Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Lemuel Idzik: Nu îți dai seama? Tot ce facem noi, planurile pe care ni le facem, speranțele pe care le nutrim, toate sunt inutile. Să fii bun într-o meserie, pe asta am făcut-o, să construiești o casă, și pe asta am făcut-o, să întemeiezi o familie... aveam o familie... nimic din toate astea nu valorează nimic, pentru că oricât de tare am încerca, oricât de mult ne-am chinui și am lupta, ajungem în același punct mort. Viața e o pierdere de vreme. De asta contez pe tine să mă ucizi. O vei face, nu?

replică din filmul serial Oz – Închisoarea federală
Adăugat de Oana RomanescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Seneca

Nu te chinui înainte de vreme pentru suferințele de care te temi. Durerea e ușoară dacă ideea pe care ți-o faci despre ea nu o mărește prea mult. Toate lucrurile depind de ideea pe care ne-o facem despre ele. Ce rost are ieși în întâmpinarea suferinței când oricum o vei simți dacă va da peste tine? Dar în vremea asta, tu pune-ți înainte binele și vezi ce poți face pentru el. Ce câștigi cu asta? Timp.

citat celebru din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Four Tragedies and Octavia" de Seneca este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -68.00- 26.99 lei.
Adela Popescu

Când ai o întâlnire te gândești la toate discuțiile pe care le poți avea, la toate responsabilitățile pe care le poți oferi. Dar de cele mai multe ori ești surprins și tu de răspunsul pe care îl dai și de reacția pe care poți să o ai într-o anumită situație. Așa că planurile, din punctul meu de vedere, de asta sunt inutile. Și de aia zic , cel mai tare pe lumea asta, bazez pe mine! Am încredere în reacția mea de moment!

în interviu
Adăugat de Veronica ȘerbănoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
George Ivașcu

Până acum ceva timp, casa cea mai importantă era teatrul. Pentru există nevoia de afirmare, de confirmare, de recunoaștere – multele lucruri pe care ți le pui ca obiectiv în viață. În schimb, viața te face să-ți dai seama că nu ai fi ce ești fără familie, fără casă, fără cei dragi. De asta, acum, pot spun , da, casa e mai importantă; toate celelalte sunt efemere. Pentru că ne-am ales o profesie efemeră.

în emisiunea "Ieri-Azi-Mâine” de la TVR (aprilie 2015)
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dede: Nu știu ce s-a întâmplat.
Dylan: Eu da. Adică, pentru mine e destul de simplu. Întinzi mâna încercând te agăți de ceva grozav.
Haley: Poate, poate nu ar trebui...
Dylan: Uite, uite... Eu nu sunt obișnuit cu asta, cu chestia asta cu "familia mare". La mine acasă nici nu vorbim unii cu ceilalți. Știți, mi-a plăcut Hailey de prima dată când am văzut-o. Adică, e frumoasă și toate cele, dar e mai mult decât atât. Are o încredere incredibilă în sine. Știți, genul de încredere pe care îl ai când trăiești într-o familie ca asta, o familie pasională care acceptă străine focoase, homosexuali și nebuni. Adică, o familie în care oamenii țin unul la celălalt.

replici din filmul serial O familie modernă
Adăugat de Augusta FlorescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Jen: Îmi e greu cred că o persoană care a absolvit la Institutul Laue-Langevin are volumul 2 din colecția Dolly Parton.
Charlie: Dă-mi asta.
Jen: Și de ce este atât de important pentru tine ca eu ascult melodia asta?
Charlie: Pentru , odată ce asculți înregistrarea originală a melodiei "I'll Always love you" cântată de Dolly Parton în 1974, melodie cunoscută ca soundtrackul filmului "Bodyguard", o să-ți dai seama pentru prima dată în viața ta ce înseamnă să nu fii jalnic. Și în momentul respectiv tot universul tău se va întoarce cu sususl în jos. Tot ceea ce ți se părea normal, acum o să ți se pară corect.
Jen: Și ăsta e un lucru bun?
Charlie: Bineînțeles. La ce e bună muzica dacă nu să-ți înșele toate așteptările și să te dea peste cap din când în când?
Jen: Eu credeam că pentru asta sunt oamenii.
Charlie: Ce?
Jen: Nimic. Doar că nu-mi vine cred că îți place muzica country.
Charlie: Îmi plac toate genurile de muzică spre deosebire de tine care ești cinică și conservatoare. Ești probabil una din fetele alea ciudate din clasa mijlocie care se uită mult la televizor și care se plimbă prin oraș cu Volvoul vechi al tatălui lor.
Jen: Vin dintr-un oraș mic, îmi place împletesc și locuiesc cu bunica mea.
Charlie: E în regulă pentru mine.

replici din filmul serial Cei mai frumoși ani
Adăugat de Moț MădălinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Katherine Watson: Sunt șapte facultăți de Drept la o distanță de 45 de minute de Philadelphia. Poți mergi la cursuri și să pui cina pe masă la ora cinci.
Joan Brandwyn: E prea târziu.
Katherine Watson: Ba nu, unele din ele mai fac înscrieri în ultimul moment! Acum știi m-am supărat. Când Tommy a venit la mine la bal și mi-a spus a fost acceptat la Universitatea Penn, m-am gândit "O, Doamne, soarta ei e pecetluită! A muncit atât de mult, cum poate renunțe la tot?" Dar nu trebuie! Poți să le faci foarte bine pe amândouă! E perfect!
Joan Brandwyn: Ne-am căsătorit! Am fugit în weekend. Se pare era îngrozit de ideea unei ceremonii așa a fost o decizie luată din impuls. A fost foarte romantic. (Katherine este șocată.) A fost alegerea mea să nu merg la facultate. El m-ar fi susținut.
Katherine Watson: Dar nu trebuie alegi!
Joan Brandwyn: Ba da! Îmi doresc o familie, un cămin! Și nu voi sacrifica asta.
Katherine Watson: Nu-ți cere nimeni sacrifici nimic din toate astea, Joan. Vreau doar înțelegi că le poți face pe amândouă.
Joan Brandwyn: Credeți că mă voi trezi într-o bună zi și voi regreta faptul că nu sunt avocat?
Katherine Watson: Da, mi-e teamă da.
Joan Brandwyn: Nu la fel de mult cât aș regreta ideea de a nu avea o familie, de a nu fi acolo -mi cresc copiii. Știu exact ceea ce fac, iar asta nu-mi știrbește cu nimic inteligența. Cred dumneavoastră vi se pare ceva îngrozitor.
Katherine Watson: Nu am spus asta.
Joan Brandwyn: Ba da. Mereu ați spus-o. Stați în fața noastră la curs și ne îndemnați privim dincolo de imagine, dar dumneavoastră nu faceți asta. Pentru dumneavoastră, o femeie casnică este o persoană care și-a vândut sufletul pentru a avea o casă în stil colonial în centrul orașului. Ea nu are profunzime, nici inteligență sau vreun interes. Dumneavoastră sunteți cea care ați spus pot face tot ce-mi doresc. Asta este ceea ce îmi doresc.
Katherine Watson (o îmbrățișează pe Joan): Felicitări. Să fii fericită.

replici din filmul artistic Zâmbet de Mona Lisa
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

S-ar putea să nu fie frumos să fii bun, 6655321. S-ar putea fie îngrozitor să fii bun. Și când îți spun asta, îți dai seama cât de contradictoriu sună. Sunt convins voi avea multe nopți albe din cauza asta. Oare ce vrea Dumnezeu? Vrea să fii bun sau alegi să fii bun? Oare un om care alege fie rău ar putea fi într-un fel mai bun decât un om căruia i se impune fie bun?

în Portocala mecanică
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
cumpărăturiCartea "M/F" de Anthony Burgess este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -68.00- 33.99 lei.

Când poți accepta durează 15 ani obții orice lucru cu adevărat valoros, se întâmplă ceva magic: - îți dai seama că nu poți aștepta 15 ani ca te bucuri de viață așa că în timp ce faci munca aia, călătoria de 15 ani, începi trăiești mai mult micile bucurii ale vieții. - îți dai seama că drumul înseamnă fericirea și nu destinația așa începi aplici asta în toate aspectele vieții. - înțelegi te poți face pe tine bogat făcându-ți nevoile mai puține, și în același timp realizezi dacă ai un vis mare pentru care să te trezești dimineața, toate poverile sunt mai ușor de dus. - după câteva luni din această călătorie realizezi ce simplu e să fii fericit și parca nici nu mai îți dorești ajungi la destinație asa repede pentru că nu mai vrei scapi de propria ta viață mizerabilă care acum are sens, și descoperi că îți poți iubi viața și te întrebi cum de nu te-ai simțit atât de bine până acum, pentru că deși nu ai mai multe în exterior, simți ai trezit în tine uriașe comori interioare care au fost tot timpul acolo. Ce altceva ai mai învățat din călătoria ta?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dumnezeu

Ești prezent mereu: în minți, în suflete, în noi.
Nu ești nici bun, nici rău. Ne ajuți dacă vrem binele
Dar dacă facem răul îți îndrepți mâna înspăimântătoare către noi...
Și ne dai răul înapoi. Și iar ne ierți, și ne aștepți fim mai iubitori.
Ne ierți, dacă greșim, și vrei să ne ridici din nou.
Fără știm.
Nu uiți nimic neiertător și uiți greșeala când vezi credință într-un om.
Ești peste tot: tu vii dacă te chem. Dar nu îmi zici nimic.
Și nu te arăți pentru că nu sunt pregătit.

Oamenii cred tu stai undeva în ceruri, dar tu ești zilnic printre noi
Ești înger bun, dar înspăimântător... Ne vrei perfecți, lucizi
Tu dai viață, tu ucizi
Dacă suntem buni ne dai de toate
Dacă suntem răi ne dai durere, boală și chiar moarte.
Îți place te joci, te înduioșezi dacă iubim.
Ești lângă noi, când plângem.
Ești femeie sau copil?
Tu știi planul bun: ne treci prin rău fim mai buni,
Tu ești nemuritor, și vrem și noi să fim, căci pentru tine
Moartea nu-i nimic, pe noi ne sperie... un pic.

poezie de
Adăugat de Iustinian CruceanuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Sefton: Sunt două persoane în baraca asta care știu că nu eu am făcut-o: eu și cel care a făcut-o.

replici din filmul artistic Stalag 17 (29 mai 1953)
Adăugat de Georgiana Mîndru, MTTLCSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Joey (lăsându-i un mesaj pe telefon lui Dawson): Hei Dawson, eu sunt. Am vrut te sun. Sunt la o petrecere cu Jack, Jen și colega mea de cameră nebunatică. Ghici ce? Mă distrez pe cinste, dar oricât de bine ar fi, lipsește ceva: tu. Nu ești aici și știu că am spus că sunt în regulă cu faptul că nu ai venit weekendul acesta, dat știi ce? Nu este în regulă pentru că îmi lipsești. Și în seara asta era un băiat care se dădea la mine sau cel puțin așa cred. Și era foarte drăguț, iar eu l-am alungat și nu știu sigur de ce am făcut asta. Dar sunt destul de sigură că am făcut-o din cauza ta. Mi-am petrecut ultimele două luni sperând că o să apari la ușa mea într-o bună zi, dar nu este așa. Tu ești undeva în lumea asta și îți urmezi visele și eu vreau faci asta. Dawson, cred este timpul te las -i contunui viața. Și îmi este foarte greu fac asta pentru că știu există o parte din mine care te va iubi mereu. Dar toată situația asta, visatul cu ochii deschiși, fuga nu ne fac bine. Așa că asta fac acum, încerc să ne eliberez, lucru pe care ar fi trebuit -l fac acum trei luni. Spun rămas bun, Dawson. Să mă suni. Pa.

replici din filmul serial Cei mai frumoși ani
Adăugat de Moț MădălinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Peter Weller

Cel mai bun motiv pentru a merge la filme este faptul te afli în compania altor oameni. Manânci popcorn, stai cu alte persoane pe care nu le cunoști. Când oamenii se ciocnesc unii de alții în acest fel, sub motivul de a fi delectați și de a comunica, umanitatea se accentuează. Oamenii se dilată, ies din ei înșiși. Iubire. Televiziunea nu face asta. Televiziunea este o experiență a izolării, suficient de tristă. Îmi pare rău spun asta. Însă oricât de bună ar fi, tot la izolare ajungi. Stai la tine acasă și nu te vizitezi cu nimeni. Îți bei berea, mănânci popcorn și ești singur - asta e ceea ce faci. La filme trebuie ieși din carapace. Trebuie ieși și să fii cu oamenii. Și ăsta e cel mai bun lucru, asta e responsabilitatea. Odată ce oamenii ies din casă și intră în cinematograf, îi poți informa despre ei înșiși.

citat din
Adăugat de Veronica ȘerbănoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
Channing Tatum

Eu cred în dragoste. Eu cred în poveștile bune. Mă joc din greu în weekend-uri deoarece îmi place să am acele povești bune. Soția mea și cu mine ne dezlănțuim și facem nebunii tot timpul. Spunem lucruri de genul: "Ce putem face sau ce putem obține weekend-ul ăsta?". Apoi avem alte weekend-uri în care stăm pur și simplu și nu facem nimic. Și apoi avem munca pe care o facem. Toate astea sunt amintiri.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Bilbo: (pe un ton enigmatic) Frodo, ești un băiat bun. Eu sunt foarte egoist, știi. Da, sunt. Foarte egoist. Nu știu de ce te-am luat în grijă după ce ți-au murit părinții, dar nu am făcut-o din milă. Cred că am făcut asta pentru că... dintre toate rudele mele, tu ai fost singurul Baggins care chiar promitea.
Frodo: Bilbo, iar ai fost la Gaffer și ai băut bere făcută în casă?
Bilbo: Nu. (Pauză.) De fapt, da, dar nu despre asta e vorba...

replici din filmul artistic Stăpânul inelelor: Frăția inelului, scenariu de , după J.R.R. Tolkien
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă ajungi să fii conștient de adevărata ta ființă, atunci îți poți lua adio de la stres, de la metode și eforturi inutile. Atunci îți vei da seama că tot timpul ai fost aceasta, ești aceasta și vei fi în veci aceasta. Și tot ce aveai de făcut era să dai la o parte toate gândurile și credințele tale în toate prostiile minții, inclusiv mult iubitul gând "eu".

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ochii noștri roșii

degeaba întindem brațele
din nimic în nimicul după asemănare suntem
și nu ne mai împărțim
suntem dumnezeul căruia nu-i mai pasă
avem și câini
suntem câini
o grămadă de lumi din care să facem filme
în care să ne sărutăm și tot nu ne va ajunge
așa că ne părăsim prin toate lunile pentru pâine
oricat de mult am ajunge să ne iubim sau să ne urâm
ne părăsim pentru pâine
s-o punem pe masa din bucătărie
unde mulți dintre noi nu s-au ținut niciodată în brațe
și dacă au făcut-o
tot ce a rămas e tot ce rămâne după ce te apleci ridici o monedă de 10 bani
pentru noroc se spune
și se mai spune despre oameni
oameni
când nimic nu se mai întâmplă
și câți n-am fi fost noi?!

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Mama și tata ți-au spus te iubesc și că vor avea grijă de tine. Acum sunt pensionari sau nu mai sunt deloc și tu încă aștepți ca cineva aibă grijă de tine. Guvernul ți-a promis un job, un nivel de trai și guvernul nu e în stare de nimic. Te încălzește asta când vezi că nu îți permiți mai nimic? Iubita sau iubitul ți-au jurat dragoste eternă și acum te-au părăsit. Te-au trădat. Te simți mai bine știind ești îngerul neprihănit și că celălalt e vinovat pentru suferința ta? Vezi? La asta mă refer când spun că să nu îți asumi responsabilitatea te face sclav. Cineva trebuie fie responsabil. Și când nu ești tu și e altul, nu mai ai nicio putere pentru a face ceva bun în viața ta. Cum ai putea schimbi ceva ce nu e responsabilitatea ta? În același timp, să fii o persoană responsabilă cere un preț. Ai sau nu ai chef, de tine depinde totul. Ai obosit? Nu e nimeni care să îți ia locul și să îți facă treaba.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Neale Donald Walsch

Cu toții ne-am termina activitatea de creație dacă nu ar mai fi ce să creăm. Dar toți avem un interes enorm să facem ca jocul continue. Oricât de mult am spune că ne-ar plăcea rezol­văm toate problemele, nu îndrăznim rezolvăm toate problemele, pen­tru n-ar mai fi nimic altceva de făcut.

în Conversații cu Dumnezeu, volumul I (1995)
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
cumpărăturiCartea "Conversations with God Book 4: Awaken the Species Hardcover" de Neale Donald Walsch este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -98.99- 87.99 lei.

Întâmplarea face ca nu tot timpul primești ceea ce îți dorești... dar asta e bine. Vei primi exact ceea ce ai nevoie pentru a învăța dobândești singur ceea ce vrei, fără a-ți creea dependențe. E nevoie doar privești cu inima deschisă spre întâmplările din viața ta și îți vei da seama că ea chiar îți oferă toate posibilitățile pentru a învăța ce înseamnă independența. Încetează te plângi și încearcă schimbi puțin perspectiva din care privești lucrurile. Toate vor primi un nou înțeles.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Sunt anumite alegeri, în special cele capitale, pe care viața le face câteodată în numele nostru. Si asta mai bine decât am fi făcut-o noi.

în Despre arta de-a nu avea regrete
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook