Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Adolf Hitler

Cel puternic, trebuie să domine și să nu se amestece cu cel slab, ceea ce ar însemna sacrificiul proprii naturi înzestrate. Numai cel născut slăbănog se poate uita la acest principiu ca fiind crud, și dacă face asta este pur și simplu pentru că are un caracter debil și o minte îngustă; deoarece dacă o astfel de lege nu conduce procesul de evoluție atunci dezvoltarea unei vieți organice superioare nu ar fi deloc de conceput.

în Mein Kampf
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Mein Kampf: The Official 1939 Edition Hardcover" de Adolf Hitler este disponibilă pentru comandă online la 155.99 lei.

Citate similare

Sun Tzu

Dacă dorești simulezi dezordinea pentru a atrage un inamic, trebuie să fii, tu însuți, foarte disciplinat. Numai atunci poți simula învălmășeala. Cel care dorește simuleze lașitatea și să-și pândeasca inamicul trebuie să fie curajos, căci numai atunci va fi în stare simuleze frica. Cel care dorește pară slab, pentru a-l face pe inamic trufaș, trebuie să fie extrem de puternic. Numai cu această condiție va putea să se prefacă a fi slab.

în Arta războiului
Adăugat de AurasSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Arta razboiului" de Sun Tzu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -15.00- 10.99 lei.

Ești Deja un miliardar În Spirit! OBSERVĂ ASTA: Vrei neapărat spui ceva, poate chiar e o bucurie comunici sau strălucească nițel "eu"-l MITITEL. Pur si simplu deconectează-te; ACUM E CEL MAI BUN MOMENT! Liniștea non-intențională a Conștiinței este deja Ananda! Poate te uiți la un meci, și de abia aștepți câștige "pozitivul" - pentru că negativul oricum trebuie să piară, nu? - realizează instantaneu că nu e despre asta, și nu te interesează chiar deloc cine câștigă, deci: Pur si simplu deconectează-te; ACUM E CEL MAI BUN MOMENT! Poate sunt alegeri politice și mori de nerăbdare ca să iasă "ĂIA CARE MĂCAR FAC CEVA ȘI NU FURĂ". Pur și simplu deconectează-te; ACUM E CEL MAI BUN MOMENT! Poate te uiți la un film, o telenovelă și chiar acum e scena în care eroul o salvează pe Pațachină; Pur si simplu deconectează-te; ACUM E CEL MAI BUN MOMENT! Ești pe culmile amorului și urmează dulcele orgasm. Pur si simplu deconectează-te; ACUM E CEL MAI BUN MOMENT! Adu-ți aminte că și asta va trece! Ești pe cale câștigi primul milion de euro și... Pur si simplu deconectează-te; ACUM E CEL MAI BUN MOMENT! Fie -i câștigi, fie că nu, tu oricum nu ai nimic de pierdut pentru că ești deja un Miliard în Spirit!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când spui că este prea mult rău în lumea asta admiți că este și bine. Când presupui există bine admiți că este un astfel de lucru ca legea morală pe baza căreia faci diferența dintre bine și rău. Dar dacă presupui o lege morală, trebuie sa admiți un Dătător de lege morală, dar El este cel pe care vrei il negi, nu să îl dovedești. Deoarece dacă nu este niciun Dătător de lege morală, nu este lege morală. Dacă nu este lege morală, atunci nu există bine. Dacă nu există bine, nu există rău. Care e întrebarea ta?

citat din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Why Jesus?: Rediscovering His Truth in an Age of Mass Marketed Spirituality Paperback" de Ravi Zacharias este disponibilă pentru comandă online la 61.99 lei.
Epictet

Tendința spre acte reprobabile care poate lua o mare amploare, trebuie frânată, iar o astfel de tendință o manifestă cel mai mult omul cuprins de dorință și copilul. Într-adevăr, copii trăiesc sub impulsul dorinței și la ei tendința spre plăcere este foarte pronunțată, iar dacă nu e strunită, încă de la început, ea poate ajunge foarte departe. Căci tendința spre plăcere este insațiabilă, asaltându-l din toate părțile pe cel fără minte, iar actualizarea dorințelor nu face decât intensifice ceea ce este înnăscut. Și când acestea sunt mari și intense, ele pot anula chiar și judecata. Iată de ce dorințele trebuie să fie moderate și puține la număr și, de asemenea, să nu vină în contradicție cu rațiunea. Pe cel cu un astfel de caracter îl numim disciplinat și stăpânit.

citat celebru din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Manualul lui Epictet" de Epictet este disponibilă pentru comandă online la 39.00 lei.
Immanuel Kant

Dacă deci există un principiu practic suveran și, în ce privește voința omenească, dacă există un imperativ categoric, el trebuie să fie un astfel de principiu încât din reprezentarea a ceea ce este în mod necesar scop pentru oricine, fiindcă este scop în sine, constituie un principiu obiectiv al voinței, prin urmare care poate servi ca lege practică universală. Fundamentul acestui principiu este: natura rațională există ca scop în sine. Astfel își reprezintă omul în mod necesar propria lui existență și în acest sens el este un principiu subiectiv al acțiunilor omenești. Dar la fel își reprezintă și orice altă ființă rațională existența ei în virtutea aceluiași principiu rațional care este valabil și pentru mine; deci el este în același timp un principiu obiectiv, din care, ca dintr-un principiu practic suveran, trebuie să poată fi deduse toate legile voinței. Imperativul practic va fi deci următorul: acționează astfel ca să folosești umanitatea atât în persoana ta, cât și în persoana oricui altuia totdeauna în același timp ca scop, iar niciodată ca mijloc.

în Întemeierea metafizicii moravurilor
Adăugat de Avramescu Norvegia - ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba germană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la De.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Critique of Pure Reason" de Immanuel Kant este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -120.99- 56.36 lei.

Vidul nu necesită efortul nici unei mențineri. Pentru că dacă ar putea fi menținut, atunci cel care ar face acest efort ar trebui fie cineva superior lui. Firește, acel cineva este întotdeauna un "eu", dar "eu"-l se stinge complet în vid, nu poate să mențină vidul. Tot ceea ce poate face "eu"-l este iluzie, nu e Apercepția Realului!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Lion Feuchtwanger

Suferința îl face mai puternic doar pe cel puternic, iar pe cel slab îl face și mai slab.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Vulpile in vie Vol. 1+2" de Lion Feuchtwanger este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.90- 41.99 lei.

Omul care crede că poate

Dacă tu crezi ești învins, atunci ești;
Dacă tu crezi n-ai curaj, atunci n-ai;
Dacă-ți place -învingi, dar crezi n-ai șanse,
E un semn aproape clar n-ai.
Dacă tu crezi vei pierde, ești pierdut;
În câteva cuvinte, pentru toți, oamenii simpli sau prinții,
Succesul începe cu-încrederea-n sine,
Totul nu este decât o stare-a minții.
Dacă tu crezi ești un proscris, atunci ești;
Dacă tot trebuie să gândești, gândește-n stil mare.
Trebuie fii sigur pe tine-înainte
De a câștiga primul premiu, înainte de-afirmare.
În viață nu-învinge-întotdeauna cel mai puternic sau mai dibace;
Mai devreme sau mai târziu cel care-învinge
Este omul care crede că o poate face.

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Pentru dragoste, absența face ce face vântul cu focul - îl stinge pe cel slab și-l întețește pe cel puternic.

citat din
Adăugat de ADRIAN MANDICISemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Michael Vey 5: Storm of Lightning Paperback" de Richard Paul Evans este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -49.99- 46.99 lei.
Aristotel

Cei a căror prietenie se întemeiază pe virtute sunt animați de zelul de a-și face reciproc binele (acest lucru fiind propriu virtuții și prieteniei); or, o astfel de emulație nu poate da naștere nici la reproșuri, nici la certuri, căci nimeni nu se poate supăra pe cel care-l iubește și-i face binele, ci, dacă are delicatețe sufletească, se revanșează făcând la rândul său binele;iar cel care-l depășește pe celălalt prin binele care i-l face, obținând astfel ceea ce își dorea, nu ar putea aduce reproșuri prietenului său, pentru că fiecare dintre ei aspiră spre bine. Nici în prieteniile întemeiate pe plăcere asemenea incidente nu au loc dacă se bucură să-și petreacă timpul împreună; și ar părea de-a dreptul ridicol cel ce i-ar reproșa prietenului că nu-i face plăcere prezența lui, din moment ce nimic nu-l obligă să-și petreacă timpul împreună cu el.

citat celebru din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba greacă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Gr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Cum știi -ți folosești computerul personal cu care te-ai născut și pe care îl ai la îndemână și e gratuit pentru tine, astfel încât câștigi mai mulți bani, te dezvolți mai mult? Trebuie îți fie foarte clar rolul conștientului, a minții tale raționale în dezvoltarea vieții tale financiare nu are foarte mare impact. Cu alte cuvinte, dacă vrei treci de la șomer la un simplu angajat, da, mintea rațională te ajută deoarece pentru a obține asta ai nevoie de câteva cunoștințe de bază (scris, citit etc). Mintea rațională te poate duce de la 0 către o stare de supraviețuire, de mediocritate. Trebuie ieșim din zona minții raționale pentru că pentru a avea o viață extraordinară, pentru a fi un om cu adevărat de succes, tu trebuie să fii inovativ. Oamenii care câștigă cel mai mult sunt oamenii care au venit de fiecare dată cu câte o idee nouă.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Octavian Paler

Vă amintiți ce povestește Dostoievski despre minutele petrecute în fața plutonului de execuție? Despărțise, dacă țin bine minte, acele minute în mai multe părți. O parte pentru a-și lua rămas bun în gând de la prieteni. O parte pentru a-și aminti viața. Și o parte pentru a privi cum soarele pe tabla unei cupole... Poate că trebuie să simți sudoarea morții ca să înțelegi, într-adevăr, cât de frumoasă e o cupolă care strălucește. Pe care, altfel, o privești întrebându-te cât e de veche sau în ce stil e construită. Sau pur și simplu n-o observi deloc. Și poate că e o lege a compensațiilor în toate. Cei care speră sunt tocmai cei care au cea mai mare nevoie de speranță. La ce e bună speranța pentru cel care are totul? În schimb, unul ca mine trebuie să creadă orice rău are o limită. Inclusiv pustiul...

în Viața pe un peron
Adăugat de Valentina BecartSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Vremea intrebarilor" de Octavian Paler este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -38.48- 28.99 lei.
Adolf Hitler

Ce s-ar spune despre un afiș menit laude un săpun și care ar arăta în același timp că și alte săpunuri sunt bune? Lumea ar clătina pur și simplu din cap. Totuși, exact așa au stat lucrurile cu reclama noastră politică. Scopul propagandei nu este, de exemplu, dozeze dreptatea diverselor partide, ci să o sublinieze exclusiv pe cea a partidului pe care îl reprezintă. Ea nu trebuie să caute adevărul în mod obiectiv, dacă acesta este favorabil celorlalți, și nici -l prezinte maselor sub pretextul unei echități doctrinare, ci -l urmărească exclusiv pe cel care îi este favorabil.

în Mein Kampf (1993)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
A.W. Tozer
credincios
Un adevărat credincios este o ciudățenie. El are o dragoste supremă pentru Cineva pe care niciodată nu l-a văzut; îi vorbește cu familiaritate, zi de zi, Unuia pe care nu-l poate vedea; el se așteaptă meargă în ceruri pe baza meritelor Altcuiva; se golește singur de sine pentru a fi umplut de Altcineva; recunoaște a greșit pentru a putea fi socotit drept; se coboară pentru a fi ridicat; este cel mai puternic atunci când este cel mai slab; este cel mai bogat când este cel mai sărac, cel mai fericit când îi merge cel mai rău. El moare pentru a putea trăi; pierde pentru a putea câștiga; dăruiește altora pentru a păstra pentru el. Vede nevăzutul; aude neauzitul și cunoaște necunoscutul.

definiție celebră de
Adăugat de Antonio RadoSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Adolf Hitler

Copilul trebuie cucerit și lui trebuie să i se adreseze cel dintâi îndemn al luptei: "Copil german, nu uita că ești un german"; "Fetițo, gândește-te într-o zi trebuie să devii o mamă germană".

în Mein Kampf, Casa părintească (1924)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Adolf Hitler

Numai renunțarea la individualitate face posibilă supraviețuirea unei comunități... Ceea ce este alcătuit din carne și sânge, nu poate să nu respecte aceste legi care îi determină experiența, iar dacă spiritul omenesc se crede superior acestora, distruge exact substanța care alimentează acel spirit.

în Mein Kampf
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!

Întregul, necondiționatul nu se pot găsi decât dincolo de viața unui Eu închis între limitele persoanei empirice, fizice, practice, morale sau intelectuale. Astfel, în principiu, numai ce transportă în afara unei astfel de vieți și unui astfel de Eu, ceea ce creează în ele o criză, ceea ce le insuflă o forță mai mare, ceea ce deplasează centrul sinelui propriu dincolo de el însuși – cu riscul ca acesta, dacă e necesar, aibă loc într-un mod problematic, catastrofic sau distructiv – numai așa ceva poate eventual deschide drumul către o regiune superioară.

în Metafizica sexului (2002)
Adăugat de Magia FemininaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Meditations on the Peaks: Mountain Climbing as Metaphor for the Spiritual Quest Paperback" de Julius Evola este disponibilă pentru comandă online la 53.99 lei.

Trebuie învățați repartizați munca între cei doi centri: cel care este jos, în pântec, și cel care
este sus, în cap. În acel moment, numai, vă veți găsi echilibrul. Este o lege a mecanicii: pentru a obține
echilibrul, nu trebuie încărcat numai un singur platan, ci amândouă platanele unei balanțe.

în Centrii și corpuri subtile
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Omul spre victoria destinului sau" de Omraam Mikhael Aivanhov este disponibilă pentru comandă online la numai 18.90 lei.
Adolf Hitler

Cine este născut pentru politică trebuie să facă politică, fie că se află în libertate, fie că se află la închisoare, așezat pe un scaun îmbrăcat în mătase sau obligat să se mulțumească cu o bancă tare; soarta poporului său îl va frământa din zori și până în noapte... Cine este născut pentru a fi dictator nu se va lăsa supus presiunilor, ci își va manifesta voința, nu va fi propulsat înainte, ci se va propulsa singur... Cine se simte chemat conducă un popor nu are dreptul spună: dacă doriți mă pun în fruntea voastră sau dacă veniți mă chemați, voi veni. El are datoria de a face acest lucru.

citat clasic din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Stanislaw Jerzy Lec

Inelul cel mai slab e de fapt cel mai puternic, dacă de el depinde întregul lanț.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook