Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Mă amuză, pe de altă parte, oamenii care-ți dăruiesc lucrurile de care nu mai au ei nevoie, mă și înduioșează asta, are ceva egoist-copilăresc, ca în pagina plină de umor din "Winnie Pooh" despre darurile aniversare duse măgarului Iior (care suferea de depresie) de amicii lui. De pildă Winnie Pooh pornește cu un borcan plin cu miere, pe care însă o mănâncă pe drum, astfel încât se convinge pe sine că Iior are mare nevoie de un borcan gol, în care să-și țină creioanele. Nu-i de mirare că Iior era depresiv.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Inocentii" de Ioana Pârvulescu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -39.00- 19.50 lei.

Citate similare

Orice schimbare din viața ta presupune mai întâi o schimbare la nivel de credințe. Ai nevoie să accepți acele gânduri noi care te îndeamnă acționezi. Însă dacă tu îți găsești scuze, justificări și motivații prin care îți susții situația actuală, nimic nu se va schimba, ci te vei adânci din în ce în ce mai mult în conflictul interior în care te afli deja. O parte din tine își dorește schimbarea, însă cealaltă parte te menține pe loc. Dacă a apărut dorința de schimbare, înseamnă că asta este ceea ce-ți dorești de fapt. Din momentul în care îți dorești altceva, negarea schimbării și străduința de a-ți găsi noi argumente prin care să stai în situația ta actuală te îndepărtează de liniștea interioară. Iar mai devreme sau mai târziu, asta duce la depresie. Oamenii fericiți nu trăiesc în reprimare, ci au curajul își urmeze chemarea interioară oriunde îi poartă ea.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Deepak Chopra

Puterea sinelui este permanentă, căci are la bază cunoașterea de Sine. Ea are o serie de caracteristici. De pildă, ea are puterea de a atrage oamenii sau obiectele de care avem nevoie către noi. Magnetizează oamenii, situațiile și circumstanțele, astfel încât acestea sprijine dorințele noastre. Acest sprijin este special, căci vine din partea legilor naturii, al divinității, al unei stări de grație. Această putere creează o legătură între noi și restul oamenilor, de care ne bucurăm deopotrivă noi și ei. Este puterea iubirii.

în Cele șapte legi spirituale ale succesului
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Boundless Energy: The Complete Mind-Body Programme for Beating Persistent Tiredness" de Deepak Chopra este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -59.72- 19.99 lei.

Nu era un sentiment asemănător îndrăgostirii sau dorinței sexuale. Era ca și cum ceva pătrunse în el și încerca umple un gol care era acolo. Aceasta era senzația lui. Nu era vorba despre un gol pe care ea l-a iscat, exista acolo în el, din vremi îndepărtate. Ea doar a proiectat asupra lui o lumină aparte.

în 1Q84
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Men Without Women: Stories Hardcover" de Haruki Murakami este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -106.99- 62.99 lei.

Orice schimbare din viața ta presupune mai întâi o schimbare la nivel de credințe. Ai nevoie să accepți acele gânduri noi care te îndeamnă acționezi. Însă dacă tu îți găsești scuze, justificări și motivații prin care îți susții situația actuală, nimic nu se va schimba, ci te vei adânci din în ce în ce mai mult în conflictul interior în care te afli deja. O parte din tine își dorește schimbarea, însă cealaltă parte te menține pe loc. Dacă a apărut dorința de schimbare, înseamnă că asta este ceea ce-ți dorești de fapt. Din momentul în care îți dorești altceva, negarea schimbării și străduința de a-ți găsi noi argumente prin care să stai în situația ta actuală te îndepărtează de liniștea interioară. Iar mai devreme sau mai târziu, asta duce la depresie.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ceea ce au nevoie cel mai mult copii sunt lucrurile esențiale pe care bunicii le au din plin. Bunicii le oferă o dragoste necondiționată de nimic, bunătate, răbdare, umor, confort și lecții despre viață. Și cel mai important, prăjituri.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Viață la borcan (conservatorism)

Peste-acest borcan
am suflat înțelepciune
într-o piatră în formă de școală,
am pus cu mâinile mele o casă,
pomi mulți am sădit
și tot în piatră i-am regăsit.
Vă văd și pe voi, trei pietre tari
cum v-ar spune bunica!
Și pentru ca peisajul fie complet
am ornat totul cu cărți,
pietricelele acelea viu colorate
care înfrumusețează școala, casa și copiii.
Acum ciugulesc boabe de nisip
cu care fixez în timp pietrele, pietricelele
punându-le în valoare.

poezie de din Darul meu
Adăugat de Ioana Voicilă DobreSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Noi credem în tot felul de lucruri care nu sunt adevărate. Le numim – istorie.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ora a treia am avut geografia. Și eu care credeam geografia e cine știe ce obiect greu! Ca aritmetica, de pildă. Da' de unde! E foarte ușor! Geografia este știința despre pământul pe care trăim noi, despre munți, mări și oceane. Până acum îmi închipuisem pământul nostru e drept și întins ca o foaie de clătită. Olga Nikolaevna ne-a spus însă că nu e întins, ci rotund. Rotund ca un glob! Mai auzisem eu așa ceva, dar am crezut e cine știe ce poveste sau născocire. Acum însă se știe sigur că asta nu-i poveste. S-a stabilit pământul nostru este un glob mare, mare de tot, și că oamenii, trăiesc peste tot, de jur împrejurul lui. Pământul atrage spre el oamenii și animalele și tot ce se află pe pământ, și iată de ce vietățile care trăiesc dedesubtul nostru nu cad niciodată! Mai e ceva foarte ciudat: cei care trăiesc dedesubt merg cu picioarele în sus, adică cu capul în jos, numai că ei nu bagă de seamă asta și-și închipuie merg așa cum trebuie; pentru , nu-i așa, dacă lasă capul în jos și se uită la picioare, văd pământul pe care stau, iar dacă înalță capul, văd cerul. De aceea li se pare că și ei merg cum trebuie.

în Vitea Maleev la școală și acasă, Capitolul I (1951)
Adăugat de MGSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ești tipul de persoană care vrea ajute oamenii? Perfect! Te-ai gândit poate acei oameni nu au nevoie de ajutorul tău? Sau, mai mult: nu cumva tu ești în situația în care ai nevoie de ajutor, însă îți refuzi asta și ți-o canalizezi în exterior?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ura față de rău, care se manifestă, de fapt, prin durere, este necesară din punctul de vedere al corpului. Vorbesc însă de ura care provine dintr-o cunoaștere mai clară și o raportez numai la suflet. Afirm de asemenea ura este întotdeauna însoțită de tristețe, deoarece răul nefiind decât o lipsă, nu poate fi conceput fără un subiect real în care să se afle;și nu există nici un lucru real care să nu aibă în sine ceva bun, așa încât ura care ne depărtează de un rău, ne depărtează totodată de binele cu care acesta este legat, iar lipsirea acestui bine, fiind înfățișată sufletului nostru ca un neajuns care îi aparține lui, provoacă în el tristețe. De pildă, ura care ne depărtează de purtările rele ale unei persoane, ne depărtează totodată de convorbirea cu această persoană, în care altminteri am putea găsi ceva bun, lipsirea de acest lucru fiind supărătoare pentru noi. Și tot astfel, în orice altă ură se poate observa un motiv de tristețe.

citat din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Oamenii care nu au țeluri înalte, în general le ating: își doresc foarte puțin și asta primesc. Viața nu trebuie trăită astfel. Cred una din cele mai puternice forțe din lume este voința omului care crede în sine, care îndrăznește țintească sus, urmărească încrezător lucrurile pe care și le dorește în viață.

citat din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Se gândi la ceea ce învățase, la ceea ce fusese ea odată și la ce devenise acum. Era o femeie care primise sfaturi de la omul pe care îl iubise, pe care le urmase și încercase din răsputeri să se vindece. Era o femeie care făcuse greșeli, care uneori plângea lunea dimineața sau singura noaptea în pat. Era o femeie care se plictisea adesea de viața ei și care găsea dificil să se dea jos din pat dimineața pentru a merge la serviciu. Era o femeie care avea destul de des zile când era prost dispusă, care se privea în oglindă și se intreba de ce nu se ducea la sala de gimnastică mai des; era o femeie care se întreba uneori care naiba era rostul ei pe această lume. Era o femeie care uneori încurca lucrurile. Pe de altă parte, era o femeie care știa ce înseamnă iubirea adevărată și care era gata trăiască intens, cu mai multă iubire, și să-și facă amintiri noi. Indiferent dacă asta urma să se întâmple în zece luni sau peste zece ani. Indiferent ce o așteptă mai departe, știa trebuie să-și deschidă inima și să o urmeze oriunde o ducea. Între timp trebuia doar trăiască.

în P.S. Te iubesc
Adăugat de IustinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Perfect" de Cecelia Ahern este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -90.00- 39.99 lei.
Ancuța Morar

Libertate

întrebam dacă oamenii liberi sunt accesibili
Dacă se opresc stea cu tine de vorba și să te mângâie
Eu dacă aș fi liberă aș alege să nu fac
Mare parte din lucrurile pe care le fac acum
Eu dacă aș fi liberă nu aș trăi ca o sirenă într-un pahar cu apă
Libertatea de care mă bucur acum
Și cu care nu ezit uneori să mă mândresc
Seamănă cu cea a unui pește într-un borcan închis ermetic
Și aruncat între talazuri
Prin sticla borcanului se văd mii de ochi roșii
Din care tâșnește frustarea unor idealuri marine ratate
Puterea ochilor roșii nu omoară peștii
Îi chinuie scoțându-le mental solzii
Unul câte unul

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Există o vorbă veche de când timpul care spune oricât de mult te-ai dus pe un drum greșit, ÎNTOARCE-TE. Fă orice e nevoie, târăște-te dacă e nevoie și ajungi înapoi la intersecția de unde ai plecat pe drumul adormirii de sine. Trezirea este rareori un proces plăcut și ușor. Însă pe măsură ce pășești pe acest nou drum, lucrurile încep devină mai limpezi, mai clare. Primul lucru care se întâmplă după ce ai pășit suficient de mult pe drumul trezirii este începi îți reamintești. Îți reamintești toate promisiunile făcute ție. Începi îți aduci aminte toate suferințele pe care le-ai îndurat și toate momentele în care ți-ai jurat că nu vei mai trăi aceleași scenarii.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

După primul loc de muncă, te mai întreabă cineva cu ce medie ai terminat? Nu, lor nu le pasă de asta. Ei te întreabă: "Ești un bun lider? Te urmează oamenii? Ai integritate? Ești inovator? Poți rezolvi probleme?" Cineva trebuie facă tema asta și să reproiecteze sistemul educațional astfel încât acesta poată într-adevăr instrui oamenii pentru a avea succes în viață. Eu cred cei mai buni profesori nu sunt cei care sunt cel mai bine instruiți în tacticile educaționale. Eu nu cunosc nici o persoană care să fi spus vreodată "Măi, ce bun e profesorul acela! Ce examene bune dă! Ce seturi de teme bune ne dă!" Nimeni nu a spus așa ceva despre un profesor bun. Nu acestea sunt lucrurile pe care și le amintesc oamenii despre cei mai buni profesori pe care i-au avut.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Astrophysics for People in a Hurry Hardcover" de Neil deGrasse Tyson este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -84.99- 45.76 lei.

Mi se pare caraghios felul în care vorbesc oamenii despre naștere ca despre un eveniment miraculos. Un miracol este ceva care sfidează natura. Pe când nașterea e unul din cele mai naturale lucruri de pe lume. Sau în orice caz în primele trei. Dar pe de altă parte, dacă stai te gândești, nu există un alt cuvânt care să se potrivească mai bine. Un spermatozoid. Un ovul. Un amestec accidental de informație genetică care se va transforma în ceva care ar putea scrie operă sau ar putea inventeze Napalmul. uluiește.

citat din
Adăugat de Madalina Gorneanu (Voicu)Semnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
Lorena Craia

Ceva anume

e nevoie de fiecare om
pentru ceva anume

de exemplu
cineva care să știe
cum se ridică din spume
avatarul nefericiților

de cineva care mormăie
nu numai în somn

de cineva care bâiguie
despre orbită
cum ar fi fost construită
din amalgamuri de cuarț și pirită

e nevoie să fim indulgenți cu aceia
care slăvesc femeia
degeaba, aș zice

ea știe să se ridice
din păcura morților
bărbatul îi întinde o mână
așa se face
ea se încăpățânează și zace
ani la rând pe ascuns
într-un carusel neuns

e nevoie de oameni
pentru ceva anume care
ne trage înapoi

oricât de sarcastic ar fi anotimpul
ziguratelor inundate de ploi

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Toate lucrurile ce merită cu adevărat trăite, se află în afara lui "eu, mie, și despre mine". Doar atunci când te dai pe tine la o parte, poți iubi, trăi și crea cu adevărat. De ce? Pentru că nu va mai fi vorba despre tine, ci despre a iubi, a trăi și a crea în sine. În mod paradoxal, când te oprești din a mai urmări să-ți fie bine, lucrurile frumoase vin și se întâmplă de la sine. Nu e nevoie să te asiguri că se întâmplă ce-ți convine, căci viața îți va scoate-n cale, atunci când nu-i mai stai în cale, tot ce-i mai bun pentru tine.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Mircea Albulescu

Te rog să nu-mi pui niciodată o întrebare de genul: "Care rol îmi place cel mai mult"... În această viață de bărbat - pe scenă, pe ecran sau în... "borcan" (eu spun "borcan" la televizor!) - am avut foarte mulți copii. Sunt toți ai mei, sunt legitimi. Le plătesc și pensie... nu alimentară, ci o pensie de dragoste.

în revista Formula AS (1999)
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

După ani de practică și sute de oameni cu care am interacționat, atât în psihoterapie cât și în life-coaching și training, am aflat care sunt cele mai frecvente dificultăți cu care se confruntă oamenii în viețile lor. Astfel am observat că în marea lor majoritate, oamenii au o mentalitate care nu-i ajută depășească problemele cu care se confruntă, că se lasă prea mult influențați de cei din jurul lor, încă sunt tributari unei mentalități învechite care îi împiedică să-și cunoască și să-și atingă propriul lor potențial. Atitudinea pe care o avem în fața vieții este cea care determină cât de departe și cât de sus putem ajunge, astfel că eu consider este imperios necesar ca fiecare dintre noi să se descopere pe sine și să dobândească o atitudine și o mentalitate de învingător.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook