Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Realist, voluntar, îndreptat către concret și către viitor, caustic și dur, spiritual și provocator, alături de toate acestea, Prokofiev nu este cu nimic mai puțin un liric care a știut întotdeauna să-și adapteze inventivitatea melodică diferitelor stiluri pe care le-a practicat. El este, de asemenea, un moștenitor direct al clasicilor, prin simțul formei și al construcției solide și prin disciplina inspirației sale. Ceea ce explică, în mare măsură, ușurința de adaptare și marea lui productivitate.

în Dictionar de mari muzicieni. Larousse (2000)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

După ce odinioară, în multe rânduri și în multe feluri, Dumnezeu a grăit părinților noștri prin profeți, în zilele acestea din urmă ne-a grăit nouă prin Fiul pe Care L-a pus Moștenitor a toate, prin Care și veacurile le-a făcut.

în Epistola către evrei a Sfântului Apostol Pavel, 1:1-2
Adăugat de Laura SoareSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Mare parte din societate spirituală folosește ridicarea vibrației ca simplă tehnică pentru evoluție. Aurul are o înaltă vibrație telurică, e drept, dimantul negru, de asemenea, apa ionizată din vîrf de munte este și ea de o vibrație înaltă. Un corp poate să le folosească pe toate acestea și să aibe cea mai înaltă vibrație, susținută și de gânduri pozitive, dar toate acestea sunt elevări ale trupului- prima din alcătuirea noastră care moare. Nu este absolut nimic spiritual în a te folosi de toate acestea. Cât despre nemurire... mă-ntreb cine poate să-și dorească așa ceva pe acest pământ?

în Rupte din Seu, Lumea fără filtru (2016)
Adăugat de TchobanskySemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Omul este constituit din două părți: esență și personalitate. Esența omului este ceea ce este el. Per­sonalitatea omului este "ceea ce nu este el". "Ceea ce nu este el" înseamnă: ceea ce este venit din afară, ceea ce a învățat, sau ceea ce reflectă toate urmele impresiilor exterioare lăsate în memorie și în senzații, toate cuvin­tele și toate mișcările care i-au fost inoculate, toate aceste sentimente create prin imitație, toate acestea "care nu sunt el", toate alcătuiesc personalitatea.

în Fragment dintr-o învățătură necunoscută
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Mintea lui Eminescu lucrează cu ideea originilor lumii, a infinitului, a creației, adică cu cele mai înalte concepte făurite de rațiunea omului. Printre acestea, ideea eternității stăpânește mintea sa într-asemenea măsură, încât una din atitudinile cele mai obișnuite ale poeziei sale este considerarea lucrurilor în perspectiva eternității. Este, în toată poezia lui Eminescu, o considerare a lucrurilor foarte de sus și foarte de departe, dintr-un punct de vedere care rușinează orice îngustime a mintii, orice egoism limitat. Marea superioritate intelectuală a poetului este una din formale cele mai izbitoare ale manifestării lui și aceea care explică prestigiul atât de covârșitor al operei sale.

citat celebru din
Adăugat de Ania VișanSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Sensul și aspirațiile mele s-au îndreptat către munți; este vorba de peisajul, care doarme adânc în suflet și nu are explicație. El poate ne ducă către cele mai înalte culmi, însă și către cea mai profundă pieire.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Proximitatea fizică prin situarea față către față nu este neapărat o întâlnire. Întâlnirea este mult mai mult; ea înseamnă găzduirea celuilalt în noi, ospătarea unuia din altul la agapa dăruirii de sine. Este purtarea celuilalt în noi, primirea lui în spațiul intim al ființei noastre, e dansul a două eu-ri care se ating în ceea ce pare intangibil, care vorbesc fără a rosti cuvinte, care se aud chiar și atunci cand tac, care sunt împreună chiar și în distanță. Ajung mă întâlnesc cu cineva când pe umerii mei am așezat pentru totdeauna povara lui, când rănile lui le poate unge până și cel mai banal cuvânt al meu, când reușesc cu îmbrățășarea mea curm angoasele, căderile, neîmplinirile și tristețile lui și când pentru toate acestea nu cer nimic în schimb. M-am întâlnit cu celălalt când și el dorește să-și facă loc în mine și când lumea lui începe fie decorată de cromatica ființei mele.

citat din (mai 2009)
Adăugat de mihai tudorSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Edgar Lee Masters

Marie Bateston

Ai remarcat mâna sculptată Cu indexul îndreptat către cer.
Aceea este direcția, nici o îndoială.
Dar cum ar putea cineva o urmeze?
Este bine, într-adevăr, te abții de la crimă și adulter,
Să ierți aproapelui, faci bine celorlalți, slujești Domnului
Fără -ți faci chip cioplit.
Dar, până la urmă, toate acestea sunt doar mijloace exterioare
Prin care, de fapt, îți faci ție un serviciu.
Esența interioară este libertatea,
Este lumina, puritatea –
Eu, de altfel, nu mai pot face nimic,
Dar tu caută și găsește esențialul sau ratează-l, conform viziunii tale.

epitaf de din antologia de versuri Antologia de la Spoon River, traducere de Petru Dimofte
Adăugat de Petru DimofteSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Spoon River Anthology Paperback" de Edgar Lee Masters este disponibilă pentru comandă online la numai 16.99 lei.
Ioan Petru Culianu

Un fenomen straniu s-a produs atunci: toți acei năpăstuiți care așteptau plini de speranță o vizită a lui Tozgrec s-au îndreptat deodată, ca înțeleși, către un alt podiș, situat la câțiva kilometri mai la nord, în alt Golf al Smaraldelor, perfect identic cu primul, inclusiv în privința clădirii în ruină. Aici Tozgrec le-a apărut tuturora sub înfățișarea unui bătrân scârbos, cu o rană mare supurândă care-i acoperea obrazul drept, și le-a adresat un discurs cu prilejul sosirii Mileniului; discursul a fost și el transmis, nu se știe cum, în toate limbile, de către toate posturile de televiziune din lume, inclusiv cele din Maculia și Jormania. Acest mesaj al lui Tozgrec de Anul Nou a fost considerat de multă lume deosebit de îngrijorător.

în Pergamentul diafan
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Gnozele dualiste ale Occidentului" de Ioan Petru Culianu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -38.48- 28.99 lei.

Reține: cel care este capabil vizualizeze pe ecranul minții conștiente că devine, face sau are ceva, își poate transpune această imagine mentală inclusiv în planul realității fizice. Există un dicton care spune: "Nu poți primi decât ceea ce vezi". Foarte adevărat! De aceea, privește întotdeauna înainte, către un viitor cât mai luminos, iar apoi îndreaptă-te către el.

în Nu te mai gândi la ce a fost
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The ABCs of Success: The Essential Principles from America's Greatest Prosperity Teacher Paperback" de Bob Proctor este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.99- 37.99 lei.

Scopul este cel spre care se tinde. Direcția este ceea ce ne face ajungem mai ușor la scop. Căci oricine urmărește un scop își conduce acțiunea după el și cine se îndreaptă mai perseverent spre capăt ajunge mai repede. Căci există bunuri spre care nici chiar mai multe mișcări nu produc un avans prea mare, pe când altele aduc cu efort puțin roade bogate. Deci, ceea ce trebuie distins și mai ales este ceea ce este mai util. Căci toate cele mai utile sunt mai bune și fiecare lucrare trebuie judecată după roadele sale. Fiindcă mulți nu au acest discernământ, au depus mult efort și au avansat puțin, pentru că au avut ochiul îndreptat doar exterior, spre înfățișarea lucrării, și nu interior, spre rodul virtuții. În fapt, ei se bucurau mai mult facă lucruri mari decât se exerseze în cele folositoare și le-au preferat pe cele prin care puteau fi mai degrabă admirați decât îndreptați.

în Meditații spirituale
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Didascalicon. Editie bilingva" de Hugo de Saint-Victor este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -33.67- 25.99 lei.
David Hume

Nimic nu este mai surprinzător decât ușurința cu care cei mulți sunt guvernați de către cei puțini.

citat clasic din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
A.S. Makarenko

Disciplina nu se realizează prin oarecare măsuri "disciplinare", ci prin întregul sistem de educație, prin întregul stil de viață, prin toate influențele la care sunt supuși copiii. Astfel înțeleasă, disciplina nu este nici cauza, nici metoda, nici mijlocul de educație justă, ci rezultatul ei.

citat clasic din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!

Opera "Fidelio" este la mijloc de drum între clasicismul și romantismul muzical. Pe de o parte, preia din clasicism toate procedeele, dar, așa cum întreaga compoziție a lui Beethoven este la mijloc de drum, și "Fidelio" e la mijloc de drum. Beethoven este marea cotitură în istoria muzicii. Este cel care face sinteza a tot ceea ce s-a creat înaintea sa și, pe de altă parte, face marea deschidere către viitor. De aceea "Fidelio" reprezintă un moment crucial în istoria muzicii.

citat din (iunie 2016)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Sigmund Freud

Fixându-ne atenția asupra asociațiilor "involuntare", asupra celor "care ne împiedică gândim", asupra celor pe care autocritica se grăbește să le respingă ca fiind insignifiante obținem, alături de ideea morbidă, un material care ne va permite s-o eliminăm. Dacă se încearcă procedeul de către cineva asupra sa însuși, cel mai bun mijloc de a susține experiența este acela de a nota în scris, pe măsură ce se prezintă, ideile a căror apariție nu se explică.

în Interpretarea viselor
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Pachet Opere Esentiale Sigmund Freud 11 volume" de Sigmund Freud este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -499.00- 299.99 lei.

Poemul șoimului

Pentru a te ruga deschide-ți tot sinele
Către cer, către pământ, către soare, către lună,
Către singura voce care ești tu.
Și știi că există multe lucruri
Pe care nu le poți vedea, nu le poți auzi;
Pe care le poți cunoaște doar în anumite momente,
Momente care se-nmulțesc constant – și în graiuri
Care nu sunt sonore întotdeauna, ci doar alte
Cercuri ale mișcării.

Ca șoimul în acea dimineață de duminică
Deasupra Fluviului Sărat. În vânt,
Încercuit de cerul albastru,
Ne-a înseninat inimile cu aripile lui sacre.
Te vedem, ne vedem pe noi și știm
Că trebuie avem grijă
Și bunătate în toate lucrurile.

Inspiră știind că noi suntem făcuți
Din toate acestea – și respiră știind
Că suntem cu adevărat binecuvântați pentru că
Ne-am născut și pentru că vom muri curând
În acest cerc al mișcării,
Ca un șoim rotunjind dimineața
Înăuntrul nostru.

Noi ne rugăm ca toate acestea să fie făcute
În frumusețe.
În frumusețe.

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Crazy Brave Paperback" de Joy Harjo este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -61.99- 52.99 lei.
melodie
Melodia este temelia principală a întregii muzici. Inventivitatea melodică, în senul cel mai înalt al cuvântului, este principalul țel al compozitorului. Dacă nu este capabil creeze melodii care să aibă dreptul la o îndelungă existență, el are puține șanse stăpânească vreodată meseria de compozitor.

definiție clasică de
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Este fericit acela care știe să-și adapteze felul de a proceda după felul împrejurărilor, după cum este, desigur, nefericit acela care, prin felul lui de a acționa, nu este în concordanță cu împrejurările.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Charles Darwin

Pe măsură ce civilizația omului avansează, și triburile mici se unesc și formează comunități mai mari, cea mai simplă judecată i-ar spune fiecărui individ că ar trebui își extindă instinctele sociale și simpatiile către toți membrii aceleași națiuni, deși necunoscuți personal de el. Acest punct odată atins, există doar o barieră artificială care să prevină să-și extindă simpatiile sale către oamenii din toate națiunile și rasele.

citat clasic din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "On the Origin of Species Paperback" de Charles Darwin este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -67.99- 41.02 lei.

Inconștient sau conștient ne alegem mentori în viață. Știi care este cel mai rapid și mai natural mod prin care poți obține mai mult din ceea ce îți dorești? Care este primul pas către viața pe care acum probabil o vezi doar ca pe un vis? Admirația. Nu poți deveni ceea ce urăști. E imposibil. Însă poți deveni ceea ce apreciezi. Admiră oamenii care te inspiră. Admiră oamenii care sunt și trăiesc ceea ce tu vrei trăiești și să fii. Spune-le asta. Nu ține doar pentru tine. Vei fi uimit cât de mult se pot deschide către tine.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cu cât un om este mai deosebit de ceilalți, cu atât mai puțin se aseamănă el normei – normei, în dublul ei sens, de medie și de ideal. El își pierde individualitatea, în schimbul conformării sale la normalitate sau la ideal. Totuși, însemnătatea persoanei este întotdeauna relaționată la comunitate. Căci după cum o piesă de mozaic are valoare numai prin relația sa cu întregul mozaicului, tot astfel unicitatea persoanei umane își găsește pe deplin sensul numai prin rolul pe care îl joacă într-un întreg. Astfel, sensul persoanei umane ca personalitate indică dincolo de limitele sale, înspre comunitate; fiind orientat către comunitate, sensul individului se transcende pe sine.

citat clasic din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook