Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Adolf Hitler

Ce s-ar spune despre un afiș menit să laude un săpun și care ar arăta în același timp că și alte săpunuri sunt bune? Lumea ar clătina pur și simplu din cap. Totuși, exact așa au stat lucrurile cu reclama noastră politică. Scopul propagandei nu este, de exemplu, să dozeze dreptatea diverselor partide, ci să o sublinieze exclusiv pe cea a partidului pe care îl reprezintă. Ea nu trebuie să caute adevărul în mod obiectiv, dacă acesta este favorabil celorlalți, și nici să-l prezinte maselor sub pretextul unei echități doctrinare, ci să-l urmărească exclusiv pe cel care îi este favorabil.

în Mein Kampf (1993)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Mein Kampf: The Official 1939 Edition Hardcover" de Adolf Hitler este disponibilă pentru comandă online la 155.99 lei.

Citate similare

Adolf Hitler

Niciodată națiunile nu sunt distruse de războaie, ci de pierderea capacității puterii lor de rezistență, care este exclusiv o caracteristică a sângelui rasial pur. În această lume, ceea ce nu are un sunet de lemn trainic nu este decât pleavă.

în Mein Kampf
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!

Cabala ne spune, de asemeni, Anul Nou este influențat de stele. Nașterea unui An Nou este la fel ca nașterea unui copil; este începutul unei vieți care va dura 12 luni. Când se naște un copil, cineva poate -i facă un horoscop bazat pe data și ora nașterii și să prevadă astfel principalele evenimente din existența copilului. Iar noi putem proceda aidoma la nașterea unui An Nou; de fapt, ar trebuie să știi prima zi a anului determină cum va fi prima lună, a doua zi - a două luna, a treia zi - a treia lună, și așa mai departe. Asdar, trebuie să trăiești, gândești, te simți și să te comporți cât poți mai bine, cel puțin în primele 12 zile ale anului și, în acest mod, să-l influențezi, să-l determini -ți fie favorabil.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Omul spre victoria destinului sau" de Omraam Mikhael Aivanhov este disponibilă pentru comandă online la numai 18.90 lei.
Adolf Hitler

Există un lucru care nu trebuie uitat, pe care lumea nu are dreptul să-l uite: majoritatea nu poate niciodată înlocuiască un om. Ea reprezintă întotdeuna nu numai pe cei proști, dar și pe cei lași. Și, pe cât este de adevărat că o sută de visători nu fac cât un înțelept, tot așa, de la o sută de fricoși n-o să scoți niciodată o hotărâre eroică.

în Mein Kampf
Adăugat de holy graalSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 2 comentarii până acum.
Participă la discuție!

Afectează cu adevărat Viața felul în care mintea mea vede viața și felul în care mintea mea prescrie rețeta despre viață? Și viața, domn'le, nu, nu vrea meargă după ea, pur și simplu, viața asta e o răzvrătită, nu vrea se ducă după minte! Dar dacă este exact invers și mintea ar trebui curgă odată cu fluxul Vieții și nu viața trudească la minte? Ar putea mintea ta precizeze care este locul potrivit al Aceluia care este Incomensurabil prin El Însuși? Unde anume va găsi El un loc potrivit? Care este locul potrivit al Infinitului? Dacă El este Totul din Întreg, are El o micuță parte care să spună: "Ăsta e locul meu potrivit!?" Este doar realizarea faptului că lucrurile curg în Existență într-un mod desăvârșit! Ești chiar în locul care trebuie, în minutul care trebuie, în spațiul care trebuie, nu e nimic altceva de adăugat acestui moment. Toate lucrurile pe care noi le reușim sunt efemere. Ce anume este Absolut în tot ceea ce este efemer?

în EL te așteaptă AICI din Veșnicia Veșniciei!
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Immanuel Kant

Dacă deci există un principiu practic suveran și, în ce privește voința omenească, dacă există un imperativ categoric, el trebuie să fie un astfel de principiu încât din reprezentarea a ceea ce este în mod necesar scop pentru oricine, fiindcă este scop în sine, constituie un principiu obiectiv al voinței, prin urmare care poate servi ca lege practică universală. Fundamentul acestui principiu este: natura rațională există ca scop în sine. Astfel își reprezintă omul în mod necesar propria lui existență și în acest sens el este un principiu subiectiv al acțiunilor omenești. Dar la fel își reprezintă și orice altă ființă rațională existența ei în virtutea aceluiași principiu rațional care este valabil și pentru mine; deci el este în același timp un principiu obiectiv, din care, ca dintr-un principiu practic suveran, trebuie să poată fi deduse toate legile voinței. Imperativul practic va fi deci următorul: acționează astfel ca folosești umanitatea atât în persoana ta, cât și în persoana oricui altuia totdeauna în același timp ca scop, iar niciodată ca mijloc.

în Întemeierea metafizicii moravurilor
Adăugat de Avramescu Norvegia - ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba germană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la De.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Critique of Pure Reason" de Immanuel Kant este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -120.99- 56.36 lei.

Să vedem și să apreciem mai mult binele făcut de ceilalți și să le spunem! Să ne transformăm în mici vânători de fapte bune și să-i ajutăm pe ceilalți crească și să evolueze prin laudă, nu prin critică. Iar dacă e musai dăm un feedback și acesta este negativ, găsim modalitatea prin care să-l verbalizăm în așa fel încât să nu sune într-un mod agresiv, care rănește, ci constructiv, care să sublinieze încrederea pe care o avem în omul respectiv, poate și poate mai bine.

citat din
Adăugat de MihaelaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Vino acum -ți spun singurele căi posibile de investigare pe care le putem gândi. Prima cea care spune că este și că nu poate fi decât fie, este Calea Convingerii (căci ea conduce către Adevăr). Cealalată, cea care spune că nu este și că trebuie în mod necesar să nu fie, afirm că este cea întru totul de nedeslușit. Fiindcă nici nu se poate cunoaște ce nu este - aceasta este imposibil - nici nu se poate afirma ce nu este, pentru că este același lucru a gândi și a fi.

citat din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
George Orwell

Caracterul schimbător al trecutului este principala teză a SOCENG-ului (socialismul englez). Evenimentele care au avut loc nu există în mod obiectiv, ci supraviețuiesc doar în documentele scrise și în memoria oamenilor. Trecutul este acel lucru despre care documentele și memoria nu se contrazic reciproc. Or, din moment ce Partidul deține controlul exclusiv asupra tuturor documentelor și controlează în egală măsură și mintea tuturor membrilor săi, rezultă trecutul arată exact așa cum hotărăște Partidul. Mai rezultă și că, deși trecutul este modificabil, el nu a fost niciodată modificat, în nici o situație anume, și că este imposibil fi existat vreodată vreun trecut diferit. Lucrul rămâne valabil și atunci când același eveniment trebuie modificat de mai multe ori în cursul aceluiași an, până la pierderea oricărei posibilități de a-l mai reconstitui. Partidul se află, în orice moment, în posesia absolutului adevăr și este de la sine înțeles absolutul nu poate fi arătat vreodată altfel decât arată astăzi.

în 1984
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Animal Farm and 1984 Hardcover" de George Orwell este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -98.99- 60.99 lei.
Carl Sagan

Uneori se spune că oamenii de știință sunt lipsiți de romantism, pasiunea lor pentru a afla, jefuiește lumea de frumusețe și mister. Dar, nu este neliniștitor înțelegem cum funcționează lumea de fapt - lumina albă este alcătuită din culori, culoarea este modul în care noi percepem lungimile de undă ale luminii, aerul transparent reflectă lumina care comportându-se în acest mod face discriminare între unde și că cerul este albastru pentru același motiv pentru care apusul de soare este roșu. Nu face nici un rău romantismului unui apus de soare dacă cunoaștem câte ceva despre acesta.

citat celebru din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
cumpărăturiCartea "The Dragons of Eden: Speculations on the Evolution of Human Intelligence Paperback" de Carl Sagan este disponibilă pentru comandă online la 32.99 lei.
Sigmund Freud

Se va obiecta, susținându-se există cazuri, spre exemplu cel al visului de angoasă, în care visul este incapabil păstreze somnul. Dar trebuie să se conchidă pur și simplu că visul este investit cu două funcții, dintre care cea de-a doua este aceea de a întrerupe somnul atunci când trebuie.

în Interpretarea viselor
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Pachet Opere Esentiale Sigmund Freud 11 volume" de Sigmund Freud este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -499.00- 299.99 lei.

Există un adevăr adânc în interiorul tău, iar acesta a așteptat să-l descoperi și adevărul este că meriți toată lucrurile bune pe care viața le are de oferit.

în Secretul – Legea Atracției
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Adolf Hitler

Cel puternic, trebuie să domine și să nu se amestece cu cel slab, ceea ce ar însemna sacrificiul proprii naturi înzestrate. Numai cel născut slăbănog se poate uita la acest principiu ca fiind crud, și dacă face asta este pur și simplu pentru are un caracter debil și o minte îngustă; deoarece dacă o astfel de lege nu conduce procesul de evoluție atunci dezvoltarea unei vieți organice superioare nu ar fi deloc de conceput.

în Mein Kampf
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Nikolai Berdiaev

"Eu sunt calea, adevărul și viața". Ce înseamnă aceste cuvinte? Ele vor spună că adevărul nu are un caracter intelectual, exclusiv gnoseologic, că trebuie să-l înțelegem integral: el e existențial.

citat clasic din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Un nou Ev Mediu" de Nikolai Berdiaev este disponibilă pentru comandă online la 28.00 lei.
Alan Watts

Arta meditației este o modalitate de a intra în contact cu realitatea, și motivul pentru existența ei este faptul majoritatea oamenilor civilizați sunt rupți de realitate pentru ei confundă lumea reală cu lumea așa cum o consideră ei, cum vorbesc despre ea, și cum o descriu. Pentru într-o parte este lumea reală și în cealaltă parte este un sistem întreg de simboluri despre acea lume pe care o avem în mintea noastră. Aceste simboluri sunt foarte utile, întreaga civilizație depinde de ele, dar ca și toate lucrurile bune acestea au dezavantajele lor, și principalul dezavantaj al simbolurilor este că le confundăm cu realitatea, exact așa cum confundăm banii cu bogăția reală.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cosmologia voioasa" de Alan Watts este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -26.00- 24.70 lei.

Cred că cea mai bună cale pe care putem s-o alegem este ca fiecare dintre noi să-și urmeze calea și să le ofere celorlalți un exemplu. Până la urmă, nu e de datoria noastră să convingem pe nimeni. Cei care au ochi vadă vor vedea, însă toate la timpul lor. Și nu cred e vorba despre "război" împotriva celorlalți, ci despre propria noastră conștiință.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Sigmund Freud

Omiterea impresiilor și a evenimentelor trăite reliefează cu mai multă precizie și într-un mod mai exclusiv decât în cazul uitării de nume acțiunea tendinței care încearcă îndepărteze din amintire tot ceea ce este neplăcut. Această amnezie nu poate fi considerată act ratat decât în măsura în care, examinat în lumina experienței de toate zilele, ea ne apare ca surprinzătoare și nejustificată, adică în cazul în care uitarea cuprinde, de exemplu, impresiile mai recente sau mai importante sau impresii a căror absență reprezintă o lacună într-un ansamblu despre care se păstrează o amintire perfectă.

în Introducere în psihanaliză
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Caracterul ciocoismului politic: frenezia puterii, lipsa de ideal și disprețul pentru mulțime; armele ciocoiului în viața politică sunt: intriga și calomnia; el nu admite niciodată importanța adversarului; el nu vorbește niciodată cu stimă de partidul advers; nu au sentimentul realității; el vorbește peste capul tuturor; disprețuiește pe toată lumea crezând astfel se impune tuturor; și când este descusut mai de aproape de intențiile sale, asupra programului său de guvernământ, atunci firea sa mai întâi se revoltă iar la sfârșit răspunde: dar scopul este că voi fiu la putere și să-mi aleg energia; el dușmănește exclusiv pe cel care i-a luat locul, fiindcă acesta deține puterea și din această cauză face o politică personală în vederea reobținerii funcției pierdute.

în Psihologia poporului român
Adăugat de Avramescu Norvegia ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Puterea Sufleteasca. Editia definitiva" de Constantin Rădulescu-Motru este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -26.14- 19.99 lei.
Sigmund Freud

Uitarea de proiecte este un fenomen a cărui interpretare nu prezintă nici o dificultate și așa cum am văzut, nu este contestată nici chiar de profani. Tendința care perturbă proiectul constă întotdeauna într-o intenție contrară, într-o nonvrere, despre care rămâne aflăm pentru ce nu se exprimă în alt mod și într-o manieră mai puțin disimulată. Dar existența acestei voințe contrare este incontestabilă. Uneori izbutim aflăm câte ceva despre motivele care obligă la disimularea acestei contra-voințe; disimulându-se, aceasta își atinge întodeauna scopul, pe care și-l realizează în actul ratat, în timp ce ar fi sigură de respingere dacă s-ar prezenta ca o contradicție fățișă.

în Introducere în psihanaliză
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Diferența dintre minte și inimă? Mintea îți spune care este cel mai inteligent lucru pe care poți să-l faci, inima îți spune ce faci pur și simplu.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

M-am tot gândit ce anume făcea diferența între mine și Nadia Comăneci. Am înțeles în timp că Nadia câștigase gloria în Occident cu forțe exclusiv românești și era un bun instrument în mâna propagandei comuniste. Eu, în schimb, deși eram reprezentantul României, mă afirmasem ca rezultat al unei cooperări internaționale și reușisem performanțe cu ajutorul tehnologiei unei țări cu care nu aveam chiar cele mai bune relații.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook