Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Așa după cum în fizică, gândirea și procedeele științifice tind să dezvolte o artificialitate triumfătoare asupra vieții noastre sub greutatea mașinilor și tehnologiilor care cumpără anumite forme de libertate cu prețul unei servitudini crescute, tot astfel, yoghinul (sau căutătorul de Sine – n. r.) are tendința să se retragă din existența comună plătind bogățiile spiritului printr-o sărăcire a activităților sale umane.

în Yoga Lucrărilor Divine
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Altruismul este diamantul mintii umane și a conștiinței noastre, este conștiința Cristică, Sfântul Graal, o balanță a conștiinței umane echilibrata perfect sau cum scria în Biblie, piatra din vârful unghiului care susține toată greutatea unei bolti de piatra, în catedrale sau biserici pe care a fost lepădată de către zidari.

aforism de din Dumnezeu este lumina conștiinței noastre, Reflecții Maxime Axiome III
Adăugat de cinepaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

Există o necesitate fundamentală a naturii umane, o țintă esențială a vieții întrupate - aceea de a căuta, mai mult sau mai puțin conștient, experiența infinită, pornind de la o baza finită.

citat din
Adăugat de Adriana PleșcaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Este cunoscut faptul că de la începutul creației sale, sau a ființei sale sufletul omului este ca o tablă ștearsă și are o facultatea prin care este dispus primească forme sau intenții ale lucrurilor, iar o asemenea facultate se numește intelect posibil;el se aseamănă cu materia, căci tot așa cum materia este în potență față de diferite forme, tot așa intelectul posibil este în potență față de cunoașterile diverse. Însă intelectul este în act atunci când sufletul este desăvârșit de cunoașteri sau de intenții sau de intențiile lucrurilor inteligibile: așa încât, atunci când el dorește, iese în actul acelui care înțelege și produce acele intenții care îi sunt prezentate în act, iar sufletul desăvârșit astfel și dispus astfel se numește intelect în act.

în Cartea Definițiilor
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Canon of Medicine Hardcover" de Avicenna este disponibilă pentru comandă online la 451.99 lei.
Charles Darwin

Există o măreție în perspectiva aceasta asupra vieții, cu numeroasele ei forțe, însuflețite inițial de Creator în câteva forme sau numai într-una singură. Și în timp ce planeta noastră își continuă rotația după legea imuabilă a gravitației, nenumărate forme dintre cele mai frumoase și mai minunate, apărute dintr-un început atât de simplu, s-au dezvoltat și continuă să se dezvolte.

în Originea speciilor
Adăugat de Roman CoteleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "On the Origin of Species Paperback" de Charles Darwin este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -67.99- 41.02 lei.

Cu cât un om este mai deosebit de ceilalți, cu atât mai puțin se aseamănă el normei – normei, în dublul ei sens, de medie și de ideal. El își pierde individualitatea, în schimbul conformării sale la normalitate sau la ideal. Totuși, însemnătatea persoanei este întotdeauna relaționată la comunitate. Căci după cum o piesă de mozaic are valoare numai prin relația sa cu întregul mozaicului, tot astfel unicitatea persoanei umane își găsește pe deplin sensul numai prin rolul pe care îl joacă într-un întreg. Astfel, sensul persoanei umane ca personalitate indică dincolo de limitele sale, înspre comunitate; fiind orientat către comunitate, sensul individului se transcende pe sine.

citat clasic din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutătorul este acela care se află în căutare de sine însuși.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Ernst Cassirer

Omul nu mai înfruntă realitatea în mod nemijlocit, el nu o poate vedea, cum se spune, fața în față. Realitatea fizică pare să se retragă în măsura în care avansează activitatea simbolică a omului. În loc aibă de a face cu lucrurile înseși, omul conversează, într-un sens, în mod constant cu sine însuși. El s-a închis în așa fel în forme limgvistice, imagini artistice, simboluri mitice sau rituri religioase încât el nu mai poate vedea sau cunoaște nimic decât prin intermediul acestui mediu artificial. Situația lui este aceeași în sfera teoretică și în cea practică.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Filosofia formelor simbolice" de Ernst Cassirer este disponibilă pentru comandă online la numai 20.62 lei.

Prin tehnicile și procedeele practice pe care le pune la dispoziție, știința rugăciunii se raportează la principiile fundamentale ale vieții. Specificul acestor tehnici constă în faptul că dau rezultate în cazul oricărei ființe umane perseverente și aceste rezultate reprezintă răspunsul Spiritului creator la gândul sau la imaginea mentală întreținută în mod conștient.

în Puterea Extraordinară a subconștientului tău
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Miracle Power of Your Mind: The Joseph Murphy Treasury Paperback" de Joseph Murphy este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -121.99- 63.99 lei.
Karl Marx

în realitatea umană, orice existență care se cheltuiește pentru procurarea celor trebuincioase existenței este deci o existență "neadevărată" și lipsită de libertate. Obiectele muncii nu sunt exteriorizări și confirmări ale realității umane a muncitorului, ci lucruri străine, care aparțin altuia "mărfuri". Datorită acestor realități, în munca înstrăinată existența omului nu este un mijloc pentru autorealizarea lui, ci invers, sinele omului devine un mijloc al simplei lui existențe: pura existență fizică a muncitorului este scopul în slujba căruia este pusă întreaga sa activitate vitală. Ajungem astfel la rezultatul că omul (muncitorul)se mai simte acționând liber doar în funcțiile sale animalice mâncatul, băutul și procrearea sau cel mult și în folosirea locuinței, a podoabelor, etc., pe când în funcțiile sale umane el se simte animal. Ceea ce este animalic devine uman, iar ceea ce e uman devine animalic.

citat din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Insemnari despre romani" de Karl Marx este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -9.63- 7.99 lei.

La nivelul infinitezimal al nucleului celular, orice medicament este receptat conform proprietăților sale electrice specifice. Medicina viitorului va trebui să se orienteze asupra unei acțiuni combinate oferindu-le pacienților atât anumite substanțe binefăcătoare, cât și o susținere psihologică adecvată. Medicii vor descoperi că toate medicamentele sunt saturate cu energie electromagnetică, în domeniul lor de acțiune. Acesta este motivul pentru care otrăvurile distrug viscerele, iar narcoticele modifică însăși structura celulei, forțând-o să-și oprească temporar activitatea. Fiecare picătură a unei substanțe medicamentoase are anumite proprietăți electrice, la fel ca și combinațiile de atomi care absorb respectivul medicament. După cum știm, natura nu evoluează nicăieri în salturi. Corpul subtil astral, alcătuit din materie rarefiată, se bazează pe activitatea a miliarde de organisme unicelulare din lumea noastră. Acestea abandonează la un moment dat trupul material, care este impregnat cu o energie vitală unică pentru ele; de aici suferința și angoasa experimentată de anumite ființe după moartea fizică.

în În slujba vieții eterne (2012)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba portugheză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Pt.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Nosso Lar" de Chico Xavier este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -20.00- 14.99 lei.

Supremația dragostei umane este uniunea unui singur suflet în doua trupuri.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Diane Keaton

Cred că persoanele faimoase tind să nu-și dezvolte abilitățile umane.

citat din
Adăugat de Veronica ȘerbănoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
Charles Darwin

Astfel, din războiul naturii, din foamete și moarte, obiectele cele mai înălțătoare pe care noi suntem capabili le concepem, și anume, producerea animalelor superioare, derivă direct din acesta. Există măreție în această perspectivă asupra vieții, cu multiplele sale puteri, fiind insuflată inițial în câteva forme sau într-una singură; și asta în timp ce planeta continua să se învârtă conform legii stabilite a gravitației, de la un început atât de simplu, forme nenumărate dintre cele mai minunate și mai frumoase au evoluat, și încă evoluează.

citat clasic din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În arta plastică găsim azi o mare bogăție de forme... Marea diversitate a acestor forme ne permit totuși găsim ușor tendința comună. Și astfel e suficient spunem: totul e permis. Căci ceea ce e permis astăzi nu poate fi depășit. Ceea ce e interzis astăzi, rămâne în picioare și de neclintit.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dumnezeu este același pentru toți cei care Îl caută și omul nu trebuie fie extraordinar ca -l urmeze. Aceasta este greșeala pe care o faceți - insistați asupra măreției, ca și cum numai măreția poate fi spirituală.

citat din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Pretențiile asupra dreptului la supraviețuire biologică depinde în întregime de capacitatea pe care o are individul în chestiune de a-și construi, cu ajutorul altora, o viață umană. Ceea ce înseamnă că, în situațiile în care nu există posibilitatea nici unei apropieri de o viață cu adevărat umană, dreptul la existența biologică sau fizică își pierde rațiunea de a fi și, ca atare, acea miloasă suprimare a vieții, în sensul biofizic al cuvântului este acceptabilă sau poate chiar obligatorie.

citat din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Isaac Asimov

Nu cred în existența unei vieți după moarte, așa că nu trebuie ca pe tot parcursul vieții să trăiesc temându-mă de iad sau, și mai mult, de rai. Indiferent de felurile torturilor din iad, sunt de părere că plictiseala din rai ar fi mai rea.

citat din
Adăugat de Culincu Diana CristinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The End of Eternity Paperback" de Isaac Asimov este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -73.99- 45.99 lei.
Milan Kundera

Viteza este forma de extaz dăruită omului de reŹvoluția tehnologică. Spre deosebire de motociclist, alergătorul e prezent în trupul său tot timpul, silit gândească întruna la oboseala și bătăturile lui; omul care aleargă își simte greutatea, vârsta, este mai conștient ca oricînd de sine și de curgerea vieții sale. Totul se schimbă când, pentru a dobândi viteza, reŹcurge la ajutorul unei mașini: trupul lui iese atunci din joc, iar el savurează o viteză pură, o viteză în sine, o viteză-extaz.

în Lentoarea
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Slowness" de Milan Kundera este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -59.00- 24.99 lei.

Credințele, "filtrele" tale, îți îngustează percepția asupra realității și te limitează la observa și a crede doar ceea ce este în acord cu ele. De exemplu, dacă tu crezi că oamenii sunt răi sau că viața este o luptă, vei avea tendința să cauți, conștient și inconștient, acele dovezi care îți confirmă și îți întăresc aceste credințe. Vei fi "orb" și vei avea tendința să treci cu vederea orice dovadă care contravine cu credința ta și astfel, pe măsură ce înaintezi în viață, gândurile tale limitative vor avea din ce în ce mai multă putere asupra ta. Însă, dacă alegi fii deschis și să vezi viața fără idei preconcepute, vei putea observi nuanțele și să trăiești în realitate, așa cum este ea.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Toate relele de care specia noastră este bântuită nu provin decât din erorile noastre, din interesele noastre, din interesele noastre rău înțelese, din prejudecățile noastre, din ideile false pe care le avem asupra lucrurilor. Omul a fost întotdeauna înșelat de prejudecățile sale, de speranțele și de temerile sale.

citat din
Adăugat de MGSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook