Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Paulo Coelho

Oamenii nu sunt niciodată mulțumiți. Dacă au puțin, vor mult. Dacă au mult, vor și mai mult. Dacă dau pe-afară de cât au, vor să fie fericiți cu puțin, dar sunt incapabili să facă vreun efort pentru asta. Poate fiindcă nu pricep că fericirea e așa de simplă???

în Învingătorul este întotdeauna singur
Adăugat de Avramescu Norvegia ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba portugheză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Pt.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Alchemist Hardcover" de Paulo Coelho este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -120.99- 76.57 lei.

Citate similare

Buckminster Fuller

Fiecare copil simte un imbold imens spre a-și demonstra competența. Dacă oamenii nu mai sunt nevoiți își câștige existența și li se asigură necesitățile pentru supraviețuire, mulți dintre ei vor dori foarte mult să fie productivi, dar nu la acele sarcini pe care ei nu și le-au ales le facă dar au fost obligați le accepte pentru a câștiga bani. În schimb, oamenii vor lua în mod spontan asupra lor acele sarcini de care societatea mondială are nevoie cu adevărat să fie făcute.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă tu nu te prețuiești, nu te aștepta o facă alții. Dacă tu te mulțumești cu puțin, nu te aștepta primești mai mult decât îți dorești (iar uneori vei primi chiar mai puțin decât ți-ai dori). Dacă tu nu te respecți, nu te aștepta fii respectat. Dacă tu nu te iubești, nu cere altora te iubească pentru că nu pot o facă. Felul în care ești tratat de cei din jurul tău este oglinda felului în care te prezinți în fața lor. Primești atât cât văd alții crezi meriți. Dacă vrei mai mult de la alții, învață în primul rând te prețuiești, te respecți, te iubești și să nu te mulțumești cu puțin. Învestește in tine, devino un om de valoare din toate punctele de vedere, iar astfel, când te prezinți în fața altora, ei se vor purta cu tine așa cum îți doresti. Orice schimbare în exterior începe cu schimbarea din interior.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Antoine de Saint-Exupery

Mult mai frumos era dacă veneai și astăzi la aceeași oră, zise vulpea. Dacă, de pildă, vii la ora patru după-amiaza, eu încă de la ora trei voi începe fiu fericită. Și, pe măsură ce secundele vor trece, eu și mai fericită mă voi simți. La ora patru mă vor cuprinde un freamăt și o neliniște: voi descoperi cât prețuiește fericirea! Dar dacă vii așa, la voia întâmplării, eu niciodată nu voi ști la ce ceas -mi împodobesc sufletul.

citat clasic din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Frumoasa poveste a Micului Print" de Antoine de Saint-Exupery este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.00- 34.99 lei.

Cine va avea curajul -ți exprime gândurile tot timpul va fi pus la perete și arătat cu degetul. Cei mai mult sau mai puțin bătrâni vor spune ești nesimțit pentru simplu fapt că nu ești de acord cu ei și îți vor aduce aminte de câte ori vor putea ei că pe vremea lor nu era așa și că e mai bine taci pentru că asta e dovadă ești... respectuos. Cei de o vârstă cu tine te vor evita pentru că ai alte păreri față de ei și vor spune îți dai aere de șef. Și uite așa, încet-încet, continuăm ne batem cu pumnul în piept avem nevoie de oameni (și mai ales tineri) responsabili și creativi pentru a ne scoate din impas, dar dacă e să analizăm puțin ce se întâmplă cu tinerele minți ne dăm seama le "decupăm" după același șablon suprautilizat de respect impus, gânduri direcționate și o falsă încurajare a exprimării.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Paulo Coelho

Chiar dacă eu mai cârtesc puțin, îi spunea inima, o fac pentru că sunt inimă de om, și inimile oamenilor așa sunt. Le este teamă să-și împlinească cele mai îndrăznețe visuri, pentru că li se pare că nu merită sau că nu vor reuși. Noi, inimile, murim de frică numai la gândul unor iubiri care dispar pentru totdeauna, la clipe care ar fi putut să fie bune și n-au fost, la comori care ar fi putut fi descoperite dar au rămas pentru totdeauna îngropate în nisip. Pentru atunci când se întâmplă așa ceva, suferim îngrozitor.

în Alchimistul
Adăugat de IvanovCeciliaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba portugheză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Pt.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Unul din lucrurile importante de știut în poker este oamenii buni vor sta piardă mai mult decât vor sta câștige. Acesta este procentul cel mai important de știut. Dacă unii jucători pierd, sunt dispuși piardă totul. În cazul în care vor câștiga, aceștia se vor mulțumi de obicei cu suficient pentru a plăti pentru cină sau consumație. Cei mai buni jucători știu asta.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tot timpul vor fi oameni care te vor critica. Tot timpul vor fi oameni alături de tine pentru a te susține. Oamenii care te vor critica vor răsări ca buruienile după ploaie și vor încerca te tragă în jos înapoi lângă ei. De ce? Pentru dacă ei nu vor mai mult de atât vor să facă ca nici tu să nu vrei(s-ar simți Ei prost dacă ai fi tu mai special). Cel mai interesant e că acești critici se găsesc cel mai adesea printre persoanele apropiate ție. Vor apela la șantaj emoțional: îți sună cunoscută replica "Tu nu mai ieși/ai timp de Noi niciodată!"? sau "Te-ai schimbat. Acum ai aere!"?. Apoi te vor exclude din cercul lor încet și sigur. Exact! Hai, simte-te vinovat și întoarce-te la acel trecut de care ai vrut scapi. Nu prea vrei, nu? Atunci îndepărtează-te ușor și constant și adună-ți în jurul tău oameni cu aceleași idei ca și tine. îți va fi mult mai ușor pe parcurs chiar dacă la început va fi mai greu -i găsești. Nu te speria, e ceva normal. Fii mândru de tine ești așa! Mai devreme sau mai târziu rezultatele tale vor apărea. Nimic nu e în zadar. Mie îmi place spun la început ei toți te arată cu degetul dar, va veni un moment în care tu vei îndrepta un SINGUR deget spre ei înapoi.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Holly Valance

Indiferent dacă ai făcut ceva greșit sau nu, oamenii vor scrie orice vor, așa că nu ai decât să nu citești, să nu o iei de bună și să speri oamenii care citesc își dau seama că sunt doar povestiri de ficțiune pentru divertisment.

citat din
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
Abatele Prevost

dau voie afirmați desfătările dragostei sunt trecătoare, că sunt oprite, că vor fi urmate de suferințe veșnice și, ceea ce mă va impresiona cel mai mult, renunțarea la ele va fi cu atât mai măreț răsplătită cu cât acele bucurii jertfite vor fi fost mai dulci și mai pline de farmec, dar mărturisiți în același timp că așa cum e plămădită inima noastră, numai aceste desfătări ne dăruiesc, aici pe pământ, fericirea desăvârșită.

citat clasic din romanul Manon Lescaut de (1731)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Henry David Thoreau

Oamenii sunt preocupați strângă comori pe care moliile și rugina le vor distruge, iar hoții le vor fura. Este o viață de prostănac, așa cum vor descoperi singuri când vor ajunge la capătul ei, dacă nu mai înainte.

citat clasic din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Civil Disobedience and Other Essays Paperback" de Henry David Thoreau este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -32.99- 21.22 lei.

Albert Camus zicea: "Sunt atât de mult lucruri mediocre în această viață încât iubirea nu ar trebui să fie unul din ele". Eu aș merge mai departe și aș parafraza: Nu doar iubirea trebuie să fie extraordinară ci și sănătatea. De ce ai o sănătate mediocră? De ce fii mulțumit cât timp nu te doare nimic în loc ai o viață sănătoasă, cu sport mult și mâncare care te va ține sănătos mulți ani de acum încolo? Nu doar iubirea și sănătatea ar trebui să fie extraordinare ci și banii pe care îi faci. De ce muncești pentru puțin? Dacă tot faci efortul cel puțin asigura-te că e cel mai bun efort pe care îl poți face. Țintește cât mai sus și devino independent financiar cât mai repede. Aștepți pensia îți permiți călătorești și să ai stilul de viață pe care îl vrei? Ia mai aruncă o privire la pensionarii de azi. Nu te mulțumi niciodată cu puțin. Uită-te în oglindă și întreabă-te: "Am ceea ce vreau? Sunt ceea ce îmi doresc? Am ajuns la capătul destinației mele? Dacă răspunsul e orice altceva decât DA, NU mă opresc. Din muncă, luptă, iubire și joacă. Nu te mulțumi niciodată cu puțin. Nu fi trist sau supărat mai mult de 30 de minute niciodată. Dă-ți voie fii trist sau supărat, da-ți voie plângi, urli și să distrugi obiecte însă niciodată nu face rău altei ființe vii. Știi că nu ai nici un motiv fii supărat mai mult de 30 de minute cât timp există speranță. Capul sus și privirea înainte!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă voi fi ucis de asasini de rând, și în mod special de frații mei, țăranii ruși, tu, țarul Rusiei, nu trebuie te temi de nimic pentru copiii tăi, ei vor domni sute de ani în Rusia. Dar dacă voi fi omorât de boieri, nobili și dacă ei îmi vor vărsa sângele, mâinile lor vor rămâne mânjite cu sângele meu, pentru 25 de ani și ei nu-și vor spăla mâinile de sângele meu. Ei vor părăsi Rusia. Frații își vor ucide frații, și se vor ucide și se vor urî și pentru 25 de ani nu vor fi nobili în țară. Țar al pământului Rusiei, dacă vei auzi sunetul clopotului care îți va spune Grigori a fost ucis, trebuie știi asta: dacă rudele tale mi-au provocat moartea, atunci nimeni din familia ta, adică nici unul dintre copii tăi sau dintre rudele tale, nu vor mai rămâne în viață pentru mai mult de doi ani. Vor fi uciși de poporul rus.

în scrisoare (1916)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Blaise Pascal

Oamenii sunt încărcați încă din copilărie cu grija onorurilor, a bunurilor, a prietenilor și chiar cu bunurile și cu onoarea prietenilor. Sunt copleșiți de treburi, învețe limbi, să facă exerciții; sunt făcuți înțeleagă că nu vor fi fericiți dacă sănătatea, onoarea și averea lor și aceea a prietenilor nu va fi în bunăstare; destul un singur lucru lipsească și nefericirea e gata. Li se dau astfel sarcini și treburi care-i hărțuiesc din zori. – Iată, veți spune, o ciudată manieră de a-i face fericiți! Ce s-ar putea găsi mai mult pentru a-i face nefericiți! Cum adică, ce s-ar putea găsi? N-ar trebui decât li se ia toate grijile; atunci ei s-ar vedea pe ei, s-ar gândi la ceea ce sunt, de unde vin, încotro se îndreaptă: așa se face ei sunt mereu ocupați și îndepărtați de aceste gânduri. Și, dacă după ce li s-au pregătit atâtea ocupații, tot le mai rămâne un răgaz, sunt sfătuiți se distreze, se joace, pentru a fi ocupați.

în Cugetări
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Fericirea e-n inima ta

Zeii au hotărât ceva pentru oameni,
Să ia fericirea și s-o ascundă undeva,
Ca oamenii să fie triști cum nu se mai pomeni,
Și așa găsise o nouă alternativă,
S-ascundă fericirea în locul cel mai înalt,
Dar oamenii au cautat-o și au găsit-o.
Apoi au hotărât s-o ascundă-n omul adult,
Că nimeni nu va căuta acolo
Și așa oamenii vor fi din nou triști,
vor trăi cu amărăciune-n suflet,
Dar oamenii sunt puternici și idealiști
Și-au găsit fericirea într-un nou pamflet.

poezie de (5 august 2019)
Adăugat de Eugenia CalanceaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Kirstie Alley

Oamenii vor locuri de muncă, salarii bune, vor un guvern corect și cu o intervenție limitată, vor o planetă curată, dar cel mai mult vor fericire.

citat din (noiembrie 2016)
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Sa mergi cu fruntea sus

Să mergi mereu cu fruntea sus, femeie
nu-ți pleci capu-n fața nimănui
Chiar dacă suferi viața nu se încheie
Ești unică ca tine alta nu-i!

Și sufletul să nu ți-l lași călcat
De nimeni niciodată, în picioare
Respectă-te mai mult căci e păcat
Să ai un suflet sfărâmat, care te doare!

Învață-te ai grijă de tine
Iubește-te așa... așa cum ești
Tu ești frumoasă știi asta prea bine
Și altceva nicicând să nu gândești!

Femeie, fii mereu pretențioasă
nu te mulțumești doar cu puțin
Fă nazuri dacă vrei, fii mofturoasă
Cu sentimentele care îți aparțin!

Și dacă vor dori te doboare
nu îți pleci privirea-n fața lor
Păstrează-ți frumusețea și a ta candoare
Chiar dacă simți durerea rănilor!

nu te rogi de ei te iubească
Nu te-njosi și nu te întrista
Și nu-i ruga să nu te părăsească
Să plece... chiar de suferi, tu vei rezista!

Mergi mai departe... iartă, uită
Și viața-n continuare -ți trăiești
Lângă cei care tu te simți iubită
Și-ți dau iubirea, fără cerșești!

Trăiește-ți viața, dar cu demnitate
Mereu, mereu ai respect de sine
Învață spui "NU" cu fermitate
Când simți că vor să profite de tine!

Vor profita și-ți vor lua bunătatea
De vor vedea mereu sovăiești
Din suflet îți vor lua naivitatea
Și niciodată n-ai să mai zâmbești!

Femeie meriți mai mult de la viață
Nu te agăța de cei ce te rănesc
Tu meriți zâmbet, nu lacrimi pe față
Și oameni care sincer te iubesc!|"

Georgiana Niță

poezie de
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Paulo Coelho

Oamenii sunt incapabili să înțeleagă fericirea.

în Veronika se hotărăște să moară (1998)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba portugheză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Pt.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
Alan Watts

Din moment ce principiile, sau ideologiile opuse sunt ireconciliabile, războaiele purtate cu privire la principii vor fi războaie de anihilare reciprocă. Războaiele purtate pentru simpla lăcomie, însă, vor fi cu mult mai puțin distructive, pentru că agresorul va fi atent să nu distrugă lucrurile pentru care se luptă ca le captureze... Acei oameni vor fi întotdeauna capabili de compromis, dar oamenii care s-au dezumanizat și au devenit adoratorii orbi a unei idei sau a unui ideal sunt fanatici al căror devotament față de abstracțiuni îi face dușmanii vieții.

citat clasic din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cosmologia voioasa" de Alan Watts este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -26.00- 24.70 lei.

Problemele nu dispar. Pe măsură ce evoluezi, ele devin din ce în ce mai mari. Când aveai 10 ani problema era că nu ai bani de buzunar. Acum ai un venit, dar ai și alte probleme. Poate că e nevoie te întreții singur, dar cel puțin ai banii tăi. Problemele, însă, sunt mai mari. Apoi îți faci o firmă. Câștigi mult mai mulți bani, însă stresul și cheltuielile au crescut și ele mult, precum și responsabilitățile. Problemele nu dispar niciodată, ci devin direct proporționale cu puterea noastră de a le duce pe umeri. Paradoxul e că în timp ce problemele tale devin din ce în ce mai mari, tu poți devii din ce în ce mai fericit. "Când o am și când o fiu, am fac..." este păcatul pe care mulți oameni îl comit. Nu vei avea niciodată fericirea dacă nu reușești fii fericit chiar în clipa asta pentru că, privind la viața ta, erai mai rău acum mult timp. Dacă după tot drumul pe care l-ai parcurs, dacă după ce ai supraviețuit și încă ești în picioare nu poți fii recunoscător și fericit, când crezi vei fi? Problemele tale vor deveni și mai mari pe măsură ce viața trece. Așadar, e nevoie fii fericit acum sau nu vei mai fi niciodată.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Anton Holban

Sunt un om complicat sau, ca spun mai puțin favorabil despre mine, încurcat. Nimic nu se rezolvă simplu. Pentru o chestiune neînsemnată, am nesfârșite ezitări. Nu mă pricep să merg pe drumul drept, ocolesc. Găsesc mai multe mijloace posibile și nupricep ce aleg. Sunt politicos mai mult decât trebuie, mulțumesc dacă se ocupă cineva de mine atât de mult, incomodez. Mă ascult când vorbesc și mereu nu sunt încântat de vorba pe care o spun. Îmi acopăr timiditatea cu unele istețimi nepotrivite.

în Jocurile Daniei
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
cumpărăturiCartea "Colectionarul de sunete si alte proze" de Anton Holban este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -24.90- 12.99 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook