Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Alan Watts

Arta meditației este o modalitate de a intra în contact cu realitatea, și motivul pentru existența ei este faptul că majoritatea oamenilor civilizați sunt rupți de realitate pentru că ei confundă lumea reală cu lumea așa cum o consideră ei, cum vorbesc despre ea, și cum o descriu. Pentru că într-o parte este lumea reală și în cealaltă parte este un sistem întreg de simboluri despre acea lume pe care o avem în mintea noastră. Aceste simboluri sunt foarte utile, întreaga civilizație depinde de ele, dar ca și toate lucrurile bune acestea au dezavantajele lor, și principalul dezavantaj al simbolurilor este că le confundăm cu realitatea, exact așa cum confundăm banii cu bogăția reală.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cosmologia voioasa" de Alan Watts este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -26.00- 24.70 lei.

Citate similare

Tot ceea ce depinde de timp, sau ia timp este Maya, iluzia. Dacă vine și pleacă chiar un milion de ani de ar rămâne este iluzoriu. Iluzia este doar o vrajă care ți se pare reală, dar nu e. Exact cum vezi un număr de iluzionism la circ, tot așa fără realitate este această lume. Când privești un film și te identifici cu acțiunea, personajele de pe ecran par reale, dar în fapt sunt doar imaginare. Exact cum spune IIsus când afirmă: "Umbră și vis este lumea acesta, deșertăciune a tuturor deșertăciunilor!" Iar Buddha spune: "Absolut totul este iluzie!" Ceea ce nu are permanență, ceea ce se schimbă, se transformă, ceea ce ia timp așa cum sunt toate practicile sau așa-zisele căi spirituale, religii, absolut toate acestea sunt iluzorii, după cum întreaga manifestare este iluzie. Singurul care este Real fiind atemporal este Sinele, Este Dumnezeu, este Supremul. Fiind veșnic necreat nenăscut, mai înainte de toți veci El este adevărata noastră ființă. Noi suntem Dumnezeu cel veșnic fără formă dar ne credem o formă muritoare și de aici rezultă întreaga suferință umană. Nu vedem tot ceea ce este născut este iluzie, este vis și că noi în fapt nu am fost născuți vreodată, ci doar mintea visează asta. Tot ceea ce este efemer chiar și milioane de ani de ar rămâne este iluzie, după cum ceea ce este etern este fără formă și este unicul Real!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ca scriitor, am considerat întotdeauna datoria mea estedescriu lumea așa cum o știu; să mă lupt pentru a susține acea parte a adevărului care este disponibilă pentru mine.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Mauritius Paperback" de Theresa Rebeck este disponibilă pentru comandă online la 61.99 lei.
Alan Watts

Suntem bolnavi de fascinația pentru mijloacele utile – nume și numere, simboluri, concepte și idei. Meditația este de aceea arta de a întrerupe, pentru un timp, gândirea verbală și simbolică, oarecum la fel cum un public bine educat va înceta să vorbească atunci când un concert e pe punctul să înceapă.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când o relație se încheie, să accepți realitatea este mult mai sănătos decât să suferi pentru că iluziile tale nu s-au materializat. Mare parte din suferința pe care o simțim când o relație se încheie este dată de imaginile mentale pe care le-am construit de unii singuri, de iluziile și speranțele nerealiste pe care ni le-am hrănit în ciuda evidentelor, din orgoliul rănit și din egoismul care nu ne-a fost satisfăcut. Un om rațional nu are nevoie de povesti și iluzii pentru a putea să se bucure de viață. Ia lucrurile așa cum sunt, le acceptă și nu-și creează suferințe inutile pentru că realitatea este diferită de fanteziile din mintea sa. Realitatea, dacă știi să te bucuri de ea exact așa cum este, nu are nevoie de înflorituri și fantasme. Iar atunci când trăiești ancorat în realitate, așa cum este ea, o accepți fără să îți dorești să fie alta. Astfel, trăiești cu ochii deschiși o relație, îi simți etapele, îmbunătățești acolo unde se poate, însă dacă ea se termină, accepți cu demnitate, închizi capitolul și mergi mai departe. Trăind în acest fel eviți multă suferință inutilă.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

I: Dacă accept ceea ce spui tu, precum că sunt nenăscut și aceasta este unica Realitate fără formă, deci liberă de o astfel de limitare. Apoi tu spui Dumnezeu nu a creat "Lumea" pentru că Realul nu poate da naștere irealului, falsului. Căci creația ca și "Biblia" sunt doar gânduri care ne separă de Dumnezeu. Dacă accept toate astea atunci cum apare întreaga lume, cum apare mintea, dacă vei spune că ea "creează lumea definind-o", cum rămâne cu Iisus care are o formă, el cum a apărut? A. M: Dragul meu, dă-mi voie să-ți alung toate frământările tale, pentru că e foarte, foarte simplu. Toate acestea, toate formele, întreaga "creație" implicit Iisus apar prin visare. Iudeii au visat la un Mesia și așa a apărut visul numit Iisus pe care apoi tot ei l-au negat. Iar dacă un creștin îl visează pe "Iisus" îi spune nu știu ce baliverne creștine fii sigur el va crede asta. Tot ceea ce egoul numește "eu, lumea și "Dumnezeu" e doar visare în vânt, nimic altceva. Toată lumea visează în noapte și creează o lume de care nimeni nu se îndoiește și nimeni nu regretă Disoluția, colapsul ei la trezirea din zi. Exact așa pare apare lumea care de fapt e doar simplu onirism. NIMIC NU A FOST NĂSCUT VREODATĂ ȘI NIMENI NU POATE MURI!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Alan Watts

Banii sunt o metodă de a măsura bogăția, dar nu sunt bogăția însăși. Un cufăr cu monede din aur sau un portofel plin cu bancnote nu sunt de nici un folos pentru un marinar naufragiat singur pe o plută. El are nevoie de bogăție reală, sub forma unei undițe, a unei busole, și a unui motor exterior cu gaz, și de un însoțitor de sex feminin. Dar această confuzie înrădăcinată și arhaică a banilor cu bogăția este acum motivul principal pentru care noi nu mergem cu toată viteza înainte spre dezvoltarea geniului nostru tehnologic pentru a produce mai mult decât adecvat mâncare, haine, locuințe și utilități pentru fiecare persoană de pe Pământ.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Așa cum ghinda devine stejar, cuvântul și gândul devin faptă, comportament, obicei și, împreună, ele chiar sunt viața noastră. Ce recoltă vrei să strângi? De buruieni sau de hrană și bunăstare? Lucrurile pe care ți le spui sunt de fapt o poartă către comoara ta interioară. Louise Hay, în cartea sa, "Afirmații pozitive" spune așa: "Unii oameni spun afirmațiile nu funcționează, ceea ce este o afirmație în sine, dar realitatea este că ei nu știu să le folosească corect. De exemplu ei își spun: "Devin din ce în ce mai prosper", după care se gândesc imediat "Ce prostie, e clar nu merge, nu sunt încă bogat". Convingerea negativă se va materializa pentru că este repetată mai des, este crezută mai puternic și este mult mai veche". Alți oameni repetă o singură dată o afirmație pozitivă și pentru restul zilei vorbesc negativ. De ce parte crezi va înclina balanța? Rostirea afirmațiilor, deși importantă, este doar o parte necesară, dar nu suficientă. Contează ce faci în restul zilei, care sunt faptele tale pentru a ajuta gândurile să devină realitate și care este mediul în care ajuți aceste afirmații să se materializeze. Dacă plantezi semințe de slabă calitate, și recolta are de suferit.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Alan Watts

Ceea ce noi am uitat este că gândurile și cuvintele sunt convenții, și că este fatal să iei convențiile prea în serios. O convenție este o comoditate socială, cum, de exemplu, sunt banii... dar este absurd să iei banii prea în serios, să îi confunzi cu bogăția adevărată... În același fel oarecum, gândurile, ideile și cuvintele sunt "monede" pentru lucrurile reale.

citat clasic din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Realitatea nu este întotdeauna așa cum se vede și nu este nicidecum doar ceia ce se vede, iar ceia ce nu se vede nu este nicidecum ireal. Așa că în realitatea avem cunoștințe relative despre Realitate și nu putem cuprinde nicidecum ce înseamnă Absolut.

citat din
Adăugat de SaraSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Până la 20 de ani credeam că lumea e spațiul în care orice este posibil. După 20 de ani am început să înțeleg fiecare dintre noi avem o lume a noastră, în care ne trăim bucuriile, iubirile, dezamăgirile, împlinirile, completând traiectoriile noastre, astfel încât să fim fericiți.
Creativitatea lui Claudiu Dumitrache și modul în care își prezintă sufletul de artist, reflectă o astfel de lume în care inocența deschide ușa unei maturități și a unui caracter bogat în trăiri, în extreme... așa cum le poți simți la 20 ani. În cuvinte, în muzicalitate, în expresie, descopăr nevoia lui de sinceritate, o virtute destul de rară și care nu face altceva decât să îi deschidă ochii către lucrurile și valorile care contează pentru un om și pentru artist. Am încredere în Claudiu, pentru că are încredere în el. E primul pas important către a fi integru, bun, echilibrat și ancorat în realitatea vieții. Claudiu scrie și cântă așa cum este el și pentru asta are parte de toată susținerea mea.

în 20, Introducere (2019)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Lucrurile bune se întâmplă atunci când ai încetat să le aștepți. Când ai acceptat realitatea, așa cum este ea, când ai renunțat să te lupți cu disperare pentru ceva mai bun, sau să te simți frustrat viața nu e așa cum o vrei. De-abia atunci realitatea se poate transfirma într-o nouă versiune, mult mai bună.

în Prin praf si vise
Adăugat de IustinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă nu ești bogat azi, nu vei fi nici peste noapte. Dacă nu ești vedetă, nici asta nu vei fi peste noapte. Există pentru cei care nu au nimic și nici nu știu de unde să înceapă, un lucru mai puternic decât orice altceva și la care poți începe să lucrezi chiar din această clipă. Personalitatea ta. Ea îți va aduce toate rezultatele pe care le vrei în lumea reală, ea îți va aduce în sfârșit confirmarea în lumea reală că, într-adevăr, tu ești în realitate așa cum te simți în interior și te va ajuta să transformi visurile în realitate."

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Donald DeMarco
știință
Știința este un sistem de adevăruri care oferă cunoștințe clare și certe despre lumea reală și de aceea este superioară tradiției, filozofiei, religiei, dogmei și superstiției, care oferă cunoștințe obscure despre o lume ideală.

definiție de
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Fara mine

Fără mine, lumea va fi mult mai frumoasă.
Fără mine, lumea va fi mult mai bună.
Fără mine, lumea va fi așa cum
Este ea, nu cum este acum –

Fără mine, se vor întâmpla multe: iată
Nu îndrăznesc ce anume, să spun –
Fără mine, lumea va fi minunată
Așa cum este ea, nu acum –

Fără mine, pe lume va fi mult mai bine,
Fiți siguri, fiți așa cum
Visați să fie lumea fără de voi, așa cum
Lumea, cu mine, nu este acum…

poezie de
Adăugat de AdelyddaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cu cât vei căuta mai multă dreptate, cu atât vei fi mai supărat pentru că nu există dreptate. Există doar ce este acolo afară (în lumea reală). Asta e tot. Ideea e trebuie să reproiectăm acest mediu care produce un comportament aberant. Asta este problema. Nu să bagi o persoană în pușcărie. De aceea judecători, avocați, "libertatea de a alege" - astfel de concepte sunt primejdioase pentru că îți dau informație greșită despre o persoană ar fi "rea" sau că acea persoană e un "criminal în serie". Criminalii în serie sunt făcuți așa, exact la fel cum și soldații devin criminali în serie când li se dă mitraliera în mână. Ei devin mașini de ucis, dar nimeni nu îi privește ca pe niște criminali sau ca pe niște asasini pentru că asta este ceva "natural" (ca soldații să ucidă). Așa noi învinuim oamenii. Spunem lucruri ca: "Păi tipul ăla e un Nazist. El a torturat evrei." Nu, el a fost educat să tortureze evrei."

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Lumea reală este dincolo de orizontul minții; noi o vedem prin plasa dorințelor noastre, împărțită în durere și plăcere, just și fals, interior și exterior. Ca să vezi universul așa cum este, trebuie să treci dincolo de acea plasă. Și nu este un lucru prea greu, căci plasa este plină de găuri.

în Eu sunt acela
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Mai multe înregistrări în
Audioteca Citatepedia
înregistrare audio
Voce: Michelle Rosenberg
Sigmund Freud

Sub influența lumii exterioare (a mediului)o parte a sinelui dotată cu organe de percepere a excitațiilor și cu organe de apărare împotriva lor, se dezvoltă treptat devenind Eu. Acesta este mijlocitorul între Sine și lumea exterioară. Percepția și conștiința constituie doar partea cea mai mica și mai superficială a Eului, parte care topografic este situată cel mai aproape de realitatea externă. Cu ajutorul acestor instrumente (sistemul percepție -conștiință), eul îsi conservă existența, observă și examinează realitatea pentru a obține o "imagine adecvată" a ei, se adaptează la realitate și o modifică cu interesele lui. Astfel "Eul" își asumă sarcina de a reprezenta lumea externă în fața Sinelui, pentru binele acestuia.

în Psihologia Inconștientului
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Pachet Opere Esentiale Sigmund Freud 11 volume" de Sigmund Freud este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -499.00- 299.99 lei.
Platon

Majoritatea oamenilor își trăiesc viața ca și cum ar fi legați cu fața la un perete. Un foc arde în spatele lor, iar cei care-i țin captivi(propria lor ignoranță)mișcă niște obiecte în fața focului, care aruncă umbre neclare pe perete. Asta e tot ce pot ei să vadă. Așa speculează în legătură cu aceste umbre, care nu sunt decât aparențe ale obiectelor reale, dar pe care ei le confundă cu realitatea. Trebuie să se elibereze, să se întoarcă și să vadă focul și obiectele care cauzează umbrele. Dar încă nu au descoperit realitatea, căci lumina este artificială și obiectele nu s-au născut în peșteră. Prin urmare, locuitorii peșterii trebuie să iasă afară, să exploreze lumea luminată de soare și să descopere adevăratele origini ale obiectelor.

în Alegoria Peșterii
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Phaidros sau Despre frumos" de Platon este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -27.00- 18.99 lei.

Am ajuns la concluzia că sunt un simbol pentru o parte din tineri, pot fi un exemplu de urmat într-o carieră, pot porni ca mine, dar vor ajunge unde vor ei. Lumea are nevoie de valori, simboluri, exemple pentru un tineret care este bulversat de multitudinea de oferte existente pe piața românească acum. Este ușor să te pierzi în această lume și să ajungi să nu realizezi nimic.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ca să poți vedea o realitate exact așa cum este, mai întâi ar trebui să o simți. Iar pentru a ajunge să simți o realitate exact așa cum este, mai întâi ar trebui să ai parte de o educație corectă. Iar pentru a avea parte de o educație corectă, mai întâi ar trebui să ai noroc de acei oameni care să ți-o poată oferi. Iar, în cazul în care nu ești atât de norocos, îți mai rămâne să te autoeduci.

aforism de
Adăugat de Andrei Ș.L. EvelinSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook