Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Un om evoluat are tot ce îi trebuie în el: încredere, putere, energie, curaj, caracter, iubire, loialitate, inteligență și alte mii de diamante. Aceste lucruri interioare nu pot fi furate, distruse sau diminuate de nici o forță exterioară. Când ai putere interioară și trăiești viața în varianta ta superioară nu te poate răni nimeni. Dacă pierzi o sumă de bani, nu te plângi că ești ratat, neatent sau incompetent ci realizezi că atât a costat să înveți o lecție. Dacă partenerul de viață te părăsește, înșeală sau minte și simți că asta te trage în jos, poți considera că partenerul s-a descalificat singur și nu poate face parte din viața ta. Nu trebuie să faci eforturi să urmărești corectitudinea celor din jur, să îi prinzi mințind sau înșelând pentru ca apoi să exclami: "ȘTIAM EU!" Și ce dacă știai? Nu poți controla ce simt, fac sau sunt cei din jur. Dar poți controla starea ta emoțională și atitudinea față de ce simt, fac sau sunt cei din jur. Nu uita: Ceea ce ai în interiorul tău nu poate fi furat, distrus sau devalorizat de nici o forță exterioară. Ai o putere uriașă în tine iar cei care îți fac rău acum se descalifică singuri în timp ce tu îți crești puterea interioară și devii un om superior. Lucrurile nu sunt niciodată cum par la o primă vedere. Fii inteligent și caută adevărul din spatele aparențelor!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Când ai putere interioară și trăiești viața în varianta ta superioară nu te poate răni nimeni. Dacă pierzi o sumă de bani, nu te plânge că ești ratat, neatent sau incompetent ci realizează că atât a costat să înveți o lecție. Dacă partenerul de viață te părăsește, înșeală sau minte și simți că asta te trage în jos, poți considera că partenerul s-a descalificat singur și nu poate face parte din viața ta. Nu trebuie să faci eforturi să urmărești corectitudinea celor din jur, să îi prinzi mințind sau înșelând pentru ca apoi să exclami: "ȘTIAM EU!" Și ce dacă știai? Nu poți controla ce simt, fac sau sunt cei din jur. Dar poți controla starea ta emoțională și atitudinea față de ce simt, fac sau sunt cei din jur. Ceea ce ai în interiorul tău nu poate fi furat, distrus sau devalorizat de nici o forță exterioară. Ai o putere uriașă în tine iar cei care îți fac rău acum se descalifică singuri. Nu-ți irosi energie pentru a-ți confirma suspiciunile, folosește-o pentru a deveni puternic în interior. Asta te va face un om superior, căruia nimeni nu îi poate face rău. Și nu uita că atragi oameni asemeni ție, rezultatele tale în lumea exterioară sunt expresia a ceea ce ești tu în interior.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu există moment potrivit, ci există doar atitudinea potrivită. Atitudinea e în puterea și în controlul tău, doar că tu îți refuzi ce stă cu adevărat în puterea ta și te agăți de ce nu poți controla; și apoi te miri că nu ți-e bine. Nu îi poți controla pe cei din jur și acțiunile lor, dar îți poți controla emoțiile și gândurile, astfel încât fii fericit și să simți iubire orice s-ar întâmpla în jur. Nu îți poți asuma responsabilitatea pentru viața altora, dar sigur ți-o poți asuma pentru a ta. Educația și evoluția ta sunt în puterea ta, iar ce îți aruncă viața în cale, nu ține de tine.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu îi poți controla pe cei din jur și acțiunile lor, dar îți poți controla emoțiile și gândurile, astfel încât fii fericit și să simți iubire orice s-ar întâmpla în jur. Nu îți poți asuma responsabilitatea pentru viața altora, dar sigur ți-o poți asuma pentru a ta. Educația și evoluția ta sunt în puterea ta, iar ce îți aruncă viața în cale, nu ține de tine.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă nu îți urmezi vocația, atunci te vei dezamăgi pe tine și nimeni nu îți va da o medalie pentru asta. Încercând să nu superi oamenii din jur, nu faci decât le hrănești propriile slăbiciuni. Nu îi trădezi, de fapt, neurmând cu curaj propria ta cale în viață? Crezi că cei din jur au nevoie fie menajati în zona lor de confort sau au nevoie de exemple de oameni care au îndrăznit își urmeze vocea interioară indiferent de vocea societății? Pe nimeni nu trădăm mai puternic decât pe noi înșine. E o iluzie că poți dezamăgi pe cei din jur. Fiecare dintre noi se poate dezamăgi doar pe sine, ceilalți nu au puterea asta asupra noastră. Fii un exemplu, nu încă o persoană fricoasă. E plin de fricoși și de învinși, lumea nu mai are nevoie de încă unul. Investește în tine și în evoluția ta (care vin prin autoeducație). Crește și depășește-ți condiția de victimă. Poți de 100 de ori mai bine de atât. Fă-ți treaba cu 100% dedicație și profesionalism, autodepășește-te indiferent de sarcină. Astfel vei fi remarcat rapid și vei urca în orice ierarhie. Caută fii indispensabil și valoros. Caută oferi valoare celor din jur, permanent să te întrebi "Cum pot să îi fac viața mai bună/ușoară celui de lângă mine? Care sunt obiectivele celor din jur și cum îi pot sprijini să și le atingă?" Care e planul tău pentru a-ți trăi viața pe care o dorești? Cum arată viața pe care ți-o dorești?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Oamenii sunt nefericiți în relații pentru că nu fac ce vor ei ci ceea ce le-a fost indus e corect, legal, moral de către părinți, societate, mass-media, religie. Oamenii ar fi brusc foarte fericiți dacă ar face cu adevărat ceea ce simt legat de iubire și relațiile cu cei din jur, dacă ar cere ceea ce vor sau ar spune "NU" la ceea ce nu vor. Fă ce vrei tu, ascultă-ți busola interioară, ascultă-ți corpul, onorează-ți stările și sentimentele și te vei elibera. Fii liber din nou și fără obligații imaginate și vei descoperi umanitatea în tine și în cei din jur. Nefericirea în relații și iubire vine din faptul că în loc ne onorăm adevărul și să cerem și celor din jur să îl onoreze chiar dacă uneori doare tare, mințim la greu ca să nu doară pe moment. Prețul plătit? O viață în iad. Ne mințim pe noi, îi încurajăm pe cei din jur să traiască în minciună și apoi ne dăm cu curu de pământ că nu există iubire. Nu există pentru tine. Pentru ți-o refuzi. Pentru că simți că ești defect și nu meriți. Asta face societatea în momentul ăsta: îi face pe oameni să se simtă mici, proști și nevrednici pentru a-i păstra sclavi obedienți care nu îndrăznesc facă alegerile proprii care i-ar duce la fericire, împlinire și dezinteres față de stăpânii lor. Ce ai de gând să faci?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Vreau să realizezi că toată greutatea stă pe umerii tăi. Tu ești singura persoană responsabilă. Pentru că o persoană alfa e responsabilă pentru binele grupului și este datoare să îi protejeze pe cei din grupul său. Tu poți să faci asta de mâine? Financiar, emoțional, spiritual, ești pregătit? Dacă nu, ce faci ca să te pregătești pentru asta? Te-ai gândit vreodată că nu are cine aibă grijă de tine și ești singurul care trebuie să își poarte de grijă? Poate ești privilegiat. Poate ai părinți care te mai ajută. Poate mai ai un partener de cuplu, soț, soție care te mai ajută. Dar te-ai gândit totul se poate schimba peste noapte și totul poate cădea pe umerii tăi? Cum te pregătești pentru asta? Ți-ai descoperit vocația și știi care e misiunea ta în viață? Îți dezvolți abilitățile și talentele? Ți-ai început afacerea ta ca să nu depinzi de nimeni legat de câți bani faci sau de programul de lucru? Ai grijă de sănătatea ta? Cum mănânci și cât sport faci pe săptămână? Ești capabil oferi iubire și sprijin celor din jur? Din punct de vedere emoțional și psihlogic, ești o fire optimistă, ai umor și ai puterea de a–i încuraja pe alții când le e greu? Poți tu să treci peste obstacole indiferent de ce îți aruncă viața în cale? Ai destui prieteni și o comunitate pe care să te poți baza dacă lucrurile devin foarte grele?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ce îți dorești de la partenerul ideal? Să aibă grijă de tine? Să îți acorde atenție? Să îți spună cuvinte frumoase? Să îți ofere cadouri? Să te încurajeze și să creadă în tine? Ei bine, toate aceste lucruri trebuie să le faci tu pentru tine ÎN PRIMUL RÂND. Nimeni nu te va trata mai bine și nu va avea mai multă grijă față de tine decât vei avea tu însuți. Și cum ar putea? Dacă tu fumezi, te poate convinge cineva că nu e bine? Dacă te neglijezi, poate cineva să te convingă e bine să faci schimbări înainte să îți dorești tu schimbarea? Tu trebuie să ai grijă de viața ta financiară și dacă tu nu înveți să îți câștigi banii de care ai nevoie, economisești și să fii o persoană responsabilă cum crezi va veni cineva facă asta în locul tău? Poate dacă are anumite interese, altcineva va avea grijă de tine financiar, însă vezi ce distractiv va fi când interesul nu mai e și tu rămâi în fundul gol, fără să ai abilitățile necesare pentru a-ți purta singur de grijă. Ajungi cerșetor. Înainte de a cere celor din jur atenție, iubire sau orice altceva oferă-ți ție în primul rând acel lucru.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu-ți fie frică de ridicol; dacă simți ce spui, dacă te pui pe tine curat în cuvinte, n-ai cum să fii ridicol. Fă-l pe cel de lângă tine să simtă ce simți - dinăuntrul lui. Din afară poți convinge, și poți înțelege lucrurile, dar fără le simți. Lucrurile pe care nu le simți se uită, sau te poți obișnui până la urmă cu ele, ceea ce e și mai rău. Ce pleacă din tine nu se poate uita, și nu te înșeală, și atunci nu se poate întoarce niciodată împotriva ta; dar pentru asta trebuie să fii foarte curat cu tine, și asta iar e greu. Ca un zbor cu motorul defect.

în Ridică-te și mergi (1991)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Emil Dogaru

Tu ești tu numai pentru tine, cel din interior. Dar teoria pluralismului individual spune că față de ceilalți ești mereu altcineva, sau altceva, depinzând de modul cum te raportezi la fiecare dintre ei. Poți fi bun, față de cei cărora le faci bine — cu condiția ca binele tău să se manifeste cu regularitate, altminteri dacă o dată omiți să faci gestul, devii dintr-odată rău!? Poți fi în același timp tânăr, pentru toți cei ce te depășesc ca vârstă, sau bătrân, pentru ceilalți, cei născuți după tine — și care, nu știu cum se face, că sunt pe zi ce trece tot mai mulți!? Poți fi interesant — pentru cine îl interesezi, sau pentru cine are nevoie de tine — sau poți fi anost, pentru restul lumii. Și, ceea ce este și mai derutant, nici măcar pentru aceeași persoană nu ești mereu același. Ești evaluat luându-se în calcul diverse variabile, cum ar fi natura, intensitatea și dinamica raporturilor ce se formează, dăinuie sau se sting între tine și celălalt...

în Norocosul teoretician (24 ianuarie 2007)
Adăugat de Emil DogaruSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când vei înțelege că dacă vrei sănătate, bani sau iubire, succes sau fericire, trebuie să dezvolți ceva în interior, o abilitate nouă, o stare de spirit nouă, atunci vei evolua și în interior, precum și în exterior. Și poate că îți vei da seama cel mai mare beneficiu nu este succesul exterior și nici fericirea dată de lucrurile exterioare ci felul în care tu te simți în interior, acea încredere sănătoasă în tine că acum ai cheia pentru a obține tot ce vrei, acea împlinire sufletească și sentiment de putere interioară că totul este așa cum trebuie să fie și POATE, sentimentul setea a dispărut.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când îți oferi ajutorul unei ființe fără să ai niciun motiv ascuns pentru care faci asta și când dăruiești fără să te aștepți la nimic în schimb, ai devenit cu adevărat un om înțelept și evoluat. Faci bine pentru că poți și nu pentru că urmărești anumite avantaje sau beneficii imediate ori ulterioare. Dăruiești din preaplinul tău și asta înseamnă că ești atât de bogat în interior încât simți să faci asta. Caută acest tip de bogăție interioară, acumulează neîncetat la nivelul evoluției conștiinței tale și fii un om care să îi inspire și la care să aspire și cei din jur.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Semnele care arată că nu ai destulă încredere în tine: Pui mare preț pe părerea celor din jur și ești afectat puternic când acțiunile, comportamentul sau chiar propria ta identitate sunt criticate și judecate și în același timp nu te poți bucura de o activitate sau un lucru decât dacă cei din jur își arată aprobarea și validarea. Dacă ești într-o relație care nu te împlinește și nu îți satisface nevoile, dacă ți-e teamă ieși din relație de teamă că nu vei găsi altceva mai bun, este o mare dovadă de lipsă de încredere în tine. Dacă nu acționezi când ai idei și nu le pui în practică este foarte grav pentru că se creează un cerc vicios. Nu îți dezvolți încrederea în tine pentru că nu acționezi și nu treci prin curba de învățare, apoi nu acționezi pentru că nu ai încredere. Nu ai cum să ieși de aici decât prin FAPTE și ACȚIUNI oricât de frică îți este. Acționând, te eliberezi de frică.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când vei înțelege că dacă vrei sănătate, bani sau iubire, succes sau fericire, trebuie să dezvolți ceva în interior, o abilitate nouă, o stare de spirit nouă, atunci vei evolua și în interior, precum și în exterior. Și poate că îți vei da seama cel mai mare beneficiu nu este succesul exterior și nici fericirea dată de lucrurile exterioare ci felul în care tu te simți în interior, acea încredere în tine, că acum ai cheia pentru a obține tot ce vrei, acea împlinire sufletească și sentiment de putere interioară că totul este așa cum trebuie să fie.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Oamenii vor pară ceea ce nu sunt pentru a fi mai plăcuți pentru cei din jur. Totuși, ceea ce e nu luăm prea des în considerare e întocmai acest mod de a fi îi îndepărtează pe cei din jur. Oamenii creează legături autentice bazate pe curajul de a se exprima sincer. Doar în acest mod poți să îți dai seama cine îți este alături și să decizi dacă îl vrei sau nu în preajma ta. Orice urmă de falsitate va fi simțită de ceilalți mai repede sau mai târziu.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Chiar înainte de "a face" orice, tu trebuie " fii", nu-i așa? Așadar, ce anume ești tu înainte de "a-face"? Ce, dacă ai fi paralizat, în comă, sau în somn, tu nu ești? Poți învingi cei mai de temut adversari, poți să învingi de unul singur un război, poți să învingi cei mai abili adversari politici sau economici, poți să învingi zeci de invazii extraterestre, poți să învingi cei mai mari filosofi, poți să învingi cancerul, leucemia sau Sida, poți să învingi toți demonii din iad, dar dacă nu ai învins propria ta minte, rămâi doar un învins, un alt muritor de rând. Mintea poate afirma e pozitivă sau cea mai abilă șmecherie "că a învins mintea", dar atâta timp cât gândul îți este călăuză, el doar te va invita la moarte. Află cine ești tu, pentru că tu nu ai fost născut vreodată. Corpul pe care-l crezi al tău nu e nimic altceva decât material de împrumut de la părinți și mai ales supermarketul din colț si piața agroalimentara a lui Matache. Cine ești tu, nu ce faci tu sau ce știi tu despre tine. Astea sunt doar roluri bune scrise de gând pentru a impresiona sau speria copii.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Problemele nu dispar. Pe măsură ce evoluezi, ele devin din ce în ce mai mari. Când aveai 10 ani problema era că nu ai bani de buzunar. Acum ai un venit, dar ai și alte probleme. Poate e nevoie să te întreții singur, dar cel puțin ai banii tăi. Problemele, însă, sunt mai mari. Apoi îți faci o firmă. Câștigi mult mai mulți bani, însă stresul și cheltuielile au crescut și ele mult, precum și responsabilitățile. Problemele nu dispar niciodată, ci devin direct proporționale cu puterea noastră de a le duce pe umeri. Paradoxul e că în timp ce problemele tale devin din ce în ce mai mari, tu poți să devii din ce în ce mai fericit. "Când o să am și când o să fiu, am să fac..." este păcatul pe care mulți oameni îl comit. Nu vei avea niciodată fericirea dacă nu reușești fii fericit chiar în clipa asta pentru că, privind la viața ta, erai mai rău acum mult timp. Dacă după tot drumul pe care l-ai parcurs, dacă după ce ai supraviețuit și încă ești în picioare nu poți să fii recunoscător și fericit, când crezi vei fi? Problemele tale vor deveni și mai mari pe măsură ce viața trece. Așadar, e nevoie fii fericit acum sau nu vei mai fi niciodată.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când crezi că poți încălca o promisiune pe care ți-ai făcut-o ție pentru că "nu știe nimeni", spiritul tău este știrbit și rănit pentru că începe realizeze că tu nu te poți baza pe tine. Prețul e uriaș și nu și-l permite nimeni. Așa data viitoare când îți promiți că faci ceva, fă! De dragul tău și pentru binele tău. Așa-i vrei ca cei din jur să nu își încalce promisiunile față de tine? Orice suferință ai în viața ta sau te temi aduci în viața ta, va veni înzecit tocmai ca să te ajute rezolvi această suferință și temere o dată pentru totdeauna și – mai mult – să te facă să realizezi că dacă e vreo problemă, tu ești autorul și soluția în același timp.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu îi poți controla pe alți oameni, ci poți controla doar propriile stări interioare. Îți poți alege atitudinea și poți să fii fericit în mijlocul mizeriei și a nefericirii, la fel cum poți să fii depresiv și neîmplinit, în mijlocul abundenței. Cheia pentru stările noastre interioare, pentru împlinirea și sensul în viața noastră, pentru iubirea și bucuria după care tânjim toți atât de mult, nu este în alți oameni, nici în comportamentele lor, nici în stările lor emoționale, nici în întâmplările aleatorii ale vieții. Cheia este în interiorul tău, în stabilitatea pe care o ai în interior. În acest fel nimic din exterior nu te mai poate destabiliza. Ai încredere în tine. Poți mai mult decât crezi!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Motivul pentru care foarte mulți oameni sunt săraci sau se luptă cu greutățile vieții din punct de vedere material e un motiv care te face să râzi. Se concentrează atât de mult pe făcut bani încât uită ce sunt banii. Bani sunt doar UNA din multele forme pe care le poate lua valoarea. Mai mult, nu sunt deloc o formă de valoare importantă. Sunt doar niște hârtii amărâte pe care le dai și primești în schimb altfel de valori. Banii sunt practic o TRADUCERE a valorii. Dai bani și primești mâncare, distracție, obiecte, chiar și sex. Cu banii poți cumpăra multe alte lucruri pe care le consideri valoroase. Nu poți cumpăra orice lucru valoros și mai ales nu poți cumpăra valori cu adevărat importante. Iubire, prieteni, o viață împlinită, sănătatea, experiențele de viață, dezvoltarea abilităților. Banii nu se fac urmărind să faci bani. Banii se fac urmărind oferi valoare oamenilor din jur, celor care au bani și care sunt dispuși plătească cu bani ceea ce tu ai de oferit.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă lumea exterioară ne reneagă, respinge și împinge pe marginea prăpastiei, putem alege fim în continuare victime și în cazul acesta nu va veni nici o salvare sau ajutor, sau putem începem săpăm în noi, repede, puternic și adânc pentru că în noi se află o resursă mai puternică decât soarele. Dacă o descoperim și o folosim, vom avea o energie care va arde tot răul din jur, va lumina și va alunga orice umbră sau întuneric. Și dacă vrei oglinda pentru a ști cât anume din această resursă și bogăție interioară uriașă ai scos la suprafață, aceasta este tot timpul, PERSONALITATEA ta.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook