cei care unii îi socotesc demni de răsplată, alții iî consideră demni de pedeapsă. Astfel o înțeleaptă organizare, cruță pe cel care nenorocirea l-ar putea face mai rău și nu poate să-l lase sufere pe cel care nu poate răbda. Altora, providența le împarte fericirea proporțional cu nenorocirea, după calitatea sufletelor lor;îngăduie ca alții să fie puternic zguduiți pentru ca virtuțile lor sufletești să se întărească prin practica și exercițiul răbdării. Unii se tem mai mult decât trebuie de ceea ce de fapt pot să suporte, alții disprețuiesc mai mult decât trebuie ceea ce nu pot să suporte;pe aceștia experiența îi duce la cunoașterea de sine. Aceeași explicație are și faptul celor răi li se întâmplă când neplăceri când lucruri dorite, pedepsele lor pe unii îi abat de la nelegiuiri, iar pe cei pe care îi lovesc îi corectează. În această chestiune, cred că se poate ține seamă și de posibilitatea de a fi unul cu un temperament așa de iute și de nestăpânit, încât lipsa de cele necesare -l împingă pâna la nelegiuire. providența vindecă boala acestuia dându-i ca leac avere multă, pe alții i-a prabușit în ruină meritată o fericire dobândită pe nedrept. Căci numai puterea divină este aceea pentru care și răul poată fi un bine, când folosindu-se de el cu măsură, ajunge la realizarea vreunui bine.

citat clasic din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Consolation of Philosophy Paperback" de Boethius este disponibilă pentru comandă online la 36.99 lei.
Elena Bulancea

Eu sunt Elena...

Eu sunt Elena! Sunt apă, sunt și foc
Nu pot să tac, când am ceva de spus
Poate în viață n-am avut noroc
Dar eu mereu am fost cu capul sus!

Nu vreau -mi îngrădești cuvântul
Să spun ce cred, chiar de greșesc
Caci vorba chiar de-o duce vântul
spui ce crezi, e omenesc.

Suntem veniți pe-această lume
Să ne-acceptăm, să ne iubim
Cu calități, rele și bune
Oameni suntem, și toți greșim!

Elena sunt! Iubesc iubirea
Și oamenii mult îi iubesc,
Pentru așa îmi este firea
Și recunosc când eu greșesc!

Nu poți spui ești perfect
Când tu nu poți înțelegi
de ești om, ești și defect
Și e ceva ce nu alegi!

Eu sunt Elena! Mai sunt și zăpăcită.
De mă cunoști, pe loc mă îndrăgești,
Chiar dacă uneori sunt aiurită,
Pot te-ajut, când drumul rătăcești!

poezie de (19 mai 2018)
Adăugat de AțunelSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook