Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Charles Darwin

Există o măreție în perspectiva aceasta asupra vieții, cu numeroasele ei forțe, însuflețite inițial de Creator în câteva forme sau numai într-una singură. Și în timp ce planeta noastră își continuă rotația după legea imuabilă a gravitației, nenumărate forme dintre cele mai frumoase și mai minunate, apărute dintr-un început atât de simplu, s-au dezvoltat și continuă să se dezvolte.

în Originea speciilor
Adăugat de Roman CoteleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "On the Origin of Species Paperback" de Charles Darwin este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -67.99- 41.02 lei.

Citate similare

Charles Darwin

Astfel, din războiul naturii, din foamete și moarte, obiectele cele mai înălțătoare pe care noi suntem capabili le concepem, și anume, producerea animalelor superioare, derivă direct din acesta. Există măreție în această perspectivă asupra vieții, cu multiplele sale puteri, fiind insuflată inițial în câteva forme sau într-una singură; și asta în timp ce planeta continua să se învârtă conform legii stabilite a gravitației, de la un început atât de simplu, forme nenumărate dintre cele mai minunate și mai frumoase au evoluat, și încă evoluează.

citat clasic din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Charles F. Kettering

Un inventator eșuează de 999 ori, și dacă reușește o singură dată, continuă. El își privește eșecurile pur și simplu ca pe niște încercări.

citat din
Adăugat de Elena GheorgheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
Charles Darwin

Când comparăm indivizii din aceeași varietate sau subvarietate ale celor mai vechi plante și animale crescute de noi unul dintre primele puncte care le descoperim este că, în general, aceștia diferă mai mult unul de altul decât diferă indivizii oricărei specii sau soi într-o stare naturală. Și dacă reflectăm la vasta diversitate de plante și animale care au fost cultivate, și care au variat pe parcursul tuturor erelor sub cele mai diverse climate și tratamente, suntem conduși spre concluzia că această mare diversitate se datorează faptului că producțiile noastre domestice au fost crescute în condiții de viață nu așa de uniforme, și într-o oarecare măsură diferite de cele la care au fost expuse speciile părinte în natură. Există, de asemenea, o anumită probabilitate, în perspectiva propusă de Andrew Knight, că această variabilitate fie parțial conectată cu excesul de mâncare. Pare clar că, ființele organice trebuie fie expuse pe parcursul mai multor generații la condiții noi pentru a cauza orice cantitate mare de variație; și că, odată ce orgnaizația a început să se schimbe, în general continuă să se schimbe timp de mai multe generații.

citat clasic din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Gogol

Patimile omului sunt nenumărate ca nisipul mării; niciuna din ele nu seamănă cu alta și toate, atât cele josnice, cât și cele frumoase, la început supuse omului, ajung mai târziu -l stăpânească. Fericit e acela care își alege patima cea mai frumoasă dintre toate.

în Suflete moarte
Adăugat de scofieldutzaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Mihail Sebastian

Este ceva profund artificial în întreg sistemul de valori pe care se sprijină viața noastră. Nu numai în economie politică, unde deformările sunt vizibile și răul ușor de localizat. Tulburările monetare sunt numai cele mai evidente, dar nu și cele mai acute ale lumii vechi. Sunt alte descompuneri, mai grave, sunt alte agonii, mai triste. Nu vom pricepe nimic din criza economică pe care o studiem, dacă ne vom opri la aspectele ei tehnice. Ele sunt secundare, absolut secundare. Nu un sistem financiar cade astăzi, ci un sistem istoric. Nu câteva forme se lichidează, câteva fapte, câteva detalii, ci o întreagă structură. Dacă există o criză a noțiunii de valoare în economie și finanțe, ea nu este un fapt particular, ci se integrează într-o criză generală a valorilor pe toate planurile vieții moderne. Trăim cu prea multe abstracții, cu prea multe năluci. Am pierdut pământul de sub picioare. Nu numai raportul dintre hârtie-monedă și aur s-a rupt, ci raportul dintre toate simbolurile noastre și noi. Este o prăpastie între om și cadru. Formele acestea de viață pe care le vedeți s-au dezumanizat.

în De două mii de ani
Adăugat de Avramescu Norvegia-ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Jurnal 1935-1944" de Mihail Sebastian este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -72.00- 50.99 lei.

Cele ce nu dau sufletului nici măreție, nici sentimentul siguranței, nici liniște, ci dimpotrivă, îi stârnesc trufia, orgoliul, aroganța, sunt forme ale răului;înspre acestea ne împing întâmplările vieții: așadar, nu sunt forme ale binelui.

citat din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Atât timp cât universul a avut un început, am putea presupune că a avut un creator. Dar dacă universul este într-adevăr de sine stătător, neavând limită sau margine, el nu ar avea nici început și nici sfârșit: pur și simplu ar fi. Ce loc, ar mai fi atunci, pentru un creator?

citat clasic din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
cumpărăturiCartea "A Brief History of Time Paperback" de Stephen Hawking este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -73.99- 44.99 lei.

Manechinele anorexice nu se mai poartă. Creatorii care cer manechinelor fie atât de slabe sunt nebuni! Să ne întoarcem puțin în timp, ne gândim că frumusețea adevărată, rubensiană, era acea frumusețe cu forme. Nu cred că există bărbat pe lumea asta căruia nu-i placă o femeie cu forme.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Muzica este una dintre cele mai înalte forme de artă din câte există. Ea poate defini sau schimba o viață.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Luna albastra Nemuritorii Vol. 2" de Alyson Noel este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -35.99- 19.99 lei.

Așa după cum în fizică, gândirea și procedeele științifice tind să dezvolte o artificialitate triumfătoare asupra vieții noastre sub greutatea mașinilor și tehnologiilor care cumpără anumite forme de libertate cu prețul unei servitudini crescute, tot astfel, yoghinul (sau căutătorul de Sine – n. r.) are tendința să se retragă din existența comună plătind bogățiile spiritului printr-o sărăcire a activităților sale umane.

în Yoga Lucrărilor Divine
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Henry Miller

Artistul creator are ceva în comun cu eroul. Deși funcționează pe alt plan, și el își imaginează că are soluții de oferit. Își jertfește viața pentru a înfăptui triumfuri imaginare. Și la încheierea fiecărei grandioase experiențe, fie a politicianului, a războinicului, a poetului sau a filozofului, problemele vieții continuă să păstreze aceeași înfățișare enigmatică. Se spune că cele mai fericite popoare sunt acelea care nu au istorie. Popoarele cu istorie, cele care au făurit istoria, par nu fi izbutit altceva, prin înfăptuirile lor, decât fi accentuat caracterul etern al luptei. Și, până la urmă, pier și ele ca și acelea care nu au depus nicio strădanie, care s-au mulțumit trăiască și să se bucure de viață.

în Sexus
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Tropic of Capricorn Paperback" de Henry Miller este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.99- 33.99 lei.

Noi Forme apar constant, în timp ce cele vechi dispar; dar toate sunt forme ale aceluiași Unic Lucru.

în Știința de a deveni bogat
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Wisdom of Wallace D. Wattles II - Including: The Purpose Driven Life the Law of Attraction & the Law of Opulence Paperback" de Wallace D. Wattles este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -41.99- 25.72 lei.

Nu o singură dată am judecat o femeie după înfățișare. Dar nu oricum, și nu pe oricine... ci doar pe cele frumoase. Mereu am considerat că femeile frumoase sunt mult mai expuse "prostiei" decât cele urâte. Într-adevăr – chiar și acum – consider că teoria mea este întemeiată. Detaliind, îți pot da exemple atât de logice, încât chiar și tu, ca femeie, îmi vei da dreptate. Alta mi-a fost eroarea. Am greșit prin faptul că am îndrăznit amestec pe majoritatea în aceeași oală. Excluzând toate aceste "mimoze", care-s frumoase în zadar, am ajuns la concluzia că nu există femei inteligente și urâte în același timp. Femei urâte și proaste, există. Femei frumoase și inteligente, la fel, există. Femei frumoase și proaste, de asemenea. Însă niciodată, femei urâte și inteligente în același timp; pentru că femeile inteligente nu pot fi urâte. Din contră, consider că sunt cele mai mișto ființe din univers.

în Începuturi (2016)
Adăugat de Andrei Ș.L. EvelinSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

"Ratele vibratorii" sunt numite frecvențe, și cu cât o frecvență este mai înaltă, cu atât mai mare este puterea sau forța sa. Gândul este una dintre cele mai înalte forme de vibrație.

în Te-ai născut bogat, Legea Vibrației și Legea Atracției
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The ABCs of Success: The Essential Principles from America's Greatest Prosperity Teacher Paperback" de Bob Proctor este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.99- 37.99 lei.
Valentin David

Legea întâia a lui Newton: orice corp își menține starea de repaus sau de mișcare rectilinie uniformă atât timp cât asupra sa nu acționează alte forțe

Chiar când viața-i o tornadă
Și-ai stomacul gol,
Rectiliniu mergi pe stradă
Fără alcool.

epigramă de
Adăugat de Valentin DavidSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

A fi părinte nu este o abilitate naturală, cu care ne naștem. Este un proces de învățare continuă care presupune timp, răbdare și dezvoltarea continuă a abilităților.

citat din
Adăugat de Adriana PleșcaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Bărbații preferă femeile cu forme frumoase în cazul în care ei sunt lipsiți de forme.

în De ce bărbații se uită Ia meci și femeile se uită în oglindă
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Conștiința pură este prezentă Aici, Acum, nu acolo sau atunci. Conștiința Pură este pretutindeni, însă nu poate fi zărită dacă privitorul poartă ochelarii minții. Pentru a vedea dincolo de forme, este necesar fii liber de forme, iar când vei fi liber de forme, formele te vor îmbrățișa, pentru că tu le vei oferi spațiul necesar în care ele își pot reașeza pașii. Căci niciodată sunetul nu va merge acolo unde nu este loc pentru el. Tocmai de aceea, Liniștea este spațiul liber - spațiul gol - în care orice sunet se simte Acasă. Liniștea este Acasă. Spațiul dintre forme susține existența și echilibrul formelor. Aceasta este Liniștea. Pauza dintre două sunete susține existența și echilibrul sunetelor. Aceasta este Liniștea. Eternă, tăcută și smerită. Să fie oare un exemplu bun de urmat și de către omenie?

în Întoarcerea la Liniște, Conștiința pură
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Intoarcerea la liniste" de Cătălin Manea este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -20.00- 11.99 lei.

Nu există o singură ploaie, ci un popor de ploi. În funcție de spațiu, timp și alte mii de criterii, ea poate fi blândă sau întețită, rece sau caldă, scurtă sau de durată. Vorbește nenumărate limbi, cunoaște o mulțime de dansuri, iar culturile sale străvechi își au rădăcinile pe toate cele cinci continente.

în Despre ploaie
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "M-am hotarat sa devin prost" de Martin Page este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -24.00- 16.99 lei.
Antonio Gramsci

Dacă medităm mai adânc, toate chestiunile privind sufletul și nemurirea sufletului (precum și cele ce privesc paradisul și infernul) nu sunt în fond decât un mod de a vedea acest simplu fapt: că orice acțiune a noastră se transmite altora după valoarea ei, – bună sau rea, – trece din tată în fiu, de la o generație la alta, într-o continuă mișcare.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook