Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Alan Watts

Din moment ce principiile, sau ideologiile opuse sunt ireconciliabile, războaiele purtate cu privire la principii vor fi războaie de anihilare reciprocă. Războaiele purtate pentru simpla lăcomie, însă, vor fi cu mult mai puțin distructive, pentru că agresorul va fi atent să nu distrugă lucrurile pentru care se luptă ca să le captureze... Acei oameni vor fi întotdeauna capabili de compromis, dar oamenii care s-au dezumanizat și au devenit adoratorii orbi a unei idei sau a unui ideal sunt fanatici al căror devotament față de abstracțiuni îi face dușmanii vieții.

citat clasic din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cosmologia voioasa" de Alan Watts este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -26.00- 24.70 lei.

Citate similare

Zeno Sustac

Războaiele celor mari sunt duse de către cei mici. Cei din urmă vor crede în principiile celor mari, mai mult decât aceștia o vor face vreodată. Cei mari se vor considera învingători indiferent de situație, celor mici rămânându-le doar mult "râvnitul" statut de victime colaterale.


Adăugat de Zeno SustacSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă mâine banii ar dispărea, tot ar fi cineva care ar semăna pământul, ar face făină și ar coace pâine. În lumea asta, nu banii sau lipsa lor e problema, ci valoarea pe care noi suntem capabili să o oferim. Dacă nu ești un om capabil oferi valoare, vei fi veșnic un cerșetor care se consideră îndreptățit la o felie din pâinea muncită de altul. Cu sau fără bani, viitorul acestei lumi aparține meritocrației. Lucrurile între oameni se vor regla dar principiile universale vor guverna în continuare. Ceea ce ești în interior se reflectă cu fidelitate HD în ceea ce ai în exterior. Este josnic arăți cu degetul vinovați pentru situația ta când tu nu ai făcut mai nimic pentru a-ți asuma responsabilitatea vieții tale. La sfârșitul zilei, când dormi în patul tău, rămâi singur în raiul sau iadul pe care ți l-ai creat în fiecare oră, a fiecărei zile, a fiecărui an. Și poți schimba asta pentru că munca necesară creației unui iad, este aceeași cu a creației unui rai. În ce investești zilnic?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Unul din lucrurile importante de știut în poker este că oamenii buni vor sta piardă mai mult decât vor sta câștige. Acesta este procentul cel mai important de știut. Dacă unii jucători pierd, sunt dispuși piardă totul. În cazul în care vor câștiga, aceștia se vor mulțumi de obicei cu suficient pentru a plăti pentru cină sau consumație. Cei mai buni jucători știu asta.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Constantin Iordache

Glasul rațiunii

Respect deplin pentru acei
Ce poartă-n mâini mireasma pâinii
Că-s zările pline de ei
De la-nceputul primăverii.

O prețuire pentru acei
Ce glasul rațiunii sunt
Și mai presus decât sunt ei
Pun rolul păcii pe Pământ.

Omagiul meu pentru acei
Ce luptă zilnic pentru viață
Când "opera" în doi sau trei
O scriu tăcuți – legați la față.

Având credința c-or învinge,
Perfecțiunea vor atinge.

sonet de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Ghid de intoxicatii acute la copil" de Constantin Iordache este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -21.19- 16.99 lei.

Tot timpul vor fi oameni care te vor critica. Tot timpul vor fi oameni alături de tine pentru a te susține. Oamenii care te vor critica vor răsări ca buruienile după ploaie și vor încerca te tragă în jos înapoi lângă ei. De ce? Pentru dacă ei nu vor mai mult de atât vor să facă ca nici tu să nu vrei(s-ar simți Ei prost dacă ai fi tu mai special). Cel mai interesant e acești critici se găsesc cel mai adesea printre persoanele apropiate ție. Vor apela la șantaj emoțional: îți sună cunoscută replica "Tu nu mai ieși/ai timp de Noi niciodată!"? sau "Te-ai schimbat. Acum ai aere!"?. Apoi te vor exclude din cercul lor încet și sigur. Exact! Hai, simte-te vinovat și întoarce-te la acel trecut de care ai vrut scapi. Nu prea vrei, nu? Atunci îndepărtează-te ușor și constant și adună-ți în jurul tău oameni cu aceleași idei ca și tine. îți va fi mult mai ușor pe parcurs chiar dacă la început va fi mai greu -i găsești. Nu te speria, e ceva normal. Fii mândru de tine ești așa! Mai devreme sau mai târziu rezultatele tale vor apărea. Nimic nu e în zadar. Mie îmi place spun că la început ei toți te arată cu degetul dar, va veni un moment în care tu vei îndrepta un SINGUR deget spre ei înapoi.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Richard Brautigan

Să călătorim într-o casă americană nou-nouță

Sunt uși
care se vor eliberate
din balamale pentru
a zbura împreuna cu norii.

Sunt geamuri
care se vor
scoase din ramele lor
pentru a alerga
împreună cu căprioarele prin
iarba unor imașuri fără hotar.

Sunt ziduri
care vor să se înalțe
cu munții
prin crepusculul străveziu
al zorilor.

Sunt pardosele
care vor să să-și transfere
substanța în
flori sau în copaci.

Sunt acoperișuri
care vor să călătorească,
grațioase,
cu stelele pe
orbite de întuneric.

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Trout Fishing in America Paperback" de Richard Brautigan este disponibilă pentru comandă online la 57.99 lei.
Paulo Coelho

Oamenii nu sunt niciodată mulțumiți. Dacă au puțin, vor mult. Dacă au mult, vor și mai mult. Dacă dau pe-afară de cât au, vor să fie fericiți cu puțin, dar sunt incapabili facă vreun efort pentru asta. Poate fiindcă nu pricep fericirea e așa de simplă???

în Învingătorul este întotdeauna singur
Adăugat de Avramescu Norvegia ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba portugheză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Pt.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Alchemist Hardcover" de Paulo Coelho este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -120.99- 76.57 lei.
Osho

Oamenii de artă, a căror sensibilitate răsare din inimă - pictorii, poeții, muzicienii, dansatorii, actorii - sunt cei iraționali. Ei sunt creatori de mari frumuseți, dar total neadecvați într-o societate rânduită de cap. Societatea îi consideră pe artiști aproape niște paria, puțin nebuni, un gen de oameni săriți de pe fix. Nimeni nu vrea ca odrasla lui să se facă muzician, sau pictor, sau dansator. Toți vor ca fiii sau fiicele lor fie doctori, ingineri, economiști, oameni de știință, pentru că aceste profesii rentează. Pictura, poezia, dansul sunt periculoase, riscante, pentru că cel care le practică ar putea sfârși ca cerșetor pe stradă, cântând la flaut.

în Creativitatea
Adăugat de Andreea TrifuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 2 comentarii până acum.
Participă la discuție!
cumpărăturiCartea "The Colors of Your Life: A Meditative and Transformative Coloring Book Paperback" de Osho este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -53.99- 32.99 lei.

Logourile care nu mai sunt folosite, treptat, își vor pierde înțelesul pentru public, la fel cum sensul unui cuvânt vechi nu mai este înțeles de contemporani. Oamenii nu vor mai avea asocieri cu privire la ele și ele nu vor mai putea produce bani.

în ziarul ActiveNews, interviu (29 februarie 2016)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Hans Bethe

Dacă luptăm într-un război și îl câștigăm cu bombe cu hidrogen, ceea ce va rămâne în istorie nu vor fi idealurile pentru care am luptat, ci metodele pe care le-am folosit pentru a le împlini. Aceste metode vor fi comparate cu războaiele lui Genghis Han care a ucis fără milă până și ultimul locuitor al Persiei.

citat din
Adăugat de Dana GurăuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.

Nu omul, ci ideea. Nu idolul, ci concepția. Sufletul omenesc e așa de schimbător și valurile frământărilor sociale pot întrece deseori putințele de dominare ale unei ființe, încât de ce să pecetluim soarta unei idei mărețe legând-o și confundând-o cu existența unui om, neputincios la un moment dat de a o mai promova? Să ne ridicăm deasupra! Noi, oamenii, fim slujitori credincioși ai crezului pe care-l oficiem, dar niciodată să nu ne amețim de osanalele lingușitorilor din jur și uitând să mai servim, ne mai confundăm cu crezul, cădem în erezia autocontemplării și crezându-ne un nou Mesia, ajungem fim răstigniți pe golgota neputințelor noastre. Aceia care proclamă "Eu sunt ideea." sunt înșelătorii vieții noastre publice, care, din nefericire, pot orbi pentru un timp o serie de elemente curate, dar care vor suferi amar în clipa dezmeticirii lor.

în Cruciada Românismului
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Războaiele vor înceta atunci când oamenii vor refuza să mai lupte.

citat din
Adăugat de Ioana TeodorescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
Alan Watts

Banii sunt o metodă de a măsura bogăția, dar nu sunt bogăția însăși. Un cufăr cu monede din aur sau un portofel plin cu bancnote nu sunt de nici un folos pentru un marinar naufragiat singur pe o plută. El are nevoie de bogăție reală, sub forma unei undițe, a unei busole, și a unui motor exterior cu gaz, și de un însoțitor de sex feminin. Dar această confuzie înrădăcinată și arhaică a banilor cu bogăția este acum motivul principal pentru care noi nu mergem cu toată viteza înainte spre dezvoltarea geniului nostru tehnologic pentru a produce mai mult decât adecvat mâncare, haine, locuințe și utilități pentru fiecare persoană de pe Pământ.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Vor fi războaie și până când vor fi cetățeni de categoria întâi și de categoria a doua în orice țară și până când culoarea pielii va conta mai mult decât culoarea ochilor. Și până când drepturile fundamentale ale omului nu vor fi garantate pentru toți, de toate rasele, vor mai fi războaie. Și până în acea zi, visele de pace durabilă, de cetățeni ai lumii, de legi ale moralității internaționale vor fi doar dorite, dar niciodată atinse... acum sunt războaie peste tot.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Văd oameni revoltați roboții înlocuiesc multe job-uri pe care le au acum oamenii. "Vaaai, ajungem trăim între roboți!" Noi trăim deja într-o lume în care oamenii sunt roboți. Mă întreb cum de nu se revoltă acești oameni atunci când un om merge 12 ani la școală, apoi mai câțiva la facultate și apoi își petrece 10-12 ore pe zi vânzând la Kaufland, sau făcând munci care îi irosesc, unii poate pentru tot restul vieții. Da, milioane de job-uri vor dispărea peste noapte și vor fi înlocuite de tehnologie, inteligența artificială și roboți. Multe din job-urile pentru care facultățile îi "pregătesc" azi pe tineri nu vor mai exista în 5-10 ani. Asta lasă loc job-urilor și ocupațiilor care necesită ceva ce Ai-ul, tehnologia și roboții nu vor avea prea curând: suflet. Și dacă psihologia este la origini știința despre suflet, pregătește-te pentru o lume în care psihologia și vocația sunt noua religie.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

"Drepte" sau "nedrepte", războaiele rămân războaie, esența-i aceeași, există, dincolo de criterii, "războiul" în ecuația căruia agresorul și agresatul sunt prinși în dansul macabru al morții, învingtorii și învinșii fiind deopotrivă mânjiți din cap până-n piciare de sânge!

în Arșița
Adăugat de anca stamatachiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă nu ești un om capabil ofere valoare, vei fi veșnic un cerșetor care se consideră îndreptățit la o felie din pâinea muncită de altul. Cu sau fără bani, viitorul acestei lumi aparține meritocrației. Lucrurile între oameni se vor regla dar principiile universale vor guverna în continuare. Ceea ce ești în interior se reflectă cu fidelitate HD în ceea ce ai în exterior. Este josnic arăți cu degetul vinovați pentru situația ta când tu nu ai făcut mai nimic pentru a-ți asuma responsabilitatea vieții tale. La sfârșitul zilei, când dormi în patul tău, rămâi singur în raiul sau iadul pe care ți l-ai creat în fiecare oră, a fiecărei zile, a fiecărui an. Și poți schimba asta deoarce munca necesară pentru a crea un iad este aceeași cu munca necesară pentru a crea un rai. Tu în ce investești zilnic?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Unii oameni s-au făcut polițiști pentru că vor să facă lumea în care trăiesc mai bună. Unii oameni au devenit vandali pentru că vor ca lumea în care trăiesc arate mai bine.

în Wall and Piece
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Wall and Piece Hardcover" de Banksy este disponibilă pentru comandă online la 151.99 lei.

Cine va avea curajul -ți exprime gândurile tot timpul va fi pus la perete și arătat cu degetul. Cei mai mult sau mai puțin bătrâni vor spune ești nesimțit pentru simplu fapt că nu ești de acord cu ei și îți vor aduce aminte de câte ori vor putea ei pe vremea lor nu era așa și că e mai bine taci pentru că asta e dovadă ești... respectuos. Cei de o vârstă cu tine te vor evita pentru că ai alte păreri față de ei și vor spune îți dai aere de șef. Și uite așa, încet-încet, continuăm ne batem cu pumnul în piept avem nevoie de oameni (și mai ales tineri) responsabili și creativi pentru a ne scoate din impas, dar dacă e analizăm puțin ce se întâmplă cu tinerele minți ne dăm seama că le "decupăm" după același șablon suprautilizat de respect impus, gânduri direcționate și o falsă încurajare a exprimării.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Am observat, de-a lungul timpului, persoanele care nu reșesc să-și atingă obiectivele, au inclusiv credințe limitative legate de bani, de prosperitate și oameni care au bani. La un moment dat, un prieten mi-a spus e mai bine cu bani decât fără bani. Da, așa este pentru că poți faci multe lucruri. Alt prieten mi-a spus banii rezolvă problemele pe care lipsa banilor o creează. Dacă stai și te gândești, oamenii nu se ceartă pentru că au prea mulți bani ci pentru că au prea puțini, sau că duc lipsă de bani. Nu bogații sunt nefericiți, ci oamenii care se consideră săraci, care vor mai mult și nu știu cum să se raporteze la ceea ce vor. Din păcate, când vorbim despre relația de obiective care este în strânsă legătură cu relația cu banii, pot spun cele mai greu accesibile obiective sunt cele legate de bani.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook