Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

George Ivașcu

Până acum ceva timp, casa cea mai importantă era teatrul. Pentru că există nevoia de afirmare, de confirmare, de recunoaștere – multele lucruri pe care ți le pui ca obiectiv în viață. În schimb, viața te face să-ți dai seama că nu ai fi ce ești fără familie, fără casă, fără cei dragi. De asta, acum, pot să spun că, da, casa e mai importantă; toate celelalte sunt efemere. Pentru că ne-am ales o profesie efemeră.

în emisiunea "Ieri-Azi-Mâine” de la TVR (aprilie 2015)
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Lemuel Idzik: Nu îți dai seama? Tot ce facem noi, planurile pe care ni le facem, speranțele pe care le nutrim, toate sunt inutile. Să fii bun într-o meserie, pe asta am făcut-o, construiești o casă, și pe asta am făcut-o, întemeiezi o familie... aveam o familie... nimic din toate astea nu valorează nimic, pentru oricât de tare am încerca, oricât de mult ne-am chinui și am lupta, ajungem în același punct mort. Viața e o pierdere de vreme. De asta contez pe tine mă ucizi. O vei face, nu?

replică din filmul serial Oz – Închisoarea federală
Adăugat de Oana RomanescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Teodor Dume

Casa fără trepte

Casa fără trepte

sunt mai bătrân cu câteva anotimpuri
nu știu precis câte au mai trecut
sau câte mai sunt
am părul albit
și
ochii sticlați
îmi place așa cum sunt cu
umerii apropiați și
gâtul reazăm
sub cer
doar pantalonii mi-au rămas mici
și
privirea cât o rază

nu-i bai

privesc în urma anotimpurilor ce
au trăit în carnea mea și
acum se duc...
nu pot să le mai țin în mine
chiar dacă unul l-am pus de-o parte
pentru atunci când nimeni nu va înțelege nimic
dar cine știe...

azi am învățat -mi fac o cafea
și îmi strig nepotul
mai am și câteva amintiri
poate într-o altă zi îmi a fi
cu mult mai bine
rănile îmi vor curge precum sîngele absent
în târziul din noapte o
mă ghemuiesc până adorm
și-n tot timpul acesta cineva
îmi va construi o casă fără trepte
cu o singură fereastră care
va da
înspre apus...

despre toate aceste lucruri
am vorbit cu Dumnezeu
și totuși
nupot desprinde de voi

poezie de
Adăugat de Teodor DumeSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Când poți accepta durează 15 ani obții orice lucru cu adevărat valoros, se întâmplă ceva magic: - îți dai seama că nu poți aștepta 15 ani ca să te bucuri de viață așa că în timp ce faci munca aia, călătoria de 15 ani, începi trăiești mai mult micile bucurii ale vieții. - îți dai seama că drumul înseamnă fericirea și nu destinația așa începi aplici asta în toate aspectele vieții. - înțelegi că te poți face pe tine bogat făcându-ți nevoile mai puține, și în același timp realizezi dacă ai un vis mare pentru care să te trezești dimineața, toate poverile sunt mai ușor de dus. - după câteva luni din această călătorie realizezi ce simplu e să fii fericit și parca nici nu mai îți dorești ajungi la destinație asa repede pentru că nu mai vrei scapi de propria ta viață mizerabilă care acum are sens, și descoperi îți poți iubi viața și te întrebi cum de nu te-ai simțit atât de bine până acum, pentru deși nu ai mai multe în exterior, simți că ai trezit în tine uriașe comori interioare care au fost tot timpul acolo. Ce altceva ai mai învățat din călătoria ta?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

E trist când ajungi faci lucruri doar ca să vadă alții ce viață frumoasă ai. Când îți pozezi mâncarea, când nu intri în piscină fără o poză, când nu te faci mort în club fără sa faci un live în care crezi că ești funny, când te duci la bibliotecă fără să pui un status despre ce carte citești. Oh, scuze de ultima parte, mă luase somnul scriind. Când o să-ți dai seama că viața se poate opri oricând, o să întelegi și scopul ar trebui fie unul personal: să te bucuri de fiecare clipă și să te simți bine. TU, pentru TINE. Amintirile și trăirile cele mai frumoase nu sunt nici în poze, nici în hârtii, nici pe buzele altora. Sunt în capul tău. Sau în sufletul tău. Și stii ce e tare?! Că de acolo poți să le dai play și să le accesezi oricând. Chiar dacă n-ai baterie la telefon sau chiar daca se închide facebookul. Cea mai bună zi din viața ta este aceea în care decizi că viața îți aparține!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Casa dispărută

Cei mai mulți navigatori găsesc drumul către casă,
dar unii se pierd pe drum.
Unul a fost aruncat de ape pe țărm, la Algarve,
iar casa pe care o știa nu era acolo.
Doar amintirea unui foc de bușteni și a mamei
care citea romane și care rar ridica privirea
pentru a vedea unde-i sunt copii.
Acum e prea târziu; navigatorul trăiește-o altă viața.

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de Petru DimofteSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Știu durerea este cel mai important lucru din univers. E mai importantă decât supraviețuirea, decât iubirea, decât frumusețea pe care o aduce. Și asta pentru că în lipsa durerii nu poate exista nici plăcerea. Fără tristețe nu ar putea exista fericirea. Fără suferință nu poate exista frumosul. Iar, fără toate acestea, viața este nesfârșită, fără speranță, damnată.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "I Have No Mouth and I Must Scream Paperback" de Harlan Ellison este disponibilă pentru comandă online la 49.99 lei.

Suntem obișnuiți facem curat în casa exterioară, dar cea mai importantă curățenie este cea pentru tine însuți – propria-ți cas㠖 ceea ce nu facem niciodată.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Pot să te învăț să te desprinzi firesc de tot ceea ce crezi că ești și nu ești! Nimeni nu te poate învăța ceea ce Ești, pentru Deja Ești! Cea mai înaltă Sadhana (practică spirituală) nu e să cauți Realul, ci să dai voie irealului plece. Când te-ai desprins de ireal, Realul te va îmbrățișa în plenitudinea copleșitoare a Infinitului care ești! Tu ești Acela! Doar nu cere minții să te învețe asta! Nu aștepta vreo confirmare a minții. Cum ar putea mintea să-ți confirme Infinitul? Acum, în apercepția acestei secunde, tu ești liber pentru întreaga eternitate. Tu ești Acela!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Pisicuțo, cum pot să îți mulțumesc pentru ce ai făcut pentru mine? Ai deja vederea ageră, auzul foarte fin și te miști cu o abilitate pe care nu o au alte animale... Hmm, știu ce pot face: de acum înainte vei fi prietena oamenilor. Casa lor va fi și casa ta! Și pentru că ți-ai pus viața în pericol și ai sărit de sus din pom ca să mă aperi de șarpe, de acum înainte, atât cât vei trăi, o să cazi întotdeauna în picioare!

finalul de la De ce cade pisica mereu în picioare de
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Gerry Kennedy: Dragă Holly, nu mai am mult timp. Nu mă refer la faptul că nu mai am mult de trăit, ci la faptul tu tocmai ai ieșit cumperi înghețată și te vei întoarce în curând acasă. Dar am sentimentul că asta va fi ultima mea scrisoare, pentru că nu mai am decât un singur lucru să-ți spun. Nu va trebui să te întorci în trecut, sau cumperi o lampă, poți foarte bine să-ți porți de grijă și fără ajutorul meu. Vreau doar să-ți spun cât de mult m-ai schimbat. Iubirea ta m-a transformat într-un bărbat puternic, Holly. Și pentru asta îți voi mereu recunoscător... la propriu. Dacă ar fi să-mi promiți ceva, promite-mi ori de câte ori ești tristă, sau nesigură, sau îți pierzi încrederea, vei încerca să te privești prin ochii mei. Îți mulțumesc pentru onoarea de a fi soția mea. Sunt un bărbat lipsit de regrete. Cât sunt de norocos. Tu ai fost viața mea, Holly. Dar eu nu sunt decât un capitol din viața ta. Vor urma și altele. Îți promit. Și acum, lucrul cel mai important. Nu-ți fie teamă să te îndrăgostești din nou. Fii atentă la acel semn care va însemna că viața ta de până acum va lua sfârșit. P. S. Te voi iubi mereu.

replică din filmul artistic P.S. Te iubesc, după Cecelia Ahern
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cu bunicii am avut o relație foarte bună, ca orice copil normal. Eram o familie obișnuită și nu am avut o copilărie cu conflicte sau cu mari probleme. Cu toate acestea, este dificil pentru mine mă refer la casa părintească într-un mod emoționant, cum fac majoritatea oamenilor care își amintesc de locul în care au copilărit. Propriu-zis, casa părintească nu a existat. Am stat cu chirie și ne-am mutat de mai multe ori. Poate multora li se pare un lucru neobișnuit pentru acele vremuri, când majoritatea familiilor erau legate de o casă, fie ea și casa bătrânească, în care locuiau mai multe generații. Dar așa a fost viața mea.

în Pas cu pas, capitolul I (2014)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Primul pas" de Klaus Iohannis este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -28.90- 17.99 lei.

Orice dorință sau obiectiv din exterior are un corespondent în interior, o nevoie, mult mai importantă. Pentru că suntem analfabeți în privința sufletului nostru și a lumii interioare, la început ne folosim simțul vizual în care credem absolut (deși este un simt foarte superficial) pentru a da glas acestor nevoi sufletești. Vedem bani și o viață luxoasă și ele devin o dorință pentru noi. Nevoia mult mai profundă poate fi cea de a simți siguranță, liniște sufletesca și lipsă de stres. Vedem o viață cu aventuri, excursii și sporturi extreme și se transformă într-o dorință. Nevoia mai profundă poate fi de a scăpa de sentimentul de plictiseală, lipsa de sens și scop în viața noastră. Vedem oameni care ating succesul și popularitatea și ele devin o dorință pentru noi. Nevoia mult mai profundă poate fi cea de a fi iubiți și de a ne simți valoroși. Înțelegând adevărata nevoie, mergem direct la țintă. Pentru asta însă, e nevoie lași măștile deoparte și să te descoperi pe tine. Să te cunoști atât de bine încât știi care sunt nevoile tale interioare adevărate.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Motivul pentru care foarte mulți oameni sunt săraci sau se luptă cu greutățile vieții din punct de vedere material e un motiv care te face să râzi. Se concentrează atât de mult pe făcut bani încât uită ce sunt banii. Bani sunt doar UNA din multele forme pe care le poate lua valoarea. Mai mult, nu sunt deloc o formă de valoare importantă. Sunt doar niște hârtii amărâte pe care le dai și primești în schimb altfel de valori. Banii sunt practic o TRADUCERE a valorii. Dai bani și primești mâncare, distracție, obiecte, chiar și sex. Cu banii poți cumpăra multe alte lucruri pe care le consideri valoroase. Nu poți cumpăra orice lucru valoros și mai ales nu poți cumpăra valori cu adevărat importante. Iubire, prieteni, o viață împlinită, sănătatea, experiențele de viață, dezvoltarea abilităților. Banii nu se fac urmărind faci bani. Banii se fac urmărind oferi valoare oamenilor din jur, celor care au bani și care sunt dispuși plătească cu bani ceea ce tu ai de oferit.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Problema evreiască nu trebuie privită doar ca o problemă internă a Germaniei, care este mai importantă pentru o persoană și mai puțin importantă pentru alta. În prezent, este cea mai importantă problemă a lumii occidentale.

în Renașterea Occidentului
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Știi care e secretul meu? Învăț. Învăț repede. Dacă ar fi să spun ce sunt eu aș spune că sunt suma a tot ce e bun în oamenii cu care am interacționat în această viață. Când întâlnesc un om, mă uit ce pot învăța de la el. Ce face el bine, unde gândește sănătos și cum m-ar ajută asta pe mine? Când viața mea era un strigăt de disperare, am descoperit puterea învățării. Orice problemă am, pot să învăț să o rezolv din simplul motiv pentru că nu mă lovesc de probleme pentru prima oară în istoria omenirii. Oameni lipsiți de iubire care au depășit suferința sunt mulți. Oameni săraci care au devenit bogați prin propriile puteri sunt mulți. Oameni bolnavi care au luptat și au devenit modele de sănătate sunt mulți. Și mulți alții sunt cazuri mult mai dificile decât sunt eu. Și acești oameni au lăsat urme, mărturii, cărți, povești, exemple și eu pot să învăț din ele. Tot ce îmi este ușor fac azi, odată era imposibil. Să merg pe picioarele mele era imposibil odată. Acum e lejer. Să citesc era imposibil odată, acum e o plăcere fără de care nu aș putea trăi. Iubire, bani, sănătate, vocație, socializare și orice mai vrei tu sunt banalități odată ce îți pui mintea minunată să te servească și începi să te EDUCI.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Ion Minulescu

Rugă pentru ziua Schimbării la Față

Doamne!...
Lasă-mă stau de vorbă cu Tine,
Nu fi Tată vitreg cu copilul Tău,
Care n-a făcut în viață decât bine
Și n-a fost plătit în schimb decât cu rău...

Lasă-mă -Ți spun că nu se poate
Să rămâi mereu așa cum ești,
Când puterea Ta se-ntinde peste toate
Și când toate sunt așa precum voiești...

Lasă-mă -Ți spun c-alcătuirea
Celor ce le crezi fără prihană
A-nceput răzvrătească omenirea,
Dornică de-o viață mai umană...

fie-așa precum se spune
C-ai fi vrut fii cu lumea toată -
Rău cu cele rele,
Bun cu cele bune -
Fii măcar acum ce n-ai fost niciodată...

fie bine pentru bine
Și, la fel, frumos pentru frumos
Și fim și noi la fel cu Tine -
Cel de Sus la fel cu cei de jos.

rugăciune de din Gândirea, VII, nr. 9 (septembrie 1927)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
cumpărăturiCartea "CD Coringent la limba romana" de Ion Minulescu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -45.00- 42.75 lei.

Frustrările acumulate din interacțiunea cu cei din jur, al căror destin e ca un iceberg din care se întrezărește doar vârful, fără să cunoaștem în amănunt misterioasa lume din adâncuri, pot fi topite în furnalul rugăciunii de mulțumire. Mulțumești pentru ce ai, pentru ce ești și mai ales pentru că ești... aici și acum... hic et nunc.

aforism de
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

În viață, este în regulă să le faci pe toate

Dragi PĂRINȚI, chiar dacă VOI nu știți,
Eu le-am cam făcut aproape pe toate,
Rămânând dator pentru o familie cu copii, după cum știți
Și o carieră profesională, dintre toate...

Dar așa cum eram în anul '90
Plin de încredere și de speranță,
Sunt și acum și aștept multiplul de zeci
Pentru a mă desfășura în viață...

Mai am însă un obiectiv în față
Și anume îi sprijin pe Putzy și Alexutza în viață
Pentru a reuși cu toții aici pe Pământ
Și a fi împăcați pentru când plecăm la ce este mai sfânt...

Adică, la Bunul Dumnezeu
Și lângă VOI mereu
Pentru eternitatea toată
Cu dragostea între noi patru, încă din viață...

poezie de (21 iulie 2018)
Adăugat de Anghel-Alexandru GheneaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Corneliu Neagu

Nu aruncați trecutul...

Ani mulți s-au adunat în urma mea,
nu fac acum bilanțuri efemere,
dar cred că am lăsat câte ceva
din frământări, din chinuri și durere.

Cărările umblate s-au schimbat,
n-au mai rămas decât în amintire,
dar, Doamne, oare nu ar fi păcat
să ne-aruncăm trecutu-n cimitire?

În viața noastră ce ar mai conta? –
dacă-am uita de casa părintească,
sau școala sfântă care ne-nvăța
să ne mândrim cu glia strămoșească.

Ce să mai zic despre părinți și frați? –
că am trecut prin viață împreună...
Cum rămână peste timp uitați? –
în suflete sunt zestrea cea mai bună!

De n-ar fi ei, nu am avea trecut,
nici viitor deschis și nici destine! –
pribegi prin viața fără de-nceput,
doar slugi am fi prin țările străine!

poezie de din Drum spre eternitate
Adăugat de ugalenSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dimineața devreme

Ceva care nu a mai fost niciodată,
care este acum
și care apoi, iarăși, nu va mai fi,

căruia îi sunt observator
(observator care, de asemenea, nu va mai fi) –
dar care observă parcă din eternitatea
cea fără de timp
momentul de acum:

vânzătorul care a încheiat o afacere,
femeia tânără care l-a plătit,
fetele de liceu cu buze roșii, îndrăznețe, un pic timide,
fetele de la ghișeu în pauza pentru cafea,
barbații macho;

toți bătând mașinal
apa în piua celorlalți,
inconștienți de mâna timpului

care face ca toate lucrurile dispară, pălească,
cunoască schimbarea.
Iar ei trăiesc astăzi ca și cum sunt eterni,
deși sunt aici doar pentru o zi.

Iar eu observ – și sunt ca ei
doar pentru o zi.

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook