Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

La începutul veacului, calculele au devenit așa de complicate încât ar fi barat progresul, dacă nu ar fi intervenit procedeele elegante ale matematicienilor moderni, cu ajutorul cărora mintea cuprinde dintr-o dată un mare număr de operații. Cred însă că și simplificările intelectuale aduse prin eleganța calculelor au o limită și va veni momentul când nici pentru transformarile algebrice nu va mai fi timp și loc, ci va fi de ajuns să se știe că au fost prevăzute. A sări, cu amândoua picioarele, peste calcule, a grupa operațiile, a le clasifica după dificultățile lor, iată, după părerea mea, misiunea viitorilor matematicieni, iată calea pe care am urmat-o în lucrarea de față.

în Cercetări asupra ecuațiilor algebrice de grad prim
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Ioan Petru Culianu

Și în știință se spune teoriile nu sunt acceptate pentru adevărul lor, ci pentru strategiile de a le face acceptate, pentru eleganța lor estetică... Einstein era un scriitor bun și numai de asta a devenit ce a devenit. Dacă demonstrațiile lui n-ar fi fost elegante estetic, colegii lui matematicieni n-ar fi fost convinși. Și nu era nici un motiv fie convinși, pentru că lucrurile de care vorbește Einstein sunt foarte ipotetice.

în Păcatul împotriva Spiritului
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Gnozele dualiste ale Occidentului" de Ioan Petru Culianu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -38.48- 28.99 lei.

Margarete

vine! nu vine! vine! nu vine...
așteaptă!
așa mi s-a spus de nenumărate ori
încât am ajuns să cred asta-i numele meu adevărat
vine! nu vine! vine! nu vine...
fiecare zi se prelungește până se lipește de alta
și tot așa, zi după zi, epuizarea se cățără lingându-mi picioarele
așteaptă. aștept. așteaptă. aștept. aștept. aștept.
după care mi-am zis că am devenit zeul așteptărilor
așa cum și Luna este zeița mareelor
așteaptă!
și-am așteptat, dar Godot venea întotdeauna după unsprezece seară
abia târându-și picioarele de la teatru și se prăvălea lângă mine
zicând stins "a fost un triumf"
după care își desfăcea pachetul și lua o mușcătură zdravănă
din tăcerile sleite... dacă ai fi văzut...
așteaptă!
și vedeam revoluțiile spălându-și mâinile de sânge
nopțile ca și cruciadele aveau ore bine stabilite
iar paznicul striga lipindu-și incertitudinile
de suflul felinarului
așteaptă!
și Golgota fremăta sub biciul ploilor fulgerate
încât până și perdeaua templului
a fugit despletită din calea istoriei
așteaptă!
și-așa am aflat la început a fost cuvântul
și cuvântul eram eu și eu eram cuvânt
așteaptă... mă

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
John F. Kennedy

Cinicii și scepticii moderni... nu văd nici un rău în a plăti celor cărora le încredințează mintea copiilor lor o sumă mai mică decât cea dată celor cărora le încredințează întreținerea instalațiilor lor sanitare.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "A Nation of Immigrants Paperback" de John F. Kennedy este disponibilă pentru comandă online la 61.99 lei.
Platon

Iată un adevăr statornic: oricum ar crede cineva că-și poate bine rândui viața - fie dintr-un imbold propriu socotit bun, fie din porunca stăpânului său - el trebuie, după părerea mea, rămână pe loc, înfrunte orice primejdie, să nu pregete față de nimic, nici chiar față de moarte, afară numai de necinste.

în Apărarea lui Socrate
Adăugat de indru_36Semnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Phaidros sau Despre frumos" de Platon este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -27.00- 18.99 lei.
Cornelia Georgescu

Lia: De ce te-ai orientat totuși spre matematică? De ce-ai ales-o dintre toate astea? Se pare ai talent și pentru celelalte.
Lucian: Asta mi-a plăcut cel mai mult. Nu știu de ce, însă spre matematică am avut dintotdeauna o înclinație specială, deosebită, o atracție puternică, pe care nici acum nu mi-o pot explica. Simțeam ceva, în interiorul meu, simțeam cumva asta trebuie fie, asta trebuie fac, asta-i calea pe care trebuie s-o urmez. Dintotdeauna am știut asta vreau. Deci, calea asta am urmat-o. Și nu regret deloc. În plus, după cum i-am spus odată și lui Mihai, când și el mi-a pus întrebarea asta, de fapt, cred matematica m-a ales pe mine... Înainte de a fi învățat vorbesc bine, corect, am învățat singur să număr și să socotesc, de parcă aveam matematica în sânge. Când alți copii preșcolari de seama mea se jucau cu diverse jucării, eu preferam răsfoiesc cărți; cărțile de matematică. La întrebarea "Ce vrei devii când vei fi mare?", aveam mereu, negreșit, un singur răspuns, foarte clar: "Matematician"... Așa spuneam oricui mă întreba. Matematica a fost, într-un fel, prima mea mare iubire...

replici din romanul Proxima, Partea a-II-a: "Planeta Proxima" de (2009)
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În fapt, niciodată nu te căsătorești cu un bărbat sau o femeie. De fiecare dată când te căsătorești, te căsătorești cu mintea, iată de ce acest compromis e ca o prostituție pentru sufletul care tânjește după iubirea din libertate. Nici pe departe nu ești onestă! În fapt, tu nu te-ai căsătorit deloc pentru că așa e "creștinește"; ci frica de singurătate și "vezi maică să nu rămâi fată bătrână", te-au împins. Fără această dramă comică, în esența singurătății tale, căutarea de sine ar fi răsărit natural după depresie, și atunci tu l-ai fi pus cu adevărat pe primul loc pe Dumnezeu. Dacă există cu adevărat ceva creștinește, doar aceasta poate fie. Pune-l pe Dumnezeu pe primul loc și toate cele efemere vor veni și vor pleca în dragostea ta. Pune frica de singurătate, numită "familie" pe primul loc și atunci suferința îți va fi călăuză în moarte iar viața veșnică la care te invită Maharaj va deveni doar o neverosimilă utopie.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Falsului întotdeauna îi este frică de real. Iată de ce mintea pretinde Adevărul dar trăiește o frică paralizantă față de el. Iată de ce oamenii spun: "Dar eu te iubesc Atmaji." Dar în fapt ei nu vin niciodată în Satsang, ei păstrează distanța pentru că mintea se pricepe cel mai bine la asta. Mintea zice toate astea, mintea pretinde vrea libertatea, dar nu vine niciodată în Satsang care e libertatea libertății. Minciuna are o frică paralizantă față de Adevăr, căci Adevărul oricând ar putea-o demasca, tocmai de aceea pretinde -l iubește dar îl ocolește. Mintea ta va găsi orice motiv ca să nu te expui în Satsang păstrezi distanța în timp ce inima spune: "Nu-mi pasă nici dacă mă ucizi vreau fiu a ta, vreau fiu Libertatea dintotdeauna și pentru totdeauna!" Mulți dintre voi vreți întrebați ceva, dar dracul de gând își bagă coada și zice: "Dar ce întrebi, acum totul e liniște, tu ești liniștea". Mintea în Satsang și mintea la doctorul stomatolog e la fel; când ajungi la cabinet aproape că nici nu mai știi care e MĂSEAUA CE NU TE-A LĂSAT SĂ DORMI 10 NOPȚI LA RÂND? Și totuși continui trăiești în teamă și înstrăinare de tine însuți. Continui tânjești după iubire când ai putea-o împărtăși oricând. Ce paradox și câtă suferință, doar pentru că mintea ta mă evită?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dar dacă inima ta, dragostea ta pentru Dumnezeu, pentru Adevăr a devenit torța care-ți arde mintea, atunci ești al meu.
I: Da, dar unii dintre cei care au fost aproape de tine acum te vorbesc de rău? A. M: Așa, și de ce îți faci tu atât de multe grijii? Nu cumva este doar mintea lor care pune etichete despre viață? Oare chiar îi pasă vieții de gândurile minții umane? Mintea omului este mai evanescentă și schimbătoare ca și timpul, dar inima jnaninului care o cunoaște rămâne etern disponibilă pentru inimă, nu pentru mintea ta. Mintea omului are exact același efect asupra jnaninului ca picăturile de ploaie pe penele de lebădă. Oare au reușit vreodată apa să le umezească? Lebăda Sinelui sau jnaninul plutește pe deasupra minții umane ca oricare alt om, dar în timp ce oamenii sunt pătrunși uneori înecați de/în propria lor minte/Maya, jnaninul rămâne veșnic neatins. Eu nu mă uit după mintea ta, ea este doar încăpățânare și obidă. Dar dacă inima ta, dragostea ta pentru Dumnezeu, pentru Adevăr a devenit torța care-ți arde mintea, atunci ești al meu. Mai bine cercetează-te pe tine, uită de ceilalți. Și nu veni Aici pentru ei.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Valeriu Barbu

cred în miracole

nu
nu sunt copil, măcar de-aș fi – și nici naiv
cred în miracole
veți spune acestea sunt deseori doar la alții…
iată sunt viu
iată iubesc
iată o cumpănă rea m-a scos din conul alteia
și mai rea – anii trecuți, Nedorita mă căuta ca o umbră
multe semne în ultima vreme
se așează lucrurile în jur ca de la sine
o concentrare aș spune, în calea mea, de lumini
alb-sidef
speranța s-a aciuat la ceafă și mă saltă
toate părându-mi dintr-o dată mai lesne de înțeles
iată, simplitatea acestor rânduri
nici măcar nu ar părea poezie
mărturisire mai degrabă

Nu-mi hrănesc iluzii sau obsesii din
căușul palmelor, pur văd cu vedere nouă
curândul
îmbrățișându-vă
îmbrățișându-mă în oglinda unui lac – undeva
există

de-mi puneți pe seama religiozității…
nu, nu veți greși – deși n-a atins «bobul de mazăre»
rotundul sufletului credincios!
vă spun… ceva se întâmplă. veți vedea!

poezie de
Adăugat de Mariana FulgerSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Mircea Albulescu

Drumul este fericirea, da! Păi dacă ai ajuns și ești fericit, te scarpini și spui: Gata, am terminat! Nu, nu, nu, nu cred împlinirea este ultimul vis. Drumul este, pentru că drumul este un lucru minunat. Cu el poți te întovărășești pentru o bucată de vreme, după care cu alt drum și de la noroi și glod treci pe la pădure, și de la pădure treci pe drum bătut, cum spune franțuzul și până la urmă, cine știe, unii dintre ei ajung și la asfalt. Iată drumul este cel mai important și nu neapărat ajungi. Dacă ai ajuns, ce faci? Ai ajuns și pe urmă ce faci?

în ziarul "Jurnalul Național" (aprilie 2015)
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Mircea Cărtărescu

Căci ar fi fost și este înspăimântător -nțeleg , da, peste tot sunt semne care mi se adresează, ele strigă după descifrare, dar că mintea mea nu e în stare să le lege într-o coerență, necum într-un tunel sau într-o evadare. Nu am trăit degeaba, îmi spun în fiecare clipă a vieții mele, fiindcă n-am ajuns scriitor, fiindcă sunt un biet profesor de română, fiindcă n-am nici familie, nici avere, nici o noimă pe lume, sau fiindcă trăiesc și am să mor printre ruine, în cel mai trist oraș de pe fața pământului. Ci pentru că mi s-a pus o întrebare la care n-am aflat răspunsul, pentru că am cerut și nu mi s-a dat, am bătut și nu mi s-a deschis, am căutat și nu am găsit. Iată ratarea care mă înspăimântă.

în Solenoid (2015)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Solenoid. Ed. cartonata" de Mircea Cărtărescu este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -89.00- 62.99 lei.

Israel și Adevărul

Lui Israel i s-a pus
În față ca el s-aleagă
Un hoț mare și Isus
Care ființă-i e mai dragă

Atunci el plin de-ngâmfare
Hoțul iată l-a ales
Căci n-a vrut în ascultare
Să își țeasă a lui mers

Și cu hoțul a rămas
Pe Isus dându-l la moarte
Și-a înscris al vieții pas
Doar pe valuri tulburate

Cel mai scump dintre popoare
Mai ales — mai minunat
Și-a țesut a lui pierzare
Pe Hristos l-a condamnat

El Israelul iubit
Cel mai înțelept popor
Pe Isus l-a răstignit
Însuși după placul lor

Preoții cei mai de seamă
Pe Hristos l-au condamnat
Și sentința lor umană
Prin Pilat au aplicat

Moartea crud㠗 răstignirea
Adevărului curat
Celui care e iubirea
Și e sfânt — nevinovat

Hristos dacă va trăi
Vor veni atunci romanii
Pe noi ne va nimici
Căci noi îi vom fi dușmanii

Iată dar Israel
Pe Hristos l-a condamnat
El scape — numai el
Morții Isus a fost dat

Și prin moartea Lui Hristos
Au crezut că au salvarea
Dar văzură tot pe dos
Au primit doar condamnarea

Creatorul răstignit
A murit apoi pe cruce
Căci păcatul ne-a plătit
El lumina ce străluce

Singurul fără păcat
Fără umbră de greșală
La moartea-a fost condamnat
De ființa noastră goală


De lumină și dreptate
Însă plină doar de ură
Isus a fost dat la moarte
Însă doar după Scriptură

Pentru noi Domnu-a murit
Pentru toată omenirea
Căci păcatu-ntreg plătit
Trebuia — și-ntreagă firea

Noi suntem cei vinovați
Noi — întreagă omenirea
Și am fost doar morții dați
Pentru veci s-avem pieirea

Israel a căutat
Să scape de deportare
nu fie alungat
Izgonit în depărtare

Dar iată de ce-a fugit
Peste asta el a dat
Căci apoi s-a răzvlătit
Și romanii-au atacat

A rămas Ierusalimul
Mai pe urmă asediat
L-a înconjurat vrășmașul
Cu care el a luptat

Și-a căzut orașu-ntreg
Cum Hristos a prorocit
Și-atâția cum nu-nțelg
A fost iată nimicit


Două mii de ani aproape
Israel doar fără țară
A sorbit a lumii ape
Trecând prin foc și prin pară

Vine vremea când Hristos
Din nou îl va ridica
Ca poporul glorios
Cinste care îi va da

Căci Mesia așteptat
Va veni a doua oară
Israel fiind curat
Locuind în a lui țară

Domnul îl va curăța
Prin furtuni și valuri grele
De el grijă va avea
Ca luceafăr între stele

Atunci va fi bucuria
Ca o mană-n Israel
Căci Domn le va fi Mesia
Din Ber-Șeba la Betel
18-mai 2018 cluj

poezie de
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Nadine Gordimer

La început a fost Cuvântul

La început a fost Cuvântul. Și Cuvântul era la Dumnezeu,
însemna Cuvântul Domnului, acel cuvânt a fost Creația.
Dar de-a lungul veacurilor de cultură umană cuvântul
a luat alte înțelesuri, atât laice, cât și religioase.

A avea cuvântul a ajuns sinonim cu autoritatea supremă,
cu prestigiul, cu incredibila și uneori periculoasa persuasiune,
cu a avea Ora de Maximă Audiență, o emisiune TV,
cu a avea darul de-a trăncăni, eventual folosind mai multe limbi.

Cuvântul zboară prin spațiu, ricoșează din sateliți,
mai aproape de noi decât a fost vreodată de cerurile
de unde se crede că a coborât.

Dar, după părerea mea și-a celor ca mine,
cea mai mare transformare s-a produs cu mult timp în urmă,
atunci când el a fost pentru prima dată încrustat în piatră
sau trasat pe papirus, când sunetul s-a materializat pentru privire,
din a fi auzit, în a fi citit prin semne, apoi prin text;
și a călătorit prin timp de la manuscris la Gutenberg.

Pentru aceasta este povestea genezei scriitorului.
E povestea care a SCRIS-o pe ea sau l-a SCRIS el întru ființă.

poezie de din Scris și Ființă, traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Pickup" de Nadine Gordimer este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -49.00- 18.99 lei.

La câțiva ani după moartea sa, Bartok se număra printre cei mai cântați dintre compozitorii moderni. Chiar și Boulez, care nutrea un dispreț suveran pentru cea mai mare parte din muzica sa, și-a schimbat părerea și a devenit unul dintre cei mai admirați dirijori ai muzicii lui Bartok.

în Viețile marilor compozitori (2008)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Great Pianists Paperback" de Harold C. Schonberg este disponibilă pentru comandă online la 90.99 lei.

Heliul este, după hidrogen, al doilea element în ordinea abundenței și a greutății. Stelele convertesc hidrogenul în heliu, dar o fac într-un ritm foarte lent, așa încât nu puteau da socoteală pentru marea cantitate de heliu care există în prezent în Univers. Gamow, Alpher și Herman arătaseră însă că abundența heliului din Universul actual poate fi explicată dacă hidrogenul a fost convertit în heliu în momentele ce au urmat big bang-ului. Cele mai recente calcule ale modelului big bang estimau atomii de heliu ar trebui reprezinte 10% din totalitatea atomilor din Univers, cifră foarte apropiată de ultimele estimări bazate pe observații, așa încât teoria concordă cu experimentul.

în Big Bang
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Big Bang. Originea universului" de Simon Singh este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -43.34- 32.99 lei.
Virginia Woolf

Atunci când va veni ziua judecății din urmă și oamenii, mici și mari, vor veni unul după altul să-și primească darurile cerești, Atotputernicul va trece cu privirea peste șoarecii de bibliotecă și îi va spune lui Petru: "Iată, aceștia nu au nevoie de vreo răsplată. Nu avem nimic să le dăm. Lor le-a plăcut citească."

citat clasic din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Complete Shorter Fiction of Virginia Woolf: Second Edition Paperback" de Virginia Woolf este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.99- 33.99 lei.

Îmi amintesc de autobuzele de pe vremuri, în care te urcai după posibilități: fie "prin spate" și atunci avansai "înainte", dar numai după ce taxatoarea îți elibera bilet, fie "prin față" și atunci erai nevoit avansezi "înapoi", contra curentului, ceea ce era mult mai greu. Cei mai pirpirii sau mai slăbuți nu reușeau avenseze în nici o direcție, caz în care se aplica metoda datului din mână în mână a banilor în vederea obținerii tichetului de drum. Erau și situații excepționale, când înghesuiala era așa de mare, încât simpla ridicare a mâinii purtătoare de creițari devenea imposibilă, iar bieții călători se vedeau puși în situația de a călători fraudulos, lucru de altfel trecut cu vederea de controlorul care ar fi reușit, prin cine știe ce manevră dibace, să se urce și el în autobuzul devenit cutie de conserve.

(15 ianuarie 2013)
Adăugat de Mihail MataringaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Iată, sunt două mii de ani de când oamenii dorm pe un cuțit ascuns sub perna lor - obișnuința. Însă numele Domnului este Adevărul, și nu obișnuința. Vălul ce ne acoperă privirea atunci când citim Evanghelia este absența uimirii, obișnuința. Oamenii nu se detașează destul de Evanghelie, nu o lasă acționeze asupra lor, ca și cum ar citi-o pentru întâia dată; ei caută răspunsuri noi la întrebări vechi; scot un țânțar și înghit o cămilă. Să o citim a mia oară ca și când ar fi prima dată, ne eliberăm ochiul de "vălul obișnuinței", vedem pe neașteptate și să rămânem muți de uimire - iată ce trebuie făcut pentru a citi Evanghelia așa cum se cuvine.

în Iisus necunoscut, volumul I
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Gogol si diavolul" de Dmitri Merejkovski este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -22.05- 15.99 lei.
Cornelia Georgescu

Și ce dacă erau altfel, diferite?! Existau, deci probabil aveau un rol bine stabilit și determinat în ecosistem, adică erau importante; și în număr foarte mare. Blonda le admira; încercă să-și expună motivele pentru care ea le considera deosebite. Că nu erau frumoase; aspectul lor nu conta! Ea însă nu le considera deloc urâte, sau oribile, cum cred majoritatea oamenilor despre ele. Erau niște creaturi, în general, neînțelese de marea majoritate a oamenilor, însă niște adevărate supraviețuitoare. Aceste creaturi existau încă dinaintea apariției dinozaurilor, au continuat existe și-n timpul dominației dinozaurilor și după dispariția acestora; ca dovadă, încă există și-n prezent. După spusele blondei, vor continua să se încăpățâneze existe și în viitor... Dacă argumentele domnișoarei biolog începură clatine serios părerea pe care Lucian o avusese despre gândaci, în cazul lui Rikky, n-avură nici un efect.

citat din romanul Proxima, Partea I: "O misiune specială" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Epicur

Firea cere puțin, părerea lumii cere enorm. Dorințele firești își au limitele lor; cele ce se nasc dintr-o părere calpă nu au unde să se oprească: ce este calp nu are capăt. Pentru cel care merge drumul are un sfârșit: rătăcirea este însă fără limite. Ține-te așadar departe de cele deșarte și, când vrei știi dacă ținta ta e rodul unei dorințe firești sau a uneia oarbe, gândește-te dacă are un capăt: dacă, după ce ai ajuns departe, rămâne mereu o țintă și mai îndepărtată, știi că nu este o dorință firească.

citat din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook